Wednesday, 31 October 2012

سرانجام حاتم‌بخشی‌های رییس‌جمهور

سرانجام حاتم‌بخشی‌های رییس‌جمهور
سه‌شنبه, 30 اكتبر 2012 11:31
مبصر سیاسی
  
«واقعاً اگر خدمت می‌کنید، پس چرا وقتی دشمنان دین و دولت ما دستگیر می‌شوند، دوباره از سوی مرکز رها می‌شوند؟»این سوالی بود که یکی ریش‌سفیدان ولایت فاریاب در پی حادثۀ خونین آن ولایت، در روز اول عید قربان از آقای حامد کرزی پرسید. جناب رییس جمهور که هیچ پاسخی برای گفتن نداشت، سرافگنانه گفت: «شما درست می‌گویید.»فاجعه به همین ساده‌گی و شرمنده‌گی ختم نشده است. رییس جمهور هنوز هم گفت‌وگوهای صلح را با گروهی روی دست دارد که همواره با شدیدترین الفاظ و کنش‌ها پاسخ رد و خونین داده اند. در تازه‌ترین مورد، رهبر گروه طالبان در پیام عیدی خود حکومت افغانستان را دست نشانده خوانده و پیروان خود را بار دیگر به جهاد در برابر نظام افغانستان دعوت کرده است و موازی با آن، با حمله به یک مسجد در ولایت فاریاب، عید سعید قربان را با خون جمعی از مردم شریف و مسلمان افغانستان رنگین ساخت. طالبان هنوز هم با مردمی جهاد می‌کنند که به خدا و کتاب خدا ایمان دارند و در برابر تجاوز جهاد کرده اند و در پی همین جهاد طالبان است که بیش از چهل مسلمان فاریابی، هنگام ادای نماز عید در خانۀ خدا قربانی می‌شوند و بیش از پنجاه تن دیگر مجروح می‌گردند؛ گفت‌وگوی حکومت زیر ادارۀ آقای کرزی با همین گروه جریان دارد.
هر چند طالبان مسوولیت این حادثه را تا کنون به دوش نگرفته اند، اما تجربه نشان می‌دهد که طالبان همواره از قبول مسوولیت قتل و عام‌های دسته جمعی و حمله بر اماکن مقدس و هم چنان کشتن رهبران پر نفوذ مذهبی طفره رفته اند. چنان‌که آن گروه سال گذشته در حمله‌یی بر زیارت ابوالفضل کابل، در روز عاشورا، پس از این که تلفات سنگینی بر مردم ملکی وارد آوردند، از قبول مسوولیت کنار کشیدند. طالبان پس از به شهادت رساندن برهان الدین ربانی رهبر جمعیت اسلامی ‌افغانستان، چنین عملی را انکار کردند و اینک نیز، حمله بر غیر نظامیان در ولایت فاریاب را انکار کرده اند.
به نظر می‌رسد که اعمال سیاست انکار از سوی طالبان، نتیجۀ خوبی برای آن گروه داشته است؛ چنان‌که تا هنوز حکومت آقای کرزی بر روند گفت‌وگوها تاکید می‌کند، جامعۀ جهانی برای بیرون کشیدن نیروهایش از افغانستان این گفت‌وگوها را حمایت می‌کند و این همه، در پی سیاست انکار به وجود می‌آید؛ چه هنوز تنفر مردم در چهرۀ حکومت افغانستان خود را نمایان نکرده است و حکومت هم خود را به نفهمی ‌زده و به رغم این همه جنایت پیشه‌گی طالبان، هنوز روند گفت‌وگو با آنان را دنبال می‌کند.
این خود حقانیت حرف ما را نشان می‌دهد که همواره تاکید داشته‌ایم، تا در پروسۀ گفت‌وگو جانب مقابل معین باشد. حکومت چرا مذاکره می‌کند، با کی مذاکره می‌کند، آیا قاتل مردم افغانستان ارزش گفت‌وگو را دارد، آیا این گفت‌وگوها نقطۀ پایانی برای خشونت‌هاست؟
همۀ این‌ها سوال‌هایی بوده که ما تکرار کرده‌ایم، ولی به یمن سیاست‌های ناقص و ناروای آقای کرزی و همراهانش، نتیجۀ مثبتی در پی نداشته است.
آقای کرزی نه تنها که به این پرسش‌ها پاسخ نداده است، بل برای تصریح روند ناروای گفت‌وگوهای صلح، همواره بر قاتلان مردم افغانستان ترحم کرده است. چنان‌که به خاطر جلب توجه طالبان، زندانیان آنان را رها کرده است. برای رهایی آنان از زندان‌های بین‌المللی چانه‌زنی کرده، فرهنگ معافیت را برای آنان رسمیت بخشیده است، آنان را برادر خطاب کرده است، اما با آن هم برادران ناراضی از خون مردم بی‌گناه تاوان پس می‌گیرند.
از این‌جاست که جناب رییس جمهور، نه تنها از نتایج حاتم‌بخشی‌هایش تجربه‌یی کسب نکرده، حتا هنوز هم بر سیاست‌های خامش پافشاری دارد. چه که او نتیجۀ سخاوت‌های بی‌موردش را با گوشت و پوست خود لمس نمی‌کند. این مردم است که قربانی سیاست‌های خام ریاست جمهوری می‌شوند. شاید از همین‌جاست که آقای کرزی برای کودکی که پنج تن از اعضای خانواده‌اش را در حادثۀ فاریاب از دست داده است، می‌گوید که حکومت، نان و تحصیل تو را بر عهده دارد. غافل از این‌که حکومت مسوول کشته شدن پنج تن از اعضای خانوادۀ اوست.
حکومت باعث شد که امنیت کاملاً از بین برود و طالبان بیش از پیش، به قتل و کشتارش ادامه دهند. غافل از این‌که حکومت چنان بذری از بدامنی را پاشیده که به این زودی‌ها کشتار ملکی پایان نخواهد یافت.
بنابراین، دریافت ما این است که در نتیجۀ سیاست‌های حاتم‌وار آقای کرزی و تیم همراهش، تنها گسترش ناامنی‌ها نصیب مردم افغانستان شده است و هم‌چنان دشمنان مردم افغانستان جسورتر شده است که به این آسانی امید تغییری نیست و تصور می‌رود که جز با تغییر این نظام فاسد، راه دیگری برای برگشتن امنیت و ثبات به وجود نخواهد آمد.



سرانجام حاتم‌بخشی‌های رییس‌جمهور
سه‌شنبه, 30 اكتبر 2012 11:31
مبصر سیاسی

Sunday, 28 October 2012

اخبار;سياست, مقالات, در جهان

از مطبوعات جهان :حامد کرزی با حمید رحیمی دیدار کرد و پیروزی وی را تبریک گفت /اتحادیهء اروپا و امریکا از اعلان تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهور افغانستان استقبال کردند/هیلاری کلنتن: می خواهم یک تغییر را در رهبری اپوزیسیون در سوریه مشاهده کنم / تعداد کشته شده گان طوفان سندی در امریکا به حدود 70 تن رسید/شمایل عزیزی در وضعیت وخیم صحی قرار دارد» /01/ نوومبرتاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده افغانستان اعلام شد /هیات اداری و وکلای غیرحاضر استعفا بدهند/ به‌رغم فتوای مفتی اعظم عربستان، مردم میمنه در خون غلتیدند/ /خطر وهابیت در کابل /
 

در نتیجه انفجار در پایتخت عربستان سعودی 10 نفر کشته و 50 نفر زخمی شدند

1.11.2012, 14:52

© Коллаж: «Голос России»

در نتیجه انفجار در شرق الریاض، پایتخت عربستان سعودی 10 نفر کشته و 50 نفر زخمی شدند. در این باره تلویزیون ماهواره یی «الجزیره» قطر در روز پنجشنبه خبر داد. زخمیان و اجساد مقتولین به شفاخانه های شهری منتقل گردیده اند. صبح روز پنجشنبه موتر تانکر گاز با پایه پل در شرق الریاض تصادم نمود. در نتیجه این حادثه ترافیکی انفجار قوی و اتش سوزی رخ داد. تانکر گاز و در حدود ده موتر دیگر که در نزدیک ان قرار داشتند، کاملاً سوختند. عمارت صنعنی نزدیک شدیداً خساره مند گردیده است. ماموران اتش نشانی اتش سوزی را خاموش می ساختند که دوکتوران نسبت ان خود را به صدمه دیدگان و مقتولین رسانده نمی توانستند.
هفت نفر در نتیجه برخورد اردوی افغان و طالبان کشته شدند

حد اقل هفت نفر در نتیجه برخورد اردوی افغان و افراد مسلح جنبش طالبان در ولایت غزنی کشته شدند، در این باره اژانس اسوشیتید پرس خبر داده است. در جمله کشته شدگان 4 طالب و سه باشنده ملکی شامل اند. طبق اطلاع اژانس، نیروهای افغان برای عملیات خاص نابودسازی یکی از رهبران طالبان امادگی میگرفتند، وقتیکه بر انها افراد مسلح طالبان حمله نمودند. مردم ملکی تحت اتش قرار گرفتند. مردم محلی خبر دادند که در نتیجه تبادله اتش یک دهقان، همسر و پسر 14 ساله او به قتل رسیده اند



پل دوستی جوانان روسیه – افغانستان
جامعه,
23.10.2012, 16:14
در مسکو گردهمای تحت عنوان "پل دوستی روسیه – افغانستان " برگزار شد. در این گردهمای گروپ ازدیپلومات های جوان, اعضای جامعه مدنی ونمایندگان پارلمان افغانستان اشتراک نموده بودن...
د.

 بازدید یک هفته ی هیت افغانی در مسکواز طرف شورای جوانان وزارت خارجه روسیه به حمایت یک تعداد موسسات تعلیمی و حلقات تجارتی طرح ریزی شده بود.

هدف اساسی برنامه ی "پل دوستی روسیه – افغانستان " گسترش همکاری های اقتصادی, فرهنگی, سیاسی بین جوانان دو کشور میباشد
اسرائیل و افراد مسلح غزه ضربات متقابل را بعد از سه روز ارامش از سرگرفتند


نیروی هوایی اسرائیل یک نفر مسلح را در غزه از بین برده و افراد مسلح غزه ضربات متقابل راکتی را بر بزرگترین شهرها در جنوب اسرائیل از سرگرفتند، در این باره هردو جانب متخاصم خبر داده اند. تبادله ضربات اتش بس را که در روزهای عید اضحی برقرار شده بود، با تهدید مواجه ساخته است. نماینده اداره صحی فلسطین خبر داد که یک تن از افراد حماس در نتیجه ضربه هوایی کشته و نفر دیگر زخمی شده است. نظامیان اسرائیلی میگویند که نیروی هوایی بر ضد افراد مسلح که راکت ها را برای پرتاب اماده می سختند بکار گرفته شده است. فلسطینیان دو راکت را بر شهر بی شیوا در جنوب اسرائیل شلیک نموده اند. نسبت تهدید شلیک راکت پوهنتون محلی در اسرائیل بسته شده است. از اغاز سال روان فلسطینیان مجموعاً 610 راکت بر خاک اسرائیل شلیک نموده اند. از تشدید منازعه به اثر مساعی مصر جلوگیری بعمل امده است.
vor

بازتاب گسترده سفر هیئت خبرنگاران افغانستان

سخن روز/
بازتاب گسترده سفر هیئت خبرنگاران افغانستان به روسیه
/23.10.201
برای نخستین بار طی ده سال اخیر هیئتی از مسئولان و خبرنگاران ارشد رسانه های افغانستان از روسیه بازدید بعمل آورد.

این سفر که از 15 میزان تا 21 این ماه( مطابق با 6 - 12...
اکتبر) ادامه یافت به ابتکار و همکاری مرکز مطالعات افغانستان معاصر و مرکز خبرنگاران افغانستان و پشتیبانی آژانس خبری نووستی و بنیاد حمایت از دیپلوماسی مردمی روسیه سازمان دهی گردیده بود.

گزارش تصویری

در ترکیب این هیئت 12 تن از مسئولان ارشد برخی از نهادهای خبرنگاری، مسئولان و خبرنگاران شماری از رسانه های مهم تصویری، صوتی، آژانس های مهم خبری از مرکز و ولایات مختلف افغانستان شامل بودند.

این هیئت در نخستین روز سفر با میزبانان این سفر در هوتل پرزدنت مسکو آشنا و در مورد برنامه هایشان بحث و تبادل نظر کردند.

خبرنگاران در دومین روز با همراهی نماینده گان نهادهای میزبان از آثار تاریخی شهر مسکو و جاهای دیدنی این شهر بازدید کردند و از نزدیک با تاریخ و تمدن کهن روسیه آشنا شدند.

در سومین روز از سفر که به دید و بازدید های رسمی اختصاص یافته بود ابتدا هیئت خبرنگاران افغانستان بنا به دعوت آژانس خبری نووستی، بزگترین خبررسانی روسیه از این آژانس بازدید به عمل آورد.

طی این برنامه مسئولان نهادهای خبرنگاری، رسانه ها و خبرنگاران افغانستان ضمن ملاقات با مسئولان ارشد بخش های مختلف نووستی، در مورد شیوه کار وسطح پوشش داخلی و بین المللی این بنگاه خبررسانی آشنا شدند و راهکارهای عملی ارتباط و همکاری با یک دیگر را مورد بحث قرار دادند.

سپس این هیئت با حضور در ایستگاه تلویزیون RT، مشهور ترین شبکه تلویزیون بیرون مرزی روسیه از نزدیک بخش های مختلف این رسانه را دیدن نموده و در مورد شیوه کاری آن به ویژه کانال عربی زبان آن آشنا شدند.

در این دیدار مسئولان شبکه آر تی و شماری از نماینده گان تلویزیون های افغانستان در زمینه ارتباط و همکاری حرفه های گفتگو کردند.

در ادامه سومین روز از این سفر هیئت ارشد فعالان رسانه ای افغانستان از اتحادیه سراسری ژورنالیستان روسیه دیدن و با وسیولود بوگدانوف، رئیس این اتحادیه و شماری از اعضای هیئت رئیسه آن ملاقات دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار نماینده گان نهادهای خبرنگاری ورسانه ای افغانستان پیشرفت ها و چالش های فراروی شان را با همکاران روس خود در میان گذاشتند. و با کارکرد اتحادیه ژورنالیستان روسیه نیز آشنا شدند.

وسیولود بوگدانوف نیز در سخنانی با عالی ارزیابی کردن ابتکارسازمان دهنده گان این سفر ازعلاقه این اتحادیه برای ارتباط کاری و همکاری متقابل با همکاران افغان خود خبرداد و گفت که به عنوان یک گام آغازین در این زمینه از فعالان رسانه ای افغانستان در همایش های بین المللی که به ابتکار اتحادیه ژورنالیستان روسیه دایر می گردد، دعوت به عمل خواهد آورد.

در چهارمین روز اعضای هیات افغانی با ضمیر کابلوف، نماینده خاص رئیس جمهور روسیه درامور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه روسیه ملاقات نمودند.

کابلوف دراین در دیدار در مورد تجربه خود از کار در افغانستان و شناخت اش از این کشور پاکستان سخن گفت و به تشریح دیدگاه روسیه در این زمینه پرداخت و در نهایت این نشست با پرسش های خبرنگاران و پاسخ نماینده ویژه روسیه برای افغانستان و پاکستان پایان یافت.

در ادامه بازدید های روز چهارم هیئت ارشد مسئولان و خبرنگاران افغانستان از روزنامه غیر دولتی کمرسانت بازدید و با مسئولان آن دیدار و گفتگو کردند.

مسئولان روزنامه کمرسانت دراین دیدار در مورد فعالیت گذشته این رسانه، پیشرفت ها و مشکلات خود توضیح دادند و دو جانب در مورد اوضاع کنونی افغانستان، شرایط آن پس از خروج قوای نظامی بین المللی در سال 2014، و نقش کشورهای مختلف بحث و تبادل نظر کردند.

پنجمین روز این سفر با بازدید از دومای دولتی آغاز شد وهیئت با خانم ولانتینا تیریشکووا، نخستین زن فضا نورد جهان و معاون کمیته روابط بین المللی دوما ملاقات کردند.

در این دیدار اوضاع افغانستان و اثرات نزدیکی پاکستان و روسیه بر این کشور مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و هیئت افغان نگرانی خود را از بازتاب کم اوضاع افغانستان به ویژه تحولات مثبت این کشور در رسانه های روسیه با خانم تیریشکووا ابراز کردند.

هیئت فعالان رسانه ای افغانستان همچنان با تاکید بر توسعه مناسبات فرهنگی، تجارتی و اقتصادی دو کشور خواستار توجه بیشتر پارلمان روسیه در این زمینه شدند.

معاون امور بین المللی دومای دولتی روسیه نیز در مقابل با ابراز خرسندی از دیدار این هیئت از مسکو گفت که افغانستان از اهمیت ویژه برای روسیه برخوردار است و آنها خواسته های مطرح شده را با جدیت پیگیری خواهند کرد.

پس ازاین دیدار هیئت با بازدید از مجمتع تلویزیونی «استانکینا» با بخش های مختلف این مجمتع به ویژه استدویوهای بزرگ آن از نزدیک آشنا شدند.

ملاقات با الکساندر گورنوف، ژورنالیست مشهور تلویزون روسیه از دومین برنامه این روز بود. گرونوف در این دیدار طی سخنانی در باره تاریخ ظهور تلویزیون شوروی و روسیه کنونی معلومات داد.

موضوع ایجاد "تلویزیون عامه" در فدراسیون روسیه از موضوعات دیگری بود که در جریان این ملاقات مورد بحث قرار گرفت.

در ششمین روز هیئت مسئولان و خبرنگاران ارشد افغانستان از انستیتوت اسلامی مسکو دیدن نمود. رئیس این موسسه تحصیلات عالی در مورد ایجاد و فعالیت این انستیتوت به مهمانان معلومات داده و دیدگاه خود را در مورد رویدادهای جهان اسلام ابراز نمود.

بازدید از سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در فدراسیون روسیه، دیگر برنامه رسمی این روز بود.

عزیزالله کرزی، سفیر مختار و نماینده فوق العاده افغانستان در روسیه ملاقات نمود. اعضای هیات چشم دید خود از مسکو و برداشت های خود از بازدیدها و دیدارهای انجام شده را با سفیر در میان گذاشتند.

سفیر افغانستان نیز در سخنانی سفراین هیئت به مسکو را یک رویداد مهم خواند و ضمن مهم خواندن تاریخ و نقش روسیه در عرصه بین المللی، میزان مناسبات میان افغانستان و روسیه در " بلند ترین سطح" طی سال های اخیر توصیف کرد.

در پایان برنامه فشرده آخرین روز این سفر، هیئت فعالان رسانه ای افغانستان از مرکز تجارتی افغانستان بازدید و با حاجی نادرشاه، رئیس این مرکز دیدار نمودند. دراین دیدار چگونگی فعالیت های تجارتی و اقتصادی افغان ها در روسیه به بحث گرفته شد و در نهایت اعضای هیئت در ضیافتی که از سوی این تاجر ترتیب داده شده بود، شرکت کردند.

بازتاب خبری سفر هیئت افغانی به مسکو در افغانستان گسترده بود، چنانچه چندین شبکه تلویزیونی، خبررسانی ها، روزنامه ها و رادیو ها در این مورد گزارشها و برنامه های ویژه نشر نمودند.

گزارش از زحل سرحد


بازتاب گسترده سفر هیئت خبرنگاران افغانستان

سخن روز/
بازتاب گسترده سفر هیئت خبرنگاران افغانستان به روسیه
/23.10.201
برای نخستین بار طی ده سال اخیر هیئتی از مسئولان و خبرنگاران ارشد رسانه های افغانستان از روسیه بازدید بعمل آورد.

این سفر که از 15 میزان تا 21 این ماه( مطابق با 6 - 12...
اکتبر) ادامه یافت به ابتکار و همکاری مرکز مطالعات افغانستان معاصر و مرکز خبرنگاران افغانستان و پشتیبانی آژانس خبری نووستی و بنیاد حمایت از دیپلوماسی مردمی روسیه سازمان دهی گردیده بود.

گزارش تصویری

در ترکیب این هیئت 12 تن از مسئولان ارشد برخی از نهادهای خبرنگاری، مسئولان و خبرنگاران شماری از رسانه های مهم تصویری، صوتی، آژانس های مهم خبری از مرکز و ولایات مختلف افغانستان شامل بودند.

این هیئت در نخستین روز سفر با میزبانان این سفر در هوتل پرزدنت مسکو آشنا و در مورد برنامه هایشان بحث و تبادل نظر کردند.

خبرنگاران در دومین روز با همراهی نماینده گان نهادهای میزبان از آثار تاریخی شهر مسکو و جاهای دیدنی این شهر بازدید کردند و از نزدیک با تاریخ و تمدن کهن روسیه آشنا شدند.

در سومین روز از سفر که به دید و بازدید های رسمی اختصاص یافته بود ابتدا هیئت خبرنگاران افغانستان بنا به دعوت آژانس خبری نووستی، بزگترین خبررسانی روسیه از این آژانس بازدید به عمل آورد.

طی این برنامه مسئولان نهادهای خبرنگاری، رسانه ها و خبرنگاران افغانستان ضمن ملاقات با مسئولان ارشد بخش های مختلف نووستی، در مورد شیوه کار وسطح پوشش داخلی و بین المللی این بنگاه خبررسانی آشنا شدند و راهکارهای عملی ارتباط و همکاری با یک دیگر را مورد بحث قرار دادند.

سپس این هیئت با حضور در ایستگاه تلویزیون RT، مشهور ترین شبکه تلویزیون بیرون مرزی روسیه از نزدیک بخش های مختلف این رسانه را دیدن نموده و در مورد شیوه کاری آن به ویژه کانال عربی زبان آن آشنا شدند.

در این دیدار مسئولان شبکه آر تی و شماری از نماینده گان تلویزیون های افغانستان در زمینه ارتباط و همکاری حرفه های گفتگو کردند.

در ادامه سومین روز از این سفر هیئت ارشد فعالان رسانه ای افغانستان از اتحادیه سراسری ژورنالیستان روسیه دیدن و با وسیولود بوگدانوف، رئیس این اتحادیه و شماری از اعضای هیئت رئیسه آن ملاقات دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار نماینده گان نهادهای خبرنگاری ورسانه ای افغانستان پیشرفت ها و چالش های فراروی شان را با همکاران روس خود در میان گذاشتند. و با کارکرد اتحادیه ژورنالیستان روسیه نیز آشنا شدند.

وسیولود بوگدانوف نیز در سخنانی با عالی ارزیابی کردن ابتکارسازمان دهنده گان این سفر ازعلاقه این اتحادیه برای ارتباط کاری و همکاری متقابل با همکاران افغان خود خبرداد و گفت که به عنوان یک گام آغازین در این زمینه از فعالان رسانه ای افغانستان در همایش های بین المللی که به ابتکار اتحادیه ژورنالیستان روسیه دایر می گردد، دعوت به عمل خواهد آورد.

در چهارمین روز اعضای هیات افغانی با ضمیر کابلوف، نماینده خاص رئیس جمهور روسیه درامور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه روسیه ملاقات نمودند.

کابلوف دراین در دیدار در مورد تجربه خود از کار در افغانستان و شناخت اش از این کشور پاکستان سخن گفت و به تشریح دیدگاه روسیه در این زمینه پرداخت و در نهایت این نشست با پرسش های خبرنگاران و پاسخ نماینده ویژه روسیه برای افغانستان و پاکستان پایان یافت.

در ادامه بازدید های روز چهارم هیئت ارشد مسئولان و خبرنگاران افغانستان از روزنامه غیر دولتی کمرسانت بازدید و با مسئولان آن دیدار و گفتگو کردند.

مسئولان روزنامه کمرسانت دراین دیدار در مورد فعالیت گذشته این رسانه، پیشرفت ها و مشکلات خود توضیح دادند و دو جانب در مورد اوضاع کنونی افغانستان، شرایط آن پس از خروج قوای نظامی بین المللی در سال 2014، و نقش کشورهای مختلف بحث و تبادل نظر کردند.

پنجمین روز این سفر با بازدید از دومای دولتی آغاز شد وهیئت با خانم ولانتینا تیریشکووا، نخستین زن فضا نورد جهان و معاون کمیته روابط بین المللی دوما ملاقات کردند.

در این دیدار اوضاع افغانستان و اثرات نزدیکی پاکستان و روسیه بر این کشور مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و هیئت افغان نگرانی خود را از بازتاب کم اوضاع افغانستان به ویژه تحولات مثبت این کشور در رسانه های روسیه با خانم تیریشکووا ابراز کردند.

هیئت فعالان رسانه ای افغانستان همچنان با تاکید بر توسعه مناسبات فرهنگی، تجارتی و اقتصادی دو کشور خواستار توجه بیشتر پارلمان روسیه در این زمینه شدند.

معاون امور بین المللی دومای دولتی روسیه نیز در مقابل با ابراز خرسندی از دیدار این هیئت از مسکو گفت که افغانستان از اهمیت ویژه برای روسیه برخوردار است و آنها خواسته های مطرح شده را با جدیت پیگیری خواهند کرد.

پس ازاین دیدار هیئت با بازدید از مجمتع تلویزیونی «استانکینا» با بخش های مختلف این مجمتع به ویژه استدویوهای بزرگ آن از نزدیک آشنا شدند.

ملاقات با الکساندر گورنوف، ژورنالیست مشهور تلویزون روسیه از دومین برنامه این روز بود. گرونوف در این دیدار طی سخنانی در باره تاریخ ظهور تلویزیون شوروی و روسیه کنونی معلومات داد.

موضوع ایجاد "تلویزیون عامه" در فدراسیون روسیه از موضوعات دیگری بود که در جریان این ملاقات مورد بحث قرار گرفت.

در ششمین روز هیئت مسئولان و خبرنگاران ارشد افغانستان از انستیتوت اسلامی مسکو دیدن نمود. رئیس این موسسه تحصیلات عالی در مورد ایجاد و فعالیت این انستیتوت به مهمانان معلومات داده و دیدگاه خود را در مورد رویدادهای جهان اسلام ابراز نمود.

بازدید از سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در فدراسیون روسیه، دیگر برنامه رسمی این روز بود.

عزیزالله کرزی، سفیر مختار و نماینده فوق العاده افغانستان در روسیه ملاقات نمود. اعضای هیات چشم دید خود از مسکو و برداشت های خود از بازدیدها و دیدارهای انجام شده را با سفیر در میان گذاشتند.

سفیر افغانستان نیز در سخنانی سفراین هیئت به مسکو را یک رویداد مهم خواند و ضمن مهم خواندن تاریخ و نقش روسیه در عرصه بین المللی، میزان مناسبات میان افغانستان و روسیه در " بلند ترین سطح" طی سال های اخیر توصیف کرد.

در پایان برنامه فشرده آخرین روز این سفر، هیئت فعالان رسانه ای افغانستان از مرکز تجارتی افغانستان بازدید و با حاجی نادرشاه، رئیس این مرکز دیدار نمودند. دراین دیدار چگونگی فعالیت های تجارتی و اقتصادی افغان ها در روسیه به بحث گرفته شد و در نهایت اعضای هیئت در ضیافتی که از سوی این تاجر ترتیب داده شده بود، شرکت کردند.

بازتاب خبری سفر هیئت افغانی به مسکو در افغانستان گسترده بود، چنانچه چندین شبکه تلویزیونی، خبررسانی ها، روزنامه ها و رادیو ها در این مورد گزارشها و برنامه های ویژه نشر نمودند.

گزارش از زحل سرحد


تصویر مبهم آیندۀ افغانستان

تصویر مبهم آیندۀ افغانستان در مناظرات انتخاباتی امریکا
محمد هاشم حبیب زاده
23.10.2012
کاندیدان ریاست جمهوری ایالات متحده شب گذشته در آخرین مناظرۀ انتخاباتی در کنار سایر مسایل و اختلاف نظر ها، بر پایان جنگ افغانستان و خروج نیروهای امریکای ...
تا اخیر سال 2014 میلادی نظر مشترک و مشابه داشتند. ولی آنچه که مبهم باقی ماند، افغانستانِ پس از سال 2014 است.

صرف نظر از اینکه کدام کاندید درانتخابات ریاست جمهوری امریکا در دو هفته آینده برنده خواهد شد، پایان جنگ افغانستان برای ایالات متحده به یک اجماع عمومی تبدیل شده است.

پایان جنگ افغانستان برای امریکا
جان فیفیر تحلیل پالیسی خارجی در یکی از نهاد های پژوهشی واشنگتن نیز پایان جنگ در افغانستان را حتمی میداند زیرا به باور او تقاضای مردم ایالات متحده نیز همین است."مت رامنی در گذشته گفته بود که دپلوماسی در افغانستان مؤثر نیست و اردو و سایر نیروهای امنیتی افغان توانایی تامین امنیت را ندارند. و بدین ملحوظ عساکر امریکایی باید فرار تر از سال 2014 در افغانستان باقی بمانند. ولی نظریات عامه در ایالات متحده در قبال این موضوع واضح است و فکر میکنم که مت رامنی حال این حقیقت را درک کرده است."

افغانستان فراتر از 2014
اما آنچه که در خصوص افغانستان مبهم باقی مانده است، تصویر یک افغانستان پس از سال 2014 است. اگر نیروهای افغان نتوانند امنیت سراسری را تامین کنند، چه اتفاق خواهد افتاد. با آنهم رئیس جمهور اوباما در مناظره شام گذشته گفت که به نیروهای افغان قابلیت های موردنیاز داده خواهد شد.
سعد الله غوثی استاد پوهنتون واشنگتن میگوید که در این رابطه مذاکرات بین مقامات افغان و امریکایی ادامه دارد." یک ضلع دیگری که روی کار خواهد آمد، پیمان ستراتیژیکی است که بین افغانستان و امریکا به امضا رسیده و روی موافقتنامۀ امنیتی که بر اساس آن تعداد و چگونگی وظایف عساکر تعین خواهد شد، مذاکرات دوام دارد."

ولی فیفیر میگوید که کاندیدان ریاست جمهوری ایالات متحده نمیخواهند که یک تصویر ناخوش آیند را در مورد آینده افغانستان به نمایش بگذارد."این در بخش اهداف، برای ایالات متحده که حاوی یک افغانستان با ثبات وغیر طالبانی با یک آیندۀ سیاسی بود، یک آزمون عمده است. زیرا کسب این اهداف ممکن نیست. و بدین ملحوظ هیچ یک از کاندیدان ریاست جمهوری ایالات متحده نمیخواهند که با این تصویر ناخوشایند، تعهد یک افغانستان باثبات را در جریان ریاست جمهوری شان دهند.

بی اعتمادی امریکا در قبال پاکستان
رئیس جمهور اباما در جریان بیان دست آورد های چهار ساله اش به کشته شدن اسامه بن لادن رهبر شبکۀ القاعده و بی باوری به حکومت پاکستان، اشاره نموده گفت که اگر اطلاعات موجود را با پاکستان در میان میگذاشت، اسامه بن لادن کشته نمیشد.

خادم حسین تحلیل مسایل سیاسی در پاکستان تا حدی با بیانات رئیس جمهور اوباما همنظر است. او میگوید که یک تعداد از پاکستانی ها به این نظر اند که افرادی در بخش امنیتی پاکستان وجود دارند که در صورت شریک ساختن این موضوع، اسامه بن لادن را آگاه میساختند. "به نظر من، در اظهارات (رئیس جمهور اوباما پیرامون بی باوری بر حکومت پاکستان) تا حدی واقعیت وجود دارد. ولی آنچه با این حقیقت پیوند دارد این است که در صورتی که ایالات متحده بر پاکستان اعتماد ندارد، پس دلیل ادامه کمک ها به سکتور امنیتی پاکستان در چه است.
رئیس جمهور اوباما دلیل کمک های نظامی با پاکستان را مصونیت ذخایر اتمی پاکستان وترغیب آن کشور در مبارزه با دهشت افگنی عنوان نموده است.

لطیفه

لطیفه
نادرشاه در یکی از جنگها مردی را دید که نهایت شجاعت و شهامت را به خرج می دهد . به وی نزدیک شده و گفت : تو کیستی و پدرت که بوده و اهل کجائی ؟
وی با شجاعت گفت : شاهنشاها نامم شیر افکن , پدرم سهراب , اهل اصفهان .

نادر با صدای مهیب خود ...
پرسید که در آشوب افغان در اصفهان تو کجا بودی ؟

مرد گفت : من بودم ولی تو نبودی .

نادر را حاضر جوابی او خوش آمده گرامی اش داشت

انقلابات دموکراتیک یا کودتاه

بهار عربی: انقلابات دموکراتیک یا کودتاهای اماده شده؟
سياست, مقالات, در جهان
26.10.2012, 16:50
بهار عربی – جوانه تخم های می باشد که قبلاً رئیس جمهور جورج بوش جوان زمان شانده بود که نظریه «شرق نزدیک بزرگ» و دموکراتیزه ساختن تمام این...
ساحه را پیشکش نموده بود. این مطلب را سرگی لوروف وزیر خارجه روسیه طی تبصره بر اوضاع در شرق نزدیک در مصاحبه با روزنامه « روسیسکایا گازیته» اظهار داشته است. جالب اینکه این ارزیابی در ریشه با ان ارزیابی ها که کارشناسان در باره حوادث جاری در شرق نزدیک و شمال افریقا نموده و مینمایند و انها را جنبش های خودجوش مردمی می خواندند، تفاوت دارد.کدام حقایق و حوادث به وزیر خارجه روسیه امکان چنین اعلامیه را میسر ساخته اند؟ شرق شناس ویچسلاف ماتوزوف نظر خود را چنین بیان داشته است: تغییرات در رهبر سیاسی بسیاری کشورهای عربی به اساس پروگرام تحقق می یافت که از طرف نیروهای خارجه طرح ریزی شده اند. حالا میتوان ازادانه اسنادی را یافت که این تیزس را تائید میکند. امریکا جهت تغییر اعتبار خود فیصله نموده و ظاهراً از رویارویی اشکار با جهان اسلام عقب نشینی نموده و ماسک دموکراتیک را بروی خود کشیده، ولی در اصل همان چهره قبلی ضد اسلامی را حفظ نموده است. برای این کار مجموعه کامل اقدامات سیاسی خارجی طراحی شده که تحقق انها را کارپوریشن های چند ملیتی امریکایی که در سازمان خاص ایجادشده به این منظور بنام «Busisness for Diplomatic ActionL » باهم متحد شده و در ان ماکدونالدس، روتچیلد کارپوریشنو امریکن ایرلاینز، بوئینگ و کمپنی های مشهور دیگر شامل گردیده اند. انها از تحصیل اتباع شرق نزدیک در بهترین موسسات تحصیلی امریکایی حمایت مالی میکردند و پروگرام های سرنگونی رژیم های را تمویل میکردند، بدون در نظرداشت اینکه انها متحدین امریکا بودند و یا خیر.چرا لامریکایان تمام این اعمال را به خاطر تغییر ساحه سیاسی در جهان عرب و اسلامی انجام میدهند؟ مفهوم این همه اعمال انها در این گفته مشور که « تفرقه بیانداز و حکومت کن» نهفته می باشد. این همان نظریه شرق نزدیک بزرگ است که سرگی لوروف به ان اشاره نموده است ویچسلاف ماتوزوف گفت: در باره تعیین سرحدات جدید شرق نزدیک وزیر خارجه وقت امریکا کاندولیزه رایس در سال 2006، زمانه نیروی هوایی اسرائیل لبنان را بمبارد میکرد، صادقانه اعلام داشته بود. او در ان وقت گفته بود: " انچه را که ما امروز در لبنان مشاهده میکنیم، در ماهیت امر، عبارت از اغاز نبردهای قومی است که در نتیجه ان شرق نزدیک نو عرض اندام خواهد کرد. کارشناس میگوید که این بدان معنی است که در پلان های امریکا، منجمله مداخله نظامی، تغیر سرحدات و ساختارهای سیاسی در منطقه شامل می باشند. همین اکنون رژیم ها در تونس، مصر، لیبیا، یمن و سوریه قربانی شده، ولی پروسه تا هنوز متوقف نگردیده است. این ثبوت مستند دارد. در پلان ها عربستان سعودی نیز یاداوری میشود. این ثبت در نقشه های نو شرق نزدیک وجود دارد که دگروال امریکایی رالف پیتروس طراحی نموده است. در ان این دولت سنی به سه بخش تقسیم شده است. تشکیل سنی به صحرای روب الاخالی، بجای مکه و مدینه یک نوع « واتیکان اسلامی» تجرید شده و دولت بزرگ شیعه که بخش های شرقی عربستان سعودی و بخش های جنوبی عراق و ایران معاصر را احتوا میکند، پیشبینی میگردد. حالا تضادهای مذهبی به برخوردها در بحرین منجر میشوند. اگرچه ظاهراً ایران را به این کار متهم می سازند، ولی من این احتمال را رد نمی کنم که در پشت این همه دستگاه های استخباراتی قرار دارند. صحبت تنها بر سر خلیج فارس مطرح بحث نمی باشد. سرنوشت مشابه در انتظار شرق نزدیک و اوسط و افریقای شمالی می باشد.پروژه تغییرات در شرق نزدیک بزرگ میتواند مفکوره نابغه شرور از فلم هالیود معلوم گردد. ولی حقیقت اینست که این مفوکوره در عمل تحقق می یابد. ما این کار را در جریان دو سال «بهار عربی» مشاهده میکنیم

وقتی اینهمه لاله های خون



رویا افسون
وقتی اینهمه لاله های خون
و اندوه های زرد را
نگاه می کنم
آسمان بر سرم
سیاه می شود
...
می خواهم جهان را
فراموش کنم
ولی وقتی به یاد
مادران خونابه در چشم
وکودکان اشک می افتم
فراموشی را
فراموش می کنم

 

امریکا با قراردادی های تقلب کار باز هم قرارداد می بندد؟


چرا امریکا با قراردادی های تقلب کار باز هم قرارداد می بندد؟

07.08.1391
در یک راپوری که اخیراً از طرف دفتر مفتش خاص ایالات متحده امریکا برای امور بازسازی افغا...
نستان به نشر رسیده، راجع به قرارداد ساختمان یک قشلهء عسکری برای اردوی ملی افغانستان ابراز نگرانی شده است.

این قشله عسکری که بنام کمپ پامیر یاد می گردد برای استقرار 1800 عسکر در ولایت قندز در نظر گرفته شده و از طرف کمپنی ساختمانی داین کارپ انترنشنل امریکایی (Dyn Corp International) به مصرف 72.8 ملیون دالر امریکایی ساخته شده است.

در راپور دفتر مفتش خاص امریکا آمده است، قراردادی در جریان کار ساختمان این قشله عسکری، کم ترین توجه به امر حساب دهی نکرده و این کار همان مشکلات را بخاطر می آورد که در مدت ده سال گذشته در قرارداد های امور بازسازی در عراق صورت گرفته است.

در راپور جدید آمده است، زمانیکه دفتر مفتش خاص امریکا آخرین راپور بررسی خود را در مورد بازسازی عراق تکمیل نمود، نوشت:
« ملیارد ها دالر مالیه دهندگان امریکا در عراق ضایع گردید، ولی قراردادی ها ثروتمند شدند.»

در راپور گفته شده، این موضوع در مورد افغانستان هم صدق می کند. به این معنی که در مدت ده سال گذشته پول های فراوان در افغانستان ضایع گردید، نه دیموکرات ها و نه هم جمهوریخواهان توانستند جلو این ضایعات را بگیرند.

در راپور گفته شده، بار ها نام های قراردادی های انفرادی تقلب کار و غیر حسابده در لست سیاه داخل گردیده، ولی با گذشت زمان فراموش شده و آنها دوباره در صف اول قراردادی ها قرار گرفتند. چنانچه در ماه اپریل سال 2010 میلادی، دفتر(SIGAR ) یا دفتر مفتش خاص امریکا هوشدار داد که ساختمان" کمپ پامیر" یا قشله عسکری قندز در یک زمین غیر ثابت و ناهموار و بدون در نظر گرفتن زهکشی یا بده رفت و توام با یک سلسله نواقص دیگر توسط داین کارپ ساخته شده است.

اما در ماه دسامبر سال 2011 میلادی باز هم همین کمپنی داین کارپ انتر نشنل قرار داد 72.8 ملیون دالری را بدون تضمین و آزاد از هر گونه حسابدهی و مسوولیت به دست آورد.

به گفته راپور، در ماه مارچ سال جاری، دفتر تفتش خاص بار دیگر کار ساختمان قشله را تعقیب نمود و دریافت که نه تنها کار ساختمان آن از لحاظ کیفیت پایین تر است بلکه کار ساختمان مدت چهارده ماه ناوقت تر از تاریخ معینه تکمیل گردیده است.

این در حالی بود که اردوی ملی در این مدت در زیر خیمه ها بود و باش داشتند و کمپنی داین کارپ از مجموع 72.8 ملیون دالر قرارداد، 51 ملیون آن را بدست آورده است.

اما آشیلی بورکی سخنگوی کمپنی داین کارپ گفته است، کمپنی به هیچ صورت با نتیجه گیری بررسی دفتر مفتش خاص موافق نیست، کار های باقی مانده این پروژه در سال گذشته کاملاً تکمیل و پروژه دیگر بسته شده است.

به نوشته راپور دفتر تفتش خاص امریکا، این کمپنی با همه نواقص کاری کاستی ها هنوز هم یک بازیگر عمده در قرار داد های امریکا در افغانستان است و روز به روز در حال پیشرفت می باشد.
چنانچه در ربع دوم سال 2012 میلادی عاید این کمپنی به 960 ملیون دالر رسید که تقریباً همهء آن از طریق قرارداد با حکومت امریکا بدست آمده است

 



پیام جبهه ملی افغانستان به مناسبت شهادت

پیام جبهه ملی افغانستان به مناسبت شهادت هموطنان عزیز در حمله‌ی تروریستی طالبان به ولایت فاریاب
جمعه, 26 اكتبر 2012 12:38
مدیر


خانواده‌ی شهدا و مجروحان حادثه‌ی تروریستی امروز فاریاب! تسلیت و غم شریکی واژه‌ی کوچکی است که نمی تواند سنگینی غم از دست دادن عزیزان و مجروحان شما را کاهش دهد، اما این غم بزرگ تنها غم شما نه بلکه ما هم از اثر این حادثه‌ی تروریستی که توسط سفاکان قرن و بی باور به همه ارزش‌های والای انسانی و اسلامی (طالبان) صورت گرفته است، در عزا نشسته ایم.جبهه ملی افغانستان ضمن تقبیح کردن این حادثه‌ی تروریستی، برای شهدای به خون خفته‌ی این حادثه فردوس برین و برای مجروهان سلامتی عاجل تمنا دارد.
تروریستان بی ایمان به ارزش‌های اسلامی و انسانی، با حمله نمودن به نمازگزاران عید سعید قربان، ده‌ها تن از عزیزان مارا شهید و زخمی ساختند. این حمله‌ی بی رحمانه و بزدلانه یک بار دیگر چهره‌ی شیطانی و هیولایی این گروه تشنه به خون مردم ما را برملا ساخته و نشان داد که روند صلح یک جانبه‌ی حکومت و برادر خوانی این گروه توسط رییس جمهور و دیگر همفکرانش، تمسخر به خون سرخ شهدای ملت مجاهد ماست.
حملات بی رحمانه‌ی طالبان و دیگر تروریستان همکارشان به مساجد، روزهای مذهبی و جشن‌های خوشی مردم ما، نشان می‌دهد که این گروه هیچ باور و ایمان به ارزش‌های اسلام و انسانیت نداشته و مهر دشمنی با مردم ما را بر ذهن گندیده‌ی خود حک کرده اند.
ما از ملت شریف و آزاده‌ی خود تقاضا داریم که فریب دشمان خود و سرزمین شان را نخورده و همه یک پارچه در برابر این گروه بدوی و غیر اسلامی، متحد شوند تا ریشه ی ترور و اختناق از سرزمین مان پاک شود.
جبهه‌ ملی افغانستان، با توجه به اعمال ددمنشانه‌ی گروه طالبان یک بار دیگر به دولت افغانستان هشدار می‌دهد که از تذرع و برادر خوانی دشمنان افغانستان دشت کشیده و باتوجه به مسئولیت قانونی اش که دفاع از جان و مال مردم است، به درستی عمل نموده و صبر مردم را بیشتر از این به آزمایش نگیرد.
احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی افغانستان    

Wednesday, 24 October 2012

همایش «بررسی علل تشدید بحران در افغانستان

همایش «بررسی علل تشدید بحران در افغانستان» با حضور استاد محقق در لندن برگزار می شود
استاد حاجی محمد محقق به منظور دیدار با افغانستانیهای مقیم انگلستان روز شنبه گذشته ۱۳ اکتبر وارد لندن شد.
استاد حاجی محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، رئیس کمیسیون عدلی و قضایی مجلس نمایندگان و از رهبران جبهه ملی افغانستان روز یکشنبه ۲۱ اکتبر، در همایش «بررسی علل تشدید بحران در افغانستان» حضور خواهند یافت و در جمع افغانستانی های مقیم انگلستان به سخنرانی خواهند پرداخت.
اقشار مختلف مردم، انجمن های دانشجویی، فعالین مدنی، نمایندگی احزاب سیاسی، انجمن های فرهنگی و شخصیت های سیاسی، علمی و فرهنگی با اعلام آمادگی در این همایش حضور خواهند یافت.
استاد حاجی محمد محقق به منظور دیدار با افغانستانیهای مقیم انگلستان روز شنبه گذشته ۱۳ اکتبر وارد لندن شد. استاد محقق در میدان هوایی هیترو لندن مورد استقبال پرشور اقشار مختلف مردم، اعضای شورای نمایندگی حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، شخصیتهای سیاسی، دانشجویان و روئسای انجمن های فرهنگی و اجتماعی قرار گرفت.
اطلاعیه همایش «بررسی علل تشدید بحران در افغانستان

دیدار در مجلس اعیان بریتانیا

رییس مجلس سنای بریتانیا در دیدار با یکی از رهبران جبهه ملی افغانستان بر نگرانی مشترک با مقامات اپوزیسیون افغانستان در مورد وضعیت امنیتی این کشور و همچنین انتخابات آینده تأکید کرد.
لرد فرانسیس دوسوزا در دیدار با حاجی محمد محقق
خانم دوسوزا و استاد محقق پيرامون وضعيت فعلی افغانستان و سال ٢٠١٤ و همچنین پروسه انتقال امنيتى وانتخابات آينده تبادل نظر نمودند
از رهبران ارشد جبهه ملی و رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان گفت که فراهم ساختن شرایط برای برگزاری یک انتخابات شفاف، آزاد و عادلانه در افغانستان یکی از دغدغه های اصلی جامعه بین المللی از جمله دولت و پارلما
ن بریتانیاست.
خانم دوسوزا در این دیدار در مقر پارلمان بریتانیا گفت که به باور نیروهای اپوزیسیون به شمول مقامات جبهه ملی افغانستان، خروج سربازان خارجی ممکن است تبعات منفی بر انتخابات آینده ریاست جمهوری و پارلمانی در این کشور بگذارد و امیدواریها را برای برگزاری یک انتخابات شفاف و سالم را زیر سوال ببرد. او همچنین گفت که با باور وی مأموریت نیروهای بین المللی در افغانستان برای مبارزه با تروریسم عملاً پایان نیافته و خروج سریع آنان تلاشها را برای تأمین ثبات سیاسی در افغانستان در شرایط حساس کنونی کمرنگ سازد.
رییس مجلس سنای بریتانیا در این دیدار گفت که در مورد برگزاری یک انتخابات شفاف قابل قبول برای تمام طرفها و همچنین ادامه روند بازسازی و تأمین امنیت با جبهه ملی هم عقیده است، و در عین حال ادامه تلاشها برای استقرار دموکراسی در افغانستان و حفظ دستاوردهای ده سال اخیر برای مقامات بریتانیا علارغم برنامه خروج نیروها همچنان اهمیت دارد.
آقای محقق در این دیدار، در ادامه گفتگوهایش با مقامات دولتی و نمایندگان پارلمان بریتانیا در جریان سفر یک هفته به این کشور، همچنین تأکید کرد که تقویت نیروهای امنیتی افغانستان و برگزاری یک انتخابات شفاف، تضمین کننده ثبات سیاسی در آینده این کشور است. او ثبت کامپیوتری رأی دهندگان و نظارت دقیق ملی و بین المللی بر روند انتخابات آینده را از شرایط اساسی برای برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه ریاست جمهوری و پارلمانی خواند»

آمریکا مذاکرات مستقیم را با ایران منتفی ندانسته است


کاخ سفید: آمریکا هیچگاه مذاکرات مستقیم را با ایران منتفی ندانسته است
10:20 | 1391 / 08 / 03
"دنیس واروشیلوف" (Denis Voroshilov)
واشینگتن، 3 آبان، آمریکا هیچگاه مخالف مذاکرات مستقیم با ایران در مورد برنامه هسته ای نبوده و "باراک اوباما" ری...
یس جمهور این کشور روز سه شنبه در جریان مناظرات ماقبل انتخاباتی با "میت رومنی" نامزد حزب جمهوری خواه دوباره این امر را مورد تاکید قرار داده است. این مطلب را "جی کارنی" دبیر مطبوعاتی رییس جمهور آمریکا اظهار داشت.

کارنی ضمن پاسخ دادن به پرسش خبرنگاران در این خصوص که آیا آمریکا برای چنین مذاکراتی آماده است، گفت: "شما سخنان دیشب رییس جمهور را گوش کردید... وی آماده بررسی مساله مذاکرات مستقیم با ایران است تا یقین پیدا کند که ایران تمام تعهدات بین المللی خود را اجرا می نماید".

دبیر مطبوعاتی رییس جمهور آمریکا همچنین توجه خبرنگاران را به این نکته جلب کرد که آمریکا در گذشته نیز از گفتگوی دوجانبه امتناع نورزیده و امکان دست یافتن ایران به سلاح هسته ای یگانه مساله غیرقابل قبول در رابطه با ایران است.

کارنی گفت: "یادآور می شوم که موضع رییس جمهور افزایش فشار بین المللی بر ایران است تا این کشور اجرای تعهدات خود در رابطه با برنامه هسته ای را آغاز کند اما این موضع همواره آمادگی برای انجام بحث دوجانبه جدی را در نظر می گیرد".

وی همچنین بیانیه روز یکشنبه "ویتور" سخنگوی رسمی شورای امنیت ملی آمریکا مورد تایید قرار داد که گفت فعلا آمریکا هیچگونه مذاکرات مستقیم با ایران را برنامه ریزی نکرده است.

یادآور می شود روزنامه "نیویورک تایمز" روز 20 اکتبر گزارش داده بود مقامات آمریکا و ایران در نتیجه تبادل نظر پرتحرک و محرمانه درباره انجام اولین مذاکرات رسمی دوجانبه در مورد برنامه هسته ای ایران به توافق رسیده اند.

آمریکا، اسراییل و برخی از دیگر کشورهای غربی معتقدند که ایران تحت پوشش برنامه صلح آمیز هسته ای مشغول ساخت سلاح هسته ای است. مقامات ایرانی با رد این اتهامات بارها اعلام کرده اند که برنامه هسته ای این کشور صرفا جهت رفع نیازهای انرژی است.

«ریا نووستی

گروه "1+5" مرکب از 5 عضو دایمی شورای امنیت و آلمان از سال 2003 میلادی (1382) به همراه آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهان آن است که ایران کارهای مربوط به غنی سازی اورانیوم را که برای رژیم منع گسترش هسته ای خطرساز است، متوقف کرده و شفافیت کامل برنامه هسته ای خود را تامین کند.

در رابطه با مساله هسته ای ایران چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود دارد که در آنها تحریم هایی علیه این کشور اعمال شده است. بعلاوه، تعدادی از کشورها و سازمان های بین المللی قطعنامه های گوناگونی را علیه ایران صادر کرده و خواستار تامین شفافیت کامل برنامه هسته ای ایران و اثبات ماهیت صرفا صلح آمیز آن هستند. در این قطعنامه ها تحریم هایی علیه جمهوری اسلامی اعمال شده و از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های یکجانبه زیادی را علیه اشخاص حقوقی و حقیقی در رابطه با برنامه هسته ای ایران اعمال کرده اند




اسیای مرکزی: بین امریکا و روسیه



اسیای مرکزی: بین امریکا و روسیه
Tag cloud: سياست, مقالات, در جهان
24.10.2012, 19:23
phото: EPA
سفر جنرال ویلیام فریزر قوماندان نیروهای ترانسپورتی امریکا به جمهوری های اسیای مرکزی، همجوار با افغانستان – ترکمنستان، ازبکستان و بعاً مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است. به تبصره پیوتر گنچاروف در این مورد توجه فرمائید.
دو سال باقیمانده تا خروج نیروهای امریکا و ناتو از افغانستا ن از طریق جکستان
 ،  مدت زمان چندان زاید نیست. اگر چه رهبری ناتو پیوسته تاکید میکند که نیروهای افغان امنیت سه چهارم جمیعت کشور را تامین میکنند، ولی معلوم است که این کنترول تا اندازه زیادی اگر به حمایت مستقیم ناتو نباشد، پس به حمایت غیرمستقیم ان تامین میشود.
نمیه دوم سال 2014 موعد خروج تشدیدی نیروهای امریکا و ناتو از افغانستان می باشد. و برای این کار طرق مطمئین خروج قطعات از افغانستان اماده شده اند. در این هیچ جای تعجب نمی بود اگر جنرال ویلیام فریزر در چارچوب وظیفه مستقیم خود به منظور ایجاد مراکز ترانسپورتی، مانند مرکز انتقالات ترانزیتی در بیشکیک، در خاک همسایگان شمالی افغانستان سفر میکرد. مسکو به این مساله چگونه می بیند؟ ایا مسکو میتواند نفوذ خود را در اسای مرکزی از دست دهد؟ ط.ریکه اژدر کورتوف کارشناس انستیتوت تحقیقات ستراتیژیک و متخصص عمده روسیه در باره مسایل اسیای مرکزی عقیده دارد، مواضع روسیه در قدم اول در عرصه تجارتی اقتصادی تا اندازه زیادی مطمئین می باشند: اگر به اساس شاخص های بزرگ مقیاس اقتصادی قضاوت نمود، در حال حاضر مواضع روسیه در اسیای مرکزی هنوز چندان بد معلوم نمی شوند. تذکر این مطلب کافی است که حجم دوران تجارتی روسیه با کشورهای اسیای مرکزی نسبت به هر کشور دیگر بیشتر است. واین در حال است که تماس های اقتصادی با امریکا پیوسته پیچیده تر میگردند.
روابط تجارتی – اقتصادی روسیه با اسیای مرکزی طی چند قرن وجود دارند و طی مدت زمان تقریباً صد سال انها واحد های یک دولت واحد بودند. این که کار تا سرحد ظهور پایگاه های نظامی در اسیای مرکزی خواهد کشید یا خیر؟ سوال جدا است. اژدر کورتوف میگوید: نفوذ جیوپولیتیکی روسیه در منطقه باقی خواهد ماند اگر مطلق نباشد، پس نفوذ مسلط خواهد بود. روسیه در ماهیت امر در ردیف شرکای جیوپولیتکی تمام دول اسیای مرکزی قرار دارد، اگر مقامات عالی این دول هنگام بازدید از واشنگتن هرچیز هم بگویند.
بر سخنان کارشناس میتوان یک عده نقاط مهم دیگر را نیز میتوان افزود که انتخاب اسیای مرکزی را بین امریکا و روسیه تعیین میکنند. اکثر کشورهای اسیای مرکزی اعضای سازمان امنیت دسته جمعی می باشند. به استثنای ترکمنستان و ازبکستان. در دسمبر سال 2011 در استانه در اجلاس سازمان امنیت دسته جمعی موافقت نامه امضا شده که مطابق ان پایگاه های نظامی کشورهای سومی در خاک کشورهای عضو سازمان فقط به اساس توافق همگانی ساخته شده میتوانند. در باره چیزی که در قصر سفید و بروکسل بخوبی مطلع می باشند.


Tuesday, 23 October 2012

عید اضحی مبارک

حلول عیدسعید اضحی را خدمت دوستان  عزیز تبریک میکویم
 

Friday, 19 October 2012

به سپرموشکی اروپایی ناتو پاسخ فنی خواهد داد

 
راگوزین: روسیه به سپرموشکی اروپایی ناتو پاسخ فنی خواهد داد
13:16
|
1391 / 07 / 27
 
مسکو، 27 مهر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ ممکن است روسیه در روابط خود با ناتو در زمینه سپر موشکی از دیپلماسی به دادن "پاسخ فنی" رو آورد. این مطلب را "دمیتری راگوزین" معاون نخست وزیر روسیه روز پنج شنبه اظهار داشت.
راگوزین در دیدار با نمایندگان مجمع پارلمانی ناتو در مسکو گفت: "فعلا پاسخ روسیه به سپر موشکی تا درجه زیادی از ماهیت مجازی، سیاسی و دیپلماتیک برخوردار است اما ما در شرایط معینی مجبور خواهیم شد به دادن پاسخ فنیرو آوریم و فکر می کنم شما از این پاسخ خوشتان نیاید".
یادآور می شود روسیه و ناتو در اجلاس سران دو طرف در لیسبون در نوامبر 2010 درباره ایجاد سپر موشکی اروپایی به توافق رسیدند. روسیه معتقد است تدوین نظریه و معماری سپر موشکی اروپایی باید بر اساس برابر حقوقی صورت گرفته و تدابیر مناسبی را برای تقویت اعتماد و شفافیت در نظر بگیرد.
طرح های مربوط به پیشبرد سپر موشکی جهانی آمریکا از جمله بخش اروپایی آن مانعی در مناسبات روسیه و آمریکا است. مقامات آمریکا بارها اعلام کرده اند که فعالیت سپر موشکی علیه روسیه نیست و همکاری در زمینه ایجاد آن هم به نفع آمریکا و ناتو و هم به نفع مسکو است اما اینکه تضمین عدم فعالیت سپر موشکی اروپایی علیه روسیه کتبی و لازم الاجرا ار لحاظ حقوقی باشد، برای مسکو دارای اهمیت اصولی است .آمریکایی ها تا به حال چنین تضمیناتی را به روسیه نداده اند. مسکو در پاسخ تهدید می کند سیستم های موشکی "اسکندر" را در استان کالینین گراد مستقر کرده و تعداد دیگری از تدابیر نظامی ـ سیاسی را اتخاذ کند.

Thursday, 18 October 2012

سياست, اخبار, در جهان


 
دوتن از کارمندان استخبارات امریکا در افغانستان کشته شدند
Tag cloud: سياست, اسيا, اخبار
18.10.2012, 10:16
phото: EPA
از اثر یک حمله انتحاری دوتن از کارمندان استخبارات امریکا در قندهار کشته شدند. این خبر را نمایندگان اداره ریاست جم...
هوری امریکا نیز تائید مینماید. این انفجار در تعمیر خدمات خاص افغانستان صورت گرفت که یک تن از کشته شده گان عضو سی آس ئ امریکا و دیگرش گاردون انگلیسی جوان 24 ساله تحلیلگر استخبارات امریکا بودند. یکجا با دوتن از استخبارات امریکا, 4 تن کارمندان استخبارات افغانستان نیز شهید شدند. ناتو میگوید که شخص انتحاری یکتن از کارمندان استخبارات افغانستان بود. اما دولت کابل این مساله را رد می نماید.

موضع جبهه ملی در مورد درخواست کرزی مبنی بر حذف نام رهبران طالبان از فهرست سیاه
چهارشنبه, 26 سپتامبر 2012 10:19
جبهه     
تقاضای رییس جمهور افغانستان در مجمع سازمان ملل، برای بیرون کردن نام رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل متحد، در صورتی درست می‌بود که رهبری طالبان آمادگی خود را برای مذاکرات صلح رسماً ابراز نموده و دست رد به سینه‌ی سازمان تروریستی القاعده می‌زد.

اما در شرایطی که طالبان و دیگر گروه‌های هراس‌افگن، هر روز با توسل به عملات خشونت بار (انتحاری و انفجار) جان مردمان بیگناه ما را می‌گیرند و به هیچ کس و هیچ چیزی رحم نداشته و هر طرحی را برای پذیرفتن صلح در کشور رد می‌کنند؛ تقاضای حذف بدون قید و شرط نام‌های رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل توسط رییس جمهور، نه تنها که برای ثبات افغانستان مفید نیست بلکه این کار خطرات جدی را برای ثبات و امنیت افغانستان در پی خواهد داشت.



دیورند سرانجام چه می‌شود؟

دیورند سرانجام چه می‌شود؟
دوشنبه, 01 اكتبر 2012 09:03
احمد عمران     
آیا رییس‌جمهوری در تلاش است که خط مرزی دیورند میان افغانستان و پاکستان را به رسمیت بشناسد؟تازه‌ترین یافته‌ها در این خصوص که به یک ناظر روسی برمی‌گردد، نشان از تلاش‌های رییس‌جمهوری برای به رسمیت شناختن این مرز اختلافی میان دو کشور دارد. الکساندر کنیازف یک ناظر روسی در افغانستان گفته که آقای کرزی از یک‌سال به این‌سو سعی در به رسمیت شناختنِ این خط مرزی دارد؛ ولی به باور این ناظر روسی، حساسیت‍‌های موجود در افغانستان سبب شده که آقای کرزی به وضاحت در این خصوص حرفی نزند.به باور بسیاری از آگاهان، خط مرزی دیورند مهم‌ترین مسالة مناقشه‌برانگیز میان افغانستان و پاکستان است که از سالیان متمادی بدون آن‌که باتوجه به کنوانسیون‌های بین‌المللی، راه‌حل منطقی و اصولی برای آن جست‌وجو شود، به یک مسالة داغ سیاسی تبدیل شده است. در این خصوص نه دولت‌مردان کشور حرف دلِ خود را بیان می‌کنند و نه هم دولت‌مردان پاکستان.
ولی بسیاری از آگاهان باور دارند که یکی از علل اصلی روابط غیردوستانة پاکستان با افغانستان، مسالة دیورند است. اما پرسش این‌جاست که آیا با پوشیده نگه داشتن یک مساله، می‌توان واقعیت آن را نیز پوشیده نگه داشت؟
شاید در گذشته‌های دور که دسترسی به اطلاعات، این‌همه فراگیر نبود و مردم افغانستان هم کمتر به مسایل سیاسی دلچسپی نشان می‌دادند، می‌شد که اختلاف‌نظرها در این رابطه را از چشم افکار عمومی پوشیده نگه داشت؛ ولی در حال حاضر که دسترسی به اطلاعات از آب خوردن هم ساده‌تر شده و مردم افغانستان هم در کورانِ حوادثِ سه دهة اخیر به‌شدت سیاسی شده‌اند، بعید به نظر می‌رسد که بتوان این‌گونه مسایل را که شدیداً به سرنوشت و آیندة کشور پیوند خورده، از چشم آن‌ها پنهان نگه داشت.
گروه ارگ که تمایلات به‌شدت پاکستانی دارد، از سال‌های دوری تلاش می‌کند که به هر نحو ممکن رضایت دوستان پاکستانی خود را در مسایل منطقه جلب کند. شاید موضوع امضای توافق‌نامة راهبردی با این کشور هم که در این برهة زمانی مطرح می‌شود، بی‌رابطه با مسالة دیورند نباشد. برخی آگاهان از نشان دادن چراغ سبز مقام‌های کشور به همتایان پاکستانی آن‌ها خبر می‌دهند که می‌خواهند با کنار گذاشتن اختلاف‌ها، رابطة خود را با این کشور «حسنه» بسازند. اما مهم این است که این «حسنه‌سازی» چه‌گونه می‌خواهد صورت گیرد؟
موضوع خط مرزی دیورند یک موضوع ملی است و باید به وسیلة مردم افغانستان فیصله پذیرد و نه تیمِ حاکم. اما مسالة مهم در این خصوص این است که چنین موضوع مهم و حساسی، همواره از سوی دولت‌مردان از آجندای کاری کنار گذاشته شده و یا تلاش شده که روی آن بحث و گفت‌وگو صورت نگیرد؛ در حالی که چنین مسایلی در یک گفت‌وگوی ملی می‌توانند حل‌وفصل شوند و به گونة عقلانی فیصله پذیرند. اما ارگ‌نشینان هرگز به دلیل منافع سیاسیِ خود نخواسته‌اند که دریچة گفت‌وگو و بحث را در این خصوص باز کنند.
ارگ ریاست‌جمهوری می‌کوشد که بسیاری از قضایای داغ سیاسی را در پشت درهای بسته به بحث بگذارد و به نتایج دلخواه خود در این زمینه‌ها برسد. سیاست ارگ از نخستین روزهای حکومتداری آقای کرزی در قبال مسایل ملی، گنگ و غیرشفاف بوده و همین عدم شفافیت، سبب بروز بسیاری از اختلاف‌ها و تنش‌ها در منطقه و کشور شده است. اگر مسالة خط مرزی دیورند، به مردم افغانستان واگذاشته می‌شد، بدون شک تا به حال راه‌حلی منطقی یافته بود. ولی سران دولت به دلایل نامعلوم این موضوع را که هر روز از هموطنان ما قربانی می‌گیرد، در محاق فراموشی گذاشته‌اند، آن‌هم در محاق فراموشی ظاهر و خودخواسته؛ چرا که خودشان همواره در تلاش یافتن راه‌حلی برای آن بوده‌اند که منافع سیاسی آن‌ها را در درازمدت تامین کرده بتواند.
از جانب دیگر، مسالة خط مرزی دیورند تنها به حکومت پاکستان نیز برنمی‌گردد که سران آن کشور حق اظهار نظر و گفت‌وگو در این مورد را داشته باشند؛ در خصوص این مساله، ساکنان این منطقه‌اند که می‌توانند به درستی منافع خود را تشخیص دهند. حکومت پاکستان نیز هم‌چون همتایان افغانستانیِ خود، در تلاش بهربرداری‌های سیاسی از این مسالة کاملاً حقوقی است و در سایة این مساله، خود را محق دانسته‌ که در امور کشورِ ما مداخله کند و یا گروه‌های ضد دولتی را تشویق به جنگ سازند؛ جنگی که به باور بسیاری از آگاهان مسایل سیاسی، عملاً ریشه در این معضل مرزی میان دو کشور دارد.
آن‌چه که به گونة فوری در خصوص خط مرزی دیورند می‌تواند مطرح شود، این است که دولت افغانستان باید به آرای مردم و منافع و مصالح ملی کشور نظر اندازد و سپس از مجاری بین‌المللی و حقوقی، این مساله را حل کند. فراموش کردن و کنار گذاشتنِ معضل دیورند، به سود افغانستان و پاکستان نیست و مردم هر دو کشور از آن زیان می‌بینندـ چنان‌که سال‌ها دیده‌اند.
از جانب دیگر، باید تلاش شود که از سیاسی شدنِ مسالة دیورند جلوگیری شود، هرچند که دولت‌مردانِ دو کشور به اندازة کافی آن را به یک مسالة سیاسی بدل کرده‌اند. اختلافات بر سر خط مرزی دیورند، یک مسالة حقوقی میان افغانستان و پاکستان است که بر اساس اسناد و شواهد تاریخی می‌تواند به حل‌وفصل منطقی و مسالمت‌آمیز بیانجامد. ادامۀ این بحث به عنوان یک بحث سیاسی، نه تنها به حل آن کمک نمی‌کند؛ بلکه به تنش‌ها و خصومت‌ها میان دو کشور دامن می‌زند.
متاسفانه دیده می‌شود که دولت‌مردان پاکستان و دولت‌مردان افغانستان، هیچ‌کدام خواهان حل حقوقیِ این مساله نیستند؛ بلکه هر دو کشور، به بهره‌برداری‌های سیاسی از این مساله می‌پردازند. به این لحاظ، ضروری است که نهادهای غیردولتیِ مسوول و احزاب سیاسی در کشور، این موضوع را در داخل و خارج کشور در سطح بین‌المللی دنبال کنند. اگر تصمیم‌گیری در این خصوص به ارگ‌نشینان سپرده شود، بدون تردید آن‌ها با توجه به منافع سیاسی خود، حاضر اند به این معضلِ حقوقی به عنوان یک مسالة سیاسی هم‌چنان ادامه دهند و تمام مردم افغانستان را قربانیِ آن سازند.
برگرفته: ماندگار

نظرات 

تمرکز گرایی سیاسی در افغانستان

عوامل تمرکز گرایی سیاسی در افغانستان پس از            
یکشنبه, 14 اكتبر 2012 05:54
محمد اکرام اندیشمند
عوامل تمرکز گرایی سیاسی در افغانستان پس از مجلس و توافق نامه بن (5 دسمبر2001 )در دو عامل خارجی و داخلی قابل بحث و بررسی است:
1- عامل خارجی:ایالات متحده امریکا و کشورهای اروپایی متحد آن پس از بن که در گیر افغانستان شدند و بار تأمین ثبات و باز سازی این کشور را در عرصه های مختلف حیات بدوش گرفتند، تمرکز گرایی سیاسی را به ویژه در سالهای نخست مورد توجه قرار دادند و از آن حمایت کردند. این ذهنیت و انگیزه برای آنها چگونه ایجاد شد ؟
1.1- مهار و تضعیف گروه های نظامی:
مجاهدین سابق و گروه های مختلف دارای نیروی نظامی که جامعه بین المللی آنرا جنگ سالاران میخواندند، کشور های خارجی حامی توافقات بن و تحولات بعد از آنرا بسوی حمایت از تمرکز گرایی سیاسی برد. آنها به این باور بودند که بدون شکل گیری اداره ی متمرکز اقتدار گرا و یا تمرکز گرایی سیاسی زمینه در جهت تضعیف گروه ها و نیروهای دارای قدرت نظامی در افغانستان مساعد نمی شود. این دیدگاه و نتیجه گیری، آنها را در مسیر حرکت بسوی تمرکز گرایی سیاسی برد و بروی این ساختار سرمایه گزاری کردند .
1.2- بازگشت ثبات:
جامعه بین المللی به خصوص ایالات متحده امریکا و متحدین اروپایی اش تمرکز گرایی را امر اجتناب ناپذیر در دسترسی به صلح و ثبات ارزیابی کردند . آنها در صدد آن شدند تا از طریق تمرکز گرایی سیاسی، دولت با ثبات را جانشین دولت متلاشی شده کنند. امریکایی ها و متحدان بین المللی شان تمرکز گرایی سیاسی را یگانه راه بازگشت به ثبات و صلح در افغانستان تلقی میکردند. هر چند در سالهای اخیر برخی از نویسندگان و آگاهان امریکایی در امور افغانستان این تمرکز گرایی را یکی از اشتباهات خود در افغانستان خواندند. از جمله مایکل روبین عضو مؤسسه اینترپرایز و چارلی سانتوز این اشتباه را مطرح کردند.
-1.3 تأثیر پذیری از تحلیل و تلقینات افغانی:
بخشی از مؤلفه های شکل گیری این ذهنیت به تلقیات و تلقینات چهره ها و حلقه های افغانی مرتبط و نزدیک با آنها بر میگشت . برخی عناصر و حلقه های که بدون توجه به واقعییت هویت متکثر افغانستان از لحاظ اتنیکی ، مذهبی و زبانی با اندیشه ی تمامیت خواهانه در صدد انحصار قدرت بودند و حتا بجای دموکراسی شهروندی نسخه دموکراسی قومی را به گوش امریکایی ها و غربی ها زمزمه میکردند در شکل دهی ذهنیت امریکایی ها و سایر غربی های در جهت تمرکز گرایی سیاسی دست و نقش داشتند.
1.4- تأثیر گذاری پاکستان:
تأثیر دولت و ژنرالان پاکستانی در شکل دهی ذهنیت غرب و جامعه بین المللی بر تمرکز گرایی سیاسی در افغانستان قابل مطالعه و ملاحظه است. مشورت پاکستانی ها و اطلاعات آنها در مورد ساختار های اجتماعی و قومی افغانستان و چگونگی نوعیت نظام سیاسی و اقتدار سیاسی به امریکایی ها و جامعه بین المللی یکی از عوامل توجه و حمایت آنها در ایجاد تمرکز گرایی سیاسی بود. اظهارات ژنرال حاکم پاکستان پرویز مشرف در این مورد پس از بن که حتا آمار در صدی جمعیت اقوام افغانستان را برای غربی ها ارائه میکرد، در جهت این تأثیر گزاری قابل ارزیابی است .
2- عامل داخلی:
انگیزه ها و عوامل مختلف داخلی در شکل گیری و تقویت دیدگاه تمرکز گرایی سیاسی پس از بن نقش داشت . نکته ی شگفت آور این است که عناصر و گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی، متعدد، متفاوت ، رقیب و حتا متعارض در شکل گیری تمرکزگرایی پس از بن دخیل بودند:
2.1- تمرکز گرایی ناشی از هژمونیزم قومی:
تمامیت خواهی و انحصار گرایی برخاسته و ملهم از شئونیزم و برتری جویی قومی
پس از بن یکی از عوامل داخلی تمرکز گرایی سیاسی محسوب می شود. عظمت طلبان قومی گسترش تمرکز گرایی سیاسی را در افغانستان بستری در جهت تحقق و تأمین اندیشه های خویش تلقی میکنند. پس از بن این اندیشه متناسب با نفوذ عاملان و حاملان آن در درون دولت افغانستان متدرجاً تقویت یافت. حتا در تحلیل و تبلیغات اندیشه پردازان و سیاستمدارن تفکر هژمونیزم قومی، نسخه ی پذیرش هویت قومی بجای پذیرش هویت متکثر و در واقع بجای پذیرش هویت ملی تجویز یافت. اما تقویت این تفکر به قول چارلی سانتوز نویسنده امریکایی و مشاور دفتر ملل متحد در افغانستان پس از بن، بدون حمایت خارجی نا محتمل بود.
2.2- تمرکز گرایی ناشی از بازگشت به ثبات و قانونیت:
تمرکز گرایی سیاسی در جهت اعاده صلح، ثبات، قانونیت، وحدت ملی و پیشرفت در عرصه های مختلف حیات پس از سه دهه جنگ، بی ثباتی، تضعیف مرکزیت، فروپاشی نظام و انارشیزم ، یک امر منطقی و علمی تلقی میگردد. تمرکز گرایی سیاسی به تمایل غالب میان بسیاری از حلقه ها و گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی پس از چند دهه تمرکز زدایی ناشی از جنگ و بی ثباتی تبدیل شد. بر مبنای این تمایل و نگاه، گذر از بی ثباتی و بی نظامی به نظام سیاسی حتا مبتنی بر عدم تمرکز و مبتنی بر دموکراسی مستلزم یک مرحله ی تمرکز گرایی سیاسی تلقی می شود . از این رو پس از بن تمرکز گرایی سیاسی از سوی جمعی در داخل و خارج به عنوان یک ضرورت الزامی مطرح و تبلیغ شد .
2.3- حمایت رهبری دولت افغانستان از تمرکز گرایی سیاسی:
رئیس جمهور افغانستان پس از بن و حتا قبل از انتخابات ریاست جمهوری در هر دو دوره ی مؤقت و انتقالی تمرکز گرایی سیاسی را در سرلوحه ی سیاست خود قرار داد و با طرح و اندیشه ی تمرکز زدایی به شدت مخالفت کرد. حتا مخالفت ایشان به حدی بود که پس از امضای سند پیمان استراتژیک با امریکا (سوم می 2012) به خبرنگاران گفت که در پیمان مذکور بر مرکزیت نظام سیاسی در افغانستان تأکید بعمل آمده است و این یکی از شرایط امضای پیمان استراتیژیک بود.
صرف نظر از هر انگیزه و دلیلی که رئیس جمهور در جانبداری و تأکید بروی نظام متمرکز سیاسی در این ده سال زمام داری خود داشت، این دیدگاه و سیاست به یکی از عوامل تمرکز گرایی سیاسی پس از بن تبدیل شد .
نقش منتقدان و مخالفان در تمرکز گرایی سیاسی:
یکی از عوامل تمرکز گرایی سیاسی پس از بن به عملکرد منتقدان و مخالفان این دیدگاه و بی صداقتی آنها بر میگردد. افراد، حلقه ها و احزاب مختلف سیاسی و اجتماعی که در گذشته و یا حالا منتقد و مخالف تمرکز گرایی هستند و آنرا منافی عدالت اجتماعی، ثبات و پیشرفت تلقی میکنند در فرصت های مختلف و مساعد به سکوت، بی تفاوتی و معامله گری روی آوردند. و از اعتراض و مخالفت بر تمرکز گرایی سیاسی در جهت منافع شخصی و بهره گیری کوتاه مدت از اقتدار سیاسی استفاده کردند. در حالی که موضع گیری و تلاش منطقی و قانونمند مخالفان تمرکز گرایی در مقاطع مختلف تصمیم گیری بر سر چگونگی نظام سیاسی بگونه ی مثال در زمان توافقنامه بن، زمان پیش نویس و تدوین قانون اساسی، دوران تدویر لویه جرگه قانون اساسی و تصویب قانون می توانست به تغیر در ساختار متمرکز نا کار آمد و غیر مؤثر که پس از بن گسترش یافت، بینجامد. حتا در تمام سالهای بعد، این فرصت ها مورد عنایت قرار نگرفت و در بستر این بی تفاوتی و بی صداقتی منتقدان و مخالفان، تمرکز گرایی بر مبنای تمایل و سلیقه ی زمامدارن جانبدار و مروج تمرکز گرایی، فراتر از چهارچوب قانون اساسی گسترش یافت.
2.4- بی تفاوتی افکار عمومی:
یکی از عوامل تمرکز گرایی سیاسی پس از بن ریشه در بی تفاوتی افکار عمومی برسر نوع نظام سیاسی دارد. شاید این بی تفاوتی در افکار عمومی جامعه ناشی از سطح پایان سواد، نا آگاهی سیاسی ، فقر اقتصادی و اجتماعی، ساختار سنتی و قبیلوی و یا عوامل دیگر باشد ، اما ما شاهد هیچگونه علاقه و دلچسپی افکار عمومی در افغانستان یا دخالت آشکار و مؤثر بخشی از افکار عمومی جامعه در تمرکز گرایی یا تمرکز زدایی سیاسی پس از بن نبودیم. غیبت افکار عمومی، هم دست حلقه های تمرکز گرای سیاسی را در تقویت این روند باز گذاشت و هم موجب بی تفاوتی و یا سازش و معامله عناصر و حلقه های سیاسی منتقد و مخالف تمرکز گرایی سیاسی شد .
2.5- پارلمان و تمرکز گرایی سیاسی:
یکی از عوامل تمرکز گرایی سیاسی پس از بن در عملکرد پارلمان افغانستان قابل مطالعه و بررسی است. پارلمان هیچگاه ضرورت تغیر قانون اساسی را در جهت تغیر و اصلاح نظام سیاسی به گونه ی مؤثر مطرح نکرد. هیچگونه گفتگویی در درون پارلمان حتا از سوی منتقدان تمرکز گرایی سیاسی که بازتاب استقلال عمل پارلمان باشد در جهت مخالفت با تمرکز گرایی و یا تعدیل و اصلاح آن صورت نگرفت. ما در این دو دوره ی انتخابات پارلمانی و موجودیت پارلمان شاهد هیچگونه تلاش و تصمیم قابل ملاحظه و تأثیر گذار در مهار و جلوگیری از روند رو به افزایش تمرکز گرایی نبودیم .
2.6- ادامه جنگ طالبان:
ادامه و گسترش جنگ طالبان در افغانستان یکی دیگر از عوامل تمرکز گرایی سیاسی پس از بن است. احیای نیروی طالبان و جنگ آنها در جهت استمرار بی ثباتی که با طرح و دخالت مجدد پاکستان صورت گرفت انگیزه و بهانه ی تقویت تمرکز گرایی سیاسی شد.
جنگ طالبان در بررسی ریشه ها و انگیزه های آن در داخل افغانستان جنگی در واقع علیه نظام سیاسی مدرن و متمرکز مورد حمایت جامعه بین المللی به ویژه غرب است. هر چند نظام سیاسی با النسبه مشابه در اوایل سده بیستم و حتا قبل از آن شکل گرفت و برغم آنکه در طول این سده بصورت متنوع و متفاوت ظاهر شد، اما تعارض و نا همسویی ساختار سنتی و قبیلوی آنرا تضعیف کرد و متلاشی ساخت. طالبان و تفکر طالبانی به مثابه ی تفکر متأثر و برخاسته از آن بازهم نظام مدرن و متمرکز را نشانه گرفتند و با حمایت پاکستان وارد جنگ شدند. این جنگ بهانه ای در تقویت تمرکز گرایی سیاسی پس از بن شد. در حالی که این پرسش به بحث و پاسخ دقیق و درست نیاز دارد که جنگ و بی ثباتی را با تمرکز گرایی سیاسی می توان مهار کرد یا با تمرکز زدایی سیاسی؟
2.7- فقدان طرح شفاف و عملی بدیل بر تمرکز گرایی سیاسی:
یکی از عوامل تمرکز گرایی سیاسی پس از بن به نبود طرح عملی و مشخص در جهت تمرکز زدایی سیاسی بر میگردد . نا همسویی میان منتقدان و مخالفان تمرکز گرایی سیاسی و فقدان استراتیژِی واحد و طرح واحد، شفاف و عملی از سوی آنها میدان را به تقویت تمرکزگرایی سیاسی هموار کرد.
مخالفت با تمرکز گرایی سیاسی در حالی که یکدست و یکپارچه نیست، طرح واحد و مشخص برای تمرکز زادیی سیاسی ارائه نشده است. طرح های انتخابی شدن زمام داران محلی، فدرالیزم و یا نوع دیگر از تمرکز زدایی با میکانیزم روشن و عملی بیان نمی شود. جزئیات تمرکز زدایی سیاسی و راه های تطبیق و عملی آن نا روشن است. در حالی که زمینه های پذیرش این دیدگاه در افکار عامه و در مجامع سیاسی و مدنی افغانستان و حتا کشور های ذیدخل بستگی به شفافیت، مؤثریت و اجرایی بودن آن در جهت ثبات، عدالت و پیشرفت دارد.
یاددهانی: مقاله‌ی بالا در «سیمینار علمی غیر متمرکز سازی نظام» که برای دو روز توسط جبهه ملی در کابل برگزار شده بود ارائه شده است. مقاله‌های سیمینار یاده شده پیوسته در پایگاه انترنیتی جبهه منتشر می‌شوند.

نظرات 

شورای علما وظیفه‌اش را از یاد برده است

افغانستان کشور فتواهاست. اگر یک نگاه گذرا به تاریخ دو سدۀ اخیر این کشور بیاندازیم، روشن می‌شود که همۀ تحولات مهم این مملکت ریشه در فتواهایی دارد که هر از گاهی زمامداران و مفتیان دینی، آن را علم کرده اند و زمینۀ یک تغییر اجتماعی و سیاسی را فراهم آورده اند. در سدۀ نوزدهم سه جنگ تاریخی افغانستان و بریتانیای کبیر بر بنیاد همین فتواها صورت گرفت، عبدالرحمان خان با توسل به همین ترفند نسل کشی‌های بی‌شماری را راه انداخت، امان الله خان را فتواها از حکومتش به زیر کشیدند، نادرشاه در بسا از موارد دشمنانش را مفتی‌وار قلع و قمع کرد. کمونیست‌ها را فتوا شکست داد و حتا طالبان بر بنیاد همین فتوا زمینۀ شکست دولت اسلامی‌ را فراهم کردند.

شورای علما وظیفه‌اش را از یاد برده است
سه‌شنبه, 16 اكتبر 2012 07:22
مبصر سیاسی

این تکرار تاریخ نشان می‌دهد که در جامعۀ افغانستان ظرفیت و کارایی این حکم دینی- که در سیاست کارکرد ابزاری پیدا کرده است- بسیار بالاست و هر آن که قصد سرکوب دشمنانش را داشته باشد، به ساده‌گی می‌تواند از آن استفاده کند.

از سی‌واندی سال به این‌سو، بنابر بازی‌های استخباراتی و به هم خوردن شیرازۀ استقلال کامل افغانستان، پاکستان یکی از کشورهایی بوده که با استفاده از این ترفند، برنامه‌های استراتژیک خود را عملی کرده است. لااقل در ده سال گذشته- حتا در زمانی که گلیم طالبان و کمونیست‌ها برچیده شده و افغانستان عملاً یک کشور اسلامی ‌است- این سیاست کماکان ادامه داشته و هر از گاهی جنایات جاری طالبان در این کشور، از سوی حامیان آن‌ها جهاد خوانده می‌شود. دست کم افرادی چون مولانا فضل رحمان، قاضی حسین احمد، گلبدین حکمتیار، ملامحمدعمر، اسامه و در این اواخر عمران خان کرکت‌باز پاکستانی از کسانی بوده اند که به چنین عملی دست زده و فتوای کفر مردم افغانستان را صادر کرده اند.

اما جای سوگ‌‌مندی آن است که از تمام این چهره‌ها تنها مورد اخیر آن مورد توجه و واکنش دولت مردان و نهادهای دولت افغانستان قرار گرفته است. جایی که در این اواخر عمران خان در پاسخ به خبرنگاری جنگ طالبان در افغانستان را جهاد علیه ایالات متحده خوانده است. این سخن عمران خان واکنش نهادهای بسیاری را از جمله وزارت خارجۀ افغانستان، شورای علما، مجلس نماینده‌گان و... را بر انگیخت. پرسشی که به میان می‌آید، این است که چرا این نهادها و در مجموع دولت افغانستان در برابر حرف عمران خان تنها واکنش نشان داده است؟

زیرا همه می‌دانند که عمران خان صلاحیت فتوا را ندارد. او خود یک سیاست‌مدار لیبرال است که به تاسی از سیاست سنتی پاکستان، به اصطلاح یک دهن گپ زده است. او افزون بر عدم پابندی‌اش بر احکام اسلامی، گذشته‌اش غرق در فساد اخلاقی بوده که این مسایل را دولت مردان ما از جمله شورای علمای افغانستان می‌دانند. در حالی که موازی با صحبت‌های عمران خان، جناب قاضی حسین احمد عین سخن را تکرار کرده و در مصاحبه‌یی با یکی از رسانه‌های خصوصی افغانستان آن را در میان گذاشته است. یا قبل بر این، بارها اشخاصی مثل قاضی حسین احمد جهاد در افغانستان را روا دانسته اند. اما هیچ‌گاهی نه شورای علما و نه هم هیچ مفتی نمای دیگری در افغانستان علیه آنان واکنش نشان نداده اند. این برخورد به همان ضرب‌المثل معروف می‌ماند که می‌گویند: زورش به مرکب نمی‌رسد می‌زند به پالانش.

به نظر می‌رسد که شورای علمای افغانستان عرضۀ چنین موضع‌گیری‌یی را ندارد و از این که مرجعیت دینی را پاکستانی‌ها در دست گرفته اند، خیلی واهمه‌یی ندارند. شورای علما، در ده سال گذشته همواره در همین موضع قرار داشته اند. بسیار کمتر دیده شده است که این شورا، علیه جنایات طالبان فتوا صادر کنند و یا این‌که با استدلال و منطق دینی، مفتیان پاکستانی را سرجای‌شان بنشانند. تمام کمال شورای علمای افغانستان در این سال‌های اخیر یک عمل طالبان‌گونه بوده است که فتوا داده بود تا زنان بدون محرم به جایی نمی‌توانند سفر کنند.

در حالی که وظیفۀ دینی، ایمانی و وجدانی این شورا حکم می‌کند تا اجازه ندهد، یک مشت آدم بی خبر از دین، برای پوشش جنایات‌شان از چتر دین استفاده کنند. تبلیغ، استدلال، بحث و غلط ثابت کردن برداشت‌های پاکستانی‌ها و تروریستان از دین، از وظایف این شوراست که دیری‌ست فراموش این نهاد شده است و در نتیجه گردونۀ تاریخ کماکان مثل گذشته، بر سر مردمی‌که سده‌هاست پیرو دین خدا و مسلمان کامل اند، می‌چرخد.



Friday, 12 October 2012

سياست, اخبار, در جهان

از مطبوعات:کار اعمار سه ساختمان جدید در پوهنتون بامیان تکمیل و به بهره برداری سپرده شد /کاروان محافظین محمد کریم خلیلی مورد حمله مخالفان مسلح قرار گرفت /در اثر حمله طیاره بی پیلوت امریکایی، 18 تن در وزیرستان شمالی کشته شدند/معاونان اوباما و رامنی به یکدیگر تاختند/نصرالله: هواپیمای بی‌سرنشین سرنگون‌شده ساخت ایران بود/یان کوبیش: حکومت افغانستان در مبارزه با ازدواج کودکان تلاش بیشتر کند /مقامات تاجک و ازبک در مورد ادامهء قاچاقاق مواد مخدر به کشور های شان نگرانی دارند
وضع صحی ملاله یوسف زی که طالبان طی حمله زخمی ساخته بودند، روبه بهبود می باشد
وضع صحی ملاله یوسف زی 14 ساله که در نتیجه طالبان طی حمله زخمی شده بود، تدریجاً ثبات می یابد و روبه بهبود می باشد، در این باره اژانس فرانس پرس به نقل از رهبری نظامی پاکستان خبر داده است. دخترک در انستیتوت کاردیولوژی نیروهای مسلح پاکستان در شهر راولپندی در شمال کشور بستری می باشد. گروپ دوکتوران پیوسته بر وضع صحی دخترک نظارات میکنند. طوریکه قبلاً اطلاع داده شده بود، مقامات پاکستان مبلغ 100 هزار دالر انعام به خاطر دستگیری طالبان که بر ملاله یوسف زی حمله نموده، اعلام داشته اند. ملاله یوسف زی در ناحیه سر و گردن جراحات برداشته است. ملاله یوسف زی به خاطر تعلیم دختران در دره سوات در ایالت خیبر – پشتونخوا مبارزه میکرد. او در سن 11 سالگی برضد طالبان مبارزه خود را اغاز نموده بود. طالبان پاکستانی مسوولیت حمله بر ملاله یوسف زی را بردوش گرفته و اعلام داشته که در صورت زنده ماندن براو دوباره حمله خواهند کرد.
احمد ضیاء مسعود، رئیس جبهه ملی، میگوید که تمرکز زدایی در نظام سیاسی کشور یک آرمان اساسی این جبهه است.

"بخش عمده از بی ثباتی وبدامنی درافغانستان برمیگردد به عوامل وزمینه یی که ساخت متمرکز نظام کنونی به علاوه فساد و آن هم ناشی از ساختار و سیستم بسته کنونی است."
حاجی محمد محقق، عضو دیگر جبهه متحد، نظریات مشابه دارد.
"نظامی که متمرکزاست کارآمدی اش کم است. اعتماد ملی در (این نوع نظام) اندک، مشارکت (مردمی) ضعیف و استبداد در آن اوج میگیرد."
مخالفین
اما رحیم پشتونیار،یک فعال سیاسی، با این نظریه که نظام موجود متمرکز است موافق نیست. او میگوید نظام موجود بیشتر منقسم و از هم پاشیده است.

"من نظام فعلی را یک نظام متمرکز نمی بینم. قوتهای که درین نظام است ویا شخصیتها و احزاب وگروهای که درین نظام شمولیت دارند، هیچگاه ممثل یک نظام متمرکز نیستند."
در سیمیناری که از جانب جبهه ملی در باره بررسی ابعاد نظامهای ریاستی و فدرال برگذار گردیده بود، شماری از اشتراک کننده گان بر اهمیت اقتصاد در تعیین نظام تاکید ورزیدند.

قانون اساسی افغانستان نظام سیاسی کشور را، متمرکز و ریاستی تعیین کرده است که به باور شماری از آگاهان ولایات را در تصمیم گیری های محلی مقید و محدود میسازد. هر گونه تغییر نظام باید اول در قانون اساسی گنجانیده شود و برای تغییر این قانون باید، لویه جرگه فراخوانده شود.
انتقال برق فصلی تاجکستان به ولایات شمال و کابل
به طورموقتی قطع شده است اما یک مقام عالی شرکت برشنا افغانستان می گوید ولایات تحت پوشش این برق با مشکل بی برقی مواجه نخواهد شد. شرکت برشنای افغانستان همچنین برنامه های مختلفی را روی دست دارد که مطابق آن تا سال 2020 میلادی سراسر افغانستان از برق مستفید خواهند شد.