Friday, 24 January 2014

اخبار سیاست در جهان


 
رسانه تاثیرگذار
مساجد در افغانستان نقش بسیار بارزی در جنگ و صلح دارند. مساجد کلیدی ترین مکان برای شکل دهی افکار عامه است. جامعه شناسان به این اشاره می کنند که همین مساجد در پیروزی جهاد علیه روس ها نقش اساسی داشتند.
علی امیری، استاد جامعه شن...اسی در موسسه تحصیلات عالی ابن سینا می گوید مساجد در افغانستان به عنوان یک رسانه عمل می کنند و برد تبلیغاتی سخنانی که از مساجد گفته می شود، به مراتب تاثیرگذارتر از رسانه های دیگر است.
آقای امیری می گوید با وجود این اهمیت مساجد، مجال برای سوء استفاده از آنها برای افراط گرایان فراهم است: «بنیادگرایان از این رسانه رایگان حداعظم استفاده را برای پخش افکار شان خواهند کرد. مجال برای سوء استفاده فراهم است».

همزمان با بازسازی شهر کابل مساجد معظمی نیز ساخته شده اند
به باور آقای امیری کنترول مساجد راه حل نیست، بلکه باید راه های معقول تری برای بیرون کردن مساجد از کنترول گروه های بنیادگرا جستجو شود.
فشار بر علما
مقام های وزارت حج و اوقاف می گویند ملا امامان در ولایت های ناامن هم از سوی طالبان و هم از سوی حکومت زیر فشار قرار دارند و با تهدیدها و اتهام های مختلفی روبرو هستند.
طالبان بارها ملا امامان و مساجد را هدف قرار داده اند. وزارت حج و اوقاف می گوید بیشترین تلاش به خرج داده می شود تا از این فشارها کاسته شود. آقای ضیایی گفت: «علما مشکلات زیادی دارند. اقتصاد بد، بدامنی، بدنظمی و اتهام های مختلف علمای ما را با مشکلات مواجه کرده است. اما ما با آن ها در تماس هستیم و تا جایی که می توانیم کمک می کنیم».
این مقام وزارت حج و اوقاف می گوید در زمان مجاهدین 37 هزار مسجد ثبت این وزارت بود و علما مانند ماموران دولتی معاش داشتند ولی در حال حاضر تنها 3500 مسجد ثبت است و ملا امامان آن ها معاش می گیرند.



 

پیمان امنیتی آمریکا- افغانستان امضاء خواهد شد

یان کوبیش: پیمان امنیتی آمریکا- افغانستان امضاء خواهد شد
/23.1.2014
یان کوبیش نماینده خاص سازمان ملل در مسکو روز گذشته در اظهاراتی با بیان این مطلب که پیمان امنیتی آمریکا و افغانستان دیر یا زود امضاء خواهد شد، گفت: این پیمان حتما با قبول شر...ایطی که کرزی گذاشته به امضاء می رسد.

بحث روی امضاء پیمان امنیتی آمریکا و افغانستان مدت ها ادامه دارد و هنوز این پیمان امنیتی به امضاء نرسیده است.

کرزی برای امضاء این پیمان امنیتی شرایطی را گذاشته که آمریکا این شرایط را قبول ندارد و می گوید این پیمان باید به همین شکل که تنظیم شده به امضاء رسد.

و اگرچه یک لویه جرگه در افغانستان برگزار شد و بر امضاء این پیمان موافقت شد، اما حالا اختلاف نظر کرزی و آمریکا باعث شده که این پیمان به امضاء نرسد.

یان کوبیش می گوید: این پیمان باید به نفع مردم افغانستان باشد و برای همین مردم افغانستان و کرزی برای شرایطی که گذاشته اند اصرار دارند و کوتاه نمی آیند.

به عقیده این مقام بلند پایه، اگرچه حالا آمریکا مخالفت خود را با شرایط کرزی نشان می دهد، اما در هر صورت این موافقت نامه آن طور که کرزی بخواهد به امضاء خواهد رسید.

طبق سخنان آقای کوبیش انتخابات آینده ریاست جمهوری افغانستان و امضاء پیمان امنیتی با قبول شرایط مردم افغانستان به تثبیت اوضاع کمک می کند.

امیدواری به توافق ناتو و سازمان پیمان امنیت جمعی

نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل طی سفرش به مسکو همچنان از مقر سازمان امنیت جمعی بازدید به عمل اورده و با سرمنشی این سازمان نیکولای باردیوژا دیدار نموده است.

چندی قبل لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که ناتو بنابر ملاحظات ایدئولوژیک از همکاری با سازمان پیمان امنیت جمعی در افغانستان خوددداری می کند.

نماینده خاص سازمان ملل در مسکو ابراز امیدواری کرده که ناتو و سازمان پیمان امنیت جمعی درباره افغانستان به یک تفاهم برسد.

وی می گوید سازمان ملل برای رسیدن توافق بین ناتو و سازمان پیمان امنیت جمعی دخالت نمی کند و به هیچ یک از آن فرمان هم نمی دهد، اما انتظار می رود که آنان هرچه زودتر درباره افغانستان به یک تفاهم منطقی برسند

طالبان انتظ تمام قدرت را در افغانستان دارند "

طالبان انتظار دارند پس از سال ۲۰۱۴ تمام قدرت را در افغانستان اشغال کنند"
/23.1.2014
ولادیمیر ایوانینکو، تحلیلگر انستیتوت تحقیقات استرا
فراسیدن سال نو با دو حادثه‌ی سرنوشت ساز برای افغانستان همراه است: کاهش تعداد قطعات نظامی خا...رجی در آن کشور که در حلقه ی کارشناسان سیاست به عنوان «مسأله ۲۰۱۴» عنوان شده است‌ و انتخابات ریاست جمهوری. وضعیت در این کشور مدت طولانی بود که در مسیری می رفت، گویی همه چیز از قبل پیش بینی شده است ولی ناگهان حامد کرزی رییس جمهوری اسلامی افغانستان دست به اقدام غیرمنتظره سیاسی زد. در پایان نوامبر ۲۰۱۳ لویه جرگه یی- همایش غیررسمی نماینده‌گان مردم افغانستان - که خاص برای این منظور به کابل فراخوانده شده بود، با اتفاق آرا موافقتنامه امنیتی با امریکا را در زمینه ی همکاری در عرصه ی تامین امنیت تایید کرد. این موافقتنامه قرار است چارچوب حقوقی ایجاد پایگاه های نظامی امریکا را در خاک افغانستان و تمدید حضور ۱۵ هزار نظامی آن کشور را تا سال ۲۰۲۴ (در حال حاضر این تعداد به صد هزار نفر می رسد) به عوض قطعات کنونی امریکا و کشورهای دیگر عضو ناتو را تشکیل دهد. پیش از پایان این همایش کرزی اعلان کرد که «اعلامیه دستور العملی برای او» خواهد بود. اما بعدتر او از امضای این موافقتنامه اجتناب کرد و اعلان نمود که رییس جمهور بعدی این کار را خواهد کرد. انتخابات ریاست جمهوری قرار است ۵ اپریل سال ۲۰۱۴ برگزار می شود. گفتنی است که رییس جمهور کرزی این اظهارات را با سخنان تند ضد امریکایی همراه کرده بود.

تاخیر در امضای موافقتنامه ی مذکور برنامه ریزی اقدامات را برای واشنگتن در سال ۲۰۱۴ دشوار می سازد و امضا نکردن آن تمام نتایج اقدامات امریکا و اعضای ناتو را در چارچوب عملیات «آزادی شکست ناپذیر» که از ۲۰۰۱ به این سو ادامه دارد، ضرب صفر خواهد کرد. هدف اصلی این عملیات همانا ساختن پایگاه های نظامی در نزدیکی مرزهای کشورهای آسیای مرکزی، چین،، ایران، هند و پاکستان است نه آن چه واشنگتن در ۲۰۰۱ به عنوان «جنگ علیه تروریسم» اعلان کرده بود. قرار معلوم سطح خطرهای تروریستی ظرف سالهای حضور نظامیان ناتو در افغانستان به مراتب افزایش یافته است.

در بین تحلیلگران خارجی و روسی این نظر طرفداران زیادی دارد که امریکایی ها در افغانستان به لحاظ نظامی شکست خورده اند. اگر وضعیت را تا پیش از لویه جرگه در نظر بگیریم، چنین استنباط می شود که امریکایی ها به نتایج دلخواه خود تقریباْ رسیده اند زیرا آن ها اصولاْ‌ «شکست» طالبان را به عنوان هدفی در برابر شان قرار نداده بودند. موضوع ازین قرار است که باری آنها خودشان به همراهی سعودی ها و پاکستانی ها تحریک طالبان را ایجاد کردند. کارشناس «مرکز امنیت نوین امریکا» پ. کرونین اعتراف کرد که: «منافع ایالات متحده امریکا نیازمند پیروزی نظامی بر طالبان نیست، علاوه بر آن، چنین استراتیژی در واقع بر ضد منافع ماست.». در واقعیت امر هم بی ثباتیی که طالبان در افغانستان سبب شده اند، شرایط تمدید حضور نظامیان امریکا را در آنجا مساعد کرده است. امریکایی ها در صورتی در افغانستان شکست خواهند خورد که پایگاه‌های نظامی شان در آن کشور روپوش قانونی به خود نگیرند.

مطابق طرح های پنتاگون، «آزادی شکست ناپذیر» در عملیات دیگری به نام «پشتیبانی قاطع» تغییر شکل می یابد. در چارچوب این طرح نظامیان امریکایی از عملیات نظامی اجتناب کرده و در عوض به پشتیبانی از ارتش و پولیس افغان و آموزش پرسنل محلی و همچنان اجرای وظایف مشورت دهی مبادرت خواهند ورزید.

وضعیت امضا نشدن پیمان امنیتی نه تنها اداره ی واشنگتن که نظامیان آن کشور را نیز دست پاچه کرده است. شماری از ماموران عالیرتبه ی دولتی ایالات متحده امریکا به کابل رفتند تا کرزی را در جهت امضای پیمان امنیتی قناعت دهند اما نتیجه یی نگرفتند. جنرال ج. دانفورد‌فرمانده نیروهای نظامی ناتو در افغانستان طی اظهاراتی گفت: « فکر می کنم در هفته های نزدیک ما چیزی بیشتر از «پشتیبانی قاطع» را آغاز خواهیم کرد. او همچنان اشاره کرد که در این صورت نظامیان «ممکن است دو گزینه را مورد بررسی قرار دهند.». کدام «گزینه ی های» ممکن را آنها مورد بررسی قرار می دهند، هنگامی معلوم شد که چاک هیگل وزیر دفاع امریکا در یک مسافرت از قبل اعلان نشده وقتی وارد افغانستان شد که رییس جمهور کرزی در یک مسافرت به ایران رفته بود. او تضمین هایی از بسم الله محمدی وزیر دفاع افغانستان به دست آورد که پیمان امنیتی در موعد معین میان افغانستان و ایالات متحده امریکا امضا خواهد شد و منظور ازین آن بود که این پیمان توسط وزارت های دفاع دو کشور به امضا خواهد رسید. چنین چرخش اوضاع طبیعی است که واکنش منفی شدید کرزی را در پی داشت زیرا در عقب چنین امری دورنمای انجام کودتایی ملاحظه می شد. به نظر می رسد که حالا وزارت امور خارجه امریکا و وزارت های نظامی آن کشور به شدت مشغول طراحی گزینه هایی اند که از وضعیت کنونی بتوان بیرون شد. به هر صورت، وزیر خارجه امریکا، جان کیری اعلان کرد که می توان این پیمان را با رییس جمهوری بعدی افغانستان امضا کرد و این چیزی است که قبلاْ امریکایی ها سخن گفتن را هم در موردش مجاز نمی دانستند.

Tuesday, 14 January 2014

در جهان, اخبار, سياست

 

سرقت کوچکترین نیلوفر آبی دنیا از گلخانه ایی
جامعه, خبرهای جالب جهان
14.01.2014, 14:03
به گزارش روزنامه "گاردین" کوچکترین نیلوفر آبی دنیا یکی از کمیاب ترین گیاهان جهان از گلخانه گیاه شناسی سلطنتی شاهزاده ولز در لندن به سرقت رفت.... به گفته این منبع، این گیاه نادر در تاریخ 9 جنوری در زمان نامعلوم توسط فرد ناشناس در برکه ای کوچک که در آن رشد کرده بود، سرقت شده. پولیس لندن پس از تلاش های فراوان موفق به پیدا کردن آن نشد.

مشاور ارشد باغبانی گلخانه گیاه شناسی سلطنتی گفت: در بازار زیر زمینی گیاهان نادر و بسیاری از مجموعه داران گیاه برای بدست آوردن آنچه که نیاز دارند، به هر کاری دست می زنند.

نیلوفر آبی با برگ های سختی و بیش از 1 سانتی متر قطر دارد و به عنوان کوچکترین نیلوفر آبی در جهان شناخته شده است. این گیاه براین اولین بار در سال 1957 در رواندا در شرق آفریقا کشف گردید.

به گفته باغبان Nymphaea thermarum این گل به طور کامل از آب های آفریقا ناپدید شده و در حال حاضر تنها چند گلخانه در جهان از این نوع گیاه پیدا می شود.
 
 
آیا ملاقات شورای صلح افغانستان با ملا برادر یک دقیقه‌ای بود؟
یک عضو شورای عالی صلح افغانستان می گوید ملابرادر هنوز زیر نظارت پاکستان است. از نظر او چون ملابرادر توسط نیروهای امریکایی بازداشت و به پاکستان تحویل داده شده، ملاقات با وی مشروط ب...ه موافقت پاکستان و امریکا است.

هیئت شورای عالی صلح افغانستان در حال گفتگو با مقامات پاکستانی. (عکس از آرشیف)
هیئت شورای عالی صلح افغانستان هفته پیش به پاکستان سفر کرد و هدف این سفر ملاقات با ملا برادر خوانده شد. اما در پایان این سفر شایعاتی نشر شد که گویا پاکستان تنها یک دقیقه به هیئت شورای عالی صلح وقت داده تا با ملا برادر دیدار کند.
 
رئیس اداره مهاجرین روسیه
 گفت که حدود هشت میلیون
و500 تبعه خارجی (از کشورهای همسود) با استفاده از تسهیلات نظام بدون ویزا در روسیه بسر می برند. در حدود 80 هزار تن از مهاجرین مقیم روسیه، اتباع کشور افغانستان هستند.

اگرچه اکثر آنان دار...ای مدارک معتبر اقامتی و مجوز کار هستند، اما در بین آنان تعدادی فاقد اسناد معتبر اقامتی و کار هستند.

اتحادیه های مختلفی در مسکو به بهانه حل مشکلات مهاجرین افغان ایجاد شده و مشغول فعالیت هستند، اما مشکلات اقامتی و مجوز کار تعدادی از افغان ها همچنان پابرجاست. گزارش های نشر شده در رسانه ها نشان میدهند که برخی از این اتحادیه ها زیر پوشش فعالیت های اجتماعی و رسیدگی به مشکلات افغانها دست به کار های سیاسی میزنند. 
در سال های اخیر مساله مهاجران خارجی به یک چالش برای دولت روسیه تبدیل شده است.
براهیمی: آینده سوریه, به دست مردم سوریه قرار دارد
 در جهان, جنگ در سوریه, اخبار, سياست
13.01.2014, 18:21
الغضر براهیمی نماینده خاص ملل متحد و جامعه کشور های عربی در نتیجه مذاکرات پاریس روز دوشنبه گفت: مردم سوریه سرنوشت خود را تعیی...ن میکند, اما به کمک کشور های ابرقدرت چون روسیه و امریکا ضرورت دارد.

او از روسیه وامریکا بخاطر ایجاد شرایط برای برگزاری "ژینو-2" ابراز سپاس نمود که قرار است به تاریخ 22 جنوری در سویس برگزار شود. برعلاوه او تاکید کرد که ایران باید در کنفرانس شرکت نماید "ایران نقش مهم را در منطقه دارد". سرمنشی ملل متحد به ایران دعوتنامه شرکت در کنفرانس ژینو-2 را فرستاده است که باید مورد تائید مبتکرین این کنفرانس قرار گیرد.

براهیمی افزود که ملل متحد انتظار پیشرفت در تبادله اسیران و توافق در قطع آتش بین نیرو های درگیر سوریه را دارد.
See More
 

نگرانی برانگیزتر



نگرانی برانگیزتر
/10.1.2014
نیکولای پاخوموف، عضو موسسه تحقیقاتی " دیموکراسی و همکاری" روسیه در واشنگتن.

همزمان با خبرها از عراق، جایی که جنگ میان جنگجویان «القاعده»، گروه های دفاع... خودی سنی و نیروهای حکومتی جریان دارد، اختلاف نظر میان ایالات متحده امریکا و اداره حامد کرزی در مورد امضای موافقتنامه‌ی همکاری نگرانی های بیشتر بین المللی را برانگیخته است. هرچند در واشنگتن اطمینان دارند که این موافقتنامه امضا خواهد شد- چه با کرزی باشد،‌ چه با کسی که پس ازاو اداره ی افغانستان را بر عهده می گیرد- ، کارشناسان اما شک دارند که امضای موافقتنامه بتوانداز وخیم تر شدن وضعیت افغانستان در کوتاه مدت جلوگیری کند.

در آخرین روزهای سال ۲۰۱۳ ارزیابی اداره های استخباراتی امریکا در رسانه ها درز کرد(احتمالاْ عمدی) که مطابق پیشبینی های آن حتی در صورت حفظ گروه کوچکی از نیروهای نظامی امریکا که تعداد و موقعیت حقوقی آن در افغانستان باید در چارچوب همین موافقتنامه‌ی امنیتی که بر سر زبان ها افتاده، تعیین شود، دستاوردهای مثبت چند سال آخر تا سال ۲۰۱۷ از دست خواهند رفت.

خاطر نشان می کنیم که همین ارزیابی را در پایان سال گذشته فرمانده نیروهای نظامی بریتانیا، پیتر وال نیز اظهار کرده بود . قرار گفته او اگر خروج نظامیان بریتانیایی مطابق برنامه در سال ۲۰۱۴ صورت گیرد، ولایت هلمند که مسوولیت امنیت آن را در حال حاضر بریتانیایی ها بر عهده دارند، خیلی زود به دست طالبان خواهد افتاد.

ارزیابی‌ های امریکایی ها حاکی از اینند که در صورت امضا نشدن موافقتنامه افغانستان خیلی زودتر دچار هرج و مرج خواهد شد. نماینده‌گان ۱۶ اداره استخباراتی امریکا در تدوین این گزارش سهم گرفته بودند. علاوه بر این، در آن گزارش آمده است که تنها حضور نظامی در افغانستان کافی نیست. کابل نیازمند دوام پشتیبانی مالی نیز هست.

نمی توان با قاطعیت گفت، ولی می توان فرض کرد که هنگام تهیه و تدوین این گزارش، مولفان آن وضعیت کنونی عراق را در نظر داشته اند، جایی که اداره ی مرکزی کشور در تامین امنیت و نظم در مناطق مرزی با سوریه ناتوان است. دوام جنگ داخلی در سوریه در واقع افتادن کنترل این مناطق را به دست عناصر تندروی که خود را بخشی از «القاعده» می نامند و مجهزترین و آماده ترین گروه جنگجوی علیه رژیم بشار اسد استند، مساعد کرده است. مهمترین نیرویی که علیه افراطگرایان در عراق مقاومت می کند، گروه های محلی سنی دفاع خودی است.

به این ترتیب وضعیت پنج شش سال پیش دوباره تکرار می شود. در آن سالها امریکایی ها توانستند«القاعده» را تنها با کمک همین نوع گروه های محلی شکست دهند. ذهنیت عامه امریکا، کارشناسان و سیاستمداران با سرخورده گی به زدوخوردهای کنونی نگاه می کنند زیرا تریلیون ها دالر به خرج رسیده و قربانی دادن هزاران امریکایی سبب نشده واقعیت های موجود عراق را تغییر دهند. در حال حاضر وضعیت به اندازه یی دشوار است که وزیر خارجه امریکا جان کیری‌ناگزیر شد اعلامیه ی ویژه یی را صادر کند و در آن تاکید کند که امریکا سربازان خود را برای مبارزه با القاعده به عراق نخواهد فرستاد.

البته که وضع افغانستان و عراق تفاوت های زیادی از هم دارد ولی شباهت هایی نیز موجودند. نخبه‌گان امریکا و رای دهنده‌گان امروز بیشتر به این دریافت نزدیک می شوند که در سالهای حضور نظامی و با خرج پول گزاف، واشنگتن نتوانسته است وضعیت افغانستان را به سوی بهبود به صورت قابل ملاحظه تغییر دهد. وضع افغانستان به این دلیل بدتر است که پیش از هرچیز دیگر در این کشور در مقایسه با عراق حکومت ملی کارا و ساختارهای محلی نظامی که قادر به مبارزه علیه امکان برگشت طالبان به قدرت و باز شدن درهای این کشور به روی القاعده باشند، وجود ندارند.

با این وجود تمام گفتگوهای اخیر در مورد ارتقای سطح آماده‌گی جنگی نیروهای نظامی افغان، چه این ارتقا ظاهری باشد و چه در واقعیت امر، نمی توان این امر را نادیده گرفت که وفاداری فرماندهان و نظامیان افغان به حکومت مرکزی کابل، چه رسد به تعهدات بین المللی آن حکومت، خیلی مورد تردید قرار دارد. مثلاْ در حال حاضر مدیران جدید افغان زندان بگرام می خواهند ۸۸ زندانی را که امریکایی ها خطرناک قلمداد می کنند، آزاد کنند. مقامات رسمی امریکا با تمام توان بر آزادی این زندانی ها اعتراض می کنند اما مقامات افغان تصمیم قاطع دارند استقلال خود را به نمایش بگذارند. حد اقل در همین مورد.

کنجکاوی برانگیز است که خود امریکایی اتهام حمله بر نیروهای خارجی را بر این زندانی ها وارد کرده اند. به این معنا که به نظر مقامات افغان، حمله بر نیروهای نظامی خارجی جرم کلانی شمرده نمی شود چون در تاریخ افغانستان هر نوع نیروی خارجی به عنوان اشغالگر تلقی شده و در حال حاضر معلوم است که حتی طالبان نیز می توانند شرکت کننده های تام اختیار زنده‌گی سیاسی افغانستان باشند.

اما امریکایی ها به دلایل معلوم، برداشت کاملاْ متفاوتی از اوضاع جاری دارند. در حال حاضر فقط می توان نسبت به آنها همدردی کرد: میراث سنگین جنگ عراق هر روز با سر و صدای بیشتری بر سر زبان ها می افتد، کرزی ناز می کند، وضعیت افغانستان روز به روز بدتر می شود و تصمیم استراتیژیک در مورد افغانستان باید گرفته شود. باراک اوباما در گذشته نیز تلاش داشته است تصمیم گیری در مورد سیاست خارجی را به تعویق بیندازد اما به نظر می رسد که در مورد وضعیت افغانستان فرصت زیادی برای تفکر ندارد زیرا وضع روز به روز متشنج‌تر می شود و پیامدهای منفی هر تعللی امروز برای همه‌گان آشکارند.

کودتای ناکام امریکا برای براندازی کرزی

کودتای ناکام امریکا برای براندازی کرزی
یکشنبه ۲۲ جدی ۱۳۹۲ - منبع: فارین پالیسی نگارنده: یوچی دره زین برگردان: 8صبح
حامد کرزی از دیرباز امریکا را به طراحی برنامه‌ای سری برای کنارزدن اش از قدرت، متهم می‌کند. به‌نظر می‌رسد که این حرف حالا درست... از آب درآمده است. کتاب خاطرات رابرت گیتس- صرف نظر از بحث‌ها و جنجال‌های سیاسی‌ای که پیرامون آن به‌میان آمده- سندی است دال بر این‌که اداره اوباما تلاش کرده بود تا حامد کرزی در انتخابات سال ۲۰۰۹ ریاست‌جمهوری، شکست بخورد. به‌نظر می‌رسد که گیتس خود با این اقدام اداره اوباما مخالف بود، به همین دلیل است که آن را «کودتای ناپخته و ناکام» توصیف کرده است، از نظر گیتس این امر به روابط امریکا- افغانستان آسیب جدی زد.
بی‌اعتمادی کرزی به اوباما، در کنار علت‌های دیگر، سبب شده است که حکومت امریکا، در تلاش‌هایش برای وادار سازی آقای کرزی به امضای سندی که حضور نظامی ایالات متحده را پس از سال ۲۰۱۴، در افغانستان قانونمند می‌سازد، موفق نشود. پس از این‌که گفتگوها پایان یافت، مقام‌های امریکایی اعلام کردند که اگر سند به‌زودی امضا نشود، تمامی نظامیان ایالات متحده را از افغانستان، بیرون می‌کنند.
به نوشته رابرت گیتس، مجریان پشت پرده برنامه براندازی حامد کرزی، ریچارد هالبروک نماینده ویژه وقت امریکا، در امور افغانستان- پاکستان و کارل آیکن بیری، سفیر وقت ایالات متحده در کابل بودند.
گیتس می‌نویسد، هالبروک مرتب در مورد لزوم ایجاد فرصت‌های برابر برای همه نامزدان در میدان بازی صحبت می‌کرد. او می‌گفت نیاز است تا همه «حضور متوازن در میدان بازی» داشته باشند. او می‌خواست مطمین شود که همه نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری، امکانات لازم امنیتی و ترانسپورتی را در اختیار دارند و می‌توانند در سراسر کشور همایش‌های انتخاباتی برپا کنند. او هم‌چنان می‌خواست، نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری، پیام‌های‌شان را از طریق روزنامه‌ها، رادیوها و تلویزیون‌های افغانستان، به مردم آن کشور برسانند. گیتس نوشته است، هالبروک تنها در پی ایجاد فرصت‌های برابر برای همه نامزدان در میدان بازی نبود، بلکه در کنار آن می‌خواست همه‌چیز را بر ضد کرزی جهت دهد.
گیتس نگاشته است «هالبروک تمام توانایی‌های خود را به کار بست، تاموجبات شکست کرزی را در انتخابات فراهم کند.» گیتس در ادامه نوشته است «چیزی را که او ]هالبروک[ واقعا می‌خواست این بود که نامزدان پرنفوذ زیادی به میدان بیایند، تا کرزی رای زیادی در دور اول نیاورد و انتخابات به دور دوم کشیده شود. به‌نظر او در دور دوم امکان شکست کرزی بیشتر بود.»
گیتس نوشته است که این دو مرد ]ریچارد هالبروک و کارل آیکن بیری[ به‌صورت آشکار با نامزدان مخالف کرزی، ملاقات کردند، با آنان عکس گرفتند، در همایش‌های انتخاباتی آنان شرکت کردند و در مواردی به این نامزدان به‌طور سری مشوره دادند. گیتس نگاشته است که کرزی به زودی از تلاش‌های امریکایی برای برکناری‌اش، اطلاع یافت و در نهایت با جنگ‌سالاران کشورش دست به معامله زد تا حمایت آنان و هواداران‌شان را در انتخابات با خود داشته باشد.
نتیجه این تلاش‌ها یک انتخابات کثیف بود. انتخابات ۲۰۰۹ حتا بر مبنای معیارهای افغانستان، بسیار آلوده بود. در آن انتخابات، صندوق‌های زیادی با آرای تقلبی پرشدند. یافته‌های ارزیابی ناظران بین‌المللی بعدها نشان داد که تقریبا یک سوم آرا، تقلبی بود. همان‌طوری که آقای گیتس توضیح داده است، تلاش‌های عمدی امریکا برای کنار زدن کرزی ناکام ماند. او نتوانست در دور اول، بیشتر آرا را ازآن خود کند، اما به‌نظر می‌رسید که در دور دوم، رای می‌آورد.
به نوشته گیتس «همه این‌ها زشت بود. دست‌های ما آلوده شد و متحدمان رییس‌جمهور حامد کرزی، بدنام.» روایت گیتس از زمان ماموریت اش در اداره اوباما، به‌ویژه انتقادهای تند او از جوبایدن، معاون رییس‌جمهور، واکنش تند برخی از مقام‌های پیشین و برحال امریکایی را برانگیخته است. یکی از این مقام‌ها بانو کیتلن هایدن یکی از سخنگویان کنونی کاخ سفید است. او که در سال ۲۰۰۹ در کابل وظیفه داشت و به کارل آیکن بیری مشوره می‌داد، گفت اتهام‌های آقای گیتس مبنی بر تلاش‌های امریکا برای کنار زدن کرزی «در مجموع نادرست است.» به‌گفته او «نفع امریکا در یک افغانستان باثبات و برگزاری یک انتخابات شفاف و دموکراتیک بود، نه کمک برای برد و باخت یک نامزد مشخص.»
استیفن بایدل، کارشناس مسایل افغانستان در شورای روابط خارجی امریکا، می‌گوید که حرف‌های گیتس این باور کرزی را مستند می‌سازد که امریکا در انتخابات سال ۲۰۰۹ در پی شکست دادن او بود. به‌گفته بایدل «بی‌میلی و بی‌اعتمادی کرزی به امریکا، تا حدود زیادی از همین باورها ناشی می‌شود.» بایدل می‌گوید: «نتیجه برای ما هیچ خوب نبود، کرزی دوباره انتخاب شد، چنین می‌نماید که ما سعی کردیم او را برکنار کنیم، اما نتوانستیم.»
رابرت گیتس در کتاب خاطراتش روایت تلاش‌های امریکا برای برکناری کرزی را با نقل قولی از کای آیده، نماینده ویژه وقت دبیرکل سازمان ملل متحد در امور افغانستان پایان می‌دهد. هر دو کنارهم در یکی از جلسات ناتو که آجندای آن انتخابات افغانستان بود، نشسته بودند.
گیتس می‌نویسد: «او ]کای آیده[ پیش از این‌که سخنرانی کند، در گوش من گفت که در مورد دخالت مفتضحانه خارجی در انتخابات افغانستان سخن می‌گوید. او به من گفت، منظورش از این حرف، ایالات متحده امریکا و هالبروک است

و لایت پنجشیر

و لایت پنجشیر
 
یکی از دره های بسیار زیبا و قشنگ هندوکش که مدخل آن به فاصله ١٢٥ کیلومتری شمال شهر کابل افتاده است، همین دره سرسبز و خوش آب و هوای پنجشیر است که محاسن طبیعی آن سر زبانها است.
دره پنجشیر در دامنه های جنوبی هندوکش از (دربند) تا (پ...ریان) یا از (گلبهار) تا کوتل (انجمن) را فراگرفته و خط عمومی آن از شمال شرق به جنوب غرب ممتد است.
پنجشیر از نقطه نظر مراودات یکی از مهمترین راه های کاروان رو قدیم بین حصص شمالی،شرقی و جنوبی هندوکش بوده و هست و با وجود اینکه سرک شکاری بین کابل و باختر و تخارستان (بین کابل و مزار شریف و قطغن و بدخشان) موتررو شده است معذالک دره پنجشیر از نقطه نظر رفت و آمد رمه های حیوانات و حمل و نقل نمک و میوه جات و غله جات و تردد کاروان های کوچک مقام خود را از دست نداده است و مسافرت میان دره جرم بدخشان و کابل کمافی السابق از این راه عملی میشود زیرا با وجودیکه سرک از خان آباد تا مرکز بدخشان و از آنجا تا بهارک (دهن دره واخان و جرم و زردیو) رفته بانهم تردد موتر در آن ناحیه زیاد نیست و کثرت خرابی پلهای رودخانه کوکچه عایق دیگری تولید کرده است.
همانطوریکه پنجشیر در دامنه های جنوب هندوکش ممتد است، موازی با آن در شمال سلسله کوه مذکور دره سرسبز (اندراب) افتاده که نسبت به پنجشیر به مراتب فراختر است و یک سلسله دره های تنگ و فرعی که در زیبائی های قدرتی و لطافت آب و هوا و بدایع مناظر طبیعی بیمانند میباشد از دهن گلبهار تا کوتل خاواک حد به حد این دو دره بزرگ را در دو پهلوی هندوکش بهم وصل کرده است. به عبارت دیگر از جمله 21 کوتل هندوکش که بین کوتل (انجمن) و (دندان شکن) افتاده 8- 9 کوتل تنها از حصص علیا و وسطی و سفلی دره پنجشیر راه دارد و به این ترتیب چندین دروازه هندوکش به دره پنجشیر کشاده میباشد و منتهاالیه پنجشیر سفلی را که بسیار بجا و به موقع (دربند) و (دالان سنگ) میگویند، میتوان دالان و مدخل مرکزی هندوکش خواند. این کوتل ها از بالا تا پایان دره قرار آتی است:

1- کوتل انجمن: از آخر دره پنجشیر، از (پریان) به حصه علیای دره انجمن و از آنجا به دره جرم بدخشان راه رفته است.
2- خاواک: از حوالی قریب سرچشمه رودخانه پنجشیر به طرف شمال دره ئی جدا شده که منتهی به کوتل معروف خاواک میشود. آبیکه از اینجا به استقامت شمال غربی جاری میشود بنام اندراب یاد شده و به اندراب میرود.
3- تول یا طول: از دره فرعی دیگر، از مقام (سراب) به اندراب میرود.
4- زریه: از دهکده (سفید چهر) پایان تر دره فرعی است که به دره طول منتهی میگردد.
5- از پنجشیر سفلی، از علاقه (امرز) که ودد انگلیسی آنرا (مرز) یاد کرده، از دره های فرعی به طرف اندراب راه رفته و کوتل هائی هم دارد که عموماّ برف دارد ولی تنگ و دشوار گذار میباشند.
6- شپتال: از مدخل دره، از حوالی گلبهار راهی به (کشن آباد) 21 میلی خنجان منتهی میشود.
7- بازارک: از دره و کوتل بازارک به خنجان و اندراب راه رفته است.

رودخانه پنجشیر و آب های فرعی دیگر که از دره های راست و چپ بدان میریزد موضوعی است که مطالعه آن از نقطه نظر جغرافیه و منابع آب اهمیت زیاد دارد. سرچشمه رودخانه پنجشیر نقطه ایست در کوتل انجمن که آنرا (ناوک) گویند و 19 معاون دیگر حد به حد به آن یکجا میشود بدین ترتیب رود خانه پنجشیر که با معاونین آن از آب های 20 دره مختلف تشکیل شده در گلبهار با رودخانه (شتل) یکجا میشود و آب های مشترک آنها با آب های سالنگ و غوربند در مقابل برج عبدالله بگرام بهم وصل میشوند و همه در سروبی به رودخانه کابل میریزند.
در سلسله جبال هندوکش و رشته ها و شاخه های فرعی ان یکعده دریاچه ها و یا به اصطلاح عوام حوض هائی موجود است که تعیین موقعیت آنها از نقطه نظر جغرافیه و طبقات الارضی و منابع آب و نیروی آب و داستان های فلکلور محلی اهمیت زیاد دارد ولی اکثر آنها را جز اهالی محلی دامان دره ها کس دیگری ندیده است. معروفترین آنها دریاچه های سرقول پامیر دریاچه ویکتوریا و دریاچه شیوا در شغنان است.
حوض (لالان) یا دریاچه شاه دریابار حوض دیگری است که فراز کوه در منتها الیه دره هزاره قرار دارد. آب آن طرف عبدالله خیل جانب پنجشیر میآید. از طرف نجرو هم به این دریاچه راه است. در نقطه ئی موسوم به (سژاب) به 9 کیلومتری کوتل خاواک حوضی است که آب گرم دارد ولی به حساب دریاچه های کوهی آمده نمیتواند. دریاچه های فراز کوه ها در دوره هائی که آئین بودائی در افغانستان رواج داشت در افسانه ها و داستانها دخالت زیاد داشت و یکی از این دریاچه ها که موقعیت آنرا زائر چینی هیوان تسنگ در زاویه شمال غربی بگرام بالای کوه ها نوشته محلی بود که شاه ماران آبی در آن زندگانی داشت و در اثر آبادی معبدی در پای کوه میان او و کنیشکا کوشانی مقابله هائی رخ داد. داستان مذکور در رساله بگرام و در جلد دوم تاریخ افغانستان گرفته شده است. از نقطه نظر نام میان (دریاچه شاه بار) و دریاچه که (شاه ماران آبی) در آن زندگانی داشت، قرابت نزدیک است تنها سمت آنرا اگر از بگرام بگیریم عوض (شمال غرب) شمال شرق می آید.
دره پنجشیر از دربند تا پریان از نقطه نظر تقسیمات اداری دارای حکومت درجه سوم است که مرکز آن (رخه) میباشد و از خود دو علاقه داری دارد که مرکز یکی آن در دهکده (زنی) و مرکز دیگری در (اره) میباشد. آبادی های دره پنجشیر بیک عده دهکده هائی تقسیم شده که بیشتر در دامنه های دو طرف کوه و در اراضی مرتبه دار دو طرف سواحل رودخانه قرار دارند و عموماُ اطراف آنها را باغچه های توت و تاکستان های کوچک فراگرفته و جویبارهائی که از دره های فرعی جدا شده از قرب و جوار خانه ها میگذرد. بعضی از دهکده ها در کمرهای کوه، فراز غندی ها و تپه ها متکی به نشیب اطراف دره آباد شده مانند دهکده (چاروا) که از دهات امرز است و جزء مربوطات علاقه داری (زنی) میباشد و دیوارهای بلند و دریاچه های کوچک و سفید آن در میان لکه های سبز درختان جلوه خاصی دارد.
دره پنجشیر از نقطه نظر تعداد دهکده ها و تمرکز جمعیت یکی از بهترین جاهای حکومت کلان شمالی است. اهالی پنجشیر بیشتر سفید چهره و موهای خرمائی و چشمان آبی دارند. بزبان فارسی تکلم میکنند و از نقطه نظر علایم فارقه چهره و بدن با باشندگان سایر دره های سمت شمالی فرق دارند.
خانه و منازل ایشان عموماُ از سنگ های پارچه و گل ساحته شده و در مواردی که به خشت ضرورت میافتد، خشت های بزرگ خام استعمال میکنند. کلکین های اطاق های آنها عموماُ کوچک و چوکات دروازه ها اکثراُ منبت کاری میباشد. اطراف چوکات کلکین ها را عموماُ سفید میکنند و در بسیاری موارد به دو طرف دروازه های حویلی ها دو سکو یا صفه دیده میشود.
پنجشیر آب و هوای نهایت گوارا و دلخواه دارد. در تابستان سرد و در زمستان چون باد ندارد گرم است. نظر به اختلاف ارتفاع پنجشیر علیا سردتر است. اهالی جزء چند ماه زمستان بقیه ماه های سال را در هوای آزاد ، در زیر درخت های باغچه های اطراف دهکده ها و یا بالاتر در قله های کوه ها در ییلاق های تابستانی خود میگذرانند و مانند خوشه های انگور که بیک تناسب معین سایه و آفتاب بکار دارد، همانطور در سایه و روشنی تحت برگ های درختان زندگانی میکنند.
پنجشیری ها مردمان با نشاط و بشاش اند. در آواز خواندن و ترنم و قرسک و اتن و رقص میل وافر دارند. بهترین آله موسیقی آنها دایره است. شعرا در میان ایشان زیاد است و در ساختن غزل های عامیانه عشقی ماهر اند. تنها تنها و دسته جمعی میخوانند و اشعاری در مدح زیبائی های طبیعی دره و حسن و جمال و فضایل اخلاقی خویش ساخته اند و میخوانند و از دربند تا پریان یعنی از اول تا آخر دره پنجشیر همه و هر چیز را میستایند.
پنجشیری ها در زمانه های قدیم حتماُ از نقطه نظر لباس چیزهای ممیزه و مخصوص داشته اند که در اثر رفت و آمد زیاد بکابل و تماس با اهالی همجوار مخصوصاُ کوهستانی ها و کوهدامنی ها از میان رفته است. تنها لباس مخصوص آنها (برزو) است که پارچه آن عموماُ از موی بز بدست بدست خود آنها بافته مبشود.
See More

Friday, 3 January 2014

پیش بینی رویدادهای مهم سال 2014

پیش بینی رویدادهای مهم سال 2014
  در جهان, اخبار, سياست
2.01.2014, 11:16
طوریکه پیش بینی شده است، موضوعات مهم بین المللی در سال 2014 که توجه جامعه بین المللی را به خود جلب می کند، حل و فصل بحران سوریه، برنامه هسته ای و حل مسئله او...کراین، خروج نیروهای بین المللی از افغانستان و چشم انداز حل و فصل مشکلات اسرائیل و فلسطین می باشد.

برگزاری کنفرانس ژنو دو در مونتری

یکی از موضوعات کلیدی سال 2014 که توجه جامعه بین المللی را به خود جلب می کند، کنفرانس ژنو دو که قرار است در تاریخ 22 جنوری در مونتری شهر دیگر سوئیس برگزاری گردد، می باشد. در حال حاضر لیست نهایی اشتراک کنندگان این کنفرانس مشخص نیست. به گفته اخضر ابراهیمی نماینده خاص سازمان ملل و اتحادیه عرب، در این کنفرانس نمایندگانی از 26 کشور جهان اشتراک خواهند کرد. مسئله اشتراک ایران در کنفرانس ژنو هنوز مشخص نگردیده است. دولت سوریه هیئت نمایندگانی که در این کنفرانس اشتراک خواهد کرد، به رهبری وزیر امور خارجه این کشور ترتیب داده است.

نابودی سلاح های کیمیاوی سوریه

سوریه باید در سال 2014 به رده کشورهای که دارای سلاح کیمیاوی نمی باشند، به پیوندد. تصمیم گیری در مورد خلع سلاح کیمیاوی سوریه در ماه نوامبر سال 2013 که این کشور را تهدید می کرد، اتخاذ گردید. طبق پلان سازمان منع سلاح های کیمیاوی، تمام سلاح های کیمیاوی سوریه تا تاریخ 5 فبروری سال 2014 به منظور نابودی آن از کشور سوریه خارج گردد و تمام این سلاح ها در 31 مارچ سال جدید نابود گردد. سازمان منع سلاح کیمیاوی برای نابودی سلاح های کیمیاوی سوریه به 150 میلیون دالر نیاز دارد.

گروه هشت بزرگ

فدراسیون روسیه برای دومین بار میزان اجلاس گروه هشت بزرگ خواهد بود.نخستین اجلاس گروه هشت بزرگ در سال 2006 در سن پتربورگ برگزار شد و طوریکه اینتظار یم رود، این اجلاس در تاریخ 4-5 جون در شهر سوچی برگزار شود. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت: فدراسیون روسیه در دوره ریاست خود در مورد مبارزه با تهدیدات جهانی تلاش خواهد کرد. رهبران کشورهای اقتصادی بزرگ در سراسر جهان به بررسی مشکلات بین المللی، حل و فصل درگیری های منطقه ای سلامت و امنیت غذایی می پردازند. سایت رسمی این نشست نیز از لحظه ی ورود اعضای سران نشست به مسکو، آغاز به کار خواهد نمود. لازم به ذکر است که مجتمع تفریحی اسکی "کراسنایا پالیانا" در حومه ی شهر سوچی، به عنوان محل برگزاری این نشست درنظر گرفته شده است.

خروج نیروهای نظامی امریکا و ناتو از افغانستان
ماموریت نیروهای بین المللی در سال 2014 در افغانستان به پایان می رسد. در حال حاضر 10 هزار نیروی نظامی ایساف در افغانستان مستقر هستند. خروج بخش اعظم نیروهای خارجی از این کشور تا اواخر سال 2014 برنامه ریزی شده اما ایالات

متحده می گوید که بخشی از نیروهای نظامی امریکاپس از اتمام زمان ماموریت نیروهای بین المللی در افغانستان باقی خواهد ماند.

آماده برای امضاء توافقنامه همگرایی اوکراین با اتحادیه اروپا

اوکراین در سال 2013 میلادی به خاطر تعلیق آماده سازی امضاء توافقنامه همگرایی با اتحادیه اروپا، در راس اخبار مطبوعات رسانه های دنیا قرار داشته است. اکنون در این کشور، درگیری های مربوط به تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری آغاز شده است. این انتخابات در سال 2015 میلادی برگزار خواهند شد. بر اساس قوانین اوکراین، رئیس جمهور این کشور برای دوره های 5 ساله انتخاب می شود. آقای "ویکتور یانوکویچ" که اکنون ریاست جمهوری این کشور را برعهده دارد، هنوز از حضورش برای دوره ی دوم انتخابات حرفی به میان نیاورده است. همچنین از نمایندگان مخالفان و اپوزیسیون نیز تا به امروز کسی برای این مقام، اعلام آمادگی نکرده است .

روسیه و اتحادیه اروپا. پاسخ به سوالات مربوط به روادید

سرگی لاوروف وزیرامور خارجه ی روسیه اعلام کرد که نشست روسیه و اتحادیه ی اروپا در تاریخ 27-28 جنوری 2014 در شهر بروکسل برگزار خواهد شد. در این دیدار مسکو امیدوار است که صدور ویزه اروپا برای شهروندان روسیه ساده تر شود. این مسئله را می توان قدمی نیک برای رژیم بدون روادید "روسیه-اروپا" به شمار آورد. موضوع لغو رواید در نشست همین اتحادیه در سال 2011 میلادی انجام گرفت. در این میان می توان به پاسخ به 4 محور اساسی همچون: مهاجرت و پناهندگی، امنیت و مدارک سفر، همکاری سازمان های قانونی و اجرایی و همچنین فساد مالی اشاره نمود. روابط خارجی و بحث حقوق بشر نیز از دیگر مواردی است که از اهمیت ویژه ای برخوردارند. اینها موضوعاتی هستند که کارشناسان و متخصصان اتحادیه ی اروپا و روسیه آنها را در سالهای 2012 و 2013 میلادی، مورد بررسی قرار داده اند. روسیه گزارش مربوط به این موضوعات را تسلیم اتحادیه ی اروپا نموده است. سرگی لاوروف از این مسئله ابراز خرسندی می کند.

ایران و اجرای وعده هایش

یکی از جنجالی ترین موضوعات مورد بحث در سال جدید میلادی، موضوع اجرای توافق نامه های مربوط به برنامه های هسته ای توسط ایران خواهد بود. این توافق ها در پی نشست گروه "شش" در ماه نوامبر 2013 در ژنو تصویب گردید. ایران طبق این توافقنامه ها باید غنی سازی اورانیوم را در ازای رفع تدریجی تحریم های بین الملل، متوقف کند. کسب این توافق نامه برای طرفین با سختی بسیاری بدست آمد ولی درست پس از گذشت یک ماه از این توافق، مشکلات جدیدی پدیدار شدند. ایالات متحده بر علیه برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی و کمپانی های مرتبط با جمهوری اسلامی، تحریم های تازه ای وضع نمود. به همین دلیل، نتایج مربوط به یک دور از مذاکرات مربوط به ایران، باردیگر بی اثر ماندند. کنگره ی ایالات متحده ممکن است بسته ی تحریم های جدیدی را بر علیه ایران تصویب کند. اگر ایران نتایج به عمل آمده در نشست ژنو را قبول نکرده و یا روش حل معضل هسته ای را نپذیرد، ایالات متحده نیز خرید نفت ایران را در بسته ی جدید تحریم ها قرار می دهد. به عقیده ی آقای "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه، این اقدام ایالات متحده نتیجه ی مضری خواهد داد .

انتخابات در کنگره ی ایالات متحده

انتخابات میان دوره ای کنگره ی ایالات متحد آغازشد. بزودی در این انتخابات 435 کرسی مجلس نمایندگان، 33 کرسی (از 100 کرسی) مجلس سنا، 38 کرسی والی ایالات و معاونین قانون گذار 46 ایالت آمریکا، به رای گذاشته می شود. از نکات حائز اهمیت در این دوره می توان به انتخابات در هر دو مجلس سنا و نمایندگان اشاره نمود. دموکرات ها تمام تلاش خود را خواهند کرد تا تعداد اعضا در مجلس نمایندگان راحفظ کرده و مجلس سنا را نیز به اصطلاح فتح کنند. بر اساس نتایج انتخابات 2010، حزب دموکرات بیشتر نمایندگان خود را در مجلس نمایندگان از دست داد ولی توانست با اختلاف اندکی در مجلس سنا پیشروی کند. موضوع تبلیغات انتخاباتی دموکرات ها و جمهوری خواه ها بیشتر درباره ی مشکلات داخلی آمریکا بوده است، نه سیاست های خارجی. در این میان می توان به موضوع تغییرات اساسی در وضعیت بهداشت و مشکلات مهاجران اشاره نمود .

اسکاتلندی ها میان بودن و نبودن، یکی را انتخاب خواهند کرد .

بودن و یا نبودن اسکاتلند. مسئله این است. در تاریخ 18 سپتامبر 2014 میلادی، اسکاتلند سرنوشت و آینده ی خود را انتخاب خواهد کرد. این انتخاب بر سر بودن و یا نبودن بخشی از قلمروی بریتانا خواهد بود. اگر در این همه پرسی اکثریت شهروندان به استقلال رای دهند، این منطقه تا روز 24 مارس 2016 میلادی از قلمروی بریتانیا خارج خواهد شد. نقشه "جدایی ادینبرو از لندن" به صورت کاملا دقیق در کتابی چندصد صفحه ای با نام "کتاب سفید" نوشته شده است. نویسندگان این کتاب که خود از نمایندگان حزب ملی استکاتلند هستند، تاکید دارند که کشورشان توان خوبی برای توصعه ی اقتصاد دارد. مهمترین منبع مالی که به آن اشاره می شود، درآمد های حاصل از فروش منابع طبیعی همچون نفت و گاز می باشد. همچنین در صورت استقلال اسکاتلند، هر یک از شهروندان این کشور باید مبلغ 600 پوند سالانه به عنوان مالیات پرداخت کند. همچنین به عقیده ی کارشناسان انگلیسی، استقلال برای هریک ازشهروندان اسکاتلندی، چیزی حدود سالانه 1000 پوند تمام می شود. بر اساس آماردریافتی از پرسش و پاسخ از مردم شهر، تنها کمتر از 30 درصد از شهروندان اسکاتلندی، از استقلال کشورشان حمایت می کنند .

توافق صلح "ماه می"

در ماه می سال جدید میلادی، دو دولت فلسطین و اسرائیل اقدام به تعیین شرایطی برای صلح با نام "دو دولت برای دو ملت" یا "دو دولت و دو ملت" خواهند نمود. پس از گذشت 3 سال، سرانجام با فشار ایالات متحده، طرفین در ماه جولای سالی که گذشت، موضوع مشکلات و معضلات خاورمیانه را مطرح ساخته و به پای میزمذاکره کشانده شدند. از ماه جولای تا امروز، نزدیک به 20 دیدار این چنینی برگزار شد و با این که به زمان خط قرمز "مهلت نهایی" تنها 5 ماه باقی مانده است، اسرائیل و فلسطین تنها یکدیگر را در موارد مختلف مقصر شمرده و سرزنش می کنند. فلسطینی ها ،اسرائیل را به خاطر تلاش برای برد زمان بیشتر برای ادامه و گسترش شهرک سازی در سرزمین های اشغالی متهم می کنند. در این سرزمین های اشغالی، بیش از 500 هزار یهودی سکنی گزیده اند. پس از این که اسرائیل در پاسخ به توقف شهرک سازی ها در مناطق اشغالی جواب رد داد، از ماه سپتامبر 2010 دیگر هیچ گونه گفتگوی مسقیمی میان این دو دولت صورت نگرفت. آقای "محمود عباس" رئیس جمهور تشکیلات خودگردان فلسطین از ادامه مذاکرات با اسرائیل تا ماه آوریل 2014، ابراز خرسندی می کند. پس از پایان مهلت توافق، طرفین حق خواهند داشت خودشان آزادانه این معضل دیرین را حل و فصل نمایند .
See More