Tuesday 28 August 2012

ناتو مجبور است در افغانستان در دو جبهه بجنگد

روزنامه روسی: ناتو مجبور است در افغانستان در دو جبهه بجنگد
/25.8.2012
روزنامه " نی زاویسیمایا گازیته" چاپ روسیه، ضمن تبصره بر حملات روزافزون بر سربازان امریکایی از طرف نظامیان افغانستان در شماره اخیر خود می نویسد:

حامد کرزی دستگاه های است...
خباراتی ایران و پاکستان را به تخریب نیروهای امنیتی افغان و سازماندهی سلسله حملات بر نظامیان و مشاوران خارجی متهم ساخته است.

به باور این روزنامه پنتاگون اوضاع را به گونه دیگر مشاهده میکند و علل تمام مشکلات را ناشی از منازعات خدمتی و تبلیغات طالبان توضیح میکند. هیچکدام از طرفین راه حل موثر مشکل را پیشنهاد نموده نمی تواند که این به ذات خود پلان خروج نیروهای امریکایی را از افغانستان با تهدید مواجه می سازد و حادثات نو را تقریباً ناگزیر می سازد.

مقامات افغان اعلام داشته که نتائیج تحقیقات، تحلیل مکاتبات و صحبت های تیلفونی راجع به دخالت ادارات استخباراتی خارجی در بسیاری حوادث گواهی میدهند. ایمل فیضی سخنگوی رئیس جمهور گفت که اجنتان خارجی که در ادارات نظامی افغانستان نفوذ داده شده، قتل نظامیان و مشاوران خارجی را سازماندهی میکنند. این بار مستقیماً نام هیچ کشور گرفته نشده، اما قبلاً کابل بارها پاکستان و ایران را متهم ساخته بود.

خود مفکوره راجع به دخالت استخبارات کشورهای همسایه در حملات برضد نیروهای ایتلافی نو نیست. صحبت قبل از همه راجع به گروه «حقانی» وابسته به طالبان مطرح بحث می باشد که رهبران ان در پاکستان پنهان شده اند. مناسبات بین کابل و پاکستان متشنج اند و تا به حال مناقشه سرحدی حل نشده است. پاکستان در عین حال خاک افغانستان را به مثابه عقبگاه جبهه خود در صورت جنگ با هند بررسی میکند و اماده است از اسلامگرایان تندور برای برقراری رژیم طرفدار خود در انجا استفاده نماید.

ایران نیز دلایل جدی برای فعالیت های تخریبی دارد. افغانستان – یکی از جبهات است که ایران بصورت نظری در ان میتواند از امریکا به خاطر قیودات دردناک اقتصادی و فشارهای سیاسی انتقام بگیرد.

پنتاگون در واقع با موضع گیری رهبری افغانستان موافق نمی باشد. طوریکه روزنامه "نیو یارک تایمز" امریکایی مینویسد، به اساس ارزیابی های کارشناسان ناتو، فقط یکی از 10 حوادث اتشباری بر نظامیان انها مستقیماً با نفوذ اجنتان خارجی در نیروهای نظامی افغانستان مربوط بود. اکثراً صحبت راجع به جواسیس نه، بلکه راجع به طالبان مطرح بحث می باشد که وارد خدمت در پولیس یا اردوی ملی گردیده و یا راجع به نظامیان مطرح است که به جانب دشمن پیوسته اند.

برخی فرماندهان ناتو علت اتشباری بر افراد خود را در منازعه بین افغانها و مشاوران خارجی مشاهده میکنند. دیگران موج روحیه ضد غربی، مربوط به سوختاندن قران و اهانت با اجساد طالبان مقتول را دلیل این حوادث میدانند.

توضیحات اخیر بیشتر به حقیقت قرین معلوم میشوند، چون اکثریت مردم افغانستان مانند گذشته کم سواد می باشند و در برابر تبلیغات طالبان بسیار اسیب پذیر اند. بسیاری افغانها در چهره نظامیان خارجی مدافعان نه، بلکه اشغالگران صلیبی مشاهده میکنند.

ولی، در هر صورت، در سال روان در نتیجه حملات به اصطلاح داخلی به تعداد 40 نظامی ناتو کشته شده اند. انهم طوری واقع شده که در ظرف 12 روز 9 نظامی امریکایی به قتل رسیدند.

اگرچه رسماً این حملات به علت فقط 13% تلفات خارجیان در افغانستان مبدل گشته، ولی انها روحیه نیروهای ایتلافی را جداً خراب می سازند که در نتیجه مجبوراً همیشه از اتش متحدین خود از عقب نگرانی خواهند داشت.

مشکل اساسی درینست که موج حملات داخلی صلاحیت نیروهای افغان و پروسه سپردن کنترول بر اوضاع در کشور را با سوال مواجه می سازد که سنگ تهداب ستراتیژی خروج امریکا از افغانستان محسوب میشود.

امریکایان، با درک مقیاس مشکل، مایوسانه در صدد وارد اوردن فشار بر کابل برامده و اتخاذ اقدامات را مطالبه میکنند. اخیرآ لیون پانیتا وزیر دفاع امریکا با حامد کرزی در این مورد حین تماس تیلفونی گفتگو نموده و رئیس کمیته امرین ستردرستیزان نیروهای مسلح امریکا جنرال دمپسی شخصاً به افغانستان امد، تا اوضاع را بررسی کند.

به قول این روزنامه روسی به مشکل میتوان باور کرد که کرزی خواهد توانست اقدامات موثر را اتخاذ نماید، زیرا او شخصاً بر نظامیان خود باور ندارد .همه انچه کابل میتوانست پیشنهاد نماید – انتخاب جدی تر برای پولیس و اردو می باشد. همچنان در نظر است، بصورت مکرر بیش از 340 هزار دوسیه پولیسان و نظامیان، بیوگرافی و روابط خانوادگی انها، مطالعه گردند.

کارشناسان امریکایی، اصلا، در باره موثریت این اقدامات تردید دارند و به ناممکن بودن بررسی معلومات در باره استخدام شدگان نسبت عدم موجودیت سیستم کامل سرشماری جمیعت اشاره میکنند. مشکل دیگر – مانع لسانی است که مانع استفاده موثر از دستگاه معلوم نمودن دروغ به منظور چنین بررسی میگردد.

این همه هیچ چیزی خوب را برای نیروهای ناتو که از نظر روانی در نتیجه جنگ ناموفق 11 ساله با چریکان درمانده شده، در بر نخواهد داشت. فشارهای روانی پی هم تا به حال به چند مورد از دست دادن توازن فکری و اتشباری غیرمنظم نظامیان ناتو بر مردم ملکی افغانستان منجر گردیده اند.
.رو


No comments:

Post a Comment