Friday, 28 December 2012

پاریس چه نشان داد


پاریس چه نشان داد
۰۷ جدی ۱۳۹۱ / ۲۷ دسمبر ۲۰۱۲ رادیو صدای روسیه
سیاستمداران، نمایندگان پارلمان و کارشناسان افغان به بحث پیرامون ملاقات نمایندگان حکومت و اپوزیسیون در اطراف پاریس ادامه میدهند. ظاهراً به نظر میرسد که همه ناراضی هستند. موضوع ...را مبصر ما پیوتر گنچاروف دنبال میکند.

از قرار معلوم، ملاقات در اطراف پاریس نه انتظارات حکومت و نه هم انتظارات نمایندگان پارلمان را براورده نه ساخت. اپوزیسیون سیستمی – احزاب سیاسی و ایتلاف مدنی نیز از ملاقات راضی نیستند. این از این نقطه نظر دلچسپ است که در اطراف پاریس عملاً برای اولین بار اگر در پشت میز، اگر مذاکرات انجام نشدند، پس حد اقل گفتگوهای غیر رسمی ابوزیسیون سیستمی و اپوزیسیون مسلح صورت گرفتند.

چرا در ارزیابی ها تا این حد بدبینی وجود دارد؟ به نظر سید اسحق گیلانی، عضو ولسی جرگه شورای ملی افغانستان در زمینه توجه نمائید:

 ثبت صدا

اگر راجع به معلومات که در مطبوعات نشر شده، قضاوت نمود، پس دیالوگ در پاریس اصلاً وجود نداشت و فقط « تبادل نظرات» صورت گرفته است. قصور این همه، ظاهراً، عدم علاقمندی طالبان به تن دردادن به هرنوع مصالحه در مورد شناسایی قانون اساسی موجوده از طرف انها بود. و اگر حکومت به وقفه در بحث روی نتائیج ملاقات ترجیح داده، پس اپوزیسیون سیستمی و نمایندگان پارلمان خواهان بیانات انتقادی نمی باشند. بسیاری ها عقیده دارند که این حرکت به خاطر مصالحه نیز بدون نتیجه ماند.

ایا بصورت کل کدام امکان تفاهم وجود دارد یا خیر؟ سید اسحق گیلانی در زمینه چنین تبصره نمود:

ثبت صدا

حقیقت مشهور است که میگوید: نبود نتیجه – بذات خود نتیجه است. و اگر دقیقتر گفته شود – شاخص است. چگونه میتوان نتائیج ملاقات پاریس و اگر دقیقتر گفته شود، عدم موجودیت انها، را تعبیر کرد؟. دو سناریو ممکن است. یا اپوزیسیون مسلح و اگر ساده تر گفته شود – طالبان قصد دارند، در اینده نیز، با امتناع از گذشت ها، بازی خود را بر کابل تحمیل کنند. یا دور پاریس «کشف همراه با نبرد» بود. یعنی، طالبان در ابتدا مطالبات اعظمی را مطرح کردند، تا بعداً، شاید، مطالبات شان را معتدل تر سازند – ولی تنها در بدل کدام گذشت ها از طرف مقامات. فعلاً سناریوی اول بیشتر محتمل به نظر میرسد

Thursday, 27 December 2012

آیا ترکیه نگران از حمله احتمالی سوریه است؟

دولت ترکیه که به ویژه در دو سال اخیر اصل اساسی سیاست خارجی خود یعنی "به صفر رساندن مشکلات با همسایگان" را به کناری نهاده، در اقدامی تحریک برانگیز در نیمه های ماه نوامبر از اعضای ناتو خواست تا برای مقابله با آنچه که "احتمال حمله موشکی و شیمیایی سوریه" خواند با استقرار موشک های ضد هوایی پتریوت در این کشور موافقت کنند.



آیا ترکیه نگران از حمله احتمالی سوریه است؟
14:04
|
1391 / 09 / 20

سرگی ایوانوف" ویژه خبرگزاری «ریا نووست» 
وزرای امور خارجه 28 کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو روز سه شنبه چهارم دسامبر (14 آذر) با درخواست آنکارا برای استقرار موشک های پتریوت در مرز این کشور با سوریه موافقت کردند تا سوء ظن سایر کشورهای همسایه ترکیه نسبت به سیاست های دولت "رجب طیب اردوغان" افزایش پیدا کند.
Зенитно-ракетный комплекс "Пэтриот"
این درخواست در حالی صورت گرفت که در طول 20 ماه گذشته و آغاز بحران داخلی سوریه، ترکیه همواره خواستار کناره گیری "بشار اسد" رییس جمهوری عربی سوریه از قدرت شده و به مخالفان مسلح آن کمک های مادی، نظامی و معنوی رسانده است. در یک نوبت نیز ارتش سوریه یک فروند جنگنده F-4 ترکیه را بر فراز حریم هوایی خود مورد هدف قرار داد.
آنکارا در حالی خود را نگران از حملات نظامی ارتش سوریه با استفاده از بمب های شیمیایی نشان می دهد که استقرار سیستم پتریوت تردیدهای جدی برای روسیه و ایران نسبت به اهداف احتمالی دیگر این تصمیم به وجود آورده است.
ناتو هدف از تاسیس پایگاه راداری خود را مقابله با برنامه های "جاه طلبانه" موشکی جمهوری اسلامی اعلام کرد و امروز نیز ترکیه خواهان استقرار موشک های پتریوت در مقابل حملات احتمالی سوریه هستند. اما آیا به راستی جمهوری اسلامی ایران می خواهد به اروپا یا آمریکا حمله موشکی کند و سوریه نیز که درگیر بحرانی تمام عیار در داخل مرزهای خود است، قصد حمله به ترکیه را دارد؟
ژئوپولیتیک ترکیه و ناتو
ترکیه یک کشور اسلامی خاص با موقعیت ژئوپولیتیکی منحصر به فرد است. ترکیه تنها کشور اسلامی عضو ناتو بوده و بر دو تنگه استراتژیک "بسفر" (The Bosphorus) و داردانل (The Dardanelles) تسلط دارد. ترکیه را پل ارتباطی آسیا با اروپا می دانند که مدلی از دموکراسی اسلامی مورد پسند و "تساهل گرایی" غربی را در داخل مرزهای خود پیاده کرده است. البته این امر باعث نشده تا اتحادیه اروپا درخواست آنکارا را برای عضویت بپذیرد. ترکیه که از زمان آغاز جنگ سرد همواره یکی از متحدان کلیدی آمریکا و اعضای ناتو در خاورمیانه بوده، پایگاه نظامی "اینجرلیک" در مرکز این کشور را در اختیار واشنگتن قرار داده است.
حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه (AKP) که نزدیک به 10 سال است بر این کشور حکومت می کند، توانسته تا بحران های متعدد اقتصادی این کشور در دهه 80 و 90 میلادی را از خاطره ها زدوده و اقتصادی شکوفا و پررونق را در کارنامه خود به ثبت برساند.
Зенитно-ракетные комплексы Patriotاما در عین حال سیاست خارجی ترکیه به ویژه دو سال اخیر که گفته می شود نشات گرفته از تئوری "عثمانی گرایی نوین" است، موجب تیره شدن روابط آنکارا با اکثر کشورهای همسایه خود شده است. در این رابطه همین بس که بشار اسد یکبار نخست وزیر ترکیه را متهم کرد که خود را "خلیفه عثمانی" تصور می کند که باید برای کشورهای منطقه تعیین تکلیف کند.
روابط رو به رشد تهران- آنکارا بدلیل اختلاف نظر بر سر بحران سوریه و همچنین تبعیت ترکیه از برخی تحریم های یکجانبه آمریکا و اروپا علیه جمهوری اسلامی تیره شده و بغداد نیز بدلیل سفر "احمد داود اوغلو" وزیر خارجه ترکیه به اقلیم کردستان بدون اطلاع دولت مرکزی و همچنین میزبانی از "طارق الهاشمی" معاون تحت تعقیب رییس جمهور عراق دیدگاهی منفی درباره ترکیه پیدا کرده است. مناقشه ترکیه با ارمنستان، یونان و قبرس نیز به نظر حل نشدنی می رسد. حال میزبانی آنکارا از سیستم سپر موشکی ناتو و همچنین استقرار سیستم های پتریوت می تواند تاثیری مستقیم و منفی بر روابط ترکیه با دو همسایه خود یعنی روسیه و تاحدودی جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
هدف پنهان
ترکیه به خوبی می دانند که قدرت ارتش سوریه بدلیل نزدیک به 20 ماه مقابله با مخالفان مسلح حکومت و به مخالفین پیوستن تعداد زیادی از اعضای ارشدش، تحلیل رفته و توانایی ندارد عملیاتی نظامی علیه کشوری را آغاز کند که اتفاقا دومین ارتش بزرگ ناتو را در اختیار دارد.
Города мира. Анкараآنکارا سال گذشته و بدنبال کشمکش های رسانه ای فراوان درباره هدف اصلی از استقرار سیستم های راداری و سپر موشکی در خاک ترکیه بارها اعلام کردند که هدف این استقرارها، جمهوری اسلامی نیست. این در حالی است که مقامات آمریکا و اروپا به همراه اسرائیل هدف از استقرار سیستم راداری را مقابله با برنامه های موشکی تهران اعلام می کردند.
حال این سوال جدی پیش می آید که اگر هدف جمهوری اسلامی ایران یا جمهوری عربی سوریه نیست، پس هدف چه کشوری است؟ آیا در منطقه منهای روسیه کشور دیگری باقی می ماند که با ناتو سر ناسازگاری داشته و مخالف گسترش آن به شرق باشد که در افغانستان عینیت کامل دارد؟ ترکیه همان گونه که همسایه ایران و سوریه است، همسایه روسیه نیز هست.
کارشناسان نظامی و مسائل ژئوپولیتیک اعتقاد دارند که اگر ناتو قصد داشته باشد یک سیستم سپر موشکی در برابر هر حمله احتمالی موشکی جمهوری اسلامی در منطقه مستقر کند، مکان آن عربستان سعودی یا یکی دیگر از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و نه ترکیه خواهد بود. این کارشناسان می گویند هدف پنهان ناتو از استقرار سامانه های مختلف راداری و موشکی در ترکیه بیش از آنکه متوجه ایران یا سوریه باشد، روسیه را هدف گرفته است.
ترکیه نگران از حمله احتمالی سوریه به خاک این کشور با تسلیحات شیمیایی نیست، بلکه بیشتر به یک "عروسک خیمه شب بازی" در طرحی بزرگ تر از سوی ناتو می ماند. به نظر می رسد که اعضای ناتو که این روزها با بحران اقتصادی بی سابقه ای به ویژه در منطقه یورو دست و پنجه نرم می کنند، برای کشاندن روسیه به یک دور جدید از مسابقات تسلیحاتی تلاش می کنند تا شاید از این راه مانع از پیشرفت و توسعه اقتصادی مسکو شوند.
 
خبرگزاری «ریا نووستی» روسیه، 20 آذر

Wednesday, 26 December 2012

وزارت امور سرحدات، اقوام و قبایل چیست؟

وزارت امور سرحدات، اقوام و قبایل چیست؟
سه‌شنبه, 25 دسامبر 2012 07:59
مبصر سیاسی

معمولاً دولت‌ها بر بنیاد نیازهای جامعۀ شان، نهادها، ادارات و وزارت‌خانه‌هایی را تشکیل می‌دهند تا امور متراکم و سودمند مملکت را سامان دهند. این دولت‌ها، متناسب با ماهیت وجودی هر امری، برای آن نهادی ایجاد می‌کنند و کمیت و کیفیت این امور، نیز تعیین‌کنندۀ ساختار نهاد مربوط به آن است. چنان‌که در گذشته، امپراتوری بریتانیا دارای وزارت‌خانه‌یی بود؛ به نام وزارت امور هندوستان و یا کشور همسایۀ ما ایران، وزارتی دارد؛ به نام وزارت نفت.

به گونۀ مثال، همین ایران چون یک کشور نفت‌خیز است و نفت یکی از درآمدهای مهمش را تشکیل می‌دهد و هم‌چنان امور بهره‌برداری، توزیع و... آن زیاد است، می‌طلبد که برای آن وزارتی داشته باشند تا کارها بهتر سامان بگیرد، اما در افغانستان این تشخیص و تعیین نیاز و سودمندی ادارات وجود ندارد.

در افغانستان بسا از وزارت‌خانه‌هایی در چوکات کابینۀ حکومت فعالیت می‌کنند که نه تنها نیاز آن تشخیص داده نشده، بل‌که از گذشته‌ها بر مبنای افکار واهی و هدف‌های گروهی ایجاد شده اند. یکی از این وزارت‌خانه‌ها، وزارتی به نام وزارت امور اقوام، سرحدات و قبایل است.

این وزارت‌خانه حدود چهل سال قبل، در کابینۀ سردارمحمد داوود خان به وجود آمد و از آن پس تا امروز، این وزارت در ساختار دولت‌های افغانستان وجود داشته است.
پیشینۀ این وزارت بر می‌گردد به سال‌های 1300 در عصر امان الله خان که گفته می‌شود، شاه امان الله شعبه‌یی را برای رسیده‌گی به مسایل سرحدات افغانستان ایجاد کرده بود. این شعبه کماکان در حکومت‌های نادرشاه و برادرانش نیز پا بر جا بود، اما در دورۀ نخست وزیری شاه محمودخان این شعبه به ریاست مستقل قبایل تبدیل شد.

زمانی که داوودخان قدرت را به دست آورد، یکی از کارهای مهمش، ارتقای ریاست قبایل، به وزارت بود که آن هم دلیل به خصوصی داشت. سردار داوود خان بنابر داشتن افکار ناسیونالیستی، همواره پرچم‌دار پشتونستان‌خواهی بود که در تاریخ بسیار معروف است. او بر این باور بود که مردم آن طرف سرحد بنابر قومیت مشترکی که با پشتون‌های افغانستان دارند، مربوط به افغانستان اند، از همین سبب پی‌گیر ماجرای پشتونستان بود که بعد از جدایی پاکستان از هند، بسیار داغ می‌نمود.

شیفته‌گی داوودخان بر پشتونستان‌خواهی باعث شد که یک ادارۀ کاملاً بیهوده شکل بگیرد و تا سال‌های سال بخشی از سرمایۀ ملی بیجا مصرف شود و حتا باعث ایجاد مشکلات بیشتری گردد.

ماهیت وجودی این اداره بر بنیاد تصورات واهی و ناسیونالیستی حکومت داوود خان و خانوادۀ او شکل گرفته بود، زیرا پشتونستانی عملاً وجود نداشت. آن چه را که داوود خان ادعا می‌کرد، بخشی از خاک پاکستان تازه‌ به‌استقلال‌رسیده به شمار می‌رفت که پاکستان آن را چون دخالت افغانستان می‌پنداشت.

شوربختانه که این تصور و سنت داوودخان، پس از او نیز در سیاست‌های دولت‌های بعدی ادامه یافت، حتا گفته می‌شود که پاکستان در برابر همین سیاست‌های پشتونستان خواهانۀ حکومت‌های افغانستان، به اقدامات پیشگیرانه‌یی دست زد که در نتیجه، افغانستان را تا جایگاه امروزی‌اش فرود آورد.

به هر روی، نتیجۀ این رفتار، نوعی امتیازدهی به شهروندان یک کشور دیگر با آن که شهروندان افغانستان از هر قوم و تباری به شدت نیاز مند کمک و یاری اند. این خود نمونه‌ی از بیگانه پروری و حق‌تلفی مردم ما شده است.

چنان‌که سال‌های سال، باشندگان آن سوی سرحد از امکانات دست داشتۀ مردم افغانستان، چونان شهروندان این کشور استفاده می‌کنند. آنان به راحتی می‌توانند که از نظام تحصیلی افغانستان استفاده کرده و در جغرافیای افغانستان به کار و زنده‌گی بپردازند و حتا امتیازهای اضافی‌یی را به دلیل این که مهمان هستند، نصیب گردند. در حالی‌که بخشی بزرگ مردم خود این مملکت از فقر و بیکاری و نداشتن امکانات تحصیلی رنج می‌برند.

گفته می‌شود که باشندگان آن سوی سرحد حتا مالک شناس‌نامه‌هایی هستند که رفت و آمد آزادشان را به خاک افغانستان تضمین می‌کند، که حتا گمانه زنی‌هایی را مبنی بر این که افراد انتحاری با استفاده از همین کارت‌ها وارد خاک افغانستان می‌شوند، بر انگیخته است و با توجه به اسناد و شواهد فراوان در این چند سال یک شایعه نه بلکه حقیقت است.

با آن که در پیشانی این وزارت کلمۀ اقوام را هم اضافه کرده اند، اما به نظر می‌رسد که همه سازوکار این نهاد، برای امتیاز دهی برای بیگانه هایی است که همیشه جز بدبختی و فلاکت به این کشور ارمغانی نداشته اند و اقوام افغانستان اصلا سهمی از منابع این وزارت ندارند.

مساله آن‌جاست که حکومت‌های افغانستان در گذشته اشتباهاتی را مرتکب شده اند ولی حکومت کنونی به جای این که از اشتباه آنان عبرت بگیرد، هنوز آن را تکرار می‌کند. امروز دیگر پاکستان یک کشور مستقل به شمار می‌رود و پشتون‌های آن سوی سرحد مربوط به آن کشور است. این‌که دولت افغانستان برای اتباع آن کشور امکانات مردم خودش را صرف می‌کند؛ از یک‌سو ساده لوحی‌ست و از سوی دیگر، دخالت در امور مملکت همسایه به شمار می‌رود. ما باید بپذیریم که افغانستان یک واقعیت جدید است، چه بسا اقوام ساکن این کشور که در طول تاریخ از هم‌زبانان خود جدا نشدند و باشندگان دو سوی مرز دیورند نیز از این امر مبرا نمانده اند.

از این‌رو، ایدۀ یک‌جاسازی اقوام دو سوی مرز دیورند بسیار واهی و خیالی است و هم‌چنان پرداختن به این هدف. به همین خاطر است که وجود وزارت امور اقوام، سرحدات و قبایل چون نهاد سامان‌دهندۀ این هدف، بسیار اضافی‌ست و تنها به چرخه‌یی می‌ماند که سرمایۀ این ملت را برباد می‌دهد.

افغانستان 33 سال قبل

افغانستان 33 سال قبل

26.12.2012, 19:35
عکس:APE
در تاریخ 24 دسمبر سال 1979 نیکولای اوگارکوف لوی درستیز نیروهای
مسلح روسیه فرمان را قرائت نمود که مطابق ان در 25 دسمبر نیروهای شوروی باید از سرحد با افغانستان عبور میکردند. از همان روز شمار...ش حضور نظامی شوروی در افغانستان اغاز گردید. موضوع را پیوتر گنچاروف مبصر رادیوی «صدای روسیه»، شاهد مستقیم ان که در چه شرایطی این فیصله اتخاذ گردید، دنبال میکند.
در غرب و حتی در برخی جاها در شرق عقیده دارند که اتحاد شوروی فقط ارزوی ان را داشت که چگونه افغانستان را اشغال کند. ولی ایا این واقعیت دارد؟
برای اولین بار در باره ورود نیروها در دسمبر سال 1987، در جریان بازدید ترکی و امین از مسکو صحبت به میان امد. ولی در ان زمان لیونید بریژنف رهبر شوروی راساً هرگونه طرق وردو نیروهای شوروی را به افغانستان مستثنی ساخت. بعداً به این مساله در ماه مارچ سال 1979 زمان برگشتند، وقتیکه در هرات فرقه به شورشیان پیوست. ولی در این مورد بریژنف مخالفت خود را قاطعانه اظهار داشت. لحظه چرخشی در سپتمبر همان سال، بعد از به قدرت رسیدن حفیظ الله امین فرا رسید. ولی در ان وقت نیز ستردرستیز شوروی با ورود نیروها مخالف بود. مارشال نیکولای اوگارکوف، لوی درستیز نیروهای مسلح شوروی و معاون او جنرال سرگی اوخرامییف نمی توانستند استثنایی بودن جیوپولیتیکی افغانستان را درک نکنند. ولی انها بازهم مخالف بودند. انها از چه دلایل پیروی میکردند؟
به گفته تورن جنرال لیف گوریلوف رئیس گروپ مشاوران نظامی شوروی در افغانستان در ان زمان، که چندین بار از کابل به مسکو جهت شرکت در جلسه کمیسیون خاص در باره افغانستان، دلایل مخالفت با ورود نیروهای شوروی به افغانستان از این قرار بودند. اول اینکه، ظهور نیروهای شوروی در افغانستان فقط منازعه داخلی را تحریک خواهد کرد. دوم اینکه، اردوی ملی افغانستان توانایی پیشبرد مستقلانه جنگ را داشت. لیف گوریلوف میگوید: " 10 فرقه، 600 تانک، 350 بال طیاره، بیش از 300 هزار نفر پرسونل وجود داشت و نیروهای سرحدی نیز ایجاد میشدند. از همینرو اردوی افغان میتوانست اوضاع را کنترول کند. من نیز به این عقیده هستم".
یک عامل دیگر نیز وجود داشت که ستردرستیز به ان اشاره میکرد. و ان اینکه ظهور نیروهای شوروی بصورت ناگزیر به ان منجر میشد که انها در مواضع مقدم قرار خواهند گرفت و در جنگ درگیر خواهند شد. چیزیکه اصلاً رخ داد. پس چرا بازهم در مورد ورود نیروها فیصله اتخاذ گردید؟ به نظر دگرجنرال لیونید ایواشوف رئیس اکادمی مسایل جیوپولیتیکی در این مورد توجه فرمائید:
" وزیر دفاع اوستینوف و لوی درستیز اوگارکوف هرکدام دو دوسیه – یک دوسیه ابی رنگ، با دلایل مخالف ورود نیروها و دوسیه دومی سرخ – با دلایل موافق با ورود نیروها، باخود داشتند. توازن دلایل به «بیطرفی» نزدیک بود. مواضع میانی در بیروی سیاسی و کمیسیون کمیته مرکزی حزب کمونیست و در محیط نظامی وجود داشتند. ولی بازهم دلایل «طرفداری» از ورود نیروها مسلط شدند".
تا اواخر سال 1979 در افغانستان عملیات جنگی وسیع در 18 ولایت از جمله 26 ولایت جریان داشتند. و در مسکو فیصله نمودند: اگر ما به افغانستان نیرو وارد نکنیم، پس اوضاع در این کشور دوست ما ناگزیر به فاجعه منجر خواهد شد. چیزیکه واقع شد. بعداً زمانیکه شوروی رفت، واقع شد


Sunday, 23 December 2012

در مذاکرات صلح با طالبان "احتیاط" شود

کرزی: در مذاکرات صلح با طالبان "احتیاط" شود
حفیظ آصفی - واشنگتن
شورای امنیت ملی افغانستان به روز یکشنبه گفت که طالبان باید گماشتگان شان برای مذاکرات صلح را با اسناد و مدارک "بااعتبار" به مقامات افغان مُعرفی کنند.
این تصمیم پس از آن گرفته می شود که اسدالله خالد، رئیس امنیت ملی افغانستان، در حمله انتحاری فردی که گمان می رفت فرستادهء صلح طالبان است، شدیداً مجروح شد. پیش از این برهان الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح افغانستان در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۱ در حمله انتحاری یک فرستادهء طالبان، کشته شد.

اضافه بر تثبیت هویت فرستاده گان طالب، رئیس جمهور افغانستان گفته است که در روند مذاکرات صلح با طالبان باید "احتیاط مراعت شود".

فرمان "احتیاط و تثبیت هویت" پس از آن از ارگ ریاست جمهوری افغانستان صادر می گردد که نشست سه روزهء نماینده گان طالبان و حزب اسلامی حکمتیار با حدود ۱۷ فرستادهء نهادها و گروه های مختلف افغان در نزدیکی شهر پاریس، پایان یافت.

طالبان در گذشته هرگونه گفتگوهای صلح با دولت افغانستان را رد کرده بودند.

فضای باز در پاریس

همایون شاه آصفی، یکی از اشتراک کننده گان نشست پاریس به رادیو آشنا گفت که فضای گفتگو ها با نمایندگان طالب، بسیار باز و صلح آمیز بود. آقای آصفی گفت هر دو فرستاده طالبان (شهاب الدین دلاور و نعیم وردگ) با دیدگاه های نمایندۀ گان جامعه مدنی و زنان هیچگونه مخالفت نکردند.

حقوق زن یکی از بحث برانگیزترین موضوعات شامل در روند مذاکرات صلح با طالبان است.

آصفی گفت: "آنچه به اهمیت این نشست سوم افزود ، حضور یک هیات رسمی طالبان از شورای کویته بود. چنانکه انتظار می رفت ،فیصله یی در این نشست صورت نگرفت. تصمیم گیری باید با حکومت کابل صورت گیرد ، اما مشکل اینجاست که طالبان حکومت کابل را به رسمیت نمی شناسند.آنچه باعث مسرت همه گردید فضای بسیار دوستانه یی بوده که در آن نظریات با صراحت تمام ارایه می گردید."

اما امرالله صالح، یکی از مخالفین سیاسی حکومت افغانستان، نشست پاریس را شکست سیاسی دولت افغانستان خوانده است.

تغییر قانون اساسی

یکی از موضوعات مهم دیگری که در نشست پاریس مطرح گردید، احتمال از سرنویسی قانون اساسی افغانستان گفته شده است. ظاهراً طالبان خواستار تصویب قانون اساسی جدید استند، اما مشخص نیست که کدام مواد قانون اساسی باید تغییر کند.

حزب اسلامی حکمتیار، گروه دیگر مخالف دولت افغانستان، تقاضای تشکیل ادارۀ موقت یا عبوری را نموده است تا راه را برای ایجاد یک دولت فراگیر فراهم سازد.

اما جانان موسی زی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان، به روز یک شنبه ایجاد همچو ساختار سیاسی موقت را رد کرد.

موسی زی گفت:" موضوع ایجاد یک حکومت موقت جدید، خواب وخیالی است که صورت نمی گیرد، امکان هم ندارد و به خیرمردم افغانستان هم نیست."

بر اساس قانون اساسی موجود در افغانستان، هرگونه تغییر و تعدیل در قانون اساسی باید بر اساس پیشنهاد شورای ملی و از طریق لویه جرگه صورت بگیرد.

همایون شاه آصفی گفت که مشکل اساسی، نبود گفتگوهای مستقیم میان طالبان و دولت افغانستان است.

"موقف اپوزیسیون این بود که افغانها حق دارند تا در مورد همۀ مسایل سرنوشت ساز کشور شان باهم حرف زده و کوشش کنند تا راه حلی را بیابند، اما طالبان می گفتند که آنان زمانی حاضر به مذاکره میشوند که قوای خارجی کشور را ترک گویند. ما برایشان گفتیم که پیش از اینکه یک تفاهم میان جوانب مختلف افغانها صورت نگیرد، این گونه خواهشات می تواند نتایج بسیار وخیمی در پی داشته باشد. ما برایشان خروج قوای شوروی را مثال داده گفتیم که چون توافق قبلی صورت نگرفته بود، بعد از خروج قوای خارجی کشور ما با مشکلات بزرگی روبرو گردید."

                                                              در حالی که طالبان بر خروج بدون قید و شرط نظامیان خارجی از افغانستان تاکید می ورزند، رئیس جمهور کرزی می گوید که حضور نظامی امریکا به سود افغانستان است. 

اخبار, در جهان, سياست


 

پاکستان از مزاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان حمایت میکند
اخبار, سياست, اسيا
24.12.2012, 16:44
©Photo:EPA
روزنامه «اکسپرس تریبون» با نقل قول از منابع دولتی افغانستان خبر داده است که پاکستان از مساعی افغانستان غرض مزاکرات صلح با طالبا...
ن و از اهداف دولت کابل در تغییر طالبان به جنبش سیاسی حمایت میکند. در نشریه آمده است که دولت پاکستان چندین بار مورد اتهام دولت کابل از بابت حمایت اش از شورشیان طالبان قرار گرفت. در هفته گذشته در حومه پاریس مذاکرات نماینده دولت کابل و نمایندگان جنبش طالبان و حزب اسلامی صورت گرفت, که نتیجه نداد.
 
 
روسیه و هند حق ایران را برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای می پذیرند
19:56 | 1391 / 10 / 04
دهلی نو، 4 دی، خبرگزاری «ریا نووستی»/ روسیه و هند حق ایران را برای تولید و بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای می پذیرند ولی مقامات این کشو...
ر را به رعایت قطعنامه های مربوطه شورای امنیت و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی دعوت می کنند. این مطلب در اعلامیه مشترکی که پس از پایان مذاکرات "ولادیمیر پوتین" رییس جمهور روسیه و "مانموخان سینگ" نخست وزیر هند به تصویب رسیده، گفته می شود.

در این اعلامیه آمده است: "طرفین نگرانی خود را به خاطر اوضاع به وجود آمده پیرامون ایران و برنامه هسته ای این کشور ابراز نموده و ضرورت حل و فصل دراز مدت این اوضاع را با وسائل سیاسی-دیپلماتیک و از طریق گفتگو بیان داشتند ".

در این اعلامیه گفته می شود: "طرفین حق ایران را برای تولید و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای می پذیرند ولی به شرطی که تعهدات بین المللی این کشور رعایت شود".

روسیه و هند با اشاره به این که تحریم های یک جانبه علیه ایران غیر سازنده هستند، مقامات این کشور را به رعایت قطعنامه های مربوطه شورای امنیت سازمان ملل متحد و همکاری فشرده با آژانس بین المللی انرژی اتمی فرا خواندند.

یادآور می شود آمریکا، اسراییل و برخی از دیگر کشورهای غربی معتقدند که ایران تحت پوشش برنامه صلح آمیز هسته ای مشغول ساخت سلاح هسته ای است. مقامات ایرانی نیز با رد این اتهامات بارها اعلام کرده اند که برنامه هسته ای این کشور صرفا جهت رفع نیازهای انرژی است.

در رابطه با مساله هسته ای ایران چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود دارد که در آنها تحریم هایی علیه این کشور اعمال شده است. بعلاوه، تعدادی از کشورها و سازمان های بین المللی قطعنامه های گوناگونی را علیه ایران صادر کرده و خواستار تامین شفافیت کامل برنامه هسته ای ایران و اثبات ماهیت صرفا صلح آمیز آن هستند
.

 
پاکستان به ارتباط قتل وزیراعظم ایالت خیبر - پشتونخوا ماتم اعلان شده است
اخبار, در جهان, سياست, اسيا
23.12.2012, 15:10
عکس: EPA
در پاکستان در روز یکشنبه به ارتباط قتل بشیراحمد بلور وزیراعظم ایالت خیبر – پشتونخوا و رهبر عوامی نشنل پار...تی که از طرف طالبان در شام روز شنبه صورت گرفته، ماتم اعلام شده است. مسوولیت این قتل را تحریک طالبان پاکستان بردوش گرفته است که از بلور به ارتباط موضعگیری اشتی ناپذیر با افراطیون از او انتقام گرفتند. شام روز شنبه در شهر پیشاور، پایتخت ایالت خیبر – پشتونخوای تروریست انتحاری در یکی از میتنگ ها که در ان بلور شرکت داشت، بمب را منفجر ساخت. در نتیجه انفجار این سیاستمدار مشهور در پاکستان که به خاطر مبارزه اشتی ناپذیر خود با افراطیون شهرت داشت، زخمی گردید و در شفاخانه جان باخت. در نتیجه این عمل تروریستی برعلاوه بلور 11 نفر دیگر نیز کشته شدند و 25 نفر زخمی گردیده اند.
شهزاده هاری هنگام عملیات در افغانستان یکی از قوماندانان طالبان را کشته است
اخبار, در جهان, سياست, اسيا
23.12.2012, 17:48
Фото: EPA
شهزاده انگلیسی هاری هنگام شرکت در عملیات در ولایت هلمند افغانستان یکی از قوماندانان طالبان را کشته است، ...در این باره یک روزنامه انگلسی در روز یکشنبه خبر داده است. او به صفت نظامی نیروی هوایی شاهی از ماه سپتمبر در افغانستان به سر می برد و تا ماه جنوری در انجا باقی خواهد ماند. او به صفت پیلوت دوم هلیکوپتر «اپاچ» تعیین شده است. او در سال های 2007 – 2008 نیز در جریان 10 هفته در افغانستان اقامت داشت و به صفت سرباز نیروی توپچی ایفای وطیفه مینمود.
تاجکستان تویتر را ممنوع ساخت
23.12.2012, 14:55
مقامات تاجکستان از پرووایدران محلی قطع همزمان دسترسی بر 130 سایت را مطالبه نموده اند. در جمله انها شبکه اجتماعی Twitter، В контакте، Одноклассники نیز شامل می باشند. در این باره تلویزیون France 24 خبر داده است. سایت پست مجانی الکترونی نیز بسته شده است. اسام الدین عظایف رئیس اتحادیه پرووایدران محلی از فیصله مقامات و انتخاب عجیب ادرس ها ابراز تعجب نموده است. او گفت شبکه های اجتماعی هیچگاهی به حکومت بهانه به دست نمی دادند و بسیاری مامورین دولتی در تویتر صفحه داشتند

Tuesday, 18 December 2012

نیروهای راکتی ستراتیژیک: صلح امیز ترین نیروها

نیروهای راکتی ستراتیژیک: صلح امیز ترین نیروها
17.12.2012, 17:21
راکتی ستراتیژیک روسیه روز تاسیس نوبتی خود را تجلیل میکنند - در تاریخ 17 دسمبر سال2012 - 53 مین سالگرد تاسیس انها تکمیل گردید. در جمله انواع دیگر نیروهای مسلح روسیه انها توسط هد...ف بکار برد خود فرق میشوند: هیچگاهی نباید جنگید و در عین حال دایماً برای جنگ اماده باشند. امروز نیروهای راکتی ستراتیژیک در پهلوی نیروهای سه گانه دیگر هستوی پیوسته تجدید میگردند – ولی چهره انها تا سال 2020 چگونه خواهد بود. ایگور کوروتچینکو مدیر مسوول مجله « دفاع ملی» میگوید:
نیروهای راکتی ستراتیژیک یکی از سنگ زیرین تهداب قدرت نظامی روسیه باقی مانده و مهمترین جز نیروهای ستراتیژیک هستوی روسیه می باشند و قرارداشتن انها در نوکریوالی دایمی محاربوی مهمترین وسیله تامین امنیت ملی فدراسیون روسیه محسوب میشود. در حال حاضر پروسه تسلح مجدد کامل نیروهای راکتی ستراتیژیک بر اساس راکت های بالیستیکی با مواد سوخت جامد « Ярс» рс -24 استقرار چاه و سیار جریان دارد.
ضمن صحبت در باره اجزای مشخص محاربوی قدرت محاربوی نیروهای راکتی ستراتیژیک در حال حاضر، باید تذکر داد که تجدید فعلی پوتنسیال این نوع بسیار مهم نیروهای مسلح – تا اندازه زیادی ثمره خدمات انستیتوت تخنیک حرارتی مسکو و کارخانه وتکینسکی – مطابقاً طراح و تولید کننده راکت های قاره پیمای «توپل»، «توپل – ام» و « یارس» می باشد.
فرقه تیکوفسکی اولین جزوتام بود که کاملاً توسط سیستم نو تجهیز شده است. 36 دستگاه پرتاب و بیش از 70 سرگلوله محاربوی – قدرت کافی برای نابودسازی هرنوع دشمن شمرده میشود. در عین حال در شرایط امروزی امادگی محاربوی و محفوظ بودن نسبت به قدرت نیروهای راکتی ستراتیژیک ضروری تر پنداشته میشود.
اهمیت مجتمع های سیار در ذخایر تسلیحاتی نیروهای راکتی ستراتیژیک بعد از ان چندین برابر افزایش یافته، وقتیکه قرارداد سالت – 3 که بارک اوباما و دمیتری میدویدیف امضا نموده، محدودیت ها بر محلات استقرار و جابجا سازی مجتمع های سیار را رفع نمود. به این ترتیب مجتمع های سیار در حال حاضر به چتر مطمئینتر نسبت به استقرار راکت های قاره پیما در چاه ها مبدل گردیده است.
راکت های «یارس» در ترکیب نیروهای راکتی ستراتیژیک در ظرف 10 سال اینده باید بطور کامل راکت های «توپل» ساخت شوروی را تعویض کنند. اگر این وظیفه اجرا گردد، پس پروگرام اصغری در باره حفط امادگی محاربوی نیروهای راکتی ستراتیژیک در شرایط استقرار سیستم مدافعه ضد راکتی امریکا اجرا خواهد شد. پروگرام اعظمی نه تنها به وجوه تخصیص داده شده برای نیروهای ستراتیژیک هستوی مربوط میگردد. باوجود سیار بودن انها، این سیستم ها نیز به حفاظت نیاز دارند. و امروز
صحبت بر سر ایجاد مناطق حفاظت شده که توسط سیستم مدافعه هوایی - فضایی بصورت مطمئین پوشیده شده باشند که در داخل انها مجتمع های راکتی بصورت مطمئین در مقابل حملات دشمن حفاظت شده باشند

Коллаж: «Голос Россииمنبع:
See More

طالبان مذاکرات صلح با حکومت کرزی را رد می کنند


طالبان مذاکرات صلح با حکومت کرزی را رد می کنند
محمد هاشم حبیب زاده
18.12.2012
دیلی بئست، یک نشریه امریکایی گزارش داده است که اختلافات میان ملا قیوم ذاکر و ملا اختر محمد منصور، دو فرمانده ارشد طالبان بر سر تعیین قوماندانان محلی و چگونگی ع...ملیات جنگی به حدی افزایش یافته است که امکان بروز منازعات مسلحانه می رود.

غیبت ملا محمد عمر، رهبر فراری طالبان، از جلسات شورای کویته و دستگیری ملا عبدالغنی برادر، رهبر شماره دوم طالبان توسط سازمان استخبارات پاکستان(آی اس آی)، راه را برای رقابت میان سایر فرماندهان طالبان گشوده است.

ملا قیوم ذاکر قبلاً در محبس گوانتانامو ایالات متحده و زندان پلچرخی کابل زندانی بود. او به قساوت و بی رحمی در میان طالبان، مشهور است. شماری از طالبان ملا ذاکر به عدم توجه به ضروریات جنگجویان طالب و برخورد نامناسب با آنها، متهم کرده است.

ملا اختر محمد منصور، عضو شورای کویتهء طالبان است که رقیب ملا ذاکر خوانده می شود. ملا منصور دارای نفوذ سیاسی وسیع در گروه طالبان است. به گزارش دیلی بئست، ملامنصور چندین بار ملا ذاکر را برای اشتراک در جلسات شورای کویته دعوت کرده بود اما ملا ذاکر آنرا رد کرد.

پالیسی کابل؟

وحید مژده، یک آگاه مسایل طالبان، گزارش بروز اختلافات شدید میان رهبران طالبان را شایعه پراگنی خوانده میگوید که طالبان مانند سایر گروه های سیاسی در افغانستان نبوده و اهداف عقیدتی را دنبال می کنند.

آقای مژده به رادیو آشنا گفت: " طالبان در برابر یک ابر قدرت میی جنگند و این را می دانند که کوچکترین اختلاف بین آنها سبب نابودی شان می شود."

مژده حکومت افغانستان را به انجام فعالیت های استخباراتی متهم می کند که هدف آن، ایجاد تفرقه در رهبری طالبان است.

به باور آقای مژده، رئیس جمهور افغانستان برای رهایی ملابرادر تلاش می کند تا یک "مرکزیت قوم درانی" را در تقابل با رهبران غلجایی طالبان ایجاد کند.

طالبان با درک این تلاش ها، به گفته آقای مژده، واکنش خشن نشان داده اند و حتا دست به ترور مقامات ارشد دولت افغانستان زده اند. آخرین قربانی حملات هدفمند طالبان اسدالله خالد، رئیس اداره امنیت ملی افغانستان است که در زمان حاضر در ایالات متحده امریکا تحت تداوی قرار دارد.

تسهیل سفر طالبان

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه تحریمات بر سفر مقامات گروه طالبان را تخفیف داد. بر اساس تصمیم اعضای این شورا، نماینده گان گروه های که در نام شان در فهرست تحریمات بین المللی قرار دارد می توانند برای اشتراک در مذاکرات صلح سفر کنند.

نام های شماری از رهبران طالب در فهرست دهشت افگنی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا قرار دارد و برای دستگیری شماری از آنها، میلیون ها دالر جایزه تعیین شده است.

نظیف الله شهرانی، استاد پوهنتون اندیانا امریکا، می گوید که احتمال دارد ایالات متحده سفر مذاکره کننده گان صلح طالبان را نادیده بگیرد. "به صورت عموم، امریکا در صورت که منفعت خویش را در این روند ببیند، ممکن موضوع توقیف رهبران طالب را نادیده بگیرد

نشست پاریس، روزنۀ امید

 
نشست پاریس، روزنۀ امید
دوشنبه, 17 دسامبر 2012 08:35
مبصر سیاسی

جبهۀ ملی افغانستان در کنفرانس سه روزۀ پاریس که به ابتکار بنیاد تحقیقات راهبردی راه انداخته شده است، شرکت خواهد کرد. در این نشست نماینده‌گان طالبان، شورای عالی صلح و سایر گروه‌های اپوزیسیون و احزاب نیز اشتراک خواهند کرد که در جریان این هفته برگزار می‌گردد.
به‌رغم این‌که بسیاری از کشورها نظیر پاکستان به چنین نشستی خوش‌بین نیستند و هم‌چنان جانب حکومت افغانستان- که به نظر می‌رسد سعی دارد که ابتکار دایمی ‌این نوع گفت‌وگوها را به دست بگیرد- این نشست را کم اهمیت جلوه می‌دهد، چیزی از مهم بودن این نشست فرو نخواهد کاست.
اهمیت این نشست، از چند منظر قابل توجه است:


1- این که گفت‌وگوهای صلح تا کنون تک‌بُعدی و بی‌رویه بوده است و به همین خاطر است که نتایج مثبتی را به بار نیاورده است. چنان‌که در سال‌های گذشته مردم افغانستان شاهد تعاملی میان طالبان و حکومت افغانستان بوده اند که با پادرمیانی کشورهای چون پاکستان، عربستان سعودی، امارات متحدۀ عربی، ایالات متحده و... نتایج زیان‌باری به جانب مردم افغانستان صادر شده است و هر یک از این کشورها به شمول حکومت افغانستان و جانب طالبان، منافع خودشان را جسته اند. بنابراین، مردم افغانستان و نیروهای مدافع آنان که در سال‌های سخت و دشواری چون جهاد و مقاومت در کنار مردم بودند، به حاشیه رانده شده اند. از این‌رو، این نشست می‌تواند نمونۀ بهتری باشد، برای رای‌زنی پیرامون صلح که تا کنون حکومت از آن پرهیز کرده است.


2- بدیهی است که با حضور نیروهای مردمی‌ در این نشست، دست‌کم ابهام برخی از معاملات پنهان حکومت و طالبان روشن می‌گردد، یا به اصطلاح مردم افغانستان می‌دانند که طالبان حرف حساب‌شان چه است و شرایط حکومت چه خواهد بود و یا این‌که عوامل روشن ناکامی‌های نشست‌های صلح چه می‌تواند باشد؟


3- مسالۀ دیگر آن است که طالبان نیز پی خواهند برد که تنها حکومت افغانستان نیست که آنان با آقای کرزی وارد گفت‌وگو شده اند. در افغانستان نیروهای گسترده و مردمی‌یی نیز وجود دارد که طالبان خواهی نخواهی نظر آنان را رعایت کرده و حضور آنان را به رسمیت بشناسد. همان‌هایی که یازده سال پیش گروه طالبان را تا غارهای توره بوره عقب زده بودند، همان‌هایی که پنج سال تمام در برابر تجاوز پاکستان و طالبان مقاومت کرده بودند و اکنون نیز بزرگ‌ترین نیروی مردمی ‌شمرده می‌شوند، بنابراین، طالبان حتا اگر قرار باشد صلح کنند باید شرایط این نیروها را نیز بپذیرند.


4- این نشست می‌تواند نمونۀ خوبی برای اشتراک همه گروه‌ها به حکومت و جامعۀ جهانی باشد که تا کنون خطی و تنها معامله‌یی میان طالبان و آقای کرزی بوده است. چنان که در جریان این معامله زیر عنوان، گفت‌وگوهای صلح سایر ساحت‌های ارزشی چون حقوق بشر، جامعۀ مدنی و... قربانی شده اند و به همین خاطر بوده که نشست‌های صلح از آدرس حکومت آقای کرزی به نتیجه نرسیده است. اگر ایالات متحده و جامعۀ جهانی بخواهند، می‌توانند از همین نشست الگو گرفته و پس از این گفت‌وگوهای صلح را با چنین ترکیبی ادامه بدهند که این‌گونه، امید بسیاری‌ست تا مردم افغانستان به یک اجماع ملی دست بیابند.


در هر صورت، با آن‌که این نشست بیشتر شمایل یک سیمینار تخصصی را دارد و حکومت هم به خاطر آن که وجهۀ آن را پایین بیاورد، غیر رسمی ‌می‌خواندش. اما تردیدی نیست که چنین نشست‌هایی می‌تواند بسا از ابهامات گفت‌وگوهای جاری صلح را روشن سازد و این خود یک دستاورد است. این که پاکستان پی‌هم نگرانی‌های خود را پیرامون این نشست ابراز می‌دارد و هم‌چنان حکومت افغانستان به نحوی آن را کم اهمیت جلوه می‌دهد، می‌رسانند که اگر در نشست پاریس مشکلات کلانی حل نمی‌شود، لااقل می‌تواند روزنۀ امیدی باشد برای نشست‌های آینده که حکومت افغانستان همواره ترکیب آن را تقلیل داده و سود خود را از آن جسته است.




Friday, 14 December 2012

حامد کرزی و اصف زرداری در انقره درباره چه به توافق رسیده اند؟

حامد کرزی و اصف زرداری در انقره درباره چه به توافق رسیده اند؟
14.12.2012, 19:40
ملاقات روسای جمهوری افغانستان، پاکستان و ترکیه حامد کرزی، اصف علی زرداری و عبدالله گل در انقره در رسانه ها بسیار کم تنویر ګردیده است. به ارتباط مسئله افغانستا...
ن
و مسئله همکاری بین افغانستان و پاکستان در اعلامیه نهایی این ملاقات تنها دو جمله وجود داشت.

جمله اول (( طرفین مسئله امنیت و مبارزه با تروریزم را مورد بحث قرار دادند )) و جمله دومی در مورد ادامه تحقق پروگرام های مشترک در مورد تطبیقات نظامی بعمل امد. علت این اعلامیه نه چندان غنی چه بود؟

انقره در زمان خود، خدمات خود را به مثابه میدان برای مذاکرات بین افغانستان و پاکستان به امریکا و ناتو پیشنهاد نموده بود و در مورد این کار موافقه واشنگتن و بروکسل را نیز دریافت نموده بود.

این موافقه به علل قابل درک، برحق بود و کابل به انقره با خوشبینی برحق می نگرد.

داکتر نقیب الله فایق نماینده ولسی جرگه افغانستان در مورد این مسئله ضمن اظهار نظر خود نموده میگوید:

ثبت صدا

اگر چه از ملاقات انقره به مطبوعات مسائل کمتر راه یافته. ولی کارشناسان و سیاستدانان باز هم به این ملاقات توجه مبذول داشته اند. در سایت های افغانی مقاله منتشر در روزنامه (( The Daily Telegraph )) تحت عنوان (( نقشه راه پروسه اشتی ملی 2015 )) مورد بحث وسیع قرار گرفته بود.

به نظر این روزنامه، مفکوره اساسی این نقشه راه یافتن راه قابل قبول در حکومت افغانستان برای این یا آن گروه از جمله طالبان و همچنین سپردن کنترول بر بخش از مناطق جنوبی و شرقی کشور به گروه های طالبان شمرده میشود.

به عقیده روزنامه (( The Daily Telegraph )) این نقشه راه باید به موضوع عمده مذاکرات کرزی با اصف علی زرداری با میانجی گری عبدالله گل مبدل میگشت. ولی به عقیده نقیب الله فایق سناریوی تشریح شده سناریوی مناسب تر نیست:

ثبت صدا

با وجود این همه، ملاقات روسای جمهوری افغانستان و پاکستان در انقره نتیجه مشخص داده که مستقیمأ بعد از ختم ملاقات در اسلام اباد اعلام گردیده است. اسلام اباد ضرب الاجل تعیین شده در باره اخراج یک و نیم ملیون مهاجر افغان را تا اواخر سال جاری بازپس گرفته و به کابل جهت حل این مسئله مدت شش ماه دیگر مهلت داده است.

آنچه که به سؤقصد بجان اسدالله خالد رئیس اداره امنیت ملی افغانستان مربوط میگردد که حامد کرزی در آن دست دراز پاکستان را دیده، پس عبدالله گل در این عمل دست (( دیگری )) دیده که هدف آن وارد نمودن ضربه بر مناسبات بین افغانستان و پاکستان بود. چنین سناریو قناعت خاطر هر سه کشور را فراهم ساخته است

اخبار, سياستدر جهان

 
وزارت خارجه روسیه نیروهای امریکایی مستقر در افغانستان را به نقض حقوق بشر متهم نمود
/13.12.2012
وزارت خارجه روسیه با پخش یک خبرنامه مقامات امریکا را به نقض حقوق بشر متهم نموده و گفته که این کشور "سیاست معیارهای دوگانه" را پیش می برد.

کنس...
تا
نتین دولگوف نماینده وزارت خارجه روسیه درامور حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت حقوق گفته که امریکایان اکثراً برحقایق چشم پوشی میکنند و طبق لزوم دید خود عمل میکنند.

این مقام روسی به مثابه مثال به وضع موجود در افغانستان اشاره نموده است. دیپلومات اظهار داشت: " از سال 2008 نظامیان امریکایی در افغانستان بیش از 200 نوجوان را بازداشت نموده اند. همه انها در زندان پایگاه هوایی بگرام به بهانه "جلوگیری از شامل شدن تکراری انها در صفوف افراطیون" نگهداری میشدند.

وی افزود: "طبق ارزیابی کارشناسان، سن متوسط این زندانیان را 16 سال تشکیل میدهد که از ان بر می اید که عده از انها در سن 13 – 14 سال به زندان افگنده شده اند".

در خبرنامه وزارت خارجه روسیه گفته شده که " به اساس معلومات سازمان های مدافع حقوق بشر که از حقوق زندانیان بگرام دفاع میکنند، در زندان همچنان اطفال به سن 11 – 12 ساله نگهداری میشوند و تعداد واقعی نوجوانان زندانی بطور قابل ملاحظه از ارقام که در گزارش های وزارت خارجه امریکا تذکر یافته، تجاوز میکند".

وزارت خارجه روسیه همچنان به حمله بر مرکز صحی در ولایت وردک اشاره نموده است که گفته میشود به سازمان غیرحکومتی « کمیته سویدن برای افغانستان» تعلق
 
اخبار افغانستان
زعفران افغانستان در نمایشگاه مساله جات فرانسه مقام اول کسب نموده
12:02 | 1391 / 09 / 24
زعفران افغانستان بهترین زعفران در نمایشگاه بین المللی مساله جات در فرانسه شناخته شده است. در این باره رسانه های افغانی خبر داده ان
د....
 تلویزیون ملی افغانستان به نقل از سخنان محمد ابراهیم رئیس کمپنی "مهتاب" خبر داده، "از جمله 16 کشور شرکت کننده در نمایشگاه، بشمول ایران، افغانستان از نظر کیفیت زعفران تولید شده مقام اول کسب نموده است".

کارشناسان میگویند که اقلیم افغانستان برای کشت زعفران بسیار مساعد می باشد و این کار به افغانستان امکان کسب موضع یکی از بهترین تولیدکنندگان زعفران را در جهان فراهم می سازد.

طوریکه خبر داده شده، حکومت جمهوری اسلامی افغانستان کشت زعفران را به مثابه الترناتیف واقعی کشت خشخاش بررسی میکند.

در حال حاضر زعفران در 23 ولایت از جمله 34 ولایت افغانستان کشت میشود. امسال جمع اوری مقدار 2.8 تن حاصلات زعفران در ولایت هرات و حد اقل سه تن در ولایات دیگر پیشبینی میشود.

در بازارهای محلی بهای یک کیلوگرام زعفران از 1.2 تا 1.3 هزار دالر و در بازارهای بین المللی تا 6 هزار دالر فی کیلوگرام میرس
 
 
ورود هواپیمای نظارت دریایی چین به حریم هوایی جزیره دیائو یو
2012-12-13 18:51:54
بنابر گزارشی از اداره ملی امور دریایی چین، ساعت ده صبح روز پنج شنبه سیزدهم دسامبر، هواپیمای نظارت دریایی چین به شماره بی-3837 وارد حریم هوایی جزیره دیائو یو ش...
د
ه و به کشتی های نظارت دریایی شماره های 50، 46، 66 و 137 که در حال گشت زنی در آب های جزیره بودند، پیوست.

در جریان این گشت زنی، خدمه چینی با کشتی های ژاپنی که در آب های این جزیره فعالیت می کردند، تماس برقرار کرده و بر موضع جدی دولت چین در مساله جزیره دیائو یو تاکید و از آن ها خواستند تا از حریم دریایی چین خارج شوند.

این در حالی است که بر اساس گزارش خبرگزاری کیودو ژاپن، دبیرکل کابینه این کشور روز پنج شنبه اعلام کرد: اداره تامین امنیت دریایی ژاپن ورود هواپیمای چینی به حریم هوایی جزیره دیائو یو را در ساعت 11 و 6 دقیقه پنج شنبه تایید کرده است.

در این باره وزارت دفاع ژاپن دستور داده تا جنگنده های اف 15 ای، خود را در واکنش به این اقدام چین به پرواز در آورده تا وارد حریم هوایی جزیره شوند
 
سازمان اجتماعی افغان جوانان را به مبارزه با حکومت واشغالگران دعوت نمود
12:46 | 1391 / 09 / 23
سازمان اجتماعی "گروپ جوانان افغان" (Afghan Youth Group) اتباع جوان کشور را به مبارزه وسیع برضد مقامات حکومتی، طالبان و اشغالگران دعوت نم
ود.

طو...
ریکه در اعلامیه این سازمان که متن ان در روز چهارشنبه به خبرگزاری «ریا نووستی» مواصلت ورزیده، گفته شده، "گروپ جوانان افغان" با برگزاری کنفرانس در ماه جنوری در فرانسه که در ان طالبان، رهبران اسبق جهادی و نمایندگان حکومت افغانستان شرکت می ورزند و قصد دارند اینده وطن را مورد بحث قرار دهد، قاطعانه مخالف است.

در اعلامیه گفته شده: "نه حکومت فعلی، نه طالبان و نه هم مجاهدین هیچ کار خوبی برای کشور انجام نداده و فقط ان را با مصائیب بی شمار گرفتار ساخته و زمینه را برای اشغال کشور از طرف نیروهای بیش از 40 دولت فراهم ساخته اند".

این سازمان از مدت مدیدی بدینسو به تبلیغات ضد طالبان و ضد مجاهدین مصروف است. این سازمان در صفوف خود هزاران طرفدار خود را باهم متحد می سازد و شعار قبلی ان " طالبان جمع مجاهدین - این جهالت و تاریکی اند!" را میتوان در روی دیوارهای خانه ها در کابل و دیگر شهرهای کشور مشاهده کرد.

مسکو، 23 قوس، خبرگزاری «ریا نووستی»/

سازمان "گروپ جوانان افغان" جوانان را به عملکرد در جبهه واحد برضد حکومت، طالبان و مجاهدین و خاصتاً اشغالگران خارجی دعوت نموده است.

در اعلامیه سازمان گفته شده: "بعد از این شعار ما که در روی دیوارهای خانه ها و موسسات به چشم خواهد خورد، شعار وطنپرستان ویتنامی و کوریایی خواهد بود که با امریکایان می جنگنند: "Yankee Go Home!" - یانکی ها به خانه خود برگردید


جایگاه جدید فلسطین و مشکلات قدیمی


جایگاه جدید فلسطین و مشکلات قدیمی
Tag cloud: در جهان, سياست, مقالات
4.12.2012, 18:5
نه جنگ در غزه و نه فشارهای امریکا، هیچ یک نتوانستند مانع از ارایه درخواست فلسطین به سازمان ملل برای رسمی شدن این کشور شوند. 138 کشور از میان 193 کشور عضو ...
سازمان ملل متحد در روز 29 نوامبر سال جاری به درخواست فلسطین رای مثبت دادند. در این میان، امریکا، اسراییل و شش کشور دیگر رای مخالف اعلام کردند.

به گفته ویتالی چورکین نماینده رسمی روسیه در سازمان ملل متحد، رای گیری و نتیجه آن برای اسراییل و حتی ایالات متحده امریکا، یک زنگ هشدار بود و به آنها نشان می داد که دنیا از بی نظمی و درگیری خسته شده است. اما امریکا در همان جا به بی تاثیر بودن این مساله اشاره کرد. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا در جلسه سازمان ملل نسبت به این مساله اظهار تاسف کرد.

کلینتون در این خصوص گفت: «به رسمیت شناختن فلسطین باعث بروز مشکلات جدید در مسیر رسیدن به صلح می شود. ما معتقد هستیم که گفتگوهای مستقیم میان اسراییل و فلسطین می تواند به صلح بیانجامد و هر دو طرف از دولت رسمی و تمامیت ارضی برخوردار شوند. در این شرایط است که فلسطین به صورت یک کشور مستقل اعلام می شود و در کنار کشور دموکرات فلسطین در کمال امنیت زندگی خواهد کرد. »

رای گیری در مقر سازمان ملل متحد روز پنج شنبه انجام گرفت. روز جمعه 30 نوامبر، اسراییل اعلام کرد که 3 هزار خانه مسکونی در سرزمین اشغالی فلسطین احداث خواهد کرد. این منطقه مسکونی در شرق اورشلیم و ساحل غربی رود اردن است. سازمان ملل در همان روز قطعنامه دیگری به تصویب رسانده و از اسراییل خواست که سرزمین اشغالی فلسطین که از سال 1967 در قسمت بلندی های جولان به تصرف درآورده، ترک کند. علاوه بر این، از اسراییل خواست که اورشلیم را پایتخت کشور خود قرار نداده و گفتگوهای صلح آمیز را با فلسطین آغاز کند. سازمان ملل متحد از سال 1967 تا کنون، پانزده قطعنامه با همین مضمون تصویب کرده است. تمام این قطعنامه ها نیز لازم الاجرا بوده اند. اما هیچ یک از آنها به اجرا درنیامده است. کارشناسان منفی نگر می گویند که این بار هم، پس از مدتی، قطعنامه جدید به سرنوشت سایر قطعنامه ها دچار می شود. در شرایط کنونی، اختلافات موجود میان دو نهضت فتح و حماس، به ابزاری در دست اسراییل تبدیل شده است. علاوه بر این، یک قدرت سوم هم در خاک فلسطین شکل گرفته است که نسبت به سایر گروهک های اسلامی، چندان شناخته شده نیست و فقط از طرف کشورهای حاشیه خلیج فارس تغذیه می شود. همین کارشناسان می گویند که هر مذاکره ای برای حل اختلاف میان دو طرف، کاملا بی نتیجه خواهد بود. فلسطینی ها ابتدا باید مشکلات داخلی خود را حل و فصل کنند.

کارشناسان خوشبین تعدادشان بیشتر است. برخی از کارشناسان روس عقیده دارند که شرایط جدید می تواند به نیروهای فلسطینی که جدا از هم فعالیت می کنند، کمک کند. گریگوری کاساچ استاد گروه شرق معاصر از دانشگاه علوم انسانی روسیه در این خصوص می گوید: «به لطف شرایط حاصل شده، حماس با رهبری دولت ملی فلسطین به رهبری محمود عباس گره خورده است. برای حماس لازم است که در پشت این دولت خودمختار فلسطین حرکت کند. زیرا مردم فلسطین خواهان بالا رفتن موقعیت کشور هستند.»

سیمِن باگدارساروف کارشناس مسایل خاور میانه معتقد است که بهتر شدن موقعیت مردم فلسطین باید کمک کند تا پروسه مذاکرات وضعیت کنونی خارج شود. وی در ادامه اینطور توضیح می دهد: «اولا، موقعیت فلسطین برای ادامه مذاکرات با اسراییل بهتر می شود. دوما، مقامات اسراییل باید بفهمند که مجبور به اتخاذ تصمیمات جدید هستند. متوقف کردن ساختمان سازی در خاک اشغالی فلسطین نیز از جمله ملزومات است. واضح است که ادامه جریان به روند برگزاری انتخابات در اسراییل و رییس جمهور جدید این دولت دارد. اگر چپی ها پیروز شوند، موافق مذاکره با فلسطین هستند و انعطاف بیشتری به خرج خواهند داد. اما اگر راستی ها پیروز شوند و لیکود به قدرت برسد، آنوقت، شرایط به شکل دیگری در می آید. موضع اسراییل سخت تر می شود و جامعه جهانی باید نقش خود را ایفا کند.»

مردم فلسطین به خاطر دستیابی به موقعیت جدید شادی می کنند. البته، اخبار منتشر شده در روز 30 نوامبر در رابطه با نتیجه آخرین جنگ غزه در روزهای 14 تا 21 نوامبر، تا حدی مسایل را تحت الشعاع قرار داد. طاهر النونو نماینده رسمی نهضت حماس اعلام کرد که صدمات زیادی بر ارتش اسراییل وارد شده، و بیش از یک میلیارد و 200 میلیون دلار هزینه برای آنها به همراه داشته است.
vor




اصول عملکرد امریکا: تفرقه بانداز و حکومت

اصول عملکرد امریکا: تفرقه بانداز و حکومت
Tag cloud: در جهان, سياست, مقالات
عکس: EPA
مسکو ۲۲ : ۱۸ دوشنبه ۲۰ قوس ۱۳۹۱ / ۱۰ دسمبر ۲۰۱۲ رادیو صدای روسیه
تشکیل ساختارهای قدرتمند اقتصادی، سیاسی و نظامی در فضای کشورهای حاصل از فروپاشی شوروی برا...

ی ایالات متحده امریکا بسیار مفید نیست. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امرکیا در روزنامه فایننشال تایمز می گوید که امریکا قصد دارد با فرایند همگرایی کشورهای سابق اتحاد جماهیر شوروی مقابله کند.

ایده ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه درباره تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا در فضای اقتصادی واحد و اتحادیه گمرکی روسیه – بلاروس – قزاقستان باعث نگرانی واشنگتن شده است. هیلاری کلینتون همگرایی این کشورها را «احیای مجدد اتحادیه شوروی در منطقه» می نامد و قول داده است که دفتر ریاست جمهوری امریکا راهکارهایی را برای جلوگیری از این فرایند راهکارهایی و یا ایجاد تاخیر در آن تدوین خواهد کرد.

ایالات متحده ابزارهای کافی برای تضعیف این اتحادیه نددارد. دیمیتری سوسلوف معاون مرکز پژوهش های اروپا و بین الملل با اشاره به این نکته می گوید: «در کشورهای شوروی سابق هم اکنون فرایند همگرایی با موفقیت انجام می گیرد. بعید است که این فرایند متوقف شود زیرا منافع تمام این کشورها با یکدیگر هماهنگی دارد. اتحادیه گمرکی نیز یک پروژه واقعی با عملکرد مثبت است و همچنین پروژه اوراسیا نیز در حال کار می باشد. ما هم اکنون شاهد دستاوردهای مثبت این پروژه ها در اقتصاد کشورهای عضو این اتحادیه هستیم.»

هیلاری کلینتون با این سخنان فقط نشان داد که طرز فکر آمریکا در حکومت داری بر چه اساسی است. دیمیتری ویاتکین معاون رییس کمیته دوما در امور قانون گذاری و پروژه های دولتی با تکیه بر این مساله می گوید: «این جنبه در سیاست های خارجی امریکا نه تنها برای روسیه که حتی برای تمام کشورها بکار گرفته می شود. اصل سیاست خارجی امریکا در تمام دوران بر مبنای تفرقه اندازی و حکومت بوده است. البته، همگرایی در فضای کشورهای شوروی سابق می تواند برای این کشورها و مردم آنها بسیار مفید باشد. واضح است که امریکا موافق این مساله نیست زیرا این همگرایی باعث بوجود آمدن ساختار قدرتمند اقتصادی و سیاسی می شود. علاوه بر این، همکاری های نظامی توسعه پیدا می کند و در مقابل برنامه های امریکا که خواهان گسترش نفوذ خود در آسیای مرکزی است، قرار می گیرد. امریکا نمی خواهد که روسیه و کشورهای شوروی سابق قدرت بگیرند. واشنگتن می خواهد که هر یک از این کشورها تنها و ضعیف بمانند. به عبارتی ما در مسیر درست حرکت می کنیم و باید این همگرایی را تقویت کنیم.»

طی هفته گذشته در عشق آباد پایتخت ترکمنستان نشست کشورهای مستقل همسود برگزار شد. در این نشست رهبران یازده کشور این منطقه حضور داشتند. در پایان یک سند برای توسعه همکاری ها در حوزه های علمی، تکنولوژی، اقتصادی و غیره به امضا رسید. همگرایی منطقه ای همچنان توسعه پیدا خواهد کرد


پشت پردۀ سفر کرزی به انقره

پشت پردۀ سفر کرزی به انقره
سه‌شنبه, 11 دسامبر 2012 11:09
مبصر سیاسی
ترور اسدالله خالد یک بار دیگر نشان داد که گفت‌وگوهای صلح یک برنامۀ ناکام بود و بیشتر لجاجت آقای کرزی را بر کشاندن جنایت‌کاران به نظام کنونی نشان می‌داد. به رغم این که منتقدان روند گفتگو با طالبان بارها این موضوع را اذعان داشتند، اما تک‌روی‌های رییس جمهور و بی‌توجهی به هشدارهای مخالفان سبب شد که دشمنان مردم افغانستان جسورتر شده و حتا به مهم‌ترین مرجع امنیتی کشور حمله کنند.

در تازه‌ترین واکنش به این موضوع، حامد کرزی به ترکیه رفته است تا در خصوص چه‌گونه‌گی حملۀ طالبان به رییس امنیت ملی، گفت‌وگو کند. در این نشست که از سوی عبدالله گل رییس جمهور ترکیه دایر شده، آصف علی زرداری، رییس جمهور پاکستان نیز حضور دارد.ظاهراً این نشست به دلیلی برگزار شده است که کرزی به نحوی پاکستان را متهم به دست داشتن در ترور اسدالله خالد کرد که پاکستان هم واکنش نشان داده و گفته که حاضر است تا در حل این مساله، جانب افغانستان را کمک کند.

اما با توجه به حمایت بی‌دریغ پاکستان از طالبان که از سال‌های سال بدین‌سو روشن است و کرزی نیز مساله را می‌داند. اما این که چرا وی هر از گاهی موضع تند و یا شیرین علیه پاکستان می‌گیرد، بسته‌گی به ناکامی‌سیاست‌هایی نظیر همین گفت‌وگوهای صلح دارد که به نحوی تبرئه اشتباهات خودش است.

مردم افغانستان چنین مواردی را در گذشته بارها شاهد بوده اند که بهترین نمونه‌اش همانا قضیه ترور استاد ربانی است که منجر به تیره‌گی روابط حامد کرزی با پاکستان شد.

اما این‌بار، جناب کرزی سعی کرد تا موضع تندی علیه پاکستان نگیرد و فقط تلویحاً تقصیر را بر گردن پاکستان انداخت. دلیل این که آقای کرزی بعد از تلاش‌های زیادی توانسته است که پاکستان را برای کشاندن طالبان به پای میز مذاکره، با خود همسو بسازد. در حالی که پاکستان تلاش حفظ ظاهر این همسویی است و در خفا کماکان برنامه‌ی خود را عملی می‌کند.

اما، رهایی شمار زیادی از طالبان آقای کرزی را چنان شیفته کرده است که باور نمی‌کند، طالبان اسدالله خالد را ترور کرده باشند. به همین خاطر بود که در سخنرانی قبلی اش، به رغم این که طالبان خود مسوولیت حمله را پذیرفته بودند، آنان را برائت داد؛ این که به روشنی اسمی‌ از پاکستان هم در این حمله نبرد، دلیلش در همین جاست.

در هر حال، ترور نافرجام آقای خالد سروصداهایی را در پی داشت که رییس جمهور باید به آن‌ها جواب بدهد. اگر به قول خود حامد کرزی طالبان این کار را نکرده اند و طراحی حمله هم با وجود این که در خاک پاکستان صورت می‌گیرد و خود پاکستان در آن دخالت ندارد، پس چه کسی مقصر است؟

از همین جاست که نشست انقره مطرح می‌شود و گمان می‌رود که این نشست در واقع، نوعی خاک انداختن بر نتیجۀ سیاست‌های اشتباه رییس جمهور است که در قالب گفت‌وگوهای صلح مطرح شده است.

دریافت گروه‌های سیاسی این است که جناب کرزی در این نشست با جانب پاکستان به تبانی جدیدی خواهند رسید. چنین برنامه‌یی برای آن طراحی می‌شود تا پروسۀ ناکام مذاکرات صلح ادامه بیابد. چون آقای کرزی نمی‌خواهد به این زودی‌ها روند آزادسازی طالبان پایان بیابد و چتری به نام گفت‌وگوهای صلح که در واقع پروسۀ رسمیت بخشیدن به طالبان است، برچیده شود.حالا دو گمان وجود دارد. یکی این که آقای کرزی واقعاً فریب پاکستان را خورده است و فکر می‌کند که کشتی موهوم گفت‌وگوهای صلح در آستانۀ رسیدن به ساحل است و دوم این که وی به راستی تصمیم به سپردن نظام برای طالبان دارد. چنین ابهامی ‌را فقط گذشت زمان روشن خواهد کرد و عملی شدن تصامیمی ‌که پس نشست انقره گرفته خواهد شد.

از سوی دیگر، تأکید مکرر کرزی به رهایی ملابرادر، نشان می‌دهد که رییس جز رهایی برادرش ملابرادر دیگر برنامه‌ی ندارد. در حالی که افغانستان با چالش‌های فراوان فساد، ناامنی، خشونت و مسایل مهم انتخابات پیش رو دچار است اما پاچه برزدن رییس جمهور و کشور به کشور گشتن برای رهایی یک طالب، نشان می‌دهد که رییس جمهور در تعهدش به طالبان وفادارتر و سر سپرده‌تر نسبت به مسئولیتش در قبال مردم افغانستان است.

Tuesday, 11 December 2012

نقشه راه برای روند صلح حکومت با طالبان


نقشه راه برای روند صلح حکومت با طالبان
سه‌شنبه, 11 دسامبر 2012 09:47
دکتر سردار محمد رحیمی

اخیرا گمانه هایی در مورد نقشه راه برای روند صلح افغانستان با مشارکت طالبان در پروسه سیاسی کشور شنیده می شود. براساس این طرح حکومت افغانستان به توافقاتی اصولی با طالبان دست خواهد یافت که اعضای ارشد این گروه را شامل پروسه سیاسی افغانستان خواهد نمود .اما این پروسه حاوی نکاتی است که نمی تواند مورد پذیرش جریانات سیاسی و نهادهای مدنی افغانستان باشد چرا که در گام نخست ادغام طالبان در حکومت نیازمند تغییرات در قانون اساسی است که اقدام در این زمینه نیاز به اجماع کلان سیاسی و تشکیل جرگه قانون اساسی است که هنوز در این مورد هیچ اقدامی صورت نگرفته و امکان تشکیل آن به لحاظ قانونی با شرایط کنونی وجود نخواهد داشت و بر فرض تشکیل به هیچ عنوان مورد حمایت نخواهد بود.

دوم اینکه قرار است بر مبنای این طرح حکومت قدرت خود را تا سال 2016 تداوم بخشیده و برگزاری انتخابات را به تعلیق یا تعویق اندازد .چنانچه دیده می شود تمهیدات لازم در این مورد در طرح پیشنهادی حکومت درمسوده قانون انتخابات در ماده 67 دیده شده است که به کمیته ای دولتی متشکل از رئیس جمهور ،روسای دومجلس شورای ملی ،رئیس استره محکمه، و رئیس کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی اجازه می دهد که به دلایل اقلیمی و اضطرار و سایر موارد انتخابت را به تعویق یا تعلیق در آورند که در صورت تصویب آن باید فاتحه انتخابات را از هم اکنون خواند. سوم اینکه در این طرح طالبان هیچ گونه تعهدی نسبت به پاسخگویی به جنایات و ترورهایی که داشته اند نخواهند داشت و جذب آنان در پروسه سیاسی بدون اجماع و یا رفراندوم عمومی و با تبانی حکومت با طالبان خواهد بود که به هیچ عنوان مورد حمایت افکار عمومی قرار نخواهد گرفت.

با توجه به اینکه حکومت تلاش دراد در تبانی با طالبان وضعیت سیاسی در افغانستان پس از 2014 را به نفع خود سازماندهی نماید احزاب و جریانهای سیاسی باید به صراحت مواضع خود در برابر طالبان را مشخص نموده و اجازه ندهند که در فضای ابهام حکومت با جذب طالبان در پروسه سیاسی تمام دستاوردهای سیاسی جامعه افغانستان را به بازی گرفته و زمینه رابرای تداوم غیر مشروع خود فراهم سازند. از سوی دیگر شکی نست که طالبان اصلاح ناپذیر هستند و فقط موضع قوت سیاسی حکومت و جامعه افغانی میتواند طالبان را وادار به مصالحه و گفتگو با ملت افغانستان نماید.

در آستانه نشست پاریس بین جریانهای اپوزسیون و طالبان این یک فرصت بین المللی است که جبهه ملی و سایر جریانها بر مواضع اصولی و بنیادین خود برای گفتگو با طالبان تاکید نمایند و به درستی برای افکار عمومی توضیح دهند که گفتگوی جبهه ملی با طالبان به هیچ عنوان از موضع ضعفی که حکومت دارد نخواهد بود و ضمن پذیرش واقعیات سیاسی تنها در صورتی زمینه را برای مشارکت طالبان در فضای سیاسی خواهد پذیرفت که اصول و مدرجات قانون اساسی و ارزش های 11 ساله گذشته مردم افغانستان حفظ گردیده و آنان به صورت واقعی دست از ترور و خشونت برداشته باشند.

چنانچه طالبان به این واقعیات تن دردهند و مسئولیت جرایم گذشته خود را بپذیرند ملت افغانستان می تواند در مورد سرنوشت انان تصمیم بگیرد . نقشه راه برای روند صلح حکومت که در تبانی با پاکستان و انگلیس طراحی شده است به هیچ وجه نمیتواند مبتنی بر ارزش های مذکور باشد و قربانی شدن منافع کلان مردم افغانستان به هیچ وجه مورد پذیرش طرف های اصلی در قضیه جنگ و صلح افغانستان نخواهد بود.



Monday, 10 December 2012

حکومت فرافکنی میکند

حکومت فرافکنی میکند
یکشنبه, 09 دسامبر 2012 10:47
دکتر سردار محمد رحیمی


باز هم رئیس جمهور افغانستان در سخنانی یکی از عوامل اصلی فساد اداری در کشور را ایالات متحده آمریکا دانسته است . این سخن بقدری غیر منتظره و نادرست است که فقط می تواند از ذهن های بیمار تراوش نماید. شکی در این نیست که خارجی ها در افغانستان در قرار دادهای بزرگ بین المللی فساد های سازمان یافته ای را در تبانی با شرکت های افغانستانی بوجود آورده اند.

اما این موضوع به هیچ عنوان دلیل نمی شود که نقش برجسته عوامل حکومتی و مقامات ارشد حکومتی را در فساد سازمان یافته در کشور نادیده بگیریم. حتی باید گفت نقش اساسی در فساد اداری در کشور به دوش نهادهای داخلی حکومتی و مقامات ارشدی است که غیر مسئولانه در این مسایل برخورد نموده است . فساد اداری در نهادهای بین المللی و کشورهای خارجی هر چند ممکن است باعث شکل دهی به شبکه بین المللی فساد در سطح جهانی و مشخصا ارتباط ارگانیک در فساد افغانستان شده باشد.

اما باید گفت آن عواملی که کشورها را مستعد فساد می کند در درون ساختار اجتماعی و سیاسی افغانستان به خوبی مشهود است عموما سه عامل را می توان در گسترش و شیوع پدیده فساد در کشور برجسته نمود که بر می گردد به درون جامعه افغانی نه نقش کشورهای خارجی . نخست اینکه رابطه فساد اداری و مالی و ثبات سیاسی است و به میزانی که در یک جامعه بی ثباتی سیاسی وجود داشته باشد به همان اندازه جامعه مستعد فساد سیاسی و اداری خواهد بود . شکی نیست که افغانستان از جمله کشورهای بی ثبات در جهان است که رشد فساد با سرعت چشمگیری این کشور را در رده نخست فاسد ترین کشورها قرا رداده است.

دوم اینکه رابطه فساد و ساختارهای اداری و سیاسی است به میزانی که نظام به سمت استبداد و تمرکزگرایی شدید میل پیدا می کند به همان اندازه جامعه مستعد فساد خصوصا فسادا نوع اول که مربوط به مقامات ارشد حکومتی است میل پیدا می کند. سوم اینکه افغانستان جامعه ای در حال گذار است و جوامع در حال گذار مستعد فساد اداری و سیاسی هیتند و به میزانی که حکومت ها در مدیریت گذار سیاسی موفقتر باشند می توانند مانع از شیوع و گسترش فساد در کشور باشند حکومت افغانستان هنوز نتوانسته است نشان دهد که شایستگی لازم برای مدیریت پروسه گذار را دارد و هر چه در این گذار نا موفقتر باشد جامعه و نظام مستعد فساد گسترده تر خواهد و بد.

آمارهای سازمان شفافیت بین المللی نشان میدهد که ناتوانی حکومت در شکل دهی به پروسه گذار و مشکلات ساختاری نظام سیاسی و ناتوانی در مدیریت امنیتی که خود ناشی از فساد سطح اول است جامعه افغانی را آلوده به فساد سطح دوم نموده است که بر می گرد به ساختارهای کوچک و خرد شبکه اجتماعی و آلوده شدن فرهنگ اجتماعی به پدیده فساد.

مجموع این عوامل افغانستان را به رتبه نخست فساد ادرای در جهان با نمره پایین 8 از 100 سوق داده است و چنانچه ذکر شد عموم ئاین موارد نشان میدهد ناکامی حکومت افغانستان و مدیرین ناسالم و مشکلات ساختار ی عامل اصلی فساد در کشوری است که به صورت خطرناکی فساد نوع اول و دوم با هم در این کشور بی ثبات گره خورده است .اما حکومت تلاش دارد ناشیانه و غیر مسئولانه فساد گسترده و شایع در نظام را به دوش دیگران بیاندازد. 

اخبار, سياست, اسيا

جبهه ملی حکومت را به دامن زدن به تنش های قومی متهم کرد
جمعی از نماینده گان مردمی، متنفذین قومی، علما، ونمایندگان جامعه مدنی ولایت ننگرهار با حضور در اقامتگاه احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی، حمایت شان را از مواضع جبهه ملی اعلام کرده از سیاست ها وکارکردهای حکومت کنونی انتقاد کردند. احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی در این دیدار نگرانی ها، وانتقاد های نماینده گان مردمی را از سیاست های نظام موجود به جا دانسته تاکید کرد که حکومت ونظام کنونی در جریان ده سال گذشته با روی کرد به سیاست های یک جانبه به جای نهادینه ساختن وحدت ملی، به تنش های قومی دامن زده و اکنون نیز درتلاش آن است تا از هر طریق ممک
رئیس جبهه ملی گفت، نظام حاکم به جای به میان آوردن وحدت ملی و عدالت سیاسی به دامن زدن به تنش های قومی وسیاست های یک جانبه تمرکز کرده است.
ن زمینه های تقلب را در انتخابات پیش رو دنبال کند.
احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی در گفتگو با جمعی از نماینده گان مردمی، بزرگان قومی، روشنفکران ونماینده گان جامعه مدنی ولایت ننگرار درکابل، از ناکارآیی حکومت ونظام کنونی به شدت انتقاد کرد. رئیس جبهه ملی گفت، نظام حاکم در کشور فاقد اعتبار واعتماد ملی بوده و درجریان ده سال گذشته تلاش کرده است تا به جای به میان آوردن وحدت ملی و عدالت سیاسی به دامن زدن به تنش های قومی وسیاست های یک جانبه تمرکز کند.
آقای مسعود دربخش از صحبت هایش حکومت ونظام موجود را دربخش تامین امنیت، مبارزه با فساد اداری، تحکیم حاکمیت قانون، مساعد ساختن بسترم ناسب برای مشارکت عادلانه تمام اقوام درساختار سیاسی نظام، به شدت ضعیف عنوان کرده تاکید کرد عامل اساسی بی ثباتی نظام کنونی وموجودیت خلاها، در قانون اساسی کشور است.
در همین حال بزرگان، متنفذین و روشنفکران ننگرهار حمایت همه جانبه شان را از سیاست ها وخطوط فکری جبهه ملی اعلام داشته بر وحدت ملی، میان اقوام با هم برادر افغان، حاکمیت قانون، وانتخابات شفاف وعادلانه در کشور تاکید کردند.
پیش از این نیز باشند گان شماری از ولایت ها طی گردهمایی های بزرگ ملی حمایت شان را از مواضع جبهه ملی اعلام کرده و جبهه ملی را ممثل اراده واقعی مردم عنوان کرده اند


نماینده خاص سازمان ملل در سوریه: دیدار با وزاری امور خارجه روسیه و آمریکا بی نتیجه به پایان رسید
7.12.2012, 10:32
عکس: EPA
به گزارش منابع خبری، اخضر ابراهیمی نماینده خاص سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه ، رو
...

ز پنج شنبه با وزیران خارجه روسیه و آمریکا ملاقات کرد. طرفین در این دیدار سه جانبه در مورد راه حل بحران سوریه بحث و گفتگو نمودند.

وی در گفتگوی خبری خود که پس از این ملاقات صورت گرفت به خبرنگاران گفت، که گفتگوها نتیجه خاصی در بر نداشته و توافقی برای کمک به سوریه که در لبه پرتگاه سقوط سیاسی و اجتماعی است، حاصل نشده است .

وزیر خارجه روسیه در همین مورد به ادامه گفتگو با نماینده خاص سازمان ملل اشاره داشته است . وزیرخارجه آمریکا نیز به تلاش خود برای همکاری با روسیه برای جلوگیری از ریخته شدن خونها بیشتر در سریه وانتقال قدرت سیاسی در سوریه اشاره داشته است.

 
 
بزرگترین کانال قاچاق مواد مخدر افغاسنتان در روسیه و اروپا مسدود گردید
.2012, 15:46
به آژانس کنترول مواد مخدر تاجکستان خبر داده اند که از اثرعملیات وسیع مشترک با وزارت داخله افغانستان در ولایت بدخشان بزرگترین کانال قاچاق مواد مخدر افغانستان به روسیه و اروپا مسدود گردید. 420کیلوگرام مواد مخدر ضبط و 13 قاچاقبر مسلح دستگیر گردیدند. در جریان این عملیات یکتن از سربازان شهید و 5 تن مجروح شده اند.
/

اپوزیسیون اسکندریه مصر استقلال خود را اعلام داشته



Tag cloud: اخبار, در جهان, سياست, شرق نزديک, حوادث در مصر و موضعگیری روسیه
8.12.2012, 11:01
عکس: EPA
طوریکه رسانه های محلی خبر داده، صدها مخالف رئیس جمهور محمد مرسی بر عمارت اداره محلی ح
...
مله نمودند و در باره استقلال خود اعلام داشتند. متصل وقوع بی نظمی ها چند موتر مملو از مردم وارد محل شدند که با سلاح های اتشی، شمشیرها، کاردها و میله های اهنی مسلح بودند. طبق اطلاعات واصله، رزمندگان ملیشای اسلامی بر افراد اپوزیسیون حمله نمودند و انها را از عمارت ولایت بیرون رانداند. بعداٌ برخوردها در خیابان ها ادامه یافت و تدریجاً به نبرد واقعی مبدل گشتند. شام دیروز شهر ال محلیت الکبری و المنصور در شمال قاهره شهرهای ازاد از اسلامگرایان اعلام شدند. سلسله اعلان استقلال در شهر ال محلیت الکبری – شهر 450 هزار نفری در فاصله صد کیلومتری شمال قاهره اغاز گردید. این شهر گهواره انقلاب مصر محسوب میشود و در همینجا در سال 2009 جنبش اپوزیسیون 6 اپریل بوجود امد و اولین تظاهرات بزرگ ضد حکومتی برگزار شدند. برخوردها بین مخالفان و طرفداران رئیس جمهور مصر در بسیاری شهرها مصر، منجمله در اسماعیلیه، سوئیز و پورت سعید ادامه دارند. هزاران نفر در شهر لوکسور به خیابان ها برامده، تا از اپوزیسیون حمایت نمایند




اعلام آماده گی از سوی قرغزستان برای فعال نمودن سفارتش در کابل
/9.12.2012
اخیرآ ژانتورو ستیبالدییف نخست وزیر قرغزستان در جریان جلسه عمومی کابینه گفته است که در سال اینده در افغانستان سفارت این کشور گشوده خواهد شد.

گفتنیست که این مقام قرغ...

زس
تان بتاریخ 5 دسامبر با محمد کریم خلیلی معاون رئیس جمهور افغانستان که جهت شرکت در جلسه شوورای سران حکومات کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به بیشکیک سفر نموده بود، ملاقات انجام داد. در جریان مذاکرات مسایل توسعه همکاری دو کشور در عرصه اقتصادی هم به سطح دو جانبه و هم به سطح منطقوی مورد بحث قرار گرفتند.

در نتیجه صدراعظم راجع به علاقمندی متشبیثین قرغزستان به توسعه فعالیت در جهت افغانستان خبر داد و گفت که گشودن سفارت این کشور جمهوری اسلامی افغانستان اجرای این هدف را اسانتر می سازد.

اژانس تیلگراف قرغزستان به نقل از اعلامیه ژانتورو ستیبالدیف خبر داده: " در لحظه کنونی ما در انجا سفارت نداریم و گشودن نمایندگی سیاسی کمک برای آنعده اتباع قرغزستان خواهد بود که در افغانستان مصروف کار هستند".

گفته میشود که سفارت افغانستان در قرغزستان تا سال 2008 میلادی فعال بود. بعدآ نماینده گی سیاسی افغانستان در این کشور بر اساس تصمیم وزارت خارجه افغانستان بسته شد. ظاهرآ این اقدام به دلیل تلاش دولت برای صرفه جویی مصارف صورت گرفت.

پایگاه هوایی "ماناس" که در نزدیکی پایتخت قرغزستان قرار دارد، نقش مهم را در انتقال مواد سوخت و دیگر تجهیزات به نیروهای امریکایی مستقر در افغانستان بازی می نماید. اما رئیس جمهور جدید این کشور گفته است که بعد از سال 2014 میلادی پایگاه "ماناس" بسته خواهد شد.

فرستاده ویژه مسایل خاورمیانه چین خواستار تسریع روند حل سیاسی سوریه شد
2012-12-08 20:25:58
وو سی کیه فرستاده ویژه چین در باره مسایل خاورمیانه روز جمعه هفتم دسامبر در منامه پایتخت بحرین از جمعه بین المللی دعوت کرد که با اصرار و تسریع ...




روند حل سیاسی مسایل سوریه، انتقالی سیاسی به رهبری مردم در سوریه را تحقق دهد.

این مقام چینی تشریح کرد که تاثیرات سرایت مسایل سوریه به منطقه شدت می یابد که مخاطرات پنهانی بزرگی برای امنیت منطقه و حتی جهان ایجاد می کند. جامعه بین المللی باید ضمن اصرار و پیشبرد مسیر درست حل مسایل سوریه، هماهنگی با تلاش های میاجی گری لخدر ابراهمی فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه کشورهای عرب درباره مسایل سوریه و اجرای توافق نظر جامعه بین المللی درباره حل صلح آمیز بحران سوریه و برقراری اتش بس، گفت و گو را هرچه زودتر برگزار کند.

وی افزود که چین به طور عالی به وضعیت انساندوستانه در سوریه توجه می کند و کمک های نقدی و کالاهای انساندوستانه را در اختیار مردم سوریه قرار گذاشته و می گذارد.
 

حمله شورشیان مسلح به پوسته پولیس در پاکستان 9 کشته برجای گذاشت
10.12.2012, 12:05
عکس: EPA
به گزارش منابع خبری، به نقل از مامورین امنیتی محلی پاکستان، روز دوشنبه در نتیجه حمله شورشیان مسلح به یک پسته پولیس د...


ر شهر بانو واقع در شمال غرب پاکستان دست کم نه نفر کشته شدند. براساس گزارش های منتشر شده، شورشیان مسلح در این حمله از سلاح های سبک و نارنجک دستی استفاده نموده و با ماموران پولیس درگیر شده اند .
در جریان درگیری مسلحانه بین مهاجمان و ماموران پولیس ، سه پولیس و اکثر مهاجمان به همراه دو تروریست انتحاری کشته اند. مسئولیت این حمله مسلحانه را سازمان تروریستی "القاعده" به عهده گرفته است