Tuesday, 26 June 2012

اخبار روز از افغانستان


از سایر مطبوعات
«پیشنهادات کنفرانس هند به حکومت های هند و افغان و تاجران-افغانستان آماده سرمایه گذاری خارجی است - خطر اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان/ کنفرانس یک روزۀ صلح میان اعضای حکومت و مخالفین در جاپان/ اکثریت پاکستانی ها: امریکا دشمن ما است/افغانستان آماده سرمایه گذاری خارجی است / یک دختر نوجوان در شرق افغانستان سربریده شد/ افغانستان، پاکستان را بخاطر ادامهء حملات راکتی هشدار داد //سفر فرمانده ناتو به پاکستان/سفیر پاکستان: واشنگتن و طالبان باید موقف شان را روشن کنند/اظهارات ایران روی تعزیرات بر سکتور نفتی آن کشور
روسیه: نیروهای ناتو میتوانند از راه هوایی نیز استفاده کنند
از آن روزیکه پاکستان راه ترانزیتی اش را به روی نیروهای ایتلاف مستقر در افغانستان بسته است، ایالات متحده امریکا و متحدین آن راه شمال را برای اکملات مواد مورد نیاز شان در افغانستان، برگزیده اند.
حکومت روسیه دیروز به نیرو های بین المللی کمک به امنیت یا آیساف در افغانستان به رهبری ناتو اجازه داد که سلاح، وسایل نظامی و مهمات شان را علاوه بر اینکه از طریق زمین انتقال می دهند می توانند از راه هوا نیز انتقال دهند.
دیمتری میدودیف صدراعظم روسیه این موضوع را روز دوشنبه 25 جون هدایت داده است.
در سند جدید هدایت قبلی حکومت روسیه اصلاح شد که در آن گفته شده بود:
« نیروهای ایتلاف مستقر در افغانستان می توانند صرف از راه های ترانزیت زمینی روسیه، وسایل نظامی و سلاح و مهمات شان را انتقال دهند. همچنان نیروهای آیساف می توانند که از افغانستان هم این مواد را به خارج انتقال دهند.»
اما در سند جدید هر دو ترانزیت زمینی و هوایی ذکر شده است که در آن استفاده از خط آهن، موتر و طیاره شامل می باشد.
در حکم جدید صدراعظم روسیه که دیروز در صفحه انترنتی حکومت به نشر رسیده، گفته شده است که برای انتقال این مواد یک سلسله شرایط هم باید مراعات شود. این شرایط چنین بیان گردیده اند.
سلاح، وسایل نظامی و سایر مواد بر اساس مقررات ترانزیتی و گمرکی و قوانین گمرکی حکومت فیدرال روسیه انتقال شوند.
سلاح های که به افغانستان صادر می شوند، باید اسناد رسمی داشته باشند، نوعیت و اندازه آن درج باشد و هدف استفاده از آن در این اسناد مشخص شود

حراس از ائتلاف ملی» و«جبهۀ ملی

احتمال باز شدن پنجرۀ «جبهۀ ملی» به روی حزب اسلامی

چشم انداز از رزاق مامون
تا کنون بین هیأت حزب اسلامی وحزب وحدت اسلامی مردم افغانستان چندین بار مذاکره صورت گرفته است.
منابع آگاه که ازدرون حکومت افغانستان درحلقات «خودی» اطلاع رسانی می کنند، درتماس با «چشم اندازآنلاین» می گویند که هراس تیم حاکم از اتحاد میان «ائتلاف ملی» و«جبهۀ ملی» بسیار جدی است.

برداشت این است که «ائتلاف ملی» گسترۀ مردمی ندارد؛ اما حلقات معینی از اهل نظر، ناظران سیاسی دارای قدرت تحلیل درآن اکثریت دارند. «جبهۀ ملی» قدرت مردمی وشاخه های نظامی دراختیاردارد مگر از داشتن تئوریسن های سیاسی وبرنامه ساز محروم است.

بنا برین اتحاد میان این دوتشکل، بی تردید تیم حکومت را از صحنه بدرمی کند. اما «ائتلاف ملی» جریانی است که دربخشی ازحکومت فعال است وهم درنقش دیده بان انتقادی ازسیاست های دولت حضور دارد.

اتحاد میان «ائتلاف ملی» و«جبهۀ ملی» به دلیل آن که ائتلاف ملی حاضر به پذیرش نقش رهبری کنندۀ «جبهه ملی» نیست، خود را ازنزدیکی عملی با آن کنار کشیده است. ازسوی دیگر، جبهه ملی درشمال، نواحی مرکزی وغرب ازحضور نظامی ومردمی برخورداراست، از«ائتلاف ملی» دربهترین حالت، به عنوان یک عضو جدید استقبال خواهد کرد؛ نه بیشترازآن.

خلای سربازان خارجی را کی پر خواهد کرد


چه کسانی جای خالی سربازان خارجی را پر خواهند کرد؟

حدود ده سال پیش که نیروهای بین المللی به افغانستان وارد شدند، سرمایه های کلان خارجی نیز در قالب کمک های نقدی و غیر نقدی به این کشور وارد شد. بیشتر بودجه افغانستان و مصارف پروژه های بازسازی در کشور از این طریق برآورده شده است. اما اکنون که نیروهای خارجی از افغانستان خارجی می شوند، و به تبع خروج آنها، میزان کمک های اقتصادی نیز کاهش خواهد یافت، جای این سربازان و پول های کمکی را چه کسانی پر خواهند کرد.

کنفرانس بین المللی جلب سرمایه گذاری برای افغانستان که در اواخر هفته گذشته به میزبانی هند و افغانستان با اشتراک ۱۳۰ شرکت هندی و ۷۰ شرکت بین المللی از ۳۳ کشور و ده ها شرکت افغانی در هندوستان برگزار شد، یکی از ابتکارات هند و نشانه ای از اهمیت آینده افغانستان برای هند است.

وزیر خارجه هند در این کنفرانس نسبت به خروج نیروهای خارجی از افغانستان گفته است که نباید خروج نیروهای ناتو در سال 2014 خلاء سیاسی و امنیتی را در پی داشته و باعث شود که بنیادگراها آن را پر کنند.او گفته است که بگذارید جای خالی سربازان و فرماندهان نظامی را، روسای شرکت ها پر کنند.

این کنفرانس و این نظریه، برای افغانستانی که در حال گذار از وضعیت اتکا به نیروها و کمک های خارجی به نیروهاو اقتصاد خویش است، جالب است، اما واقعیت این است که همه چیز بستگی به دولتمردان و اراده سیاسی در کشور دارد. عملکرد دولتمردان و مسئولین نهادهای سیاسی و اقتصادی و اراده آنها آینده افغانستان را می سازند

Monday, 25 June 2012

در مورد نشست پاریس

إظهارات رئیس جبهه ملی افغانستان در مورد نشست پاریس
محترم احمد ضیاء مسعود رئیس جبهه ملی در مورد جزئیات نشست پاریس با رسانه ها سخن گفته است.
دوشنبه ٠۵ سرطان ١٣٩١ ساعت ١۵:۴١

محتر مسعود: رییس جبهه ملی افغانستان در گفتگو با خبرگزاری بخدی گفت... طرف های درگیر در قضایای افغانستان در نشست پاریس روی ساختن یک افغانستان جدید، برگزاری انتخابات در زمان تعیین شده و برگزاری یک نشست بین الافغانی با حضور تمامی طرف های ذیدخل در قضایای افغانستان گفتگو کردند.نقش احزاب سیاسی در پروسه های سیاسی و تغییر ساختار نظام از ریاستی به پارلمانی نیز از مواردی بوده است که در این نشست روی آن تاکید شده است.


محترم مسعودرییس جبهه ملی می گوید که طرف های شرکت کننده، بر ایجاد اصلاحات جدی و آوردن تعدیلات در قانون انتخابات، تاکید، اما نماینده کمیسیون مستقل انتخابات و حکمت کرزی، با این موارد مخالفت شان را ابراز کردندو، ریدا عظیمی و حکمت کرزی تاکید کردند که انتخابات نباید در زمان تعیین شده برگزار شود، چرا که یک قوم مشخص، به دلیل نا امنی ها موجود، نمی تواند رای دهد.
.
رهبر جبهه ملی افغانستان می گوید که حکومت کنونی، نمی خواهد مشکل افغانستان حل شود، به همین دلیل صادقانه پروسه صلح و برنامه های ملی را دنبال نمی کند.
پیشتر شماری از نهادهای منتقد حکومت از جمله ایتلاف ملی و جبهه ملی بر تغییر نظام سیاسی از ریاستی به پارلمانی تاکید کردند .
برگزاری کنفرانس بین الافغانی

نشانه از روز ګار آشفته در پاکستان

احمد رشید: اردوی پاکستان، با تجربه ترین اردوی جهان در فراهم سازی شرایط برای کودتا
05.04.1391

احمد رشید نویسنده و ژورنالیست پاکستانی می نویسد:
پنجم جون سال روان میلادی نشانهء از روزگار گیج کننده در پاکستان بود، زمانیکه جریان برق بطور گسترده قطع شد، اقتصاد پاکستان ورشکسته و جنگ داخلی در دو ایالت از جملهء چهار ایالات آن کشور ادامه داشت. اما با وصف خشونت های موجود از همالیا تا خلیج عرب و روابط پر تنش با ایالات متحدهء امریکا، اردوی پاکستان تصمیم گرفت که بهترین وقت برای فیر یک راکت کروز است که می تواند سرگلولهء اتمی را حمل کند و از ماه اپریل سال جاری تا اکنون این پنجمین آزمایش ازاین نوع به شمار می رود.

به نوشتهء احمد رشید، تصور می شود این آزمایش به خاطر ارتقای روحیهء مردم افسردهء پاکستان و یک زیگنال به هند بود که پاکستان با وصف دشواری های موجود از پاسداری دست نمی کشد وهمچنان رسانیدن این پیام که پاکستان را نمی توان زیر فشار قرار داد، برای لیون پنیتا وزیر دفاع امریکا بود که صبح همانروز به دهلی جدید رسیده بود.

در حالیکه اکثر مردم پاکستان از شدت بی برقی عرق می ریختند؛ بیکاری در حال افزایش، امید اندک به فردای بهتر و بهبود خدمات صحی و تعلیم و تربیه در برابر آنها قرار داشت، آزمایش این راکت را نادیده گرفتند به آن توجه نکردند.
هندوستان نیز همچو آزمایشات مشابه را انجام می دهد، اما با هیچ نوع ناراحتی ها و فشار اقتصادی مشابه با پاکستان مقابل نمی باشد.
احمد رشید می نویسد:
هفته گذشته،پایان نمایش بحران سیاسی جاری در پاکستان بود. یوسف رضا گیلانی صدراعظم پاکستان توسط ستره محکمهء آن کشور از قدرت بر کنار ساخته شد و دشواری های متعدد قانونی و قانون اساسی را باعث شد. اینک همهء نهاد های اساسی ملی و حکومتی در حالت بلاتکلیفی قرار دارند.

Thursday, 21 June 2012

کمر رهبران جبهه ملی را با دستمال سرخ بستند

مردم فاریاب کمر رهبران جبهه ملی را با دستمال سرخ بستند

دومین همایش جبهه ملی افغانستان دیروز در شهر میمنه مرکز ولایت فاریاب برگزار گردید، در این گردهمایی که دهها هزار نفر اشتراک داشتند، احمد ضیا مسعود رهبر جبهه ملی، به تبیین اهداف و برنامه های این جبهه پرداخت و با شهروندان مناطق جنوب، جنوب غرب و مناطق شرقی کشور که قربانی تروریزم شده اند، ابراز همدردی نموده و برای همکاری با آنان اظهار آمادگی نمود.
وی یکبار دیگر بر تغییر نظام از ریاستی به پارلمانی تاکید کرد و دولت را در امر حل مشکلات و نیازمندهای مردم در جریان ده سال گذشته ناکام خوانده و از مردم خواست تا برای ایجاد تغییرات گسترده به آنان همکاری کنند. رهبر جبهه ملی افزود که در حال حاضر فساد همه عرصه های حکومت را فرا گرفته است و نظام فعلی از پاسخگویی به خواست های مردم عاجزاست.
مسعود طالبان را یک گروه تروریستی خوانده و تلاش های دولت در راستای مذاکره با این گروه را یک تلاش کاذب عنوان کرد.
استاد حاج محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و عضو ارشد جبهه ملی نیز با برشمردن اهداف این جبهه گفت که خواست های جبهه ملی بر حق است و مردم اراده تغییر دارند و با شرکت در انتخابات پیش رو، زمینه بنیانگذاری یک دولت کارآ و پاسخگو را فراهم خواهند کرد. وی علاوه کرد که حکومت مردان ما دو راه در پیش رو دارند یا از طریق انتخابات و رای شفاف کنار بروند تا مردم حکومت دلخواه خودرا انتخاب نمایند.
یا اینکه راه دیکتاتور ها را در پیش گیرند، که مردم بروند و آنها را از تخت به زیر بکشند. استاد محقق بر افزایش صلاحیت های والیان، ولسوالان، شوراهای ولایتی و و لسوالی ها تأکید کرد و آن را در روند غیر متمرکز سازی قدرت در افغانستان ضروری دانست. اوگفت که دولت در امر توجه و رسیدگی به مشکلات مردم کوتاهی کرده و میلیارد ها دالر کمک جامعه جهانی را هدر داده است.
عبدالرشید دوستم رهبر و موسس جنبش ملی اسلامی افغانستان از دیگر اعضای جبهه ملی که در این گردهمایی سخنرانی می کرد گفت درصوتیکه گروه طالبان به پروسه صلح بپیوندند، مردم نیز آماده پیشبرد روش های دموکراتیک می باشند، اما وی یاد آور گردید که طالبان صلح را نمی پذیرند، زیرا آنان از آغاز پروسه صلح تاکنون تعداد زیادی از اعضای شورای عالی صلح از جمله استاد ربانی و ارسلا رحمانی را ترور کرده اند.
دوستم از مردمش خواست؛ تا در صورت عدم پذیرش صلح از جانب طالبان، برای "دفاع" آماده باشند. وی تصریح کرد که از آدرس مردم افغانستان به طالبان هشدار می‌دهد که اگر به کشتن مردم بی دفاع افغانستان ادامه دهند جبهه ملی نیز بیکار نخواهد نشست و تلاش خواهد کرد؛ تا مردم را "بسیج" کند. دوستم هشدار داد که دسیسه ای در راه است و مردم باید برای مقابله با دسیسه دشمنان آماده باشند.
وی اضافه کرد که جنرال دوستم برای دفاع از استقلال افغانستان و برای دفاع از تمامیت ارضی افغانستان می اندیشد. جنرال دوستم به دموکراسی و به حقوق زنان می اندیشد و به این می اندیشد که رژیم طالبانی دوباره به افغانستان حاکم نشود.

Tuesday, 19 June 2012

افغانستا ن و روسیه

سخن روز/
افغانستان: روسیه نقش اساسی در همکاری های منطقه ای دارد
/18.6.2012
افغانستان: روسیه نقش اساسی در همکاری های منطقه ای دارد

وزارت خارجه کشور در حالیکه روسیه را یکی از همپیمانان دولت افغانستان میداند همچنان تاکید میکند که روسیه یکی از کشور های است که نقش اساسی برای تقویت همکاری های منطقه ای با دولت افغانستان دارد.

جانان موسی زی سخنگوی وزارت خارجه کشور که در یک نشست خبری صحبت می کرد به سوالی که آیا دولت افغاستان خواهان امضای پیمان استراتیژیک با روسیه است؟ گفت: تاحال هیچ اقدامی از سوی افغانستان و روسیه برای داشتن روابط استراتیژیک صورت نگرفته است و دو کشور روابط درینه دارند.

وی افزود روسیه و افغانستان از دیر زمانی روابط نزدیک و دوستانه دارند و دولت روسیه نیز کمک های بیتشر به دولت افغانستان در طی چند سال اخیر کرده است.

این درحالیست که شماری کشور های جهان از جمله امریکا نیز نقش روسیه را در تامین ثبات در افغانستان ارزش مند خوانده است .

اعلامیه وزارت خارجه افغانستان بعد از اظهارات سفیر روسیه در جمهوری اسلامی افغانستان اندری اویتسیان پخش میشود که در یک سفر یه شمال افغانستان گفته بود، امضاء پیمان استراتیژیک با افغانستان در الویتهای کشورش قرار ندارد. موصوف همچنان از احتمال خرابی اوضاع در افغانستان بعد از خروج نیروهای خارجی از این کشور ابراز نگرانی نموده و بر تربیه و تجهیز نیروهای افغان تاکید نموده است

Sunday, 17 June 2012

دیدگاه ها

وضع در سوریه پس از طرح عنان چگونه خواهد شد؟


ولادیمیر پوتین

 (Vladimir Putin)

 و "هو جینتائو" روسای جمهور روسیه و چین از طرح عنان در سوریه حمایت کرده و وزارت خارجه روسیه بخاطر بیانات اپوزیسیون سوریه ابراز نگرانی کرد که اظهار می دارد دیگر قصد ندارد این طرح را اجرا کند.
به عبارت دیگر مسکو فعلا قصد ندارد از مدلی که دیپلماسی روسیه بهار امسال به اجرای آن نایل آمد، دست بردارد. در ماهیت امر همانا تلاش های مسکو طرح عنان را امکان پذیر کرد چون پشتکار وزارت خارجه روسیه دیگر نقش آفرینان را وادار ساخت از این ایده که فقط برکناری اسد باعث حل مساله سوریه خواهد شد، صرفنظر کنند. مسکو در دوره بین ماه های ژانویه و آوریل ثابت کرد که قادر است در مقابل فشار شدید روانی ایستادگی کند و نقش آفرین مهم و ماهری است و همچنین به بازگشت به مکانیزم های کلاسیک حل و فصل دیپلماتیک بجای سناریوی قهری "تغییر رژیم" نایل آمد.

با این وجود فورا قابل درک شد که امکانات روسیه محدود است. اگر طرح عنان حداقل 6 ماه قبل ظاهر می شود، می توانست با موفقیت روبرو شود اما تا بهار 2012 سطح خشونت طرفها بشدت افزایش یافته بود.همچنین شرکت غیر سازنده نیروهای خارجی در درگیری سوریه که بیشتر آنها در جانب اپوزیسیون سوریه قرار دارند، به حد فوق العاده زیادی افزایش یافته بود. شمار بیش از حد زیادی از نقش آفرینان ظاهر شده اند که در شکست مساعی جهانی ذینفع هستند. در میان آنها هم مخالفان اسد که هیچ گزینه ای غیر از سرنگونی وی را قبول ندارند و هم اطرافیان رییس جمهور سوریه وجود دارند که معتقدند پس از مدت اندکی حتما به پیروزی خواهند رسید.

رهبر جبهه ملی در گفتگویی با وب سایت


 رهبر جبهه ملی در گفتگویی با وب سایت خبری،تحلیلی هویدا

مصاحبه کننده: مختار وفایی

حمله ی مسلحانه بالای اقامتگاه حاجی محمد محقق عضو ارشد جبهه ملی افغانستان در بامیان؛متهم شدن جنرال عبدالرشید دوستم عضو دیگر ارشد این جبهه به خیانت ملی و متهم نمودن جبهه ملی از سوی یکتن از اعضای ناراض آن (نجیب الله کابلی) به گرفتن پول از کشورهای بیرونی از جمله بحث های اند که درین اواخر جبهه ملی را زبانزد رسانه ها و مردم نموده است.
جبهه ملی که تشکل یافته از رهبران پرنفوذ سیاسی و حزبی کشور است، تاهنوز توانسته است؛حمایت های گسترده ی ساکنین ولایات شمال،مرکز و تعدادی از ولایات دیگر را به خود جلب نماید.
جبهه ملی در همایش های که تاهنوز در چندین ولایت شمالی کشور اجرا نموده است؛حضور انبوهی از مردم در آن ها دیده شده و سران جبهه ملی همواره در صحبت های شان حکومت کنونی را فاسد؛ناکارا و ناکام معرفی نموده است. تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی از خواست های جدی جبهه ملی می باشدکه بیشترین تاکید آنان بر تغییر نظام است. جبهه ملی بدنبال همایش های مردمی اش قرار است،در روزهای نزدیک همایشی مردمی را در شهر مزارشریف نیز راه اندازی نماید.
احمد ضیاء‌ مسعود رهبر جبهه ملی افغانستان در گفتگوی ویژه ی با وب سایت خبری،تحلیلی هویدا، حکومت را به دسیسه سازی علیه جریان های سیاسی و بخصوص جبهه ملی متهم نموده گفت، همه ی این حرکت ها،علیه جبهه ملی از سوی حلقات حکومتی بخاطر مغشوش ساختن اذهان عامه صورت می گیرد و تیم حاکم در فکر حکومت ظاهر شاهی است و نمی داند که مردم آگاه شده اند و دیگر فریب دسیسه های شان را نخواهند خورد!
فشرده ی متن جریان گفتگوی رهبر جبهه ملی با وب سایت خبری،تحلیلی هویدا:
هویدا: درین اواخر شاهد یکتعداد اتهاماتی علیه سران جبهه ملی از سوی افراد و نهادهای حکومتی هستیم؛از حمله ی مسلحانه بالای اقامتگاه آقای محقق عضو ارشد جبهه تا متهم شدن عبدالرشید دوستم عضو دیگر ارشد این جبهه به خیانت ملی و اتهاماتی که از سوی نجیب الله کابلی عضو اسبق این جبهه به آدرس جبهه وارد شده است.دقیقاً جریان از چه قرار است و دیدگاه رهبری جبهه ملی درین مورد چیست؟
احمد ضیاء‌مسعود: این حقیقت را بلاخره همه ی مردم افغانستان درک کرده اند که حکومت کنونی در تمام برنامه هایش ناکام بوده و تاهنوز نتوانسته است خدمات لازم را برای مردم ارائه نماید.
تیم حاکم که ناکامی اش را احساس نموده است؛حالا با استفاده از تاکتیک ها قدیمی که بدنام سازی چهره ها و دسیسه سازی علیه آنان بود، در برابر جریان های سیاسی سالم دسیسه سازی نموده و می خواهد که ازین طریق اذهان عامه را مغشوش نموده رهبران سیاسی و مردمی را بدنام سازند.
جبهه ملی یک حرکت سالم سیاسی در کشور است که در زودترین وقت با حمایت های گسترده ی مردمی روبرو گردید و حالا جبهه حرکتی نیست که توسط چنین دسیسه سازی ها خنثا و یا ضعیف گردد. تمام برنامه های سیاسی و اقتصادی جبهه مورد پذیرش مردم است و ما به موفقیت خود باور داریم.
هویدا: اتهاماتی که تاهنوز علیه سران جبهه ملی ارائه گردیده،بنظر تان چه تاثیراتی روی کسانی که با اهداف جبهه موافقتند و یا کسانی که تمایل به پیوستن جبهه را دارند گذاشته و یا می گذارد؟
مسعود: اتهاماتی که علیه جبهه وسران جبهه راه اندازی گردیده تا وقتی ثابت می گردد یک تعداد اذهان مردم را به تشویش می اندازد،اما همانطوریکه ناکامی سیاست های غلط حکومت به مردم ثابت گردید،بزودی این اتهامات نیز ثابت می گردد که توطئه ی بیش نخواهد بود و مردم فریب این توطئه ها هیچ گاه نخواهند خورد.
هویدا: شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه تیم حاکم انتخابات 2014 را به چالش می کشاند تا قدرت همچنان در گرو یک حلقه ی مشخص باشد؛اگر حکومت دست به همچون یک کاری بزند و یا از هر راه دیگری بالای مردم و اپوزیسیون فشار بیاورد تا قدرتش را حفظ نماید،تصمیم جبهه ملی در برابر حکومت چه خواهد بود؟
‌مسعود: به چالش کشاندن انتخابات توسط حکومت و یا یک گروه مشخص هیچ امکان ندارد؛چون هم روحیه ی داخلی و هم روحیه ی جامعه ی جهانی آماده ی پذیرش چنین دسیسه ها نیستند.گروه های مشخصی که می خواهند چنین دسیسه ها و پلان های داشته باشند باید بدانند که مردم فعلاً آگاه شده اند این دسیسه ها هیچ گاه کار ساز نیست.

Saturday, 16 June 2012

اخبار روز از افغانستان

روسیه از دورنمای حفظ پایگاه های امریکایی در افغانستان نگرانی دارد

مسکو، 26 جوزا، خبرگزاری «ریا نووستی»/ روسیه از دورنمای حفظ حضور نظامی امریکا در اسیای مرکزی و افغانستان بعد از سال 2014 نگران می باشد، در این باره سرگی ریابکوف معاون وزارت خارجه روسیه خبر داده است.
در سال 2014 خروج نیروهای خارجی تحت قوماندانی امریکا از افغانستان پلان شده است. در عین حال، امریکا در باره استقرار پایگاه های نظامی در افغانستان بعد از سال 2014 پلان های دارد.
معاون وزارت خارجه روسیه طی کنفرانس کوتاه مطبوعاتی در مسکو گفت:" دورنمای حفظ حضور نظامی امریکا در اسیای مرکزی بعد از انکه قطعات از افغانستان خارج ساخته خواهند شد، ما را نگران می سازد. برای ما قابل فهم نیست که چرا امریکا پایگاه ها را حفظ میکند، اگر مسوولیت به نیروهای افغان سپرده خواهد شد".
قبلاً در ماه اپریل سرگی لوروف در بروکسل اعلام داشته بود که پلان های حفظ حضور نظامی امریکا در افغانستان، باعث بروز سوالات نزد فدراسیون روسیه میگردد. وزیر خارجه روسیه اظهار داشته بود که حضور قطعات بین المللی، بشمول امریکایی، به اجرای مجوز شورای امنیت ملل متحد مربوط می باشد که هدف ان از بین بردن تهدیدات در خاک این کشور اسیایی می باشد. بعد از خروج نیروهای ناتو و شرکای پیمان از افغانستان امنیت را به تعداد 300 هزار سرباز و پولیس افغان تامین خواهند کرد. ناتو برای نگهداری انها تخصیص مبلغ 4.1 میلیارد دالر در سال پیشبینی میکند.

هماهنگی آمریکا و هند در مساله افغانستان

نگاهی به برگزاری نشست وزرای خارجه مساله افغانستان در کابل روز پنج شنبه چهاردهم ژوئن، نشست وزرای خارجه مساله افغانستان با موضوع هایی چون روند صلح، انتقال قدرت امنیتی و دفاعی، مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر در کابل برگزار شد تحلیل گران ب...ر این باورند که با توجه به طول مدت برگزاری این نشست که یک روز بود، دستیابی به دستاوردهای مهم در آن دور از ذهن به نظر می رسد. اما افغانستان تاکنون به صحنه مهم رویارویی طرف ها تبدیل شده است.
نمایندگانی از 29 کشور منطقه و غرب و سازمان های بین المللی همچون سازمان ملل، ناتو، اتحادیه اروپا و سازمان همکاری شانگهای در این نشست شرکت کردند.
فو این، معاون وزیر امور خارجه چین نیز با همراهی یک گروه در این نشست حضور یافت. حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان در آیین گشایش این نشست اعلام کرد: افغانستان در مرحله حساس انتقال امور امنیتی و دفاعی قرار دارد و باید به همکاری نزدیک تر با کشورهای منطقه بپردازد.
وی همچنین نسبت به انجام انتقال موفق امور دفاعی در سال 2013، ابراز اطمینان کرده و گفت: تا آن زمان، دولت افغانستان به صورت کامل وظایف تامین امنیت کشور را بر عهده می گیرد.
رییس جمهوری افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این نشست به صلح، ثبات و توسعه پایدار افغانستان و منطقه یاری شود.
حامد کرزی با تشریح اوضاع کنونی افغانستان و اقدامات دولت تصریح کرد: در زمان باقی مانده تصدی پست ریاست جمهوری به مدیریت دولت اهمیت زیادی می دهم.
این در حالی است که قرار است نشست مجلس افغانستان درباره مساله هماهنگی دولت مرکزی و دولت های محلی افغانستان، پنج شنبه آینده برگزار شود.
تحلیل گران در این زمینه بر این باورند که در نشست یک روزه درباره مسایل مربوط به نتیجه مهمی نمی توان رسید. افغانستان به عنوان میزبان نشست، شاید امیدوار باشد با برگزاری آن، پاکستان همسایه خود را به ایفای نقش مهم در روند آشتی افغانستان وادار کند. با توجه به عدم تمایل طالبان به گفت و گو با دولت، افغانستان از پاکستان به عنوان کشوری که نفوذ ویژه در گروه طالبان دارد انتظار دارد. اما با وجود چنین عواملی، همکاری عملی بین پاکستان و افغانستان چندان زیاد نبوده است.
به گفته حامد کرزی، رییس کمیسیون صلح افغانستان، هفته آینده از عربستان سعودی و پاکستان دیدار می کند تا دو کشور را به همکاری با افغانستان تشویق کند.
با توجه به آن که چین و افغانستان به تازگی روابط راهبردی برقرار کرده اند، حضور گروه چینی در این نشست مورد توجه زیاد طرف ها قرار گرفته است. روز چهارشنبه سیزدهم ژوئن، رییس جمهوری افغانستان در دیدار با گروه چینی با تاکید بر اهمیت دادن کشورش به توسعه روابط دوستانه و همکاری عملی با چین ابراز امیدواری کرد که چین همچنان از روند صلح و آشتی و بازسازی افغانستان پشتیبانی کرده و در آن فعالانه شرکت کند.
فو این معاون وزیر خارجه و رییس گروه چین در این دیدار با اشاره به حسن همجواری سنتی دو کشور گفت: به دنبال ورود روند صلح و بازسازی افغانستان به مرحله حساس، چین همانند گذشته از این کشور پشتیبانی کرده و مایل است برای برقراری امنیت، شکوفایی و توسعه پایدار افغانستان سهم خود را ادا کند.

به گزارش رسانه های گروهی، اکنون روابط چین و افغانستان به سطح راهبردی جدیدی رسیده است. در بیانیه مشترک دو کشور که چندی پیش در پکن منتشر شد آمده است که دولت چین در زمینه هایی چون استخراج منابع و انرژی و ساخت تاسیسات زیربنایی با افغانستان همکاری کرده و در سال جاری 150 میلیون یوان کمک بلاعوض را در اختیار افغانستان قرار می دهد.
لازم به یادآوری است که در ماه فوریه سال جاری، دولت چین نشست سه جانبه مقامات چین، افغانستان و پاکستان را برگزار کرد و این اقدام نخستین شرکت علنی و مستقیم چین در تثبیت اوضاع افغانستان تلقی شده است.
رسانه های گروهی همچنین معتقدند که هماهنگی آمریکا و هند در مساله افغانستان به صورت چشم گیری تقویت یافته است. وزیران خارجه دو کشور که در حال گفت و گوی راهبردی در آمریکا به سر می برند اعلام کردند که گفت و گوی سه جانبه آمریکا، هند و افغانستان به زودی برگزار شود. همچنین وزیر دفاع آمریکا در سفر هفته گذشته خود به هند بر خواسته آمریکا مبنی بر حضور فعال تر هند در بازسازی سیاسی و اقتصادی و آموزش نیروهای امنیتی افغانستان تاکید کرد.
تحلیل گران بر این باورند که در گذشته آمریکا برای حفظ روابط خود با پاکستان در مساله حضور هند در امور افغانستان برخورد محتاطانه داشت. اما پس از بروز مشکلات در روابط دو کشور، آمریکا به تدریج هند را به عنوان وکیل مناسب خود در منطقه در نظر گرفته است.
اکنون اختلافاتی در داخل ناتو در مساله افغانستان وجود دارد. به ویژه آن که رییس جمهوری فرانسه بر خلاف خواست باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به صورت یک جانبه خروج ارتش را ظرف چند هفته آینده اعلام کرد. در چنین حالت، آمریکا هند را به حضور در افغانستان تشویق کرده است

Thursday, 14 June 2012

شرکت روسیه در پروژه های اجتماعی - اقتصادی در افغانستان

روسیه شرکت در پروژه های اجتماعی - اقتصادی در افغانستان ادامه خواهد داد
کابل، 25 جوزا، روسیه بازهم میخواهد از همکاری های متقابل منطقوی به نفع افغانستان به منظور تحقق پروژه های مهم اجتماعی - اقتصادی حمایت نماید، این مطلب را سرگی لوروف وزیر خارجه روسیه اعلام داشته است.
لوروف در کنفرانس منطقوی کابل در باره افغانستان گفت: "ما مانند گذشته برای مشارکت با تمام دول ذیعلاقه در امر تحقق پروژه های مهم اجتماعی - اقتصادی برای افغانستان، مانند، بازسازی تونل سالنگ، فابریکه کود کیمیاوی و برق حرارتی مزارشریف و اعمار ستیشن های برق ابی، اماده می باشیم". لوروف گفت: "جانب روسیه، بدون انکه منتظر بماند تا کمک کنندگان بالقوه دیگر اماده گردند، راجع به امادگی خود جهت سرمایه گذاری مبلغ 500 میلیون دالر در پروژه "CASA-1000" در باره ساختن لین برق که اسیای مرکزی را با بخش جنوبی اسیا وصل میکند و همچنان پیوستن به پروژه اعمار لوله گاز TAPI (ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند) اعلام داشته است. ما به عکس العمل مثبت کشورهای شرکت کننده این پروژه حساب میکنیم".

او یاداوری نمود که در حال حاضر پروگرام تحصیل متخصصین ملکی و نظامی و هچنان پولیس مبارزه با مواد مخدره افغانستان در موسسات تحصیلی روسیه توسعه می یابد.

لوروف همچنان اعلام داشت که روسیه همچنان از تلاش افغانستان در مورد مبدل شدن به شرکت کننده کامل معاشرت بین المللی و شرکت در کار ساختارهای کثیرالجانبه معتبر استقبال میکند. به گفته وزیر خارجه روسیه، مسکو اماده است بازهم بصورت همه جانبه از توسعه همکاری های متقابل منطقوی به نفع افغانستان در ان جهات حمایت کند که برای تمام کشورهای منطقه متقابلاً مفید باشند.

لوروف گفت: "روسیه اخیراً بصورت فعالانه از دادن موقف ناظر به افغانستان در سازمان همکاری شانگهای حمایت نمود. باور دارم که در دورنما افغانستان در این سازمان به مثابه عضو کامل الحقوق کار خواهد کرد".

لوروف همچنان به خاطر زلزله اخیر در افغانستان که در ان بیش از 70 نفر کشته شدند، مراتب همدردی خود را ابراز داشت.

وزیر خارجه روسیه گفت: "طوریکه رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در پیام عنوانی رئیس جمهور حامد کرزی خاطرنشان ساخته، روسیه جهت ارسال کمک های بشری و غیره کمک ها به مردم دوست افغانستان اماده می باشد".



استقرار سپر موشکی اروپایی

پوتین: روسیه آماده دادن پاسخ شایسته به استقرار سپر موشکی اروپایی است

کورنوفسک (سرزمین کراسنادار)، 25 خرداد، خبرگزاری «ریا نووستی»/ روسیه دارای تمام امکانات برای نشان دادن واکنش شایسته به استقرار سپر موشکی اروپایی از سوی آمریکا است اما در مسکو ترجیح می دهند این طرح ها مورد تجدید نظر قرار بگیرند. این مطلب را "ولادیمیر پوتین" (Vladimir Putin) رییس جمهور روسیه اظهار داشت.
پوتین در دیدار با نظامیان پایگاه هوایی شماره 393 نیروی هوایی روسیه گفت: "ما باید به آینده نگریسته و نسبت به پیشبرد این طرح ها بموقع واکنش نشان دهیم".
رییس جمهور گفت: "البته بهتر بود شرکای ما این کار را انجام نمی دادند چون این واکنش متقابل ما را بر خواهد انگیخت".
پوتین خاطرنشان ساخت اعم از اینکه از چه واژه ای استفاده شود،"این در هرحال عنصر مسابقه تسلیحاتی است".
فرمانده کل قوی روسیه اطمینان داد: "ما در هرحال دارای تمام امکانات برای دادن نشان دادن واکنش مناسب هستیم".
پوتین اجرای سفارشات دولتی دفاعی را از جمله اقدامات اساسی در این رابطه نامید.
وی گفت: "ما باید طرح های مربوط به سفارشات دولتی را بموقع، با مرغوبیت لازم و به قیمت های قابل قبول اجرا کنیم. اگر این کار را انجام دهیم. خطر خاصی برای ما به وجود نخواهد آمد".
یادآور می شود مقامات آمریکا بارها اعلام کرده اند که فعالیت سپر موشکی علیه روسیه نیست و همکاری در زمینه ایجاد آن هم به نفع آمریکا و ناتو و هم به نفع مسکو است اما اینکه تضمین عدم فعالیت سپر موشکی اروپایی علیه روسیه کتبی و لازم الاجرا ار لحاظ حقوقی باشد، برای مسکو دارای اهمیت اصولی است .آمریکایی ها تا به حال چنین تضمیناتی را به روسیه نداده اند.

Wednesday, 13 June 2012

طرح ترور سران جبهه یک عمل خاینانه است


کرزی حتی حاضراست برای ازبین بردن رهبران جبهه ملی ازبرادران خود یعنی طالبان کمک بخواهد

نوشته شده توسط مدیر سایت
کرزی حتی حاضراست برای ازبین بردن رهبران جبهه ملی ازبرادران خود یعنی طالبان کمک بخواهد
مسئله تغییرنظام برا ی پشتونهاتبدیل به یک مسئله حیثیتی شده است، ولی چیزیکه مهم است نوعی واکنش آنهابا هرپدیده ی اجتماعی است، تاریخ نشان داده که پشتونها برای حفظ موقعیت استبدادی شان ویاسلطه بردیگران به هرابزاری متوسل شده اند. قتل عام هاومتوسل شدن به خشونت، کوچ های اجباری، تخریب آثارهای فرهنگی وبومی منطقه وجعل سازی تاریخ وغیره ازجمله رفتارهای معمول است که پشتونهابرای رسیدن به خواست شان استفاده کرده است.

متهم نمودن دوستم به خیانت ملی وسوقصد به جان آقای محقق وبه صورت کلی تخریب وجهه جبهه ملی مقدمه خشونت هایی است که پشتونها به ویژه تیم کرزی برای مهارنمودن خواستهای مردم دردست دارند. احتمالأ با متهم نمودن دوستم پیام کرزی به جامعه جهانی این است که بااین شخص نمیتوان نظام رااصلاح ویا تغییرداد. به نظرمن خائن ملی خودکرزی است زیراوی منابع ملی رابه نفع قوم خویش استفاده میکند وبقیه رادرفقرمزمن نگه میدارد.

پشتونها درایت وکفایت زندگی ومدیریت خودشان رانداردبااین حال میخواهندبرای دیگران خط ونشان بکشند چی حق دارند باسرنوشت 80 فیصد مردم بازی کنند. دریک نظام دموکراتیک که مردم حاکم برسرنوشت خویش میباشدباید مردم تعیین کنند که چه نوع نظام میخواهند نه یک قوم یایک فرد. حال که 80 فیصد مردم میخواهندازنظام متمرکزفسادپیشه عبورکنند پس حق شان است وباید به خواستهای شان لبیک گفته شود.

درآخرخاطرنشان می سازم که کرزی حتی حاضراست برای ازبین بردن رهبران جبهه ملی ازبرادران خود یعنی طالبان کمک بخواهد
شبکه اطلاع رسانی ترکستان.

Monday, 11 June 2012

اخبار روز از افغانستان و جهان


از سایر رسانه ها :/حمایت 'کنفرانس قلب آسیا' از تلاش برای مذاکره با طالبان/دومین نشست آمادگی برای کنفرانس توکیو در کابل برگزار شد/مسائل سیاسی و اجتماعی/ در 24 ساعت/ افغانستان درآینۀ مطبوعات جهان/ عملیات خود سرانه نیرو های خارجی، تجاوز بر حریم افغانستان است./زلزله ترکیه و یونان را تکان داد/سفر وزیر دفاع فرانسه به افغانستان/تظا

افغانستان درآینۀ مطبوعات جهان
روزنامۀ دی ستار چاپ کانادا در شمارۀ روز شنبه خود نوشته است که امریکایی ها جنگ را در افغانستان باخته اند، پس چرا در مورد آن تصمیم نمی گیرند؟

نویسندۀ مطلب خود به پاسخ این سوال پرداخته می نویسد که به طور بدیهی دلیل این امر سیاسی است. طوریکه نظر پرسی های عامه نیز نشاندهندۀ کمرنگ شدن پشتیبانی از جنگ و حضور نظامی امریکا در افغانستان است.

...
در مطلب آمده است که اهداف سه گانۀ تهاجم تحت رهبری ایالات متحده در افغانستان یعنی کنار راندن طالبان از قدرت، از هم پاشیده ساختن القاعده و کشتن یا دستگیری اسامه بن لادن تحقق یافت و پیروزی تعیین شده به دست آمد. اما امریکایی ها ماموریت در افغانستان را وسعت بخشیده و به جای هدف قرار دادن دهشت افگنان، خود را با آزمون ملت سازی در کشوری روبرو ساختند که شمار اندک امریکایی ها در مورد آن معلومات داشتند.

روزنامۀ دی ستار در اخیر تبصره می کند که پرداخت بهای هنگفت جنگ در افغانستان از سوی ایالات متحده، حکومت براک اوباما را وا داشت تا پلانی را برای پایان جنگ و خروج صلح آمیز و سریع سربازان امریکایی از افغانستان ترتیب دهد. مطلب ادامه می یابد که همزمان با این اقدام، امریکا، حکومت افغانستان را که هنوز هم هدفمند نبوده و به نوشتۀ روزنامه فاسد می باشد در کنار یک قوای نظامی نا آماده و اتکا نا پذیر، در برابر طالبانی به حال خود می گذارد که اکنون هم توان ایجاد شرارت و هرج و مرج را در بخش های زیادی از آن کشور داراا

مسعود: حکومت افغانستان میخواهد دوستم را بد نام کند       

 احمد ضیا مسعود رهبر جبهه ملی افغانستان معرفی کردن جنرال دوستم را به اتهامات باج خواهی به لوی څارنوالی، نادرست وغیر اصولی خواند.

حکومت افغانستان گفته است که افراد مسلح وفادار به جنرال دوستم مانع استخراج نفت توسط کمپنی دولتی چین می شوند که به این ترتیب برای سرمایگذاری های خارجی در افغانستان مشکلاتی را ایجاد کرده است.
حکومت افغانستان در اواخر سال گذشته برای استخراج تیل حوزه آمو دریا با کمپنی ملی چین «سی ان پی سی» موافقتی را به امضاء رسانده است

افغانستان در صدر جلسات امریکا و هند

افغانستان در صدر اجندای مذاکرات امریکا با هند قرار خواهد داشت       
1391.03.23            
افغانستان در هفته جاری در صدر اجندای مذاکرات امریکا با هند قرار خواهد داشت. قرار است گفتگو ها روی دیالوگ ستراتیژیک میان امریکا و هند چهارشنبه آینده آغاز شود.

این گفتگو ها را هیلاری کلنتن وزیر خارجه امریکا و اس ام کرشنا وزیر خارجهء هند رهبری خواهند کرد. امریکا می خواهد هند نقش خود در افغانستان را وسیع تر سازد.

به اساس گزارش واشنگتن پوست معاون وزارت خارجهء امریکا در مسایل آسیای مرکزی و جنوبی رابر بلیت هفته گذشته در انستیتوت جهانی کارنگی گفت، هر نوع گفتگوی امریکا روی روابط ستراتیژیک با هند باید از افغانستان آغاز شود.
نانسی پاول سفیر امریکا در هند روز جمعهء گذشته طی سخنرانی در مرکز انکشافی امریکا گفت، همهء این مساله را درک کرده اند که آموزش نیروهای افغان در هند بسیار با ارزش خواهد بود.
وزیر دفاع ایالات متحدهء امریکا، لیون پنیتا نیز هفتهء گذشته از هند دیدن کرد و خواهان گسترش نقش هند در افغانستان شد.
مسوول بخش رسانه های وزارت دفاع امریکا می گوید، وزیر دفاع امریکا در رابطه به ستراتیژی امریکا در آسیا با مقامات هندی صحبت کرده است که به نظر امریکا، هند از بحر هند تا افغانستان و فراتر از آن می تواند در بخش امنیت سهم داشته باشد.

Sunday, 10 June 2012

قیوم کرزی کاندید بلا منازعه است

 ایا مار شال قسیم فهم  خود را کاندید ریاست جمهوری خواهد نمود همرا با برادر کرزی؟
 قیوم کرزی خودش را در انتخابات ریاست جمهوری کاندید می کند

 
قیوم کرزی در انتخابات ریاست جمهوری آیندهء افغانستان خودش را کاندید خواهد کرد

یک گزارش اخیراً نشر شده در روزنامهء نیویارک تایمز در مورد حامد کرزی و فامیل وی گفته شده است که برخی اختلافات جدی در بین اعضای این خانواده وجود دارد و از پروژهء عینو مینه به حیث یکی از منابع اساسی این اختلافات نام برده شده است.

پروژهء عینو مینه در ولایت کندهار یکی از پروژه های موفق شهریست که با در نظر داشت معیارهای مدرن شهری، براساس قواعد معاصر مهندسی توسط خانوادهء رییس افغانستان حامد کرزی ساخته شده است.
در مورد پروژهء عینو مینه این ادعا نیز وجود دارد که گویا زمین آن بزور و با استفاده از قدرت غصب شده است.

محمود کرزی با اظهار اینکه جنگ خودش سالارنبوده و از قدرت سوءاستفاده نمی کند، در صحبت با رادیو آزادی این ادعا رد کرده، گفته است، زمین پروژهء عینو مینه را در اثر رقابت سالم و از طریق داواطلبی بدست آورده است.

محمود کرزی با تایید برخی اختلاف نظرها بین اعضای خانوادهء کرزی، در صحبت با رادیو آزادی این اختلافات را قابل حل دانسته، می گوید:
«آن چنان که در بین انگشتان یکدست تفاوت وجود دارد، در بین برادران نیز فرق موجود است. من با شاولی در مورد شیوه اداره پروژهء عینو مینه اختلاف نظر دارم و این موضوع را ما حل می کنیم. نیویارک تایمز و دیگران که دموکرات های چپی افراطی اند، اجندای اصلی شان اینست که امریکا، ناتو و غربی ها از افغانستان خارج شوند و اینوع اعتراضات بی مورد و بی اساس را بدون اسناد می کنند.»

گفته می شود قیوم کرزی یک عضو دیگر این خانوادهء در انتخابات ریاست جمهوری آیندهء افغانستان خودش را کاندید خواهد کرد. محمود کرزی با تایید خبر کاندید شدن برادرش قیوم کرزی و ابراز حمایت از آن در صحبت با رادیو آزادی گفت:
« من به وی تاکید کرده ام که خودش را کاندید کند. قیوم جان هم از لحاظ فکری و هم از لحاظ عملی یک شخصیت توانا در افغانستان می باشد. وی یک شخص خیلی هوشیار، خیلی ماهر و شخص خیلی آگاهست. من صد در صد با وی همکاری می کنم.»

محمود کرزی همچنان گفته است که تا شش، هفت ماه آینده خودش را از همهء مصروفیت ها فارغ ساخته، کمپاین انتخاباتی را برای برادرش قیوم کرزی آغاز خواهد کرد.

نام محمود کرزی در بین اشخاص مقروض از کابل بانک نیز گرفته می شود، اما وی بارها در صحبت با رادیو آزادی این اتهامات را رد کرده، گفته است که در مورد این ادعا به څارونوالی شکایت کرده بود و در این مورد از وی معذرت نیز خواسته شده است

پاکستان بیشتر به دشمنان هم شباهت دارند


پاکستان و امریکا بیشتر به دشمنان هم شباهت دارند»        


اینکه دوستی دوشخص پایان یافته است، زمانی فهمیده می شود که در مقابل دشمن وی برایش طعنه داده، بالایش تمسخر شود.
آژانس خبری اسوشیتد پرس می نویسد:
این نکته هفته گذشته زمانی در مورد پاکستان صدق کرد که وزیر دفاع امریکا در جریان بازدید از دهلی جدید اظهار داشت که در سال گذشته چگونه عملیات برای از بین بردن رهبر شبکهء القاعده، از پاکستان پنهان نگهداشته شده بود.
حملهء نیرو های خاص کماندوی امریکایی بر پناهگاه اسامه بن لادن در شهرایبت آباد مقامات پاکستانی را سخت عصبانی ساخت که چرا قبل از آغازآن برای جانب پاکستانی اطلاع داده نشده بود و آن ها این مساله را توهین به خود دانستند.
لیون پنیتا وزیر دفاع امریکا بعد از ایراد بیانیه در دهلی جدید در جریان پاسخ به پرسش ها با تمسخر اظهار داشت:
«پاکستانی ها از عملیات ما خبر نداشتند و هدف اصلی ما نیز این بود.»
و صد ها تنی که در آن گردهمایی حضور داشتند با صدای بلند خندیدند

نجیب الله کابلی بی پایه سخن کفته

برخی ها در این کشور وجدان اسلامی و غرور ملی را از دست داده اند
پنجشنبه, 07 ژوئن 2012 11:57
محمد ناطقی
عنوان فوق شاید کمی تند به نظرآید ولی حقیقت امراین است که دراین کشور با مرگهای فیزیکی ووجدانی زیادی روبروبروهستیم اینکه هرروزدرافغانستان تبهکاران جان آدمها را می گیرند بیش ازسی سال است که مرگ مستمردراین کشورجریان دارد درکناراین مصیبت ، باید اذعان نماییم که وجدانهای زیادی نیزمرده اند که این مرگ بمراتب زیان بارترازمرگهای فیزیکی آدمها هستند. مرگ وجدانی اولین عارضه اش گرفتن خرد وعقلانیت ازانسان است.کسیکه وجدانش را زیرپامی گذارد درواقع گوهرخرد وقضاوت عقلانی را ازدست داده است.دراین روزهای اخیر ،ما شاهد بی پایه ترین منطق واستدلال درکشورهستیم گرچه دراین کشور اقدامات غیرمنطقی زیادی دیده شده است ازجمله رد آقای سروردانش درپارلمان ، پایه های منطقی نداشت .
نجیب الله کابلی مالک وصاحب امتیاز شبکه ای تلویزیونی "امروز" درمورد رهبران جبهه ملی اظهارات داشته است که نشان دهنده ای کلام بی نهایت غیرمنطقی است وی گفته است که جنرال دوستم ومحقق ازدوکشورپاکستان وایران پول می گیرند ومی خوهند افغانستان را تجزیه نمایند آقای نجیب الله کابلی می گوید: جنرال دوستم ومحقق نقش اساسی درتجزیه ای افغانستان بازی می کنند وی می درمورد احمد ضیا مسعود بصورت غیرمنطقی واهانت آمیزاظهارنظرکرده وگفته است که : احمد ضیا مسعود نقش سمبلیک درجبهه ملی دارد. باعتقاد کابلی نقش اساسی را دراین جبهه دونفردارند حاجی محمد محقق وجنرال دوستم .نجیب الله کابلی گفته است که :درگردهمایی تالقان دوستم ومحقق چهار تا پنج لک دالرمصرف کرده

Thursday, 7 June 2012

مسیر توسعه سازمان همکاری شانگهای

هو جین تائو مسیر توسعه سازمان همکاری شانگهای را در آینده تعیین کرد

گفت و گوی گسترده دوازدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای هفتم ژوئن در پکن برگزار شد.
هو جین تائو رییس جمهوری خلق چین به عنوان رهبر کشور رییس، ریاست نشست را بر عهده گرفت و سخنرانی کرد، وی مسیر توسعه سازمان همکاری شانگهای را در آینده تعیین کرد.
رییس جمهوری چین عنوان کرد: نشست سران سازمان همکاری شانگهای در پکن نخستین نشست سران این سازمان در دومین دوره توسعه ده ساله سازمان است، این نشست به صورت همه جانبه توسعه سازمان را در آینده برنامه ریزی می کند.
هوجین تائو، ابراز اطمینان کرد: با تلاش های مشترک طرف ها، در این نشست نتایج پیش بینی شده به دست می آید و نیروی محرکه جدیدی برای توسعه سازمان همکاری شانگهای فراهم می آید.
هو جین تائو مسیر روشنی را برای توسعه سازمان همکاری شانگهای در آینده نشان داد. به عبارت دیگر، این سازمان باید به خانه ای هماهنگ با پشتوانه ای قوی برای امنیت و ثبات منطقه، نیروی محرکه برای توسعه اقتصاد منطقه و سکویی موثر برای توسعه مبادلات بین المللی و گسترش تاثیرهای بین المللی تبدیل شود

تاریخ جهاد وارد نصاب تعلیمی کشور می شود

قانون اساسي از تعليق برآمد تاريخ جهاد و مقاومت وارد نصاب درسي مي‌شود
چهارشنبه, 02 مه 2012 07:34
ماندگار        

وزارت معارف كشور پذيرفته است كه تاريخ سي سال اخير كشور را درج نصاب‌هاي تعليمي مي‌كند. اين فيصله ديروز در جلسة مشترك كميسيون‌هاي تفتيش مركزي و امور ديني و فرهنگي مجلس نماينده‌گان با اشتراك وزير معارف و هيأت همراهش صورت گرفت.در اين مجلس هم‌چنان فيصله شد كه در سال 1392 قانون اساسي كشور نيز وارد نصاب درسي شود. پيشتر از اين، وزارات معارف گفته بود كه تاريخ سي سال اخير را از نصاب درسي كشور حذف كرده است.اما اين اقدام وزارت معارف، حذف تاريج جهاد مقاومت از نصاب درسي قلمداد شده و با اعتراض‌هاي شدديدي مواجه شد.
يك عضو مجلس نماينده‌گان به روزنامة ماندگار گفت كه در جلسة مشترك كميسيون‌هاي تفتيش مركزي و فرهنگي مجلس نماينده‌گان، بعد از بحث‌هاي طولاني ميان وزير معارف و هيأت همراهش با اعضاي اين كميسيون‌ها، جانب وزارت معارف وعده سپرد كه تاريخ سي سال اخير را وارد نصاب تعليمي كشور كند.
بر بنياد اظهارات نمايندة مجلس، وزير معارف تلاش داشته با سياسي كردن مسأله، توجيهي بر حذف تاريخ سي چهل سال اخير كشور در نصاب تعليمي داشته باشد كه مورد قبول كميسيون‌ها قرار نگرفت.
وزير معارف گفته است كه بر بنياد برخي مصلحت‌ها، رويدادهاي تاريخي سه دهة پسين از نصاب حذف شده و مرور رويدادهاي تاريخي به عنوان كرونولوژي تاريخي وارد شد است؛ اما جانب كميسيون‌ها گفته اند كه نياز است اين روزشمارها در نصاب توضيح داده شوند.
آنان به وزير معارف گفته اند كه با نفس اختلاف، نمي‌توان از واقعيت‌ها چشم پوشيد. اعضاي كميسيون‌هاي مشترك مجلس نماينده‌گان كه براي بررسي اين مسأله از دو ماه به اين‌سو كار كرده‌اند، مي‌گويند كه با وارد شدن تاريخ سي سال اخير در نصاب تعليمي كشور، قانون اساسي افغانستان از حالت تعليق درمي‌آيد.
به گفتة آنان، حذف تاريخ معاصر از نصاب، مخالفت صريح با قانون اساسي است و از لحاظ حقوقي، قانون را به حالت تعليق درآوردن است.
گفتني است كه تاريخ سه دهة اخير كشور، مملو از افتخاراتي‌ست كه بايد نسل‌هاي امروز و فردا از آن باخبر باشند. در سه دهة اخير، تجاوز شوروي سابق به افغانستان با شكست مواجه شد، حكومت اسلامي تشكيل گرديد
و نيز تجاوز پاكستان زير نام تحريك طالبان، در نتيجة مقاومت مردم و سرانجام همكاري جامعة جهاني، با شكست مواجه گرديد و افغانستان وارد فضاي جديدي شد.
پيشتر گفته شده بود كه حذف تاريخ معارصر از نصاب‌هاي تعليمي، به گفت‌وگوهاي سياسي با طالبان و پاكستان مرتبط است.
برگرفته: ماندگار

Wednesday, 6 June 2012

چین:ما می خواهیم امور منطقه را خود ما اداره کنیم

اظهارات تازه وزیر خارجه روسیه در مورد خروج ناتو از افغانستان
/
5.6.2012
 چین می خواهد نقش بزرگتری را در افغانستان بازی کند
17.03.1391
... امنیت در آسیای میانه بشمول اوضاع افغانستان درصدر آجندای اجلاس دو روزه سازمان همکاری شنگهای در بیجنگ قرار دارد. رهبران کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرغزستان، تاجکستان و ازبکستان بحیث عضو و کشورهای ایران، منگولیا، هند و پاکستان به حیث کشورهای ناظر و افغانستان بحیث کشور مهمان درین اجلاس شرکت کرده اند.

وزارت خارجه افغانستان بروز دوشنبه گفت، چین و افغانستان پلان عمیق ساختن روابط شانرا به یک سطح جدید ستراتیژیک عنقریب اعلان خواهند کرد. قرار است حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در حاشیه اجلاس دو روزه سازمان همکاری شنگهای با هو جنتاو (Hu Jintao) رییس جمهور چین ملاقات ومذاکره نماید.

رییس جمهور افغانستان بروز چارشنبه در ارتباط به نقش اقتصادی چین و توسعه روابط میان چین و افغانستان خطاب به محصلین پوهنتون روابط خارجی چین در بیجنگ گفت:
«چین دومین کشور بزرگ اقتصادی در جهان است و اقتصاد آن بسرعت رشد می نماید. ما بسیار بسیار خوش بخت هستیم که چین همسایه افغانستان است. روابط ما با چین در سطح بلند قرار دارد وما می خواهیم این روابط توسعه پیدا کند و استحکام بیابد.»

هو جنتاو رییس جمهور چین در یک مصاحبه ایکه بروز چار شنبه در روزنامه رسمی مردم به چاب رسیده گفت، سازمان همکاری شنگهای که کشورهای چین، روسیه و آسیای میانه را با هم یکجا می کند، می خواهند یک نقش بزرگتری در افغانستان بازی کنند.

رییس جمهور چین گفت، ما می خواهیم امور منطقه را خود ما اداره کنیم و منطقه را در برابر تلاطم و آشفتگی های بیرون از منطقه حفاظت نمایم و نقش بزرگتری هم در امور باز سازی افغانستان داشته باشیم.

رییس جمهور افغانستان نقش چین رادر ارتباط بهبود و انکشاف روابط میان افغانستان و پاکستان مهم خواند و گفت:


Monday, 4 June 2012

ایتلاف رییس جمهورکرزی با طالبان

رییس جبهه ملی: ایتلاف رییس جمهورکرزی با طالبان و حزب اسلامی در آستانه ای سال 2014
یکشنبه, 22 آوریل 2012 03:46
محمد ناطقی       
رییس جبهه ملی افغانستان دریک گردهمایی، خبر از ایتلاف حامد کرزی با گروه طالبان و حزب اسلامی درسال 2014 داد. احمد ضیا مسعود رهبر جبهه ملی افغانستان این مطلب را، در نشست جوانان درکابل، بیان کرد. وی اشاراتی داشت که تیم حاکم در کشور، حتی پیش از سال 2001 روابط و مناسبات دوستانه با گروه طالبان داشتند. وی گفت" آنها مترجمان این گروه بودند". تیم حاکم در حد مترجمان گروه طالبان پیش از سال 2001 عمل می کردند. از سخنان احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی ، استنباط می شد که حامد کرزی و تیم همراه ایشان در ارگ هیچ گونه اختلافات فکری و سیاسی با طالبان ندارند. رییس جمهور کرزی در فردای روز خونین کابل در سمینار علمی و اکادمیک پیرامون شخصیت علامه محمودطرزی گفت: علیرغم اعتراضات، من طالبان برادر، را ایلا دادنی نیستم.وی درادامه ای همین مطلب اشاره داشت که " طالبان برادراین کاررا توکردی نکردی ویا یک خارجی کرد ولی بنام توتما م شد"روزنامه های غرب ،با استفاده ازاین جمله رییس جمهورکرزی" طالبان برادراین کاررا توکردی نکردی ویا یک خارجی کرد .." این نتیجه را گرفته اند که رییس جمهورافغانستان درمورد انتساب عملیات بیست هفتم حمل 1391 درکابل به طالبان شک وتردید دارند. رسانه های غربی این نتیجه را گرفته اند که تیم حاکم که با رییس جمهورکرزی درارک کارمی کنند ،هواداران طالبان هستند.نکته ای که احمد ضیا مسعود به ریشه های ممتد وتاریخی این همکاری می پردازد.وی درگردهمایی جوانان کابل درروزجمعه 1ثور1391 اذعا داشت که تیم حاکم پیش ازسال 2001 با گروه طالبان مناسبات دوستانه ای داشتند ومترجمان اندیشه های سیاسی آنها با خارجیها بودند. درکناراین مسایل دیروز مقاله ای را از امر الله صالح درشبکه ای الجزیره به زبان انگلیسی خواندم این مطلب ابتدا فکرمی کنم درسایت بی بی سی و سایت جبهه ملی منتشرشده است وی دراین مقاله به صورت مفصل، مناسبات رهبری سیاسی را با نیروهای اردو و پولیس بخوبی شرح می دهد. آقای صالح دربخش از نوشته ی خود به شرح عدم اعتماد بین رهبری سیاسی ونیروهای امنیتی

اخبار روز از کابل و جهان

از مطبوعات دیګر:طالبان مسئولیت انفجار در زندان و فرار زندانیان افغان را برعهده گرفتند /حامد کرزی برای شرکت در اجلاس شانگهای به چین رفت/چین از مقاصد نظامی امریکا در اقیانوس آرام نگران است  / ناتو تجهیزات اش را از راه 3 کشور آسیای میانه به اروپا انتقال میدهد/وزارت فواید عامه افغانستان به شرکت های سرک سازی هشدار داد!؟    ایران هفت تن از اجساد اعدام شدهء افغان ها را تسلیم کرده است / ناتو تجهیزات اش را از راه 3 کشور آسیای میانه به اروپا انتقال میدهد/اتحادیه اروپا در روسیه بحران سوریه را بررسی می‌کند /اجساد سه افغان اعدام شده در ایران به خانواده‌هایشان تحویل شد:/ حمله طالبان بالای کاروان نیروهای سویدنی در بلخ / افغانستان از کنفرانس «قلب آسیا» در شهر کابل میزبانی خواهد کرد/ ترانه های طالبان به اروپا رسید/ مسموم شدن ۶۵ دانش آموز دختر در ولایت تخار/ 'فرمانده ارشد طالبان' در عملیات جنوب افغانستان کشته شد/خروج فوری از افغانستان خطراتی را برای ثبات منطقه در بر خواهد داشت

بیش از 20 نفر به اثر انفجار در جنوب افغانستان کشته شدند
تروریست انتحاری در روز چهارشنبه خود را در ولایت قندهار افغانستان منفجر ساخت که در نتیجه ان حد اقل 21 نفر کشته و بیش از 20 نفر زخمی شدند، در این باره اژانس فرانس پرس به نقل از جنرال عبدالرزاق قوماندان امنیه ولایت قندهار خبر داده است.

به گفته جنرال، عمل تروریستی در اطراف شهر قندهار، مرکز ولایت قندهار رخ داده است. تروریست سوار بر موترسایکل به ایستگاه وارد شد، جای که تانکرهای تیل برای تامین مواد سوخت طیارت در پایگاه هوایی ناتو ایستاده بودند و اله انفجاری را منفجر ساخت.
جنرال تدقیق ساخت که همه کشته شدگان مردم ملکی می باشند

در ولایت لوگر افغانستان به اثر بمبارد ناتو 17 نفر ملکی کش


مسوولین دولتی و باشندگان محلی ولايت لوگر ميگويند که شب گذشته در نتيجه بمباردمان هوايى نيروهاى ناتو در ولسوالى بره کى برک 17 باشنده ملکى به شمول زنان و کودکان کشته شده اند.

سيد وکيل آغا ولسوال بره کى برک در تاريخ 17 جوزا به آژانس خبرى پژواک گفت که اين رويداد ساعت يک شب گذشته در منطقه سجاوند به وقوع پيوست.
وى علاوه نمود که نيروهاى بین المللی مساعدت به امنیت در افغانستان (ISAF) بر منزل بشير اخوندزاده يک متنفذ قومى در منطقه حمله هوايى انجام داده، که در نتيجه آن17 باشنده بی گناه ملکى کشته شده اند.
ولسوال ميگويد که کشته شدگان شامل بشير آخوندزاده، زنان و کودکان ميباشند.
نامبرده افزود که باشندگان قریه صبح امروز بيرون آوردن اجساد را از زیر اوار آغاز نموده اند.
داکتر عبدالولى وکيل رئيس شوراى ولايتى لوگر نيز اين رويداد را تائيد نموده گفت که در بمباردمان هوایی ISAF بشير آخوندزاده یکی از متنفذین قومى همراه با 16 تن ديگر کشته شده است.
وى علاوه نمود، که باشنده گان ولسوالى اجساد کشته شدگان را که در آن زنان و کودکان شامل اند، به گونه اعتراض به پل علم مرکز ولايت لوگر منتقل نموده و به دولت و جهانيان نشان ميدهند، که آنها طالبان نيستند.
اما رئيس خان صادق آمر امنيت قوماندانى امنيه لوگر ميگويد که شب گذشته يک سرگروپ طالبان به نام قارى سردار در منزل بشير آخوندزاده مهمان بود.
وى علاوه نمود که در اين حمله قارى سردار همراه با شش تن از افرادش کشته شده است. آمر امنيت پذيرفت که در اين حمله مردم ملکى نيز کشته شده اند.
ذبيح الله مجاهد سخنگوى طالبان مسلح اين ادعا را رد ميکند که گويا در اين منزل طالبان مخفى شده بودند.
نامبرده به اژانس خبرى پژواک گفت که در اين منزل هيچ طالب موجود نبود و تمام کشته شدگان مردم ملکى بوده و در آن زنان و کودکان نيز شامل اند.
اما دفتر مطبوعاتى قوماندانى مشترک ISAF در کابل اين ادعا را رد ميکند.
در اعلاميۀ که از طرف دفتر مذکور به پژواک مواصلت ورزيده، آمده است که یک تیم مشترک امنیتی نیروهای افغان و ائتلاف صبح امروز یک عملیات را جهت بازداشت یک تن از قوماندانان طالبان در ولسوالی بره کی برک ولایت لوگر راه اندازی نمود.
منبع ادعا نموده که قوماندان مذکور، حملات را در برابر نیروهای امنیتی افغان و ائتلاف در سراسر ولایت طرح ریزی میکرد و در آن سهيم بود.
در اعلاميه آمده است که او همچنان چندین تن از شورشیان را تحت قومانده خود داشته و جنگ افزار ها را برای استفاده در حملات شورشی علیه نیروهای امنیتی افغان و ائتلاف حاصل مینماید.
دفتر مطبوعاتی ISAF ميگويد که در جریان این عملیات، نیروی امنیتی مورد حملۀ مخالفين مسلح با استفاده از اسلحۀ خفیفه و بمب های دستی قرار گرفت که در پاسخ به این تهدید، نیروی امنیتی بلا فاصله بالای آنها دست به اتشباری متقابل زدند و در ضمن حمله هوایی دقیق را درخواست کردند.
در اعلاميه آمده است که حین اجرای ارزیابی بعدی در ساحه، نیروی امنیتی دو خانم را یافتند که جراحات سطحی برادشته بود و تهدید متوجه زندگی انها نمی باشد. نیروی امنیتی به انها کمک های اولیه صحى نموده و هر دو خانم را به تاسیسات صحى ISAF جهت تداوى انتقال دادند.
دفتر ISAF ادعا نموده که در نتیجۀ این عملیات، چندین تن از مخالفين مسلح از پا درآورده شده و نیروی امنیتی افغان و ائتلاف چندین میل اسلحه و یک مقدار مواد انفجاری را هم ضبط کرده اند.
والی کنر: حملات راکتی از خاک پاکستان بر این ولایت افزایش یافته است
مقامات افغان می گویند، در حالیکه حملات راکتی بر این ولایت از خاک پاکستان افزایش یافته است، نیروهای پاکستانی در این اواخر، به نقطه صفر در سرحد میان دو کشور نزدیک شده اند.

والی کنر می گوید، در حالیکه حملات راکتی بر این ولایت از خاک پاکستان افزایش یافته است، نیروهای پاکستانی در این اواخر به نقطه صفر در سرحد میان دو کشور نزدیک شده اند.
فضل الله وحیدی والی کنر به رادیو آزادی گفت، به آنها معلوم نمی شود که پرتاب راکت ها بر ولایت کنر، از سوی طالبان صورت می گیرد یا از سوی نظامیان پاکستانی

اختلافات داخلی در ایران

اختلافات داخلی در ایران و چالش در تصميم گيری در خصوص مساله هسته ای
در حالی كه ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره نحوه همكاری های خود موافقت کردند و در روز 23 ماه مه نيز تهران با گروه "1+5" درخصوص برنامه های هسته ای خود در شهر بغداد گفتگو می كند، اما امروز بيش از هر زمان ديگری در ميان مقامات تصميم گيردر ایران اختلاف نظر وجود دارد.

Президент Ирана Махмуд Ахмадинежад. Архивاختلافات داخلی در ايران در چند سال اخير كه "محمود احمدی نژاد" رييس جمهور با "علی لاريجانی" رييس مجلس شورای اسلامی نظرات متفاوتی با يكديگر داشته اند، چالش های فراوانی را در تصميم گيری و سياست گذاری نه تنها در مسائل داخلی بلكه بر سر مسائل مهم سیاست خارجی، به وجود آورده است.

به عنوان نمونه در سال 2010 میلادی و زمانی كه "سعيد جليلی" دبير شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی ايران در شهر ژنو با كشورهای آمريكا، روسيه و فرانسه برای تبادل اورانيوم ضعیف شده ايران با سوخت مورد نياز رآكتور تحقيقاتی تهران به توافق رسيد، "علی لاريجانی" و طيف هوادار وی در جمهوری اسلامی با صراحت با اين توافق مخالفت كردند و باعث شدند تا اين مساله اجرايی نشود.

اما در روزهای اخير "جنگ لفظی" ميان رييس جمهور و رييس مجلس شورای اسلامی ايران به شدت افزايش يافته است. "علی لاريجانی" روز دوم مه و در روز برگزاری دور دوم از انتخابات نهمين دوره مجلس شورای اسلامی اعلام كرد، دولت قصد دارد تا قيمت بنزين برای سال جاری را تا سه برابر قيمت فعلی افزايش دهد، اما "محمود احمدی نژاد" روز نهم مه كه به شهر مشهد سفر كرده بود، در واكنش به اين مساله رييس مجلس شورای اسلامی را "دروغگو" خطاب كرد و گفت برخی از افراد در كشور كه "سمت های اجرايی ندارند، می خواهند در امور اجرايی دخالت كنند".
спикер меджлиса парламента Ирана Али Лариджани
برخی ناظران در ايران اعتقاد دارند دولت محمود احمدی نژاد كه در سال پايانی خود قرار دارد، به نوعی از مذاكرات ايران و گروه "1+5" متشكل از اعضای دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد به همراه آلمان، كنار گذاشته شده و ممكن است تلاش كند تا مانع از هرگونه توافقی در خصوص مساله هسته ای شود.

برخی از ناظران ديگر نيز اعتقاد دارند هر توافقی در مذاكرات ايران با قدرت های بزرگ در خصوص مساله هسته ای تاثيری مستقيم بر نتايج انتخابات رياست جمهوری سال 2013 میلادی در ايران دارد. تحلیلگران ایرانی "سعيد جليلی" مذاكره كننده اصلی ايران با گروه "1+5" را يكی از نامزدهای احتمالی اين انتخابات می دانند و معتقدند كه هر توافقی در مذاكرات، منجر به كاهش تحريم ها و يا دست كم آثار روانی آن، كاهش قيمت ها، كاهش نرخ ارز و بالا رفتن ارزش پول ملی به همراه ثبات اقتصادی و كاهش تنش با جامعه جهانی خواهد شد. لذا گروه هايی كه در پشت هيات مذاكره كننده ايرانی قرار دارند، می توانند بهره برداری لازم را از اين موضوع در انتخابات رياست جمهوری آتی انجام دهند.

تمامی اين مسائل و محاسبات باعث شده تا گروه های سياسی در ايران به مذاكرات بغداد و نتايج حاصل از آن نه تنها با ديد سياست خارجی، بلكه با ديد مسائل داخلی و انتخاباتی نيز بنگرند. ذكر اين نكته هم مهم است كه اگر نتايج مذاكرات گفتوگوهای تهران با گروه "1+5" "مثبت" نباشد‌، نه تنها از تحريم های بين المللی عليه ايران كاسته نخواهد شد، بلكه منجر به
بی ثباتی اقتصادی، كاهش ارزش پول ملی و بيكاری های بيشتر خواهد شد.
Саид Джалили (Saeed Jalili), генеральный секретарь Верховного совета национальной безопасности Ирана
بخش ديگری از فعالان و ناظران سياسی در ايران نيز معتقدند كه رقابت های انتخابات رياست جمهوری از هم اكنون در ايران آغاز شده و مساله هسته ای از جمله مهم ترین مسایل تاثیرگذار در این رقابت ها است. در حال حاضر به نظر می رسد كه علاوه بر "سعيد جليلی" دبير شورای عالی امنيت ملی ايران، "محمد باقر قاليباف" شهردار تهران از طيف اصولگرايان، "محسن رضايی" دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام و از طيف نزديكان به "علی اكبر هاشمی رفسنجانی" رييس جمهور اسبق و همچنين "محمدرضا عارف" معاون اول رييس جمهور پيشين و از طيف اصلاح طلبان، "علی لاريجانی" رييس مجلس شورای اسلامی و يكی از افراد نزديک به "محمود احمدی نژاد"، از نامزدهای مهم انتخابات رياست جمهوری آتی باشند.

البته شايد افراد ديگری نيز از ميان دو طيف اصلی سياسی در ايران بخواهند در اين انتخابات حاضر باشند، اما آنچه كه مشخص است، حضور اين افراد در انتخابات از همین حالا علنی تر از سايرين است.

به هر حال بايد ديد كه آيا اين بار ايرانی ها می توانند درباره تصميم گيری در موضوع هسته ای و مذاكرات خود با قدرت های بزرگ جهانی را با كنار گذاشتن اختلافات داخلی حل كنند و يا اينكه اختلافات آنها به ويژه اختلافات كنونی دولت با مجلس بر هر توافقی سايه انداخته و مانع از اجرايی شدن آن خواهد شد.

مذاکرات "ناتمام" بغداد و میزبانی مسکو

مذاکرات "ناتمام" بغداد و میزبانی مسکو

مذاکرات ایران و گروه "1+5" در حالی در شهر بغداد به پایان رسید که طرف ایرانی این مذاکرات را "ناتمام" خواند و دو طرف تنها برای برگزاری مذاکرات آتی در شهر مسکو توافق کردند.مهم ترین مساله مطرح شده در مذاکرات بغداد، ارایه طرح جدیدی از سوی قدرت های بزرگ جهانی به ایران درباره غنی سازی 20 درصدی بود. به گفته "مایکل مان" سخنگوی کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، "این طرح شامل نگرانی های جامعه جهانی از فعالیت های هسته ای ایران به ویژه غنی سازی 20 درصدی در ایران می شود".
اما آنچه که سایر دیپلمات ها و مقامات نزدیک به گفت و گوهای ایران و گروه "1+5" اعلام کردند این است که براساس این طرح، ایران باید غنی سازی 20 درصدی را در سایت "فردو" در نزدیکی شهر قم در مرکز ایران، متوقف کند و در عوض، طرف مقابل نیز سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران را تامین کرده و در ایمنی تاسیسات هسته ای به ایران کمک می کند. همچنین براساس این طرح، قطعات یدکی مورد نیاز هواپیماهای مسافربری و رادیودارو نیز در اختیار ایران قرار خواهد گرفت. رآکتور تحقیقاتی تهران نیاز به 120 کیلوگرم سوخت دارد تا بتواند رادیوداروی مورد نیاز نزدیک به 800 هزار نفر از بیماران سرطانی در ایران را تامین کند.
مقامات ایرانی در طول دور دوم از مذاکرات بغداد این طرح را رد کرده و آن را "تاریخ گذشته"، "نامتوازن" و "طرحی که جامع نیست" خواندند. هیات ایرانی همچنین طرحی در پنج محور شامل موضوعات "هسته ای" و "غیر هسته ای" به طرف مقابل ارایه داد. خبرگزاری "ایرنا"، خبرگزاری رسمی دولت ایران با انتشار گزارشی از مذاکرات بغداد اعلام کرد مقامات حاضر در گروه "1+5" قادر به گرفتن "تصمیمات بزرگ" نیستند و لازم است تا سطح هیات های شرکت کننده در مذاکرات ارتقاء یابد.
البته کاترین اشتون مذاکره کننده اصلی گروه "1+5" در نشست خبری خود پس از پایان سه دور مذاکره فشرده با "سعید جلیلی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت که "پیشرفت رایزنی‌ها، در مذاكرات طرفین مشهود است و هنوز هم میان دو طرف "زمینه های مشترك" وجود دارد". به نظر مسوول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا با این حال اختلافات مهمی در مباحثات بین ایران و گروه "1+5" به جا ماند و"برای حل و فصل این موضوع به نشست‌های این چنینی" نیازوجود دارد.

این گونه به نظر می رسد ایران خواستار به رسمیت شناختن حق خود در غنی‌سازی اورانیوم مطابق با بند چهارم از معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای -NPT- است كه تا کنون آمریکایی ها و برخی از اعضای اروپایی حاضر در گروه "1+5" نسبت به این موضوع با بی میلی رفتار کرده اند.
در همین حال گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز جمعه 26 مه درباره فعالیت های هسته ای ایران منتشر شد، نشان می دهد که در سایت "فردو" غنی سازی اورانیوم تا 27 درصد صورت گرفته است. ایران این موضوع را ناشی از "اختلالات فنی" دانسته است، ولی به نظر نمی رسد که این پاسخ بتواند اعضای گروه "1+5" را در مورد ماهیت کاملا صلح آمیز برنامه های هسته ای ایران قانع کند.
"علی اصغر سلطانیه" نماینده دایم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در این رابطه گفته است که "برجسته سازی و سیاسی كردن یك موضوع فنی، نشان دهنده تلاش برخی برای مخدوش كردن فضای همكاری سازنده ایران و آژانس است".

تهران همچنین اعلام کرده است تا زمانی که با آژانس بین المللی انرژی اتمی به یک مدالیته جامع همکاری دست نیابد، اجازه دسترسی بازرسان بین المللی را به سایت نظامی "پارچین" در جنوب شرقی تهران نخواهد داد. تمامی شواهد نشان می دهد که برای نتیجه بخشی مذاکرات مسکو انعطاف پذیری بیشتری از سوی ایران و برخی از طرف های گروه "1+5" نیاز است تا یک توافق اصولی بر سر ادامه فعالیت های هسته ای ایران به وجود بیاید. به نظر می رسد با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و ایران، در صورتی که در مذاکرات مسکو توافقی اصولی صورت نگیرد، گرفتن
"تصمیمات بزرگ" دشوار خواهد شد و راه برای رسیدن به توافقی که به این بن بست 9 ساله پایان دهد، به سال های آتی موکول خواهد کرد.

تا مذاکرات مسکو نزدیک به سه هفته باقی مانده و باید صبر کرد و دید که میزبانی یکی از اعضای اصلی مذاکرات ایران و گروه "1+5" می تواند گره گشای این مساله مهم بین المللی به صورت برد- برد باشد یا نه.


خبرگزاری «ریا نووستی

امضای تفاهمنامه همکاری با چین


امضای تفاهمنامه همکاری با چین موضوع عمدهء مسافرت رییس جمهور افغانستان به پیکنگ است.
تفاهمنامهء که به گفتهء حامد علمی معاون سخنگوی رییس جمهور افغانستان همکاری درازمدت چین را در این بخش ها در بر خواهد گرفت:

« بیشتر با جمهوری مردمی چین روی روابط اقتصادی و فرهنگی تاکید می شود و روی سرمایه گذاری چین در بخش استخراج معادن در افغانستان. دیگر در بخش ارتقای ظرفیت ها و مساله مهم دیگر عبارت است از استفاده از آب آشامیدنی و انتقال انرژی از یک کشور به کشور دیگر که در این قسمت ما به کمک چینی ها ضرورت داریم. این مسایل همه در این تفاهمنامه درج می شوند. یعنی مسایل اقتصادی در اولویت قرار دارد.»
قرار است رییس جمهور افغانستان حامد کرزی و همتای چینی اش هوجن تاو در همین هفته در حاشیهء اجلاس سازمان همکاری شانگهای در پیکنگ روی امضای این تفاهمنامه گفت و گو کنند که بر اساس برخی از گزارش ها، همکاری امنیتی را هم در برخواهد گرفت.
رییس جمهور کرزی قبلاً گفته است که افغانستان پس از خروج نیروهای بین المللی به رهبری امریکا در پایان سال 2014 میلادی از افغانستان برای تقویت نیروهای امنیتی خود سالانه به بیش از چهار میلیارد دالر امریکایی ضرورت دارد.
این موضوع یکی از اساسی ترین مسایل کنفرانس ماه گذشته ناتو را تشکیل می داد که در شیکاگو برگزار شد. ولی به درستی روشن نشد که این پول را مشخصاً کی پرداخت خواهد کرد.
آیا رییس جمهور کرزی در این مسافرت خود به پیکنگ از چین خواهد خواست تا در بخش تقویت نیروهای امنیتی افغان کمک کند.
حامد علمی معاون سخنگوی او در صحبت تلیفونی با رادیو آزادی این گونه جواب می دهد:
« ما مشخصاً موضوع تقویت نیروهای امنیتی افغان را با چین در میان نگذاشته ایم. به خاطر این که هدف کلی تامین امنیت در منطقه است که جمهوری چین با ما موافق است. بنابر آن در مسایل کلی مثل مبارزه با تروریزم و جنایات سازمان یافته چین همراه با ما موافق است.»
در این حال، ژانگ لی یک پروفیسور پوهنتون سیچوان به خبرگزاری رویترز گفته است که چین می خواهد نقش فعال را در افغانستان بازی کند اما این کشور حساسیت های کشورهای همسایهء افغانستان را مد نظر خواهد گرفت.
پروفیسور لی افزوده فکر نمی کند که خروج ایالات متحده امریکا از افغانستان به معنی خروج چین از این کشور باشد، ولی چین می خواهد که در بخش همکاری امنیتی با افغانستان محتاطانه برخورد کند.
قبلاً، چین در بخش استخراج معادن در افغانستان سرمایه گذاری کرده است، به گونهء مثال حدود چهار میلیارد دالر در بخش استخراج معدن مس عینک.
حامد علمی می گوید :تفاهمنامه میان افغانستان و چین راه را برای امضای موافقتنامه ستراتیژیک هموار خواهد کرد که عمدتاً روی همکاری چین در بخش های اقتصادی و فرهنگی با افغانستان متمرکز خواهد بود.
این بار افغانستان به حیث ناظر در سازمان همکاری شانگهای اشتراک خواهد کرد.
این سازمان در سال 2001 میلادی در شهر شانگهای چین توسط رهبران چین، روسیه، تاجکستان، قزاقستان، قرغزستان و ازبکستان ایجاد شد و عمدتاً در بخش های امنیتی، اقتصادی و فرهنگی فعالیت دارد.
پاکستان، ایران، و هند از جمله کشورهای ناظر در این سازمان استند.