جبهه ملی افغانستان - اوروپای شمالی

هدف ما اصلاحت سیاسی اقتصادی و اجتماعی به نفع توده های ملیونی مردم ما میباشد

Pages

  • Home
  • چگـــونگی فعالیت استخبـــارات در افغــانســـتان
  • همکاری ستراتیژیک
  • امریکا به پاکستان نیازمند است
  • سندروم «توتون» در مرز
  • بازی باخته شده
  • مصاحبه امرالله صالح با تلویزیون یک

Thursday, 28 February 2013

سیاست اخبار در جهان

از سایر مطبوعات:/رییس جمهور آینده چین از مقامات این کشور خواست تا علیه فساد اداری مبارزه کنند /بشار الاسد: از قدرت کنار نمی روم /دوره آموزش ثانوی در ترکمنستان افزایش می یابد /اشرفی: در مورد جایز بودن حملات انتحاری در افغانستان فتوا نداده ام/اظهارات رییس شورای علمای پاکستان سیاسی و خنده آور است»/یک کارمند یک دستگاه پروسس چوب در سویس بر همکاران خود آتش گشوده، دو نفر را کشت /ولایت غور: یک دختر 17 ساله در قریه سیدان مرغاب توسط شوهرش به قتل رسیده است / وزارت معارف افغانستان برای سال تعلیمی 1392 هجری شمسی یازده هزار معلم جدید جذب می کند /صدیقی: از
تعداد قربانیان دو حمله تروریستی در پاکستان به 52 نفر رسید
4.03.2013, 10:14
به گزارش آژانس خبری "ایتارتاس" به نقل از گروه امداد و نجات پاکستان، تعداد قربانیان دو حمله انتحاری در شهر کراچی پاکستان به 52 نفر رسیده و بیش از 170 نفر نیز مجروح شدند. حمله تروریستی عصر روز یکشنبه در شهر کراچی در منطقه "عباس" که اکثر ساکنان این منطقه شیعه می باشد، به وقوع پیوست. به گفته پولیس پاکستان، دو موتر مملو از مواد انفجاری با قدرت حدود 250 گیلوگرام " TNT " در این منطقه پر جمعیت منفجره داده شده است.
پولیس پاکستان می افزاید، که موترهای مملو از مواد انفجاری در مجاورت یک فروشگاه بزرگ منفجره شده است.
در میان کشته شدگان و مجروحان زنان و کودکان نیز دیده می شوند. روز دوشنبه در کراچی روز عزاداری عمومی اعلام شده و تمام مکاتب و سایر مؤسسات آموزشی در این روز تعطیل می باشد
 
سفر غیر منتظره سرمنشی ناتو به افغانستان
4.03.2013, 12:11 
دفتر مطبوعاتی سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) از سفر غیر منتظره اندرس فوگ راسموسن سرمنشی ناتو به افغانستان خبر داد.
به گفته این منبع، انتظار می رود سرمنشی ناتو در طول این سفر به افغانستان با حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان و دیگر مقامات این کشور دیدار و گفتگو نماید.
راسموسن همچنین قصد دارد با فرماندهان و نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت (آیساف) دیدار نماید

نماینده روحانیون پاکستان گفت که رسانه ها کلمات او را با اشتباه تعبیر کردند
خبرها ی برجسته, آسیا افغانستان
2013, 21:29
سوم مارس (یکشنبه 13 حوت
علمه طاهر اشرفی، رییس شورای عالی علمای پاکستان در روز یکشنبه در مصاحبه با خبرگزاری "پژواک" افغا...نستان گفت که رسانه ها بیانیه او را در مورد حملات تروریستی با اشتباه تعبیر کردند. اشرفی اظهار داشت که او هرگز از حملات در افغانستان حمایت نمی کرد. به گفته او، ملا عمر، رهبر طالبان افغانستان انجام حملات تروریستی جمعیت غیر نظامی را ممنوع کرد. اشرفی گفت که انجام حملات تروریستی در هر جای جهان منجر به کشتار غیر نظامیان غیر قابل قبول است. اما به گزارش پژواک، مقاومت مسلحانه طالبان در افغانستان در برابر آمریکایی ها و روش های مبارزه آنها با عقاید اسلامی سازگار است.
See

پروژۀ بازسازی بند برق درونته فسخ شد
 
ضیاالرحمن حسرت
03.03.2013
ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین المللی یا USAID در جلال آباد پروژۀ بازسازی بند برق درونته را به دلیل ناتوانی اجراییوی و نظارتی ولایت ننگرهار فسخ کرد.

ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین المللی مي گويد که در سال گذشتۀ ميلادى پروژۀ بازسازى بند برق یاد شده را آغاز کرد، اما به دلیل عدم علاقمندى، بی توجهی و نبود سهمگيرى دولت از ادامۀ کار در این زمینه دست برداشته است.

مایک دمسی مسئول برنامه های این اداره در ننگرهار روز یکشنبه گفت " اداره USAID مصمم شده بود تا با ده درصد سهمگيرى دولت، بند برق درونته را بازسازى کند اما با وجود تعهدات مکرر و با گذشت شش ماه از این تعهدات، تا هنوز هيچگونه علاقمندى و یا سهمگیریی از جانب دولت به مشاهده نرسیده است ."

آقای دمسى علاوه کرد که گل آغا شيرزوى، والى ننگرهار سال گذشته در یک گرد همآیی به پرداخت پنج صد هزار دالر امريکایی برای کمک به این پروژه از سوى بنياد شيرزى وعده سپرد، اما تا کنون این مبلغ در دسترس پروژۀ یاد شده قرار نگرفته است.

مایک دمسی ادامه داد که پس از اين، همه پروژه هايشان از سوى دولت راه اندازى خواهد شد واین اداره به گونۀ مستقيم هيچ پروژه یی را راه اندازى نخواهد کرد. او افزود که بودجۀ USAID پس از این در بودجۀ انکشافى دولت افغانستان شامل خواهد شد و ادارۀ مذکور تلاش هایش را برای ظرفیت سازی در وزارتخانه های افغانستان شدت می بخشد.

درهمين مقام ها در ولایت ننگرهار با رد این اظهارات می گویند که ادارۀ ولایتی هم اکنون نیز بر تعهدات خود ایستادگی دارد، اما ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین المللی هیچ کاری را با آنان شریک نساخته است.

احمدضيا عبدالزى، سخنگوى والى ننگرهار می گويد مبلغی را که قرار بود والى آن ولايت برای پروژۀ ترميم و بازسازى دستگاه توليد برق درونته بپردازد، آماده است و براى پرداخت سه ميليون ديگر آن با وزارتخانه هاى ماليه وانرژى وآب گفتگو ها صورت گرفته است. او نیز مشارکت ده در صدی دولت را در این پروژه تایید کرد.

دستگاه توليد انرژى برق دورنته چندين بار از سوى روسيه وايتاليا بازسازى شده است، با آنهم ظرفيت توليدی آن براى شهر جلال آباد کافی نبوده و نياز به ترميم ماشينهاى آن محسوس مى باشد.


قوماندانی آیساف ترمیم تونل سالنگ را در افغانستان تمویل میکند
حوادث داخلی افغانستان, اخبار, افغانستان, اسيا, اقتصاد
3.03.2013, 13:47
© .wikipedia.org/Michal Vogt/сс-by-sa 3.0
... قوماندانی نیروهای بین المللی مساعدت به امنیت در افغانستان (ISAF) ترمیم تونل سالنگ به طول تقریباً 3.6 کیلو متر در افغانستان تمویل میکند. در این باره روزنامه انتیرنیتی Khaama Press در روز یکشنبه خبر داد. به گفته احمشاه وحید معاون وزارت فوائید عامه افغانستان، قوماندانی نیروهای بین المللی مساعدت به امنیت در افغانستان (ISAF) جهت ترمیم تونل سالنگ مبلغ 11 میلوین دالر تخصیص داده و کار بازسازی ان در هفته گذشته اغاز شده است. به گفته ناظران، قوماندانی نیروهای آیساف در استانه خورج نیروهای خود از افغانستان در سال 2014 از بابت وضع نامناسب تونل سالنگ جداً نگران بود. به گفته جنرال رجب قوماندان حفظ و مراقبت سالنگ بعد از اغاز امور بازسازی تونل سیستم رفت و امد وسایط ترانسپورتی تغییر میکند و به موترهای تیزرفتار فقط در روز اجازه عبور داده میشود و موترهای باربری یک روز بعد در روز از یک طرف اجاز عبور خواهند اشت.
احمد رشید: افغانستان باید خط دیورند را به رسمیت بشناسد

احمد رشید، نویسندۀ و روزنامه‌نگارِ معروف پاکستانی از دولتِ افغانستان می‌خواهد تا خط مرزی دیورند را به رسمیت بشناسند.
این روزنامه‌نگارِ پاکستانی در گفت‌وگویی با مجلّۀ انگاره چاپ کابل گفته است که خط دیورند، «مرزِ شناخته‌شدۀ بین‌المللی» است و برای این‌که به کشمکش‌ها در افغانستان نقطۀ پایان گذاشته شود، دولت این کشور باید این مرز را بپذیرد.
آقای رشید در این گفت‌وگو پذیرفتنی می‌داند که پاکستان، «پشتیبانِ راستین» طالبان در منطقه بوده است و بیش‌تر رهبرانِ این گروه را پناه داده است؛ امّا وی امیدوار است که با تلاش‌های مشترک افغانستان و پاکستان، این روند تغییر یابد و پاکستان از حمایتِ طالبان دست بردارد.
این روزنامه‌نگار از کشورهای همسایه به ویژه پاکستان می‌خواهد تا به حمایت‌شان از گروه‌های هراس‌افگن پایان دهند. وی با آن‌که امریکا را «بازی‌گرِ اصلی صلح افغانستان» می‌خواند، می‌گوید که حکومت‌های افغانستان، پاکستان و ایران نیز می‌توانند در گفت‌وگوهای صلح اثرگذار باشند.
آقای رشید در این گفت‌وگو از جامعۀ جهانی می‌خواهد تا برای تأمین امنیت و فضای صلح‌آمیز پس از سال ۲۰۱۴، افغانستان را یاری کند. وگرنه، وی باورمند است که جامعۀ جهانی قادر به ادامۀ جنگ افغانستان نیست
.
محکمه بنگلادش رهبر حزب اپوزیسیون اسلامی را به مرگ محکوم کرد
سياست, اخبار, اسيا
28.02.2013, 15:08
روز پنجشنبه محکمه جنایات جنگی در بنگلادش دلواری حسین سعید رهبر حزب "جماعت اسلامی " بزرگترین حزب اسلامی این کشور را به مرگ محکوم کرد. وی متهم به جنایات جنگی و نسل کشی در طول جنگ بنگلادش- پاکستان در سال 1971 می باشد.

رهبر حزب اسلامگرا به جرم کشتار دسته جمعی، تجاوز به عنف، سرقت و آزار و اذیت مذهبی پیروان آیین هندو متهم می باشد. انتظار حکم صادره برای وی ، کشور بنگلادش را با اعتصاب عمومی در سطح کشور مواجه کرده است

محترم احمد ضیا مسعود: حکومت می خواهد برای رسیدن به قدرت از راه های نادرست استفاده کند
جبهه ملی نقش زنان را در سیاست گذاری ها و تصمیم گیری ها بسیار اثرگذار و سازنده میداند و از زنان می خواهد تا در تصمیم گیری ها در کشور نقش شان را بازی بکنند.

این جبهه از احتمال کاربرد تقلب در انتخابات ریاست جمهوری نگران است، اما هشدار میدهد که جبهه اجازه نخواهد داد تا برای رسیدن به قدرت سیاسی از شیوه های نادرست کار گرفته شود.
باآنکه در حدود سیزده ماه به برگذاری انتخابات ریاست جمهوری مانده است، اما دیده میشود که برخی از جریان های سیاسی برای این انتخابات آماده گی می گیرند، جبهه ملی در نشستی که به منظور چگونگی حضور زنان در انتخابات آینده ریاست جمهوری در کابل برگذار شده است از برنامه های حکومت برای برگذاری انتخابات آینده ریاست جمهوری سخت انتقاد می کند.
رهبر جبهه ملی، احمد ضیا مسعود گفته است که:« حکومت موجود مشروعیت سیاسی خود را از دست داده است و میخواهد برای رسیدن به قدرت سیاسی از راه های نادرست استفاده کند.»
عضو ارشد جبهه ملی، محمد محقق گفته است که:« دولت هیچ کاری برای اینکه انتخابات به گونۀ شفاف برگذار شود انجام نداده است و حکومت باید برای برگذاری انتخابات شفاف برای همه ای مردم شناسنامه های برقی توزیع کند.»
این نگرانی ها در حالی مطرح میشوند که چندی پیش حکومت کاربرد کارت های گذشته رای دهی را در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری با اعتبار اعلان کرد وکمیسیون مستقل انتخابات نیز گفته است که در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری استفاده کارت های قبلی راهی دهی و شناسنامه های برقی اعتبار دارد.
Posted by Unknown at Thursday, February 28, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Monday, 25 February 2013

افغانستان بار دیگر لانۀ تروریست‌ها نخواهد شد

افغانستان بار دیگر لانۀ تروریست‌ها نخواهد شد!

نشست سران ناتو در بروکسل که در آن بر حمایت از ارتش و پولیس افغانستان تا سال ۲۰۱۸ تأکید شده، برای مردم افغانستان امیدوارکننده و حاملِ این پیام است که افغانستان بار دیگر به لانۀ تروریست‌ها بدل نخواهد شد.
شماری از آگاهان سیاسی- نظامی می‎گویند هرچند تا کنون دولت افغانستان نتوانسته است از امکانات جامعۀ جهانی در راستای بهبود حکومت‎داری خوب، مبارزه با فساد و مواد مخدر استفاده ببرد، اما امیدوار هستیم که دولت آیندۀ افغانستان قادر به انجام چنین کاری گردد.
جاوید کوهستانی آگاه مسایل نظامی می‌گوید: سران ناتو روی آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان تا سال ۲۰۱۸ بحث و گفت‎وگو کردند و به نتایجی نیز دست یافتند که نتیجه‌اش به سود کشور ما خواهد بود. اما مسالۀ مهم تواناییِ استفاده از کمک‌های جامعۀ جهانی است، که متأسفانه حکومت افغانستان این توانایی را ندارد.
کوهستانی افزود: افغانستان با انجام مکلفیت‌هایی مانند مبارزه با فساد، مبارزه با هراس‌افکنی، مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر و ایجاد حکومت‌داری خوب، می‌تواند این کمک‌ها را به دست بیاورد.
این آگاه نظامی می‌گوید: حکومت افغانستان در انجام تعهداتی که در نشست‌های گذشته به جامعۀ جهانی سپرده بود، ناکام بوده است؛ بنابراین شاید این‌بار هم به دلیل بی‌کفایتی حکومت، سطح کمک‌های سپرده شده به افغانستان کاهش پیدا کند و یا تغییراتی در آن به میان آید. ولی این امیدواری نیز وجود دارد که نظام سیاسی‌یی که پس از سال ۲۰۱۴ شکل می‌گیرد، بتواند اعتماد جامعۀ جهانی را به دست آورده و روابط دولت افغانستان به شکل دایمی با جامعۀ جهانی ادامه یابد.
در این حال، او با اشاره به رهایی طالبان از زندان‌های پاکستان و مأموریت تازۀ ناتو در جنگ با هراس‎افگنی گفت: رهایی طالبان از زندان‌های پاکستان و پیوستن آنان به صفوف جنگ، سنگر هراس‌افگنی را تقویت خواهد کرد و نیروهای ناتو را در سال پیش رو در برابر یک جبهۀ جدید قرار خواهد داد.
در همین حال، محمود صیقل آگاه امور بین‌الملل، کمیت و کیفیت ارتش و پولیس افغانستان را وابسته به همکاری پاکستان در مبارزه با هراس‌افگنی دانسته و می‌گوید: در گذشته پاکستان بر جامعۀ جهانی فشار آورده بود که نه تنها نیروهای امنیتی افغانستان را افزایش نبخشند، بل تجهیزات لازم نیز در اختیار آنان قرار ندهند. اما ناتو بارها گفته است که تعداد نیروهای امنیتی افغانستان با تهدیدات جاری مرتبط می‌باشد و اگر پاکستان ضمانت کند که این تهدیدات کاهش می‌یابند، نیروهای امنیتی افغانستان نیز مختصر خواهند شد، در غیر آن باید تعداد نیروهای امنیتی افغانستان افزایش یابد.
آقای صیقل می‌افزاید: چنین به نظر می‌آید که سران ناتو در این نشست روی این مسأله تأکید داشتند که اگر پاکستان به مذاکرات تن ندهد، تعداد نیروهای امنیتی افغانستان افزایش خواهد یافت و جامعۀ جهانی با نیروهای افغان از لحاظ تجهیزات نیز همکاری خواهد کرد؛ یعنی مسالۀ تجهیز و تمویل نیروهای امنیتی افغانستان به عنوان یک ابزار فشار بالای پاکستان استفاده خواهد شد.
او خاطرنشان می‌کند: من فکر می‌کنم که اگر تجهیزات لازم در اختیار نیروهای امنیتی قرار گیرد، به مراتب بهتر از افزایش شمار نیروهای امنیتی خواهد بود؛ ولی کمیت و کیفیت نیروهای امنیتی ما به میزان تهدیداتی که از سوی کشورهای همسایه نسبت به افغانستان وجود دارد، منوط می‌باشد.
این آگاه بین‌الملل هم‌چنان افزود: می‌توان گفت که مسالۀ مهم در نشست سران ناتو، بررسی تجهیزات و تمویل و حفظ ۳۵۲ هزار نیروی امنیتی کشور تا سال ۲۰۱۸ بوده است که سران ناتو در این خصوص در نشست بروکسل به توافقی دست نیافته‌اند.
هم‌چنان احمد سعیدی، آگاه مسایل منطقه می‌گوید: سخنان وزیر دفاع امریکا در نشست سران ناتو در بروکسل، گواه این بود که جهان اجازه نخواهد داد که افغانستان یک بار دیگر لانۀ تروریست‌ها شود.
اما آقای سعیدی می‌افزاید: متأسفانه ارتش فعلی ما، یک ارتش قومی و تنظیمی است، اما با آن‌هم اگر نیروهای امنیتی افغان تا سال ۲۰۱۸ درست اکمال گردند، می‎توان به دفاعِ آنان از منافع ملی افغانستان امیدوار بود.
او هم‌چنان خاطرنشان کرد که به این دلیل که حکومت افغانستان فاقد یک استراتژی ملی و سیاست خارجیِ فعال است، بسیار بعید به نظر می‌رسد که از چنین نشست‌هایی بتواند به نفع افغانستان و منافع ملی سود بَرد.
انتقال مسوولیت‌های امنیتی به نیروهای افغان پس از سال ۲۰۱۴، حملات سربازان افغان علیه نظامیان خارجی و تجهیز و تمویل نیروهای افغان تا سال ۲۰۱۸، از مسایل مهم نشست سران ناتو عنوان شده است
از ماندگار.
Posted by Unknown at Monday, February 25, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

جمعیت اسلامی توسط شورای رهبری اداره می‌شود

پایان رقابت‌ها جمعیت اسلامی توسط شورای رهبری اداره می‌شود

سران جمعیت اسلامی افغانستان در نشستی فیصله کرده‌اند که “جمعیت اسلامی” توسط شورای رهبری اداره شود.
بحث روی چه‌گونه‌گی رهبری آیندۀ جمعیت اسلامی افغانستان بعد از شهادت استاد ربانی همواره جدی بوده است. اما در نشست روز شنبه به اشتراک اعضای ارشد در اقامتگاه احمدضیا مسعود سکرترجنرال جمعیت اسلامی، فیصله شد تا رهبری حزب به عهدۀ شورای رهبری آن گذاشته شود و رییس شورا از میان اعضای آن تعیین گردد.
در این نشست، احمد ضیا مسعود سکرتر جنرال جمعیت اسلامی و رییس جبهۀ ملی، امیر اسماعیل خان وزیر انرژی و آب، داکتر عبدالله عبدالله ریس ایتلاف ملی، استاد شاداب، عبدالحفیظ منصور عضو مجلس نماینده‌گان، واقف حکیمی، عبدالستار مراد، نسیم فقیری، فضل‌کریم ایماق
حاجی اورنگ، فرمانده جان‌احمدخان، آجرالدین اقبال و استاد مالک حضور داشتند
مارشال محمدقسیم فهیم معاون اول ریاست‌جمهوری و استاد عطا محمد نور والی ولایت بلخ که از اعضای ارشد جمعیت هستند، با این تصمیم موافقت کرده‌اند.
در پیش‌نویس اساس‌نامۀ جمعیت اسلامی افغانستان آمده است که شورای رهبری، متشکل از ۱۵- ۲۵ نفر خواهد بود که آن‌ها از سوی کنگره انتخاب می‌شوند.
پس از شهادت استاد برهان‌الدین ربانی رهبر فقید جمعیت اسلامی افغانستان، این حزب با سرپرستی پسر ارشد او صلاح¬الدین ربانی اداره می‌شود.
قرار است تا چندی دیگر کنگرۀ جمعیت اسلامی افغانستان نیز برگزار شود.

Posted by Unknown at Monday, February 25, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

سیاست خارجی امریکا در دور دوم


اولویت‌های سیاست خارجی امریکا در دور دوم ریاست‌جمهوری اوباما

دوشنبه ۷ حوت ۱۳۹۱
- ‌نجیب‌الله مهاجر، کارمند سفارت افغانستان در بریتانیا
رییس‌جمهور اوباما از معدود رهبرانی است که در دنیای غرب و پس از بحران بزرگ اقتصادی، برای بار دوم و با اکثریت چشم‌گیر به پیروزی می‌رسد. بدون تردید، این مساله نشانگر قدرت اخلاقی، نفوذ معنوی و نیز جدیت او در مدیریت شرایط دشوار اقتصادی و بحران‌های کلان بین‌المللی است که با دوران ریاست‌جمهوری‌اش همراه بوده است. پیروزی مجدد اوباما در شرایطی اتفاق می‌افتد که بحران اقتصادی نشات گرفته از امریکا، چندین رییس‌جمهور و نخست‌وزیر را در کشورهای مختلف غربی از یونان تا فرانسه خانه‌نشین کرده است.
به‌نظر می‌رسد اولویت اصلی دور دوم کار رییس‌جمهور اوباما بر حل مسایل داخلی امریکا استوار خواهد بود. بحران اقتصادی، مسایل مالیه، رسیدگی به مشکلات پناهندگی چندین میلیون مهاجر غیرقانونی در این کشور، یافتن راه‌حل مناسب برای مشکل اسلحه و غیرقانونی ساختن جواز حمل آن از مهم‌ترین مسایلی است که تمرکز رییس‌جمهور اوباما بر آنان چشم‌گیر خواهد کرد.
به‌نظر می‌رسد اولویت اصلی دور دوم کار رییس‌جمهور اوباما بر حل مسایل داخلی امریکا استوار خواهد بود.
توجه اصلی به مسایل داخلی از سوی رییس‌جمهور اوباما به این معنی نخواهد بود که سیاست خارجی امریکا به فراموشی سپرده می‌شود. سیاست خارجی امریکا در دوره کنونی به‌دست تیمی قرار گرفته است که در راس آن، سناتور جان کری، کهنه‌کارترین سیاست‌مداران این کشور قرار دارد. تلاش سیاست‌گذاران خارجی امریکا در دوران دوم ریاست‌جمهوری اوباما بیشتر بر عملگرایی(پراگماتیسم) و دوری از تنش در عرصه بین‌الملل استوار خواهد بود. انتصاب آقای هیگل در راس تیم نظامی و دفاعی امریکا نیز، در جهت تقویت سیاست خارجی ملایم معنی می‌دهد. آقای هیگل از شخصیت‌های معروفی است که به احتیاط، دوراندیشی و نیز اجنتناب از تنش‌های نظامی و لشکرکشی‌های بیرونی متمایل است. گردآوری چنین تیمی یقینا به‌معنی لزوم چرخش آشکار در سیاست‌های خارجی و نظامی امریکا است.
موضوعات ذیل، اولویت‌های مهم سیاست خارجی امریکا در دور دوم ریاست‌جمهوری آقای اوباما را تشکیل می‌دهند:
1 – ایران
بدون تردید نظام ایران و سیاست‌های بلندپروازانه اتومی آن، تهدیدی جدی علیه منافع استراتژیک امریکا در منطقه‌ی مملو از منابع انرژی خلیج است. سیاست امریکا در دور قبل بر اصل مذاکره و جستجوی راه‌حل دیپلوماتیک مساله ایران استوار بوده است. هرچند تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا امریکا مستقیما و یا توسط اسراییل بر تاسیسات اتومی ایران حمله کند، ولی بحران عراق، افغانستان، مشکلات اقتصادی امریکا و نیز دوراندیشی شخص اوباما مانع این برنامه شد.
در دور دوم نیز تلاش‌های دیپلوماتیک ادامه خواهد یافت و به احتمال زیاد و با توجه به تاثیر تحریم‌های اقتصادی امریکا علیه ایران، مذاکرات مستقیم و فراتر از مسایل اتومی مورد بحث قرار خواهد داشت. در صورت شکست تلاش‌های دیپلوتیک چنان‌چه ایالات متحده امریکا بین ایران اتومی و حمله بر ایران برای جلوگیری از دستیابی این کشور به اسلحه اتومی، مجبور به انتخاب شود، مسلما حمله بر ایران را در دستور کار قرار خواهد داد.
2 – سوریه
سوریه تبدیل به موضوع جدی و پیچیده‌ای شده است. با تو جه به افزایش قربانیان غیرنظامی، فشارهای فزاینده‌ای از سوی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و عربستان وجود دارد تا ایالات متحده را برای حمله مسلحانه به سوریه متقاعد سازد. تاکنون چنین به‌نظر می‌رسد که امریکا علاقه‌مند حمله نظامی به این کشور نمی‌باشد. اختلافات شدید نیروهای مخالف بشارالاسد و ترکیب نا متجانس آن از قبیل تندروان سلفی، متحدان القاعده و جدایی‌طلبان کُرد، سوریه را به آتش‌فشانی مبدل کرده است که کوچک‌ترین بی‌احتیاطی و سهل‌انگاری، باعث انفجار عظیمی می‌گردد که مهار آن کار دشوارتر از تحمل بشار الاسد به‌نظر می‌رسد. امریکا تلاش می‌ورزد تا رضایت چین و روسیه را که از متحدان سوریه می‌باشند، به‌دست آورد و با تشکیل ایتلاف جهانی، کار سوریه را یک‌سره کند.
3 – افغانستان
برنامه خروج نیروهای امریکایی پس از سال ۲۰۱۳ آغاز می‌گردد و اوباما همانند عراق، میراث خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را در کارنامه‌اش به یادگار خواهد گذاشت. سوال اساسی برای تمام علاقه‌مندان افغانستان این است که وضعیت این کشور پس از خروج نیروهای امریکایی به چه شکلی رقم خواهد خورد؟ مسلما وضعیت افغانستان نباید به‌سمت هرج‌ومرج، دوام بحران و عدم مشروعیت سیاسی سیر کند. چنان‌چه اوضاع افغانستان به‌سمت ناخواسته‌ای پیش برود، در کنار مردم افغانستان هم ایالات متحده امریکا و هم تمام اعضای پیمان ناتو متضرر خواهند شد. بنابراین عاقلانه به‌نظر نمی‌رسد که پس از خروج نیروهای نظامی بین‌المللی، افغانستان به حال خودش رها گردد. پس از خروج سربازان امریکایی باید تلاش صورت بگیرد که روند سیاسی حل مشکلات افغانستان سرعت یابد. برگزاری انتخابات آزاد و شفاف و متعاقب آن ایجاد یک دولت پاسخگو و سالم می‌تواند بسیاری از مشکلات افغانستان را حل کند.
بر خلاف آن‌چه وانمود می‌گردد، سال ۲۰۱۴، سال تغییرات شگرف و غیرقابل پیش‌بینی در افغانستان نمی‌باشد. با توجه به خطر تجدید قوای تروریزم، مسایل مهم لاینحل در منطقه و جلوگیری از تکرار اشتباهات دهه نود میلادی، ایالات متحده امریکا حضور معنادار خود در افغانستان را حفظ خواهد کرد و خروج بخش بزرگی از نیروهای نظامی‌اش به معنی پایان ماموریت امریکا در افغانستان نخواهد بود.
4 – چین
تیم جدید حاکم بر جمهوری خلق چین، از درون نیروهای جوان و کم‌تر ایدیولوژیک حزب کمونیست سر برآورده‌ است. امریکا تلاش خواهد کرد تا از طریق گسترش و استحکام روابط اقتصادی با این کشور نقاط اختلاف‌برانگیر میان دو کشور را به‌گونه‌ای پوشش دهد که برای چین، اهمیت روابط اقتصادی ارجحیت پیدا کند. فراموش نباید کرد که بلند پروازی‌های نظامی و اقتصادی چین مایه نگرانی جدی برای منافع بلندمدت امریکا در کل جهان محسوب می‌گردد.
5 – القاعده و تروریزم
مساله تروریزم و گسترش این پدیده خطر ناک جهانی از مسایل حساسی است که ایالات متحده نمی‌تواند از کنار آن به آرامی بگذرد. این خطر متاسفانه اگر در جایی سرکوب می‌شود، از نقطه دیگری سربلند می‌کند. امریکا هم‌چنان حساسیت و قاطعیت خود را در برابر آن حفظ خواهد کرد.
6 – اروپا
هرچند اروپا به‌دلایل بیشماری از اهمیت زیادی برای امریکا برخوردار می‌باشد، ولی اوباما رییس‌جمهور پس از جنگ جهانی نیست که اولویت نخست سیاست خارجی‌اش را اروپا تشکیل بدهد. امریکا در این دوره سیاست «نگاه به شرق» را با جدیت بیشتر از پیش ادامه خواهد داد و تلاش خواهد کرد تا روابط بین‌المللی خویش را در افق‌های دورتر از این قاره گسترش بدهد
از هشت صبح.
Posted by Unknown at Monday, February 25, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Saturday, 23 February 2013

مصوونیت قضایی عساکر امریکایی با برگزاری لویه جرگه حل نمی شود»

مشکل مصوونیت قضایی عساکر امریکایی با برگزاری لویه جرگه حل نمی شود»
احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی افغانستان
05.12.1391
هر چند حکومت افغانستان بر برگزاری لوی جرگه عنعنوی بخاطر تصمیم گیری در مورد دادن مصوونیت قضایی به سربازان امریکایی پس از سال 2014 میلادی تاکید کرده است، اما شماری از احزاب سیاسی برگزاری چنین نشست را غیر قانونی می دانند.

... این گرو های سیاسی تاکید کرده اند که حکومت باید برای حل این مشکل مشوره شورای ملی و احزاب سیاسی فعال در کشور را جویا شود.

احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی افغانستان به روز شنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که برگزاری لوی جرگه مشکل مصوونیت قضایی نیرو های امریکایی در افغانستان را حل کرده نمی تواند:

« به عوض اینکه در حل مسایل ملی از طریق نهاد های سیاسی عمل بکنند، از طریق ساختار ها و نهاد های خیلی سنتی که هیچ نوع مطابقت با شرایط زنده گی یک جامعه دیموکراتیک ندارد می خواهند که عمل بکنند.
مصوونیت قضایی به عسکر امریکایی داده شود یا نه؟
ما به حیث یک نهاد سیاسی پارلمان داریم و در پارلمان افغانستان تمام شخصیت های مطرح کشور که مردم به آنها رای داده اند شامل می باشند و این وکیلان نماینده گی از کل مردم افغانستان می کنند.»

در هفتهء گذشته شماری از اعضای شورای ملی کشور نیز از این اقدام رییس جمهور انتقاد کردند.

آنها گفتند که یگانه مرجع تصمیم گیری در مورد دادن مصوونیت قضایی به سربازان امریکایی در کشور، شورای ملی و نهاد های سیاسی می باشند.

تلاش نمودیم تا در مورد این تقاضای احزاب سیاسی نظر مقام های افغان را داشته باشیم، اما با وجود تماس های مکرر موفق نشدیم.

در همین حال برخی از کارشناسان حقوقی می گویند که بر اساس قانون اساسی کشور رییس جمهور حق دارد تا لوی جرگه را در همچو موارد برای گرفتن مشوره مردم برگزار کند.

اما این آگاهان می گویند که تصمیم نهایی را باید شورای ملی افغانستان، حکومت و احزاب سیاسی بگیرند.

ستار سعادت یکی از این کارشناسان در مورد گفت:

« به نام هر چیزی که مشوره می کند، از صلاحیت های حکومت است، اما در مورد بودجه همچو مسایل مهم است که آیا در بودجه سالانه دولت افغانستان این مساله مطرح بوده یا نه، چرا که برگزاری این گونه جرگه ها، مصارف گزاف می خواهد.
اما از لحاظ اینکه حکومت افغانستان جرگه را برگزار کند و صلاحیت تصمیم گیری را به آنها بدهد، قطعاً اینگونه جرگه ها جنبه الزامی ندارد و چیزی دیگر در همچو قضایا گفته نمی توانند و همچنان تصمیم هم گرفته نمی توانند.»

آقای سادات همچنان می گوید که اگر هزینه برگزاری این لوی جرگه در بودجه افغانستان در نظر گرفته نشده باشد، برگزاری آن در مغایرت با قانون در کشور قرار دارد.

انتقادات از برگزاری لوی جرگه عنعونی برای مشوره روی چگونگی دادن مصوونیت قضایی به نیرو های امریکایی پس از سال 2014 در حالی مطرح می شوند که رییس جمهور کرزی در سخنرانی های اخیر اش برای برگزاری این جرگه تاکید کرده است.

هم اکنون کابل و واشنگتن سرگرم مذاکرات برای امضاء قرارداد امنیتی می باشند و سومین نشست این دو کشور در ماه گذشته میلادی در کابل برگزار گردید.

با امضای این قرارداد، چگونگی حضور نیرو های امریکایی پس از سال 2014 میلادی در افغانستان، مصوونیت قضایی این نیروها و کمک های امریکا به نیرو های امنیتی افغان مشخص می شوند.

جمشید حبیب زاده
Posted by Unknown at Saturday, February 23, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Tuesday, 19 February 2013

سیاست اخبار در جهان




 
از سایر رسانه ها:در نتیجه یک عملیات در کندز به شمول یک قوماندان طالبان 4 تن از مخالفین مسلح کشته شدند /مسوولان امنیتی ولایت پکتیا از بازداشت یک گرو 9 نفری دزدان مسلح در این ولایت خبر داد /وزارت خارجه پاکستان تایید کرد که مولوی فقیر محمد قوماندان طالبان پاکستانی در افغانستان دستگیر شد /سفر دسته جمعی سناتوران افغان به هند حساسیت برانگیز بود»/'بمباران ناتو در قندوز جان چهار غیرنظامی را گرفت'/علمای پاکستان تا حالا به حکومت افغانستان مشروعیت قایل نیستند»/ما توسط طیاره های بی پیلوت 4700 نفر را کشتیم»/
 
 
راکت های دافع هوا "پترویت" در صورت درگیری با ایران در ترکیه جابجا شده است
: سياست, اخبار, شرق نزديک
21.02.2013, 23:02
تصویر: EPA
هفته نامه «دیفینس نیوس» آمریکا با منعکس کردن نظر کارشناسان، نوشته است که علت اصلی جا بجا نمودن راک...
ت های دافع هوا پاترویت در ترکیه، آماده شده برای شرایط جنگی با ایران می باشد و سوریه تنها بهانه ای برای مستقر نمودن ئآن بود.

این هفته نامه همچنین نوشته است که راکتهای مستقر شده در ترکیه، بخشی از طرح سیستم دفاع راکتی آمریکا در اروپا می باشد.

سخنگوی ناتو در بروکسل نیز مدتی قبل اعلام کرده بود که این راکت های دافع هوا ، برای مقالبه با هرگونه تهدیدراکت های پتروید در ترکیه مستقر شده اند که می تواند به تهدید های احتمالی سوریه یا ایران، جواب بدهد
صدراعظم تونس استعفا داد
سياست, اخبار, شرق نزديک
20.02.2013, 11:19
عکس: EPA
به گزارش روز سه شنبه تلویزیون ملی تونس، حمادی الجبالی صدراعظم تونس استعفای خود را اعلام کرد. الجبالی در اوایل ماه فبروری اعلام کرد؛ که به منظور برای آرام کردن اوضاع سیاسی در تونس پس از ترور شکری بلعید، یکی از سیاستمداران مخالف، دولت غیرحزبی تشکیل دهد که با شکست مواجه شد. وی افزود: اگر موفق به تشکیل دولت غیر حزبی نگردد از سمت خود کنارگیری خواهد کرد
حکم رئیس جمهوری اسلامی افغانستان در مورد رعایت حقوق بشری و عدم درخواست بمبارد هوایی از نیروهای خارجی در عملیات محاربوی محلات مسکونی توسط نیرو های امنیتی کشور
تاریخ نشر: Feb 20, 2013
۳۰ دلو ۱۳۹۱

تلاشهای مستمر ریاست جمهوری اسلامی افغانستا...
ن، مبنی بر توقف بمبارد هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی بالای محلات مسکونی و جلوگیری از تلفات ملکی که از چندین سال بدینسو صورت می گرفت، منجر به امضای توافقنامه مورخ ۲۰ حمل سال روان توسط وزیر دفاع ملی جمهوری اسلامی افغانستان و قوماندان عمومی نیروهای ناتو و آیساف مبنی قطع عملیات های شبانه نیروهای ائتلاف در افغانستان گردید.

علی الرغم این تلاش ها، مواردی از تخطی و تداوم عملیات هوایی نیروهای خارجی بالای منازل رهایشی هنوز هم به مشاهده میرسد، افزون بر توافق بعمل آمده با نیروهای ناتو و ایساف مورد زیر به نیروهای افغان هدایت داده میشود.

وزارت های دفاع ملی، امور داخله و ریاست عمومی امنیت ملی به هیچ عنوان در جریان عملیات شان، اجرای عملیات هوایی بالای مناطق مسکونی را از سوی نیروهای خارجی مطالبه ننمایند
 
اقدامات جدی امریکا با جاسوسی صنعتی سياست, اخبار, امريکا شمالی
21.02.2013, 12:00
© Flickr.com/martha_jean/cc-by
به گزارش دفتر مطبوعاتی قصر سفید، دولت امریکا مقابله با هکرهایی کشورهای دیگر که دست به جاسوسی صنعتی می‌زنند، در اولویت قرار دا...ده است. به گفته این منبعٰ، این اقدامات دولت امریکا به منظور مبارزه با سرقت اسرار تجاری و صنعتی آمریکا که سالانه میلیارد ها دالر به این کشور آسیب می‌رساند و تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به شمار می‌رود؛ صورت می گیرد.

در گزارش "استراتژی ایالات متحده در مبارزه با جاسوسی صنعتی" آمده است، که رئیس استخبارات ملی امریکا بر جریان تبادل اطلاعات سازمان‌ها و ادارات مختلف دولتی و خصوصی نظارت می کند.

ایالات متحده همچنین از طریق کانال های دیپلماتیک بر کشورهای که مورد حملات سایبری قرار می گیرد، تحت فشار قرار می دهد



زلمی رسول: جامعه جهانی تعهد کرده که پس از سال2014 کمک مالی به افغانستان را ادامه دهد
/20.2.2013
زلمی رسول وزیر امور خارجه افغانستان درسفر به شهر مزارشریف از کمک 16 بلیون دالری جامعه جهانی پس از سال 2014 به افغانستان خبر می دهد.

تجهیزنظامی...ان افغان، نگرانی مردم پس 2014، گفتگوه های صلح با طالبان و برگزاری انتخابات شفاف از مواردیست که وزیرخارجه کشور روی آن با والی بلخ گفتگو کرده است.

آقای رسول میگوید که جامعه جهانی تعهد کرده که پس از سال 2014 برای پیشبرد برنامه ها و تجهیز نیروهای افغان 16 بلیون دالر افغانستان را کمک میکند.

وزیر خارجه کشور همچنان میگوید که درآینده نزدیک چهاربال جنگنده هوایی ، بیست بال هلیکوپتر، طیاره های بدون پیلوت و بیش از500 عراده تانک زرهی در اختیارنظامیان افغان قرار می گیرد.

از سوی هم عطامحمد نوروالی بلخ همچنان بر تجهیزنظامیان افغان تاکید کرده ازوزیرامورخارجه خواست، تا در قسمت تجهیزات نظامیان ناتو که قرار است ازافغانستان انتقال داده شود باید باایجاد راهکاری های مناسب ازسوی وزارت خارجه افغانستان برخی از این تجهیزات به نظامیان افغان سپرده شود.

وزیرخارجه افغانستان درمورد گفتگو با طالبان درقطر نیز ابراز نظر نموده گفت، انتخاب کشورسوم یاقطربرای مذاکره با طالبان تنها دفترمذاکره بوده ونماینده گی سیاسی طالبان درآنکشورشده نمیتواند.

بگفته آقای رسول در دفترقطر با طالبانی گفتگو خواهدشد که آنان خواسته های دولت ومردم افغانستان را بیپذیرند.

گزارشگر فهیم دانش


محترم احمد ضیا مسعود: حکومت می خواهد برای رسیدن به قدرت از راه های نادرست استفاده کند
جبهه ملی نقش زنان را در سیاست گذاری ها و تصمیم گیری ها بسیار اثرگذار و سازنده میداند و از زنان می خواهد تا در تصمیم گیری ها در کشور نقش شان را بازی بکنند.

این جبهه از احتمال کاربرد تقلب در انتخابات ریاست جمهوری نگران است، اما هشدار میدهد که جبهه اجازه نخواهد داد تا برای رسیدن به قدرت سیاسی از شیوه های نادرست کار گرفته شود.
باآنکه در حدود سیزده ماه به برگذاری انتخابات ریاست جمهوری مانده است، اما دیده میشود که برخی از جریان های سیاسی برای این انتخابات آماده گی می گیرند، جبهه ملی در نشستی که به منظور چگونگی حضور زنان در انتخابات آینده ریاست جمهوری در کابل برگذار شده است از برنامه های حکومت برای برگذاری انتخابات آینده ریاست جمهوری سخت انتقاد می کند.
رهبر جبهه ملی، احمد ضیا مسعود گفته است که:« حکومت موجود مشروعیت سیاسی خود را از دست داده است و میخواهد برای رسیدن به قدرت سیاسی از راه های نادرست استفاده کند.»
عضو ارشد جبهه ملی، محمد محقق گفته است که:« دولت هیچ کاری برای اینکه انتخابات به گونۀ شفاف برگذار شود انجام نداده است و حکومت باید برای برگذاری انتخابات شفاف برای همه ای مردم شناسنامه های برقی توزیع کند.»
این نگرانی ها در حالی مطرح میشوند که چندی پیش حکومت کاربرد کارت های گذشته رای دهی را در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری با اعتبار اعلان کرد وکمیسیون مستقل انتخابات نیز گفته است که در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری استفاده کارت های قبلی راهی دهی و شناسنامه های برقی اعتبار دارد
Posted by Unknown at Tuesday, February 19, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

iزلمی رسول , و عطامحمد نور

زلمی رسول: کار بالای ساختن دکتورین سیاست خارجی افغانستان جریان دارد
--------------------------------------------
والی بلخ به دولت مرکزی پیشنهاد نمود تا در تذکره های الکترونیکی که قرار است توزیع آن در آین...دهء نزدیک آغاز شود، باید در کنار این که به تمام اتباع افغانستان، افغان خطاب می شود، قوم آن نیز ذکر شود و در صورتی که این کار انجام نشود، قوم زدای خواهد بود. وی گفت: ادامه مطلب...
..........................................

01.12.1391
زلمی رسول وزیر امور خارجه افغانستان می گوید، دکتورین سیاست خارجی کشور ها در شرایط ساخته می شود که سیاست تعیین شده باشد، اما افغانستان از ده سال بدین سو با دوره های مختلف تغییر در سیاست خارجی کشور های دنیا و منطقه رو به رو بوده است.

این تغییرات، تاثیرات مستقیم بالای افغانستان داشت و به همین منظور افغانستان ناگزیر بود سیاست های مقطعوی داشته باشد، تا کشتی را به ساحل برساند.

وی افزود که به همین اساس آنها نتوانسته اند، دکتورین سیاست خارجی افغانستان را بسازند. اما اکنون کار بالای آن جریان دارد. وی اظهار داشت:
« فعلاً به مرحلهء رسیده ایم که قوت های خارجی در ختم سال 2014 افغانستان را ترک می کنند و مسوولیت های عام و تام به دست خود ما می افتد و منطقه را هم تا حالی فهمیدیم که نقاط نظر شان در مورد ما چیست و دنیا را هم تا اندازهء می دانیم، پس در این وقت لازم بود که دوکتورین سیاست خارجی خویش را برای پنج سال آینده که تغییر هم خواهد کرد، بسازیم.»

وزیر خارجه گفت، به همین منظور آنها چندی قبل نشست بزرگ را در کابل با جمع از سفرای افغانستان در کشور های دنیا راه اندازی کردند تا روی ساختن دوکتورین سیاست بحث نمایند و عنقریب قادر با ساختن آن خواهند شد.

زلمی رسول گفت:
«کشور های دنیا تعهدات بزرگ را در قبال تجهیز نیرو های امنیتی افغان داشته اند، اما حاضر به دادن تجهیزات بزرگ که در جنگ میان دو کشور از آن کار گرفته می شود، نیستند.»

وی به عنوان نمونه از کمک چندین بال طیاره ترانسپورتی امریکایی و خریداری چند بال هلیکوپتر های روسی توسط امریکا نیز یاد آوری کرد.

عطا محمد نور والی بلخ هم در سخنرانی خویش خواهان روشن شدن سیاست خارجی افغانستان در قبال کشور های دنیا و همسایه شد.

وی گفت، در صورتی که دولت مرکزی سیاست شفاف و روشن در این بخش داشته باشد والیان و زیران می دانند که چگونه با کدام کشور باید کار های شان را تنظیم نمایند.

والی بلخ به دولت مرکزی پیشنهاد نمود تا در تذکره های الکترونیکی که قرار است توزیع آن در آیندهء نزدیک آغاز شود، باید در کنار این که به تمام اتباع افغانستان، افغان خطاب می شود، قوم آن نیز ذکر شود و در صورتی که این کار انجام نشود، قوم زدای خواهد بود. وی گفت:
« اقوام به این تشویش هستند که همین معیار که کدام قوم چقدر در افغانستان است، از روی چی تثبیت شود؟ همگی تشویش شان از این است که اگر تذکره ها به همین قسم تقسیم شود ،یک نوع پالیسی ملت زدای است و در محافل همین تشویش موجود است و خدا نخواسته این مشکل کلان نشود.»

وزیر امور خارجه کشور در حالی می گوید که دوکتورین سیاست خارجی افغانستان را می سازند که همواره اپوزیسیون دولت از نبودن سیاست مشخص خارجی و داخلی دولت افغانستان در مسایل مختلف انتقاد نموده اند.

عبدللطیف سهاک، بلخ

 
Posted by Unknown at Tuesday, February 19, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

سکوت رئیس جمهور از قتل فرماندهان طالبان

سکوت رئیس جمهور از قتل فرماندهان طالبان:

نکته قابل پرسش در واکنش شدید رئیس جمهور که در جمع افسران ارتش افغانستان صحبت میکرد به سکوت از قتل فرماندهان طالبان در عملیات مذکور برمیگردد. رئیس جمهور کرزی به این پرسش پاسخ نگفت که فرماندهان طالبان... که با او و دولتش می جنگند در خانه مسکونی محل عملیات مشترک نیروهای ناتو و افغانستان چه میکردند؟ رئیس جمهور نه تنها عملیات نظامیان دولت خود را علیه دشمنان این دولت ستایش نکرد، بلکه آنها را در واقع مورد خشم و غضب خود قرار داد. عملکردی که از سوی رئیس جمهور به عنوان فرمانده قوای مسلح ، روحیه رزمی نیروهای مسلح افغانستان را نابود میکند و حقانیت آنها را در این جنگی که تا کنون هزاران نفر را برای استحکام و بقای ریاست جمهوری آقای کرزی و دولت تحت زعامت او قربانی داده اند حتا نزد خود شان مورد تردید قرار میدهد.
برای توجیه واکنش و عملکرد رئیس جمهور به عنوان فرمانده عمومی قوای مسلح افغانستان که هم مورال قوای مسلح را تضعیف میکند و هم حقانیت آنها را در این جنگ با دشمنان دولت و افغانستان باطل جلوه میدهد چه استدلال و منطقی میتواند وجود داشته باشد؟
********

ریشه های خشم رئیس جمهور در آخرین سفر به واشنگتن:
هر چند خارجی ستیزی رئیس جمهور کرزی در سالهای اخیر که در برزخ وابستگی و گسستگی از خارجی دست و پا میزند خبر نو و شگفت آور نیست، اما خشم اخیر او که فرمان توقف هرگونه عملیات هوایی خارجی ها را صادر کرد ریشه در سفر ایشان به واشنگتن دارد.

رئیس جمهور در آخرین سفر خویش به ایالات متحده امریکا(19جدی1391) با خاطرات ناخوشی برگشت. بارک اوباما از مذاکرات دوجانبه با رئیس جمهور کرزی خود داری کرد و حتا حاضر به گفتگوی مورد نیاز بر سر آجندای مذاکراتی نشد که از سوی رئیس جمهور کرزی تدوین یافته بود. بارک اوباما به بسیاری از مطالبات رئیس وی مبنی بر خروج قوای امریکایی از مناطق روستایی و ولایات افغانستان و قطع عملیات نظامی، با سردی و اختصار پاسخ مثبت گفت و از خروج کامل نیروهای امریکایی نیز صحبت کرد. اوباما به رئیس جمهور کرزی از ضرورت تدویر انتخابات شفاف ریاست جمهوری در سال 2014سخن گفت و به این نکته پافشاری کرد که امریکا از فردی در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان حمایت خواهد کرد که از گروه های مختلف قومی ، اجتماعی و سیاسی نمایندگی کند و مردم افغانستان به تمثیل اراده ی خویش در وجود وی اعتماد کنند. در حالی که رئیس جمهور کرزی در این سفر خواستار حل مشکل مصئونیت قضایی نظامیان امریکایی باقی مانده در افغانسان بود و افزون بر آن، فکر حمایت قصر سفید را از فرد و تیم مورد نظرش در حاکمیت پس از 2014در سر می پروراند.

آیا بهار 2014 بهار هفت میوه برای رئیس جمهور کرزی خواهد بود؟
وقتی داکتر نجیب الله آخرین رهبر حزب حاکم دموکراتیک خلق در سال 1365 خورشیدی طرح و سیاستی را بنام مصالحه ملی ارائه کرد، همان سال(28جدی 1365)در پاسخ به این پرسش خبرنگار تلویزیون امریکایی CNN که اگر جنگ ادامه یابد آیا قوای شوروی به کشورشان بازمیگردند، گفت: «تا کنون ده بار به این سوال پاسخ داده ام. فکر میکنم که دوستان امریکایی ما بطی الانتقال هستند. به هرحال یکبار دیگر تکرار می کنم که اگر مداخله و تجاوز از بیرون قطع گردد، اگر موافقات ژنو به امضاء برسد و اگر مصالحه ملی به توافق و مؤفقیت بیانجامد، یک سرباز اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در کشور ما باقی نخواهند ماند و به کشور صلحدوست شان عودت خواهند کرد.» اما نجیب الله سالهای بعد در اظهاراتش متدرجاً لحن ضد شوروی گرفت و در ماه های پایان عمر حاکمیتش شوروی را متجاوز خواند و روز 26 دلو1368را در فرمانی روز نجات ملی نامید و از جشن و پایکوبی در این روز سخن گفت. ولیکن فرمان روز نجات ملی و جشن ملی مورد نظر داکتر نجیب الله هیچ ارزش و تأثیری را بر سرنوشت او که توسط طالبان در چهار راهی آریانا حلق آویز شد، بجا نگذاشت.

آیا سیاست های خارجی ستیزی رئیس جمهور کشور ما در این مقطع زمانی و التماس های ایشان از "برادران طالب" سفره هفت میوه را در بهار 2014برای ایشان پهن خواهد کرد؟

صرف نظر از همه ضعف ها و کمبود های دولتِ برهبری رئیس جمهور کرزی در بیشتر از یکدهه که در ارزیابی سازمانهای بین المللی در قطار فاسد ترین دولت های جهان رده بندی میشود و صرف نظر از آنکه دولت و زعامت ایشان بصورت مطلق در چتر حمایت نیروهای امریکایی و غربی تشکیل و بقا یافت، رئیس جمهور در رهبری این دولت افتخارات بسیاری برای ثبت تاریخ معاصر افغانستان دارد. افغانستان در دولتِ به رهبری وی در عرصه آزادی بیان و مطبوعات متحول شد. در تعلیم و تربیه بویژه پس از دوره تاریک و مکتب ستیزی طالبان تغیرات عظیم کمی بوقوع پیوست. دموکراسی با تمام کاستی هایش تکوین یافت. انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری به عنوان یک اصل در شکل گیری نظام سیاسی مبتنی بر اراده مردم علی رغم تقلب و تخلف برگزار شد. اختصاص بیست و پنج در صد کرسی پارلمان به زنان درج قانون اساسی گردید. افغانستان از انزوای بین المللی خارج شد، در محراق توجه دنیا قرار گرفت و مؤفق به ایجاد روابط بسیار گسترده ی دیپلوماتیک با جهان خارج گردید. این ها ارزش های مدرن در افغانستان درگیر بحران و جنگ شمرده میشوند که دولتِ برهبری رئیس جمهور کرزی برغم هرگونه وابستگی به خارج مجری آن است. طالبان و گروه های مخالفِ این ارزش ها هیچگونه نگاه مساعد بسوی رئیس جمهور کرزی به عنوان عامل و مجری آن ندارند. رئیس جمهور کرزی تنها با دفاع و حمایت از ارزش های متذکره و مخالفت با مخالفان این ارزشها میتواند بهار هفت میوه داشته باشد. تقویت روحیه و اراده ی نیروهای نظامی افغانستان که با دشمنان این ارزش ها و در واقع با دشمنان حاکمیت رئیس جمهور کرزی می جنگند متضمن و مستلزم چنین بهاری برای رئیس جمهور و افغانستان است. در غیر آن، برادران طالب و افکار طالبانی با رئیس جمهور کرزی و ارزش های شکل گرفته در حکومت وی آنچی را خواهند کرد که در چهار راهی آریانا با نجیب الله کردند.
کابل پرس اندیشمند


Posted by Unknown at Tuesday, February 19, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Sunday, 17 February 2013

سیاست اخبار در جهان

 
رسانه ها:اجساد نزدیک به 90 قربانی در کویته به خاک سپرده می شوند/هیچ قرارداد مالی با نزدیکان مقامات دولتی افغان امضا نشود»/افزایش حملات شورشیان بر کارمندان دولت افغانستان/ نیازمندی پاکستان و گزینه های دشوار - ایران یا غرب؟/فرود آمدن سنگ آسمانی در روسیه سبب خسارات هنگفت مالی شده است /در اثر یک انفجار در جوزجان دو تن کشته و چهار تن زخمی شدند /حامد کرزی: در جریان عملیات نباید از طیاره های خارجی کمک خواسته شود /ایران و پاكستان سبب افزایش ناامنی در بادغیس است/آلمان میزبان یک کنفرانس صلح برای افغانستان/اگر بخواهیم سلاح اتمی بسازیم کسی نمی تواند مانع شود»/در اثر یک حملهء انتحاری در عراق چهار تن کشته شدند /زلمی رسول: اجلاس سه جانبه افغانستان، هند و امریکا در آینده نزدیک راه اندازی می شود اتریش در قسمت اعطای بورسیه های تحصیلی به منسوبین پولیس و دیپلوماتان افغان ابراز آمادگی کرد
کشف و ضبط محموله بزرگ مواد مخدر و سلاح در ولایت قندهار
سياست, اخبار, اسيا
20.02.2013, 09:46
به گزارش روز چهارشنبه آژانس خبری "پژواک" نیروهای نظامی افغانستان محموله بزرگ مواد مخدر و سلاح در منطقه میوند ولایت قندهار کشف و ضبط نمودند. به گفته این منبع، قول اردوی 205 ارتش ملی افغانستان روز سه شنبه عملیات خاصی را برای از بین بردن انبار سلاح شورشیان انجام داده و در یکی از خانه های مسکونی قریه نوکاک، 66 بوچی مواد منفجره و مواد مخدر کشف و ضبط نمودند.

در مجموع در نتیجه انجام این عملیات 3،25 تن چرس،36 بمب دستی و چندین توپ را تصرف نمودند. و مسئول این انبار اسلحه دستگیر و تحت تحقیقات قرار گرفت.


پاکستان: حمله مجدد شورشیان مسلح بر کاروان تجهیزات ناتو در افغانستان
سياست, اخبار, شرق نزديک
20.02.2013, 13:51
عکس: EPA
به گزارش رسانه های محلی پاکستان، امروز در نتیجه حمله شورشیان مسلح به کاروان تجهیزات ناتو در خاک پاکستان دو نفر کشته و چندین نفر مجروح شدند. 25 موتر باربری و تانکرهای سوخت نیروهای ناتو در کتل منطقه خیبر در نزدیکی سرحد افغانستان مورد هدف شورشیان قرار گرفت. در این حمله دو راننده این موتر های باربری کشته شدند. شورشیان بعد از انجام این حمله موفق به فرار شدند

درحال حاضر هیچ فرد یا گروهی در پاکستان مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

کرزی گفت: «طالب تفنگش و فکرش از بیرون است؛



آقای کرزی طالبان را فرزندان نادان افغانستان خطاب کرد و گفت: «طالب تفنگش و فکرش از بیرون است؛ خودش از افغانستان است و مسلمان است و از نادانی خود و از بیچارگی خود استعمال می شود»
آقای کرزی به مردم افغانستان اطمینان داد که با خروج نیروهای خار...جی افغانستان فصل نوی از حاکمیت ملی خود را تجربه می‌کند. او ۲۰۱۴ را به بهار و نوروز تشبیه کرد: «۲۰۱۴ بهار و نوروز است برای ما که می‌آید. ۲۰۱۴ روزی است که ما هفت میوه خوردن می‌رویم. روزی است که وطن ما سبز و خرم می‌شود. نه برعکس».

کرزی: 2014 هفت‌میوه خوردن می‌رویم!
www.mandegardaily.com
رییس‌جمهور کرزی روز شنبه سه روز پس از این‌که 10 غیرنظامی در حملات هوایی در شرق کشور کشته شدند، گفت، نیروهای امنیتی افغان دیگر نمی‌توانند برای انجام عملیات‌های‌شان در مناطق مسکونی درخواست پشتیبانی هوایی از ناتو کنند و این کار ممنوع شده است. حملات هوایی ناتو و تلفات غیرنظامیان، عامل اختلاف مهمی در رو...
 
رییس‌جمهور فرانسه در دهلی: پاکستان به تعهدات خود در قبال افغانستان عمل کند
فرانسو اولاند رییس‌جمهور فرانسه در دهلی نو پایتخت هند گفته است که پاکستان باید به تعهدات خود در قبال آیندۀ افغانستان عمل کند.
رییس‌جمهوری فرانسه که در یک سفر دو روزه روز گذشته در دهلی نو با نخست‌وزیر هند صحبت می‌کرد، از نقش صلح‌‎آمیز و عاری از خشونت هند در جهان ستایش کرده و از توجه هند به خاطر افغانستان پس از ۲۰۱۴ قدردانی کرد.
اولاند با تأکید بر این‌که هند به مسألۀ آینده افغانستان پس از خروج نیروهای ناتو در سال ۲۰۱۴ توجه دارد گفت: افغان‌ها باید خودشان درباره آینده‌شان تصمیم بگیرند.
در این حال، رییس‌جمهوری فرانسه از پاکستان خواست که برای رسیدن به این هدف به تعهد خود عمل کند.
اولاند، سیاست دهلی نو برای حل همۀ مناقشات از طریق ابزارهای صلح‌آمیز و نه از طریق اقدامات تحریک‌آمیز را ستود و ادامه داد: امروز ما از هند می‌خواهیم که با عضویت کامل در شورای امنیت سازمان ملل متحد، واقعیت‌های امروز را به طور کامل منعکس کند دلیل درخواست ما این است که ۱۷ درصد از جمعیت جهان در هند ساکن هستند و هند قدرتی صلح‌آمیز است
 
رسوایی مربوط به استفاده از گوشت اسب به جای گوشت گاو
روزنامه‌ی فرانسوی در گزارش روز پنجشنبه‌ی خود همچنین نوشته است که موفق شده سه صورت‌حساب مقامات رومانی را رؤیت کند که ظن این ماجرا را متوجه شرکت Spanghero در جنوب غربی فرانسه و نیز واسط قبرسی این معامله به نام شرکت Draap می‌کند. طبق این صورتح...ساب‌ها، شرکت نامبرده‌ی فرانسوی ۴۲ تن گوشت اسب در ماه ژانویه دریافت کرده است.

ولی یک نماینده‌ی این شرکت فرانسوی روز پنجشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما هرگز صورت‌حسابی بابت گوشت اسب دریافت نکرده‌ایم». وی افزود که از دلایل ادعای روزنامه‌ی فرانسوی بی‌اطلاع است و شرکت او همه‌ی صورت‌حساب‌های خرید خود را تسلیم مقامات ادره ‌ی مبارزه با یادی در فرانسه کرده اس
گسترش دامنه رسوایی عرضه گوشت اسب در بازارهای اروپا | اروپا | DW.DE | 14.02.2013
www.dw.dرسوایی مربوط به استفاده از گوشت اسب به جای گوشت گاو در غذاهای آماده
 
مردم چین طی روزهای رخصتی سال نو در مغازه ها 85.5 میلیارد دالر مصرف نموده اند
در جهان, اخبار, حوادث چین و موضع روسیه, اسيا, کلتور
16.02.2013, 12:07
مردم چین طی روزهای رخصتی سال نو در مغازه ها 85.5 میلیارد دالر که به اندازه 15% بیشتر از ...سال قبل، مصرف نموده اند. در این باره وزارت تجارت چین خبر داده است. سال نو چینایی به اساس سالنمای قمری شب 10 فبروری برای مدت یک هفته تا 16 فبروری تجلیل میگردد. بصورت عنعنوی در این روز مغازه های چین لیلام های عظیم راه اندازی میکنند. طبق معلومات وزارت تجارت چین، چینایان بیشتر از همه زیورات خریداری میکنند که امسال به اندازه 31.1% بیشتر از سال گذشته خریداری نموده اند. ولی چینایان به ندرت به رستوران ها میروند. عواید رستوران ها در یک هفته گذشته 20% کاهش یافته است. این نتیجه اعلام مبارزه با اصراف می باشد که مقامات انکشور اعلام داشته است.

قدرت انفجار میتیوریت هنگام ورود به اتموسفیر که در روز جمعه در اورال سقوط نمود، معادل 20 بمب اتمی بود
جامعه, اخبار, بلایای طبیعی, روسيه
16.02.2013, 11:29
عکس: РИА Новости
قدرت انفجار میتیوریت هنگام ورود به اتموسفیر که در روز جمعه در اورال... سقوط نمود، معادل 300 کیلو تن بود. این 20 برابر بیشتر از مقدار انرژی است که در نتیجه انفجار بمب در هیروشیما در سال 1945 ازاد گردیده بود. در این باره ناسا خبر داده است. کارشناسان میگویند که این میتیوریت بزرگترین جسم سماوی است که در روی زمین بعد از میتیوریت تونگوس در سال 1908 در روی زمین سقوط نموده بود. بارات میتیورها صبح روز جمعه در 5 منطقه روسیه تثبیت شده است. خسارات عمده در ولایت چیلیابینسک که در انجا در بسیاری عمارت شیشه شکسته ، ثبت شده اند. طبق معلومات وزارت داخله روسیه، در نتیجه سقوط پارچه های میتیوریت در حدود 1200 نفر صدمه دیده و بیش از 50 نفر بستری شده اند. خسارات ناشی از سقوط میتیوریت از یک میلیارد روبل، معادل 33.5 میلیون دالر تجاوز نموده است.


اخبار / جنبش
اولین نشست گروپ کاری کمیسیون تدارکات چهارمین کنگره حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان به ریاست فیض الله ذکی که بنابرتصمیم کمیته سیاسی حزب به این سمت تعین شده بودندشروع بکارنمود.

by Rahimi786 | Posted on پنجشنبه, دلو ۲۶م, ۱۳۹۱
اولین نشست گروپ کاری کمیسیون تدارکات چهارمین کنگره حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان به ریاست فیض الله ذکی که بنابرتصمیم کمیته سیاسی حزب به این سمت تعین شده بودندشروع بکارنمود.
 


پوتین در مورد وظایف استخبارات
14.02.2013, 17:42
تصویر: РИА Новости
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به خدمات امنیت فدرالی وظیفه داد تا سیستم واحد کشف، هوشداری و خنثی ساختن حملات بالای منابع اطلاعاتی را در کشور ایجاد نمایند.

به گفته پوتین: ر...وسیه به روشهای عصری غرض سازماندهی فعالیتهای ضد کشف, منجمله در دفاع از اطلاعات محرم ضرورت دارد. پوتین تاکید کرد که این متوجه مساعی شکستن بانک اطلاعات الکترونیکی میشود. اواظهار داشت که از فیض عملیات های جزوتام های ضد کشف روسیه فعالیت 34 کارمند کادری و 181 خدمات استخارات خارجی کشف گردیده است که 12 تن آنها بالفعل دستگیر گردیدند. اوتاکید کرد که «شبکه ضد کشف- جهت اساسی فعالیت خدمات امنیت فدرالی روسیه را تشکیل میدهد».

روز یادبود از قربانیان ارتش شوروی در روسی
جامعه, اخبار, روسيه
15.02.2013, 11:02
عکس: EPA
روز جمعه از روز یادبود قربانیان جنگ شوروی – افغانستان در روسیه گرامی داشته می شود.
امروز روسها یاد قربانیانی را که در بیش از 30 جنگ و درگیری هایی ک...ه ازبعد از پایان جنگ جهانی دوم رخ داده است اشتراک نمودند، گرامی میدارند. این روز به طور رسمی از سال 2011 تجلیل می شود.

15 فبروری سال 1989 میلادی، آخرين سربازان ارتش سرخ شوروی بعد از حدود 10 سال جنگ، افغانستان را ترك كردند.
در طول 68 سال گذشته، 1.5 میلیون روس در بیش از 30 جنگ و درگیری های مسلحانه در خارج از کشور اشتراک نمودند.
ارتش شوروی سابق علاوه بر جنگ افغانستان، در جنگ های کوریا، ویتنام، سوریه و مصر، موزامبیک، اتیوپی و آنگولا نیز اشتراک نمودند.

سربازان روسی برای حفظ صلح در یوگسلاوی، و اوستیای جنوبی (قفقاز) در مقابله دشمن جنگیدند. اشتراک ارتش روسیه در جنگ های خارج از کشور منجر به کشته شدن حدود 25 هزار نظامی شد.

به گزاش خبرگزاری ایتار تاس به نقل از وزارت دفاع روسیه، روز جمعه در تمام واحد های نظامی ارتش روسیه مراسمی به مناسبت گرامیداشت روز سربازان که در درگیری های نظامی خارج از کشور کشته شدند، برگزار می شود


Posted by Unknown at Sunday, February 17, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

لیبیا دو سال بدون قدرت

لیبیا دو سال بدون قدرت
دومین سالروز آغاز جنگ های داخلی را مردم لیبیا با تظاهرات استقبال کردند. اکثر مردم این کشور به این عقیده هستند که بعد از سقوط رژیم قذافی دولت کنونی نتوانسته است امنیت را تامین نماید.
قیام به تاریخ 17 فبروری 2011 در لیبیا آغاز شد.اما دولت تصمیم گرفت که سالگرد آنرا به تاریخ 15 فبروری تجلیل نماید. وضع در لیبیا خوب نیست. به همین لحاظ بعضی شرکت های هوانوردی اروپائی پرواز های خود را به لیبیا قطع نمودند.
عدم ثبات, دولت فعلی را شهرت نمیدهد. در اکثر نواحی دور از شهر ثبات وجود ندارد. بر علاوه قاچاقبران, گروپ های جهادی علاوه گردیده است که از مالی آمده اند. بنا براین در مورد دموکراسی که غربی ها میگفتند, حالا فقط شرایط زندگی قرون وسطی را بیاد میاورد. رفعت سعید احمد رئیس مرکز تحقیقات استراتیژیکی میگوید:
"ضربه نیروهای ناتو نتنها کشور مترقی لیبیا را به عقب رانده به قرون اوسطی فرستاد, بلکه جنگ داخلی را ایجاد نموده است.در حقیقت حکومت را ایجاد نمودند که اصلاً نمیتوان مردمی نامید, زیرا توانایی تامین امنیت را ندارد و کشور را از انشعاب به علایم مذهبی و ملیتی نجات دهد".
این حالت لیبیا هیچ کسی را حیران نمیسازد. تحلیلگران این نوع رشد رویداد ها را پیشبینی میکردند. ستانیسلاف تاراسوف در این ارتباط میگوید:
"نتنها سیاستدانان روسی, بلکه غربی نیز این پیشبینی را میکردند. اکنون لیبیا تقسیم بندی گردیده است. ممکن در آینده دو و یا سه کشور جدید بوجود بیاید. بین بعضی نواحی ها ساحه سرحدی ایجاد گردیده است. قذافی بین مردم توافق را پیدا میکرد و توازن را تامین مینمود. اکنون قدرت در دست یک گروپ قرار دارد. غرب به جز از جنگ دیگر چیزی را پیشنهاد نمی تواند."
چیز که مربوط به نزدیکی ها میشود در این مورد میتوان گفت که ثبات و امنیت تامین نمیگردد. دولت فعلی در خدمت غرب قرار خواهد داشت. باریس دوریس در پرتو این موضوع میگوید:
"ما گسترش اسلامگرا های افراطی را در لیبیا مشاهده می نمایم که در مالی و الجزایر دیده میشود. این همه ارتباط با رویداد های لیبیا دارد. در دوران قذافی علیه افراطی ها مبارزه میگردید. دولت وضع را تحت کنترول داشت. بیشتر از 600 رهبران این افراطی ها در محابس بندی بودند که بعد از سقوط رژیم قذافی از محابس رها گردیدند.
سیاستدانان وضع کنونی لیبیا را "قلمرو بدون قانونیت" نامیدند که آشتی ملی اصلاً مطرح نیست. حالا لیبیا بلر تیل را بیاد میاورد که مشعل آتش به او نزدیک شده است.
Posted by Unknown at Sunday, February 17, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

منع عملیات شبانه برای حمایت از طالبان

 
 
کرزی استفاده از نیروی هوایی ناتو را در عملیات نیروهای امنیتی افغان ممنوع ساخته است
حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان استفاده از نیروی هوایی ناتو را در عملیات نیروهای امنیتی افغان ممنوع ساخته است. در هفته گذشته نیروی هوایی نیروهای بین المللی مساعدت به امنیت در افغانستان (ISAF) تحت قوماندانی ناتو بر ولایت کنر ضربه هوایی اشتباهی وارد اورد که باعث قتل 10 مردم ملکی، بشمول زنان و اطفال گردید. کرزی در جلسه حکومت در روز شنبه اعلام داشت که خارجیان سعی میکنند افغانستان را از موجودیت حکومت قوی، سیستم حاکمیت دارای قابلیت حیاتی، اردوی تربیت شده دارای توانایی محاربوی و جوانان تحصیل کرده محروم سازند. کرزی ابراز اطمینان نمود که بعد از سال 2014، وقتیکه ناتو افغانستان را ترک میکند، نیروهای ملی امنیتی میتوانند صلح و ارامش را در کشور مستقلانه تامین کنند
Posted by Unknown at Sunday, February 17, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

توافق پاکستان و افغانستان و معمای صلح

توافق پاکستان و افغانستان و معمای صلح
چهارشنبه, 06 فوریه 2013 22:30
دکتر سردار محمد رحیمی

به نظر می رسد افغانستان و پاکستان در لندن موفق شده اند در مورد یک پروسه مشخص برای دستیابی به صلح در افغانستان دست یابند. هر چند مشخص بود که دو کشور از سال گذشته برنامه مخفی را در مورد گفتگوهای صلح روی دست دارند اما در نشست دوم این برنامه عمل به رسانه ها و بیرون از روی نسخه انگلیسی آن درز پیدا کرده بود . توافق دو کشور مساله محوری در عملی شدن صلح در افغانستان است اما سوال اینجاست که که به چه میزان پاکستان و افغانستان روی یک طرح مشترک به توافق خواهند رسید.
عملا به نظر می رسد رویکرد افغانستان و پاکستان در مورد مذاکره کنندگان در گفتگوهای صلح تا حدود زیادی با هم متفاوت است پاکستان گفتگوهای صلح را به مثابه یک راهکار حاشیه ای برای پاسخ دادن به فشار جامعه جهانی و امتیاز گیری از انگلستان و آمریکا میداند و افغانستان امید دارد که در گفتگوهای صلح بتواند گروههای نزدیک به مواضع رئیس جمهور و حکومت را وارد پروسه سیاسی نماید . بنابراین ظاهرا دو طرف در چارچوب یک تفاهم نامه مشترک برای گفتگوهای صلح به توافق دست یافته اند اما مکانیزم وبخصوص محتوای این پلان تا حدودی نا مشخص بوده و برمی گردد به تحولات سیاسی و شرایط پیش رو. مساله اصلی اینجاست که نگاه پاکستان به پروسه صلح در افغانستان چیست و چه اهدافی را دنبال می کند.

به نظر می رسد پاکستان دراین طرح دو هدف عمده را برای دستیابی برگزیده است نخست اینکه تلاش می کند این گفتگوها زمان بر بوده و عملا تا سال 2014 تداوم یافته و با رصد نمودن اوضاع سیاسی افغانستان شرایط گفتگوها را به نفع خود تغییر داده یا اساسا مسیر گفتگوها را عندالزوم متوقف یا مطابق منافع خود تغییر دهد. دوم اینکه تلاش دارد در صورت دریافت امتیازهای مشخص و مطلوب بخشی از گروههای تروریستی و طالبان را که تاریخ مصرف آنها به پایان رسیده است در این گفتگوها شامل نموده و بردی دوجانبه را حاصل نماید.چرا که پاکستان یکی از مهمترین منابع تمویل و تجهیز گروههای شورشی و تروریستی است و همواره دست اسن کشور در مورد استفاده و بازی با کارتهای متنوع در این حوزه باز است. و چنانچه بتواند در داخل افغانستان نیز شرایط را با ورود این مجموعه بیشتر به نفع خود تغییر بدهد بازی پر منفعتی برای پاکستان رقم خواهد خورد.

از سویی دیگر حکومت افغانستان در مسیری قرار گرفته است که بعید است بتواند مسیری را که شتاب زده و نسنجیده در گفتگوهای صلح شروع نموده بود به درستی مدیریت نمایدو همچنین عدم حمایت نهادهای مدنی و سیاسی از این روند به دلیل غیر شفاف بودن و غیر ملی بودن ان باعث می گردد حکومت بیشتر در بحران غرق شده و مشکلات امنیتی و سیاسی کشور شدت یابد. نشست لندن و نشست های دیگر در این حوزه باید بتواند اعتماد ملی و حمایت جریانها و گروههای قدرتمند سیاسی داخلی را با خود داشته باشد در غیر اینصورت اگر مردم و جریانهای سیاسی احساس نمایند که این روند غیر ملی خلاف منافع علیای افغانستان است شکست ان حتمی خواهد بود.

Posted by Unknown at Sunday, February 17, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Saturday, 16 February 2013

با حکومت غیر مردمی مبارزه کرد

احمدضیامسعود: باید با حکومتی که معتقد به حکومت مردمی نیست؛ مبارزه کرد

DSC00813
رهبران جبهه ملی می گویند که حکومت فعلی و گروه مخالفین مسلح دولت، مانع تحولات بعدی در کشور بوده و مردم باید با این دو گروه به مبارزه برخیزند.
به گزارش خبرگزاری جمهور،‌ احمدضیاء مسعود رییس حزب جبهه ملی افغانستان در مراسم “محو خشونت علیه زنان” در کابل گفت: “باید برای مبارزه با دوگروهی که باورمندی به حکومت مردمی ندارند؛ مبارزه سازمان یافته ای را طرح ریزی کرد و با این دوگروه به مبارزه برخاست.”
وی افزود:‌ گروه حاکم فعلی، نه تنها سیاست و اقتصاد را در انحصارخویش گرفته،‌ بلکه به حکومت مردمی و روند سیاسی مردمسالارانه هیچگونه باورمندی ندارد و حکومت فعلی می خواهد یکبار دیگر مردم را به دوران تاریکی و بدبختی برگرداند.
آقای مسعود افزود: از طریق یک انتخابات شفاف و عادلانه میتوان به یک حکومت مردمسالار دست پیدا کرد؛‌ اما حکومت قصد برگزاری این انتخابات شفاف را نداشته و خواهان انجام تقلبات گسترده در انتخابات آینده می باشد که این وظیفه ملت افغانستان است تا به حکومت اجازه ندهد در انتخابات دستبرد بزند.
رئیس جبهه ملی تصریح کرد که حکومت فعلی بسیار وقت میشود که مشروعیت سیاسی خود را ازدست داده و اگرآنها به یک فرهنگ سیاسی پایبندی می داشتند باید از کار خویش استعفا میدادند تا گروه دیگری جایگزین آنها می شد.
به گفته وی،‌ نباید به هیچ گروهی اجازه داد تا از ارزش های دموکراتیک بیرون شده و سرنوشت مردم را به بازی بگیرند.
وی در رابطه با برنامه مصالحه با طالبان گفت:‌ هیچ وجه مشترکی میان گروه طالبان و ملت افغانستان وجود ندارد،‌ زیرا آنها معتقد به امارت اسلامی بوده و مردم افغانستان این را قبول ندارند.
رییس حزب جبهه ملی افغانستان بر این نظراست که تداوم برنامه مصالحه با طالبان که از سوی حکومت تعقیب می گردد در دو سال گذشته هیچ نتیجه ای نداشته و‌ درآینده هم هیچ نتیجه ای نخواهد داشت.
وی گفت : با داشتن یک حکومت قوی میتوان صلح وثبات را در افغانستان به دست آورد و با وجود یک حکومت فاسد که ساختار سیاسی فاسدی دارد،‌ نمیتوان با مخالفین دولت به تفاهمی دست پیدا کرد.
آقای مسعود که در مراسمی تحت نام “نقش زنان در انتخابات سال ۲۰۱۴″ صحبت میکرد گفت:‌ زنان افغانستان در حال حاضر در وضعیت نگران کننده ای قرار دارند که با تغییر در ساختارهای اجتماعی جامعه به بهبود این وضعیت خوشبین بود.
راضیه عبداللهی – خبرگزاری جمهور

مطالب که شاید نخوانده باشید:
-----------------------------------------------------------------------------------------
  • احمدضیامسعود: باید با حکومتی که معتقد به حکومت مردمی نیست؛ مبارزه کرد

  • محقق: نظام را مبتنی برسنّتهای قبیلوی و برگزاری لویه جرگه شوربا و پلو نسازید!

  • اختلاف نظر اعضای جمعیت اسلامی بر سر رهبری حزب/ استاد عطا از کسب رهبری، انصراف داد

  • تساوی رئال مادرید و منچستر در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا

  • تظاهرکنندگان در کابل: زنان را نفروشید!

  • یک زن در ولسوالی گذره هرات به قتل رسید


 

Posted by Unknown at Saturday, February 16, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

سیاست اخبار در جهان

سایر رسانه ها:فرود آمدن سنگ آسمانی در روسیه سبب خسارات هنگفت مالی شده است /در اثر یک انفجار در جوزجان دو تن کشته و چهار تن زخمی شدند /حامد کرزی: در جریان عملیات نباید از طیاره های خارجی کمک خواسته شود /ایران و پاكستان سبب افزایش ناامنی در بادغیس است/آلمان میزبان یک کنفرانس صلح برای افغانستان/اگر بخواهیم سلاح اتمی بسازیم کسی نمی تواند مانع شود»/در اثر یک حملهء انتحاری در عراق چهار تن کشته شدند /زلمی رسول: اجلاس سه جانبه افغانستان، هند و امریکا در آینده نزدیک راه اندازی می شود اتریش در قسمت اعطای بورسیه های تحصیلی به منسوبین پولیس و دیپلوماتان افغان ابراز آمادگی کرد /

رییس‌جمهور فرانسه در دهلی: پاکستان به تعهدات خود در قبال افغانستان عمل کند

فرانسو اولاند رییس‌جمهور فرانسه در دهلی نو پایتخت هند گفته است که پاکستان باید به تعهدات خود در قبال آیندۀ افغانستان عمل کند.
رییس‌جمهوری فرانسه که در یک سفر دو روزه روز گذشته در دهلی نو با نخست‌وزیر هند صحبت می‌کرد، از نقش صلح‌‎آمیز و عاری از خشونت هند در جهان ستایش کرده و از توجه هند به خاطر افغانستان پس از ۲۰۱۴ قدردانی کرد.
اولاند با تأکید بر این‌که هند به مسألۀ آینده افغانستان پس از خروج نیروهای ناتو در سال ۲۰۱۴ توجه دارد گفت: افغان‌ها باید خودشان درباره آینده‌شان تصمیم بگیرند.
در این حال، رییس‌جمهوری فرانسه از پاکستان خواست که برای رسیدن به این هدف به تعهد خود عمل کند.
اولاند، سیاست دهلی نو برای حل همۀ مناقشات از طریق ابزارهای صلح‌آمیز و نه از طریق اقدامات تحریک‌آمیز را ستود و ادامه داد: امروز ما از هند می‌خواهیم که با عضویت کامل در شورای امنیت سازمان ملل متحد، واقعیت‌های امروز را به طور کامل منعکس کند دلیل درخواست ما این است که ۱۷ درصد از جمعیت جهان در هند ساکن هستند و هند قدرتی صلح‌آمیز است


رسوایی مربوط به استفاده از گوشت اسب به جای گوشت گاو
روزنامه‌ی فرانسوی در گزارش روز پنجشنبه‌ی خود همچنین نوشته است که موفق شده سه صورت‌حساب مقامات رومانی را رؤیت کند که ظن این ماجرا را متوجه شرکت Spanghero در جنوب غربی فرانسه و نیز واسط قبرسی این معامله به نام شرکت Draap می‌کند. طبق این صورتح...ساب‌ها، شرکت نامبرده‌ی فرانسوی ۴۲ تن گوشت اسب در ماه ژانویه دریافت کرده است.

ولی یک نماینده‌ی این شرکت فرانسوی روز پنجشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما هرگز صورت‌حسابی بابت گوشت اسب دریافت نکرده‌ایم». وی افزود که از دلایل ادعای روزنامه‌ی فرانسوی بی‌اطلاع است و شرکت او همه‌ی صورت‌حساب‌های خرید خود را تسلیم مقامات اداره‌ی مبارزه با شیادی در فرانسه کرده اس
 
گسترش دامنه رسوایی عرضه گوشت اسب در بازارهای اروپا | اروپا | DW.DE | 14.02.2013
www.dw.dرسوایی مربوط به استفاده از گوشت اسب به جای گوشت گاو در غذاهای آماده
 

مردم چین طی روزهای رخصتی سال نو در مغازه ها 85.5 میلیارد دالر مصرف نموده اند
در جهان, اخبار, حوادث چین و موضع روسیه, اسيا, کلتور
16.02.2013, 12:07
مردم چین طی روزهای رخصتی سال نو در مغازه ها 85.5 میلیارد دالر که به اندازه 15% بیشتر از ...سال قبل، مصرف نموده اند. در این باره وزارت تجارت چین خبر داده است. سال نو چینایی به اساس سالنمای قمری شب 10 فبروری برای مدت یک هفته تا 16 فبروری تجلیل میگردد. بصورت عنعنوی در این روز مغازه های چین لیلام های عظیم راه اندازی میکنند. طبق معلومات وزارت تجارت چین، چینایان بیشتر از همه زیورات خریداری میکنند که امسال به اندازه 31.1% بیشتر از سال گذشته خریداری نموده اند. ولی چینایان به ندرت به رستوران ها میروند. عواید رستوران ها در یک هفته گذشته 20% کاهش یافته است. این نتیجه اعلام مبارزه با اصراف می باشد که مقامات انکشور اعلام داشته است.


قدرت انفجار میتیوریت هنگام ورود به اتموسفیر که در روز جمعه در اورال سقوط نمود، معادل 20 بمب اتمی بود
جامعه, اخبار, بلایای طبیعی, روسيه
16.02.2013, 11:29
عکس: РИА Новости
قدرت انفجار میتیوریت هنگام ورود به اتموسفیر که در روز جمعه در اورال... سقوط نمود، معادل 300 کیلو تن بود. این 20 برابر بیشتر از مقدار انرژی است که در نتیجه انفجار بمب در هیروشیما در سال 1945 ازاد گردیده بود. در این باره ناسا خبر داده است. کارشناسان میگویند که این میتیوریت بزرگترین جسم سماوی است که در روی زمین بعد از میتیوریت تونگوس در سال 1908 در روی زمین سقوط نموده بود. بارات میتیورها صبح روز جمعه در 5 منطقه روسیه تثبیت شده است. خسارات عمده در ولایت چیلیابینسک که در انجا در بسیاری عمارت شیشه شکسته ، ثبت شده اند. طبق معلومات وزارت داخله روسیه، در نتیجه سقوط پارچه های میتیوریت در حدود 1200 نفر صدمه دیده و بیش از 50 نفر بستری شده اند. خسارات ناشی از سقوط میتیوریت از یک میلیارد روبل، معادل 33.5 میلیون دالر تجاوز نموده است.


اخبار / جنبش
اولین نشست گروپ کاری کمیسیون تدارکات چهارمین کنگره حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان به ریاست فیض الله ذکی که بنابرتصمیم کمیته سیاسی حزب به این سمت تعین شده بودندشروع بکارنمود.

by Rahimi786 | Posted on پنجشنبه, دلو ۲۶م, ۱۳۹۱
 اولین نشست گروپ کاری کمیسیون تدارکات چهارمین کنگره حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان به ریاست فیض الله ذکی که بنابرتصمیم کمیته سیاسی حزب به این سمت تعین شده بودندشروع بکارنمود.
 


پوتین در مورد وظایف استخبارات
14.02.2013, 17:42
تصویر: РИА Новости
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به خدمات امنیت فدرالی وظیفه داد تا سیستم واحد کشف، هوشداری و خنثی ساختن حملات بالای منابع اطلاعاتی را در کشور ایجاد نمایند.

به گفته پوتین: ر...وسیه به روشهای عصری غرض سازماندهی فعالیتهای ضد کشف, منجمله در دفاع از اطلاعات محرم ضرورت دارد. پوتین تاکید کرد که این متوجه مساعی شکستن بانک اطلاعات الکترونیکی میشود. اواظهار داشت که از فیض عملیات های جزوتام های ضد کشف روسیه فعالیت 34 کارمند کادری و 181 خدمات استخارات خارجی کشف گردیده است که 12 تن آنها بالفعل دستگیر گردیدند. اوتاکید کرد که «شبکه ضد کشف- جهت اساسی فعالیت خدمات امنیت فدرالی روسیه را تشکیل میدهد».
 

روز یادبود از قربانیان ارتش شوروی در روسی
جامعه, اخبار, روسيه
15.02.2013, 11:02
عکس: EPA
روز جمعه از روز یادبود قربانیان جنگ شوروی – افغانستان در روسیه گرامی داشته می شود.
امروز روسها یاد قربانیانی را که در بیش از 30 جنگ و درگیری هایی ک...ه ازبعد از پایان جنگ جهانی دوم رخ داده است اشتراک نمودند، گرامی میدارند. این روز به طور رسمی از سال 2011 تجلیل می شود.

15 فبروری سال 1989 میلادی، آخرين سربازان ارتش سرخ شوروی بعد از حدود 10 سال جنگ، افغانستان را ترك كردند.
در طول 68 سال گذشته، 1.5 میلیون روس در بیش از 30 جنگ و درگیری های مسلحانه در خارج از کشور اشتراک نمودند.
ارتش شوروی سابق علاوه بر جنگ افغانستان، در جنگ های کوریا، ویتنام، سوریه و مصر، موزامبیک، اتیوپی و آنگولا نیز اشتراک نمودند.

سربازان روسی برای حفظ صلح در یوگسلاوی، و اوستیای جنوبی (قفقاز) در مقابله دشمن جنگیدند. اشتراک ارتش روسیه در جنگ های خارج از کشور منجر به کشته شدن حدود 25 هزار نظامی شد.

به گزاش خبرگزاری ایتار تاس به نقل از وزارت دفاع روسیه، روز جمعه در تمام واحد های نظامی ارتش روسیه مراسمی به مناسبت گرامیداشت روز سربازان که در درگیری های نظامی خارج از کشور کشته شدند، برگزار می شود
 
Posted by Unknown at Saturday, February 16, 2013 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest
Newer Posts Older Posts Home
Subscribe to: Posts (Atom)

سران ارشد جبهه ملی افغانستان

سران ارشد جبهه ملی افغانستان
ما نظام سیاسی متحول میخواهیم

جبهه ملی افغانستان اوروپا

Unknown
View my complete profile

Blog Archive

  • ►  2014 (18)
    • ►  September (2)
    • ►  March (7)
    • ►  February (1)
    • ►  January (8)
  • ▼  2013 (196)
    • ►  December (10)
    • ►  November (20)
    • ►  October (15)
    • ►  September (13)
    • ►  August (22)
    • ►  July (15)
    • ►  June (15)
    • ►  May (22)
    • ►  April (2)
    • ►  March (6)
    • ▼  February (28)
      • سیاست اخبار در جهان
      • افغانستان بار دیگر لانۀ تروریست‌ها نخواهد شد
      • جمعیت اسلامی توسط شورای رهبری اداره می‌شود
      • سیاست خارجی امریکا در دور دوم
      • مصوونیت قضایی عساکر امریکایی با برگزاری لویه جرگه ...
      • سیاست اخبار در جهان
      • iزلمی رسول , و عطامحمد نور
      • سکوت رئیس جمهور از قتل فرماندهان طالبان
      • سیاست اخبار در جهان
      • لیبیا دو سال بدون قدرت
      • منع عملیات شبانه برای حمایت از طالبان
      • توافق پاکستان و افغانستان و معمای صلح
      • با حکومت غیر مردمی مبارزه کرد
      • سیاست اخبار در جهان
      • ارگ: والی بلخ از هدایات رئیس جمهور اطاعت می کند
      • سياست, در جهان, اخبار
      • چین در حال گسترش زیرساخت های اطلاعاتی
      • جنرال دنفورد جنگ امریکا را خاتمه می دهد»
      • رئیس جمهور پاکستان را حد اقل فعلاً محاکمه نخواهند کرد
      • سیاست و اخبار در جهان
      • سلاح مخفی اوباما در مبارزه با تروریزم
      • متن نامۀ دانا روهرابکر به زلمی خلیل زاد
      • افغانستان موافقتنامهء همکاری دراز مدت را با ناروی ...
      • کرزی شرایط دیکته میکند
      • سياست, در جهان, اخبار
      • جلب پرتو نادری خلاف قانون است
      • سرک های کابل؛ دفتر کار همیشگی کودکان افغانی
      • افغانستان و مناسبات بین المللی پس از 2014
    • ►  January (28)
  • ►  2012 (241)
    • ►  December (26)
    • ►  November (32)
    • ►  October (32)
    • ►  September (26)
    • ►  August (29)
    • ►  July (45)
    • ►  June (27)
    • ►  May (24)

Total Pageviews


جبهه ملی به رهبری احمدضیا مسعود؛ یکی از اپوزیسیون‌های سیاسی جدی و مهم دولت افغانستان، به ادامه ی همایش های مردمی خود، دومین نشست بزرگ خود را پس از ولایت جوزجان، روز چهار شنبه در ولایت فاریاب برگراز نمود.در این گردهمایی احمدضیا مسعود؛ رئیس جبهه ملی یکبار دیگر بر تغییر نظام از ریاستی به پارلمانی تأکید نموده گفت: «ساختار سیاسی کنونی افغانستان نتوانسته است در ده سال گذشته به نیازهای مردم افغانستان پاسخ دهد.» وی همچنین پروسه صلح را یک پروسه «کاذب» عنوان نموده گفت:«پروسه صلحی که از جانب حکومت افغانستان به راه انداخته شده است پروسه‌ای واقعی نه؛ بلکه یک پروسه کاذب بوده است که حکومت در پی بهره برداری سیاسی از این پروسه می باشد.»

امرالله صالح عضو ارشد جبهه ملی افغانستان مشت های محکم تو بصورت استبداد پیام سبز را نوید میدهد، سیمای وجودت استواری وپایداری را.تو خوبترین دوست ورفیق ترین انسان همراه استی،همیش درکنارت خواهیم ایستاد و حلقه فاسد بی ریشه را خلع خواهیم نمود:
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/830676/

Translate

Travel theme. Powered by Blogger.