Wednesday, 30 May 2012

اگردر انتخابات آينده تقلب نباشد جبهۀ ملی پیروز میشود

دوستم: اگردر انتخابات آينده تقلب نباشد جبهۀ ملی پیروز میشود
خبرنگار سید هادی کاظمی.May 30, 2012 - 13:25

کابل (پژواک ۱۰ جوزا ۹۱): طى يک گردهمايى به اشتراک هزاران تن در ولایت تخار، جنرال دوستم از پيروزى جبهۀ ملى در انتخابات آينده سخن گفت و ...يکبار ديگر به طالبان مسلح هشدار داد که اگر صلح را نپذيرند، در برابرآنها مقاومت خواهند کرد.

دراين گردهمايى که امروز(۱۰جوزا) به اشتراک هزاران تن از باشنده گان ولايت مختلف کشور، به حمایت از جبهۀ ملی افغانستان برگزارشد، احمدضیا مسعود رييس جبهۀ ملى، محمد محقق رهبرحزب وحدت مردم افغانستان و عضو شوراى ملى، جنرال عبدالرشید دوستم رهبر جنش ملى و امرالله صالح رييس سابق امنيت ملى و برخى از اعضاى شوراى ملى و ولايتى حضور داشتند.

رهبر جنش ملى طى صحبتى گفت: «اگر انتخابات تقلبی نباشد، شفاف باشد، ناظرین بین المللی باشند، مردم آماده گی برای انتخابات داشته باشند، ما پیروز استیم.»

دوستم درحاليکه حضور طالبان را در مذاکرات صلح، به دیدۀ شک نگريست گفت که نمی خواهند دیگر مکاتب بسته باشد، دختران مسموم شوند و کسی کشته شود.

وى درحاليکه از مردم خواست تا در کنار پولیس و اردوی ملی باشند و در برابر طالبان مسلح مقاومت کنند افزود: "اگر طالبان صلح را نپذیرند، در کنار پولیس و اردوی ملی در برابر طالبان مقاومت خواهند کرد."

احمد ضیا مسعود رهبر جبهۀ ملی، طى سخنانى، يکبار ديگر حکومت فعلى را فاسد خوانده گفت: «بعد از یازده سال به سمت بحران می رویم.»

Tuesday, 29 May 2012

اعلاميه حزب كنگرهي ملي افغانستان


به نام خداوند دادگر و توانا

اعلاميه حزب كنگرهي ملي افغانستان
در پيوند به تصويب توافق نامه راهبردي
ميان افغانستان و امريكا از سوي مجلس!
8 خرداد ماه (جوزا) 1391 خورشيدي
كابل- افغانستان

حزب كنگرهي ملي افغانستان، بيشتر از يك دهه است كه از حيات سياسي اش مي گذرد و پيوسته بر روند موجود هم در زمينه ساختار سياسي، فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي، حضور نيرو هاي خارجي به ويژه امريكا و ... ...معترض بوده و نگراني هاي خويش را نسبت به اين مسايل از طريق نشريه ها و اعلاميه هاي رسمي حزب و ديگر نشريه ها اعلام داشته است. هميشه مواضع خويش را آن گونهي كه در خط مشي سياسي حزب آمده به گونه صريح اعلام داشته و بر مواضع خود مستحكم بوده است، و هيچ گاهي در برابر هيچ گونه نابرابري و بي عدالتي سر فرو نياورده است.
بنابراين، حزب كنگرهي ملي، با درك رسالت تاريخي و واقعيت هاي اجتماعي و آگاهي از برنامه هاي استعماري نوين، وظيفه خود مي داند كه مواضع خويش را نسبت به توافق نامهي راهبردي ميان كابل و واشنگتن اعلام مي دارد، كه مطالبات زير باز تاب دهنده موضعگيري ما در پيوند به اين توافق نامه است:
1- مبناي تصميم گيري در باره توافقنامه ي راهبردي ميان افغانستان و امريكا، جرگه عنعنوي بزرگان (لويه جرگه عنعنوي) بود. جرگه عنعنوي بزرگان بر خلاف قانون اساسي است، و مجلس نماينده گان هم با اكثريت قريب به اتفاق آرا، آن را رد كرده بود. پس هر تصميمي كه استوار بر آن مبنا (جرگه عنعنوي) باشد اعتبار قانوني ندارد؛
2- در موافقتنامه بر دفاع از ساختار متمركز رياستي، تاكيد شده است؛ كه آشكارا مداخله در امور داخلي كشور بوده چرا كه تعيين نوع نظام مربوط به مردم است، نه به امريكا و يا كدام كشور ديگر؛
3- در موافقتنامه در باره چگونه گي انتخابات، نيز ابراز نظر صورت گرفته است، كه بازهم گونه ي ديگر مداخله است، چرا كه هر گونه تصميم گيري در باره انتخابات مطابق قانون انتخابات، مربوط به كميسيون مستقل انتخابات است، نه كدام مرجع و... ديگر؛
4- در موافقتنامه تصريح شده است كه 50 در صد كمك هاي وعده داده شده، در اختيار ايالات متحده امريكا قرار خواهد داشت، و مصرف آن نيز مربوط به امريكايي ها خواهد بود. پس در اين صورت زمينه مساعد مي شود كه نهاد هاي موازي با نهاد هاي دولتي ايجاد گردند كه بر خلاف اين حكم در موافقتنامه، نهاد هاي موازي ملغا خواهند شد؛

Monday, 28 May 2012

اخبار از افغانستان و جهان

از سایرمطبوعات : هشدار ها در مورد تهدیدات ویروس انترنتی/تقویت حضور کشتی های جنگی ایالات متحده در منطقه آسیا اوقیانوس آرام/ حبس ابد برای حسنی مبارک رییس جمهور مخلوع مصر/ نجات گروگانان توسط نیرو های ناتو در بدخشان/در 24 ساعت/مسائل سیاسی و اجتماعی/ در حمله افراد مسلح در ولسوالی خوگیانی ولایت ننگرهار 4 عضو یک خانواده کشته شدند/در صورت پیروزی میت رامنی، پالیسی خارجی وی چگونه خواهد بود؟یک سناتور امریکایی می خواهد همهء کمک ها با پاکستان قطع شود  /'دهها دانش آموز دختر در شمال افغانستان مسموم شدند'/ هرات از فهرست یونسکو بازماند /مشرانو جرگه هفته آینده روی سند ستراتیژیک با امریکا بحث می کند/دلاوری: از انتقال اسعار به خارج جلوگیری می شود/ پنیتا: جنگ در افغانستان در مسیر درست در حرکت است/ کشته شدن چهار تن دریک حملۀ طیارۀ بی پیلوت در شمالغرب پاکستان/تلاش ایران برای توسعۀ دستگاه های برق هستوی آن
طالبان توسط دولت پاکستان و حکومت کابل حمایت می شوند
دوشنبه, 28 مه 2012 09:04
مدیر     
احمدضیأ مسعود رئیس جبهه ملی که در تجلیل از نخستین سالگرد شهادت جنرال داوود داوود فرمانده زون 303 پولیس در شمال و جنرال شاه جهان نوری فرمانده امنیت ولایت تخار، در کابل صحبت می کرد با بیان این مطلب گفت: “گروه طالبان در کویته از سوی دولت پاکستان حمایت می شوند و در کابل از سوی آقای کرزی وتیم اش به صورت و روز افزون مورد حمایت قرار می گیرند، بنأ در شزیط کنونی وضعیت به گونه ی است که فرق میان دوست و دشمن برای مردم افغانستان دشوار شده است ، در حالی که در دوران مقاومت صفوف دوست و دشمن مشخص بود.”آقای مسعود افزود: “آن تعداد از سران جهادی و فرمانده هان مقاومت که با تیم حاکم کار می کنند، باید بدانند که ارگ نشینان و تیم ریاست جمهوری هیچ گاه آنان را جز خویش و شامیل تیم خویش به حساب نخواهند آورد، بلکه همواره از موجودیت آنان به عنوان یک ابزار استفاده کرده و استفاده می کنند.”
رئیس جبهه ملی همچنان تصریح کرد که کسانی در درون نظام کنونی هستند که در پی فرصت می گردند، تا خارجی ها از افغانستان برون شوند و هراس افگنان طالب را در ساختار حکومت شریک سازند.
از سوی هم آقای مسعود در بخشی دیگر از سخنانش گفت: “گروه طالبان طرح مشخصی را روی دست دارند که به اساس آن تا سال ۲۰۱۴ میلادی باید چی تعداد از سران جهادی را از میان بردارند.”
جنرال عبدالرحیم وردک وزیر دفاع ملی جمهوری اسلامی افغانستان طی گزارشی از روند کند احیای قوای هوایی کشور ابراز نگرانی کرد.
در گزارش وزارت دفاع ملی که به شورای امنیت ملی ارائه شد، آمده است، احیای قوای هوایی کشور به کندی پیش می رود، این امر ایجاب می کند تا ایالات متحده امریکا در این رابطه به مساعی اش سرعت ببخشد.
وزارت دفاع ملی گزارش داد که پانزده فروند طیاره ترانسپورتی " 27C -" که از سوی ایالات متحده امریکا در اختیار افغانستان گذاشته شده، به دلیل کهنه بودن، نبود پرزه جات و خارج شدن از رده تولید توسط کمپنی تولید کننده، قابل استفاده نمی باشند.
این وزارت همچنان گفت که وزارت های دفاع و داخله افغانستان در پی سیلاب های اخیر کشور به دلیل کمبود هلیکوپتر نتوانستند به موقع و به درستی برای آسیب دیدگان کمک نمایند.
وزارت دفاع ملی از رئیس جمهور و شورای امنیت ملی خواست تا با توجه به واگذاری مسوولیت های امنیتی به افغانستان با ایالات متحده امریکا و سازمان ناتو در احیا و تقویت قوای هوایی کشور که به حمل ونقل نیاز جدی دارد، باب جدیدی از صحبت باز گردد تا در این زمینه اقدامات موثر و عملی روی دست گرفته شوند.

وزیر دفاع ملی همچنان گفت که کار تربیه پیلوتان و کادرهای فنی قوای هوایی کشور به کندی به پیش میرود که باید در این رابطه نیز توجه جدی صورت گیرد
:
گروه عبدالله عزام در فهرست دهشت افگنان وزارت خارجۀ ایالات متحده درج شد


وزارت خارجۀ ایالات متحده گروه عبدالله عزام را یک سازمان دهشت افگن خارجی خوانده است. این سازمان شبه نظامی که در لبنان و شبه جزیرۀ عرب مستقر می باشد، در سال 2009 تاسیس شده است.
گروه عبدالله عزام توسط صالح القروی رهبری می شود که همراه با ابو جبار مسوول ساختن بم در آن گروه در فهرست دهشت افگنان وزارت خارجۀ ایالات متحده قرار گرفته است.
در اعلامیۀ وزارت خارجۀ ایالات متحده آمده است که حمله بر تانکر تیل جاپانی ها در سال 2010 در تنگۀ هرمز توسط شاخۀ گروه عبدالله عزام صورت گرفته است. این شاخه به نام یوسف الیواری مسما می باشد.
برعلاوه این گروه مسوول فیر راکت ها متعدد بالای افراد غیر نظامی در اسراییل بوده است.

دیدار معاون ملکی ناتو در افغانستان با استاد حاجی محمد محقق

پروسه صلح دولت یک پروسه «کاذب» است

رهبر جبهه ملی: پروسه صلح دولت یک پروسه «کاذب» است
چهارشنبه, 16 مه 2012 11:22


جبهه ملی به رهبری احمدضیا مسعود؛ یکی از اپوزیسیون‌های سیاسی جدی و مهم دولت افغانستان، به ادامه ی همایش های مردمی خود، دومین نشست بزرگ خود را پس از ولایت جوزجان، روز چهار شنبه در ولایت فاریاب برگراز نمود.در این گردهمایی احمدضیا مسعود؛ رئیس جبهه ملی یکبار دیگر بر تغییر نظام از ریاستی به پارلمانی تأکید نموده گفت: «ساختار سیاسی کنونی افغانستان نتوانسته است در ده سال گذشته به نیازهای مردم افغانستان پاسخ دهد.»وی همچنین پروسه صلح را یک پروسه «کاذب» عنوان نموده گفت:«پروسه صلحی که از جانب حکومت افغانستان به راه انداخته شده است پروسه‌ای واقعی نه؛ بلکه یک پروسه کاذب بوده است که حکومت در پی بهره برداری سیاسی از این پروسه می باشد.»
رهبر جبهه ملی، طالبان را یک گروه ترویستی و اجیران کشورهای خارجی عنوان نموده بیان داشت که طالبان بر اساس دستور کشورهای خارجی شخصیت های سیاسی و مذهبی مردم را در داخل افغانستان هدف قرار می‌دهند و این روند به گفته وی تا سال ۲۰۱۴ ادامه خواهد داشت.
وی که در این همایش بزرگ مردمی‌ با یونیفورم شهید احمدشاه مسعود قهرمان ملی ظاهر شده بود از تمامی شخصیت های جهادی و سیاسی در کشور و همچنین مردم خواست؛ تا برای مبارزه با تروریزم و طالبان امروز و بعد از ۲۰۱۴ آمادگی داشته باشند.
رهبر جبهه ملی، بی ثباتی سیاسی، ادامه جنگ و فقر اقتصادی را تهدیدی برای آینده مردم افغانستان دانسته افزود که دولت هیچ گونه برنامه ای برای برون رفت از مشکلات موجود در کشور ندارد.
جنرال دوستم: اگر طالبان به کشتار ادامه دهند، مردم را “بسیج” می‌کنیم
چهارشنبه, 16 مه 2012 11:11

عبدالرشید دوستم؛ رهبر جنبش ملی اسلامی افغانستان و از اعضای ارشد جبهه ملی، از هوادارانش خواست تا در برابر هر نوع دسیسه دشمنان مردم افغانستان آماده باشند.وی که امروز چهارشنبه در یک گردهمایی مردمی که از سوی جبهه ملی در میمنه مرکز ولایت فاریاب سازمان داده شده بود صحبت می کرد گفت که آنان طرح ایجاد جبهه ملی را حدود دو سال پیش در زمانی که برهان الدین ربانی؛ رئیس شورای عالی صلح زنده بود ریخته اند.به گفته وی، برهان الدین ربانی خود نیز به گفتگوهای صلح با طالبان اطمینان نداشت و در دیدار با وی گفته بود که طالبان در تلاش یافتن فرصت دوباره برای پس گرفتن قدرت در افغانستان اند و قانون اساسی افغانستان را نخواهند پذیرفت.
دوستم در این گردهمایی همچنین از مردم خواست؛ تا در صورت عدم پذیرش صلح از جانب طالبان، برای “دفاع” آماده باشند.
وی در ادامه افزود:”طالبان صلح را نمی پذیرند؛ زیرا آنان از آغاز پروسه صلح تاکنون تعداد زیادی از اعضای شورای عالی صلح به خصوص شهید استاد برهان الدین ربانی؛ رئیس این شورا و ارسلا رحمانی عضو شورای صلح را ترور کرده اند.”
وی تصریح کرد که از آدرس مردم افغانستان به طالبان هشدار می‌دهد که اگر به کشتن مردم بی دفاع افغانستان ادامه دهند جبهه ملی نیز بیکار نخواهد نشست و تلاش خواهد کرد؛ تا مردم را “بسیج” کند.
او یکبار دیگر بر انتخابی شدن والی ها و ولسوال‌ها تأکید نموده گفت که جبهه ملی افغانستان به تلاش هایش برای تغییر نظام در افغانستان ادامه می‌دهد.رهبران جبهه ملی به تازگی سفرهای دوره ای را به ولایات شمالی افغانستان آغاز کرده اند که پس از گردهمایی هفته گذشته در شبرغان این دومین گردهمایی آنان در شمال افغانستان می باشد.      
استاد محمد محقق: با رای مردم، “بند و بساط” حکومت کنونی را برمی‌چینیم
چهارشنبه, 16 مه 2012 11:03

استاد محمد محقق؛ عضو رهبری جبهه ملی افغانستان که امروز چهارشنبه در گردهمایی هواداران این جبهه در میمنه مرکز ولایت فاریاب صحبت می کرد یکبار دیگر بر تغییر نظام از ریاستی به پارلمانی تأکید نموده حکومت را در برآورده ساختن نیازهای مردم ناتوان و ناکام ارزیابی کرد.محقق، برنامه های اقتصادی و توسعه ای دولت افغانستان را مورد انتقاد قرار داده گفت:”با توجه به میلیاردها دالر کمک جامعه جهانی، دولت افغانستان نتوانسته است شاهراه های عمومی ولایت ها را با همدیگر وصل نماید.”وی خاطرنشان ساخت که دولت در ده سال گذشته نتوانسته از فرصت های موجود به نفع مردم افغانستان استفاده نماید؛ بلکه بیشتر در تلاش تحکیم پایه های قدرت شخصی بوده است.
محقق همچنین حکومت را به ناتوانی در مبارزه با تروریزم، تأمین امنیت و رشد اقتصادی متهم نموده اظهار داشت که با موجودیت هزاران سرباز خارجی هنوزهم ناامنی یکی از چالش های عمده در افغانستان به شمار می رود.
وی تأکید کرد که جبهه ملی خواستار انتخابات آزاد، عادلانه، شفاف و عاری از هر نوع تقلب بوده و آنان تلاش خواهند کرد؛ تا از طریق به دست آوردن رای مردم “بند و بساط” حکومت کنونی را برچینند.
در عین حال، امان الله خیری؛ عضو دیگر این جبهه نیز در این گردهمایی برای ایجاد تغییر در نظام کنونی خواستار وحدت بیشتر مردم افغانستان گردید.

معاون ریاست پاسپورت توقیف شد

مولوی نبی بیان معاون ریاست پاسپورت توقیف شد       
لوی څارنوالی افغانستان از توقیف معاون ریاست پاسپورت وزارت امور داخلهء این کشور خبر می دهد.

یک مقام لوی څارنوالی به روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت، که مولوی نبی بیان شب گذشته گرفتار گردید.
در نشست روز یکشنبه شورای امنیت ملی فیصله شد، تا مولوی بیان از وظیفه اش سبک دوش شود.
اتهام های مطرح شده علیه مولوی نبی بیان در مورد دست داشتن او در قتل، قاچاق مواد مخدر و تجاوز جنسی سبب شدند، تا لوی څارنوالی افغانستان به کمک وزارت امور داخله، وی را گرفتار کند.
یک مقام لوی څارنوالی گفت که آقای بیان به اتهام تجاوز و قتل 4 تن گرفتار شده است.
غلام دستگیر رنجبر رییس څارنوالی نظامی مبارزه با فساد اداری لوی څارنوالی افغانستان به روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که به زودی بررسی دوسیهء مولوی بیان آغاز خواهد شد:
« به اساس هدایت لوی څارنوال افغانستان، دیروز ساعت شش امر گرفتاری این شخص داده شد، و ساعت هشت و نیم مولوی بیان را گرفتار کردیم، فعلاً در نظارت خانه قوماندانی زون 101 کابل تحت نظارت قرار دارد، امروز لوی څارنوال هیاتی را به خاطر بررسی قضیهء این شخص توظیف ساخت، و احتمال می رود که به زودی تحقیقات از این شخص آغاز شود.»
در نشست روز یکشنبه شورای امنیت ملی، به وزیر امور داخله دستور داده شد تا آقای بیان را از وظیقه اش برطرف کند و مورد پیگرد قانونی قرار دهد.
این فیصله پس از آن صورت گرفت که شماری از باشنده گان ولسوالی شهر بزرگ بدخشان مولوی نبی بیان ولسوال پیشین این ولسوالی را متهم به قتل، قاچاق مواد مخدر و تجاوز کردند.

شرایط معقول مخالفین دولت را می پذیریم

مارشال فهیم: شرایط معقول مخالفین دولت را می پذیریم       
معاون اول رییس جمهور افغانستان از مخالفان مسلح می خواهد، تا بخاطر دست یافتن به اهداف شان، راه صلح را در پیش بگیرند.

معاون اول رییس جمهورکرزی یک بار دیگر تاکید می کند که مشکلات کنونی افغانستان تنها از راه سیاسی حل شده می توانند.

مارشال محمد قسیم فهیم به روز یکشنبه که در مراسم یادبود از نخستین سالگرد کشته شدن جنرال داوود داوود و شاه جهان نوری صحبت می کرد، از مخالفان خواست تا از جنگ دست بکشند.

آقای فهیم گفت، که دولت و مردم افغانستان آماده اند، تا شرایط معقول مخالفان را بپذیرند.

« ما می خواهیم که در کشور ما صلح تامین گردد، ما می خواهیم کسانی که در برابر ما دسیسه می کنند و میایند مردم ما را می کشند، اگرافغان هستند و از افغانستان هستند، بیایند با هر امتیازی که خواسته باشند دولت و مردم افغانستان آماده اند که شرایط معقول آنان را بپذیرد و در کنار آنان قرار بگیرند.
و اگر به این لجاجت خود ادامه بدهند مطمین باشند که دیگر مردم افغانستان به آنها اجازه نخواهند داد تا قدم شوم شان به این مملکت بیاید و مردم این کشور را توهین و تحقیر بکنند.»


این نخستین بار نیست که مارشال فهیم در مورد سهیم ساختن مخالفان مسلح در قدرت سخن می زند.

پیش از این آقای فهیم در مراسم رسمی معرفی صلاح الدین ربانی به عنوان رییس شورای عالی صلح افغانستان گفت، که برای رسیدن به صلح در کشور باید برای طالبان در نظام کنونی سهم داده شود.

از سوی دیگر احمد ضیاء مسعود رهبر جبههء ملی افغانستان از آن عده اعضای ایتلاف پیشین شمال که در حکومت این کشور کار می کنند، انتقاد کرد.

به گفتهء وی از این اعضای ایتلاف پیشین شمال فقط از سوی حکومت مورد استفاده قرار می گیرند.

آقای مسعود بر خلاف مارشال فهیم، طالبان را تروریست خواند و گفت که طالبان صلح نمی خواهند و تلاش دارند تا سال 2014 تمام رهبران جهادی را به قتل برسانند.

اما داکترعبدالله عبدالله رهبر ایتلاف ملی می گوید برای برطرف ساختن مشکلات کنونی همه مسوولیت دارند و این تنها کار دولت نیست:

« هر وقت ما به خود اجازه می دهیم که به مردم خطاب بکنیم خود ما چه کردیم، این نکتهء بسیار مهم و اساسی است.

اگر ملت بیدار بود و از حق خودآگاه بود هیچ کس هیچ ظالم با هیچ قدرتی نمی تواند آن را سرکوب کند.

فقط وقتی ملت ها محکوم می شوند که به خواب غفلت بروند.»


به اساس گزارش ها بسیاری از سران ایتلاف پیشین شمال با گفتگوهای صلح با مخالفان مسلح و موجودیت آنان در نظام کنونی مخالف اند.

گفته می شود آنان هراس دارند که با این کار آنان نخواهند توانست به قدرت سیاسی دست یابند.

گزارش های نیز وجود دارند که به همین خاطر هر باری که آقای کرزی طالبان را برادر خطاب می کند، مورد انتقاد اعضای ایتلاف شمال قرار می گیرد.


سید فتح محمد بها

Saturday, 26 May 2012

جلب حمایت‌های مردمی

ا هدف جلب حمایت‌های مردمی
سران اپوزیسیون دولت افغانستان سفر دوره‌ای به ولایت‌های شمالی را آغاز کردند
خبرگزاری فارس: شماری از اعضای ارشد "جبهه ملی" افغانستان با هدف جلب حمایت‌های مردمی، سفر دوره‌ای به ولایت‌های شمالی را آغاز کردند.

 به گزارش فارس، هیئتی از جبهه ملی افغانستان که در راس آن "احمد ضیاء مسعود" رئیس این جبهه و "محمد محقق" رئیس "حزب وحدت اسلامی مردم" افغانستان قرار دارند، روز سه شنبه وارد شهر "مزارشریف" مرکز ولایت "بلخ" شد.
 این هیئت ساعتی پس از ورود به مزارشریف، با "عطا محمد نور" والی بلخ دیدار و گفت‌وگو کرد.
 به گزارش پایگاه خبری "بخدی"، نور در دیدار با هیئت جبهه ملی، از بلخ به عنوان یک ولایت آرام و بستر مناسب برای آزادی بیان و تجربه دموکراسی نام برد.
 والی بلخ تأکید کرد که وضعیت امنیتی این ولایت، برای پیاده کردن تمامی برنامه‌های سیاسی و مدنی آماده است و مسئولان این ولایت تلاش می‌کنند تا زمینه برگزاری گردهمایی‌های مردمی را به گونه مسالمت‌آمیز فراهم کنند.
 سپس احمد ضیاء مسعود، ضمن تقدیر از کارکردهای والی بلخ در زمینه رشد اقتصادی، امنیت، دولت‌داری خوب، بازسازی و ایجاد فضای صلح و برادری، ولایت بلخ را یکی از مناطق مهم و کلیدی افغانستان خواند.
 مسعود تصریح کرد: قرار است گردهمایی وسیعی روز چهارشنبه در پارک "بُخدی" شهر "شبرغان" مرکز ولایت "جوزجان" از سوی هواداران جبهه ملی برگزار شود.
 به گفته وی، به زودی برنامه‌های مشابهی در ولایات "فاریاب"، "تخار"، "ننگرهار" و برخی ولایات دیگر راه‌اندازی خواهند شد.
 جبهه ملی افغانستان که در حال حاضر جزء جریان‌های اپوزیسیون دولت به شمار می‌رود، حدود شش ماه پیش اعلام موجودیت کرد.
 برخی از کارشناسان معتقدند که سفر دوره‌ای رهبران جبهه ملی به ولایات شمالی بی ارتباط با انتخابات آتی ریاست جمهوری در افغانستان، نیست.
 محمد محقق و "عبدالرشید دوستم" رهبر حزب "جنبش اسلامی" افغانستان از اعضای برجسته جبهه ملی هستند.
 جبهه ملی از بدو تأسیس در عرصه سیاست خارجی افغانستان نیز فعال بوده است.
 اعضای جبهه ملی تاکنون چندین بار با شماری از مقامات ارشد آمریکایی، نیز دیدارهایی داشته اند.

ګذارش از کرد هم آیی میلیونی و لایت ها شما ل در شبر غان

سخنرانی تاریخی احمد ضیا مسعودر دشبر غان در حضور بیش
 از چهل هزار نفر  این همایش بزرګ با پشتیبانی بی دریغ
 جنبش ملی اسلا می    و حزب وحدت اسلامی  افغانستان
همبستګی ملیونی مر دم آن لایت دایر ګردیده بودږو


آغاز مراسم با  کلام الله

Friday, 25 May 2012

موقف پایگاه های نظامی امریکا در افغانستان بعد ازسال 2014 قابل فهم نیست



12:36
|
1391 / 03 / 05
مسکو، 5 جوزا، خبرگزاری «ریا نووستی»/ موقف پایگاه های نظامی امریکا در افغانستان بعد ازسال ،2014، زمانیکه نیروهای بین المللی خارج ساخته خواهند شد، فعلاً قابل فهم نیست، این مطلب را ضمیر قبولوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در باره افغانستان و مدیر شعبه دوم اسیای وزارت خارجه فدراسیون روسیه اعلام داشته است.
در سال 2014 خروج نیروهای خارجی و قطع کامل عملیات جنگی نیروهای ایتلافی تحت قوماندانی امریکا در نظر می باشد. در عین حال، امریکا بعد از سال 2014 پلان تاسیس پایگاه های نظامی در افغانستان دارد.
قبولوف گفت:" موافقت نامه بین کابل و واشنگتن در باره پایگاه ها هنوز امضا نشده، انها امضای ان را یک سال بعد پلان میکنند. چنین موافقت نامه، طوریکه به ما میگویند، هم موقف چنین پایگاه های نظامی و همچنان موقف و حقوق نظامیان امریکایی را که در این پایگاه ها مستقر خواهند بود، تعیین خواهد کرد".
به قول موصوف، روسیه « تصور روشن در باره چگونگی این مساله ندارد، ولی سوال روشن دارد و ان اینکه برای چه؟".
قبولوف یاداوری نمود، که نیروهای بین المللی مساعدت به امنیت در افغانستان (ISAF) به اساس اعتبارنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد وارد گردیده بودند، اعتبارنامه وظایف که باید انجام میشدند، تسجیل نموده بود و در صورت کاهش این گروپ باید به شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره امور انجام شده گزارش اریه گردد".
قبولوف گفت:" پایگاه های نظامی برای ما قابل فهم نمی باشند... نزد بسیاری ها، نه تنها ما، خاصتاً در منطقه، تصور کاملاً برحق در باره این موضوع بوجود می اید، که چنین شبکه نظامی برای حل منازعه داخلی افغانستان مدنظر گرفته نمی شود، بلکه اجندای وسیعتر بین المللی دارد".
به گفته موصوف روسیه بارها اطمینان های دریافت کرده که چنین شبکه نظامی باقیمانده تهدید را متوجه منافع ملی و امنیت همسایگان و کشورهای دیگر منطقه نخواهد ساخت.
خروج نیروهای ناتو از افغانستان تا اواخر سال 2014 در نظر می باشد. از سال 2015 در افغانستان فقط مربیون نظامی ناتو قرار خواهند داشت که در کار تربیه کادر برای نیروهای امنیتی افغانستان را بردوش خواهند داشت.

خروج آبرو مندانه از افغانستان

« دریافت راه آبرومندانه برای خروج از افغانستان»       
۰۵۰۳۰۱۳۹۱
در اجلاس رهبران ناتو در هفته جاری در شیکاگو، آجندای بحث ها بیشتر روی پشتیبانی از پلان خروج تدریجی نیروهای ناتو از افغانستان یا به اصطلاح دیگر، روی انتقال مسوولیت های امنیتی به نیروی افغان متمرکز بود.


این مطلب را مجله هفته وار ایکونومیست چاپ لندن گزارش داد.
مجله ایکونومست می نویسد، در اجلاس ناتو روی مسایل دیگر هم بحث گردید از جمله تلاش برای یکجا کردن توانایی ها و سرمایه گذاری های مشترک به منظور تقویت پول یورو و نصب سیستم دفاع موشک های بالستیکی در اوروپا.

اما یافتن یک راه آبرومندانه خارج شدن از جنگ ده ساله در افغانستان در صدر اولویت های اجلاس رهبران ناتو در شیکاگو قرار داشت.

موضوع مزاحمت کننده در حاشیه اجلاس شیکاگو،عدم رسیدن به یک موافقتنامه برای باز کردن مسیر تدارکاتی نیروهای ناتو با پاکستان بود که از شش ماه به این طرف مسدود است.

آصف علی زرداری رییس جمهور پاکستان در اجلاس رهبران ناتو به این امید دعوت شده بود تا روی باز کردن دوباره این مسیر صحه گذاشته شود. اما بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحده امریکا از ملاقات با زرداری به علت تقاضای نامعقول او خودداری نمود.
به نوشته مجله، تقاضای زرداری این بود که ایالات متحده امریکا به علت کشته شدن 24 عسکر پاکستانی در حمله هوایی سال گذشته ناتو از این کشور معذرت بخواهد، برای عبور هر کانتینر ناتو از طریق پاکستان، 5000 دالر امریکایی محصول بپردازد و حملات طیارات بی پیلوت امریکایی را در خاک پاکستان متوقف بسازد

اخبار و ګذارش از افغانستان

شک روسیه نسبت به هدف تاسیس پایگاه های نظامی در افغانستان از سوی آمریکا
فرستاده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور افغانستان بیست و چهارم مه، شک این کشور را نسبت به هدف از تاسیس پایگاه های نظامی در افغانستان از سوی آمریکا اعلام کرد و گفت: تاسیس پایگاه های نظامی از سوی آمریکا برای حل مساله داخلی افغانستان نیست.
فرستاده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور افغانستان تصریح کرد: روسیه برنامه اعزام ارتش به افغانستان ندارد، اما بر اساس اوضاع افغانستان، ممکن است این برنامه تغییر کند.
بانک اچ اس بی سی (HSBC)
یوان در پنج سال آینده به یکی از سه پول در معامله های جهانی تبدیل می شود

فن وان مه، مدیر عامل شعبه بانک اچ اس بی سی (HSBC) در هنگ کنگ، یکی از بزرگترین بانک های چند ملیتی جهان، بیست و سوم مه گفت: پیش بینی می شود که در پنج سال آینده، یوان، واحد پول چین، چس از دلار و یورو به یکی از سه پول در معامله های جهانی تبدیل شود.
وی افزود: مساله بدهی منطقه یورو به طور احتمال بر نیاز تسویه حساب یوان تاثیر گذار است، اما بر سمت و روند جهانی شدن آن تاثیر نمی گذارد و نیاز سرمایه گذاری مربوط به یوان در سراسر جهان کماکان افزایش می یابد. پیش بینی می شود تا سال 2015 میلادی، نیمی از معامله های چین با بازارهای نوین، با مبلغ 2000 میلیارد دلار با یوان تسویه حساب شود.
:
امریکا: زنان افغان نباید از عرصهء سیاسی

Thursday, 24 May 2012

تحقیر رئیس جمهور پاکستان در شیکا گو:



تحلیگران ماموریت ناتو را در افغانستان ناکام خواندند
10:25 |
1391 / 03 / 05


مسکو، 5 جوزا، خبرگزاری «ریا نووستی»/ شمارى از تحليلگران مسایل افغانستان، ماموريت ناتو در افغانستان را ناکام خوانده ميگويند که باورکردن بر تعهدات جامعۀ جهانى نيز لازم نيست، چرا که اکثراً واقعى نيستند. در این باره اژانس خبری پژواک خبر داده است.

تحليلگران يادشده، اين اظهارات را در بحث آزاد راديو - تلويزيونى بيان نمودند، که هر هفته از طرف مشارکت رسانه يى افغانستان به هدف اطلاع رسانى مردم از موضوعات، داير ميگردد.

در مشارکت رسانه يى يادشده که حدود يک ماه قبل تشکيل گرديده است، آژانس خبرى پژواک، مؤسسه نشراتى سبا و کليد گروپ شامل اند.

جنرال عتيق الله امرخيل کارشناس مسايل نظامى و اشتراک کنندۀ اين بحث، گفت که تجارب چند سال گذشته، نشان داده است که جهانيان در باره تعهدات خود در مورد افغانستان صادق نيستند.

وى افزود: يکى از نمونه هاى اظهارات وى اين است که جامعۀ جهانى طى ده سال گذشته، طورى که لازم بود، براى تقويت نيروهاى افغان کمک نکرده است.

به باور وى، نيروهاى افغان در حال حاضر نميتوانند کشور را از مداخلات همسايگان نجات دهند، چرا که اردوى افغانستان از لحاظ کمى و کيفى با اردوى کشورهاى همسايه، برابر نيست.

به گفتۀ وى، در حال حاضر پاکستان هفتصد هزار و ايران 450 هزار اردو دارد، اما تعداد اردوى ملى افغانستان، به حدود 190 هزار ميرسد.

تغييرنظام سياسى از رياستى به پارلمانى

کابل (پژواک،٩ثور٩١) :
رييس جبهه ملى با انتقاد از مذاکرات با طالبان ميگويدکه حکومت ميخواهد نظام مشارکتى وائتلافى را باجناح هاى افراطى وطالبان مسلح تشکيل دهد

احمدضياء مسعود رييس جبهه ملى، امروز(٩ثور) درمحفلى که بمناسبت بيستمين سالگرد پيروزی جهاد مردم افغانستان (هشتم ثور) از سوى جمعيت اسلامى افغانستان درکابل داير شد، گفت که سخنان اخير بعضى از رهبران سياسى کشور نشاندهنده اين است که حکومت هرچه زودتر ميخواهدبا جناحهاى افراطى وطالبان يکنوع حکومت مشارکتى وائتلافى را به ميان آورد.
وى که سابق معاون اول رياست جمهورى نيز بود، گفت:(( نبايد با سرنوشت مردم افغانستان بازى شود ونبايدديموکراسى نوپاى مردم، قربانى مشارکت هاى سياسى باگروه هايى شود که درطول چندين سال دست شان به خون مردم آلوده است. ))
مسعود از اين رهبران سياسى نام نبُرد. اما هفتۀ گذشته؛ مارشال محمدقسم فهيم معاون اول رييس جمهورگفته بودکه برای موفقيت تلاشهای مصالحه با طالبان، بايد خواست های اين گروه پذيرفته شود ونياز است تا تمامی جناحها و گروه های موجود در افغانستان، يک ديگر را بپذيرند و به حقوق همديگر احترام قايل شوند.
مارشال فهيم گفته: ” با سرکوب یک گروه و به قدرت رسيدن يک گروه ديگر، صلح تامين نمی شود؛ اين را تجربه کرده ايم. ما بايد چيزی را بدهيم و چيزی را بدست بياوريم . “
رييس جبهه ملى ميگويد که افغانستان در يک حالت بحرانى بسرميبرد وبهترين راه براى بيرون رفت از مشکلات فعلى اينست که بايد اصلاحات عميق سياسى وادارى درتمام ادارات حکومتى به ميان آيد.
موصوف يکبار ديگر به تغييرنظام سياسى از رياستى به پارلمانى تاکيدنموده، علاوه کرد که انحصار قدرت در يک گروه مخصوص باعث افزايش مشکلات وچالش ها ميشود و يگانه راه حل بحران کنونى، تغيير در ساختار سياسى کشور است.
مسعود باانتقاد ازپروسه هاى سياسى حکومت، گفت : ((از نظرمسايل سياسى تابه حال نمونه ها والگوهاى مشارکت وساختار سياسى متاسفانه تثبيت نشده ودر راستاى تامين امنيت در کشورپاليسى هاى حکومت مبتنى به مسايل صلح با طالبان است که تاکنون اين روندنيز نتيجه درپى نداشته است.))
رييس جبهۀ ملى ميگويد که حکومت هيچگونه اراده درخصوص مبارزه با تروريزم وتامين امنيت ندارد ،چنانچه ديده ميشود افسردگى وخستگى وروان شکستۀ که دروجود رهبرى فعلى ديده ميشود نشان ميدهدکه هيچگونه اراده بخاطرمبارزه عليه تروريزم ندارد.
جبهۀ ملى متشکل از گروه اپوزوسيون حکومت است که سال گذشته اعلام موجوديت کرد و در آن جنرال عبدالرشيد دوستم رهبر حزب جنبش ملى اسلامی ، حاجی محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و امرالله صالح رييس اسبق امنيت ملی نقش کليدى دارند.
داکتر عبدالله عبدالله رييس شوراى رهبرى ائتلاف ملى و وزير خارجۀ اسبق حکومت حامد کرزى نيز باانتقاد از پروسه صلح دولت گفت که همه مردم افغانستان صلح ميخواهند، اما صلح باعزت،پايدارو عادلانه .
وى افزود: ((ما دشمنى در افغانستان نميخواهيم هرکسيکه مسلمان وافغان است ودرصدد ويرانى کشور نيست، دشمن ما نيست وهرکسيکه ميخواهدافغانستان راپايگاه تروريستان بسازد او دشمن ما است ونبايد با آنها صلح شود. ))
رييس شوراى رهبرى ائتلاف ملى تاکيد کردکه انتخابات آينده رياست جمهورى؛ نبايدانتخابات تقلب آميز باشد وبراى شفافيت آن بايد تاريخ آن مشخض شود واصلاحات به وجود آيد.
ائتلاف ملى نيز جناح اپوزوسيون حکومت و متشکل از احزاب متعدد سياسى است که محمد يونس قانونى رييس سابق و عضو فعلى ولسى جرگه ،يکى از اعضاى آن ميباشد.
اما صلاح الدين ربانى رييس شوراى عالى صلح دراين محفل گفت که جريان هاى سياسى درخصوص برنامه هاى شان باشيوه هاى معقول و راهکار هاى ملى، پروگرام هاى شان را روى دست داشته باشند.
وى از همه جريان هاى سياسى،نهادهاى مدنى،علماء و قوماندانان جهادى خواست تا در پيشبُرد رسالت ملى دراين بُرهه اساس تاريخى با درک عميق از شرايط ،برخورد مسوولانه در قبال مسايل داشته باشند.
رييس شوراى عالى صلح افزود : ((حق مشروع تعيين سرنوشت واداره مملکت از دستآوردهاى جهاد وارزش هاى پايدار ملى بوده وتاريخ مبارزات سياسى کشور، نشان ميدهدکه ملت افغانستان براى کسب استقلال وحفظ آن قربانى هاى فراوان را متقبل شده وهراقدام سياسى که برخلاف قانون اساسى باشد قابل قبول نيست.))
موصوف از کشورهاى اسلامى و همسايه نيز خواست تا مردم افغانستان را در راستاى تامين صلح وثبات يارى رسانند.
ربانى علاوه کرد که هنوزهم يکعدۀ نگران اندکه تلاش هاى صلح جويانه درجهت مخالف باارزش هاى جهاد ومقاومت است، اما نبايد فراموش کردکه جهاد ومقاومت نيز، بخاطرتامين صلح بوده است.
موصوف که سرپرستى جمعيت اسلامى را نيزبرعهده دارد و به تازگى به حيث رييس شوراى عالى صلح و جانشين پدرش ( استاد برهان الدين ربانى) تعيين گرديده، تاکيدکرد،صلحى که مردم افغانستان ميخواهند درتضاد با منافع اولياى ملى،ارزش هاى جهاد ومقاومت ودستآوردهاى بزرگ ده سال اخيرنيست.
صلاح الدين ربانى علاوه کرد: ((ما برتلاش وبسيج همگانى بخاطرتامين صلح در کشور براى اين تاکيدميکنيم که کار ها ومسايل بزرگى در پيشرواست وبدون صلح در کشور انجام اين کار ها دشوار به نظر ميرسد. ))
وى خاطر نشان کرد ، درحاليکه روندانتقال مسووليت هاى امنيتى در جريان است؛ انتخابات رياست جمهورى نيز در پيشرو قرار دارد که اين همه مسايل نياز به بستر آرام وصلح دارد.

New coalition; National Front


New coalition; National Front comes into beinf
New Coalition; National Front Comes into Being
Decentralization of power, Parliamentary Democracy, Proportional Representation, Supremacy of Parliament
Kabul, November 11, 2011 : A new political coalition consists of strong parties and figures announced its presence among the hundred of its supporters. Yesterday, Ahamd Zia Massoud, the ex senior vice president and the brother of legendary commander of anti soviet and Taliban commander, Hahi Mohammad Mohaqiq, the leader of People's Unity Party of Afghanistan, General Abdur Rashid Dostum, the founder of the National Islamic Movement of Afghanistan (Junbish), Amrullah saleh, the ex NDS chief, Haji Aman Khairi a strong tribal leader from the Eastern Afghanistan and hundreds of people from the Northern, Central and Southern Afghanistan announced a new political coalition in Kabul. Meeting held in the big hall of "Sitare Shar" accommodating around two thousand people, has the largest anti Karzai so far.

Wednesday, 23 May 2012

صــلح وامنیــت در گــروه شــئونیــزم قبیــله

حـاکمیت ســیاسی وهــویت مــلی، صــلح وامنیــت در گــروه شــئونیــزم قبیــله

جسم زخم خوردۀ ــ سرزمین خراسانیان یک بار دیگر درطی ده سال اخیر تحت رهبری، حاکمان دو سره شؤونیزم قبیله مثل گذشته داردکه درد می‌کشد. رهبران دولتی حاکمیت به رهبری حامد کرزی ورهبران به اصطلاح مخالفین (طالبان، حزب اسلامی، گروه حقانی) به رهبری آی. اس. آی پاکستان و حمایت تلویحی نهاد های سرمایه جهانی جهت تداوم تشدید جنگ و خشونت، قتل و کشتارها را در یک برنامه شوم ونافرجام، علیه مردم بومی ما به پیش می برند.

ازمنظرماپیشبرد چنین یک سیاست تشنج پرورــ بوسیله رهبران شؤونیزم قبیله به منظورتأمین اهداف کلان سیاسی زیر صورت می‌پذیرد.:

اول ــ استحکام پایه‌های سیاسی قدرت وحاکمیت شؤونیزم قبیله در سرزمین خراسانیان دوم ــ تأمین دایمی منافع اقتصادی وسیاسی پاکستان درکشورما و سوم ــ آماده سازی شرایط و اوضاع سیاسی واجتماعی کشور برای پذیرش سیاست راهبردی ایجاد پایگاه های نظامی آمریکا در سرزمین خراسانیان جهت حفظ منافع دایمی آن کشوردر منطقه می‌باشد.

حکومت کرزی برای دستیابی به این سه هدف کلان سیاسی فوق، رول مرکزی را بازی می نماید. وبدین منظور تلاش دارد تا با استفاده ازهمه صلاحیت هاوامکانات قدرت دولتی با شیوه‌های ناپاک ــ تزویر و ریاء وفریب در لباس تدلیس، همه نهاد های دولتی وشخصیت‌های سیاسی، گروه‌ها وافراد مخالف نظامی واجتماعی ایکه سد راه تحقق این اهداف می‌گردند از سر راه خود دور کند. که تا از اینطریق بتواند رسالت تباری خویش را دراستقرار دایمی حاکمیت شؤونیزم قبیله اداء نماید وراه را برای مشارکت همتباران پاکستانی اش در حاکمیت سیاسی هموارنماید.



اخبارروز از کابل و جهان

از سایر رسانه ها :ناتو جدول زمانی خروج از افغانستان را تایید کرد/دو زن خارجی و سه افغان در بدخشان 'ربوده شدند' /در 24 ساعت //تایید زمان خروج نیروهای ناتو از افغانستان  /امنیت ملی افغانستان: سه حمله بزرگ انتحاری خنثی شد    در حمله به ساختمان ولايت فراه افغانستان 21 نفر كشته و زخمی شدند/کاردار افغانستان در تهران در پى بازداشت "دو جاسوس ايران" احضار ش


استاد محقق در دیدار با فرانسیس وندریل
استاد محقق
استادحاجی محمدمحقق رهبرحزب وحدت اسلامی مردم افغانستان ورییس کمیسیون عدلی وقضایی مجلس نمایندگان
سران ناتو و آیساف در نشست شیکاگو تصامیم شان را درخصوص بیرون رفت قوت های بین المللی از افغانستان تحت شرایط و افکار حاکم برکشورهای مطبوع خود شان فیصله کرده اند نه درمطا بقت با واقعیت های موجود افغانستان. این مطلب را استاد حاجی محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان ویک تن از رهبران جبهه ملی دردیدارش با فرانسیس وندریل سفیرسابق اتحادیه اروپا و رییس شبکه تحلیلگران افغانستان اظهارداشت.
استاد محقق دراین ملاقات، تاکید ناتو برخروج نیروهای بین المللی از افغانستان تا پایان سال دوهزارو چهارده را پرشتاب عنوان کرده تاکید کرد که روند انتقال مسوولیت های امنیتی ایجاب انتقال قدرت سیاسی درکشور را می نماید.

فرانسیس وندرییل سفیرسابق اتحادیه اروپا درافغانستان ورییس شبکه تحلیلگران افغانستان با استاد حاجی محمد محقق رهبرحزب وحدت اسلامی مردم افغانستان ویک تن از رهبران جبهه ملی دراقامت گاه استاد ملاقات نمود. طرفین دراین ملاقات درمورد روند انتقال مسوولیت های امنیتی ، گفتگوهای صلح با مخالفان و انتخابات پیش رو بحث وتبادل نظر کردند. استاد محقق فیصله ناتو درخصوص خروج نیروهای بین المللی تا پایان سال دوهزاروچهارده را پرشتاب خوانده تاکید کرد که رواندنتقال مسوولیت های امنیتی همچنان ایجاب تغیردرقدرت ونهادنیه شدن عدالت سیاسی مبتنی بردموکراسی درکشور را نیز می نماید. استاد محقق تصامیم کشورهای عضو ناتو وآیساف را درکنفرانس شیکاگو براساس افکارحاکم برکشورهای مطبوع شان عنوان کرده افزود این فیصله ها وتصامیم برمبنای واقعیت های موجود افغانستان صورت نگرفته است.
استاد محقق یاد آورشد که دشواری های مردم افغانستان درنتیجه بی کفایتی نظام متمرکز کنون همچنان پا برجاست و تازمانی که این نظام به یک نظام مردم سالار تبدیل نشود هیچ چیزی درکشورتغیرنخواهد کرد. استاد محقق درپاسخ به این پرسش که قوت های امنیتی افغان توانایی دفاع از حاکمیت ملی و تهدید های احتمالی مخالفان را خواهد داشت یا خیر گفت ، اگر جامعه جهانی درکنار مردم افغانستان وقوت های امنیتی کشور تا قدرت مند شدن واقعی اردو وپلیس باشند مشکل جدی درسطوح مختلف به وجود نخواهد آمد. استاد محقق، دراین ملاقات نظام متمرکنونی را درامورکشوری نا کام وناکارا عنوان کرده یک باردیگر تاکید کرد دیگرزمان آن فرارسیده است که نظام و حاکمان کنونی صحنه سیاسی را ترک کنند که زمنیه برای حضور یک تیم کارا ومسوولیت پزیر، مساعد شود تا از طریق ایجاد نظام مردمی سرنوشت کشور را بسوی صلح ، امنیت ، عدالت وپیشرفت رقم زنند.
استاد محقق دربخش از صحبت هایش مساعدت های جامعه جهانی را برای افغانستان مفید خوانده اما تاکید کرد که این کمک ها زمانی موثریت بیشتر برای مردم افغانستان دارد که مساعدهای جهانی از طریق یک نظام مردمی وپاسخگو به صورت شفاف به مصرف برسد. انتقاد استاد محقق از نا کارا نظام کنونی وتغیرآن به یک نظام مردم سالاردرحالی است که پیش از این نیز رهبران احزاب پرقدرت سیاسی، نهاد های حقوق بشر، جامعه مدنی و افکار عمومی حکومت را درزمنیه گفتگوهای صلح ، تامین امنیت، مبارزه با فساد اداری ، محو مواد مخدر، وایجاد حکومت داری خوب درجریان نزدیک به ده سال نا کارا وغیرموثر عنوان کرده اند

شیکاگو فصلی جدید در ماموریت ناتو
جمعه 01 ثور 1391 ساعت 20:12 روزنامه 8صبح
   
سران کشورهای عضو ناتو روز گذشته در شیکاگوی ایالات متحده گرد هم آمدند تا در کنفرانسی که دوروز ادامه می‌یابد در رابطه به حمایت جامعه‌ی جهانی از افغانستان در دهه تحول بحث کنند.
شیوه‌های کمک ناتو به‌ویژه در عرصه‌های امنیتی و حمایت از نیروهای افغانستان محور اصلی گفتگوهای شیکاگو عنوان شده است.
آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو، گفته است که موضوع نشست ناتو در شیکاگو، برخلاف تصور عمومی، پایان حضور این سازمان در افغانستان نیست؛ بلکه آغاز یک ماموریت جدید در افغانستان محور اصلی بحث‌های آن خواهد بود.
ناتو اعلام کرده است که به دنبال خروج بیشتر نیروهای نظامی خود از افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی است و آقای راسموسن گفته است که در نشست دوروزه‌ی ناتو در باره‌ی ماموریت جدید این سازمان بعد از سال ۲۰۱۴ میلادی تصمیم‌گیری خواهد شد.
با این‌حال، گفته می‌شود که رهبران کشورهای عضو ناتو بر سر چگونگی و زمان خروج نیروهای نظامی این سازمان از افغانستان اختلاف‌نظرهایی دارند و برخی اعضای ناتو اعلام کرده‌اند که نیروهای خود را حتا پیش از موعد مورد نظر (سال ۲۰۱۴ میلادی) از افغانستان خارج خواهند کرد.
تامین منابع مالی مورد نیاز پولیس افغانستان و نیز چگونگی افزایش توان نیروهای نظامی این کشور در مقابله با طالبان، از دیگر محورهای مورد بحث در نشست دوروزه ناتو خوانده شده است.
وزارت خارجه افغانستان می‌گوید تعهداتی که کشورهای عضو ناتو در کنفرانس شیکاگو به افغانستان می‌کنند، تضمین‌کننده امنیت افغانستان در دهه تحول یعنی از سال 2015 تا 2025 میلادی است.
جانان موسی‌زی، سخنگوی این وزارت گفت: «در نتیجه‌ی مذاکرات دوامدار مقام‌های افغان و ناتو سالانه به پرداخت 4.1میلیارد دالر به افغانستان موافقت شده است. به‌نظر دولت افغانستان سالانه این مقدار کمک یک رقم واقع‌بینانه و مناسب است.»



این وزارت می‌گوید در صورتی‌که این مقدار کمک به نیروهای افغان تعهد شود، افغانستان می‌تواند امنیت داخلی خود را تامین و در برابر تهدیدهای خارجی از خود دفاع کند.

فاریاب کمر رهبران جبهه ملی را با دستمال سرخ بست

پنج شنبه 28 ثور 1391 |

مردم فاریاب کمر رهبران جبهه ملی را با دستمال سرخ بستند

دومین همایش جبهه ملی افغانستان دیروز در شهر میمنه مرکز ولایت فاریاب برگزار گردید، در این گردهمایی که دهها هزار نفر اشتراک داشتند، احمد ضیا مسعود رهبر جبهه ملی، به تبیین اهداف و برنامه های این جبهه پرداخت و با شهروندان مناطق جنوب، جنوب غرب و مناطق شرقی کشور که قربانی تروریزم شده اند، ابراز همدردی نموده و برای همکاری با آنان اظهار آمادگی نمود.
وی یکبار دیگر بر تغییر نظام از ریاستی به پارلمانی تاکید کرد و دولت را در امر حل مشکلات و نیازمندهای مردم در جریان ده سال گذشته ناکام خوانده و از مردم خواست تا برای ایجاد تغییرات گسترده به آنان همکاری کنند. رهبر جبهه ملی افزود که در حال حاضر فساد همه عرصه های حکومت را فرا گرفته است و نظام فعلی از پاسخگویی به خواست های مردم عاجزاست.
مسعود طالبان را یک گروه تروریستی خوانده و تلاش های دولت در راستای مذاکره با این گروه را یک تلاش کاذب عنوان کرد.
استاد حاج محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و عضو ارشد جبهه ملی نیز با برشمردن اهداف این جبهه گفت که خواست های جبهه ملی بر حق است و مردم اراده تغییر دارند و با شرکت در انتخابات پیش رو، زمینه بنیانگذاری یک دولت کارآ و پاسخگو را فراهم خواهند کرد. وی علاوه کرد که حکومت مردان ما دو راه در پیش رو دارند یا از طریق انتخابات و رای شفاف کنار بروند تا مردم حکومت دلخواه خودرا انتخاب نمایند.
یا اینکه راه دیکتاتور ها را در پیش گیرند، که مردم بروند و آنها را از تخت به زیر بکشند. استاد محقق بر افزایش صلاحیت های والیان، ولسوالان، شوراهای ولایتی و و لسوالی ها تأکید کرد و آن را در روند غیر متمرکز سازی قدرت در افغانستان ضروری دانست. اوگفت که دولت در امر توجه و رسیدگی به مشکلات مردم کوتاهی کرده و میلیارد ها دالر کمک جامعه جهانی را هدر داده است.
عبدالرشید دوستم رهبر و موسس جنبش ملی اسلامی افغانستان از دیگر اعضای جبهه ملی که در این گردهمایی سخنرانی می کرد گفت درصوتیکه گروه طالبان به پروسه صلح بپیوندند، مردم نیز آماده پیشبرد روش های دموکراتیک می باشند، اما وی یاد آور گردید که طالبان صلح را نمی پذیرند، زیرا آنان از آغاز پروسه صلح تاکنون تعداد زیادی از اعضای شورای عالی صلح از جمله استاد ربانی و ارسلا رحمانی را ترور کرده اند

دیپلوماسی روسیه درمورد مساله افغانستان


نشست در اکادمی دیپلوماسی روسیه درمورد مساله افغانستاننشست در اکادمی دیپلوماسی روسیه درمورد مساله افغانستان
/22.5.2012


روز دوشنبه در اکادمی دیپلوماتیک وزارت خارجه فدراسیون روسیه کنفرانس بین المللی تحت عنوان "چالش و تهدید های معاصر: افغانستان" در باره مشکلات و دورنمای انکشاف اوضاع در جمهوری اسلامی افغانستان در چارچوب ختم عنقریب ماموریت نیروهای ایتلافی برگزار گردید.

این گردهم ایی مشترکاً از طرف اکادمی دیپلوماتیک وزارت خارجه فدراسیون روسیه و هیات منطقوی کمیته بین المللی صلیب سرخ در روسیه، بلاروس و اوکراین سازماندهی شده بود.
گزارش تصویری از کنفرانس

طوریکه مسولین کمیته بین المللی صلیب سرخ به "افغانستان.رو" خبر داده، در این کنفرانس کارمندان وزارت ها و ادارات ذیعلاقه، نمایندگان مجمع فدرالی، سازمان های بین المللی و اجتماعی، کارشناسان و دیپلوماتان، بشمول سفرای افغانستان و قزاقستان و همچنان نمایندگان سفارت ایالات متحده امریکا و انگلستان شرکت ورزیده بودند.

افگینی باژانوف رئیس اکادمی دیپلوماتیک طی سخنرانی در محفل گشایش مراسم شرکت کنندگان کنفرانس را « نه فقط به فال گرفتن راجع به اینده، بلکه به شرکت در تشکل این اینده» دعوت نمود. هوان لوئیس گالیگو رئیس هیات منطقوی کمیته بین المللی صلیب سرخ، به نوبه خود، به ضرورت درک « مسایل تاریخی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی و بشری، مربوط به منازعه در افغانستان» و چالش ها برای فعالیت بشری در این کشور، اشاره نمود.

البرت خورییف کفیل شعبه امور افغانستان دیپارتمنت دوم اسیای وزارت خارجه فدرایسیون روسیه در مقاله خود به اسیب پذیری اوضاع جاری در جمهوری اسلامی افغانستان اشاره کرد و نگرانی خود را به ارتباط تعداد زیاد تلفات در بین مردم ملکی، همچنان نیروهای افغان و خارجی ابراز داشت. خورییف همچنان توجه حضار را به خطرناک بودن اوضاع در مناطق که نیروهای خارجی انها را ترک میکنند و وابستگی شدید اردوی افغان به فعالیت های نیروهای بین المللی مساعدت به امنیت جلب نمود. به باور وی، نیروهای ملی افغان هنوز آمادگی کافی برای کنترول مستقلانه اوضاع در کشور ندارند.

ژاک دی مایو رئیس اداره کمیته بین المللی صلیب سرخ در باره فعالیت در اسیای جنوبی مقر کمیته بین المللی صلیب سرخ در ژینیو راجع به اوضاع پیچیده بشری در افغانستان معلومات داد و بر اهمیت پیشبینی های روشن راجع به سرنوشت کشور، مسوولیت کشورهای عضو ناتو و دول منطقوی به خاطر اینده جمهوری اسلامی افغانستان و همچنان مساعدت که برای انکشاف پایدار درازمدت محاسبه شده باشد، تاکید ورزید.



عزیزالله کرزی سفیر فوق العاده و مختار افغانستان در فدراسیون روسیه توجه حاضرین را به مساله عدم هماهنگی ستراتیژی های انفرادی کشورهای مختلف و سازماندهی در جهت افغانستان مبذول داشت و اعلام نمود که شرط حل مساله کشورش هماهنگی فعالیت های جامعه جهانی و حمایت کشئورهای منطقه، بشمول روسیه می باشد.

اناتولی چونتولوف، معاون اداره همکاری سیاسی سکرتریت سازمان قرارداد امنیت دسته جمعی خاطرنشان ساخت که ختم ماموریت نظامی نیروهای بین الماللی مساعدت به امنیت در افغانستان میتواند به عامل بی ثبات کننده برای اوضاع در افغانستان مبدل گردد و به نمایندگی از سازمان خود قصد مقابله با این چالش را ابراز داشت.

Tuesday, 22 May 2012

تحقیر زرداری وتهدید حامد کرزی

تحقیر زرداری وتهدید حامد کرزی توسط بارک اوبا ما در شیکاگو
آنچه در شیکاگو گذشت:
در نخستین روز نشست شیکاگو، حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان، بارک اوباما رئیس جمهور امریکا، اندرس فوک راسموسن دبیر کل ناتو و رهبران سیاسی شماری دیگر از کشورهای جهان سخنرانی کردند.
اندرس فوک راسموسن: دبیر کل ناتو گفت که برنامه خروج نظامیان خارجی از افغانستان، براساس استراتژی از پیش طرح شده، اجرا می شود و این به معنای پایان ماموریت ناتو در این کشور نیست.
اندرس فوک راسموسن دبیر کل ناتو گفت که برنامه خروج نظامیان خارجی از افغانستان، براساس استراتژی از پیش طرح شده، اجرا می شود و این به معنای پایان ماموریت ناتو در این کشور نیست.
راسموسن می گوید که ماموریت ناتو پس از سال ۲۰۱۴ (زمان خروج کامل نظامیان ناتو) نیز ادامه خواهد یافت و نقش رزمی ناتو به نقش حمایتی تغییر خواهد کرد.او تاکید کرد که ناتو در زمینه خروج از افغانستان عجله ندارد و هیچ گونه تغییری در استراتژی ناتو ایجاد نشده است.
دهه دیگر گون کننده.
آقای اوباما ضمن اینکه از دشواری های فزاینده پیش روی افغانستان هوشدار داد واز “دهه دگرگون کننده” در افغانستان سخن گفت و تاکید کرد که جامعه جهانی در عزم شان برای کامل کردن این ماموریت متحد است.رئیس جمهور امریکا گفت:” ما مطمین هستیم که به سمت مناسب در حرکت می کنیم، نشست شیکاگو به این معناست که جهان از استراتیژی که ما تهیه کرده ایم، حمایت می کند و این وظیفه ماست که این استراتژی را به شکل موثر عملی کنیم.
توصیه تهدید آمیز بارک اوباما: رئیس جمهور آمریکا بر خلاف گذشته اینبار حامد کرزی را با لحن تند مورد خطاب قرار داد وخواستار ا صلاحات جدی در نظام سیاسی واداری افغانستان شد.برخی از رسانه های بین المللی گزارش داده اند که این بار لحن آقای اوباما مبنی بر ایجاد اصلاحات در دولت افغانستان، کاملاً متفاوت از گذشته بوده است.گزارش شده است که بارک اوباما با “ادبیات جدی” و متفاوت از گذشته، از آقای کرزی خواسته است تا اقدام به اصلاحات در سیستم دولتی کند.حامد کرزی ضمن پذیرفتن دشواری ها وعده سپرد اصلاحات را بوجود آورد

پر قدرت ترین حرکت سیاسی ازشمال آغازګردید

دست آورد‌های جبهه ملی آینده ی روشنی را به مردم افغانستان مژده می دهد
داکتر عبد ا لله رحیمی | شهرگونجو (چین)
از تشکیل ائتلاف احزاب سیاسی، نیرومند و پر قدرت در کشور بنام جبهه ملی، افغانستان هنوز مدت زیادی سپری نگردیده است که بدست آورد‌های چشمگیرسیاسی و اجتماعی دست یازیده است.
از روز‌های آغازین ،این نهاد نیرومند و تاثیر گذار سیاسی از جانب علاقه مندان مسائل کشور مورد نقد و بررسی قرار گرفته یک تعداد با تحلیل‌ ها وآنالیز‌های علمی و منطقی، پالیسی‌های “جبهه ملی” را تایید و ستایش کرده و امیدواری خود را بصورت روشن ابراز نمودند.
با آنکه تمامیت خواهان مانند همیشه با لهجه تند و افراطی، سیاست و پالیسی‌های جبهه را زیر با د انتقاد قرار دادند؛ اما جبهه ملی نظر به کارکرد هایش و نظر به اهداف مثبت و روشنش در باره آینده ی کشور، محبوبیت اش در بین مردم روز به روز افزایش می یابد.
جا دارد منحیث عضو فعال این جبهه بگویم که ما به انگیزه و اندیشه‌های موافق و مخالف سخت احترام داریم و مخالف هیچ نوع افکار سیاسی نمی باشیم.
ما همیشه با سینه باز انتقادت وملاحظات را پذیرفتیم و خواهیم پذیرفت. (انتقادات و ملاحظات ) در چارچوب اساسات دمکراسی
امروز کشور‌های مختلف در پنج قاره جهان با سیستم‌های گوناگون اداری ،اداره و مواظبت می گردد. متاسفانه در کشور ما افغانستان عزیز ،هنوز نوع سیستم اداری ,معین و مشخص نمی باشد.
در کشوری که سیستم اداری مشخص نباشد ،چگونه در آن کشور امنیت، عدالت، استقرار و برابری تامین گردد ؟!در افغانستان دولت مردان در هر، مقطع زمانی فقط متکی به شعار و فریاد‌های گوناگون بودند تا مردم را مصروف نگهداشته به حیات سیاسی و شخصی‌ خود ادامه بدهند.
قانونیت، مصو نیت، عدالت، آزادی بیان، حق شهروندی، نکات ها و شرایط اساسی نظام های دموکراسی را تشکیل میدهند. در افغانستان همه چیز سرچپه است و حتا کسانی که همیشه همین نکات را فریاد می کشند؛ به دمکراسی واساسات آن عقیده ندارند. مشکل اساسی‌ مردم ما در همین نقطه نهفته است. انحصار گران چوکی و قدرت در افغانستان سالها است با یک انگیزه و اندیشه حکومت می‌کنند، برای آنها دمکراسی، حق شهروندی کدام مفهومی را افاده نمی کند زیرا آنها فقط در فکر نگهداری مقام، قدرت و کرسی خود می ‌باشند.
اما مسئولیت افراد دلسوز، متعهد و روشنفکران جامعه اینست تا برای جلوگیری از استبداد بیشتر بالای مردم بی‌ دفاع کشور راه و چاره ی پیدا کنند.
ما خوشحالیم که جرقه های این نوع حرکت برای رسیدگی به نیاز های مردم، از طرف سران “جبهه ملی” صورت گرفته است. جبهه ملی افغانستان برای نجات کشور و مردم، نیرومند ترین نهاد سیاسی مخالف سیستم اداری کنونی کشور را تشکیل داده وخط مشی سیاسی خود را بصورت مشخص اعلان نموده است.
نقطه مهم واساسی ‌دیگر اینست که جبهه ملی تغییر سیستم اداری ریاستی متمرکز فعلی‌ به سیستم پارلمانی غیر متمرکز و محدود شدن حاکمیت- حکومت مرکزی بالای ارگان‌های محلی و انتخاب والی، ولسوال و شاروال‌ها از طرف مردم محل را در صدر برنامه های کاری خویش قرارداده است تا از این طریق مردم را بیشتر در تصمیم گیری برای حیات سیاسی کشور سهیم سازند

طرح سیاسى جبهه ملى افغانستان

طرح سیاسی جبهه ملی
  سه شنبه, حوت ۲۳م, ۱۳۹۰
طرح سیاسى جبهه ملى افغانستان


بسم الله الرحمن الرحیم

کشور ما افغانستان و مردم رنج کشیده آن، در گذر تاریخ پر تلاطم خود مهم ترین و بحرانی ترین مرحله را تجربه می نماید. خروج نیرو های خارجی، سازش با مخالفان مسلح، تقابل زیانبار قوای ثلاثه کشور، تدویر غیر قانونی جرگه عنعنوی و ده ها مسایل کوچک و بزرگ دیگر مایه نگرانی جدی مردم افغانستان شده است.
بحرانهای پیچیده سیاسی، حقوقی و ساختاری بی اعتباری شدیدی دستگاه عدلی و قضایی، هتک اعتبار و حیثت نهادهای تقنینی و حقوقی، وفلج کامل دستگاه اجرایی، کشور را لحظه به لحظه با دشواریهای تازه رویاروی می سازد. بی ثباتی های فزاینده، نقض گسترده قانون و فروپاشی کامل نظام اداری، آینده سیاسی کشور را بیش از پیش دچار ابهام و تاریکی کرده است.
این وضعیت ایجاب میکند که جوانب عمده و محورهای موثر سیاسی که پیش از این نیز در عبور دادن کشور از بحرانهای دشوار، نقش های مثبت و مؤثر ایفا کرده اند، با درک حساسیت وضعیت کنونی و عبرت از تجارب تلخ و زیانبار گذشته، غرض نجات کشور از بحران، به ایفای نقش بپردازند. بدین روی به منظور تثبیت و استقرار نظام سیاسی واقعاً دموکراتیک درکشور و تطبیق ارزشهای مندرج درقانون اساسی و ایجاد یک نظام سیاسی کثرت گرا و فراگیر و به منظور بیرون رفت از بحرانهای پیچیده سیاسی و ساختاری کنونی و تضمین ثبات و آینده سیاسی کشور، محورهای سیاسی عمده کشور بعد از غور و بحث طولانی تصمیم گرفته اند تا جبهه سیاسی وسیعی را تحت عنوان «جبهه ملی افغانستان» با اهداف و اصول زیر اعلام دارد.
۱ جبهه ملی وضعیت سیاسی کشور را بحرانی دانسته و نسبت به ادامه آن هشدار می دهد و ازتمامی جوانب و نیروهای موثر ملی و بین المللی دست اندر کار میخواهد که مساعی خویش را در راستای خروج از این وضعیت به کار اندازد. این جبهه می کوشد که از رهگذر ایجاد یک بدیل مطمین و مؤثر برای نظام سیاسی ناکارآمد کنونی، راههای خروج از بحران را پیگیری کند.

رهبران جبهه ملی طرف اصلی طالبان

رهبران جبهه ملی افغانستان: طرف اصلی طالبان ما هستیم

گفته اند که از میلیون نفر نمایندگی می کنند و بدون حضور آنها در گفتگوها صلح، طرح مصالحه با طالبان تحقق نخواهد یافت
آقای مسعود گفت: "جبهه ملی افغانستان که از میلیونها انسان در کشور نمایندگی می کند، تا زمانی که نقشش در مذاکرات صلح با طالبان برجسته نباشد، صلح در افغانستان عملی نمی شود."
اخیرا نشست رهبران جبهه ملی با اعضای کنگره آمریکا در باره تشکیل نظام پارلمانی در کشور واکنش تند حکومت حامد کرزی را برانگیخت و وزارت خارجه هشدار داد که دیگر چنین نشستهایی نباید تکرار شود.
اما این رهبران چنین واکنشی را ناشی از عدم تحمل حکومت آقای کرزی برای شنیدن "صدای مخالف" دانسته اند. محمد محقق گفته است که حکومت از گفتگوهای آنها با مجامع بین المللی "هراسان شده و حرفهای بی ربط می زند".
رهبران جبهه ملی در نشست خود با شماری از اعضای کنگره آمریکا در برلین بر تغییر قانون اساسی برای تشکیل نظام پارلمانی تاکید کرده بودند.
آنها نظام ریاستی کنونی را عامل "بی ثباتی سیاسی" در کشور دانسته اند.
آقای محقق تاکید کرد که موضوع تعدیل قانون اساسی در خود قانون اساسی پیشبینی شده و هر شهروند کشور حق دار
رهبران جبهه ملی افغانستان دستیابی به صلح بدون مشارکت اعضای گروه های مجاهدین سابق، را دشوار توصیف کرده و گفته اند که اپوزیسیون این کشور باید در گفتگوهای صلح شامل باشند.
احمدضیا مسعود معاون پیشین حامد کرزی، محمد محقق رهبر حزب وحدت مردم افغانستان و ژنرال دوستم رهبر پیشین جنبش ملی اسلامی، اخیرا در نشستی در برلین آلمان با شماری از اعضای کنگره آمریکا در باره تشکیل نظام پارلمانی و مذاکرات صلح با طالبان گفتگو کرده اند.
آنها روز جمعه، ۲۳ جدی/دی، در بازگشت از آلمان در گفتگو با خبرنگاران، خود را طرف اصلی گروه طالبان خوانده و خواستار نقش برجسته ائتلاف مجاهدین در گفتگوهای صلح با این گروه شده اند.
ژنرال دوستم، احمد ضیا مسعود و محمد محقق، در گذشته عضو ائتلاف موسوم به ائتلاف شمال بودند که علیه طالبان می جنگیدند

ریس جمهور آینده کی خواهد بود؟


ر


ریس جمهور آینده را چه کسی انتخاب می کند!!!

دور سوم انتخابات ریاست جمهوری آرام آرام نزدیک می شود؛ اما ازهم اکنون این مساله بحث های داغی را در میان احزاب و سازمان های سیاسی، نهاد های مدنی و شخصیت­های دیگر اندیش کشور برانگیخته است. چنین بحث های زمانی گسترش بیشتری یافت که اخیراً رییس جمهور کرزی در یک کنفرانس خبری گفت که او با همکارانش در مشوره است تا انتخابات ریاست جمهوری پیش از خروج نیروی های ناتو راه اندازی شود. هرچند قانون اساسی برای او اجازه نمی دهد تا بار سوم بر اریکه تکیه زند؛ با این حال او خود نیز بارها گفته است که دیگر از هوای کلاه شاهی گذشته است که به گفتهء حافظ: کلاه خوش بود؛ اما به درد سر یا به ترک سر نمی ارزد.
مخالفان سیاسی به گفته های رییس جمهور با نوع شک و تردید نگاه می کنند و می اندیشند که رییس جمهور در پشت چنین گفته هایی اهداف دیگری را دنبال می کند. آن ها کمتر باور دارند که افغانستان بتواند تا یک انتخابات آزاد، بدون مداخله و تقلب را تجربه کند! مخالفان از هم اکنون هشدار می دهند که هر گونه تقلب در انتخابات آینده می تواند بی ثباتی گسترده یی را در کشور سبب شود. این نگرانی ها در حالی ابراز می شود که باری روزنامهء ماندگار در یکی از شماره های 1390خورشیدی، بر اساس اسنادی که داشته از قول آقای نجفی که هم اکنون بر کرسی وزارت ترانسپورت با وجدان آسوده!!! تکیه زده است، نوشته بود: « کرزی را من رییس جمهور ساختم ورنه داکترعبدالله رییس جمهور بود.» نجفی پیش از این که به این مقام برسد، رییس دارالانشای کمسیون مستقل انتخابات بود. از این اعتراف که نمی دانم چه سان و در چگونه حالت روانی بر زبان و قلم نجفی جاری شده، ماه ها گذشته است؛ اما تا کنون کسی از او نپرسیده است که این سخن را چگونه گفته ای و ترا دلیل وبرهان چیست؟
اگر کسی از چنین موقعیتی ، چنین سخنی را در یک کشور غربی بگوید بدون تردید نه تنها رییس جمهور ناگزیر به استعفا می شود؛ بلکه این شخص در پشت میله های زندان قرار خواهد گرفت. ما همه گان از داستان واتر گیت آ
گاهیم که چه ماجرایی پدید آورد؛ اما این جا کسی با صدای بلند فریاد می زند که های ای مردم بدانید و آگاه باشید که نه رای شما؛ بلکه تقلب من رییس جمهور کرزی را به قصر برده است! با این همه آب از آب تکان نمی خورد. گویی همگان پنبهء سیاه غفلت وبی پروایی در گوش کرده اند!
نجفی می گوید که او حامد کرزی را رییس جمهور ساخته است! چگونه با کدام سحر و جادو؟ بدون تردید نجفی اشاره به تقلب خود در انتخابات ریاست جمهوری دارد و شاید هم فکر می کند که رییس جمهور احسانی بر او نکرده که او را به کرسی وزارت نشانده است؛ بلکه او پاداش تقلب خود را گرفته است! پس می توان گفت که در دموکراسی افغانی بزرگترین شایسته سالاری همان تقلب سالاری است.
در گفتهء نجفی چند اهانت بزرگ وجود دارد. نخست این که او بزرگترین پروسهء ملی کشور را که انتخابات ریاست جمهوری است، اهانت کرده و از اعتبار ساقط ساخته است. دو دیگر این که او به ارادهء مردم افغانستان اهانت کرده است. مردمی که با تمام شور و با تمام دشواری های امنیتی از دهکده های دور و دشوارگذار به مراکز رای دهی آمدند، رای دادند تا رییس جمهور خود را انتخاب کنند؛ اما جناب نجفی به گفتهء خودش در« ماندگار» این همه را نفرین می کند. ارادهء مردم را نفرین می کند، رای مردم را که در حقیقت همان شرف و وجدان مردم است نفرین می کند، این همه برای او اهمیتی ندارد. توهینی بزرگتر ازین در درازای تاریخ به مردم افغانستان نشده است که هم ارادهء شان پایمال گردد و هم با صدای بلند گفته شود که من چنین کردم و دست شما تا تاریخ پنج هزار سالهء تان خلاص!
نجفی در این گفته ، به انتخابات وپروسهء دموکراسی که افغانستان تازه آن را تجربه می کند، اهانت کرده است. به زبان دیگر دموکراسی را از آن مفهوم کلاسیک اش که می گفتند حکومت مردم، برای مردم وبه وسیلهء مردم تهی ساخته وبه آن مفهوم تازه یی بخشیده است، یعنی حکومت کرزی به وسیلهء نجفی و برای نجفی وشرکا

جبهه ملی افغانستان سیاست دوګانه ندارد

جبهه ملی افغانستان سیاست دو گانه ندارد
شنبه, ثور ۲م, ۱۳۹۱
 جبهه ملی افغانستان در مورد حل بحران کنونی کشور دارائی سیاست واحد ورویکرد کاملا مشخصی است که نمیتوان آنرا به مغالطه گرفت.أخیرا برخی رسانه ها نسبت ضعف تحلیل وبر داشت نا درست و غیر منطقی از قضا یای جاری کشور صحبت های رئیس جبهه ملی را در جمع جوانان که فرموده بودند حکومت کنونی با پیشکش کردن داعیه دروغین صلح در پی قومی ساختن حکومت است را با سخنان محترم استر جنرال الحاج عبدالرشید دوستم معاون جبهه ملی که حین عودت از حج عمره از صلح با مخالفین استقبال کرده بودند یک سیاست دوگانه در پالیسی جبهه ملی تعبیر نموده بودند که از نظر شورای نمایندگی جبهه ملی مقیم اروپا این نوع بر داشت ها از قضایا افغانستان خیلی سطحی وقشری بوده ویک قضاوت عجولانه در پیوند با سیاست های شفاف جبهه ملی پنداشته میشود.


اولا باید یاد آور شویم که جبهه ملی افغانستان من حیث یک حرکت اسلامی،ملی ومردمی تنها به صلح می اندیشد و بخاطر حفظ ثبات وتأمین امنیت سراسری در کشور طرفدار صلح واقعی تعریف شده وآشکاراست.آنجائیکه رئیس محترم جبهه ملی پروسه صلح را مورد انتقاد قرار داده کاملا مشخص است که جبهه با صلح پنهان، یکطرفه پشت ،پرده غیر تعریف شده وبین یک حلقه محدود که گاه خودرا برابدر وگاهی دشمن بخوانند مخالف است..اگر مخالفین وطالبان مطابق به شرائط تعین شدۀ جامعه جهانی ورأئی ونظر