Saturday, 9 March 2013

حکومت در تلاش برگزاری یک ‌جرگه‌ فرمایشی

احمدضیا مسعود: حکومت در تلاش برگزاری یک ‌جرگه‌ فرمایشی است

شنبه ۱۹ حوت ۱۳۹۱
- اسدالله تیموری- هرات
سران جبهه ملی در جمع صدها تن از باشندگان ولایت هرات گفتند که حکومت با ناامن کردن روستاها و ولایت‌ها تلاش می‌کند زمینه‌ی برگزاری یک لویه‌جرگه را به‌خاطر ابقای تیم حاکم فراهم کند.
احمدضیا مسعود، رییس جبهه ملی، محمد محقق رهبر حزب وحدت مردم افغانستان و عزیزالله کارگر سرپرست حزب جنبش ملی اسلامی برگزاری این نشست را تجدید پیمان با مردم، به‌خاطر برآروده کردن آرزو‌های مردم افغانستان عنوان کرده گفته‌اند که دولت کنونی در جریان یازده‌سال گذشته نتوانسته است کاری بنیادی در کشور انجام دهد.
آنان روز پنج‌شنبه‌ گذشته، در این نشست از مردم خواستند تا در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری، شرکت کنند.
احمدضیا مسعود می‌گوید طالبان و حکومت کنونی خواهان برگزاری انتخابات در افغانستان نیستند، دولت و طالبان نمی‌خواهند که احزاب سیاسی در کشور فراگیر شوند.
احمدضیا مسعود، رهبر جبهه‌ی ملی، که در این نشست سخنرانی می‌کرد گفت: «حکومت کنونی در سال ۲۰۱۴میلادی دو انتخاب دارد که در اولی می‌خواهد از طریق یک انتخابات تقلبی تیم کنونی را که در یازده‌سال گذشته در افغانستان فساد کرده و ثروت‌های ملی را به غارت برده‌اند، دوباره بر سرنوشت سیاسی مردم حاکم کند.»
آقای مسعود ادامه داد: «پلان دومی دولت این است که اوضاع امنیتی را ناآرام ساخته در قرا و قصبات کشور مشکلات امنیتی را به‌وجود بیاورد تا این مشکلات امنیتی بهانه‌ی خوبی باشد برای این‌که بار دیگر دولت‌مردان کنونی یک لویه‌جرگه‌ فرمایشی را تشکیل داده و بگویند که شرایط برای یک انتخابات شفاف مساعد نیست، بنا بر آن دولت حق دارد به‌مدت دو سال دیگر موعد خود را تمدید کند.»
آقای مسعود گفت اکنون میان افکار و اصول دو جناح مخالف یعنی طالبان و حکومت افغانستان شباهت¬های زیادی وجود دارد، زیرا طالبان هم مخالف دموکراسی‌اند و هم حکومت موجود را نمی‌خواهند.
او می‌گوید طالبان و حکومت کنونی خواهان برگزاری انتخابات در افغانستان نیستند، دولت و طالبان نمی‌خواهند که احزاب سیاسی در کشور فراگیر شوند.
رهبر جبهه ملی افزود: «این مسوولیت بزرگ دینی و ملی مردم افغانستان است تا در برابر این دو گروه یعنی طالبان به‌عنوان گروه افراطی که معتقد به ایجاد جامعه مدنی نیست. و حکومت فعلی که خواهان انحراف روند دموکراسی و نظام مردم‌سالاری از مسیر اصلی‌اش است، ایستادگی و مقاومت کنند.»
آقای مسعود، خطاب به اشتراک‌کنندگان گفت: «این را یقین داشته باشید که اگر کاندیدای حکومت کنونی در سال ۲۰۱۴ از طریق راه¬های نامشروع باردیگر بر سرنوشت سیاسی شما مردم حاکمیت کنند، پیامد آن جز بی‌ثباتی، فقر، بیچارگی و قوت‌یافتن طالبان چیز دیگری نخواهد بود.»
به‌گفته ‌او، انتخابات شفاف و عادلانه بدون داشتن کارت‌های رای‌دهی جدید امکان‌پذیر نخواهد بود.
این در حالیست که رییس‌جمهور کرزی روز چهارشنبه در سخنرانی‌اش در پارلمان گفت در سال ۲۰۱۴ تلاش می‌کند تا انتخابات شفاف برگزار شود و او پس از انتخابات رییس‌جمهور پیشین افغانستان خواهد بود.
در همین حال، محمد محقق، رهبر حزب وحدت و عضو جبهه ملی، در این نشست گفت: «دولت کنونی باید حداقل افغانستان را خانه امنی برای مردم این کشور می‌ساخت تا زمینه‌های برگشت مهاجران مساعد و بستر مناسب کاری برای مردم ایجاد می‌شد، که این کار در حد یک آرمان برای مردم افغانستان باقی مانده است.»
به‌گفته آقای محقق، مردم افغانستان اکنون اوضاع را تاریک می‌بینند؛ زیرا اوضاع امنیتی برای‌شان روشن نیست و خطر این وجود دارد که افغانستان باردیگر به مرکز تروریزم دنیا مبدل شود؛ چرا که مساله برقراری امنیت شعاری بوده که همواره ازسوی دولت به مردم داده شده است.
با این حال، نشست جبهه‌ ملی در ورزشگاه هرات با رشته انفجارهایی نیز به همراه بود. نخست در لحظات آغاز این نشست و در فاصله نزدیک به محل برگزاری آن در برابر ساختمان ولایت هرات رخ داد که به‌گفته مقام‌های امنیتی دو تن بر اثر این انفجار زخمی شده‌اند.
انفجار دومی به فاصله زمانی بیست دقیقه، در جاده میدان هوایی هرات رخ داد که تلفاتی در پی نداشت.
این نشست در حالی از سوی جبهه ملی در هرات برگزار شد که به‌گفته سران این جبهه قرار است نشست‌های مشابه در چند ولایت دیگر از سوی این جریان سیاسی برگزار شود و به‌دنبال آن در یک گردهمایی بزرگ توسط این جبهه در کابل، کاندیدای این ایتلاف سیاسی در انتخابات ریاست‌جمهوری کشور نیز معرفی خواهد شد.

Friday, 8 March 2013

سیاست اخبار در جهان


مردم با غرس نمودن نهال ها مناطق شان را سر سبز سازند»
18.12.
1391
امسال از لحاظ بارنده گی ها یک سال بسیار خوبی بود و امیدوار هستم که بهار سال آینده نیز خوبتر باشد، خداوند بالای ما مهربان شده و بارنده گی ها را بیشتر سازد. پس از دهاقین این امید را دارم که بیشتر زمین های شان را کشت کنند، باغداران نیز باغ های شان را وسعت بخشند. و هر هموطن ما بخاطر شاداب ساختن کشورشان نهال های را غرس کنند و افغانستان را بیشتر سر سبز و زیبا سازند
 

پیروز خواهیم شد
آب قطره قطره مي چكد و با پايداري و سماجت، سنگ بزرگ را سوراخ مي كند؛ موش با پشتكار و استقامت موفق به پاره كردن رشته محكمي از سيم مي شود و ضربه هاي پي در پي تبري كوچك، درخت كهن را از پاي در مي آورد
و شما با حمایت بیدریغ مردم مجاهد پرور ما در صورتی پبروز خواهید شد که خواسته های بر حق ای مظلومان تحت ستم تاریخ نظام های پوشالی را فراموش ننمایید

والی بلخ: اگر روسیه، ایران و هند با رهبران جهادی همکاری نمی کرد افغانستان وجود نمی داشت
/7.3.2013
عطا محمد نور والی بلخ که در مراسم یاد بود از هجدهمین سالروز شهادت عبدالعلی مزاری سخن می گفت یک بار دیگر تاکید کرد که افغانستان با
 
کشور های همس...ایه خود روابط نیک دارد.

آقای نور میگوید زمانیکه افغانستان نیاز مند همکاری کشور های خارجی بود همین همسایه های او با افغانستان کمک کرده است.

وی در واکنش به اظهارات اخیر شماری از وکلای مردم در شورای ملی که بخاطر تغیر نام جاده ای در مزار شریف از ابو مسلم خراسانی به "شهدای دیپلوماتهای ایرانی" گفت کسانیکه از عمل کرد ما انتقاد می کنند دیروز کجا بودند که از افغانستان در برابر تروریزم دفاع می کردند.

والی بلخ افزود: "دیروز مقاومت مردم افغانستان جریان داشت و 90 در صد خاک افغانستان بدست چیچینی ها ، عرب ها و کسانی دگیر بود که از سوی همسایه جنوبی ما حمایت می شدند."

آقای نور همچنان از همکاری کشور های همسایه و منطقه که در دروان مقاومت با مردم افغانستان همکاری کرده اند نیز ستایش کرد.

او گفت: "ایران بصورت مستقیم از جبهه مقاومت افغانستان حمایت می کرد ، روسیه هم برای ما سلاح به فروش می رسانید، هند و کشور های آسیایی میانه نیز از جنگ ما در مقابل اشغالگران حمایت می کردند."

بگفته والی بلخ در حال حاضر کسانی در افغانستان وجود دارند که میخواهند کشور های دیگر را خوش بسازند و همین دلیل برضد کشورهای دیگر حرف می زنند.

او یک بار دیگر تاکید کرد که تصمیم بلخ و بلخیان برای نام گزاری جاده ها برگشت نا پذیر است و این مسئله در چوکات قانون و صلاحیت های قانونی مقام های بلخ صورت گرفته است.

گزارشگر فهیم دانش


 



داماد بن لادن محکمه میشود
8.03.2013, 13:20
عکس از: «Голос России»
سلیمان ابو عیت یکی از رهبران "القاعده" که داماد بن لادن میباشد روز جمعه در جرم فعالیت تروریستی محکمه میگردد. روز پنجشنه بهوی اتهامنامه قراعت گردید. آژانس فرانس پرس خبر میدهد... که در نتیجه عملیات مشترک استخبارات ترکیه و سی آی ئی ابو عیت به تاریخ 2 فبروری در یکی از هوتل های انقره بازداشت گردید. امریکا خواست از او در مورد فعالیت القاعده معلومات حاصل نماید. اما ترکیه از تسلیمی او به امریکا امتناع ورزید، زیرا مرتکب جرم نبود. اما بار دیگر توسط استخبارات امریکا در اردن دستگیر گردید




عضویت بلژیک و رومانی در منطقه شنگن اروپا
8.03.2013, 11:00
گزارش خبرگزاری Deutsche Welle آلمان، تا آخر سال وضعیت عضویت بلژیک و رومانی در منطقه شنگن تعیین خواهد شد.

این خبرگزاری نوشته است که شورای اروپا تصمیم گرفته است با کمی تاخیر نتیجه را ...
اعلام کند و تا در زمان باقی مانده به جزییات عضویت این دو کشور به پردازد.

 این تلاش ها برای عضویت بلژیک و رومانی با مخالفت آلمان همراه است که وعده داده است تا تقاضای آنها را وتو خواهد کرد.
 

مترجم افغانی از استونی درخواست پناهندگی کرد
برچسب‌ها: خبر ها در جهان
© Flickr.com/Mait Jüriado/cc-by-nc-sa 3.0
هشتم مارس
خروج نیروهای ناتو از افغانستان آینده همکاران افغانی این سازمان را تحت شعاع قرار داده است.
یکی از مترجمان که برای نیر...
وهای ناتو کار می کند از استونی در خواست پنهاهندگی کرده است و گفته است که پس از خروج نیروهای ناتو از این کشور، امنیت جانی نخواهد داشت.
در سال گذشته از 55 نفر که از این کشور پناهندگی گرفته اند، 15 نفر از افغانستان بوده اند.


 
 

تاریخ زبان فارسی

تاریخ زبان فارسی
فارسی گل خشبو است هر کس دوست اش دارد

 
قسمت اول:

زبان
دانشمندان زبان شناس برآنند که زبان های امروزی دنیا بر سه بخش است :
نخست
- بخش یک هجایی (یک سیلابی) و این قسم زبان ها را زبان های ریشگی نامند، زیرا لغات این زبان ها تنها یک ریشه است که به اول یا آخر آن هجاهایی نیفزوده اند. زبان چینی، آنامی و سیامی را از این دسته می دانند، در زبان های ریشگی شماره ی لغت ها محدود است، چنان که گویند چینیان برای بیان فکر خود ناگریزند لغات را پس و پیش کنند یا مراد خود را با تغییر لحن و آهنگ کلمه بفهمانند.
دوم - بخش زبان های ملتصق این زبان ها یک هجایی نیست چه در لغات این زبان به هنگام اشتقاق هجاهایی بر ریشه ی اصلی افزوده می شود ولی ریشه ی اصلی از افزودن هجاها هیچ گاه تغییر نمی‌کند و دست نمی‌خورد و هرچه بر او افزایند به آخر او الحاق می شود. مردمی که زبانشان را ملتصق خوانند اینانند :
  1. 1- مردم اورال و آلتایی که شاخه ای از نژاد زردپوست می باشند مانند مغولان و تاتاران و ترکان و مردم دونغوز و فین و ساموئید و بیشتر ساکنان سیبریا و دشت قبچاق
  2. 2 - مردم ژاپن و اهالی کره
  3. 3 - دراوید و باسک از مردم هند
  4. 4 - بومیان آمریکا‌
  5. 5 - مردم نوبی (جنوب مصر در آفریقا) مردم هُوتْ تِنْ تُتْ مردم کافرْ و سیاه پوستان آفریقا
  6. 6 - مردم استرالیا
سوم - بخش زبان های پیوندی، در این زبان ها بر ریشه و ماده ی لغات هجاهایی افزوده می شود ولی نه تنها به آخر ریشه، بلکه به آخر و اول ریشه هم - دیگر اینکه ریشه ی لغت بر اثر افزایش تغییر می‌کند، گویی که ریشه با آنچه بر وی افزوده شده است جوش خورده و پیوند یافته است - به خلاف زبان ملتصق که چون ریشه تغییر نمی‌کند هجاهایی که بر ریشه افزوده است مثل آن است که به ریشه چسبانده باشند نه با او پیوسته باشد.
 

زبان های پیوندی :

الف - زبان های سامی مانند عبری، عربی و آرامی که بعد سُریانی نامیده شد، و در عهد قدیم زبان های فنیقی و بابلی و آشوری و زبان مردم «قرطاجنه» که شعبه بوده اند از فنیقیان و زبان حیمری.
ب - زبان های مردم هند و اروپایی به معنی اعم: آریاییان هند - آریاییان ایران - یونانیان - ایتالیاییان - مردا سِلْت (بومیان اروپایی غربی) ژرمنی (آلمان و آنگلوساکسون و مردم اسکاندیناوی) - لِتْ و لیتوانی و سلاو (که روس و سلاوهای شرقی اروپا و مردم بلغار و صرب و سایر سلاوهای بالکان باشند)
زبانعلمای زبان شناسی برآنند که زبان های بخش سوم از مراحل زبان های بخش اول و دوم در گذشته و ترقی کرده تا بدین درجه رسیده است - یعنی این زبان ها مستقلا در سیر تطور کمال یافته و به مرحله ای رسیده است که اکنون مشاهده می کنیم و ما در این پاره به تفصیل گفتگو خواهیم کرد.
 
 
ادامه دارد...
 

برگرفته از سبک شناسی - محمدتقی بهار
تنظیم : بخش ادبیات تبیان

Wednesday, 6 March 2013

تاریخچه مختصر روز جهانی زن

رهبری جبهه ملی افغانستان روز زن را به تمامی خواهران تبریک گفته و  برای اطمینان خاطر شما و رهائی زنان از ستم و تامین حقوق برابر شما با مردان در جامعه افغانستان متحدانه تا پایان پیروزی مبارزه مینمایم.

تاریخچه مختصر روز جهانی زن
( ۸مارس، ۱۸ اسفند )
 
يکی از روزهایی كه مردمان مترقی جهان ، جشن می گیرند و از آن بعنوان روز خوب و فر خنده یاد می كنند، روز هشتم مارس يا هجدهم اسفند است.
در يک چنين روزی يعنی روز ۸ مارس ۱۸۷۵ زنان كارگر كارخانجات نساجی در شهر نیویورك برای بهبود شرایط كارشان و در اعتراض به پایین بودن سطح دستمزد شان ، دست به تظاهرات زدند. این حركت به درگیری قهر آمیز با پلیس آمريکا انجامید و پلیس بطور وحشیانه به تطاهرات حمله کرد و آنرا سركوب نمود. عده ای از زنان تظاهر كننده زخمی و دستگیر شدند. اين مسئله باعث شد که زنان کارگر ديگر هم کم کم به حقوق انسانی خود آگاهی پيدا کنند . و سعی کنند که راه آنها را ادامه بدهند . حركت اعتراضی هر سال به حالت آشكار و یا مخفی در کارخانه های مختلف ادامه پیدا کرد. روز ۸ مارس ۱۹۰۷ مجددا زنان نساج آمریكا با خواست ۱۰ ساعت كار روزانه دست به تظاهرات می زنند كه این بار هم تظاهرات آنها با سركوب پلیس روبرو می گردد و به دستگیری بسیاری از زنان منجر می شود. در این تظاهرات عده ی زیادی از مردان كارگر و زنان طبقات دیگر جامعه نیز شركت می كنند. در سال ۱۹۰۸ حزب سوسیالیست آمریكا به تشكیل كمیته ملی زنان برای كمپین حق رأی زنان در انتخابات اقدام می كند و در مارس همان سال كارگران زن بافنده سوزنی با خواست ممنوع كردن كار برای كودكان و كسب حق رأی زنان درنیویورك تظاهرات می كنند. رویدادهای ۸ مارس همان سال سبب گردید كه در سال بعد یعنی سال ۱۹۰۹ این روز بعنوان نخستین روز ملی زنان در آمریكا تثبیت شود.
این روز كم كم به روز مخالفت زنان كارگر با دولت و كارفرمایان سرمایه دار ، برای بهبود شرایط كار و کسب حقوق اجتماعی برای كل زنان در سراسر دنیای صنعتی ، تبدیل می گردد.
در کنگره ی بین المللی سوسیالیستها كه در سال ۱۹۱۰ در كپنهاگ دانمارك برگزار گردید ،
" كلارا زتكین " زن سوسیالیست از حزب سوسیال دموكرات آلمان ۸ مارس را بعنوان روز جهانی مبارزه زنان پیشنهاد می كند. کنگره این پیشنهاد را تصویب میكند. یك میلیون زن سوسیالیست و كارگر و دیگر اقشار اجتماعی همراه مردان خواهان حقوق سیاسی ـ اجتماعی برابر برای همه زنان و مردان شدند . آنها در ۸ مارس سا ل ۱۹۱۱ در كشورهای آلمان ، دانمارك ، سویس و استرا لیا تظاهراتی بر پا می کنند . و با جشن و سخنرانی ، خواهان حق رأی ، حق كار و آموزش حرفه ای برای زنان شدند. در همین سال در روسیه و چین هم تظاهراتی به مناسبت ۸ مارس بر گزار شد در مدتی كمتر از یك هفته از ۸ مارس در آتش سوزی " تریانكل" در شهر نیویورك به خاطر نبود دستگاههای امنیتی و بدی شرایط كار، ۱۴۹ زن كارگر جان باختند. همين موضوع باعث شد که تظاهرات ۸ مارس سال بعد به طور وسیعی در سراسر دنیای متمدن برگزار شود و بدی شرايط کار، مورد اعتراض قرار گيرد و محكوم گردد.
با شروع جنگ جهانی اول ، ميليونها مرد به جبهه ها گسيل شدند . زنان سوسیالیست در این سالها تظاهرات ۸ مارس را بر علیه جنگ و كشتار و خرابی ناشی از آ ن برگزار کردند.
در ۸ مارس ۱۹۱۷ در روسیه زنان علیه افزایش قیمت ها، تعطیلی كارخانجات و اخراج كارگران دست به تظاهرات زدند. این تظاهرات در رویداد انقلاب فوریه همان سال در روسیه تأثیر زیادی داشت.
در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم تا اوایل دهه ۶۰ روز جهانی زن جلوه چندانی نداشت . چون زنان توانسته بودند به مقدار زيادی از خواستهای خود دست يابند. با رشد جنبش زنان در دهه ۶۰ این روز هم بار دیگر اهمیت یافت. سال ۱۹۷۵ از طرف سازمان ملل متحد ، سال بین المللی زنان اعلام شد و دو سال بعدتر یعنی سال ۱۹۷۷ یونسكو ۸ مارس را به عنوان روز جهانی زن، به رسمیت شناخت. از آن روز به بعد ، در چنين روزی مردان به زنان گل يا هديه تقديم می کنند و بدينوسيله از مبارزات انسانی زنان قدردانی می کنند.
Foto: Melker Dahlstrand
اکنون در مجلس سوئد ۱۶۵ نفر از نمايندگان ، يعنی بيش از ۴۷ درصد آنها ، زن هستند.
در سالهای اخیر با توجه به شرایط نا بسامانی كه برای زنان در سراسر جهان و بویژه برای زنان كارگر در كشورهايی با حكومت دینی ، ایجاد شده است، روز جهانی زن می رود تا همان جایگاه اولیه خود ، كه دفاع از شرایط بهتر كاری و حقوق اجتماعی زنان می باشد را بدست آورد.
زنان ایران در تظاهرات و گردهمایی هایی كه در ۸ مارس ۲۰۰۳ در تهران و سایر شهرهای ایران برگزار كردند، ضمن مطرح كردن دیگر درخواستهای انسانی و اجتماعی خود، خواستار گنجاندن روز ۸ مارس در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ، بعنوان روز جهانی زن شدند.
تظاهرات روز 8 مارس سال 1979:

سیاست و اخبار در جهان



از سایر مطبوعات:/رییس جمهور آینده چین از مقامات این کشور خواست تا علیه فساد اداری مبارزه کنند /بشار الاسد: از قدرت کنار نمی روم /دوره آموزش ثانوی در ترکمنستان افزایش می یابد /اشرفی: در مورد جایز بودن حملات انتحاری در افغانستان فتوا نداده ام/اظهارات رییس شورای علمای پاکستان سیاسی و خنده آور است»/یک کارمند یک دستگاه پروسس چوب در سویس بر همکاران خود آتش گشوده، دو نفر را کشت /ولایت غور: یک دختر 17 ساله در قریه سیدان مرغاب توسط شوهرش به قتل رسیده است / وزارت معارف افغانستان برای سال تعلیمی 1392 هجری شمسی یازده هزار معلم جدید جذب می کند /صدیقی: از
ضیاالرحمن حسرت
ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین المللی یا USAID در جلال آباد پروژۀ بازسازی بند برق درونته را به دلیل ناتوانی اجراییوی و نظارتی ولایت ننگرهار فسخ کرد.

ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین المللی مي گويد که در سال گذشتۀ ميلادى پروژۀ بازسازى بند برق یاد شده را آغاز کرد، اما به دلیل عدم علاقمندى، بی توجهی و نبود سهمگيرى دولت از ادامۀ کار در این زمینه دست برداشته است.

مایک دمسی مسئول برنامه های این اداره در ننگرهار روز یکشنبه گفت " اداره USAID مصمم شده بود تا با ده درصد سهمگيرى دولت، بند برق درونته را بازسازى کند اما با وجود تعهدات مکرر و با گذشت شش ماه از این تعهدات، تا هنوز هيچگونه علاقمندى و یا سهمگیریی از جانب دولت به مشاهده نرسیده است ."

آقای دمسى علاوه کرد که گل آغا شيرزوى، والى ننگرهار سال گذشته در یک گرد همآیی به پرداخت پنج صد هزار دالر امريکایی برای کمک به این پروژه از سوى بنياد شيرزى وعده سپرد، اما تا کنون این مبلغ در دسترس پروژۀ یاد شده قرار نگرفته است.

مایک دمسی ادامه داد که پس از اين، همه پروژه هايشان از سوى دولت راه اندازى خواهد شد واین اداره به گونۀ مستقيم هيچ پروژه یی را راه اندازى نخواهد کرد. او افزود که بودجۀ USAID پس از این در بودجۀ انکشافى دولت افغانستان شامل خواهد شد و ادارۀ مذکور تلاش هایش را برای ظرفیت سازی در وزارتخانه های افغانستان شدت می بخشد.

درهمين مقام ها در ولایت ننگرهار با رد این اظهارات می گویند که ادارۀ ولایتی هم اکنون نیز بر تعهدات خود ایستادگی دارد، اما ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین المللی هیچ کاری را با آنان شریک نساخته است.

احمدضيا عبدالزى، سخنگوى والى ننگرهار می گويد مبلغی را که قرار بود والى آن ولايت برای پروژۀ ترميم و بازسازى دستگاه توليد برق درونته بپردازد، آماده است و براى پرداخت سه ميليون ديگر آن با وزارتخانه هاى ماليه وانرژى وآب گفتگو ها صورت گرفته است. او نیز مشارکت ده در صدی دولت را در این پروژه تایید کرد.

دستگاه توليد انرژى برق دورنته چندين بار از سوى روسيه وايتاليا بازسازى شده است، با آنهم ظرفيت توليدی آن براى شهر جلال آباد کافی نبوده و نياز به ترميم ماشينهاى آن محسوس مى باشد.

قوماندانی آیساف ترمیم تونل سالنگ را در افغانستان تمویل میکندحوادث داخلی افغانستان, اخبار, افغانستان, اسيا, اقتصاد
3.03.2013, 13:47
© .wikipedia.org/Michal Vogt/сс-by-sa 3.0
... قوماندانی نیروهای بین المللی مساعدت به امنیت در افغانستان (ISAF) ترمیم تونل سالنگ به طول تقریباً 3.6 کیلو متر در افغانستان تمویل میکند. در این باره روزنامه انتیرنیتی Khaama Press در روز یکشنبه خبر داد. به گفته احمشاه وحید معاون وزارت فوائید عامه افغانستان، قوماندانی نیروهای بین المللی مساعدت به امنیت در افغانستان (ISAF) جهت ترمیم تونل سالنگ مبلغ 11 میلوین دالر تخصیص داده و کار بازسازی ان در هفته گذشته اغاز شده است. به گفته ناظران، قوماندانی نیروهای آیساف در استانه خورج نیروهای خود از افغانستان در سال 2014 از بابت وضع نامناسب تونل سالنگ جداً نگران بود. به گفته جنرال رجب قوماندان حفظ و مراقبت سالنگ بعد از اغاز امور بازسازی تونل سیستم رفت و امد وسایط ترانسپورتی تغییر میکند و به موترهای تیزرفتار فقط در روز اجازه عبور داده میشود و موترهای باربری یک روز بعد در روز از یک طرف اجاز عبور خواهند اشت.
احمد رشید: افغانستان باید خط دیورند را به رسمیت بشناسد

احمد رشید، نویسندۀ و روزنامه‌نگارِ معروف پاکستانی از دولتِ افغانستان می‌خواهد تا خط مرزی دیورند را به رسمیت بشناسند.
این روزنامه‌نگارِ پاکستانی در گفت‌وگویی با مجلّۀ انگاره چاپ کابل گفته است که خط دیورند، «مرزِ شناخته‌شدۀ بین‌المللی» است و برای این‌که به کشمکش‌ها در افغانستان نقطۀ پایان گذاشته شود، دولت این کشور باید این مرز را بپذیرد.
آقای رشید در این گفت‌وگو پذیرفتنی می‌داند که پاکستان، «پشتیبانِ راستین» طالبان در منطقه بوده است و بیش‌تر رهبرانِ این گروه را پناه داده است؛ امّا وی امیدوار است که با تلاش‌های مشترک افغانستان و پاکستان، این روند تغییر یابد و پاکستان از حمایتِ طالبان دست بردارد.
این روزنامه‌نگار از کشورهای همسایه به ویژه پاکستان می‌خواهد تا به حمایت‌شان از گروه‌های هراس‌افگن پایان دهند. وی با آن‌که امریکا را «بازی‌گرِ اصلی صلح افغانستان» می‌خواند، می‌گوید که حکومت‌های افغانستان، پاکستان و ایران نیز می‌توانند در گفت‌وگوهای صلح اثرگذار باشند.
آقای رشید در این گفت‌وگو از جامعۀ جهانی می‌خواهد تا برای تأمین امنیت و فضای صلح‌آمیز پس از سال ۲۰۱۴، افغانستان را یاری کند. وگرنه، وی باورمند است که جامعۀ جهانی قادر به ادامۀ جنگ افغانستان نیست
.
محکمه بنگلادش رهبر حزب اپوزیسیون اسلامی را به مرگ محکوم کرد
سياست, اخبار, اسيا
28.02.2013, 15:08
روز پنجشنبه محکمه جنایات جنگی در بنگلادش دلواری حسین سعید رهبر حزب "جماعت اسلامی " بزرگترین حزب اسلامی این کشور را به مرگ محکوم کرد. وی متهم به جنایات جنگی و نسل کشی در طول جنگ بنگلادش- پاکستان در سال 1971 می باشد.

رهبر حزب اسلامگرا به جرم کشتار دسته جمعی، تجاوز به عنف، سرقت و آزار و اذیت مذهبی پیروان آیین هندو متهم می باشد. انتظار حکم صادره برای وی ، کشور بنگلادش را با اعتصاب عمومی در سطح کشور مواجه کرده است

محترم احمد ضیا مسعود: حکومت می خواهد برای رسیدن به قدرت از راه های نادرست استفاده کند
جبهه ملی نقش زنان را در سیاست گذاری ها و تصمیم گیری ها بسیار اثرگذار و سازنده میداند و از زنان می خواهد تا در تصمیم گیری ها در کشور نقش شان را بازی بکنند.

این جبهه از احتمال کاربرد تقلب در انتخابات ریاست جمهوری نگران است، اما هشدار میدهد که جبهه اجازه نخواهد داد تا برای رسیدن به قدرت سیاسی از شیوه های نادرست کار گرفته شود.
باآنکه در حدود سیزده ماه به برگذاری انتخابات ریاست جمهوری مانده است، اما دیده میشود که برخی از جریان های سیاسی برای این انتخابات آماده گی می گیرند، جبهه ملی در نشستی که به منظور چگونگی حضور زنان در انتخابات آینده ریاست جمهوری در کابل برگذار شده است از برنامه های حکومت برای برگذاری انتخابات آینده ریاست جمهوری سخت انتقاد می کند.
رهبر جبهه ملی، احمد ضیا مسعود گفته است که:« حکومت موجود مشروعیت سیاسی خود را از دست داده است و میخواهد برای رسیدن به قدرت سیاسی از راه های نادرست استفاده کند.»
عضو ارشد جبهه ملی، محمد محقق گفته است که:« دولت هیچ کاری برای اینکه انتخابات به گونۀ شفاف برگذار شود انجام نداده است و حکومت باید برای برگذاری انتخابات شفاف برای همه ای مردم شناسنامه های برقی توزیع کند.»
این نگرانی ها در حالی مطرح میشوند که چندی پیش حکومت کاربرد کارت های گذشته رای دهی را در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری با اعتبار اعلان کرد وکمیسیون مستقل انتخابات نیز گفته است که در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری استفاده کارت های قبلی راهی دهی و شناسنامه های برقی اعتبار دارد

Sunday, 3 March 2013

سايه منازعه هند و پاکستان بر مساله افغانستان

سايه منازعه هند و پاکستان بر مساله افغانستان
2.03.2013, 12:52
© تصویر: «Голос России»
در مرکز کارنیگی در مسکو معرفی تحلیل کارشناسی اوضاع امنیتی در اسیای جنوبی به ارتباط امکان رویارویی هستوی هند و پاکستان صورت گرفت. به تبصره پیوتر گنچاروف ...در زمینه توجه فرمائید.

طوریکه در گزارش تذکر بعمل امده، هند و پاکستان افزایش و عصری سازی نیروهای هستوی شان را ادامه میدهند. پاکستان در سال روان ازمایشات راکت «هاتف – 2»، راکت بالدار «هاتف – 8» ( رعد) و راکت نو قابل حمل تاکتیکی «هاتف – 9» که بنام نصر شهرت دارد، انجام دادند. در گزارش پیوتر توپیچکانوف کارشناس مسایل پاکستان گفته شده که در عین حال پاکستان و هند در مورد استفاده از سلاح هستوی خود در صورت منازعه بین این دو کشور برخوردهای کاملاً متفاوت دارند.

به گفته کارشناس، پاکستان در طول چندین سال تعهدات را در باره استعمال نکردن اول به تفاوت از هند بردوش نمی گیرد. پاکستان عقیده دارد که چون هند از نقطه نظر تسلیحات معمولی بر ان برتری بسیار زیاد دارد، پس انکشور بنابر اسیب پذیری اشکار خود، مکلف است این بی توازنی در تسلیحات معمولی را توسط سلاح هستوی خود جبران کند.

به عباره دیگر، اسلام اباد سلاح هستوی را به مثابه وسیله بررسی میکند که در جنگ تسلیحلت معمولی با هند میتوان از ان استفاده کرد. بلافاصله این سوال مطرح میشود که تا چه حد احتمال ان وجود دارد که پاکستان به چنین اقدام مبادرت ورزد؟ به عقیده کارشناس، احتمال چنین اقدام از جانب اسلام اباد به مساله کشمیر مربوط نخواهد بود، اگر چه در انجا اکثراً برخوردهای مسلحانه رخ میدهند که اکثراً به تلفات از هردو طرف منجر میشوند.

صحبت بر سر نفوذ گروپ بزرگ نیروهای هند به عمق خاک پاکستان مطرح بحث می باشد. اسلام اباد، در این صورت، احتمالاً سناریوی استعمال سلاح هستوی بررسی خواهد کرد. سوال اینست که چرا؟ به خاطریکه این کشور عمق ستراتیژیکی ندارد. در نزدیک سرحد با هند شهرهای بزرگ پاکستان، بشمول مرکز و راولپندی، شهر نیروهای مسلح قرار دارند. و نیروهای هند در صورت تهاجم موفقانه زمان زیادی ضرور نخواهد بود، تا خود را به این شهرها برسانند. پاکستان در این صورت چه چاره دارد؟

پیوتر توپیچکانوف میگوید: فقط به خاطر این، تا ستراتیژیستان هندی نه تنها نیت ان را نداشته باشند، بلکه حتی به خیال مداخله ممکن هم نباشند، پاکستان سلاح های نو هستوی را برای نیروهای خود تهیه میکند. منجمله، راکت نو اوپراتیفی – تاکتیکی «هاتف – 9» که بنام نثر شهرت دارد و باید تهاجم نیروهای هندی را در صورت عبور از سرحد، متوقف سازد.

یک عرصه دیگری رویارویی هند و پاکستان نیز وجود دارد که اهمیت کمتری ندارد. و ان این که این رویارویی بصورت جدی بر افغانستان اثر میگذارد. از همینرو کابل مجبور است سیاست متعادل را در مناسبات خود با هردو کشور پیاده کند. کابل در مقایسه با مناسبات با کشورهای دیگر همجوار، ضمن اعمار روابط متقابل خود با هند، این کار را به توجه به اسلام اباد انجام میدهد. و برعکس. منجمله، حامد کرزی با امضای قرارداد همکاری ستراتیژیک با دهلی برای امضای سند مشابه با اسلام اباد امادگی میگیرد.



رقابت هند و پاکستان به خاطر افغانستان اشکارا به چشم میخورد. به مجرد انکه صدراعظم هند طی بازدید پلان ناشده وارد کابل گردید، بلا فاصله صدراعظم پاکستان نیز طی بازدید پلان ناشده از کابل دیدن نمود. چنین مثال ها به حد کافی وجود دارند. مساله عمده چیزی دیگر است. پاکستان در صورت منازعه جدی، نسبت عدم موجودیت عمق ستراتیژیک حتماً از خاک افغانستان برای جبران کردن ای نقیصه استفاده خواهد کرد. اینکه این کار برای افغانستان چه عواقب در قبال خواهد داشت، ضرورت به توضیح ندارد