Tuesday, 16 July 2013

ساختن آینده افغانستان وظیفه ما نیست، سرنوشت مااست

ساختن آینده افغانستان وظیفه ما نیست، سرنوشت مااست
سال پس از هیجان زدگی ها و تحریک احساسات و پاشیدن گرد بی فکری و زود تصمیم گیری بر جامعه و12 سال پس از دوران فریب ونیرنگ و توهم دوران اصلاحات (!!!) که به مراتب سنگین تر و سهمگین تر از تمامی دورا...ن تحول بود، امروز در صحنه واقعیت ها قرار گرفته ایم، آسیب های فراوان و آوارهای گران برایمان نازل گشته است، آسیب و آوار حقارت و بی حرمتی اجتماعی و اقتصادی و جانی ومالی، آوار و بی خانمانی که پشت مان را خم کرده است ولی هنوز امیدهای بسیارمان وجود دارد پس چه باید کرد؟
ساختن آینده افغانستان وظیفه ما نیست، سرنوشت ماست
در زمره آوارهای سنگین که تیشه به ریشه هایمان خواهد زد مسئله "بی اعتمادی فردی و اجتماعی" است که گریبان مان را گرفته است و رهایمان نمی کند، مرضی که "بی تفاوتی" را در بطن خود دارد و زمینه ساز نا امیدی ها و افسردگی هاست، پس باز هم چه باید کرد؟
جامعه ما بدلایل متعدد و متفاوت دچار مسائل و مشکلات بسیار گشته است، ناهمگونی ها و ناهنجاریهای فراوانی که می تواند و باید از دیدگاههای فکری و گونه گون مورد بحث و بررسی مسئولانه و کارشناسانه قرار بگیرد. بی تردید این وظیفه و مسئولیتی است که بر دوش فرد فرد ما سنگینی می کند.
• آیا می توانیم از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنیم
• آیا می توانیم ندیده و نشنیده اش بگیریم؟
• آیا اینهمه اظطراب و نگرانی اثری بر ما نخواهد گذاشت؟
• آیا اگر ما در کنار خانواده کوچک خود در آسایش و فارغ از نگرانی هستیم، غم خانواده بزرگ وجود ندارد؟
• آیا هنوزهم بخودمان نیامده ایم؟
هشداری وزنگ خطری:
جامعه ما به بیماری خطرناک و صعب الاعلاج سرطان مبتلا گشته است، سرطانی که جان بدر بردن از آن بسیار مشکل است، ولی به هیچ وجه غیرممکن نیست، این مرض مهلک "سرطان بی اعتمادی" نام دارد و داروی آن هم تنها و تنها "اعتماد" است.
این دارو هم، تنها در اختیار ملت افغانستان است که بپا خیزند
و با عقل و خرد و منطق بدان بپردازند و اگر درمان فوری آن به سرعت ممکن نشود به چاره جوئی آن و به امروز و فردای افغانستان بیاندیشند راه های چاره و برون رفت از آنرا تجویز کنند، بدون تردید افغانستان فرزندان فرهیخته اش را فرا خوانده است.
بی اعتمادی و بی تفاوتی، افسردگی و دلزدگی وناامیدی و گوشه گیری در قالب امراض خطرناک و مسری جامعه را مسموم کرده است، باید برای رهائی و از میان برداشتنش به شور و مشورت ورسیدن به راه حل های مناسب قدم گذاشت، امروز و فردای افغانستان را دریابیم

امریکا دو مسالهء مهم در توافقنامهء امنیتی را ضمانت نمی

عبدالکریم خرم رییس دفتر ریاست جمهوریخرم: امریکا دو مسالهء مهم در توافقنامهء امنیتی را ضمانت نمی کند

عبدالکریم خرم رییس دفتر ریاست جمهوری
ریاست جمهوری افغانستان می گوید، امریکا تا اکنون تامین ثبات در این کشور و کمک های مالی اش برای افغانستان پس از سال 2014 میلادی را ضمانت نکرده است.
مقام ها در ریاست جمهوری تاکید دارند تا زمانی که شرایط افغانستان در توافقنامهء امنیتی با ایالات متحده پذیرفته نشوند، این موافقتنامه به امضا نخواهد رسید.
عبدالکریم خرم رییس دفتر ریاست جمهوری می گوید شرایط اساسی افغانستان در این موافقتنامه تامین صلح و تداوم کمک های مالی امریکا با این کشور است.
آقای خرم به روز سه شنبه در یک مصاحبهء اختصاصی با رادیو آزادی گفت، مقام های امریکایی می گویند که این دو مساله نیاز دارد تا هر سال از سوی کانگرس آن کشور به تصویب برسد:
« ایالات متحده تا حالا واضح گفته است که دو مساله را برای ما ضمانت نمی کند، یکی مسالهء امنیت افغانستان و دیگر کمک های مالی.
این مساله را باید هر سال از کانگرس شان تقاضا کنند، تا اکنون به ما نگفته اند که پس از امضای توافقنامهء امنیتی این قدر پول را برای شما ضمانت شده می دهیم.
اما می گویند که ما مطمین هستیم که این مساله را کانگرس ما تصویب می کند، ولی ما می گویم اگر امضا نکردند باز چطور؟»

به اساس موافقتنامهء همکاری های درازمدت استراتیژیک میان افغانستان و امریکا که سال گذشته میلادی به امضا رسید، یک توافقنامهء امنیتی جدا گانه نیز میان دو کشور باید عقد گردد.
« ایالات متحده تا حالا واضح گفته است که دو مساله را برای ما ضمانت نمی کند، یکی مسالهء امنیت افغانستان و دیگر کمک های مالی.»

از آن زمان تا اکنون سه دور مذاکرات روی نهایی سازی موافقتنامهء امنیتی کابل و واشنگتن انجام شده اند.
اما افغانستان حدود یک ماه پیش دور چهارم این مذاکرات را به دلیل آنچه تناقض در گفتار و عمل امریکا در روند صلح این کشور می خواند، به حالت تعلیق در آورده است.
در عین حال مقام های افغان می گویند، ایالات متحده باید در این موافقتنامه برای افغانستان اطمینان دهد که این کشور از حملات و تجاوز کشور های دیگر نیز در امان خواهد بود.
باز هم آقای خرم در مورد گفت:
« ما قرارداد امنیتی را با امریکا چرا می خواهیم به خاطری که از خارج بالای ما حمله و تجاوز صورت نگیرد و نیز امنیت مردم ما در داخل تامین شده باشد.
در غیر آن کدام چیزی دیگری وجود ندارد، از خارج که بالای ما راکت و بمب پرتاب گردد، انتحاری فرستاده شود و مردم ما کشته شوند، باز این قرارداد امنیتی چی سودی به ما خواهد داشت.»

با آن که رییس دفتر رییس جمهور کرزی در این خصوص از کدام کشور مشخص نام نبرد، اما پیش از این مناطق سرحدی افغانستان در شرق این کشور از قلمرو پاکستان مورد حملات راکتی قرار گرفته است.
رییس جمهور کرزی گفته است که امریکا از وی خواسته تا توافقنامهء امنیتی میان کابل و واشنگتن باید تا سه ماه دیگر به امضا برسد.
اما آقای کرزی تاکید دارد که حکومت افغانستان برای امضای این موافقتنامه عجله ندارد.
تا اکنون روشن نیست که موافقتنامهء امنیتی با امریکا چه زمانی به امضا می رسد، اما آگاهان این موافقتنامه را به منافع افغانستان می دانند.
سید فتح محمد بها

کرزی بخاطر مقاومت در برابر فشارهای خارجی تهدید میشود

رئیس جمهور کرزی بخاطر مقاومت در برابر فشارهای خارجی تهدید میشود
09:52 | 1392 / 04 / 25
مسکو، 25 سرطان، خبرگزاری «ریا نووستی»/ نشریه امریکایی "شیکاگو تریبیون" در مقاله تحت عنوان "حکایت طویل از افغانستان" نوشته است که رئیس جمهور اوباما طرح صف...ری یا خروج تمامی نیروهای خود از افغانستان را تنها به هدف تهدید رئیس جمهور کرزی مطرح کرده است، تا به این ترتیب "کرزی فقط یک گزینه داشته باشد، یا حضور نیروهای بین المللی پس از سال 2014 را بپذیرد، و یا حکومت او به دست طالبان سقوط داده خواهد شد".

این نشریه می افزاید که "کرزی به یاداوری تازه نیاز ندارد، چون چندی قبل فقط چند ساعت پس از انکه مذاکرات صلح در قطر از هم پاشید، طالبان حمله را بر قصر ریاست جمهوری سازماندهی کردند".

در قسمت دیگری از این نشریه همچنان امده است که کرزی با وجود همه تهدیدات "میخواهد زنده بماند و به همین دلیل به توافقنامه امنیتی با امریکا موافقه خواهد کرد".

قابل یاداوری است که چندی قبل نیز، بعد از انکه رئیس جمهور کرزی در برابر مداخله های خارجیان در روند صلح صدا بلند کرد، مقاله های چاپ شده از رسانه هاي پاکستان و امریکا او را تهدید کردند و او را مانع بزرگ در راه تحقق اهداف خود عنوان کردند. در این مقالات حتی مصوونیت فزیکی رئیس جمهور کرزی نیز تهدید شده بود

Sunday, 14 July 2013

فضيلت روزه و ماه رمضان

فضيلت روزه و ماه رمضان

[ شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنْ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمْ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ [بقره:185]. ماه رمضان ,ماهي كه قران براي راهنمايي وهدايت مر...دم ونشانه هاي هدايت وجدا كننده ميان حق وباطل در ان نازل شده است پس كسي كه در ماه رمضان حاضر باشد ,بايد روزه بگيرد.

ماه رمضان, ماه عبادت وطاعت است, ماه نزول قران كريم است, درباره اين ماه پر بركت فضايل بسياري امده است ما در اينجا به ذكر گوشه هايي از اين فضايل مي پردازيم.
1-ابو هريره (رض) مي فرمايد: رسول الله (ص) فرمود: «كسي كه براساس ا يمان به خدا واميد اجر و پاداش از او ماه رمضان را روزه بگيرد.گناهان گذشته اش بخشيده مي شود ».1
2-واز ابو هريره(رض) روايت است كه مي گويد: رسول خدا (ص) فرمود: «خدا وند عزوجل مي فرمايد :همه اعمال فرزندان آدم براي خودش است. مگر روزه. كه به راستي براي من است. ومن خودم پاداش ان را مي دهم .روزه سپر است. پس هرگاه روز روزه داري يكي از شما بود. سخن زشت و نا سزا نگويد وفرياد نزند. وهرگاه كسي به او ناسزا گفت. يا با او درگير شد. بگويد: من روزه ام .قسم به خداوندي كه جان محمد در دست او است. تغيير بوي دهان شخص روزه دار نزد خداوند از بوي مشك خوشبو تر است. وبراي شخص روزه دار دو خوشحالي است كه با آن خوشحال مي گردد: هنگامي كه افطارمي كند. به افطارش خوشحال مي شود. وهنگامي كه پروردگارش را ملاقات مي كند .به روزه اش خوشحال مي شود».2
3-از سهل بن (رض) روايت است كه مي گويد: رسول الله (ص) فرمود: «همانا در بهشت دروازه اي است كه به آن «ريان»گفته مي شود. در روز قيامت تنها روزه داران از آن وارد مي شوند. ندا داده مي شود: روزه داران كجا هستند؟آنگاه بر مي خيزند. واز آن دروازه وارد مي شوند. پس از آنكه وارد شدند. دروازه بسته مي شود. وكسي ديگر از آن وارد نمي شوند».1
4-از ابو هريره (رض) روايت است كه مي گويد: رسول خدا (ص) مي فرمايد: «هرگاه ماه رمضان فراه رسد درهاي بهشت گشوده مي شود. و درهاي دوزخ بسته مي گردد. و شياطين در بند و زنجير مي شوند».2
5-ودر روايت ديگر آمده: «هرگاه ماه رمضان فرا رسد درهاي رحمت باز مي شود. و درهاي دوزخ بسته مي گرددوشياطين به زنجير كشيده مي شوند»..3
6-و در روايت امام ترمذي در دنباله حديث چنين آمده است: «و ندا دهنده اي ندا مي دهد. اي كسي كه خواهان خيره و خوبي هستي. جلو بيا. واي كسي كه خواهان شر وبدي هستي. دست بردار .وخداوند بندگاني را از اتش آزاد مي كند.و اين در همه شبهاي رمضان است».1
همچنان كه گفتيم احاديث بسياري درباره فضيلت روزه و ماه مبارك رمضان آمده است كه ما دراينجا به همين قدر اكتفا مي كنيم. اميد است كه خداوند توفيق دهد تا به اين احاديث عمل نمائيم .

1 –امام بخاري (1901)ومسلم (760)روايت كرده اند
2 –امام بخاري (1904)ومسلم (1151)روايت كرده اند
1 –امام بخاري (1896)ومسلم (1152)
2 –امام بخاري (1898)ومسلم (1079)
3 –صحيح مسلم (1079/2)
1 –سنن ترمذي (682)
منبع /ز کتاب : روزه فضائل، فوائد، احكام واداب آن 

Wednesday, 10 July 2013

اخبار سیاست در جهان

 
نمایندگی طالبان در قطر, موقتاً مسدود گردید
افغانستان, اخبار, سياست
10.07.2013, 10:21
تصوير: EPA
رهبری طالبان با ابراز اعتراض به تقاضای مقامات قطرمبنی بر اینکه بایدا نام "امارات اسلامی افغانستان" را که در لوحه تعمیر نمایندگی خود در قطر نصب ...نموده اند, بردارند. تصمیم گرفت موقتاً فعالیت نمایندگی خود را در قطر مسدود و بیرق سفید خود را پائین نماید.

"امارات اسلامی افغانستان" – نام دولت طالبان در سال 1996-2001 بود. نمایندگی طالبان در جون 2013 در دوحه قطر افتتاح شد که در آنجا مذاکرات طالبان با مقامات امریکا در مورد قطع فعالیت های محاربوی مذاکرات نمودند
 
 
 
کرزی خشم اوباما را برانگیخت
در جهان, اخبار, سياست, امريکای شمالی,
9.07.2013, 11:52
تصو
ير: EPA
به گفته مقامات اروپایی و امریکایی، باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده پس از گفتگو با حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان ابراز ناامیدی نموده و د...ر مورد خروج زودهنگام خروج نیروهای خود از افغانستان فکر می کند. دولت امریکا قصد دارد "گزینه صفر" را در نظر بگیرد و در سال آینده یکی از نظامیان خود در افغانستان باقی نگذارد.

براساس گزارش نیویارک تایمز" روابط باراک اوباما و حامد کرزی رؤسای جمهور امریکا و افغانستان پس از تلاش های امریکا برای از سرگیری مذاکرات صلح با طالبان در دوحه پایتخت قطر به شدت رو به وخامت می باشد.

به گفته این منبع، اگر پنتاگن نیروهای نظامی خود را قبل از سال 2014 از افغانستان خارج کند، باید بخشی از نیروهای خود را برای حمایت و آموزش نیروهای افغان در این گشور بافی بگذارد. با این حال، اکنون امریکا تصمیم گرفته است، که پس از خروج نیروهای نظامی در تاریخ معین ،یک نظامی خود را در این کشور باقی نخواهد گذاشت


قطر دوملیارد قرضه و یک ملیارد دالر مجانی به مصر کمک میکند
شرق نزديک, اخبار, اقتصاد
9.07.2013, 17:04
© Flickr.com/abcdz2000/cc-nc-by-sa 3.0
آژانس ریتر با نقل از منابع نزدیک در مذاکرات بین مصر و قطر خبر داده است که مقامات امارات متحده عرب میخواهد به مصر یک ملیارد دالر پول مجانی و دو ملیارد دالر وام بدهد. گفته میشود که دو ملیارد دالر پول قرضه در درجریان دو روز اخبار میگردد



تساروال عمومی مصر استعفا نمود
افریقا, اخبار, سياست
9.07.2013, 21:02
© تصوير: «Голос России»
آژانس خبری آزاد اسپانیا خبر داد که عبدل مجید محمود تسارنوال عمومی مصر روز سه شنبه استعفا داد. وی در مورد استعفا خود توضیح داده گفت که دیگر نمی ت...واند به انجام وظیفه در این مقام بپردازد. این خبرگزاری متذکر شد که محمود فهماند که نمی خواهد به پرونده محمد مورسی، رئیس جمهور سرنگون شده کشور رسیدگی کند. قبل از آن تسارنوال هشدار داده بود که قصد استعفا دارد

 

نروژ تهدید کرد که کمک‌هایش را به افغانستان کاهش می‌دهد

نروژ تهدید کرد که کمک‌هایش را به افغانستان کاهش می‌دهد
08.07.2013
سفیر نروژ: این تقریباً روشن شده که تنها بخشی از تعهدهای افغانها عملی شده است

نروژ تهدید کرد که به دلیل 'ناکامی' دولت افغانستان در اجرای تعهدهای خود، کمکهایش به این کشور را ک...اهش میدهد.

نروژ در سال ۲۰۰۸ متعهد شد که سالانه ۷۵۰ میلیون کرون (معادل ۱۲۰ میلیون دلار) تا سال ۲۰۱۷ میلادی به افغانستان کمک کند. این کشور یکی از ده کشور عمده حامی مالی افغانستان است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده که مقامهای نروژی در نشست حامیان مالی افغانستان روز چهارشنبه گذشته در کابل گفتند که این کشور در اجرای تعهد خود در مورد زمینهسازی برای برگزاری انتخابات معتبر، حمایت از حقوق زنان و مبارزه با فساد موفق نبوده است.

اینکلیک نشست با شرکت حدود هفتاد نماینده کشورها و سازمانهای کمک کننده به توسعه افغانستان برای بررسی قول و قرارهای اجلاس سال گذشته کلیک توکیو برگزار شد. در کنفرانس توکیو حامیان بین المللی افغانستان متعهد به پرداخت ۱۶ میلیارد دلار شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت نروژ می گوید که با توجه به ناکامی افغانستان در اجرای تعهداتش، "کاهش برنامههای دوجانبه یکی از گزینهها است".

برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۳ در افغانستان یکی از مسایلی است که کشورهای کمک کننده و از جمله نروژ بر آن تاکید دارد. اما گیر ماندن دو قانون در مورد انتخابات در پیچ و خم روند قانونگذاری در افغانستان به نگرانیها در این زمینه دامن زده است.

در اعلامیه دولت نروژ آمده است: "ما انتظار داشتیم که تلاشهای مشخص سیاسی بیشتری در راستای برگزاری انتخابات صورت گیرد. این اقدامات تا حالا باید انجام شده بود."

فساد گسترده در نهادهای دولتی افغانستان هم از نگرانی‌های دولت نروژ است. در اعلامیه دولت نروژ آمده که مبارزه با این فساد هم اثربخش نبوده است.

در اجلاس چهارشنبه گذشته در کابل، آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و دیگر کمک‌کنندگان به بازسازی و توسعه افغانستان بر پیشرفت دولت این کشور در اجرای تعهدهای خود تاکید کردند، اما نروژی‌ها پافشاری بیشتری داشتند.

نیلز هوگست‌ویت، سفیر نروژ در افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفته است: "عبارت کلیدی اینجا پاسخگویی دوجانبه است. ما به وعده‌های خود تا وقتی عمل خواهیم کرد که آنها از جانب خود [در مورد اجرای تعهدهای خود] اطمینان دهند. این تقریباً روشن شده که تنها بخشی از تعهدهای افغانها عملی شده است."


مبارزه با فساد از تعهدهای اصلی دولت افغانستان در اجلاس توکیو بود

نروژ ۱۶۶ سرباز در چهارچوب ماموریت نظامی ناتو در افغانستان مستقر کرده که در آموزش نیروهای ویژه افغانستان در کابل، پایتخت، مشارکت دارند.

دپیلماتهای برخی کشورهای دیگر هم در مورد پیشرفت کند دولت افغانستان در اجرای تعهدهایی که در اجلاس توکیو اعلام کرده بود و به ویژه مبارزه با فساد ابراز نارضایی کرده بودند.

یک دیپلمات ژاپنی در کابل بر نارضایی کشورش در این مورد تاکید کرد و به بی‌بیسی گفت که دولت افغانستان در این زمینه کار زیادی نکرده است.

یان کوبیش، فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در افغانستان هم در این نشست تاکید کرد که دولت این کشور باید با قاطعیت بیشتر با فساد اداری و مالی مبارزه کند، قانون منع خشونت علیه زنان را سریعتر تصویب کند و انتخابات سالم برگزار کند.

مواردی که حامیان بین المللی افغانستان بر آنها انگشت نهاده اند، از مسایلی هستند که محافل داخلی این کشور هم دولت حامد کرزی را از همین بابت مورد انتقاد قرار داده اند.

اما به نظر می رسد که مقامهای دولت افغانستان این انتقادها را زیاد وارد نمی دانند.

عمر زاخیلوال، وزیر مالیه/دارایی افغانستان در نشست اخیر در کابل گفت که برای برگزاری انتخابات شفاف آمادگی گرفته شده و مبارزه با فساد هم خوب پیش رفته است.

آمریکا برای تسریع روند خروج نیروهای خود

قصد آمریکا برای تسریع روند خروج نیروهای خود از افغانستان
برچسب‌ها: جهان, جهان, سیاسی, خبرها
9.07.2013, 12:14
© Flickr.com/DVIDSHUB/cc-by
نهم جولای - سه شنبه 18 تیر 1392 - رادیو صدای رو

روزنامه "نیویورک تایمز" در روز دوشنبه گزارش داد که ایالات متحده آمریکا در حال حاضر امکان تسریع روند خروج نیروهای خود از افغانستان را بررسی می کند. به گزارش نشریه، " نارضایتی فزاینده" باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از معاشرت با حامد کرزای، رئیس جمهور افغانستان مشاهده می شود. این "نارضایتی" به ویژه پس از برگزاری کنفرانس ویدئویی بین دو رئیس جمهور در تاریخ 27 ژوئن بیشتر معلوم شد. نارضایتی رییس جمهور کرزی از آن قصد ایالات متحده برای "برگزاری مذاکرات صلح جداگانه" با جنبش "طالبان" و نادیده گرفتن مشارکت مقامات افغانسنان علت نارضایتی اوباما شد. کابل بر این باور است که نماینده رسمی دولت آمریکا برای برگزاری همان مذاکرات به شهر دوحه، پایتخت قطر (جایی که "طالبان" افغانستان دفتر نمایندگی خود را افتتاح کرد) آمده بود.

در عین حال، ایالات متحده آمریکا "گزینه صفر" به معنای خروج کامل نیروهای خود از افغانستان را نیز در نظر دارند هر چند طرفین موافقت نامه حضور تعدادی از نیروهای آمریکایی پس از خروج نیروهای نظامی در سال 2014 را بررسی می کنند. انتظار می رود که این نظامیان به نیروهای امنیتی افغان کمک کنند .

روزنامه می نویسد: " خروج کامل نیروها به ترتیبی که در عراق انجام می گرفت از زمان برگزاری این کنفرانس ویدئویی از"بدترین سناریو"به "مسئله جدی بررسی واشنگتن و کابل " تبدیل شد". به عبارت دیگر، این مسئله در دستور کار قرار گرفت .

قوه قضاییه را فاسدترین نهاد حکومتی افغان

شفافیت بین‌الملل: شهروندان افغانستان قوه قضاییه را فاسدترین نهاد حکومتی می‌دانند
بي بي سي
10.07.2013
شهروندان افغانی که به نظرسنجی سازمان شفافیت بین الملل پاسخ داده‌اند، گفته‌اند در میان نهادهای حکومتی افغانستان در یک سال گذشته، قوه قضائیه ...و پلیس افغانستان بیشترین رشوه را بدست آورده اند.

در حالیکه ۶۰ درصد پاسخ دهندگان فکر می‌کنند که قوه قضائیه به فساد آلوده است، ۶۵ درصد پاسخ دهندگان هم گفته‌اند که در ۱۲ ماه گذشته یک بار به قوه قضائیه رشوه داده‌اند.

ولی تنها ۳۳درصد پاسخ‌دهندگان به این باور اند که پلیس افغانستان آغشته به فساد است، در حالیکه ۵۱ درصد پاسخ دهندگان گفته‌اند که در ۱۲ ماه گذشته به پلیس رشوه داده اند.

سازمان شفافیت بین الملل (برلین) همه ساله یک نظر سنجی جهانی در مورد فساد اداری در کشورهای مختلف جهان انجام می‌دهد. در گزارش سال ۲۰۱۳ شفافیت بین الملل، نظر سنجی ۱۰۷ کشور جهان صورت گرفته است و به این نتیجه رسیده که رشوه پدیده فراگیر است.

این سازمان تلاش کرده است تاثیر رشوه را در زندگی مردم عادی از طریق بیان تجربه‌های شخصی‌شان بررسی کند.

شماری از پاسخ دهندگان به این باور اند که فساد اداری در افغانستان نسبت به دوسال گذشته افزایش بسیار داشته است.

در این گزارش همچنین آمده است که شمار بسیاری از مردم به این باور اند مردم عادی می‌توانند در مبارزه علیه فساد موثر واقع شوند.

شفافیت بین الملل گفته است که رشوه ستانی در کشورهای فقیر دو برابر کشورهای ثروتمند است.

نظر به یافته‌های این نظر سنجی قوه قضائیه و پلیس، در بسیاری از کشورها دو نهادی اند که درصد فساد در آنها نسبت به دیگر نهاد‌های دولتی بالاتر است.

نظر سنجی جهانی در مورد فساد در جهان که نشان می‌دهد که از هر چهار نفر در جهان بیشتر از یک نفر، در دوسال گذشته دست کم یک بار رشوه پرداخته است.

فساد در افغانستان

هفته گذشته کشور نروژ تهدید کرد که به دلیل 'ناکامی' دولت افغانستان در اجرای تعهدهای خود، کمکهایش به این کشور را کاهش میدهد.

نروژ در سال ۲۰۰۸ متعهد شد که سالانه ۷۵۰ میلیون کرون (معادل ۱۲۰ میلیون دلار) تا سال ۲۰۱۷ میلادی به افغانستان کمک کند.

فساد گسترده در نهادهای دولتی افغانستان یکی از نگرانی‌های دولت نروژ است. در اعلامیه دولت نروژ آمده که مبارزه با این فساد هم اثربخش نبوده است.

نارضایی اصلی شرکت کنندگان در اجلاس روز چهارشنبه، ۱۲ سرطان/تیر که در کابل برگزار شد، عملکرد دولت افغانستان در زمینه مبارزه با فساد اداری و مالی بود.

در این کنفرانس بیش از هفتاد سفیر و نماینده از کشورها و سازمان‌های کمک کننده به توسعه افغانستان شرکت داشتند

هندوستان به سربازان افغان اسلحه نمی دهد

هندوستان به سربازان افغان اسلحه نمی دهد
قدیر مشرف - واشنگتن
15.04.1392
سلمان خورشید٫ وزیر خارجۀ هندوستان٫ گفته است که قرار نیست کشورش اسلحه مهلک را به نیرو های امنیتی افغان فراهم کند. آقای خورشیددر مصاحبه با یک روزنامۀ هندی گفته است که ه...ندوستان نه مایل است و نه هم در موقفی قرار دارد که به قوای نظامی افغانستان اسلحۀ مهلک را فراهم آوری کند.

حکومت افغانستان با این پرسش روبرور است که با وصف حضور گستردۀ شرکای بین المللی از کشور های دور و نزدیک، به چه دلیل از هندوستان تقاضای فراهم آوری اسلحه را می کند.

سید نجیب محمود، استاد فاکولتۀ حقوق و علوم سیاسی می گوید از آنجاییکه اسلحه امریکایی بهای گزاف دارد و افغان ها با کاربرد آن آشنایی کافی ندارند، لذا گرایش حکومت افغانستان به سمت سلاح های روسی و هندی –که آنهم از تکنالوژی نظامی روسیه متاثر است- بیشتر می باشد.

عبدالواحد طاقت، کارشناس مسایل نظامی با اشاره به مصاحبۀ حامدکرزی، رئیس جمهور افغانستان با یک تلویزیون پاکستانی بار ملامت امتناع دهلی جدید را از فراهم آوری اسلحه به سربازان افغان، به دوش حکومت آقای کرزی می اندازد.

آقای کرزی گفته بود در صورت مقابله میان پاکستان و هندوستان، کابل از اسلام آباد جانبداری خواهد کرد.

پیمان اشتباهی

آقای طاقت به این باور است که از اساس، امضای پیمان ستراتیژیک میان کابل و دهلی جدید کار درستی نبود. او می گوید که آقای کرزی به هدف کمرنگ جلوه دادن نقش پاکستان در افغانستان، این سند را با هندوستان امضا کرد.

با توجه به پیشینۀ روابط میان حکومت پاکستان تحت رهبری نواز شریف با هندوستان و تلاش ها به منظور بهبود مناسبات سیاسی میان این دو رقیب دیرینه، گمان برده می شود که موجودیت حکومت جدید ملکی در پاکستان نیز بالای تصمیم گیری هند در فراهم آوری اسلحه به افغانستان تاثیر گزار بوده باشد.

نجیب محمود می گوید که هند خواهان راه های نزدیک و امن برای انتقال مواد تجارتی خود به افغانستان است. او می گوید که هندوستان در تلاش به قرار گرفتن در محور اقتصادی منطقه است تا از ورای روابط جدید تجارتی و اقتصادی به کشمکش های نظامی نقطۀ پایان بگذارد.

در حالی که هندوستان تقاضای نظامی افغانستان را رد می کند، ایالات متحده گفته است که قوای نظامی آن کشور مقادیر زیاد تجهیزات خود را که ارزش آن به هفت میلیارد دالر می رسد، در افغانستان تخریب می کند.

فرماندهان نظامی ایالات متحده گفته اند که نیرو های افغان توانایی کاربرد این تجهیزات را ندارند و از سوی دیگر بهای انتقال آن به ایالات متحده گزاف تر از اصل قیمت این تجهیزات می باشد

Sunday, 7 July 2013

سوریه ، صحنه جنگ سردی نوین


سوریه ، صحنه جنگ سردی نوین
اعتراضات در سوريه از اوايل سال ۲۰۱۱ و به دنبال آنچه که بهار عربی در کشورهايی همچون تونس و مصر و ليبی خوانده می شد ، آغاز شد. مردم سوريه در ابتدا خواهان آن بودند که پس از حدود ۵۰ سال حکومت بعث ، تغييراتی در آرايش سياسی و اجتماعی پديد آورند. اما حکومت اسد نيز مانند ديگر حکومت های استبدادی، توان ايجاد تغييرات به موقع و واقعی را در خود از بين برده بود. بنابراين به سرکوب خشونت بار مردمی پرداخت که از سال ها حکومت گروه کوچکی از اقليت علوی اين کشور، خسته شده بودند. خواست آنها اگر با اصلاحاتی واقعی پاسخ داده شده بود، سرنوشت غمبار کنونی سوريه بوجود نيامده بود. ميليون ها آواره ، هزاران کشته و مجروح و کشوری ويران.

ايران، در اين ميان با توجه به رابطه استراتژيک چندين ساله اش با حکومت اسدها ، همواره با حمايت از بشار اسد، همچون رسانه های دولتی سوريه ، معترضان را فريب خورده ، آدمکش و غارتگر خوانده است. از ابتدای درگيری ها در سوريه ، همواره خبرهايی از پشتيبانی های مالی و نظامی ايران از سوريه وجود داشته است تا آنجا که برخی از منابع از حضور برخی فرماندهان سپاه به عنوان مشاوران سرکوب اسد، سخن گفته اند. از سوی ديگر حزب الله لبنان که نيروی گوش به فرمان ايران است، نيز با مشارکت خود در درگيری ها، به نفع دولت اسد ، توانست توازن قوا را به نفع حکومت سوريه تغيير دهد. اتفاقی که در سرنوشت مذاکراتی که در پی يافتن راه حلی برای کاهش خشونت ها و کشتار مردم سوريه است ، تاثير منفی داشته است.

حضور حزب الله لبنان به عنوان يک نيروی کاملا نظامی و خارجی در جنگ داخلی سوريه، آتش اين درگيری ها را به کشور لبنان کشانده است و جنگ مردم و حکومت سوريه به درگيری های مذهبی سنی و شيعه درمنطقه شبيه شده است.

اما اصل قضيه فراتر از اين حرف هاست، آنچه که سوريه را متفاوت از مصر و تونس و ليبی می کند، همجواری استراتژيک اين کشور با اسراييل است. کشوری کوچک که از آغاز پيدايشش با فلسطينی ها درگير بوده و هيچ وقت امنيت پايداری را احساس نکرده است. اسراييل با همه کوچکی بواسطه لابی های گسترده و اثرگذارش ، حمايت کشورهای بزرگ و قدرتمند غربی را همراه خود داشته است. حضور اسراييل در کنار سوريه ، وضعيت تغييرات و راه حل های بحران اين کشور را بسيار پيچيده تر از ساير کشورهايی کرده است که اکنون در حال تجربه تابستان عربی هستند.

از طرفی مهم تر ازحمايت ايران از سوريه، اسد به حامی بزرگتر و جهانی تر خود ، روسيه دلخوش است. روسيه هم پيمان حکومت های ديکتاتوری منطقه بوده و هست. باندهايی که در سازمان های امنيتی شوروی حضور قدرتمندی داشتند ،اکنون توانسته اند، قدرت را در روسيه به دست آورده و نوعی حکومت شبه مدام العمر، با ظاهری دموکراتيک برای خود بسازند. مدل پوتين- مدويدوف به الگويی برای ادامه ديکتاتوری در برخی کشورها تبديل شده است. اگرچه روسيه در ظاهر دوست حکومت های استبدادی منطقه است، اما تاريخ روابطش با اين کشورها بيانگر چيز ديگری است. به عنوان مثال روسيه ای که در دو جنگ تاريخی با ايران، بخش هايی از خاک کشورمان را برای هميشه از آن جدا کرده بود، اينک نيز با حمايت دروغين خود از برنامه اتمی ايران، توانسته است با چپاول سرمايه های ملی ايران به بازسازی صنايع اتمی خود، که پس از بحران چرنويل به شدت آسيب ديده بود، بپردازد، در حالی که هنوز نيروگاه بوشهر راپس از دو دهه، به شکل کامل به ايران تحويل نداده است و دردآور تر اينکه هربار هم به قطع نامه ها عليه برنامه اتمی ايران رای مثبت داده است.

روسيه اکنون، با مخالفت با طرح های غربی ها ، نشان داده است که به راحتی حاضر نيست که سوريه را به کشورهای غربی تقديم کند. گويی امروز سوريه قربانی ادامه جنگ سرد ديروز است که به شکلی زير پوستی در روابط روسيه و غرب دنبال می شود. روسيه و غرب با سواستفاده از اعتقادات و ايدئولوژی اسلامی کشورهای خاورميانه و دستاويز قرار دادن شيعه و سنی در سوريه و حمايت هايشان از اين نيروها تنها به دنبال کسب امتيازهای بيشتر در منطقه هستند. روسيه به کمک ايران، از نيروهای شيعه و مشخصا حزب الله لبنان سواستفاده می کند و کشورهای غربی و خصوصا آمريکا نيز برای ايجاد تغيير در آرايش نيروهای اين منطقه و شکست روسيه در اين جبهه، از نيروهای سنی مذهب راديکال به عنوان سرباز پياده نظام استفاده می کند. در جنگ سرد کنونی قرار است مردم اين منطقه که اتفاقا بيشتر هم مسلمان هستند، در راه پيشبرد اهداف روسيه و آمريکا به جان هم افتاده و به نام ايدئولوژی سنی و شيعه يکديگر را قربانی کنند.

روسيه و ايران در يک بده بستان به سر می برند، به اين معنی که روسيه با حمايت خود از برنامه هسته ای ايران و کمک به جمهوری اسلامی با پشتيبانی های تکنولوژيکی خود، به ايران القا می کند که می تواند به سمت ساخت بمب اتم حرکت کند و در مقابل ايران هم با حمايت همه جانبه از اسد می کوشد تا صحنه بازی را به نفع روسيه و در مقابل کشورهای غربی حفظ نمايد، و مهمترين اهرم فشار ايران نيروهای حزب الله لبنان است. و در اين ميان جان هزاران عربی که به واسطه سياست های ايران و روسيه قربانی می شوند به هيچ گرفته می شود.

اما روسيه در اين راه می تواند بر حمايت چين ِ مدعی در برابر غرب، حساب ويژه ای باز کند. چين با اقتصاد شکوفای خود در پی فتح بازارهای جهانی با کالاهای ارزان قيمت ، اکنون به قدرتی تاثيرگذار درجهان تبديل شده است و در صفحه شطرنج سياسی جهان ، مهره قابل توجهی است. چين نيز حاضر نيست که خاورميانه نفت خيز و حساس را به راحتی و با قيمتی ارزان به کشورهای غربی واگذار نمايد و اين دو کشور با حمايت از رژيم هايی همچون سوريه و ايران مانع از به ثمر رسيدن فشارهای بيشتر بين المللی برای کنترل و کاستن از خشونت ها در اين کشورها می شوند، و آنچه که در اين ميان ، برای اين قدرت ها هيچ ارزشی ندارد، انسان هايی هستند که در زير چرخ تانک ها و گلوله های توپخانه اسد نابود می شوند. کودکانی که در کشور ويران سوريه ، هيچ آينده ای برای خود متصور نيستند ، البته اگر امروز بتوانند از اين مهلکه جان سالم به در برند. چين و روسيه بر سر قيمت خاورميانه در حال چانه زنی هستند و چشم هايشان را برذبح نسل ها و کشته شدن انسان هايی از پوست و گوشت و خون بسته اند و از مردم ايران و سوريه و حزب الله به عنوان سپری انسانی برای حفظ منافعشان استفاده می کنند.

اما آنچه که در اين ميانه آتش و خون برای مردم ايران اهميت بسزايی دارد، درس گرفتن از وقايع منطقه است. مردم ايران با حرکت هوشمندانه خود ، از هر مجالی برای بازکردن فضای جامعه و ايجاد اصلاح در آن استفاده کرده اند و با توانايی بالای خود در خلق فرصت ها و استفاده از آنها، توانسته اند تا کنون شبح جنگ را از سرزمين مان دور نمايند. سرنوشت سوريه که نتيجه سياست های بسته حکومت آن کشور و دلخوش بودنش به حفظ قدرت ، با اتکا به کشورهايی همچون چين و روسيه و سرکوب خواسته به حق مردمش در ايجاد تغييرات و اصلاحات در آن کشور است ، می تواند در کشورهای ديگر منطقه هم اتفاق بيفتد ، چرا که همه ديکتاتورها شبيه به هم رفتار می کنند. آنچه که می تواند سرنوشت کشورمان را متفاوت کند ، آگاهی بيشتر مردم از توانايی های خود و موقعيت ويژه کنونی ايران است. مردم بايد با استفاده از کوچکترين روزنه ها ، حکومت را به ايجاد اصلاحات مورد خواستشان مجبور کرده و با ايجاد زمينه ای برای بر سر کار آمدن عقلا ، فرجامی نيک را برای خود و نسل های آينده ميهن رقم بزنند.
بهروز بهبودی
منبع سایت مركز ىمكراسي براي ايران

Saturday, 6 July 2013

مصر: انقلابی دوباره

مصر: انقلابی دوباره
4.07.2013, 14:56
رو
حکومت در مصر تغییر کرد. پس از اعتراضات انبوه مردمی در مخالفت با رییس جمهور محمد مرسی، رهبر کشور به دست ارتش کشور از مقام خود برکنار شد. به گفته نمایندگان ارتش و اپوزیسیون، دوره گذار در این کشور فرا رسیده است و چندین ماه به طول خواهد انجامید.

... هفته گذشته زمانی که برای برگزاری سالگرد حضور محمد مرسی آماده می شدند، اعتراضات جمعی به خاطر نارضایتی مردم از نتایج اقدامات حکومت در تمام کشور به راه افتاد. در همین میانه، شورای عالی نیروهای مسلح نیز با اپوزیسیون کشور همگام شد. در نتیجه، جایگاه رییس جمهور متزلزل شد. عبدالستار السیسی وزیر دفاع مصر در سخنان خود اعلام کرد: «ما امیدوار بودیم که آشتی ملی صورت بگیرد و بر مبنای حسن اعتماد، ثبات را در کشور برقرار کنیم. اما رییس جمهور تفهیم کرد که صدای مردم را نمی شنود. فرمنده ارتش پس از رایزنی با نمایندگان جامعه مصر تصمیماتی را برای گام های بعدی در جهت ایجاد کشوری منسجم در مصر اتخاذ خواهد کرد.

برنامه بدین قرار بود که وظایف رهبر کشور را موقتا به عدلی منصور رییس دادگاه عالی قانون اساسی واگذار کنند. پس از آن انتخابات جدید ریاست جمهوری و مجلس در کشور برگزار شود و کمیسیون ویژه به امر تغییرات در قانون اساسی مشغول شود.

ارتش مسئولیت حل مشکلات نه چندان ساده را بر عهده خود گرفت. استانیسلاو تاراسوف رییس مرکز مطالعات خاور میانه و قفقاز وابسته به انستیتوی بین المللی دول تازه تاسیس با اشاره به این نکته می گوید: «اولا، ارتش با مساله ایجاد گروه مدیران در دولت تکنوکرات روبرو است. دوما، باید طرح رفورم ها را نیز آماده سازد. پس از آن نوبت به اجرای طرح و سازمان دهی مجدد وضعیت اقتصادی کشور می رسد، زیرا اقتصاد مصر در شرایط بحرانی قرار دارد. اگر ارتش بتواند دولت تکنوکراتیک کارآمد تشکیل دهد و وظایف دولت و دین را از هم مجزا سازد، شانس نجات مصر وجود خواهد داشت.»

علاوه بر این، خطر تغییرات دایم سران کشور به واسطه اعتراضات و انقلاب همچنان وجود دارد. برای جلوگیری از وقوع چنین مساله ای، نشظامیان باید مسئولیت جریانات سیاسی در کشور را بر عهده خود گرفته و مراقب باشند که همه چیز کاملا مطابق با موازین قانون انجام بگیرد. مارینا ساپرونوا استاد دانشگاه خاورشناسی انستیتوی دولتی روابط بین الملل مسکو ضمن اشاره به این موضوع، در ادامه توضیح می دهد: «جریان تکرار انقلاب و تغییر ساختار سیاسی باید تحت کنترل شدید دادگاه قانون اساسی و سایر نهادهای وابسته قرار بگیرد. زیرا مشکل اصلی در مصر این است که پیشتر، در روند انتخابات تا حدی تخلف صورت گرفته بود. همین مساله سبب شد که دادگاه قانون اساسی ابتدا اتاق پایینی مجلس را منحل کند و پس از آن اتاق بالایی را غیرقانونی بنامد. اگر روند سیاسی تحت کنترل کامل و جدی قانون اساسی انجام بگیرد، در آینده هیچ یک از ارگان های سیاسی کشور نمی توانند صحبت از غیرقانونی بودن ساختار دولت را مطرح کنند».

هم اکنون ارتش سعی دارد از خونریزی در کشور جلوگیری کند. مخالفان مرسی شادی می کنند، اما در مقابل، مرسی نیز میلیون ها طرفدار دارد. تنها طی یک شبانه روز گذشته در نتیجه درگیری میان این دو گروه، ده ها نفر کشته و صدها نفر مجروح شدند. برای جلوگیری هرگونه تحریکات بعدی، نظامیان کانال های تلویزیونی موافق با رییس جمهور مرسی را تعطیل کرده اند. رهبران و فعالان سازمان اخوان المسلمین نیز دستگیر شده اند. شخص رییس جمهور هم اکنون تحت بازداشت قرار دارد و حاضر نیست تغییرات در حال وقوع در کشور را قانونی بنامد.

Thursday, 4 July 2013

سیاست اخبار در جهان

از سایر مطبوعات:/امید افغانستان از پاکستان به ناامیدی مبدل شده است/پولیس پاکستان ده ها افغان را در شهر لاهور دستگیر کرد/.بحث ها برای تعین صدراعظم جدید در مصر جریان دارد/اردوی مصر رییس جمهور منتخب آنکشور محمد مرسی را برکنار کرد/رییس جمهور کرزی: کابل و واشنگتن روی امضای سند امنیتی تاکید دارند/سازمان ملل: آماده همکاری با روند صلح هستیم/مجرمان در قضیهء سحرگل از زندان آزاد شدند/منصور به حیث سرپرست ریاست جمهوری مصر حلف وفاداری یاد کرد/ریاست امنیت ملی افغانستان: 5 شورشی پاکستانی در ولایت ننگرهار بازداشت شدند /مشاور امنیت ملی و مسوولان پروسه صلح به جلسه مشرانو جرگه فرا خوانده می شوند

مشاور امنیت ملی افغانستان: با جامعه جهانی دچار دوگانگی شده ایم
اختلاف بین ائتلاف و افغانستان بر سراینکه دشمن اصلی در بحران این کشور کیست؟
شنبه 27 شعبان 1434هـ - 6 ژوئیه 2013م

دبی - العربیه.نت
... مشاور امنیت ملی افغانستان می گوید، مخالفان مسلح این کشور باید از موضع قدرت به گفتگو های صلح وادار گردند.

رنگین دادفر سپنتا مشاور امنیت ملی افغانستان تاکید می کند که با تضرع و عریضه نویسی نمی توان به صلح دست یافت.

آقای سپنتا در یک گردهمایی احزاب سیاسی در کابل سخنرانی میكرد گفت که یگانه پیش شرط تامین صلح در افغانستان تقویت نیرو های امنیتی افغان و سرکوب دشمنان این کشور است و مخالفان مسلح دولت باید با آوردن فشار به مذاكره صلح وادار ساخته شوند.

آقای سپنتا گفت:" صلح با عریضه نویسی، تضرع و توسل به ارزش های سنتی به دست آوردنی نیست.ما باید به تقویت خود به عنوان افغانستان و نیرومندی نیرو های خود توجه کنیم تا بتوانیم از موضع قدرت، دشمن و آنانی را که از مخالفان مسلح ما حمایت می کنند، وادار به صلح سازیم."

ازطرف دیگر مشاور امنیت ملی افغانستان تعریف دوگانه از دشمن میان افغانستان و متحدان اش را از موانع اصلی در برابر امضای توافقنامه ها می داند.

آقای سپنتا گفت:" وقتی تجاوز گری، پناه گاه، آموزش طالبان، تمویل، تحریک و سربازگیری برای طالبان، خطر اصلی برای امنیت ملی ماست و برای دیگران تنها القاعده خطر ملی است، این نشان می دهد که ما با متحدان خود در اصلی ترین نقطه دچار دو گانگی شده ایم.تا زمانی که آرمان مشترک استراتیژیک وجود نداشته باشد تدوین هر نوع استراتیژی مشترک دفاعی بی معنی و بی مفهوم خواهد بود."

اما حکومت افغانستان تاکید دارد که گفتگو ها روی توافقنامهء امنیتی با امریکا همزمان با آغاز مذاکرات صلح میان طالبان و شورای عالی صلح از سرگرفته خواهد شد.
 
 
کودتای نظامی در مصر
برچسب‌ها:  خبرها, بحران مصر
4.07.2013, 12:02
... 
حضور مردمی در قاهره
چهارم جولای - پنج شنبه سیزدهم تیر 1392 - رادیو صدای روسیه

محمد مرسی با استفاده از شبکه اجتماعی و فیس بوک اقدام نظامیان و بازداشت خود را کوتای نظامی نامید و از مردم مصر خواست تا تسلیم حکومت نظامیان نشوند.

چهار شنبه سوم جولای - 12 تیر 1392 وزیردفاع مصر در نشستی با شخصیت های مذهبی، سیاسی کشور تصمیم گرفت را قانون اساسی کشور را باطل اعلام کرده و رییس جمهور را از سمت خود برکنار کند.

رئیس دادگاه قانون اساسی مصر که قدرت را درست گرفته است، کابینه دولت را منحل اعلام کرده است و موجی از آشوب در سراسر کشور آغازگرديده است.

خوداری بولیوی از استرداد ادوارد اسنودن به امریکا
04.07.2013
وزارت امور خارجه بولیوی عصر چهارشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد، دولت بولیوی از بررسی پشنهاد واشنگتن در مورد استرداد ادوارد اسنودن کارمند پیشین سازمان امنیت ملی امریکا به این کشور خوداری نمود. لاپاز درخواست بررسی استرداد اسنودن را پس از مسدود نمودن برخی از میدان هوایی بر روی طیاره مورالس رئیس جمهور بولیوی که در میدان هوایی ویانا مجبور به فرود اضطراری شد، دریافت کرد.

وزارت امور خارجه بولیوی اعلام کرد، درخواست امریکا در مورد بازداشت واسترداد اسنودن به ایالات متحده را نمی پذیرد.
...
به گفته سخنگوی ریاست جمهوری بولیوی، طیاره حامل رئيس‌جمهور بوليوي که از روسيه به پرواز درآمده بود، به دنبال سوءظن در مورد اینکه ادوارد اسنودن مکن است در اين طیاره باشد، مجبور به انحراف از مسير و فرود اجباري در ویانا پایتخت اترش شد .

پیش از این، چند کشور درخواست پناهندگي اسنودن، افشاگر برنامه‌هاي جاسوسي آمريکا را رد کرده‌اند. فرانسه و پرتغال اقدام به لغو مجوز هوايي طیاره حامل اوو مورالس رئيس‌جمهوري بوليوي کرده و باعث توقف اجباري آن در شهر ويانا شدند .

اين در حالي است که هيچ شواهدي در خصوص اينکه اسنودن که به دليل افشاي اسناد سری آمريکا و به اتهام جاسوسي تحت تعقيب واشنگتن قرار دارد و در روسيه به سر مي برد، محل ترانزيت میدان هوایی بين‌المللي مسکو را ترک کرده باشد، وجود ندارد .

ابهامات و امیدواری ها از روند صلح افغانستان

ابهامات و امیدواری ها از روند صلح افغانستان12.04.1392
ژیلا سمیعی - واشنگتن
یک پژوهش تازه تصویر مأیوس کنندۀ تلاش های گفت و شنود با طالبان را ترسیم کرده، چنین می رساند که هرگونه تلاش برای پیروزی روند صلح ناکام بوده است.

... اما احمد رشید، نویسندۀ پاکستانی از تلاش های طرفین به راه اندازی گفت و شنود ابراز امیدواری کرده می گوید که طالبان جز آمدن به میز مذاکره راه دیگری ندارند.

در پژوهش مرکز بین المللی مطالعۀ افراطگرایی پافشاری شده که خوش بینی بی حد و حصر که در مورد مصالحۀ بدون قید و شرط با طالبان وجود داشته، با واقعیت ها در افغانستان و منطقه در تضاد است

عمر صمد، پژوهشگر بنیاد پژوهشی بنیاد نیو امریکا می گوید که روند صلح در افغانستان دچار سردرگمی شده است. او به صدای امریکا گفت که از لحاظ سیاسی و دپلوماسی "تا به حال هیچ یک از طرفین در گیر در مذاکرات صلح با طالبان به شمول ملل متحد، نمی خواهند بگویند که این پروسه با ناکامی مواجه شده است."

طالبان به دلیل لوحه و بیرق با امریکا مذاکره نمی کنند


طالبان به دلیل لوحه و بیرق با امریکا مذاکره نمی کنند13.04.1392
یک مقام عالیرتبهء امریکایی دیروز گفته است، طالبان به دلیل آنکه لوحه و بیرق امارت اسلامی از دفتر آن ها در قطر دور شده است، با ایالات متحدهء امریکا مذاکره نمی کنند

بر اساس گزارش آژانس خبری اسوشیتدپرس، این مقام امریکایی گفته است:
...
«طالبان پیشنهاد مورخ 23 جون ایالات متحدهء امریکا را در مورد مذاکرات پاسخ نداده اد. اینک می گویند، با حکومت افغانستان هم گفتگو نمی کنند، در حالیکه در گذشته توافق کرده بودند که با هیات شورای عالی صلح افغانستان دیدار خواهند کرد.»
آژانس خبری اسوشیتدپرس از قول همین مقام امریکایی، نوشته است، طالبان تاکید می کنند که دفتر آن ها در قطر «دفتر سیاسی امارت اسلامی افغانستان» نامیده شده، بالای آن لوحه نصب شود.

به گفتهء این مقام، طالبان همچنان خواهان نصب بیرق شان بالای آن دفتر اند.

حکومت افغانستان و ایالات متحدهء امریکا بعد از آنکه در نیمهء ماه جون سال جاری میلادی طی مراسم دفتر طالبان در قطر باز شد، بر بیرق سفید این گروه که بالای آن دفتر نصب شده بود، اعتراض کردند.

هردو کشور گفتند، بر اساس توافق انجام شده این دفتر می تواند به نام «دفتر سیاسی طالبان» یا «دفتر سیاسی تحریک طالبان» یاد شود که هیچ نشانهء از یک حکومت مستقل ندارد

بعد میانجی گران قطری، بیرق و لوحهء طالبان را از آن دفتر دور ساختند.

اما مقامات امریکایی می گویند، اینک طالبان اصرار دارند که قبل از آغاز هرنوع گفتگو باید لوحه و بیرق آن ها دوباره بالای دفتر قطر نصب شود.

قبول دعوت مجدد نواز شریف

سند استراتیژیک با امریکا و قبول دعوت مجدد نواز شریف
10.04.1392
رییس جمهور افغانستان میگوید تا زمانی که مذاکرات صلح میان طالبان و اعضای شورای عالی صلح در قطر آغاز نشده و اطمینان آمدن صلح ، تجهیز نیروهای افغان و حمایت اقتصادی به افغانستان داد...ه نشود ، سند امنیتی استراتیژیک با ایالات متحدۀ امریکا امضا نخواهد شد.
ایمل فیضی سخنگوی رئیس جمهور افغانستان در یک ویدیو فرستاده شده به صدای امریکا اظهار نظر نمود.
درهمین حال سخنگو رییس جمهور افغانستان در مورد تماس تیلفونی صدراعظم پاکستان با رئیس جمهور افغانستان اشاره کرد و گفت صدراعظم پاکستان یکبار دیگر از رئیس جمهور کشور دعوت بعمل آورد تا برای انجام مذاکرات به پاکستان سفر نماید.