جبهه ملی افغانستان - اوروپای شمالی

هدف ما اصلاحت سیاسی اقتصادی و اجتماعی به نفع توده های ملیونی مردم ما میباشد

Pages

  • Home
  • چگـــونگی فعالیت استخبـــارات در افغــانســـتان
  • همکاری ستراتیژیک
  • امریکا به پاکستان نیازمند است
  • سندروم «توتون» در مرز
  • بازی باخته شده
  • مصاحبه امرالله صالح با تلویزیون یک

Sunday, 30 September 2012

سياست, اخبار, در جهان

/از مطبوعات دیګر:یک دختر 12 ساله در بغلان مورد تجاوز جنسی قرار گرفت/طالبان پنجابی تذکره برخی از باشنده های غزنی را با خود می برند»/ حزب حق و عدالت از امضای توافقنامهء ستراتیژیک با پاکستان حمایت کرد/تلفات نیروهای آمریکایی در افغانستان از دو هزار نفر گذشت
 
تلفات اردوی امریکا در طی 10 سال جنگ در افغانستان به دو هزار نفر رسیده اند
 
تلفات اردوی امریکا در افغانستان از اغاز مداخله امریکا در اوضاع در این کشور به دو هزار نفر رسیده اند. در این باره اژانس اسوشیتید پرس که خود احصائیه تلفات را ثبت میکند، خبر داده است. در روز یکشنبه پنتاگون قتل نظامی امریکایی را در شرق افغانستان تائید کرد که قرار معلومات اژانس دوهزارمین نظامی کشته شده در افغانستان در طرف 11 سال می باشد. احصائیه غیررسمی اژانس فقط تعداد نظامیان کشته شده از تاریخ 7 اکتوبر سال 2001 بعد از اغاز عملیات موسوم به «ازادی شکست ناپذیر» نشان میدهد.
 
 
نهادهای جامعه مدنی افغانستان خواستار تعدیل در مسوده قانون انتخابات شدند
گزارش از مرتضی جمال
 
نهادهای جامعه مدنی افغانستان خواستار تعدیل در مسوده قانون انتخابات اند. این نهادها مکانیزم تعویق و تعلیق انتخابات را از نگران کننده ترین موارد در مسوده قانون انتخابات می خوانند که در تشکیل آن تنها نهادهای حکومتی ذیصلاح دانسته شده اند. به گفته آنان در صورت سپردن صلاحیت تعویق و تعلیق انتخابات به نهادهای حکومتی بیم آن می رود که تیم حاکم زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را به نفع خود تغییر دهد.

به تازگی وزارت عدلیه از نهادهای جامعه مدنی، احزاب سیاسی و کارشناسان امور خواستار مشوره دهی جهت غنامندی مسوده قانون انتخابات شده است. هر چند نهادهای جامعه مدنی پس از انجام بررسی ها، بخش هایی از مسوده قانون انتخابات را مفید و مثبت می خوانند اما تاکید می ورزند که موارد متعددی نیز در این مسوده وجود دارد که نگران کننده است و نیاز جدی به تعدیل دارد. موضوع تعویق و تعلیق انتخابات از جدی ترین مواردی است که نگرانی نهادهای جامعه مدنی را بر انگیخته و خواستار تعدیل در آن می باشند.
تغییر سیستم رای دهی کنونی در مسوده قانون انتخابات از دیگر مواردی است که نهادهای جامعه مدنی خواستار آن می باشند. زیرا به باور نهادهای جامعه مدنی، سیستم رای دهی فعلی یا اس ان تی وی، زمینه رشد احزاب را محدود ساخته و فاقد کارایی لازم است
Read more »
Posted by Unknown at Sunday, September 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

سخنانی بعد از وقت

سخنانی بعد از وقت
سه‌شنبه, 11 سپتامبر 2012 08:54
منو چهر     
یازدهمین سالروز شهادت قهرمان ملی کشور در حالی تجلیل شد که دیگر نشانه‌یی از بهبود وضعیت سیاسی و امنیتی وجود ندارد و همة انگشت‌ها به سوی حکومت نشانه رفته است. این دریافت سیاه و نومیدانه، دیدگاه جناح و یا گروه‌هایی نیست که در سال‌های گذشته در مقابل حکومت قرار داشتند؛ اگر هم بود اکنون نیست، زیرا صحبت‌های سخنرانان محفل شهادت قهرمان ملی نشان داد که حتا خود حکومت به ضعف‌ها و اشتباهاتش پی برده است.آن‌چه در تجلیل از روز قهرمان ملی قابل توجه بود، همنوایی دولت‌مردان و مخالفان حکومت بود که به‌طور قطع بر حقانیت منتقدان حکومت آقای کرزی، مهر صحه گذاشت. در این محفل، صحبت‌های زیادی قابل توجه بود؛ اما مهم‌تر از همه، سخنان معاون نخست ریاست‌‎جمهوری و سخنان استاد سیاف بود که موجی از خبرهای این هفته را شکل داده‌اند.
نکتۀ قابل توجه در سخنان جناب مارشال فهیم، آن بود که او از ناکارآمدی نظام سیاسی صحبت کرد. او به این نتیجه رسیده است که نظام فعلی افغانستان، در اوایل روند جدید، برای تحکیم وحدت ملی در نظر گرفته شده بود و اکنون با تقویت نهادهای مدنی، به نظر می‌رسد که پاسخگوی تمام نیازهای جامعۀ افغانستان نیست.
این سخنان جناب مارشال دو سویه دارد و از هر دو منظر قابل درنگ است. پهلوی نخست آن، همان پی بردن حکومت فعلی به اشتباهاتِ گذشته‌اش است که همواره در پی توجیه آن بوده.
به نظر نمی‌رسد که دیدگاه جناب مارشال، دیدگاه همۀ سران حکومت باشد؛ زیرا حکومت آقای کرزی یک حکومت ایتلافی است و به نحوی تقسیم قدرت، میان او و معاونانش شکل گرفته است. اما یک موضوعْ قابل یادکرد است که جناب مارشال فهیم به عیوب نظام ریاستی پی برده و اکنون از هواخواهان نظام پارلمانی‌ست. اگر چنین دریافتی درست باشد، پس ای کاش چنین تغییری در موضع جناب مارشال، چندسال پیش اتفاق می‌افتاد؛ اما بازهم جای شکر است که بخشی از حکومت افغانستان به ضعف‌های این نظام اقرار می‌کنند.
در هر صورت، سخنان جناب مارشال تنها زمانی می‌تواند قابل تامل باشد که این دیدگاه، نظر عمومی‌ حکومت افغانستان باشد و تیم حاکم در راستای تحقق دریافت‌های‌شان، گام‌های عملی را بردارند. ورنه، بیان چنین حرف‌هایی، هیچ سودی به حال مردم و مملکت نخواهد داشت.
صحبت دیگری که حتا بیشتر از سخنان مارشال فهیم، اذهان را به خود معطوف داشت، سخنان بی‌سابقه و شدیداللحن جناب استاد سیاف بر ضد آقای کرزی بود. استاد سیاف صریحاً از سیاست‌های صلح‌جویانۀ حکومت انتقاد کرده گفت که با اِعمال سیاست‌های تضرع‌آمیز، صلح به دست نمی‌آید و چارۀ کار در مبارزۀ مسلحانه علیه طالبان است.
استاد سیاف به عنوان یک عالم دین، حملات انتحاری را محکوم کرد و برای اولین‌بار با لحن صریح از طالبان انتقاد کرد و حتا خواستار مجازات شدید این افراد از سوی حکومت افغانستان شد.دیدگاه استاد سیاف یک دیدگاه عمومی ‌و مسلط در طول سال‌های گذشته بوده که هیچ‌گاه از سوی حکومت افغانستان جدی گرفته نشده است.
هرچند نظر به موقف و شهرتی که جناب استاد سیاف دارد، این سخنان باید سال‌های خیلی قبل گفته می‌شد که در هر صورت، باز هم این عمل ایشان نشان داد که جناب سیاف با موضع مردم افغانستان هم‌سو است و از آدرس مردم حرف می‌زند.
سخنان جناب سیاف از
Read more »
Posted by Unknown at Sunday, September 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

حذف نام رهبران طالبان از فهرست سیاه

 
 
 
موضع جبهه ملی در مورد درخواست کرزی مبنی بر حذف نام رهبران طالبان از فهرست سیاه
چهارشنبه, 26 سپتامبر 2012 10:19
جبهه

تقاضای رییس جمهور افغانستان در مجمع سازمان ملل، برای بیرون کردن نام رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل متحد، در صورتی درست می‌بود که رهبری طالبان آمادگی خود را برای مذاکرات صلح رسماً ابراز نموده و دست رد به سینه‌ی سازمان تروریستی القاعده می‌زد.

اما در شرایطی که طالبان و دیگر گروه‌های هراس‌افگن، هر روز با توسل به عملات خشونت بار (انتحاری و انفجار) جان مردمان بیگناه ما را می‌گیرند و به هیچ کس و هیچ چیزی رحم نداشته و هر طرحی را برای پذیرفتن صلح در کشور رد می‌کنند؛ تقاضای حذف بدون قید و شرط نام‌های رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل توسط رییس جمهور، نه تنها که برای ثبات افغانستان مفید نیست بلکه این کار خطرات جدی را برای ثبات و امنیت افغانستان در پی خواهد داشت.
Posted by Unknown at Sunday, September 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

پنجشیر" و "شیر دره پنجشیر" در یک نگاه


پنجشیر" و "شیر دره پنجشیر" در یک نگاه
به گزارش فارس، پنجشیر نام دره ای در شمال شرق افغانستان است که نام آن با نام شهید "احمد شاه مسعود" مشهور به شیر دره پنجشیر عجین شده است.
این دره با کوه‌های سر به فلک کشیده پر از برف، صخره‌های عظیم، شیب‌های تند و رودخانه خروشان خود مناظر چشم اندازی را بوجود آورده که چشم هر بیننده ای را می‌نوازد.
پنجشیر در فاصله ۱۲۰ کیلومتری کابل و بین ۲ شاخه جنوبی هندوکش واقع شده است.

رودخانه پنجشیر

رود پنجشیر از سلسله کوه‌های هندوکش سرچشمه می‌گیرد.
این رودخانه از میان دره‌های عمیق عبور کرده و پس از اتصال چند شاخه دیگر مانند "غوربند" و "پریان دریا" به آن و طی مسافتی حدود ۴۸ کیلومتر در شرق کابل و در منطقه سروبی به رودخانه کابل می‌پیوندد.
این رودخانه از رودهای دائمی افغانستان است.

اقوام مستقر در پنجشیر

اکثریت مردم این ولایت "تاجیک" تبار بوده و مردم آن به زبان "فارسی دری" تکلم می‌کنند. همچنین عده‌ای از "هزاره‌ها"، "نورستانی‌ها" و "پشه‌ای‌ها" نیز در این ولایت زندگی می‌کنند.محصولات و معادن پنجشیر

گندم، جو، حبوبات و ذرت از محصولات عمده این منطقه است که بیشتر در کرانه‌های غربی دره پنجشیر کشت می‌شود و توت، انگور، زردآلو و گردو از فرآورده‌های باغی این دره به شمار می‌روند.
در این ولایت حیواناتی مانند "آهو"، "روباه"، "پلنگ"، "گرگ"، "خرس"، "بز کوهی" و از پرندگان هم "کبک" زیست دارند.
دره پنجشیر معادنی از قبیل آهن، نقره، لاجورد و مس را در دل خود جای داده است که لاجورد پنجشیر شهرت خاصی دارد.

پنجشیر از نظر استراتژیک

گردنه سالنگ، از گردنه‏های معروف هندوکش در مسیر راه کابل به شمال افغانستان، در شمال غرب دره پنجشیر قرار دارد.
جمعیت آن در حدود ۳۰۰ هزار نفر است.
دره پنجشیر با حصارهای بلند طبیعی خویش در نزدیکی پایتخت افغانستان، پایگاه مطلوبی برای جنگ‎های چریکی - به خصوص در سال‌های ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۲میلادی (نبرد مجاهدان به رهبری احمد شاه مسعود بر ضد روس‌ها) - فراهم کرده بود.
پنجشیر محل استقرار احمدشاه مسعود، این فرمانده مشهور مجاهدان افغانستان بود.
دره پنجشیر

پنجشیر در هنگام اشغال ارتش سرخ
۲۰ هزار نیروی ارتش سرخ به همراه پنج هزار نیروی دولتی افغان ۹ بار برای کنترل درهٔ استراتژیک پنجشیر دست به تهاجم زدند که هر بار با تلفات و خسارات هنگفت انسانی و تسلیحاتی شکست می‌خوردند.
چهار تهاجم اولیه به پنجشیر به صورتی کاملا کلاسیک انجام ‌شد، به این معنا که بعد از بمباران‎های هوایی، ستونی از زره پوش‎ها دست به حمله می‌زدند.
نوع تجهیزات و تاکتیک‌های مورد استفاده روس‌ها در این جنگ‌ها نشان می‌داد که پنجشیر و شخص احمدشاه مسعود، هدف شماره یک اشغالگران روس در این عملیات‌ها بودند.
سهم اعظم این عملیات‌ها بر عهده واحدهای چتربازی بود که در عمق جبهه، بر خط الرأس بلندی‎ها، روستاها و نقاط عبور، پیاده می‌شدند و سپس واحدهای زرهی جای آنها را می‌گرفتند.
استراتژی مسعود در این نبردها عقب نشینی به دره‌های مجاور و پراکنده ساختن نیروهای ارتش سرخ شوروی‎ و سپس باز پس گیری مواضع از دست رفته بود.
با وجودی که حملات به پنجشیر از شدیدترین عملیات‌های رزمی ارتش‌ شوروی و افغانستان محسوب می‌شد اما آن‌ها هرگز قادر به کنترل درهٔ پنجشیر نشدند.
پنجشیر ۲ بار به خاطر حملات گسترده ارتش سرخ از سکنه خالی شد و مردم به ولایت‌های همجوار و کشورهای خارجی مانند پاکستان و ایران مهاجر شدند.
مقاومت سرسختانه شهید مسعود علیه نیروهای شوروی در زادگاهش، او را به "شیر پنجشیر" معروف کرد.
او پس از چهارده سال مقاومت در برابر ارتش سرخ شوروی و حکومت تحت حمایتش در افغانستان، نقش مهمی در به قدرت رسیدن مجاهدان در سال ۱۹۹۲ میلادی در کابل داشت.
در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۶ میلادی، شهید احمدشاه مسعود، وزارت دفاع و فرماندهی نیروهای دولتی در برابر حملات گروه‌های مخالف، به ویژه "گلبدین حکمتیار" را بر عهده داشت.
پس از تسلط یافتن طالبان بر کابل در سال ۱۹۹۶، مسعود از پایگاه سنتی خود در دره پنجشیر، به مقاومت علیه طالبان به ویژه در مناطق شمالی کابل ادامه داد.
طالبان به تدریج بر اکثر نقاط افغانستان، به جز مناطقی که تحت فرماندهی احمدشاه مسعود قرار داشت، تسلط یافتند.
۲ روز پیش از حملات یازدهم سپتامبر به برج‌های ساختمان تجارت جهانی در نیویورک، احمد شاه مسعود بر اثر یک حمله ناجوانمردانه و انتحاری به شهادت رسید و درست چند هفته پس از این دو حادثه نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا، به بهانه همکاری محو تروریسم به افغانستان حمله کرده و دولت طالبان را سرنگون کردند.
دره پنجشیر

امروز دره پنجشیر در کنار اهمیت نظامی که دارد به عنوان یکی از زیباترین نقاط افغانستان مطرح بوده و بسیاری از تروریست‌ها از این دره زیبا و آرامگاه احمدشاه مسعود دیدن می‌کنند.
بسیاری از مردم برای زیارت آرامگاه مسعود در زادگاه وی - روستای "جنگلک" - از طریق یک جاده ۴۷ کیلومتری که به تازگی احداث شده، به پنجشیر سفر می‎کنند.
مسعود و مبارزات وی
مسعود همزمان با آغاز تحصیلات در دانشگاه کابل، با مهندس "حبیب الرحمان " از پیشگامان "نهضت اسلامی افغانستان " آشنا شد و این آشنایی مسیر زندگی مسعود را تغییر داد.
او به همراه دوستان خود علیه دولت "داوود خان " که با شوروی سابق رابطه نزدیکی داشت دست به کودتا زدند.
وظیفه مسعود و یاران او، شورش در دره پنجشیر بود و گروه دیگری نیز قصد داشتند که در کابل دست به اقدام مشابهی بزنند.
مسعود به اتفاق ۳۷ تن از یاران خود موفق شدند تا مهمترین مرکز دولتی در مرکز دره پنجشیر را به تصرف خود درآوردند.
بعد از تسخیر این مرکز، مسعود و یاران او منتظر شنیدن خبر سقوط دولت افغانستان از رادیو بودند، اما دولت که به موقع از کودتا آگاه شده بود، آن را خنثی کرد و دستگیرشدگان را اعدام کرد.
به دنبال این خبر، مسعود از پنجشیر خارج شد و به علت این که تحت تعقیب بود، مجبور شد به پاکستان عزیمت کند.
مسعود از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸ در شهر "پیشاور " به صورت نیمه مخفی زندگی می کرد تا این که در نخستین مرحله خیزش مردم علیه رژیم کمونیستی در سال ۱۳۵۸ رهبری قیام در دره پنجشیر را به‎عهده گرفت و از آن تاریخ به بعد نام مسعود با دره پنجشیر گره خورد و به شیر پنجشیر معروف شد.
احمد شاه مسعود طی ده سال جنگ در دره پنجشیر، هفت بار با لشکرکشی نیروهای تا دندان مسلح ارتش سرخ مواجه شد.
در تمامی این تهاجمات مسعود و یاران او سرسختانه از دره پنجشیر دفاع کردند و این دره را به دژ تسخیر ناپذیری مبدل کردند.
مسعود با طرح ریزی جنگ های چریکی متناسب با اوضاع و شرایط افغانستان نام خود را در قطار بزرگترین رهبران جنگ چریکی جهان به ثبت رساند.
دره پنجشیر

تشکیل گردان‏ها و قرارگاه‌های متحرک از ابتکارات مسعود بود که در افغانستان سابقه نداشت.
رژیم کمونیستی افغانستان به رهبری دکتر "نجیب الله " که از اختلافات داخلی رنج می‌برد با سقوط شهر "مزار شریف " به دست ژنرال "عبدالرشید دوستم " در سال ۱۳۷۰خورشیدی در آستانه سقوط قرار گرفت.
بلافاصله پیش از سقوط مزار به دست دوستم که با برخی از نیروهای جهادی هماهنگ شده بود، مسعود به همراه دوستم و "عبدالعلی مزاری " رهبر حزب وحدت اسلامی در شهر "جبل السراج " ولایت پروان گرد آمدند و اتحادی را با نام "شورای عالی جهادی افغانستان " که بعدها به "ائتلاف شمال " معروف شد بنیاد گذاشتند.
در این ائتلاف، مسعود به عنوان رئیس، مزاری به عنوان معاون و ژنرال دوستم به عنوان مسئول نظامی در ولایت های شمالی برگزیده شدند.
سرانجام دکتر نجیب الله آخرین رئیس دولت کمونیستی افغانستان، در ۲۵ اسفند ۱۳۷۰با پیشروی نیروهای جهادی از قدرت کنار رفت و پایتخت افغانستان در سحرگاه پنجم اردیبهشت ۱۳۷۱ به دست مجاهدان افتاد.
پس از تصرف کابل، جنگ‌های خانمان‎سوز افغانستان به راه افتاد و بر اثر این جنگ‌ها میلیون‌ها افغان کشته، مجروح و آواره شدند.
چهار سال پس از این واقعه، در پائیز ۱۳۷۵ پیشروی طالبان بسیار سریع و برق‎آسا صورت گرفت و در عرض کمتر از یک ماه چندین ولایت و پایتخت افغانستان به دست طالبان افتاد.
این پیشروی خیره کننده تمامی نیروهای جهادی از جمله احمد شاه مسعود را به هراس افکند. مسعود، دوستم، خلیلی با کنارگذاشتن اختلافات خود، در شهر "خنجان " گردهم آمدند و ائتلاف جدیدی را به نام "شورای عالی دفاع از افغانستان " به وجود آوردند.
پیشروی طالبان در افغانستان ادامه پیدا کرد و با سقوط "بامیان " تمامی رهبران جهادی به استثنای احمد شاه مسعود به خارج از افغانستان عزیمت کردند و تنها جبهه شمال با محوریت مسعود در افغانستان باقی ماند.
احمد شاه مسعود در طول دوران مبارزه خود به‎خلاف دیگر رهبران جهادی که بیشتر اوقات را در خارج از افغانستان به سر می بردند، هیچ گاه افغانستان را در این سال‌ها ترک نکرد و از قول او نقل کرده اند که گفته است "اگر به اندازه همین کلاه من در افغانستان برایم جا باقی بماند، خاکم را ترک نخواهم کرد و به مبارزه ادامه خواهم داد ".
احمد شاه مسعود، پس از سال‌ها مقاومت در برابر اشغال افغانستان توسط ارتش شوروی و نبرد با گروه طالبان ۲ روز قبل از حملات یازدهم سپتامبر، در نتیجه حمله انتحاری ۲ مرد عرب وابسته به گروه تروریستی "القاعده " به شهادت رسید.

نیاز روز

Posted by Unknown at Sunday, September 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

مواد مخدر در افغانستان شگوفان است

چرا تجارت مواد مخدر در افغانستان شگوفان است
28.09.2012, 19:44
 
ویکتور ایوانوف رئیس اداره فدرالی کنترول مواد مخدره روسیه یکبار دیگر فعالیت قطعات ناتو را در افغانستان در عرصه مبارزه با مواد مخدره مورد انتقاد قرار داد.

ایوانوف در ملاقات سران ادارات ضد مواد مخدره روسیه، افغانستان، تاجکستان و پاکستان در شهر دوشنبه گفت: "عملیات جداگانه که به ابتکار پولیس روسیه، اداره مبارزه با مواد مخدره امریکا و همکاران افغان راه اندازی شده، از طرف نیروهای بین المللی امنیتی مورد حمایت قرار گرفته و هلیکوپترها را تخصیص داده بودند. ولی این اصلاً اجزای فعالیت اند، نه کار سیستمی".

ایوانوف خاطرنشان ساخت که ناتو باید بصورت فعالانه به نابودسازی شبکه تولید مواد مخدره در افغانستان مبادرت ورزد، چون "افراطیون و تروریستان به وسیله مواد مخدر پول دریافت میکنند، تسلیح میشوند و مقاومت مسلحانه را پیش می برند".

ایوانوف در عین حال به موثریت دو عملیات مشترک اخیر اداره فدرالی کنترول مواد مخدره روسیه و امریکا در افغانستان اشاره نمود که در ماه های می و سپتمبر انجام گردیدند و در جریان انها 6 لابراتوار بزرگ مواد مخدر و 9 تن تریاک نابود گردیده است.
در ملاقات گفته شد که به سطح وسیعتر بین المللی هماهنگی این مساله تا به حال بسیار ضعیف تر صورت گرفته است. علت این امر چیست؟ به نظر مبصر ما افگینی یرمالایف در این مورد توجه فرمائید: قرار معلومات سازمان ملل متحد همه ساله جنایتکاران در حدود 100 میلیارد دالر حاصل از فروش هیروئین تولیدشده در افغانستان سرمایه گذاری میکنند. این کار تصور روشن در باره تجارت مواد مخدره در افغانستان بدست میدهد. عجیب اینست که این تجارت در زیر ریش نظامیان غربی در حال شگوفانی است. اوجا شگوفانی تجارت مواد مخدره در افغانستان به ورود نیروهای ناتو به انجا مصادف است. خشخاش عملاً در سراسر خاک کشور کشت میشود. انها چنین دلیل می اورند که اگر نیروهای ناتو مزارع خشخاش را نابود سازند دهاقین با طالبان خواهند پیوست و این کار واضحاً برای انها مشکلات ایجاد میکند.
کارشناس اندری گروزین با این بیانات کاملاً موافق نمی باشد. او عقیده دارد که در موضع امریکا و متحدین ناتو ان هیچ چیزی معمایی وجود ندارد: همه صحبت ها در این باره که نیروهای ایتلاف بین المللی به دلایل مختلف نمی توانند با تولید مواد مخدره مبارزه نمایند، صادقانه نیستند. ما این حرف ها را در طول یک
Read more »
Posted by Unknown at Sunday, September 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

سياست, اخبار, در جهان

پاکستان در موقف نیست که افغانستان با آن پیمان استراتیژیک ببندد
 
شماری از نماینده گان مردم در ولسی جرگه امضای پیمان استراتیژیک افغانستان با پاکستان را پیش از وقت می دانند.

برخی از وکلا در نشست عمومی روز شنبه این مجلس گفتند پاکستان در موقف قرار ندارد که افغانستان با آن پیمان استراتیژیک ببندد.

عدهء از نماینده گان مردم در ولسی جرگه با اشاره به مشکلات موجود میان افغانستان و پاکستان با امضای پیمان استراتیژیک کابل با اسلام آباد ابراز مخالفت می کنند.

به باور این وکلا حملات توپخانه یی پاکستان بر مناطق سرحدی افغانستان ادامه دارد و مشکلات ارضی نیز میان این دو کشور حل ناشده باقی مانده است.

شماری از نماینده گان می گویند، پاکستان در 10 سال گذشته افغان ها را به خاک و خون کشانیده و باعث بد بختی های این کشور شده است.

محمد نور اکبری یکی از این وکلا بنابر همین دلایل امضای پیمان استراتیژیک با پاکستان را پیش از وقت می داند:

« با کشوری که از 6 ماه به این سو عملاً ما را مورد حملات توپخانه یی قرار می دهد، با کشوری که تروریزم بین المللی در راس آن مخالفان مسلح افغانستان از سال ها به این سو مورد حمایت آنها قرار گرفته، با کشوری که حد اقل نطفه های براندازی شش نظام و رژیم افغانستان در آن ریخته شده باشد و با کشوری که خودش از لحاظ تعریف یک کشور دارای سرحدات معین نباشد و در حال جنگ باشد هر نوع امضای پیمان پیش از وقت است.»

در این حال شمار دیگر از نماینده گان مردم می گویند، در حال حاضر پاکستان در حاشیه رانده شده و امضای پیمان استراتیژیک با چنین کشوری دادن امتیاز به آن است.

فوزیه کوفی یکی دیگر از نمایند نمایندگان:

« تلاش می کنند تا مساله افغانستان را بحران قومی نشان دهند، در همین شرایط پیمان های استراتیژیک که امضا می شود به باور من غیر از این که به پاکستان امتیاز بدهیم - به پاکستانی که در حاشیه رانده شده - نتیجهء دیگر نمی دهد، چرا با کشوری که تضاد منافع داریم آن را این قدر امتیاز می دهیم.»

اما شماری از اعضای ولسی جرگه امضای موافقتنامه استراتیژیک افغانستان با پاکستان را یک اقدام نیک می خوانند.

سید علی کاظمی یکی از نماینده گان مردم می گوید، امضای این سند باید مشروط باشد:

« پیمان ااستراتیژیک با پاکستان ایجاب می کند که زیاد موشکافی در این رابطه صورت بگیرد، مشوره دقیق شود.
به خاطری این که معاهداتی که میان هند بریتانیوی و افغانستان امضا شده بود و جاگزینش حکومت پاکستان شد، ایجاب می کند که آیا آن صلاحیت را حکومت پاکستان دارد یا نه، مثلاً در رابطه با خط دیورند.
ما نباید از موضع ضعیف با پاکستان مطرح کنیم که ما تقاضای امضای پیمان استراتیژیک را با شما داریم، ولی امضای این پیمان به نفع هر دو مردم خواهد بود.»


رییس جمهور کرزی در حاشیه نشست مجمع سازمان ملل متحد در نیویارک با رییس جمهور پاکستان به توافق رسید تا ختم سال 2013 پیمان استراتیژیک را با آن کشور به امضا برساند.

پیش از این افغانستان با رقیب پاکستان هند، ایالات متحده امریکا و شماری دیگر از کشور ها پیمان های استراتیژیک را به امضا رسانیده است.
Posted by Unknown at Sunday, September 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Monday, 24 September 2012

: سياست, اخبار, در جهان

 از مطبوعات دیګر:شورای احزاب و ایتلاف های سیاسی در افغانستان، اعلام موجودیت کرد/برای باشنده های ولایت بلخ پاسپورت ساحوی توزیع می شود/قیام کننده ها و طالبان در غزنی با هم درگیر شدند/ شب گذشته بازهم 8 راکت از سوی پاکستان بر ولسوالی دانگام ولایت کنر، پرتاب شد /دختر رییس جمهور سابق ایران اکبر هاشمی رفسنجانی زندانی شد

سخنرانی حامد کرزی در ملل متحد درباره چه خواهد بود؟
مقامات وزارت خارجه افغانستان می گویند رئیس جمهور حامد کرزی در نشست های جداگانه مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک با مقامات بریتانیا و پاکستان در رابطه به تقویت همکاری های دوجانبه و مبارزه با دهشت افگنی مذاکره خواهد کرد.

حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان در راس هیاتی عالی رتبه عازم ایالات متحده شده است تا در شصت و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک شرکت کند. اما خلاف روال سال های گذشته براک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده در حاشیه جلسات مجمع عمومی ملل متحد به خاطریکه در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری کشورش مصروف است با همتایانش دیدارهای جداگانه نخواهد داشت.
مقامات وزارت خارجه افغانستان می گویند رئیس جمهور کرزی در نشست های جداگانه با مقامات بریتانیا و پاکستان در رابطه به تقویت همکاری های دوجانبه و مبارزه با تروریزم مذاکره خواهد کرد.

فرامرز تمنا، معاون سخنگوی زوارت خارجه افغانستان روز شنبه در صحبت با رسانه ها در مورد برنامه های ملاقات های هیات افغانستان معلومات داد.

فرامرز تمنا گفت: "اجلاس دیگر سه جانبه است میان افغانستان، پاکستان و امریکا که معین نان وزارت های خارجه سه کشور در آن حضور خواهند داشت، در هردو جلسه دغدغه های مربوط به امنیت افغانستان، آینده پروسه صلح، تقویت روابط سه جانبه به ویژه درعرصه های مبارزه با تروریزم و افراط گرایی مطرح خواهد شد."

مقامات وزارت خارجه افغانستان گفته اند که تاثیرات منفی حملات راکتی پاکستان بر مناطق سرحدی افغانستان یکی از مسایلی است که در این دو نشست مطرح خواهد شد.

به گفته آقای تمنا، وزیر خارجه افغانستان پیشتر نیز این موضوع را طی بیانیه اش در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرده بود.

رئیس جمهور افغانستان روز سه شنبه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل بیانیه اش را ایراد خواهد کرد.

به نظر می رسد سخنرانی حامدکرزی، رئیس جمهور افغانستان امسال پیرامون وضعیت امنیتی کشورش، ادامه تعهد جامعه جهانی به افغانستان بعد از سال 2014 و اهمیت امنیت درافغانستان بر منطقه وجهان معطوف باشد.

موضوعی دیگر را که رئیس جمهور افغانستان در سخنرانی یا ملاقات هایش با رهبران کشورهای غربی مطرح خواهد کرد، نگرانی و انزجار مردم افغانستان وجهان اسلام از تولید و پخش فلم اهانت امیز به پیامبر اسلام خواهد بود.
براک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده
​​آقای کرزی، قبل ازعزیمتش به ایالات متحده برای شرکت در مجمع عمومی ملل متحد با عبدالسلام عظیمی، رئیس ستره محکمه، عبدالروف ابراهیمی، رئیس ولسی جرگه وفضل الهادی مسلمیار، رئیس مشرانو جرگه دیدار کرد.

رئیس ولسی جرگه افغانستان از حامد کرزی خواسته است تا درجلسات مجمع عمومی ملل متحد این نگرانی و انزار را به رهبران جهان برساند تا جهان غرب در جلوگیری از ارتکاب اقدام بیشتری که به همزیستی در جهان صدمه می رساند، اقدام کنند.

عدم ملاقات براک اوباما با همتایانش

درهمین حال، برنامه سخنرانی رئیس جمهور اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز مختصرتر خواهد بود.

با توجه به نزدیک شدن زمان انتخابات عمومی ریاست جمهوری ایالات متحده، رئیس جمهور براک اوباما درنظر ندارد تا با هیچ یک از رهبران جهان بطورخصوصی دیدار نماید.

آقای اوباما پس از ختم سخنرانی اش در مجمع ملل متحد مبارزات انتخاباتی خویش را ادامه خواهد داد. به همین لحاظ، رئیس جمهور افغانستان در حاشیه این نشست ها با هلری کلنتن، وزیرخارجۀ امریکا ملاقات خواهد کرد.

برطبق گزارش خبرگزاری اسوشتیتدپرس خانم کلنتن در دیدارش با آقای کرزی برپالیسی خارجی جدی اوباما درمورد خروج نیروهای نظامی از افغانستان صحبت خواهد کرد.

سال گذشته آقای کرزی به خاطر کشته شدن برهان الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح درکابل، نتوانست در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند. آقای کرزی پس از مواصلت به نیویورک با شنیدن خبر رویداد کشته شدن برهان الدین ربانی به افغانستان برگشت.
 
قسیم فهیم: صلح را نمی توان با خیرات طلبی تامین کرد
کنفرانس بین المللی به شرکت نمایندگان ده ها کشور و سازمان بین المللی در کابل برای بررسی راه های رسیدن به صلح برگزار شد
کنفرانس بزرگ بین المللی به شرکت نمایندگان چندین کشور و سازمان بین المللی به مناسبت هفتۀ صلح و وحدت ملی در کابل برگزار شد که به گفتۀ برگزار کنندگان، هدف آن بررسی راه های رسیدن به صلح در افغانستان جنگزده می باشد.
محمد قسیم فهیم، معاون اول رئیس جمهور افغانستان در هنگام افتتاح این کنفرانس تاکید کرد که برای رسیدن به صلح و تامین ثبات در افغانستان به همکاری جامعه جهانی و کشور های منطقه نیاز است.

معاون اول رئیس جمهور تامین صلح و ثبات در افغانستان را مایۀ آرامش منطقه عنوان کرده گفت که اگر کشور های همسایه در تامین صلح در افغانستان کمک نکنند، خود در بد بختی غرق خواهد شد.

نقش حکومت
آقای فهیم نیرومندی حکومت مرکزی افغانستان را نیز مهم خوانده افزود که اگر حکومت یک محوریت بزرگ را تشکیل ندهد و از قوت و نیروی قوی برخوردار نشود، طرف مقابل به هیچ صورت برای صلح آماده نیست. او اضافه کرد که با خیرات طلبی نمی توان صلح را در افغانستان تامین کرد.


او اطمینان داد که افغانستان بار دیگر به گذشته بر نخواهد گشت و طالبان نخواهند توانست که بار دیگر اریکۀ قدرت را در دست گیرند.

عبدالرب رسول سیاف، عضو پارلمان افغانستان در این نشست گفت که در وضعیت کنونی تنها گروه طالبان مشکل افغانستان نبوده بلکه گروه های مختلفی زیر نام طالب نا امنی و بی ثباتی را در افغانستان دامن می زنند، از اینرو تنها با تن دادن طالبان به روند صلح نیز مشکل افغانستان حل نمی شود.

ارادۀ ملی
نیکولای ایسن، معاون نماینده ویژۀ سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان ضمن تاکید بر حمایت جامعۀ جهانی از روند صلح در افغانستان گفت که افغان ها نیز توانایی این را دارند که بر مشکلات برای رسیدن به صلح فایق آیند. او اضافه کرد که بدون تصمیم و ارادۀ افغان ها هیچ کشور یا گروهی نمی تواند متضمن تامین صلح در افغانستان باشد.

صلاح الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح می گوید که آن شورا تلاش های تازه یی را برای آوردن صلح و ثبات در افغانستان آغاز کرده است که کنفرانس کنونی بخشی از آن است.

این کنفرانس بین المللی به ابتکار شورای عالی صلح با شرکت نماینده گان حدود ۳۰ کشور به منظور تبادل تجارب دایر شده است و قرار است تا روز یک شنبه ادامه یابد.
Posted by Unknown at Monday, September 24, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Sunday, 23 September 2012

شورای همکاری احزاب و ائتلاف های سیاسی

 
سم الله الرحمن الرحیم
شورای همکاری احزاب و ائتلاف های سیاسی افغانستان

منشور دموکراسی

تصویب قانون اساسی و برگزاری دو دورانتخابات ریاست جمهوری، پارلمانی و شوراهای ولایتی و تعیین سرنوشت سیاسی کشور از طریق آراء مردم تحول بزرگ و تغییر بنیادی در حیات سیاسی و اجتماعی ملت متدین ما به حساب می آید.
حمایت گسترده سیاسی، نظامی و مالی جامعه جهانی و مساعد شدن بهترین امکانات و فرصت های تاریخی برای افغانستان، به نسبت عدم رعایت ونقض قوانین، مداخلات خارجی و ضعف مدیریت باعث آن گردید تا کشورما هنوز هم در بحران های عمیق بی ثباتی و ناامنی گرفتار شده از انکشاف، ترقی و تعالی بازماند.
اعتقاد داریم که مشارکت هر چه بیشتر مردم و احزاب سیاسی در روند تصمیم گیری های دولت باعث استحکام نظام گردیده وفاصله میان دولت وملت را بر طرف میسازد.
بدون شک دموکراسی در بستراحزاب سیاسی و سائر نهادهای مدنی، نهادینه گردیده قوام مییابد.
بنابراین شورای همکاری احزاب و ائتلاف های سیاسی کشور برای ادای دین ملی، رسالت تاریخی و ایفای نقش فعال خویش در روند سیاسی کشور این منشوردموکراسی را به حیث اهداف و اصول همکاری و فعالیت های مشترک تصویب و اعلام میدارد:

1.حفظ ارزش های اسلامی، ملی ودیموکراتیک مندرج در قانون اساسی و سائر قوانین نافذه کشور را وجیبه ملی دانسته و برای تحقق آن از بذل هیچ نوع تلاش و فداکاری دریغ نمی ورزیم و اجازه نمیدهیم که این ارزش ها قربانی گردد.

2.صلح را ضرورت مبرم ملی میدانیم و در راه رسیدن به آن مساعی مشترک به خرج میدهیم. پروسه صلح باید افغانی، فراگیر، عادلانه و درامتداد روند سیاسی موجود با حفظ ارزشهای قانون اساسی تحقق یابد.

3.برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، پارلمانی، شورای ولایتی، شورای ولسوالی، شورای قریه، مجالس شاروالی وشاروالها را به شکل آزاد، عادلانه و شفاف، عامل اساسی تحکیم نظام سیاسی، وحدت ملی و تامین مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی شان میدانیم و برای رفع هر مانع در راه تحقق آن با روش های مدنی و سیاسی مبارزه می کنیم.

4.حمایت از حقوق بشر، حقوق زن، حقوق اقلیت ها، آزادی بیان و آزادی رسانه ها، عدالت اجتماعی و انکشاف متوازن را به عنوان نیازهای اساسی کشور میدانیم و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکنیم.
5. رای حق مشروع هر شهروند در تعیین سرنوشت سیاسی شان است، و حفاظت از رای شهروندان را وجیبه ملی میدانیم و هر نوع اقدام برای جعل، تزویر و دست برد در آرای مردم توسط هر شخص و نهاد را خیانت و نقض حقوق مدنی و سیاسی شهروندان دانسته و در راه جلو گیری از آن فعالیت و تلاش مینمائیم.

6.تجارب انتخابات های گذشته نواقص و کمبود های موجود در نظام و قانون انتخابات را برملا ساخته است. اصلاح نظام انتخابات و تعدیل بنیادی قانون مذکور را ضرورت مبرم میدانیم و برای تدوین و تصویب قانون انتخابات جامع و قابل قبول مساعی به خرج میدهیم.

7.استقلال و بی طرفی کامل کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی، اساس انتخابات آزاد و عادلانه است. بدین منظور برضرورت تعدیلات و اصلاحات بنیادی در قانون تشکیل ، وظایف و صلاحیت های کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی تاکید می ورزیم.

8.برای آوردن اصلاحات در نظام انتخابات و برگزاری انتخابات شفاف، عادلانه و عاری ازتخلف و تقلب، اجرائی شدن موارد ذیل را ضروری و الزامی می دانیم:
• تعیین زمان برگزاری انتخابات مطابق با قانون اساسی.
• آغاز توزیع تذکره الکترونیکی و انجام سرشماری نفوس.
• ثبت نام و ترتیب لیست رای دهنده گان و کمپیوتری ساختن سیستم رای دهی.
• نظارت ملی و بین المللی بر پروسه انتخابات بر اساس مکانیزم شفاف.
• تامین امنیت انتخابات.
• تضمین عدم دخالت غیر قانونی اشخاص، مسؤلین و نهادهای دولتی در روند انتخابات.

9.احزاب سیاسی را رکن مهم تحقق و توسعه دموکراسی دانسته، برای حضور و ارتقاء نقش آنها در سیستم سیاسی از طریق تعدیلات و اصلاحات در قوانین مربوط ، تلاش جدی و همه جانبه مینمائیم.

10.فساد مزمن و سازمان یافته موجود در اداره افغانستان را تهدید جدی به سرنوشت کشورمیدانیم و بر ضرورت حکومت داری سالم و اصلاحات بنیادین در مدیریت سیاسی کشور و مبارزه قاطع علیه انواع فساد تاکید مینمائیم.

11.با توجه به استقلال و صلاحیت های قانونی قوای ثلاثه درنظام سیاسی کشور، استقلال قوه قضائیه و پیشگام بودن آن را درمبارزه علیه فساد امر ضروری میدانیم و باید این نهاد در برقراری عدالت، تامین سلامت نظام، ریشه کن کردن فساد و اصلاح سیستم قضائی گام های جدی وعملی بردارد.

12.ازشورای ملی منحیث نهاد تقنینی انتظارداریم تا در تصویب قوانین، نظارت برکارکردحکومت و نماینده گی از مردم با قاطعیت بیشتر عمل کند و در راستای تحقق ارزش های نظام دموکراسی و تامین حقوق سیاسی و مدنی اتباع کشور نقش اساسی خویش را ایفاء نماید .

با احترام
اسامی سران ورهبران احزاب وائتلاف های سیاسی که این سند را منحیث چارچوب همکاری های درازمدت ومشترک به عنوان منشور دموکراسی امضا کرده اند.

1 حزب اسلامی افغانستان به رهبری عبدالهادی ارغندیوال
2 حزب وحدت اسلامی افغانستان به رهبری استاد محمد کریم خلیلی
3 ائتلاف ملی افغانستان به رهبری داکتر عبدالله عبدالله
4 محاذملی اسلامی افغانستان به رهبری پیرسید احمد گیلانی
5 حزب حق وعدالت به رهبری محمد حنیف اتمر
6 جمعیت اسلامی افغانستان به سرپرستی صلاح الدین ربانی
7 جبهه ملی افغانستان به رهبری احمد ضیاء مسعود
8 جنبش ملی اسلامی افغانستان به رهبری جنرال عبدالرشید دوستم
9 حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری استاد محمد محقق
10 دافغان ملت ګوند به رهبری انورالحق احدی
11 افغانستان نوین به رهبری محمد یونس قانونی
12 حزب متحد ملی افغانستان به رهبری نورالحق علومی
13 نهضت همبستگی ملی افغانستان به رهبری سید اسحق گیلانی
14 حزب اقتدار ملی افغانستان به رهبری داکتر سید علی کاظمی
15حزب اسلامی متحد افغانستان به رهبری وحیدالله سباوون
16حزب وحدت اسلامی ملت افغانستان به رهبری استاد عرفانی
17نهضت ملی افغانستان به رهبری احمدولی مسعود
18 روندسبز به رهبری امرالله صالح
19 حزب حرکت ملی افغانستان به رهبری محمد ناصری
20دحقیقت گوند به رهبری شاه ولی ترین زوی

اسد 1391 – کابل
—


Posted by Unknown at Sunday, September 23, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Saturday, 22 September 2012

صلح را نمی توان با خیرات طلبی تامین کرد

 
قسیم فهیم: صلح را نمی توان با خیرات طلبی تامین کرد

کنفرانس بین المللی به شرکت نمایندگان ده ها کشور و سازمان بین المللی در کابل برای بررسی راه های رسیدن به صلح برگزار شد.

 فوزیه احسان
22.09.2012
کنفرانس بزرگ بین المللی به شرکت نمایندگان چندین کشور و سازمان بین المللی به مناسبت هفتۀ صلح و وحدت ملی در کابل برگزار شد که به گفتۀ برگزار کنندگان، هدف آن بررسی راه های رسیدن به صلح در افغانستان جنگزده می باشد.

محمد قسیم فهیم، معاون اول رئیس جمهور افغانستان در هنگام افتتاح این کنفرانس تاکید کرد که برای رسیدن به صلح و تامین ثبات در افغانستان به همکاری جامعه جهانی و کشور های منطقه نیاز است.

معاون اول رئیس جمهور تامین صلح و ثبات در افغانستان را مایۀ آرامش منطقه عنوان کرده گفت که اگر کشور های همسایه در تامین صلح در افغانستان کمک نکنند، خود در بد بختی غرق خواهد شد.

نقش حکومت
آقای فهیم نیرومندی حکومت مرکزی افغانستان را نیز مهم خوانده افزود که اگر حکومت یک محوریت بزرگ را تشکیل ندهد و از قوت و نیروی قوی برخوردار نشود، طرف مقابل به هیچ صورت برای صلح آماده نیست. او اضافه کرد که با خیرات طلبی نمی توان صلح را در افغانستان تامین کرد.

او اطمینان داد که افغانستان بار دیگر به گذشته بر نخواهد گشت و طالبان نخواهند توانست که بار دیگر اریکۀ قدرت را در دست گیرند.

عبدالرب رسول سیاف، عضو پارلمان افغانستان در این نشست گفت که در وضعیت کنونی تنها گروه طالبان مشکل افغانستان نبوده بلکه گروه های مختلفی زیر نام طالب نا امنی و بی ثباتی را در افغانستان دامن می زنند، از اینرو تنها با تن دادن طالبان به روند صلح نیز مشکل افغانستان حل نمی شود.

ارادۀ ملی
نیکولای ایسن، معاون نماینده ویژۀ سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان ضمن تاکید بر حمایت جامعۀ جهانی از روند صلح در افغانستان گفت که افغان ها نیز توانایی این را دارند که بر مشکلات برای رسیدن به صلح فایق آیند. او اضافه کرد که بدون تصمیم و ارادۀ افغان ها هیچ کشور یا گروهی نمی تواند متضمن تامین صلح در افغانستان باشد.

صلاح الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح می گوید که آن شورا تلاش های تازه یی را برای آوردن صلح و ثبات در افغانستان آغاز کرده است که کنفرانس کنونی بخشی از آن است.

این کنفرانس بین المللی به ابتکار شورای عالی صلح با شرکت نماینده گان حدود ۳۰ کشور به منظور تبادل تجارب دایر شده است و قرار است تا روز یک شنبه ادامه یابد.
 

Posted by Unknown at Saturday, September 22, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

حکومت از هر وسیله نامشروع برای بقای خود استفاده می کند

احمد ضیا مسعود ریس جبهه ملی افغانستان

احمدضیاء مسعود: حکومت از هر وسیله نامشروع برای بقای خود استفاده می کند

رییس جبهه ملی با تاکید بر این که کشورهای خارجی قصد دارند افغانستان را ترک کنند، خاطر نشان کرد: جامعه بین المللی از افغانستان مایوس شده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ احمد ضیاء مسعود، رییس جبهه ملی امروز (۲۵ سنبله) در یک کنفرانس خبری گفت: “سال ۲۰۱۴ و سال های پس از آن برای مردم افغانستان مهم خواهد بود، زیرا کمک های کشورهای خارجی به افغانستان ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.”
این عضو ارشد جبهه ملی تاکید کرد: افغانستان سالیان زیادی را در جنگ سپری کرده و به کمک اقتصادی جامعه بین الملل نیازی مبرم دارد و خروج کشورهای خارجی و قطع کمک های بین المللی، افغانستان را در یک انزوای اقتصادی و سیاسی خواهد برد.
احمدضیا؛ علل ناامیدی جامعه بین الملل را چنین برشمرد: ” در ۱۱ سال گذشته حکومت نتوانسته است یک اداره شفاف را معرفی کرده، فساد اداری را ریشه کن کند و حاکمیت قانون را برقرار نماید؛ این از عمده ترین عوامل این یاس است.”
وی نفوذ بیش از حد گروه های تروریستی و طالبان در صفوف نیروهای امنیتی و بافت های جامعه مدنی را از دیگر علت های یاس جامعه بین المللی عنوان کرد.
رهبر جبهه ملی اظهار نمود: نفوذ طالبان در ساختارهای حکومت سبب عدم هماهنگی بین افغانستان و جامعه بین الملل شده؛ و هستند کسانی در ساختار حکومت که از طالبان نمایندگی می کنند.
به گفته وی؛ هنوز فرصت باقی است و می توان با یک انتخابات شفاف و انتقال مسالمت آمیز قدرت سیاسی، تحولات بزرگی را ایجاد کرد.
مسعود تاکید کرد: یگانه راه حلی که می تواند یک کشور را از بحران داخلی نجات دهد، انتقال قدرت سیاسی است.
این درحالی بود است که طی مراسمی جهت تجلیل از روز شهید، مقامات دولتی سعی داشتند، علت تعویق در انتخابات را مشکلات امنیتی عنوان کنند.
به باور وی؛ مشکلات امنیتی که در حال حاضر وجود دارد، ناشی از همین حکومت است.
این عضو ارشد جبهه ملی با بیان این که برای انتخابات باید اعتماد سازی صورت گیرد، تصریح کرد: ” در انتخابات باید حکومتی به مردم معرفی شود که همه اقوام به آن اعتماد داشته باشند.”
مسعود بیان داشت: حکومتی که کفایت کاری نداشته و مردم از آن سلب اعتماد کرده و از مشروعیت لازم برخورد دار نیست، نباید در صدد باقی ماندن در قدرت باشد.
رهبر جبهه ملی در رابطه به حادثه ۱۸ سنبله در غرب کابل، حکومت را متهم کرده و اظهار داشت: حکومتی که مشروعیت لازم را از دست داده، از هر وسیله نامشروع و نادرست برای بقای خود استفاده می کند.
وی خاطر نشان کرد: از حکومت تقاضا می کنیم که هر چه زودتر عاملان این حادثه را دستگیر کند، تا کشیدگی ها میان اقوام افغانستان زیاد نشود.
به گفته ی مسعود؛ جبهه ملی حاضر است با ارگان دولتی برای دستگیری عاملین حادثه غرب کابل، همکاری کند.
باید خاطرنشان ساخت که در ۱۸ سنبله ــ مصادف با هفته شهیدــ درجریان درگیری میان باشندگان کابل در ساحه پل سوخته، چندین نفر کشته و زخمی شدند؛ گفته می شود که با مداخله پولیس دامنه این درگیری گسترده تر شده و تشنج افزایش یافته بود.
زهرا یوسفی/ خبرگزاری جمهور

Posted by Unknown at Saturday, September 22, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Friday, 21 September 2012

حملات راکتی پاکستان به شورای امنیت ساز مان ملل راجع شد


افغانستان حملات راکتی از خاک پاکستان را به شورای امنیت راجع کرد
31.06.1391
افغانستان با تقاضا برای ختم حملات از خاک پاکستان به افغانستان، به شورای امنیت سازمان ملل متحد هشدار داد که حملات از خاک پاکستان می تواند روابط بین دو کشور همسایه را که بی آنهم متشنج می باشد، بدتر بسازد.

وزیر خارجه افغانستان زلمی رسول روز پنجشنبه در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت، حملات سلاح ثقیله از خاک پاکستان به افغانستان منبع نگرانی عمیق می باشد و این حملات در بین افغانها نا راحتی و مایوسی بی سابقه ایجاد کرده است.
...

« نا توانی برای ختم این حملات روابط افغانستان و پاکستان را به مخاطره روبرو می سازد که عواقب آن بر همکاری لازم دو جانبه برای رسیدن به صلح و رشد اقتصادی دو کشور ما و تمام منطقه هم منفی خواهد بود. »

افغانستان پاکستان را متهم می سازد که از قلمرو آن پیهم اهداف در ولایت کنر توسط اسلحه ثقیل مورد حمله قرار می گیرند که در نتیجه آن صدها افغان کشته و زخمی شده و تعداد زیاد آنها مجبور شده اند که به مناطق دیگر پناه ببرند.

زلمی رسول در اجلاس 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با حملات پاکستان گفت:
ما تقاضای خود را برای قطع فوری اقدماتی که در آن ده ها افغان، از جمله افراد ملکی کشته و رخمی می شوند، بار دیگر تکرار می کنیم.

او همین طور افزود حکومت افغانستان با پاکستان در تماس است تا این حملات را با قاطعیت و صداقت متوقف بسازد.

اما سفیر دایمی پاکستان در سازمان ملل متحد عبدالله حسین هارون که جامعه جهانی همیشه بر کشورش اتهام وارد می کند که در جلوگیری فعلایت های افراطگرایی اقدامات لازم را پیش نگرفته است اظهار داشت:

« مستقر ساختن قوای امنیتی ما در سرحدات بین المللی خیلی بیشتر از آن است که جامعه جهانی و افغانستان در آن طرف سرحد جابجا نموده اند. کمی قوای آنها شاید یکی از دلایلی باشد که در آنسوی سرحد غربی ما در افغانستان حملات صورت می گیرد و ما با وجود تلفات بشری و تاوان اقتصادی هنوز هم به دوام این فعالیت خود متعهد می باشیم. »

افغانستان همیشه پاکستان را متهم ساخته است که از طالبان حمایت می کند و برای تضعیف افغانستان تلاش دارد. اما پاکستان می گوید، گروه های طالبان پاکستانی که در داخل این کشور به حملات دست می زنند، به مناطق شرقی افغانستان پناه می برند.


Posted by Unknown at Friday, September 21, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Thursday, 20 September 2012

سخنانی بعد از وقت

 سخنانی بعد از وقت
سه‌شنبه, 11 سپتامبر 2012 08:54
منو چهر     

یازدهمین سالروز شهادت قهرمان ملی کشور در حالی تجلیل شد که دیگر نشانه‌یی از بهبود وضعیت سیاسی و امنیتی وجود ندارد و همة انگشت‌ها به سوی حکومت نشانه رفته است. این دریافت سیاه و نومیدانه، دیدگاه جناح و یا گروه‌هایی نیست که در سال‌های گذشته در مقابل حکومت قرار داشتند؛ اگر هم بود اکنون نیست، زیرا صحبت‌های سخنرانان محفل شهادت قهرمان ملی نشان داد که حتا خود حکومت به ضعف‌ها و اشتباهاتش پی برده است.آن‌چه در تجلیل از روز قهرمان ملی قابل توجه بود، همنوایی دولت‌مردان و مخالفان حکومت بود که به‌طور قطع بر حقانیت منتقدان حکومت آقای کرزی، مهر صحه گذاشت. در این محفل، صحبت‌های زیادی قابل توجه بود؛ اما مهم‌تر از همه، سخنان معاون نخست ریاست‌‎جمهوری و سخنان استاد سیاف بود که موجی از خبرهای این هفته را شکل داده‌اند.
نکتۀ قابل توجه در سخنان جناب مارشال فهیم، آن بود که او از ناکارآمدی نظام سیاسی صحبت کرد. او به این نتیجه رسیده است که نظام فعلی افغانستان، در اوایل روند جدید، برای تحکیم وحدت ملی در نظر گرفته شده بود و اکنون با تقویت نهادهای مدنی، به نظر می‌رسد که پاسخگوی تمام نیازهای جامعۀ افغانستان نیست.
این سخنان جناب مارشال دو سویه دارد و از هر دو منظر قابل درنگ است. پهلوی نخست آن، همان پی بردن حکومت فعلی به اشتباهاتِ گذشته‌اش است که همواره در پی توجیه آن بوده.
به نظر نمی‌رسد که دیدگاه جناب مارشال، دیدگاه همۀ سران حکومت باشد؛ زیرا حکومت آقای کرزی یک حکومت ایتلافی است و به نحوی تقسیم قدرت، میان او و معاونانش شکل گرفته است. اما یک موضوعْ قابل یادکرد است که جناب مارشال فهیم به عیوب نظام ریاستی پی برده و اکنون از هواخواهان نظام پارلمانی‌ست. اگر چنین دریافتی درست باشد، پس ای کاش چنین تغییری در موضع جناب مارشال، چندسال پیش اتفاق می‌افتاد؛ اما بازهم جای شکر است که بخشی از حکومت افغانستان به ضعف‌های این نظام اقرار می‌کنند.
در هر صورت، سخنان جناب مارشال تنها زمانی می‌تواند قابل تامل باشد که این دیدگاه، نظر عمومی‌ حکومت افغانستان باشد و تیم حاکم در راستای تحقق دریافت‌های‌شان، گام‌های عملی را بردارند. ورنه، بیان چنین حرف‌هایی، هیچ سودی به حال مردم و مملکت نخواهد داشت.
صحبت دیگری که حتا بیشتر از سخنان مارشال فهیم، اذهان را به خود معطوف داشت، سخنان بی‌سابقه و شدیداللحن جناب استاد سیاف بر ضد آقای کرزی بود. استاد سیاف صریحاً از سیاست‌های صلح‌جویانۀ حکومت انتقاد کرده گفت که با اِعمال سیاست‌های تضرع‌آمیز، صلح به دست نمی‌آید و چارۀ کار در مبارزۀ مسلحانه علیه طالبان است.
استاد سیاف به عنوان یک عالم دین، حملات انتحاری را محکوم کرد و برای اولین‌بار با لحن صریح از طالبان انتقاد کرد و حتا خواستار مجازات شدید این افراد از سوی حکومت افغانستان شد.دیدگاه استاد سیاف یک دیدگاه عمومی ‌و مسلط در طول سال‌های گذشته بوده که هیچ‌گاه از سوی حکومت افغانستان جدی گرفته نشده است.
هرچند نظر به موقف و شهرتی که جناب استاد سیاف دارد، این سخنان باید سال‌های خیلی قبل گفته می‌شد که در هر صورت، باز هم این عمل ایشان نشان داد که جناب سیاف با موضع مردم افغانستان هم‌سو است و از آدرس مردم حرف می‌زند.
سخنان جناب سیاف از موضع یک عالم دین، پیرامون قبیح خواندن حملات انتحاری و هم‌چنان صدور فتوای حرام خواندن این عمل، دقیقاً شبیه صحبت‌های استاد شهید، برهان‌الدین ربانی بود که حتا منجر به شهادت جناب ایشان شد. هرچند سخنان جناب استاد سیاف از این منظر که با حکم دینیْ طالبان را محکوم کرد، برای مردم افغانستان مایۀ امید است؛ ولی بنا بر تجربۀ قبلی، برای شخص او خالی از خطر نیز نخواهد بود، که از این بابت قابل نگرانی است.
در هر صورت، استاد سیاف به واقعیت‌هایی انگشت گذاشت که در حکومت آقای کرزی انکار می‌شود. طوری که حتا خود استاد سیاف به نحوی به آن اشاره داشت: «هر روز کاردت در گلونم (گلوی من) است. کش کرده میری، مثل گنجشک معصوم‌واری به پرزدن و پنجال زدن هم اجازه نمیتی. می‌گی که گپای سخت می‌گی. خی چی‌وقت بگویم امی گپه. وقتی که توتای واسکت ما ده درخت بالا شوه، باز همین توته‌های واسکت ما این گپه بزنه.»
این سخنان آقای سیاف قابل تأمل است و به زاویه‌های مهمی اشاره می‌کند. هرچند استاد سیاف نخواسته است که مخاطبش را به گونة علنی معرفی کند؛ اما از این اظهارات چنان پیداست که اشارة او به گونة تلویحی می‌تواند به حامد کرزی باشد. زیرا برای آقای سیاف، نظر شخص دیگری تا این اندازه قابل نقد و اهمیت نیست.هم‌چنان استاد سیاف به نحوی از انحا، حکومت را متهم کرد که عاملان حملات انتحاری و تروریستان را در بدل دالر رها می‌کند.
این اظهارات برای همه امیدبخش است، اما به شرطی که چنین موضعی ترک نشود و حکومت افغانستان زیر فشار قرار گیرد تا خط و نشانش را مشخص سازد، دشمنش را تعریف کند و بیش از این با خون و آرمان شهدا بازی نکند.
اکنون، پرسش اصلی این است که آیا این حرف‌ها و صحبت‌ها به گوش آقای کرزی خواهد رفت؟ آیا او مثل قهرمان ملی، با طالبان خواهد جنگید و یا مثل همیشه، دست تضرع‌آمیزِ دوستی‌اش دراز خواهد بود؟      

Posted by Unknown at Thursday, September 20, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

شهر ممنوعه


از بوسه تا عشق

 شهر ممنوعه
ورود ممنوع
نام "شهر ممنوعه" که به گوش می رسد، پیش از آن که بزرگی، چگونگی و زمان ساخت آن برایمان سوال شود، این نکته به ذهنمان خطور می کند که، چرا نام این فضا شهر ممنوعه است! واقعا چه مساله ای موجب ممنوعه شدن این منطقه شده است؟!

در واقع، شهر ممنوعه، از آن جا ممنوعه نامیده شد که با وجود آن که وسعت بسیار زیادی داشت، اما مردم عادی اجازه ورود به این محل نداشتند. این شهر، تنها به خانواده امپراتوری تعلق داشت. در تاریخ طولانی امپراتوری چین، این یک سنت بود که خانواده امپراتور از مردم عادی دور شده و به صورت جداگانه زندگی کنند! مردم فقط حق احترام و رعایت و هراس از امپراتورها داشتند. آن ها اجازه نداشتند تا خواسته ای از امپراتورها داشته باشند. به این ترتیب، به طور طبیعی آن ها حق ورود به ملک امپراتوری نداشتند. از این نظر، نام "شهر ممنوعه" نمادی از برتری و حاکمیت امپراتورها بر مردم محسوب می شد.

خاطره ذهنی بسیاری از افراد از شهر ممنوعه چین به فیلم شناخته شده "آخرین امپراتور" باز می گردد. این فیلم به کارگردانی "برناردو برتولوچی" از کشور ایتالیا ساخته شد و در سال 1987 به اکران رسید. فیلم آخرین امپراتور سرگذشت آخرین امپراتور چین به نام "پو یی" است که ساختمان های شهر ممنوعه و حتی فضای داخلی ساختمان ها را به تصویر کشیده است. نکته قابل توجه آن است که این فیلم واقعا در داخل شهر ممنوعه ساخته شده است. فیلم سازی در داخل ساختمان های شهر ممنوعه کاری آسان نیست. در واقع، به منظور حفاظت از ساختمان های قدیمی شهر ممنوعه، از خیلی زمان پیش قانون منع فیلم سازی برای اهداف بازرگانی در داخل ساختمان های شهر ممنوعه منتشر شده بود. اما این شانس برناردو برتولوچی بود که درست همزمان با تهیه فیلم "آخرین امپراتور" این قانون به اجرا گذاشته شد.

همان طور که در این فیلم توصیف شده است، "پویی" آخرین امپراتور چین بود. او در سن سه سالگی امپراتور شد و در سال 1912 از قدرت خود کنار رفت و به این ترتیب خاتمه سلسله "چینگ" و همچنین تاریخ امپراتوری چین را اعلام کرد. اما از آن پس مجاز بود که همچنان در شهر ممنوعه زندگی کند تا این که در سال 1924 او به همراه خانواده اش به دست انقلابی ها از شهر ممنوعه اخراج شدند.

پس از خروج حاکم از شهر ممنوعه، این منطقه به دست انقلابی ها ویران نشد، و از آن جا که شهر ممنوعه محل
نگه داری گنجینه ها و عتیقه های خانواده امپراتوری بود، این محل به موزه تبدیل شده و تا امروز نیز حفاظت شده است. شهر ممنوعه در واقع به نام موزه شهر ممنوعه شناخته می شود..

پویی آخرین امپراتور چین

شهر ممنوعه در سال 1406 در سلسله "مینگ" احداث شد و پس از گذشت چهارده سال یعنی تا سال 1420 به پایان رسید. پس از ساخت آن، به طور کلی بیست و چهار امپراتور سلسله های "مینگ" و "چینگ" مالک آن بوده اند. "مینگ" و "چینگ" آخرین سلسله های شاهنشاهی چین بودند. مساحت شهر ممنوعه 720 هزار متر مربع است و به طور کلی 8707 اتاق و سالن دارد. این فضا با دیواری به بلندی 10 متر و طول حدود 3200 متر محصور است و پشت دیوار نیز خندق حفاری شده است. همین دیوار و خندق شهر ممنوعه را با دنیای خارج از آن جدا کرده است.



Posted by Unknown at Thursday, September 20, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Sunday, 16 September 2012

سياست, اخبار, در جهان

از مطبوعات دیګر:از هفته صلح و شهادت استاد ربانی در شهر میمنه تجلیل به عمل آمد/اسد: جنگ سوریه، ایران و حزب الله لبنان را نیز تهدید می کند/حکومت افغانستان در سطح رهبری 10 ولایت تغییراتی را به میان آورده است /صلاح الدین ربانی: دولت در پیگیری پرونده ترور پدرم ناکام است/رئیس جمهوری افغانستان والیان ده ولایت را تغییر داد /مجرم شناختن معصوم ستانکزی در قتل ربانی/رویداد هلمند؛ گزاف ترین ضربه به قوای ناتو/ولسوالی ازر لوگر به راه عبور و مرور طالبان مبدل شده است /در اثر حمله هوایی نیروهای خارجی، هشت فرد ملکی در ولایت لغمان کشته شدند /مارک گراسمن به هدف دیدار با مقام های افغان وارد کابل شده است /در نتیجهء حمله طالبان بر کمپ باسشن، 6 طیارهء نیروهای بین المللی از بین رفته است /در اثر انفجار یک بمب در پاکستان، چهارده تن کشته شدند /
حضور ون جیابائو در پانزدهمین نشست سران چین و اتحادیه اروپا
بعد از ظهر 20 سپتامبر، پانزدهمین نشست رهبران چین و اروپا در شهر بروکسل بر گزارشد. ون جیابائو، نخست وزیر چین، هرمان ون رامپوی رییس شورای اروپا، جوزه مانوئل باروسو رییس کمیسیون اروپا در این نشست حضور داشتند.
این جلسه در مقطع کلیدی توسعه چین و اروپا برگزار شد که رشد اقتصاد جهانی نیز کاهش یافته و چالش های جامعه بین المللی در حال شدت یافتن است. دو طرف به توافق رسیده اند که باید رابطه همکاری استراتژیک پیوسته تقویت شود تا مشکلات برطرف شود.
نخست وزیر چین در این دیدار عنوان کرد: امیدواریم در این نشست به سه هدف دست بیابیم؛ نخست، پایبندی به اعتماد استراتژیک متقابل، انتشارسیگنال های مثبت به خارج و در نهایت راهنمایی برای توسعه روابط چین و اتحادیه اروپا.
وی در توضیح هدف دوم اضافه کرد: تشریک همکاری و سود متقابل، برنامه ریزی طولانی مدت و استراتژیکی در زمینه های مختلف همکاری چین و اروپا و همچنین رونق بخشیدن به توسعه روابط چین و اروپا و اقتصاد جهانی. نخست وزیر چین هدف سوم را این گونه تشریح کرد: حل و فصل اختلاف ها به شکل مناسب و توسعه روابط چین و اتحادیه اروپا به شکلی سالم.
در حال حاضر، همکاری های چین و اروپا پربار است. حجم تجارت دو کشور در سال 2011 به 560 میلیارد دلار رسید که سود متقابل چین و اتحادیه اروپا تبدیل به ویژگی مهم دو طرف شده است.
روسیه کارمندان اداره "یو اس ای آی دی" را اخراج کرد
30.06.1391
ایالات متحدهء امریکا اتهامات روسیه را رد کرد که گویا ادارهء بین المللی کمک های انکشافی امریکا در امور سیاسی روسیه، مداخله می کند.

روسیه می گوید، این کشور کارمندان ادارهء یو اس ای آی دی یا ادارهء بین المللی کمک های انکشافی امریکا را، از روسیه اخراج و این سازمان را متهم می کند که در امور داخلی روسیه دخالت کرده و برای نفوذ در انتخابات از طریق کمک های مالی تلاش دارد.

روسیه، دیروز توقف این ماموریت را تا اول ماه اکتوبر تقاضا کرد.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت، واشنگتن این طرز تفکر را کاملاً رد می کند که حمایت آنها از جامعه مدنی، دیموکراسی، حقوق بشر، به هیچ وجه نمی تواند دخالت در انتخابات روسیه و هر جای دیگر جهان باشد.

ویکتوریا نولند گفت، تصمیم روسیه برای اخراج کارمندان اداره بین المللی کمک انکشافی امریکا، قابل تاسف است.
Read more »
Posted by Unknown at Sunday, September 16, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

والی بلخ: انتظار اعدام ستانکزی را داشتیم


والی بلخ: انتظار اعدام ستانکزی را داشتیم

از نخستین سالگرد شهادت استاد ربانی رییس‌جمهور پیشین و رییس قبلی شورای عالی صلح و یازدهمین سالگرد شهادت احمدشاه مسعود قهرمان ملی کشور، طی همایشی با حضور مقامات محلی و مردم ولایت بلخ تجلیل به عمل آمد.
استاد عطامحمد نور والی بلخ که در این همایش صحبت می‌کرد، با انتقاد از حکومت، یاد آور شد که عاملان به شهادت رساندن استاد ربانی رهبر فقید جهاد و مقاومت هم اکنون زنده و در مقامات بالاتر حکومتی تکیه زنده‌اند.
والی بلخ با انتقاد شدید از معصوم استانکزی عضو برجستۀ شورای عالی صلح که فرد انتحار کننده همراه وی وارد منزل استاد ربانی شده بود، گفت: «استانکزی اگر انتحاری را نیاورده، غفلت کرده و عامل شهادت استاد ربانی است و جرم وی اعدام است؛ ما انتظار داشتیم او محاکمه شود؛ اما می‌بینیم که در پست بلند دولتی تکیه زده است.”
وی همچنان در مورد پروندۀ مبهم شهادت احمد شاه مسعود قهرمان ملی کشور گفت: «زمانی‌که قهرمان ملی به شهادت رسید، اطرافیانش مسوولیت امنیت آن منطقه را بدوش داشت و باید همان اطرافیان و نزدیکانش جوابگوی این پرونده باشد، نه حکومت فعلی!»
آقای نور همچنان از دست‌های پیدا و پنهانی‌که اقدام به دامن‌زدن مسایل تعصبی و اختلاف‌انگیز در میان مردم می‌کنند یاد آور شد و گفت: «در پارلمان وکلای عزیز ما خواستند ۱۸ سنبله را که به نام روز شهادت قهرمان ملی ما ثبت بود حذف نمایند و آنرا به نام هفته شهدا نامگذاری کنند؛ آنانی‌که با قهرمان ملی مخالفت کردند، در حقیقت خودشان خائنین ملی هستند و توان دیدن این همه قهرمانی‌ها و رشادت‌ها را ندارند.»
آقای نور همچنان در ادامۀ سخنانش از گروه طالبان به عنوان یک گروه خون‌آشام و دشمنان قسم خوردۀ مردم افغانستان یادکرده و با انتقاد از پروسۀ صلح و شورای علما گفت: شورای علمای ما متاسفانه با اینکه می دانند این اعمال وحشیانه حرام است؛ اما با آن‌هم خاموشی ننگین و شرم‌آور را اختیار کرده و گاهی اعلامیه‌های چند ماده‌یی‌شان را از پشت درهای آهنین ارگ برای مردم می‌خوانند.
والی ولایت بلخ از علما خواست تا با مردم همنوا باشند و در برابر این همه دهشت و انتحار خاموش ننشینند
Posted by Unknown at Sunday, September 16, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

خط حلقوی ریل در افغانستان

 
 
سر انجام یک خوش به آینده
 یک خط حلقوی ریل در افغانستان ساخته می شود 

 نجیب الله اوژند وزیر فواید عامه افغانستان
26.06.1391
...
وزارت فواید عامه افغانستان می گوید در نظر دارد به طول هزاران کیلومتر یک خط حلقوی ریل بسازد.

نجیب الله اوژند وزیر فواید عامه در صحبت با رادیو آزادی گفت، جامعهء جهانی گفته است که برای تطبیق این پروژه میلیون ها دالر با افغانستان کمک می کند.

این خط حلقوی ریل بیش از 3600 کیلومتر طول خواهد داشت.

نجیب الله اوژند وزیر فواید عامه افغانستان به روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت این خط ریل به کمک مالی جامعهء جهانی ساخته خواهد شد.

آقای اوژند می گوید، ایجاد خطوط ریل در هشت نقطه سرحدی افغانستان تحت کار آنها قرار دارد.

او در ادامه افزود:

« ما در مجموع در نظر داریم که 3645 کیلومتر خط ریل را مثل سرک حلقوی که داریم، بسازیم.
بالاخره این خط ریل با خطوط معادن افغانستان وصل می شود و کار بالای یک شبکهء قوی خط آهن را روی دست داریم.
بخش دوم کار ما که فعلاً جریان دارد اینست که می خواهیم از شیرخان بندر تا آقینه وصل شود.
بخش دیگر کار آنست که خط ریل به طول 91 کیلومتر از ایران انتقال داده می شود.»

وزیر فواید عامهء افغانستان گفت، این 91 کیلومتر خط ریل به هرات و سپس به ولایت قندهار و جانب پاکستان گسترش خواهد یافت.

به گفته آقای اوژند، در حدود 15 سال آینده میلیون ها دالر بالای این پروژه مصرف می شود:

«امیدوار استیم در ظرف 10 تا 15 سال آینده بتوانیم خطوط آهن افغانستان را به طور کامل با هم وصل کنیم.
جامعهء جهانی وعده سپرده که تا 2013 میلادی 230 میلیون دالر به ما بدهد.»

در حال حاضر اموال تجارتی توسط خط آهن از طریق بندر حیرتان تا میدان هوایی مزارشریف انتقال می شوند.

وزارت فواید عامه از نبود متخصصان در بخش خط آهن شکایت دارد.

مقام های این وزارت گفته اند، قرار است برای رفع این مشکل 20 افغان جهت کسب آموزش های مسلکی به چین و تعدادی دیگر از افغان ها هم به امریکا اعزام شوند

Posted by Unknown at Sunday, September 16, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

همکاری های امنیتی و اقتصادی بین افغانستان و چین

 
اسناد همکاری های امنیتی و اقتصادی بین افغانستان و چین امضاء می شود»

جانان موسی زی سخنگوی وزارت خارجهء افغانستان
26.06.1391
وزارت خارجهء افغانستان از سفر یک ه...
یات چینایی به کابل خبر می دهد.

سخنگوی این وزارت به روز یکشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که این هیات طرح تطبیق اعلامیه ستراتیژیک افغانستان و چین را با حکومت افغانستان امضا خواهد کرد.

هیات چینایی در این سفر به افغانستان در کنار امضای طرح تطبیق اعلامیه ستراتیژیک افغانستان و چین، اسناد دو جانبهء همکاری های امنیتی و اقتصادی میان کابل و پیکنگ را نیز با جانب افغانستان امضا خواهد کرد.

جانان موسی زی سخنگوی وزارت خارجهء افغانستان به روز یکشنبه به خبرنگاران در کابل گفت: سند همکاری امنیتی نمایانگر حمایت مردم چین از تقویت پولیس افغان است:

« در پهلوی امضای طرح تطبیق اعلامیه ستراتیژیک افغانستان و چین که در ماه جون میان روسای جمهور دو کشور امضا شد، قرار است اسناد دیگر دو جانبه هم در عرصه همکاری های اقتصادی و امنیتی بین دو کشور به امضا برسد.
سندی که در رابطه به همکاری های امنیتی میان چین و افغانستان به امضا می رسد متمرکز است بر حمایت مردم چین از تقویت و انکشاف پولیس افغانستان.»

گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی میان کابل و پیکنگ و تامین صلح و ثبات در منطقه از موضوعات مهم اعلامیه ستراتیژیک افغانستان و چین اند.

در این حال شماری از آگاهان افغان بیشتر همکاری های اقتصادی چین را تا کمک های نظامی به نفع افغانستان می دانند.

جنرال عتیق الله امرخیل در این مورد می گوید:

« از کشور های که ما از آنها سلاح می گیریم، اگر آن کشور تعلیم و تربیه اردو و پولیس ما را بر عهده داشته باشد خوب می شود، کشور های دیگر که می خواهند با ما کمک بکنند بهترین راه این است که کمک های اقتصادی بکنند که ما به پای خود ایستاده شویم و اگر ما برای کشور خود یک پولیس قوی می سازیم، سلاح و مهمات را مطابق به شرایط کشور خود آماده سازیم نه به شرایط مردم.»

چین از سرمایه گذاران بزرگ در بخش معادن افغانستان به حساب می آید.

هر چند پیش از این شماری از کشور های دیگر در بخش نظامی افغانستان را کمک مالی کرده اند، اما این نخستین بار است که چین سند همکاری های امنیتی را با این کشور به امضا می رساند.

کارشناسان افغان می گویند، اگر چین همکاری هایش را در بخش تعلیم و تربیه با افغانستان افزایش دهد، بیشتر در این کشور مثمر واقع خواهد شد.


Posted by Unknown at Sunday, September 16, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

زندگی جهانی» با سرگی لاوروف

 
 
مصاحبه مجله «زندگی جهانی» با سرگی لاوروف
  سياست,
15.09.2012, 19:52
Photo: RIA Novosti
در مجله «زندگی جهانی» که توسط وزارت امور خارجه روسیه منتشر می شود، مصاحبه ای با سرگی لاوروف وزیر امور خ...
ارجه روسیه انجام داده شده است. این مصاحبه در رابطه با مهمترین حادثه ای است که دنیای امروز با آن روبرو گشته است. توجه شما را به قسمتهای از این مصاحبه به صورت پرسش و پاسخ جلب می کنیم.

- آقای لاوروف، به نظر شما روابط بین المللی معاصر در چه وضعیتی است. به نظر می رسد که سازمان ملل متحد و پوسته حقوق بین المللی در روابط بین المللی به شدت در حال صدمه دیدن می باشد. آیا درست است بگوییم که هم اکنون روابط بین المللی وارد دوره دیگر با شکل و فرمت جدید می شود؟

اصول نامه سازمان ملل متحد یک سند منحصر بفرد می باشد که برای ایجاد نظم و تعیین مقررات جهان چند قطبی تدوین شده است. این سند در شرایط کنونی ثبات و نظم را در جهان برقرار کند. انتقاد کنندګان ما در غرب می گویند که شورای امنیت سازمان ملل متحد فلج شده است، زیرا روسیه و چین از حق ویتو در رابطه با قطعنامه های غرب برای سرنگونی حکومت سوریه استفاده کرده اند. این موضع گیری دور از واقعیت است. ما از حق ویتو علیه قطعنامه غرب استفاده کردیم و اصول نامه سازمان ملل اجازه دخالت خارج در تغییر رژیم حاکم در هیچ کشوری را نمی دهد. این اصول نامه از همه می خواهد که تمامیت ارضی و یکپارچگی کشورها را محترم بشمارند. بدین ترتیب، روسیه وچین از اصول نامه سازمان ملل در هنگام رای گیری برای تصویب قطعنامه استفاده کردند.

- بسیاری از کارشناسان با نگرانی می گویند که نقش حقوق بین المللی در زندگی امروز جهان کمتر شده است. سیاست گذاری های برخی کشورها از چهارچوب این قوانین فراتر رفته اند. شما با این ارزیابی کارشناسان موافق هستید؟

نقطه نظر کارشناسان درباره کاهش نقش حقوق بین المللی توسط کشورهایی که سهم عمده در سازمان ناتو دارند و یا کشورهایی که از قوانین شورای امنیت سازمان ملل تخطی کرده اند، در جامعه متخصصین جهانی مطرح شده است. بهتر است که قضیه را این طور طرح کنیم. اگر جنگ عراق را به خاطر بیاوریم، در آن زمان رهبران ناتو سعی میورزند تا حمایت از ېرف شورای امنیت سازمان ملل را بدست بیاورند، البته، در آن زمان هم مثل امروز بر همه روشن بود که پشت پرده چه برنامه ای وجود دارد. زمانی که نتوانستند این حمایت را کسب کنند، دست به اقدام نظامی زدند. ایالات متحده امریکا بلافاصله از شورای امنیت سازمان ملل خواستار همکاری برای تشکیل کنفرانسی در رابطه با برقراری صلح در عراق شد. انجام این کار واقعا لازم بود و ناتو نیاز داشت که به مکانیزم حقوق بین المللی بازگردد. در لیبیا، ناتو بدون کمک نیروهای شورای ملل دست به هیچ اقدامی نزد، زیرا در ناتو به خوبی متوجه شده بودند که تصمیمات یک جانبه ی اعضای این سازمان توسط جامعه جهانی قابل قبول نیست. و توانستند حکم را دریافت کنند. اما، اینکه، ناتو از این حکم سوء استفاده را کرد، موضوع دیگر است.

- بحران سوریه، نگران کننده ترین مشکل در دنیای معاصر است. شما دایما با رهبران کشورهای مختلف درباره بحران سوریه گفتگو می کنید. این رهبران چه پیشنهادات را برای برون رفت سوریه از بحران ارایه می دهند؟

از آغاز بحران سوریه، ما به دنبال تصمیمات مسالمت آمیز و اقدام جامعه بین المللی برای آتش بس از هر دو طرف درگیری بودیم. برای این منظور، یک چهارچوب سیاسی – حقوقی توسط جامعه بین المللی تهیه شده است. اما، متاسفانه، این اواخر، برخی شرکای غربی در بیانات خود دایما تفهیم می کنند که قصد دارند به دنبال راه هایی برای حل بحران سوریه بدون دخالت مقررات شورای امنیت باشند. من اطمینان دارم که این گام ها می توانند بسیار غواقب خطرناکی برای سوریه و سایر کشورهای شرق میانه داشته باشند و در قدم اخیر نتایج آن بر تمام کشورها صدمه بزنند. پیشتر، برخی از کشورها سعی داشتند شورای امنیت را نیز وارد برنامه های خود کنند، این برنامه ها بر مبنای پیش داوری های نتیجه گفتگوهای داخلی سوریه و بر مبنای تغییر رژیم حاکم سوریه بود. چنین برنامه ای با اصول آیین نامه سازمان ملل درباه عدم دخالت در امور داخلی کشورها مغایرت دارد. دشمنان خارجی حکومت سوریه، به جای اینکه، روند انجام مذاکره را آغاز کنند، عملا به دنبال سرنگونی حکومت هستند. تمامی آنچه که رخ می دهد، نشان دهنده آن است که راهکار سیاسی- دیپلماتیک برای حل بحران سوریه، مورد پسند برخی شرکای ما نمی باشد. ایشان، شرایط را به سمت برنامه لیبی پیش می برند و تنها به یکی از طرفین درگیری کمک رسانی می کنند. در عین حال، کشورهای مخالفت حکومت سوریه، اقداماتی انجام می دهند که اپوزیسیون از هر گونه گفتگوی صلح آمیز با دولت کنونی امتناع کند. من فکر می کنم که این برنامه، به بن بست می خورد. راه برون رفت از شرایط ایجاد شده، فقط با مجبور کردن دو طرف اختلاف برای نشست سرمیز مذاکره و تعیین چهارچوب دولت امکان پذیر است. هنوز هم زمان برای این کار هست. روسیه آماده است تا در این کار مساعدت لازم را انجام دهد

Posted by Unknown at Sunday, September 16, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

در تلاش آزاد ساختن تروریستان


در تلاش آزاد ساختن تروریستان
حکومت در تلاش آزاد ساختن تروریستان از زندان های افغانستان است» 
 احمد ضیا مسعود ریس جبهه ملی
26.06.1391
جبههء ملی افغانستان می گوید، حکومت این کشور در تلاش آزاد ساختن تروریستان از زندان های افغانستان است.

به دنبال سپردن مسوولیت کامل ادارهء زندان بگرام به حکومت افغانستان، برخی از احزاب سیاسی انتقاد می کنند که حکومت می خواهد از راه های مختلف زمینهء آزادی زندانیان طالب را فراهم سازد.

احمد ضیا مسعود رییس جبههء ملی افغانستان می گوید، حکومت صلاحیت ندارد تا به خاطرمعامله های سیاسی اش افرادی را رها سازد که در قتل مردم بی گناه دست دارند.

آقای مسعود تاکید می کند که این افراد باید در یک محکمهء عادلانه به محاکمه کشانیده شده و برای این کار نیاز است تا در محاکم کشور اصلاحات جدی به میان آیند.

« حکومت تصمیم دارد تا یک عده تروریستان و افرادی را که متهم به قتل مردم شریف افغانستان هستند، از طریقه های مختلف زمینه های رهایی شان را فراهم سازد.
ما به این عقیده هستیم که تروریستان و عوامل ضد نظم اجتماعی هر چه زود تر در یک محکمهء عادلان محاکمه شوند.»

پیش از این نیز برخی از چهره های مخالف سیاسی حکومت افغانستان با ابراز نگرانی نسبت به این مساله گفته اند که حکومت می خواهد تروریستان را بدون حکم محکمه از زندان رها سازد.

محمد محقق یک عضو ارشد جبههء ملی و نماینده مردم در ولسی جرگهء افغانستان به روز جمعه در یک گردهمایی در کابل گفت که حکومت نباید دست به چنین کاری بزند.

اما حکومت افغانستان این ادعا ها را بی اساس خوانده و به شدت رد می کند.

رفیع فردوس سخنگوی ادارهء امور و دارالانشای شورای وزیران در صحبت با رادیو آزادی گفت: هیچ زندانی در کشور بدون محاکمه آزاد نمی شود:

« دولت افغانستان تمام پروسیجر های قانونی و عدلی را که در مورد زندانیان، قانون اساسی افغانستان و سایر قوانین نافذهء کشور حکم می کند، تطبیق خواهد کرد.
دولت افغانستان این مساله را آغاز کرده که برای این افراد دوسیه بسازد و پس از رسیده گی های قانونی در مورد آنان محاکم هر فیصلهء را که کردند، تطبیق خواهد شد.»

این اظهارات در حالی ابراز می گردند که هفتهء گذشته ایالات متحدهء امریکا مسوولیت کامل ادارهء زندان بگرام را به حکومت افغانستان واگذار کرد.

در این زندان مخالفان مسلح و افرادیکه به اتهام همکاری با آنان بازداشت می گردند، نگهداری می شوند.

همزمان با سپردن تمامی مسوولیت زندان بگرام به حکومت افغانستان، 16 زندانی که به اتهام همکاری با مخالفان مسلح در این زندان نگهداری می شدند، آزاد ساخته شده شدند.

از سوی هم انتقاد های وجود دارند که زندان های افغانستان معیاری نبوده و در برخی از زندان های این کشور با زندانیان رفتار نادرست صورت می گیرد.

سید فتح محمد بها

See More


Posted by Unknown at Sunday, September 16, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Monday, 10 September 2012

فاجعه بعد از خروج

افغانستان را فاجعه بعد از خروج نیرو های اتحاد شوری تهدید میکند
 
در فضائی حملات همه روزه طالبان – حمله امروزی و چندی قبل در ولایت تخار بسیار دقیق و سنجش شده میباشد. در این حمله عبدال عزیز رئیس یکی از نواحی های این ولایت و حاجی هاشم عضو شورای صلح افغانستان به قتل رسیدند. این حمله در شهر تخار صورت گرفت که یکی از سلسله های حملات دقیق علیه شخصیت های مشهور سیاسی افغانستان میباشد. تصریح این موضوع را پتر گانچاروف ادامه میدهد.
تعداد کشته شدگان شخصیت های برجسته سیاسی و دولتی از طریق حملات دقیق، به بیست نفر رسیده است. جالب این است که در بین این کشته شدگان تعداد کم از ملیت پشتون مشاهده میشود. پلان طوری است که میخواهند وضع را برهم بزنند و خانه جنگی را با سناریوی که بعد از عودت نیرو های شوریاز افغانستان معلوم است، ایجاد نمایند. که در آن پشتونها باید علیه همه ملیت ها بجنگند.
جالب این است که این تیر اندازی ها بعد از استعفا رئیس اداره امنیت ملی افغانستان امرالله صالح شروع شد. امرالله صالح نظر خود را پنهان نمی کرد که طالبان مثل سابق به سازمان آی سی آی پاکستان ارتباط دارد. بعضی ها معتقد اند که یگانه علت قتل وی، طرز تفکراش در مورد طالبان بود.
معلوم میشود که کشتن دقیق شخصیت های ائتلاف شمال و یا قسمیکه حالا میگویند «مجاهد ها» در زمانی صورت میگرد که مساله ایجاد افغانستان فدراسیون زیاد حاد گردیده است. معضله فدراسیون در افغانستان یک بحث جدید نیست، اما از اینجا اختلاف بوجود آمده است. وهمیشه کسی پیدا میشود که آب را خت نموده ماهی بگیرد.
ولادیمر پلاستون پروفیسر پوهنتون دولتی نوسیبرسک و متخصص امور افغانستان میگوید:
-هر قدر که سرو صدا در مورد فدراسیون افغانستان بلند شود، به همان اندازه به نفع طالبان میباشد. به نظر این متخصص حالا طالبان نیرومیگرند تا بعد از عودت ناتو و نیروهای امریکا در سال 2014 از افغانستان، به اهداف سیاسی خود برسند. در آن زمان، موضوع اساسی در افغانستان قبل از عودت نیروهای شوروی حل نشده باشد، دولت کابل متوجه چالیش های بعد از عودت قوأ اتحاد گردید. در آنوقت رژیم داکتر نجیب سقوط کرد و بین مجاهدین جنگ های شدید شروع شد. عامل این بود که از یکطرف خلق و پرچم با هم رقابت داشتند و از طرف دیگر قوماندان دستم از حمایت دولت نجیب ا الله پشتون امتناع ورزید.
مشکل است که با نظر متخصص ولادیمر پلاستون موافقه نگردد. ولی یک فرق وجود دارد، وآن این است که طالبان زیاد انتظار نمی مانند. آنها منتظروقت خود هستند. روز وساعت را حساب میکنند. اگر سناریو سیاسی قسمیکه همین حالا مشاهده میگردد پیش برود، در آن صورت سنایور بعد از عودت نیرو های اتحاد شوروی در افغانستان تکرار خواهد شد. یعنی بار دیگر گروپ های ملیت های کوچک با ایدا ایجاد فدراسیون در مقابل پشتونهای تند روکه مخالف فدراسیون هستند، روبرو می شوند. اما این بار طالبان قدرت را از دست نمی دهند. معلوم میشود که آنها در مقابله های بعدی نیز حاظر هستند.
طالبان هویت خود را تغییر میدهد. اکنون آنها با ریش ولنگی نیسند، بلکه با دریشی و ریش بریده داخل صحنه سیاسی میشوند. نمایندگان آنرا در خارج میپزیرند و با ایشان مذاکره می کنند و در مورد ایشان مینوسند. کسانی با طالبان نشست می کنند که خود را مهندسین سیاسی آینده افغانستان میدانند.
Posted by Unknown at Monday, September 10, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

دسترسی افغانستان به بندر چابهار


ایران امکان دسترسی افغانستان به بندر چابهار را فراهم می سازد
دولت ایران امکان دسترسی افغانستان به بندر چابهار واقع در جنوب شرق کشور را فراهم می سازد. این توافق نامه طی دیدار علی اکبر صالحی و زلمی رسول وزرای امور خارجه دو کشور در نشست اخیر کابل به امضاء رسید. زلمی رسول ضمن گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت که این توافق در جهت توسعه همکاری های اقتصادی و کاهش وابستگی های افغانستان از سایر کشورها می باشد. پیتر گانچاروف کارشناس مسایل افغانستان به تفسیر این خبر می پردازد.
وی می گوید: «برای افغانستان که هیچگونه دسترسی به آب ندارد، این پیشنهاد یک هدیه شاهانه محسوب می شود. امکان دسترسی به بندر چابهار در سند نهایی نشست همکاری های دوجانبه هیات ایران و افغانستان در شهر کابل مطرح شد. با وجود اینکه توافق بر سر بندر چابهار طی سال گذشته انجام گرفته است، اما این نکته در پروتکل نشست اخیر بسیار خبرساز شد. زلمی رسول اظهار داشت که توافق نامه چابهار برای افغانستان امکانات فراوانی در حوزه ترانزیت فراهم می سازد.
جای بحث نیست که افغانستان در بخش واردات خود همیشه با مشکلاتی مواجه می باشد. بخش اعظم کالاهای وارداتی افغانستان از طریق پاکستان به این کشور می رسد که همیشه با حال و هوای متغیر دولت این کشور روبرو می شود. به محض اینکه کابل سیاست های مستقلی را در منطقه پیش می گیرد، حال و هوای پاکستان تغییر می کند. به همین خاطر، چابهار برای افغانستان می تواند در حکم برون رفت از مشکل حاضر باشد.
اما منفعت ایران در این میان چیست؟ به اعتقاد آجار کورتوف کارشناس انستیتوت مطالعات استراتژیک در مسایل آسیای مرکزی، تهران به خوبی متوجه نقش افغانستان در نظریه «آسیای مرکزی بزرگ» و حضور فعال امریکا و اروپا در این بازی می باشد.
آجار کورتوف اینطور توضیح می دهد: «امروز جنگ برای آینده سیاسی افغانستان به بن بست خورده است و نیروهای تاثیر گذاری خارجی (و نه منطقه ای) از جمله امریکا با صرف هزینه های کلان به این جنگ پیوسته اند. ایران، اگرچه یکی از حامیان مهم در امر احیای اقتصادی افغانستان به شمار می رود و این اقدام را به واقع بر مبنای حسن همجواری انجام می دهد، اما، در عین حال، منافع سیاسی خود را نیز فراموش نمی کند».
تهران در بازی پروژه «آسیای مرکزی بزرگ» بر روی افغانستان شرط بندی می کند. کابل می تواند به نسبت سایر جمهوری های آسیای مرکزی، شریک بهتری برای ایران باشد. آجار کورتوف همچنین توضیح می دهد: «اگر ایالات متحده امریکا در مذاکرات خود با جمهوری های آسیای مرکزی، استدلال های معتبری را روی میز مذاکره بگذارد و مسایلی همچون حمایت مالی را مطرح سازد، آنگاه، بعید به نظر می رسد که نخبگان سیاسی در جمهوری های این منطقه و رهبران ایشان از آن صرفنظر کرده و به خاطر ایران در مقابل امریکا ایستادگی نمایند.
وفاداری افغانستان نسبت به ایران، امروز برای تهران بیش از پیش، مهم به نظر می رسد که به روابط پیچیده میان ایران و امریکا مربوط می شود. بندر چابهار یکی از بهترین آوانس های ایران برای کابل محسوب می گردد. اکنون کابل می تواند به تهران قول بدهد که در هیچ شرایطی خاک افغانستان را برای کشورهای ثالث در مقابل ایران اختصاص ندهد. در اینجا، صحبت از پایگاه های امریکا به میان می آید که در فاصله کمی از ایران واقع شده اند. در این میان، زمان نشان می دهد که آیا وعده دهندگان می توانند به وعده های خود عمل کنند یا خیر؟!

Posted by Unknown at Monday, September 10, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

برګشت به دوره طالبان

افغانستان: دوران طالبان دوباره برمیگردد

سحر پرنیان – هنرپیشه موفق افغانستان بعد از تهدید مرگ از طرف تندروهای اسلامی، مجبور به فرار از وطن گردید. بعد از آنکه خواهرخنده اش بنفشه هنرمند افغانی را در کابل به قتل رسید، به او گوشزد کردند که نوبت ترور وی نزدیک شده است.
رسانه های خبری افغانستان یگانه علت تهدیدات به آدرس این دختر را نقش ارزنده وی در فلم سریال کمیدی «وزارت خانه» میدانند که در آن موضوع فساد و بی کاری در موسسات دولتی مورد انتقاد قرار گرفته است.
امروز نه تنها هنرمندان و یا آواز خوانان مورد تهدید تروریستها قرار میگرند, بل خانمان که به ارگانهای دولتی کار میکنند، دختران مکاتب که مصروف آموزش علم هستند, نیز زندگی خود را با امن حس نمیکنند. گرچه اسلام به زنان کار و تحصیل را ممنوع ننموده است، وخانمان افغان تمام اصول اسلامی را هم در خانه و بیرون رعایت میکنند اما باآن هم مورد تهدید اسلامگراها قرار میگرند که متاسفانه این تهدیدات با عواقب غمگین عملی میگردد.
آیا افغانستان به دوره قبلی طالبان بر میگردد؟ در این مورد پلوشه حسن عضو کمسیون حقوق زنان افغانستان طی مصاحبۀ به «رادیو صدای روسیه» اظهار داشته گفت:

ثبت صدا
دیانا ثاقب فلم ساز که فلم ( 100 در 25) در مورد چالش های خانم وکلای افغانستان ساخته، ابراز نظر نموده میگوید:

ثبت صدا
نجیب الله کابلی رئیس یکی از کانال های تلویزنی افغانستان به این عقیده است که فرهنگیان افغانستان باید علیه تندروها برخیزند که اصول اسلام را به شکل نادرست آن تصریح میکنند. او در این عرصه روشنی انداخته میگوید:

ثبت صدا
سخنان مردان باید عملی گردد. اما آیا این سخنان مرد ها قوی تر از بمب و مرمی که علیه فعالین فرهنگی استعمال میگرد، خواهد بود؟ بلخصوص در زمان که دولت موقف بیطرفی را اختیار نموده است و تماشا میکند که کی در این نبرد پیروز میشود.
تجارب افغانستان نشان میدهند که این چالش ها هیچگاه خود به خود حل نمی شود وتا زمانی شدید میگردد که دیگر جای برای وخیم شدن آن وجود نداشته باشد.
Posted by Unknown at Monday, September 10, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest
Newer Posts Older Posts Home
Subscribe to: Posts (Atom)

سران ارشد جبهه ملی افغانستان

سران ارشد جبهه ملی افغانستان
ما نظام سیاسی متحول میخواهیم

جبهه ملی افغانستان اوروپا

Unknown
View my complete profile

Blog Archive

  • ►  2014 (18)
    • ►  September (2)
    • ►  March (7)
    • ►  February (1)
    • ►  January (8)
  • ►  2013 (196)
    • ►  December (10)
    • ►  November (20)
    • ►  October (15)
    • ►  September (13)
    • ►  August (22)
    • ►  July (15)
    • ►  June (15)
    • ►  May (22)
    • ►  April (2)
    • ►  March (6)
    • ►  February (28)
    • ►  January (28)
  • ▼  2012 (241)
    • ►  December (26)
    • ►  November (32)
    • ►  October (32)
    • ▼  September (26)
      • سياست, اخبار, در جهان
      • سخنانی بعد از وقت
      • حذف نام رهبران طالبان از فهرست سیاه
      • پنجشیر" و "شیر دره پنجشیر" در یک نگاه
      • مواد مخدر در افغانستان شگوفان است
      • سياست, اخبار, در جهان
      • : سياست, اخبار, در جهان
      • شورای همکاری احزاب و ائتلاف های سیاسی
      • صلح را نمی توان با خیرات طلبی تامین کرد
      • حکومت از هر وسیله نامشروع برای بقای خود استفاده می...
      • حملات راکتی پاکستان به شورای امنیت ساز مان ملل راج...
      • سخنانی بعد از وقت
      • شهر ممنوعه
      • سياست, اخبار, در جهان
      • والی بلخ: انتظار اعدام ستانکزی را داشتیم
      • خط حلقوی ریل در افغانستان
      • همکاری های امنیتی و اقتصادی بین افغانستان و چین
      • زندگی جهانی» با سرگی لاوروف
      • در تلاش آزاد ساختن تروریستان
      • فاجعه بعد از خروج
      • دسترسی افغانستان به بندر چابهار
      • برګشت به دوره طالبان
      • پیام استاد محقق
      • پیام احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی
      • برهنه پا
      • مداخله در انتخابات آینده
    • ►  August (29)
    • ►  July (45)
    • ►  June (27)
    • ►  May (24)

Total Pageviews


جبهه ملی به رهبری احمدضیا مسعود؛ یکی از اپوزیسیون‌های سیاسی جدی و مهم دولت افغانستان، به ادامه ی همایش های مردمی خود، دومین نشست بزرگ خود را پس از ولایت جوزجان، روز چهار شنبه در ولایت فاریاب برگراز نمود.در این گردهمایی احمدضیا مسعود؛ رئیس جبهه ملی یکبار دیگر بر تغییر نظام از ریاستی به پارلمانی تأکید نموده گفت: «ساختار سیاسی کنونی افغانستان نتوانسته است در ده سال گذشته به نیازهای مردم افغانستان پاسخ دهد.» وی همچنین پروسه صلح را یک پروسه «کاذب» عنوان نموده گفت:«پروسه صلحی که از جانب حکومت افغانستان به راه انداخته شده است پروسه‌ای واقعی نه؛ بلکه یک پروسه کاذب بوده است که حکومت در پی بهره برداری سیاسی از این پروسه می باشد.»

امرالله صالح عضو ارشد جبهه ملی افغانستان مشت های محکم تو بصورت استبداد پیام سبز را نوید میدهد، سیمای وجودت استواری وپایداری را.تو خوبترین دوست ورفیق ترین انسان همراه استی،همیش درکنارت خواهیم ایستاد و حلقه فاسد بی ریشه را خلع خواهیم نمود:
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/830676/

Translate

Travel theme. Powered by Blogger.