Thursday, 29 November 2012

در جهان, سياست, اسيا, مقالات

بازدید پوتین از ترکیه ساده نخواهد بود

29.11.2012, 17:59




владимир Путин Реджеп Тайип Эрдоган Путин
عکس: EPA
طبق اطلاعات رسانه های روسیه، رئیس جمهور ولادیمیر پوتین جدول زمانی بازدیدهای بین المللی خود تا اواخر سال تصویب نموده است. در درجه اول تاریخ – 3 دسمبر – بازدید از استانبول قرار دارد. ابتدا او این بازدید را از تاریخ 14 تا 15 اکتوبر پلان نموده بود، ولی طوریکه منابع اگاه عقیده دارند، این بازدید به خاطر به تعویق انداخته شد که در باره یک عده مسایل مهم دوجانبه و منطقوی توافق حاصل شده نتوانست. حالا وضع از چه قرار است؟ این سوال را ما از سیاست دان ستانیسلاف تراسوف پرسیدیم. موصوف چنین پاسخ داد: " اخرین ملاقات شخصی ولادیمیر پوتین با رجب طیب ایردوغان در ماه جولای در مسکو صورت گرفت. انگاه طرفین یکبار دیگر بر خصوصیت ستراتیژیک مناسبات تاکید کردند و به افزایش دوران کالا تا 35 میلیارد دالر اشاره نمودند و همچنان نیت شان را در باره افزایش دوران کالا تا 100 – 150 میلیارد دالر در سال ابراز داشتند. از همینرو حالا نیز در ملاقات استانبول توجه اساسی بر مسایل انرژی و همکاری های متقابل تجارتی – اقتصادی متمرکز خواهد شد. انهم در صورتیکه به اثر مساعی ترکیه پروسه مذاکرات در باره احداث خط لوله گاز «جریان جنوی» تکمیل گردید و کار ساختمان لوله گاز اغاز شده است".
ولی احتمالاً رهبران دو کشور مسایل حاد منطقوی، بشمول بحران سوریه را نیز مورد بحث قرار خواهند داد. در تابستان ایردوغان در مسکو در این باره اظهار نظر نمود، تا میکانیزم که در توافقات ژینیو تسجیل شده و از طرف اعضای شورای امنیت و ترکیه امضا شده، فعال گردد. ولی در نتیجه پارلمان ترکیه مجوز یک ساله در باره انجام عملیات نظامی در سوریه صادر نمود. بعداز این بین رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و صدراعظم رجب طیب ایردوغان چند بار صحب تیلفونی صورت گرفت که انها به مسایل حاد منطقوی مربوط بودند. در روزهای اخیر مسکو و انقره در باره استقرار راکت های «پیترییوت» در سرحد ترکیه – سوریه سخنان حاد تبادله کردند. پس به این ترتیب میتوان پیشبینی کرد که این بار بازدید ولادیمیر پوتین از انقره ساده نخواهد بود.
به عقیده مسعود خاکی چاشینه پروفیسور ترکی، روسیه و ترکیه، باوجود برخوردهای متفاوت، تا هنوز توانایی دستیابی بر مصالحه در باره سوریه را حفظ نموده اند. به عقیده روزنامه «حریت» ترکیه " در صورت اختلاف نظر در باره مساله امنیت در منطقه، مسکو و انقره قصد شان را در باره قربانی نکردن پوتنسیال اندخته شده بعد از «جنگ سر» نشان میدهند. با این نقطه نظر مصطفی کورداش مدیر مسوول «روزنامه ملی» نیز موافق می باشد. او می نویسد که پیچیده شدن مناسبات روسیه و ترکیه میتواند توازان جهانی و منطقوی قوا را برهم بزند. از همینرو، به قول موصوف، باید هرانچه ممکن است انجام داد، تا تمام موانع بالقوه موجود بر سر راه همکاری در حال توسع دو کشور از میان برداشته شوند.
در واقعیت امر، روسیه اولین شریک تجارتی ترکیه و ترکیه – چهارمین شریک تجارتی روسیه می باشد. و این وضع توجه جدی زیادی را مطالبه میکند.

چین: در مقابل هیچ فشار خارجی عقب نشینی نمی کنیم


وزارت دفاع چین: با حفظ قاطعانه حق حاکمیت ملی در مقابل هیچ فشار خارجی عقب نشینی نمی کنیم
2012-11-29 18:53:54
گن یان شن، سخنگوی وزارت دفاع چین بیست و نهم نوامبر در پکن گفت: هدف از ساختن کشور قوی دریایی چین افزایش توانایی عمرانی کردن منافع د...
ر
یایی، گسترش اقتصاد دریایی، حفظ حق و منافع دریایی ملی و تضمین پیشرفت پایدار اقتصادی و اجتماعی است و به دنبال حل مشکلات با استفاده از نیروی زور و تهدید نیست.

وی تاکید کرد: چین قاطعانه از حق حاکمیت، امنیت و منافع پیشرفت خود دفاع می کند و در مقابل هیچ کدام از فشارهای خارجی عقب نشینی نمی کند.

سخنگوی وزارت دفاع چین در کنفرانس خبری هفتگی روز پنج شنبه این موضوع را عنوان کرد.

وی تاکید کرد: حفظ حق حاکمیت و منافع بخشی از مشروعیت ملی است و تندروی در مقابل کشورهای خارجی به حساب نمی آید.

گن یان شن توضیح داد: چین پیوسته طرفدار حل اختلاف ها به روش صلح آمیز بوده و مخالف استفاده از نیروی سلاح و یا تهدید با استفاده از نیروی زور است.

وی بار دیگر اعلام کرد: ارتش چین در آینده، برنامه اقیانوس هماهنگ را پیشنهاد و اجرا می کند و منشور سازمان ملل، کنوانسیون دریایی سازمان ملل و اصول روابط بین المللی دیگر را نیز رعایت می کند و در عین حال فعالانه در گفت و گو و همکاری بین المللی دریایی شرکت می کند.

سخنگوی وزارت دفاع چین افزود: چین به این ترتیب قصد دارد به اتفاق ارتش کشورهای دیگر به صورت مشترک امنیت دریایی را حفظ کند

شورشیان سوریه درجریان چند هفته 40 دستگاه راکت زمین به هوا را بدست آورده اند

29.11.2012, 16:47
27.02.2004 оружие стингер ПЗРК
عکس: EPA
روز نامه واشنگتن پست مینوسد که شورشیان سوریه در جریان چند هفته اخیر 40 دستگاه سیار راکت دافع هوا را بدست آورده اند که یک تعداد آنها از طریق قطر به ترکیه وبعداً به شورشیان سوریه تحویل گردیده است. اما مسلح ساختن شورشیان با راکت دافع هوا سیار همسایگان سوریه, غرب وحتی امریکا را ناراحت ساخته است. آنها هراس دارند که این راکت ها به دست تروریست ها خواهد افتاد و از آن علیه طیارات ملکی استفاده خواهند کرد. واشنگتن پست مینوسد که این راکت ها خاطرات زشت را از خود بجا خواهد گذاشت.

Wednesday, 28 November 2012

جبهه ملی افغانستان دعوت ارگ را رد کرد

جبهه ملی افغانستان دعوت ارگ را رد کرد
چهارشنبه, 28 نوامبر 2012 12:00
جبهه ملی

اخیرآ ارگ ریاست جمهوری با هیئت رهبری جبهه ملی افغانستان تماس گرفته و رهبران این جبهه را دعوت نموده تا جهت گفتگو روی مسایل مربوط به انتخابات، به مجلسی در ارگ حضور یابند.این دعوت در شرایطی صورت گرفته است که حکومت افغانستان در عملکرد خود هیچ نوع احترام به تصامیم احزاب سیاسی و جامعه مدنی افغانستان را بازتاب نداده است.
...

بطور مثال حکومت طرح کمیسیون مستقل انتخابات را برای قانون انتخابات که در آن تغیر نظام انتخاباتی مطرح شده بود رد کرده است، مصوبه ولسی جرگه را در باره قانون تشکیل و صلاحیت های کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی نیز به چالش کشیده و حضور دو عضو بین المللی در این کمیسیون را نفی کرده است. همچنان تا اکنون هیچ گام مؤثر را در جهت جلوگیری از تکرار تقلبات و تخطی های فاحش گذشته‌ در انتخابات، بر نداشته است.

به همین علت جبهه ملی افغانستان دعوت ارگ ریاست جمهوری برای مذاکره را صادقانه ندانسته در آن اشتراک ننمود.جبهه ملی افغانستان در حالی که بار دیگر بر پابندی خود به منشور دموکراسی و اصول همکاری احزاب ائتلاف های سیاسی و نهاد های جامعه مدنی تأکید می‌ورزد، اشتراک خویش در چنین مذاکرات با حکومت را مشروط به برداشتن گامهای عملی همچون توشیح قانون تصویب شده در ولسی جرگه، ارسال فوری طرح قانون انتخابات به شورای ملی و اعلام تدابیر روشن برای عدم تکرار تقلبات گذشته در روند انتخابات می‌داند .

دفاع ازانتخابات شفاف، دفاع از حقوق حقه‌ی مردم افغانستان است و جبهه ملی در این راه کوتاهی نخواهد کرد. جبهه‌ ملی بار دیگر بر ضرورت اصلاحات بنیادی در نظام سیاسی ونظام انتخاباتی در کشور تأکید می‌نماید.

جبهه ملی افغانستان با آن که اجماع ملی را مناسب ترین راه برای بیرون رفت از بحران می‌داند، به این باور است که تلاش برای شکل دهی اجماع در حمایت از دستگاه فاسد و ناتوان کنونی، در حقیقت قرار گرفتن در خدمت توجیه حکومت برای تداوم قدرت خواهد بود و ضمن این که کشور را از مسیر درست توسعه باز خواهد داشت کمکی به بیرون رفت از بحران کنونی نخواهد کرد.
8 قوس 139

اخبار, در جهان, سياست

جرمنی تصویر بدبینامهء را در مورد امنیت افغانستان ارایه می کند
07.09.1391
اردوی ملی افغانستان، تا هنوز نیرو های شورشیان مسلح در افغانستان فعال اند.

در گزارش گفته شده است:
صلح پایدار در افغانستان زمانی تامین شده می تواند که در پروسهء م...
صالحه در آن کشور پیشرفت صورت گیرد، کاری که تا هنوز نشده است.

در این گزارش مسالهء حملات از بین نیرو های امنیتی افغانستان بر همکاران بین المللی شان یک نکتهء قابل نگرانی خوانده شده است که در اثر اینگونه حملات در سال جاری میلادی حدود پنجاه تن از پرسونل نیرو های بین المللی کشته شده اند.

در گزارش تازهء حکومت جرمنی گفته شده، گرچه تعداد اینگونه رویداد های امنیتی کاهش یافته است، اما جرمنی این تهدید را جداً قابل نگرانی می داند.

قرار است این گزارش تازهء چهل و هشت صفحه یی به روز چهارشنبه از جانب کابینهء آلمان تایید و به پارلمان آن کشور ارایه شود.

جرمنی می خواهد تا پایان سال 2016 میلادی همه ساله حدود 430 ملیون ایرو با افغانستان مساعدت کند.

جرمنی همچنان حدود 150 ملیون ایرو اضافی را برای تامین مصارف نیرو های امنیتی افغانستان نیز کمک خواهد کرد
 
 
مدافعین حقوق بشر پنتاګون را به محکمه میکشند

 28.11.2012, 11:06
عکس: EPA
اتحادیه مبارزه بخاطر آزادی مدنی امریکا نیت دارد از حقوق زنان حین خدمت در جزوتام های محاربوی نظامی در محکمه دفاع کند. اکنون یک سلسله ...
محدودیت های در مقابل زنان وجود دارد. بطور مثال آنها را در خدمت به جزوتامهای پیاده، توپچی، قوای زره دار و جزوتام های خاص سوق نمیکنند. اما در عراق و افغانستان که خط جنګ معلوم نیست، زنان در وظایف محاربوی شرکت مینمایند. به ګفته الیزابت ګیل یکتن از حقوقدانان این اتحادیه : قرار است این سازمان به محکمه سانفرانسیسکو عارض ګردد که سیاست فعلی پنتاګون در مقابل زنان قوای مسلح مطابق قانون اساسی نیست. بناْ تقاضا میګردد تا پننتاګون این دستور العمل خود را ملغا نماید.
در مصر تظاهرات علیه مرسی اوج ګرفته است

عکس: EPA
در مصر تظاهرات علیه فرمان ګسترش سلاحیت رییس جمهور مرسی اوج ګرفته است. ده ها هزار تظاهرکنندګان با ایجاد اردوګاه از خیمه ها شب ګذشت را در میدان تحریر سپری نمود...
ند. اکثر انها اظهار داشته اند تا وقتیکه این فرمان لغو نګردد از میدان تحریر دور نمیشوند. روز سه شنبه پولیس غرض پرګنده نمودن تطاهر کننده ګان از ګاز اشک آور استفاده کرد. دو نفر به قتل رسید و ده تن جراحت برداشتند. در سایر شهر های مصر نیز تظاهرات جریان دارد. در بعضی از شهر ها تظاهرکنندګان دفاتر اخوان المسلمین را مورد حمله قرار دادند. رسانه های خبری اطلاع میدهد که در بی نظمی ها از سلاح ناریه نیز استفاده میګدد
 

Tuesday, 27 November 2012

اراده ای از جانب حکومت برای انتخابات وجود ندارد

اراده ای از جانب حکومت برای انتخابات وجود ندارد
سه‌شنبه, 27 نوامبر 2012 06:52
دکتر سردار محمد رحیمی

نهادهای ناظر، گروه‌ها و احزاب سیاسی عملا به این نتیجه رسیده اند که حکومت اراده ای برای برگزرای انتخابات شفاف و عادلانه در سال 2014 را ندارد.قدامات حکومت در طول چندماه گذشته مبنی بر ایجاد موانع در مسیر تصویب قانون تشکیل و صلاحیت های کمیسیون مستقل انتخابات و نیز نفرستادن قانون انتخابات به مجلس نمایندگان، مبهم بودن اوضاع امنیتی و مخالفت با حضور دو عضو بین المللی در کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی همه و همه نشان می‌دهد که واقعا حکومت میل چندانی برای برگزرای انتخابات شفاف و عادلانه ن ندارد.


این در حالیست که جریان‌های سیاسی و بخصوص شورای همکاری احزاب و ائتلاف های سیاسی هنوز راهبرد مشخصی برای عبور از وضعیت کنونی نسنجیده اند.

در حالی که مساعی کلانی برای بازگرداندن حکومت به مسیری که باید در آن قرار گیرد هنوز بوجود نیامده است. به نظر می‌ رسد تلاش های گسترده ای از جانب نهادها و جامعه مدنی افغانستان به شمول احزاب و گروههای سیاسی باید برای بیرون رفت از وضعیت کنونی فراهم گردد.

وقتی حکومت ها در مقابل قانون بی اعتنایی نشان می‌دهند مردم و نهادهای مدنی نیز باید تلاش نمایند با نافرمانی مدنی و جلب مساعی بین المللی تلاش های خود را برای بازگشت حکومت به مسیر اعتدال و قانون را فراهم سازند. در این راستا نقش قوه مقننه و احزاب کلان سیاسی که در شورای همکاری احزاب گردهم آمده اند، بسیار برجسته به نظر می‌رسد.

قوه مقننه باید تلاش های نهایی خود رابرای وادار ساختن حکومت به ارسال قانون انتخابات به مجلس نمایندگان داشته باشد یا این که به سرعت ابتکار عمل را در ارائه طرح اعضا روی دست گیرد. هر چند نباید از انشقاق و دو دستگی پارلمان غافل ماند. همچنین مجلس نمیاندگان می‌تواند با تصویب مجدد قانون تشکیل و صلاحیت کمیسیون مستقل انتخابات، با دوسوم اعضا زمینه تصویب این قانون را مجددا در مساعی مشترک با مجلس سنا به انجام رسانند.

از سوی دیگر احزاب و جریانهای سیاسی باید مساعی مشترک خود را در همکاری با یکدیگر و نشست های دو یا چند جانبه با نمایندگی های سیاسی کشورهای دوست و همکار افغانستان برای وادار ساختن حکومت به پذیرش حقوق اساسی اتباع و رعایت معیارهای روندهای قانونی اقدام عاجل نمایند.

چنانچه دورنمای برگزرای انتخابات شفاف وقانونی در افغانستان در سال 2014 هر روز با اقدامات حکومت کمرنگتر گردد زمینه ناامیدی و تنش های سیاسی در کشور قوت خواهد گرفت.

شکاف های اجتماعی در افغانستان فقط در پرتو حکومت داری سالم و عدالت اجتماعی قابل حل خواهد بود و چنانچه انتخابات به عنوان یک مکانیزم قابل قبول برای جابجایی و تبدیل قدرت شکل نگیرد، طبیعتا پاسخگوی تنش ها و مشکلات ناشی از آن، حکومتی است که بر تداوم قدرت خود از طریق غیر قانونی تلاش خواهد نمود.

حکومت افغانستان باید برای مردم افغانستان نشان دهد که تمام تلاش خود رابرای برگزرای انتخابات شفاف و عادلانه به کار خواهد بست در غیر اینصورت مردم توانایی پذیرش شرایطی ناگوار را در فردای خروج جامعه جهانی از افغانستان با روندی نامطلوبی که حکومت پیشه کرده است نخواهند داشت.

انجیران ساختمانی روسيه به افغانستان برمیگردند

انجیران ساختمانی روسيه به افغانستان برمیگردند

  اوديو, در جهان, بازسازی اقتصاد افغانستان و مشکلات همراه این پروسه, اقتصاد
27.11.2012, 13:10
بیش از چهار دهه قبل در زبان های ملل ساکن افغانستان کلمه «میکروریون» بوجود امد. این مس...
اله به فعال شدن اولین پروژه بزرگ همکاری های اقتصادی شوروی – افغان – فابریکه خانه سازی کابل، مربوط بود.

طوریکه باشندگان کهن سال کابل به خاطر دارند، ابتدا اولین اپارتمان های چند طبقه یی مورد پسند مردم قرار نگرفتند و مردم که اپارتمان ها دریافت میکردند با دودلی به خانه های نو میرفتند. بسیاری ها زندگی را بدون باغچه معمول که به ان عادت کرده بودند، تصور کرده نمی توانستند. بسیاری ها از این خوش نبودند که اپارتمان ها بدون سمت گیری به مکه طراحی شده بودند. انها می گفتند که چگونه میتوان در اپارتمان نماز ادا کرد که در ان تشناب وجود دارد.

ولی به بسیار زودی عقیده مردم تغییر کرد و چهره پایتخت نیز عوض شد. تا به حال میکروریون ها باوجود عمر زیاد انها، یکی از مسترح ترین خانه ها در کابل محسوب میشوند.

در فابریکه خانه سازی کابل در زمانش بیش از سه هزار کارگر مصروف کار بودند. به کمک ان برعلاوه اپارتمان های مسکونی موسسات بزرگ مانند پوهنتون پولی تخنیک کابل، انستیتوت طب جلال اباد و بسیاری پروژه های دیگر اعمار گردیده اند. بعد از خروج نیروهای شوروی کار فابریکه خانه سازی متوقف شد. در سال 2008 این فابریکه یکبار دیگر فعال گردید و فعلاً به اندازه یک دهم ظرفیت مطروحه خود کار میکند.
در سال روان در باره راه اندازی مجدد همکاری روسیه – افغانستان و اعمار کتلوی اپارتمان های مسکونی در اولین جلسه کمیسیون بین الحکومتی صحبت به میان امد. وزارت خانه ها و ادارات دولتی افغانستان به صفت سفارش دهنده وارد عمل شدند. حالا باید اجاره داران روسی پیدا میشند. ولی حاجی نادرشاه رئیس مرکز تجارتی افغان در مصاحبه با رادیوی «صدای روسیه» گفت که این کار نیز انجام شده است.

ثبت صدا

بازگشت متخصصین کمپنی های ساختمانی روسیه به افغانستان با گذشت زمان مشکل مسکن را در افغانستان کاهش خواهند داد. بسیاری افغانان امروز حتی خرید اپارتمان ارزان را در خانه های نو اعمار شده از طرف کمپنی های خصوصی تصور کرده نمی توانند. مسکن که به مساعدت روسیه اعمار خواهد شد، نه تنها با کیفیت، بلکه ارزان قیمت خواهد بود و علت ان تضمینات دولتی است.
ثبت صدا
تضمینات نه تنها شکل مالی خواهند داشت. جانب افغان به روسیه تضمینات جدی امنیتی میدهد. این کار به گفته حاجی نادرشاه، نقش مهم را در انجام مذاکرات ایفا نموده است.
VOR

Monday, 26 November 2012

زخونِ من به دستت جام تاکی

کلّه های خام
...
زخونِ من به دستت جام تاکی
رفیقِ دشنه ودشنام تاکی
جهانی پخته ای مغز مَحبت
...
اسیرِ کلّه های خام تاکی
…..
صدای زنگ
….
نویدِ سنگ می‌آید به گوشم
چه بد آهنگ می‌آید به گوشم
به جای صیقلِ آیینه ای عشق
صدای زنگ می‌آید بگوشم
….
فکر سیاهی
...
جهالت جلوه هارا تاب داده
دوچشم هوش مارا خواب داده
برای رویشِ فکرِسیاهی
ضمیرِ رنگ و بورا آب داده
…...
رسوایی دانش
...
دوچشمش را تعصب واکشیده
علیهِ قامتِ فردا کشیده
تماشا کن که رسوایی دانش
سراز آنسوی بالاها کشیده
…...
گداوگشنه
...
به دستِ غفلتِ ما دشنه تا کی
به خونِ زندگانی تشنه تا کی
به هردر ازپی کسبِ جنایت
نگاهِ دل گدا وگُشنه تاکی

نورالله وثوق
...
دوشنبه
ششم آذر / قوس/ هزار وسه صد ونود ویک خورشیدی




برکناری مدیر «مقدس» سی آی ای

برکناری مدیر «مقدس» سی آی ای
Tag cloud: در جهان, سياست, مقالات
12.11.2012, 20:55
© : Collage Voice of Russia
مسکو ۲۰:۵۵ دوشنبه ۲۲ عقرب ۱۳۹۱ / ۱۲ نومبر ۲۰۱۲
نتخاب باراک اوباما تازه به پایان رسید که او در یک جنجال، مدیر سازمان سیا – ژنرا...
ل
دیوید پطرئوس را از دست داد. 11 نوامبر ژنرال پس از آشکار شدن خبر اینکه به همسرش خیانت کرده است استعفا داد. رئیس جمهور استعفای او را پذیرفت. اما این به معنای آن نیست که « پرونده پطرئوس» بسته شده است. این پرونده تازه باز شده است و دردسر اضافی برای اوباما خواهد بود. حال، مقیاس « میگرن ریاست جمهوری» به بازرسی کنگره بستگی خواهد داشت.

نمایندگان دفتر ریاست جممهوری برای روز سه شنبه، 13 ماه نوامبر به کنگره فراخوانده شدند تا به توضیح وضعیت امور گوش کنند. زیرا همه چیز زیاده از حد مشکوک به نظر می رسد. در کنگره می خواهند بدانند که آیا دفتر ریاست جمهوری عمداً استعفای ژنرال تا پایان انتخابات ششم ماه نوامبر را آشکار نساخته است. بر همگان معلوم است که بروز جنجال در آستانه رأی گیری می توانست نتیجه عکس داشته باشد و بعید بود که باراک اوباما بتواند دوباره وارد کاخ سفید بشود.

بدون اقدامات اداری در اینجا کارها پیش نمی رفت. آندری سیدوروف تحلیلگر دانشکده سیاست جهانی دانشگاه دولتی مسکو در اینباره گفت: البته افشای این وضع در دوره مبارزه ماقبل انتخاباتی ، نقش بدی برای باراک اوباما بازی می کرد. تا حدودی این موضوع بر نتایج انتخابات تأثیر می گذاشت. آمریکایی ها توجه زیادی به پیوند زناشویی مبذول می دارند و روابط خانوادگی برای آنها مهم است. مخفی نگه داشتن این خبر به احتمال زیاد با اوضاع سیاسی عمومی در کشور در ارتباط بوده است.

معمولاً دفتر فدرال بازرسی آمریکا در باره اینکه بازرسی ها در رابطه با شخصی که در چنین مقام عالی کار می کند، جریان دارد، باید به اطلاع رهبری عالی کشور رسانده شود. در جنجال کنونی، سوال اصلی مشخص است: رئیس جمهور از چه چیزی باخبر بود و کی از این موضوع مطلع شد؟ اگر کاخ سفید واقعاً این پرونده را در جریان نیانداخته باشد ، این موضوع به معنای پنهان کردن حقیقت از کنگره است. چنین چیزی در آمریکا می تواند به سلب صلاحیت بیانجامد.

«سقوط» پطرئوس به چنین دلیل عادی ( اگر البته دلیل جدی تری در پشت آن قرار نداشته باشد) ، این یک ضربه به حساب می آید. موضوع از این قرار است که پطرئوس را در آمریکا تا 11 ماه نوامبر حتی « قدیس» می نامیدند. روزنامه ها او را نظریه پرداز بزرگ، طراح پیروزی در عراق و افغانستان می نامیدند. او را حتی به عنوان نامزد ریاست جمهوری سال 2016 میلادی معرفی کردند.

افراد شرور می گویند که پطرئوس، ارتقای حرفه ای خود به عنوان یک نظامی را مدیون زنش است. این افسر جوان در آکادمی نظامی در « وست-پوینت» در سال 1974 میلادی با هولی نولتون – دختر رئیس آکادمی ، ژنرال ویلیام نولتون ازدواج کرد

 


کی ها و چرا در سوریه میجنگند

کی ها و چرا در سوریه میجنگند
Tag cloud: سياست, شرق نزديک, مقالات
23.11.2012, 18:19
نماینده دولت سوریه در سازمان ملل متحد لست 143 افراد مسلح کشته شده خارجی را که با مخالفین علیه دولت سوریه میجننگند به شورای امنیت ملل متحد تسلیم نموده است که ...
اتباع افغانی، عربستان سعودی, قطر، لیبیا، ترکی و سایر کشور ها میباشند. در ماه گذشته لست 108 اتباع خارجی مسلح را که در جریان نبرد های سوریه کشته شده بودند، نیز به شورای امنیت ارائه نموده بود.

اگر 10/1 قسمت اعمال این خارجی ها مسلح که در سوریه انجام میدهند، در مقابل یک کشور غربی انجام بدهند، این کشور را تحت حملات تروریزیم بین المللی اعلان میکنند. چه بسا معلوم است که در بین افراد مخالف دولت سوریه هواخواهان لیبرال دموکرات نه، بلکه اشخاص دیگر شعار میدهند.

غرب از این اشخاص حمایت میکند. چرا؟ در این مورد مبصر سیاسی افگینی ارمولائف میگوید:

- در سوریه ملیشه های لیبیای میجنگند. آنها اشخاص مجهز و خوب تربیه شده میباشند. در رشته های انفجار واستعمال اسلحه سقیل مهارت دارند. یکی از آنها در این مورد میگوید که در سوریه هزاران افراد مسلح اجیر خارجی میآیند. این مصاحبه وی در ماه اوگست صورتگ رفته وحالا معلوم نیست که آیا او زنده است یاخیر. اعزام افراد مسلح اجیر در سوریه به بسیار سادگی صورت میگرد. واین پروسه از خارج رهبری میگردد. امروز موضوع بحث استعمار است. اروپائی ها خوب فهمیده اند که باید یکی را علیه دیگر به تفرقه بیاندازند تا خود شان در این درگیریها بهره مند شوند. آنها از شیوه تفرقه بیانداز و حکومت کن، استفاده میکنند. غربی ها آتش میاندازند وبعداً هر قدرت که از آنها پشتیبانی کرد، از همان نیرو حمایت میکنند. اندری گروزین متخصیص روسی در این مورد ابراز نطر نموده میگوید:

در قرن گذشته اجیران مسلح را از طریق نیروهای سوم به وزرات دفاع ویا استخبارات این و یا آن کشور استخدام مینمودند. امروز تشخیص استخدامگر افراد مسلح اجیر غیر ممکن است. زیرا کمپنی های خاص محافظین، سازمانهای غیر دولتی بوجود آمده است که خود شان اکملات این افراد را میکنند.

باآن هم میتوان گفت؛ بطور مثال در سوریه, غربی ها از افراد مسلح اجیر برای حل وظایف منطقوی و جیو سیاسی خود استفاده میکند. این افراد از کشو رهای افغانستان، عراق، لیبیا، مصر و بعضی کشور ها دیگر میباشند که وضع کشور ایشان از فیض مداخله کشور های غربی برهم خورده است.این روند به خصوص برای شرق نزدیک بسیار خطر ناک میباشد. زیر غرب به پرورشگاه این گرگ های نظامی مبدل شده اند که در مقابل پول حاظر هستند در هر گوشه دنیا بجنگند.
VOR


پاکستان زیر عنوان مذاکرات صلح باج می‌گیرد

پاکستان زیر عنوان مذاکرات صلح باج می‌گیرد
سه‌شنبه, 13 نوامبر 2012 07:41
مبصر سیاسی

سفیر پاکستان، در کابل خطاب به ایالات متحده گفته است که از شوروی عبرت بگیرید و با شبه نظامیان طالب ستیزه نکنید. او گفته است که با آن‌که دولت افغانستان از دو سال بدین‌سو با روند گفت‌وگوهای صلح را راه انداخته است، اما هنوز هم گروه‌ها و افراد مهمی ‌وجود دارند که با مذاکرات صلح مخالف اند و این موضوع گفت‌و گوهای صلح را با بن‌بست مواجه ساخته است.
او هم‌چنان بیان کرده که ما تلاش داریم تا تمام مخالفان دولت افغانستان را به گفت‌وگو تشویق کنیم، اما کشتار رهبران این گروه‌ها باعث می‌شود که مشکل خلق گردد. او از شوروی سابق مثال داده است که به رغم کشتار دو ملیون انسان، مخالفانش تضعیف نشد و او چنین تجربه‌یی را در مورد ایالات متحده و مخالفان مسلح افغانستان نیز صادق دانسته است.

حرف سفیر پاکستان چیز جدیدی نیست. از روزی که گفت‌وگوهای صلح به راه انداخته شده است، پاکستان لفظاً چنین موقفی داشته، اما هیچ‌گاهی به آن عمل نکرده است. اکنون در افغانستان، یکی از باورهای عمومی دربارۀ پاکستان ‌این است که سازمان استخباراتی پاکستان، همه کارۀ گروه‌های تندرو در منطقه است. اگر پاکستان ارادۀ واقعی داشته باشد، جنگ در افغانستان تمام است. اما مساله این است که پاکستان هیچ وقت در گفته‌هایش صادق نیست. بنابراین، حرف‌های سفیر پاکستان عملی را در پی نخواهد داشت. آن چیزی که این‌بار در گفته‌های مقامات پاکستانی دیده می‌شود، نوعی هشدار است که ما را بر این گمان می‌اندازد؛ پاکستان بیشتر از آن‌چه را که تا کنون دریافته از ایالات متحده مطالبه دارد و همۀ این حرف‌ها بر دور همین باج‌گیری می‌چرخد.

این باج‌گیری از آن‌جا روشن است که سفیر پاکستان، مخالفان مسلح را به عنوان گروه‌های ذیحق مطرح می‌سازد و ایالات متحده را هشدار می‌دهد که باید با آن گفت‌وگو کند، نه این که رهبران آنان را بکشد.

بحث ما این است که در چنین یک معامله‌یی، یک‌طرف پاکستان است و یک طرف ایالات متحده، مردم افغانستان به هیچ‌وجه در این معامله شامل نیستند. حتا سفیر پاکستان به صراحت می‌گوید که هنوز گروه‌هایی وجود دارند که با مذاکرات صلح، برخی از افراد مهم و گروه‌های مطرح مخالف اند. این موضوع حقیقت دارد، چرا که ما هم می‌گوییم که مذاکره با مردم و نماینده‌گان آنان صورت بگیرد. نه این‌که میان ایالات متحده و پاکستان، و دولت افغانستان هم نقش کتلست را در این میانه داشته باشد.

ما اگر مخالف با روند فعلی گفت‌وگوهای صلح هستیم، برای این است که چنین ابهاماتی در مساله وجود دارد و الا امر صلح یک امر خیر است.

روی همین موضوع در پارلمان کشور هم بحث صورت گرفته، طوری که نماینده‌گان مردم گفته اند، شورای عالی صلح تنها مسوول به جا آوردن شرط و شرایط پاکستان است و پاکستان هم از این وضعیت استفاده کرده و خواسته‌هایش را از طریق حکومت افغانستان و شورای عالی صلح، بر ایالات متحده تطبیق می‌کند. دقیقاً اکثریت مردم افغانستان چنین برداشتی را داشته و با روند کنونی گفت‌وگوهای صلح موافق نیستند.

در حال حاضر که شورای عالی صلح به پاکستان سفری دارد و در نظر دارد با رهبران طالبان در این خصوص مذاکره کنند، اما نتیجۀ این مذاکرات از همین اکنون روشن است که به مسیر درستی نخواهد انجامید و جز اتلاف وقت و امتیاز قایل شدن به پاکستان چیز دیگری نخواهد داشت.

به نظر می‌رسد که سفیر پاکستان با ابراز چنین صحبت‌هایی می‌خواهد تا ماشین جنگ علیه طالبان را متوقف سازد، این‌که طالبان در این مذاکرات خواسته‌های معینی از دولت افغانستان دارند، منفعت پاکستان را هم شامل می‌شود. در صورتی که نتیجۀ مثبتی به دست نیاید، طالبان وقت کافی برای تجدید قوا ذخیره کرده‌اند و پاکستان هم یک امتیاز برای نشان دادن تلاش‌هایش در ایجاد صلح، کسب کرده است. افزون بر آن، امتیازهای دیگر نزد ایالات متحده هم دارد که بسته‌گی به پیش‌رفت گفت‌وگوهای صلح است.

از این‌رو، دریافت ما این است که ادامۀ این مذاکرات تنها و تنها برای پاکستان سود خواهد داشت و حکومت افغانستان تنها بازیچۀ میدان و مردم نیز بازندۀ اصلی اند. این بازی هر قدر پیش برود به همان اندازه پیچیده و به همان قدر زیان بیشتری برای مردم خواهد داشت.



Saturday, 24 November 2012

کرزی هم مجرمان را اعدام می‌کند و هم آزاد

کرزی هم مجرمان را اعدام می‌کند و هم آزاد
چهارشنبه, 21 نوامبر 2012 07:59
مبصر سیاسی

دو روز پیش رییس جمهور کرزی حکم اجرای اعدام شانزده تن زندانی را- که در دادگاه‌های سه گانۀ افغانستان محکوم به اعدام شده بودند - صادر کرد، گزارش‌های رسیده نشان می‌دهند که حکم هشت تن از آنان اجرا شده است.این افراد به جرم آدم‌ربایی، تجاوز جنسی به کودکان و قتل محکوم شده بودند که گفته می‌شود تعداد بیشتر از این، انتظار اجرای حکم‌شان را می‌کشند.

از آغاز حکومت جدید تا کنون یکی از شدیدترین انتقادها بر حکومت آقای کرزی عملی نشدن حکم مجازات بر مجرمانی بوده که شنیع‌ترین اعمال را انجام داده اند اما بنابر مسایلی، کمتر به جزای اعمال‌شان رسیده اند.

هر چند این عمل حکومت، فی‌نفسه یک اقدام نیک است اما از این‌که تا کنون چند و چونی این اعدام‌ها علنی نشده است، قابل تردید است. بهتر بود که ابلاغ حکم این اعدام‌ها، به صورت عملی با دلایل مقنع به سمع مردم رسانده می‌شد و در کنار آن، نهادهای حقوق بشر و جامعۀ مدنی در جریان اجرای این حکم قرار می‌داشتند که چنین نشده است و هنوز شکایت نهادهای حقوق بشر پابرجاست.

سی سال جنگ در کشور شیرازۀ همه چیز را از هم گسسته و نیاز بود که حکومت قبل بر این دست به کار می‌شد. این که جرایم سازمان یافته هر روز بیش از پیش شدت می‌گیرد، نیز ریشه در سهل‌انگاری‌های حکومت دارد. آقای کرزی همواره به خاطر رعایت برخی از مسایل، از اجرای حکم قانون بر مجرمان طفره رفته و این سبب شده که امروز ما شاهد آمار بالایی در زمینۀ جرایم سازمان یافته باشیم.

درست است که حکومت شماری از مجرمان را به سزای اعمال شان رسانده است، اما به نظر ما همۀ مسأله این نیست. چون برای ما هنوز این نوع برخورد ابهام دارد. حکومت از یک سو، حکم اعدام مجرمانی - که محکوم به تجاوز بر کودکان و یا قتل و یا آدم ربایی اند- را صادر می‌کند اما از سوی دیگر با گروهی که به صورت زنجیره‌یی دست به کشتار مردم بی گناه می‌زنند، به بهانه‌ی صلح آن ها را رها می کند.

اگر قانون حکم می‌کند که هر قانون‌شکنی را باید مجازات کرد، پس چرا با برخی دیگری از این قانون‌شکنان دست دوستی داده می‌شود؟این عمل حکومت به مثابۀ بازی با قانون است. حکومت به خاطر این‌که پروسۀ گفت‌وگوهای صلح به ثمر بنشیند، همواره زندانیان و مجرمان طالب را رها می‌کند ولی از سوی دیگر، مجرمان و جنایت پیشه‌گان معمولی را اعدام.

ترس مردم، بیشتر از طالبان است تا مجرمان معمولی. طالبان هر موقعی که بخواهند می‌توانند جان مردم را بگیرند. اما حکومت بی‌توجه به چنین امری، ساده‌لوحانه زیر عنوان مذاکره همۀ آنان را رها می‌کند.در حالی که طالبان کوچک‌ترین وقعی را برای آقای کرزی نمی‌نهند؛ دست کم در تازه‌ترین مورد، این گروه صبح روز چهارشنبه به یک پایگاه نظامی ‌در محلۀ وزیراکبرخان حمله برده اند و دو مامور امنیتی افغانستان را به شهادت رسانده اند. سخن‌گوی طالبان گفته است که قرار بوده در این حمله، بیشتر از این کشته شود اما میسر نشده است.

این خود نشان می‌دهد که فکر رییس جمهور برای گفت‌وگوهای صلح، خوابی بیش نیست.ما بر این باوریم که طالبان در طول سال‌های گذشته همواره دست به کشتار مردم زده اند و بنابر حکم قانون، باید به دادگاه کشیده شوند، نه این‌که از زندان‌ها رها شوند. از این‌رو، نظر ما هم دربارۀ حکم اخیر رییس جمهور در پی صدور فرمان اجرای اعدام آن است که چنین عملی، گره کار را نمی‌گشاید و بیش از یک حرکت نمادین چیز دیگری نیست.

اگر جناب رییس جمهور در اجرای قانون صادق است، پس نباید دو پهلو بازی کند. او نباید شماری از مجرمان را اعدام کند و برخی دیگر را از زندان رها. این طرز برخورد بیشتر جامعه را دچار هرج و مرج می‌سازد و در نهایت قانون را مسخره.


طالبان آزاد شده چه شدند؟

طالبان آزاد شده چه شدند؟
چهارشنبه, 21 نوامبر 2012 07:55
ماندگار     
درحالی که شورای عالی صلح افغانستان از سرنوشت سران طالبان پس از آزادی از زندان‌های پاکستان، اظهار بی‌اطلاعی می‌کند، یک آگاه منطقه می‌گوید که افراد آزاد شده دوباره به صفوف طالبان پیوسته‌اند.پاکستان به دنبال سفر هیات شورای عالی صلح افغانستان به اسلام‌آباد، ۹ تن از سران و فرماندهان طالبان را از زندان آزاد کرد.
اما حالا گفته می‌شود شماری از افراد آزاد شده از زندان‌های پاکستان دوباره به صفوف طالبان پیوسته اند.احمد سعیدی آگاه مسایل منطقه می‌گوید، به جز انورالحق مجاهد که پس از آزادی به خانه‌اش بازگشته و دوتن دیگر که به دلیل تکمیل‌نبودن اسنادشان دوباره به زندان بازگردانیده شده اند، سایر طالبان آزاد شده، از زندان پاکستان به جای برگشت به خانه‌های شان، به طالبان پیوسته اند.

شورای عالی صلح هم تاکنون نمی‌داند که طالبان آزاد شده در کجا به سر می‌برند.یک عضو شورای عالی صلح ادعای احمد سعیدی را رد کرده می‌گوید، ما با طالبان آزاد شده تماسی نداشته‌ایم، زیرا زمانی‌که آنان آزاد شدند ما به کابل آمدیم؛ اما اینکه آنان به خانه‌های شان برگشتند یا جای دیگری رفته اند، هنوز مشخص نیست.احمد سعیدی آگاه مسایل منطقه با آنکه سفر هیات شورای عالی صلح به پاکستان را موثر عنوان می‌کند، می‌گوید سه تن از افراد آزاد شده که والیان ولایت‌های بغلان، کابل و ننگرهار طالبان بودند، پس از آزادی از زندان پاکستان، به طالبان پیوسته اند.او افزود، دو تن از افراد آزاد شده به دلیل اینکه اسناد آنان تکمیل نبوده، دوباره به زندان برده شده‌اند و تنها انورالحق مجاهد به خانة خود آمده است.

سعیدی تاکید کرد، مسالة مهم دیگر اینکه هیات شورای عالی صلح هیچگونه دیداری با زندانیان آزاد شده نداشته اند که این افراد چه‌کاره هستند و کی‌ها اند، بنابراین افراد آزاد شده ضمن اینکه با شورای عالی صلح دیدار نکردند، به خانه‌های شان نیز باز نگشته اند.این آگاه منطقه، سیاست پاکستان را سیاست موسمی و قابل تغییر عنوان کرده گفت، پاکستان فکر می‌کرد که پس از سال ۲۰۱۴ میدان برای آنان خالی خواهد ماند، اما اکنون که تعداد زیادی از نیروهای خارجی تا سال ۲۰۲۵ در افغانستان باقی خواهند ماند، می‌خواهد به نحوی در قضایای افغانستان شریک باشد.

اما عبدالحمید مبارز عضو شورای عالی صلح با رد این ادعاها می‌گوید، چند تن از طالبان دیروز از بند پاکستان آزاد شده اند؛ پس چطور ممکن است که چنین خبرهایی با این سرعت از پاکستان به افغانستان برسد؟او تاکید کرد، ما با طالبان آزاد شده تماسی نداشته‌ایم، زیرا زمانی‌که آنان آزاد شدند، ما به کابل آمدیم؛ اما اینکه آنان به خانه‌های شان برگشتند و یا جای دیگری رفتند، هنوز مشخص نیست.این عضو شورای عالی صلح همچنان گفت: «ما ادعا نداریم که (با رفتن به پاکستان) صددرصد موفق شده‌ایم؛ اما می‌توانیم بگوییم که برای رسیدن به صلح یک آغاز بسیار خوب بود.»

به گفتة مبارز، دست آورد ما در این سفر اعلامیه‌یی است که از طرف وزارت خارجة دو کشور صادر شده است و چون وزارت خارجة یک کشور، نماینده‌گی از دولت آن کشور می‌کند، بنابراین ما فکر می‌کنیم که ما به هدف خود بسیار نزدیک شده‌ایم.عارف رحمانی عضو مجلس نماینده‌گان می‌گوید، طالبان آزاد شده از بند پاکستان افراد خیلی مهم و کلیدی نیستند؛ بنابراین همان طوری که آمدن افرادی مانند وکیل احمد متوکل، ملا عبدالسلام ضعیف و سایر افراد کمکی به صلح نکرد، اشخاص تازه آزاد شده نیز به روند مذاکره و صلح کمکی نخواهد کرد.

به گفتة او، برای حل مسالة مذاکره با طالبان، باید از طریق راه‌های دیپلماتیک به پاکستان فشار آورده شود تا از حمایت طالبان، القاعده و حزب اسلامی دست برداشته و آنان را وادار به گفت‌وگو سازد.

به باور او، پروژة صلح یک خیالی بیش نیست، زیرا واقعیت‌های افغانستان یک چیزی است و مناسبات و سیاست خارجی افغانستان در قبال پاکستان چیزی دیگری؛ بنابراین شورای عالی صلح نمی‌تواند ما را به هدف اصلی که همانا صلح است، برساند.این عضو مجلس، سفر شورای عالی صلح به پاکستان را یک سفر بدون نتیجه عنوان کرده گفت، شاید پاکستان به این شورا چراغ سبزی نشان داده باشد؛ اما این کشور همواره خواهان یک حکومت ضعیف در افغانستان است؛ بنابراین چنین سفرهایی نمی‌تواند مشکل افغانستان را حل کند.

نظرات 

اخبار, در جهان, سياست

پیام جبهه ملی افغانستان به مناسبت دهم محرم
جمعه, 23 نوامبر 2012 19:06
جبهه ملی

بسم الله الرحمن الرحیم
ان الحسين مصباح الهدي و سفينة النجاة
بار دیگر با فرا رسیدن ماه محرم و عاشورای حسینی، مردم مسلمان افغانستان با برپایی مجالس عزاداری به تجلیل از قیام پرشکوه امام حسین (رض) نواسه حضرت رسول اکرم (ص) بر علیه ظلم و استبداد می پردازند.

امسال نیز همچون گذشته مردم مسلمان افغانستان اعم از شیعه و سنی همدلانه و عاشقانه مراسم های بزرگداشت، خیرات و نذورات خود را با آموختن درس آزادگی و ایثار از مکتب حسینی به پیش می برند. در شرایط حساس سیاسی و اجتماعی و با توجه به مسایلی که مردم ما با آن دست به گریبان هستند آموزه های اصلاحی و امر به معروف و نهی از منکر که فلسفه قیام حسینی است می تواند سرمشق مناسبی برای راهبری مردم مسلمان افغانستان برای صیانت از ارزش های اسلامی و جهادی خود باشد.

جبهه ملی افغانستان از همه مردم مسلمان، متدین و عزادار می خواهد که با همدلی و هوشیاری و با تقویت همبستگی ملی خود نشان دهند که مکتب عاشورا مکتب ناب ارزش های انسانی و بشری است. عزادران حسینی با اتحاد و یکپارچگی خود تلاش نمایند که شور حسینی به شعور حسینی پیوند خورده و راهگشای مسیر پر فراز و نشیب برای اصلاح امور سیاسی و اجتماعی و بهبود بخش فردای بهتر برای ملت بزرگ و آزاده افغانستان باشد.
احمد ضیا مسعود
رهبر جبهه ملی افغانستان
 
پیام جبهه ملی افغانستان در پیوند به درگیری دانشجویان لیلیه‌ مرکزی کابل
شنبه, 24 نوامبر 2012 12:27
جبهه ملی
با تأسف، آگاه شدیم که دشمنان وحدت و آرامی مردم افغانستان یک بار دیگر با شیطنت‌کاری به خاطر ایجاد تفرقه، آن هم در میان قشر دانش‌آموخته که چشم امید جامعه‌ و امید آینده‌ی کشور اند، سبب درگیری شدند.
همه به خاطر داریم که سال گذشته تروریستان سنگ‌دل با حمله به مراسم عزاداران عاشو را در کابل، سبب شهادت ده‌ها مرد، زن و کودک ما شدند.

امسال به لطف خدا و همکاری جدی مردم، همین طور تلاش نیروهای امنیتی کشور، این دشمنان بشریت قادر به انجام حملات شوم شان نشدند؛ اما جای بس سوگمندی است که آن‌ها توسط عوامل خود اهداف شوم شان را در میان قشر با سواد و آگاه (دانشجویان) عملی کردند.

شهروندان یک جامعه‌ی باورمند به ارزش‌های مدنی و دموکراتیک، به همه‌ ارزش‌های دینی و مذهبی -چه به آن باور داشته باشند و چه نداشته باشند- حرمت می‌نهند؛ اما در جامعه‌ی اسلامی و مجاهد افغانستان بزرگ‌داشت از شهادت حضرت امام حسین (رض) نوه‌ی گرامی پیامبر خدا و پسر حضرت علی (رض) نه تنها که قابل احترام است، بلکه برای تمام مسلمانان چه شیعه و چه سنی، یک ارزش قابل پذیرش می‌باشد.

مردم مسلمان افغانستان در قرن‌های متمادی با وجود مذاهب مختلف، برادرانه و همدلانه در کنار هم زیست داشته و شعایر و مراسم مذهبی هرکدام برای دیگری، نهایت قابل احترام بوده است.

دشمنان اسلام و یکپارچگی مردم ما، بارها تلاش کردند که با ایجاد اختلاف به نام سنی و شیعه و دیگر عناوین به اهداف شوم شان برسند، اما خوشبختانه دسیسه‌های شوم شان به زودی آشکار شده و مردم ما وحدت و یکپارچگی خود را حفظ نمودند.

درگیری که میان دانشجویان در خوابگاه مرکزی کابل به نام سنی و شیعه رخداده است، بدون شک به توطئه‌ی دشمنان وحدت مردم ما صورت گرفته و این دسیسه ای بیش نیست.

ما به خاطر داریم که در طول سال‌های متمادی، بزرگداشت از مراسم عاشورا و دیگر شعایر مذهبی، برای سنی و شیعه قابل احترام بوده و هرگز کسی به خاطر این مسایل، باهم درگیر نشده اند.

جبهه ملی افغانستان، ضمن تقبیح این رخداد، از تمام دانشجویان عزیز می‌خواهد که یک پارچگی و وحدت خود را حفظ نموده به دشمنان اجازه‌ی نفاق افگنی را ندهند.

حکومت افغانستان به عنوان مسئول امنیت مردم به ویژه در ایام این چنینی، مکلف است که عناصر مخرب و نفوذی دشمن را پیدا نموده و جلو بزرگ شدن تفرقه را بگیرد.
جبهه ملی افغانستان
اسلام‌آباد و طالبان؛ تغییر استراتژی یا بازی جدید
 
سفر صلاح الدین ربانی رئیس شورای عالی صلح افغانستان و هیات همراهش به پاکستان دیدگاه‌های تازه را پیرامون سیاست های منطقه‌ای به میان آورده است.
اعلام رهایی ۹ تن از زندانیان طالبان از زندانهای پاکستان، توافق افغانستان و پاکستان روی فراخوانی اجلاسی مشتمل بر علمای دینی از سراسر جهان اسلام به منظور بررسی جنگ در افغانستان و در نهایت سفر رئیس ستاد ارتش پاکستان همراه با وزیر دفاع بریتانیا به کابل، از پیامدهای سفر آقای ربانی به پاکستان بود که ناظران سیاسی را متعجب ساخت.
تظاهرات با شرکت هزاران نفر در اعتراض علیه فیصله رئیس جمهور مصر در مورد تقویت قدرت خود صورت گرفتند
Tag cloud: اخبار, در جهان, سياست
24.11.2012, 10:45
هزاران نفر در اعتراض علیه فیصله محمد مرسی رئیس جمهور مصر در مورد توسعه قدرت شام روز جمع...

ه به میدان تحریر در مرکز شهر قاهره برامدند. انها استعفای او را مطالبه میکردند و او را به کودتای دولتی متهم ساختند. پولیس برای متفرق ساختن تظاهرکنندگان از گاز اشک اور استفاده نمود. تظاهرات اعتراضیه در شهر اسکندریه، پورت سعید و سوئیز نیز صورت گرفتند. محمد مرسی رئیس جمهور مصر در روز پنجشنبه فرمان را صادر نمود که به اساس ان تمام صلاحیت های قدرت مقننه تا انتخاب پارلمان نو منتقل گردید. مطابق فرمان همچنان ارگان های قضایی از وظایف نظارت بر فعالیت کمیسیون که قانون اساسی مصر را تدوین میکند، محروم گردیده اند. مخالفان او بلا فاصله وی را به رویکرد به عصر جدید اداره خودکامه و خیانت به انقلاب مصر متهم ساختند. انها همچنان او را متهم ساختند که او میخواهد مواضع اسلامی خود را در مصر مسلط سازد. در این باره اژانس رویتر خبر داده است. امریکا، اتحادیه اروپایی و سازمان ملل متحد نسبت این فیصله های محمد مرسی اظهارنگرانی نموده اند. رئیس جمهور به نوبه خود اعلام داشت که فرمان باید گذار طولانی شده به دموکراسی را تسریع نماید که نسبت موانع حقوقی با شمکلات مواجه شده است. او اعلام داشت: " من طرفدار همه مصریان هستم". و اعلام داشت که جهت ثبات اجتماعی و اقتصادی در کشور تلاش می ورزد وطرفدار مفکوره انتلاب باقی مانده است
 
کمره قدیمی لیکا در هانکانگ به یک میلیون دالر فروخته شده است
Tag cloud: اخبار, در جهان, سياست
24.11.2012, 11:02
عکس: EPA
کمره قدیمی Leica Luxus I در روز جمعه در لیلام خانه «بون ایمس» لندن در هانکانگ 960 هزار دالر فروخته شد. سازماندهندگان...
لیلام اعلام داشتند که تا به حال هیچ کمره به این قیمت فروخته نشده بود. این برای همه شرکت کنندگان لیلام به جز از خریدار نامعلوم که به خاطر کمره 50 ملی متری اوبجکتیف f3.5 Elmar که بیش از 80 سال عمر دارد، چنین مبلغ بزرگ پرداخته، به حادثه حیرت اور مبدل گشت. این مطلب را جان بیدلی نماینده «بون ایمس» اعلام داشت. این یکبار دیگر تقاضای روزافزون چین را اشیای قدیمی و کمره های نادر نشان میدهد. هانکانگ از نیویارک و لندن در این عرصه پیش خواهد شد. کمره Leica Luxus I به تعداد محدود به اساس سفارش خاص در اواخر یه سوم قرن گذشته تولید میشد. مجموعاً از سال 1929 تا 1930 فقط 95 کمره فروخته شده بودند. عکاس مشهور فرانسوی انری کارت یی - بریسون در قرن 20 یکی از صاحبان این کمره بود.

Tuesday, 20 November 2012

کلید حل بحران سوریه در دست کدام کشورهاست؟

کلید حل بحران سوریه در دست کدام کشورهاست؟

14:10 | 1391 / 08 / 30
 
نزدیک به یک سال است که مردم سوریه با الگوبرداری از انقلاب یا قیام های رخ داده در تونس، مصر و لیبی، به اعتراض علیه حکومت "بشار اسد" رییس جمهور سوریه برخاسته اند.
آغاز بحران سوریه و حجم تلفات
در سوریه مخالفت و اعتراضات مردمی از شهر درعا در شمال این کشور آغاز شد و ابتدا معترضان خواستار انجام اصلاحات سیاسی توسط حکومت بودند. اما اکنون شهرهای مختلف نیز به جمع معترضان پیوسته و در برخی شهرها معترضان خواستار تغییر حکومت بعث سوریه هستند.
Протесты в Сирииحتی شهرهایی مانند لاذقیه که زادگاه خانواده بشار اسد و از شهرهای طرف دار حکومت به شمار می رفت، امروزه شاهد برگزاری تظاهرات هایی علیه حکومت سوریه است. روز به روز که می گذرد دامنه اعتراضات و درگیری ها گسترده تر می شود و باعث افزایش تعداد تلفات شده است.
در این میان از یکسو برخی تحلیل گران حکومت سوریه را مسئول کشتار مردم می دانند و از سوی دیگر دسته ای دیگر از تحلیل گران نیروهای مسلح و جنگجویان وابسته به "ارتش آزاد سوریه" که بسیار از اعضای آن در گذشته عضو شبکه تروریستی القاعده بوده اند را مسئول کشتار بی گناهان می دانند. در این میان، با توجه به ادامه یافتن درگیری، به نظر می رسد بهتر است هر دو طرف را عامل ریخته شدن خون بی گناهان بدانیم.
موضع کشورهای مختلف و تلاش برای پایان دادن به بحران
Ситуация в Сирииدر بحران سوریه کشورهای مختلف منطقه ای و بین المللی موضع گیری های مختلفی در بحران سوریه داشته اند. شاید بتوان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین را مدافع حکومت سوریه، البته با برخی انتقادات و درخواست ها برای انجام اصلاحات دانست و در طرف دیگر ترکیه، عربستان سعودی، قطر، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و انگلیس را مخالف حکومت مرکزی سوریه دانست.
در این میان هر از چند گاهی یکی از این کشورها راه حل ابتکاری و یا پیشنهادی را ارائه کرده تا به اصطلاح گامی در راستای پایان دادن به بحران جاری در سوریه برداشته باشد. ترکیه، عربستان سعودی، قطر، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و انگلیس تنها راه پایان یافتن این بحران را کناره گیری "بشار اسد" از قدرت دانسته اند. اما ایران، روسیه و چین گره کور موجود در این بحران را "بشار اسد" ندانسته اند.

پیشنهاد مصر و استقبال ترکیه
Мубарак Египет Протестыاما مصر در روزهای اول آغاز بحران سوریه، با توجه به اینکه درگیر تغییر حکومت سابق به ریاست "حسنی مبارک" و روی کار آمدن حکومتی جدید و نیز برگزاری انتخابات و پیروزی "محمد مرسی" نامزد جنبش "اخوان المسلمین" در انتخابات ریاست جمهوری بود، تا چندی پیش به طور جدی در بحران سوریه ورود نکرده بود. اما با روی کارآمدن محمد مرسی و قدرت گرفتن مصر جدید به طور نسبی، قاهره هم وارد بازی سوریه شد و پیشنهاد جدیدی برای برون رفت از بحران سوریه ارائه کرد که شامل تشکیل گروهی متشکل از چهار کشور مصر، عربستان، ایران و ترکیه بود.
پس از آن، بیشتر کشورهای منطقه از جمله روسیه از این طرح استقبال اولیه کردند. بعد از آن مقامات ترکیه هم پیشنهاد دادند که روسیه نیز به این گروه افزوده شود. بر همین اساس بود که "سرگی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه به قاهره سفر کرد تا در این باره مذاکراتی را انجام دهد.
 
درگیری مرزی سوریه و ترکیه
Турция может создать буферную зону на границе с Сириейبا آغاز درگیری مرزی میان سوریه و ترکیه که با پرتاب شدن تعدادی موشک از مناطقی در شمال سرزمین سوریه به سمت خاک ترکیه آغاز شد و ارتش ترکیه نیز با پرتاب چند موشک به روستاهای مرزی سوریه تلاش کرد پاسخ آن حمله را بدهد، منطقه وارد وضعیت جدیدی شد و تقریبا پیشنهاد مصر برای تشکیل گروه چهار نفره به علاوه روسیه، به فراموشی سپرده شد.
زیرا در واقع با وقوع این درگیری مرزی، ارتش ترکیه و سپس ارتش سوریه هر دو به حالت آماده باش درآمدند و با اعزام نیروهای به مرزهای خود، صف آرایی در مقابل یکدیگر را با جدیت آغاز کردند. تماس های بین المللی برای پایان دادن به بحران به وجود آمده آغاز شد و از سویی نیز شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست ترکیه با تلاش آمریکا سعی کرد قطعنامه ای علیه سوریه تصویب کند، اما روسیه آن را وتو کرد.
کم رنگ تر شدن نقش ترکیه
در نهایت درگیری میان آنکارا و دمشق با میانجیگری و پادرمیانی کشورهای منطقه پایان یافت، اما پیشنهاد مصر هم به فراموشی سپرده شد. از آن پس تا به امروز ما شاهد کم رنگ تر شدن نقش ترکیه در بحران سوریه بوده ایم. برخی تحلیل گران معتقدند درگیری مرزی به وجود آمده، ترک ها را به هراس انداخت که مبادا دخالت زیادی باعث برافروخته شدن جنگ شود.
اما گروهی دیگر از تحلیل گران معتقدند که پس از وقوع آن درگیری مرزی، سوریه با حمایت محرمانه از کردها، و وقوع چندین انفجار پیاپی در شهرهای مختلف ترکیه که موجب کشته و زخمی شدن صدها شهروند ترکیه و ناامن شدن اوضاع داخلی ترکیه گردید، پیامی به آنکارا داد که مضمون آن این بود: اگر ترکیه بخواهد بیش از این به بحران سوریه دامن بزند، سوریه ناامنی و درگیری را به داخل خاک ترکیه خواهد کشاند.
خبرگزاری «ریا نووستی»  آبان



نه مهرۀ کلیدی طالبان در روی بازی شطرنج



نه مهرۀ کلیدی طالبان در روی بازی شطرنج


(

:
 
20.11.2012, 15:50
 
به گزارش اژانس خبری پژواک، قونسلگری افغانستان در شهر پیشاور به طالبان که از طرف مقامات پاکستانی به اساس خواهش حکومت افغانستان و شورای عالی صلح افغانستان از زندان ازاد شده، پاسپورت های افغانی توزیع نموده است. طبق معلومات مطبوعات پاکستان، در جمله ازادشدگان، منجمله، داود جیلانی والی اسبق ولایت کابل طالبان و همچنان الله داد طیب وزیر در حکومت اسبق طالبان و ملا نورالدین ترابی شامل می باشند.
در شورای عالی صلح امیدوارند که ازادی این اشخاص نقش خود را در اغاز مذاکرات بین طالبان و حکومت کابل بازی خواهد کرد.
ولی همه ی سیاستمداران در افغانستان با این نظر موافق نمی باشند. هیچ اطمینان وجود ندارد که طالبان ازاد شده خواهند توانست بر جریانات سیاسی تائثیر نمایند. فاضل سنچارکی سکرتر مطبوعاتی « جبهه ملی» در مصاحبه با رادیوی «صدای روسیه» گفت که هیچ تضمین وجود ندارد که انها چنین نیت دارند و بخواهند در افغانستان زندگی کنند:
ژورنالیست افغان مقیم کانادا مصطفی محمود نظرمشابه دارد:
اصلاً در وضع بی ثبات کنونی هیچکس در باره هیچ چیزی تضمینات جدی داده نمی تواند. بهترین چانس برای انهایی وجود خواهد داشت، که بصورت فعالانه بر اوضاع اثر بگذارد و بدین ترتیب انکشاف بعدی ان را از فبل تعیین خواهد کرد. این نظر را مبصر سیاسی قاسم بهیر اظهار داشته است:
فاضل سنچارکی سکرتر مطبوعاتی «جبهه ملی» با این گفته موافق است که اوضاع بصورت کل کاملاً روشن نیست و در هر لحظه میتواند به این یا ان جهت تغییر نماید. در عین حال، به مشکل میتوان این حرکت اسلام اباد را به وضاحت ارزیابی کرد:
سارا سرخ ابی عضو شورای عالی صلح در زمینه خوشبین می باشد. او به این نظر است که صلح در نهایت امر برای همه ضرور است:
شورای عالی صلح افغانستان بارها جهت راه اندازی دیالوگ با طالبان تلاش نموده، ولی تا به حال همه تلاش های به ناکامی انجامیده اند. ایا چنین دیالوگ بعد از ازادی 9 شخصیت جنبش طالبان از زندان پاکستان اغاز خواهد شده یا خیر – زمان نشان خواهد داد

اخبار, سياست, اسيا

عملبات نظامی اسراییل بالای نوار غزه، تمرین امکانات حمله بالای ایران میباشد
اخبار, سياست, شرق نزديک
20.11.2012, 18:11
کانال تلویزیونی « فوکس – نیوز» با استناد به کارشناسان آمریکایی خبر داد که عملیات « ستون ابر» که نظامیان اسرائیلی در روز چهار شنبه در نوار غزه آغاز کرده اند، می تواند تمرین اصلی حملات بالقوه به ایران باشد. بنا به اطلاعات این شبکه تلویزیونی برخی از متخصصین حدس میزنند « هدف اصلی اسرائیل – ایران است که به تروریست ها راکت می دهد». آنها معتقدند که اگر اسرائیل به ایران ضربه بزند، تهران در جواب از طریق جنبش حماس در نوار غزه و « حزب الله» در لبنان عمل خواهد کرد که در حال حاضر راکت های دوربرد را تحویل می دهد. راکت های ایرانی از جمله « فجر -5» با برد تا 75 کیلومتر تا اورشلیم پرواز می کنند و از نوار غزه تا تل آویو. آنها معتقدند که اسرائیل نیروهای خود را برای نابودی کامل این راکت ها وارد نوار غزه خواهد کرد.

از درگیری بین اسرائیل و حماس در نوار غزه هفتمین روز میګذرد. تعداد قربانیان فلسطین بیشتر از ۱۱۰ نفر میباشد

حامد کرزی حکم اعدام بیش از ده زندانی را صادر کرده است»
ایمل فیضی سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان
 30.08.1391
دفتر ریاست جمهوری افغانستان می گوید: حامد کرزی رییس جمهور افغانستان حکم بیشتر از ده زندانی محکوم به اعدام را صادر کرده است.
سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گزارش های را تایید کرد که می گویند، رییس جمهور کرزی حکم اعدام بیشتر از ده زندانی را که محکوم به مرگ اند، صادر کرده است.
ایمل فیضی در صحبت با خبرگزاری فرانسه گفته است، در میان زندانیان که محکوم به اعدام اند، آنانی شامل اند که جرایم سنگین مانند تجاوز جنسی از جمله تجاوز جنسی بر کودکان و زنان و قتل را مرتکب شده اند.
همزمان با این، خبرگزاری فرانسه از قول منابع ریاست جمهوری نقل می کند که می گویند، سر از امروز سلسله اعدام های زندانیکه که محکوم به مرگ اند و شمار آن به 22 تن می رسند، آغاز شده و این سلسله برای چند روز دیگر ادامه خواهد یافت.
هر چند جزای اعدام در قوانین افغانستان درج است. اما از سرنگونی رژیم طالبان به این سو، اندک موارد اعدام در این کشور ثبت شده است.
گروه های حقوق بشر سیستم قضایی و عدلی افغانستان را ضعیف پنداشته می گویند که در این رکن دولت با وجود کمبودی ها و نواقص، بیشتر از مصلحت ها کار می گیرد.
رییس جمهور افغانستان، حکم اعدام بیشتر از ده تن زندانی محکوم به مرگ را در زمانی صادر می کند که درخواست استیناف عسکر افغان که به جرم قتل پنج عسکر فرانسوی توسط محکمهء ابتدایی به جزای اعدام محکوم شده بود، دیروز در یک محکمه نظامی در کابل رد شد و این محکمهء نظامی جزای اعدام برای عبدالصبور عسکر افغان را تایید کرد
رییس جمهور افغانستان تقاضای تحویل محبس بګرام را به دولت کابل نموده است
20.11.2012, 10:36
عکس: EPA
حامد کرزی رییس جمهور افغانستان اظهار داشته که دستور تحویل محبس بګرام را از ناتو به دولت افغانستان داده است. به فرموده...
وی در داخل این محبس هنوز هم اتباع افغانستان محبوس میباشد که بنا به حکم محکمه باید رها ګردند.

قابل بادآوری است که در ماه می سال ۲۰۱۲کابل و واشنګتن توافقنامه را امضا نمودند که به اساس آن تمام محبوسین افغانی باید توسط دولت افغانستان کنترول ګردد.
رییس جمهور امریکا میخواهد در مورد دفاع ضد راکتی با روسیه سازش نماید
20.11.2012, 11:04
اوباما رییس جمهور امریکا در جستجوی راه های سازش با روسیه مبنی بر دفاع ضد راکتی میباشد. این مطلب را هلیری کلینتن حین مذاکرات با وزیر خاجه روسیه در کمبوجیا اظهار داشته است. لاوروف در نتیجه این مذاکرات اظهار داشت که مسکو نیز آماده ادامه جستجو توفق ی میباشد که امنیت روسیه را دفاع نماید. او علاوه کرد که روسیه از اوباما دعوت دیدن از مسکو را در سال آینده نموده است.

بمباردمان غزه امیدهای اشتی را نقش براب می سازند



بمباردمان غزه امیدهای اشتی را نقش براب می سازند
در جهان, سیاست
19.11.2012, 15:22
عکس: EPA
اسرائیل و گروه های فلسطینی تا به حال در باره اتش بس به موافقه رسیده نمی توانند. مذاکرات غیرمستقیم در ...
قاهره با میانچی گری مصر تا به حال در زمینه بمباردمان باریکه غزه و اتشباری راکتی بر خاک اسرائیل جریان دارند.از اغاز بمباردمان های اسرائیل تعداد تلفات مردم ملکی فلسطین به 90 نفر رسیده که در بین انها تعداد زیادی زنان و اطفال نیز شامل اند. در اسرائیل تا به حال فقط سه نفر کشته شده اند. مذاکرات فرستاده اسرائیل با فلسطینیان با میانجی گری مصر باید خونریزی را متوقف سازد. با انها قطر و ترکیه بصورت فعالانه می پیوندند، ولی انها همه فعالیت های خود را از طریق محمد مرسی رئیس جمهور مصر تنظیم میکنند.جنبش حماس یکجا با گروه های دیگر رفع کامل محاصره نوار غزه، قطع ضربات هوایی و ضربات نقطوی راکتی بر رهبران انها را مطالبه میکنند. اسرائیل به نوبه خود بر اتش بس 15 ساله و زیادتر از ان و قطع عاجل ارسال سلاح به غزه و حملات بر نیروهای سرحدی اسرائیل را مطالبه میکند.در بین کارشناسان روسیه در این مورد که امیدها در باره دستیابی بر اتش بس تا چه حد واقعی می باشند، وحدت نظر وجود ندارد. به نظر اژدر کورتوف کارشناس انستیتوت ارزیابی های ستراتیژیک روسیه در این مورد توجه فرمائید: بدون شک، اتش بس ممکن است. اتش بس همیشه شرط مقدماتی برای انست، تا طرفین به دور میز مذاکرات تمام عیار بنشینند. هیچ پرابلم در مناسبات فلسطین و اسرائیل وجود ندارد که به وسایل سیاسی حل شده نتواند. من امکان اتش بس را مستثنی نمی سازم.سرگی دیمیدینکو کارشناس انستیتوت ارزیابی ها و تحلیل ستراتیژیک به این سوال که ایا طرفین خواهند توانست منازعه نظامی را حل کنند، چنین پاسخ داد: نه خیر نمی توانند. گروه های زیادی فلسطینی خارج از کنترول حماس وجود دارند. واضح است که میتوان حماس را مقصر دانست، ولی این موضوع چنین نیست. غزه بی اتفاق است و از همینرو همه اتش بس را عقد نمی کنند. در چنین وضع نمی توان راجع به اتش بس کلی صحبت نمود.مقامات اسرائیلی به حماس التیماتوم 36 ساعاته اعلام داشته است. اگر در این مدت نوار غزه اتشباری بر خاک اسرائیل را قطع نکند، پس انها عملیات نظامی اغاز خواهند کرد. در این باره یووا شتاینتز وزیر مالیه اسرائیل اعلام داشته است. کارشناسان در عین حال به به اعلامیه بارک اوباما رئیس جمهور امریکا در مورد دفاع از عملیات جنگی اسرائیل توجه مبذول داشته اند. او ان را دفاع ضروری از خود دانسته است: هیچ کشوری در روی زمین وجود ندارد که باران راکت را که بر اتباع خود از خاک دیگر سرازیر میشود، تحمل نماید. ما کار فعال را در منطقه انجام مییدهیم.در روز سه شنبه نبیل العربی سرمنشی جامعه دول عربی به نشانه همبستگی با مردم فلسطین از نوار غزه بازدید مینماید. فیصله در این مورد در اجلاس فوق العاده وزرای خارجه جامعه دول عربی در قاهره اتخاذ گردیده است. در اینده نزدیک بانکی مون سرمنشی سازمان ملل تحد نیز از منطقه بازدید خواهد نمود.



از ستالینګراد تا پیروزی کبیر

از ستالینګراد تا پیروزی کبیر
Tسياست, روسيه,
19.11.2012, 17:21
عکس: РИА Новости
هفتاد سال قبل واقعه ی رخ داد که تا حد اعظم عواقب جنگ جهانی دوم را مشخص کرد. در 19 دیسامبر سال 1942، قشون سرخ به حمله متقابل علیه قوای هتلر در شهر استالینگراد ...
آغاز کرد. این عملیات به شکست کامل اردوی آلمان فاشیستی ختم شد. از دیوار های شهر استالینگراد مسیر پیروزی پرافتخار آغاز شد.

صبحګاه تاریخی 19 دسامبر سال 1942 هزاران توپخانه اردوی سرخ توانستند مواضع دشمن را ویران کنند و حمله از آنجا آغاز شد. فقط چند روز ضرور بود تا اردوی شوروی نیرو های فاشیستی را محاصره نماید. در این حلقه 330 سرباز، افسر و جنرال اردوی هیتلر حضور داشتند. سپس در سه ماه آینده، درگیری شدیدی رخ داد. اما همه تلاش آلمانی ها برای خروج از این وضعیت با شکست روبرو شد.

این عملیات در روی ولگا انجام گرفت و «اوران» نامیده شد. برای انجام عملیات دو ماه آماده شده بودند. در شرایطی که استالینگراد تحت محاصره شدید قرار گرفته بود، از سایبریای غربی نیروی کمکی ارسال شده و گروه های قوی ضربتی را ایجاد نمودند.

مورخین این لحظه را اوج درگیری در تمام جنگ جهانی دوم می نامند. برای ماشین های نظامی آلمانی که تقریبا تمام اروپا را فتخ کرده بودند، این عملیات یک ضربه دندانشکن بود. میخاییل میاخکوف کارشناس انستیتوت تاریخ عمومی از آکادمی علوم روسیه می گوید که اردوی آلمان نتوانست از عهده این عملیات برآید. ،،درست در همین جا بود که عطف اخلاقی در جنگ رخ داد. نه فقط به این دلیل که آلمانی ها بخش های زیادی را مورد هجوم قرار داده بودند و هیتلر اهمیت زیادی از نظر سیاسی برای این شهر قایل بود. بلکه، بدین خاطر که در چنین لحظه ای، اردوی آلمان دچار شکست اخلاقی شد. ارتش شوروی احساس کرد که دشمن را می تواند شکست بدهد،،.

حمله ی متقابل چند ماه قبل از درگیری های شدید بود. نیروهای خطوط سوم در اواسط ماه جولای در مسیر فتح استالینگراد پیش رقت و اطمینان داشت که تا ماه آگوست به شهر حمله می کند و راه به سوی مناطق نفت خیز قفقاز را فتح می کند. اما آنان با مقابله حامیان شهر روبرو شدند که آماده فدا شدن بخاط وطن شان بودند.

کسانی که در جنگ حضور داشتند از جنگ و درگیری شدید برای هر جاده و هر خانه و تپه تعریف می کردند. تمام دنیا با اضطراب شدید این درگیری در ولگا را تعقیب می کرد. سرنوشت تمام بشریت به این مساله مربوط می شد. مدافعین استالینگراد نه تنها از شهر دفاع می کردند، بلکه می خواستند تمام اروپا و تمام دنیا را از شر فاشیست ها نجات دهند. شکست اردوی هیلتر در استالینگراد باعث آن شد که جنبش مقاومت در کشورهای اروپایی شدت بگیرد.

جنګ استالینگراد که تقریبا 200 شبانه روز ادامه داشت، بزرگترین خونریزی در تاریخ بشریت محسوب می شود. در هنگام دفاع از شهر، نزدیک به یک میلیون سرباز و افسر شوروی جان خود را از دست دادند. اردوی فاشیستی نیز در این درگیری۴\۱ قسمت نیروی خود را در جبهه شوروی – آلمان را از دست داد.


Sunday, 18 November 2012

رهبر جبهة ملی: تقلب در انتخابات خطرات بزرگ

هوشدار جبهه ملی در مورد پیامد های انتخابات تقلب آمیز

رهبر جبهة ملی: تقلب در انتخابات خطرات بزرگ را به دنبال دارد

رهبر جبهة ملی افغانستان هشدار داده است که اگر انتخابات سال ۲۰۱۴ ریاست‌جمهوری، همانند انتخابات سال ۲۰۰۹ با تقلب گسترده به همراه باشد، افغانستان به سوی یک «جنگ داخلی بزرگ» به پیش خواهد رفت.

احمد ضیا مسعود رهبر جبهة ملی از بارک اوباما خواسته تا در دورة دوم ریاست‌جمهوری‌اش، سیاست افغانستان را شفاف سازد و فشارهای لازم را برحکومت افغانستان برای برگزاری یک انتخابات شفاف وارد سازد.
رهبر جبهة ملی می‌گوید: پس از خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان، شاید چندین عامل باعث به میان آمدن یک بحران داخلی در این کشور شود.
به گفتة او، بارک اوباما باید برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در افغانستان تمرکز کند تا اطمینان حاصل شود که انتخابات مانند سال ۲۰۰۹ با اتهامات تقلب به همراه نخواهد بود.
محترم مسعود در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته است: هر مشکل در انتخابات و رای‌دهی، در کشوری که نا امیدی‌ها به خاطر موجودیت فساد اداری، حکومت ضعیف، زیربناهای ویران شده و ارقام بالای بیکاری زیاد شده، افغانستان را به سوی یک بحران سوق خواهد داد.
به گفته احمد ضیا مسعود، اگر انتخابات سال ۲۰۱۴ میلادی با تقلب همراه شود، مردم تحمل
خود را از دست خواهند داد و در واقع، دروازه‌ها به سوی یک جنگ داخلی بزرگ گشوده خواهد شد. اما رییس‌جمهور کرزی می‌گوید: برای برگزاری انتخابات به صورت درست آن تلاش خواهد کرد.
آقای کرزی که برای شرکت در اجلاس دموکراسی به اندونیزیا رفته، از جامعة بین‌المللی هم خواست تا برای برگزاری بهتر انتخابات همکاری کند.
او در جریان سخنرانی‌اش گفت که با انتخابات شفاف در سال ۲۰۱۴ میلادی، افغانستان چند گام دیگر در تامین آینده مطمین، دیموکرات و بهتر به پیش خواهد رفت.
اما رهبر جبهة ملی می‌گوید: بارک اوباما رییس‌جمهور امریکا باید فشارها را بالای حکومت افغانستان به خاطر برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه افزایش دهد، در غیر آن افغانستان به سوی یک بی‌ثباتی خواهد رفت.
آقای مسعود همچنان گفته که اگر پروسة سیاسی شفاف باشد، دلیلی برای جنگ داخلی وجود نخواهد داشت.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان دو هفته قبل اعلان کرد که انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان در ماه حمل سال ۱۳۹۳ یعنی اپریل سال ۲۰۱۴ میلادی برگزار خواهد شد این همان زمان مغشوش است که احتمال تقلب را افزایش میدهد..

Thursday, 15 November 2012

سیاست های حکومت، در راستای منافع طالبان است

سیاست های حکومت، در راستای منافع طالبان است
احمد ضیا مسعود؛رئیس جبهه ملی
احمدضیامسعود از جمله منتقدین نظام و رئیس جمهور است. حتی زمانی که معاون اول کرزی بود باز هم در کنار منتقدین برجسته نظام در جبهه ملی تحت ریاست استاد ربانی قرار گرفت و رواب...
Add caption
طش با کرزی به سستی گرایید. اکنون نیز جبهه ملی تحت ریاست وی به اپوزیسیونی قدرتمند در مقابل حکومت تبدیل شده است. متن ذیل گفتگوی کامل خبرگزاری جمهور با آقای مسعود است:با تشکر از شما جناب آقای مسعود که وقت دادید تا مصاحبه اختصاصی با شما داشته باشیم، به نظر شما برنامه های آقای کرزی برای انتخابات آینده، چه خواهد بود؟

قرار اطلاعاتی که ما داریم، حکومت تلاش می کند که با توسل جستن به برخی بهانه ها، انتخابات را به تعویق اندازد، این موضوع روشن است که در یک انتخابات شفاف، حکومت فعلی شانس این را ندارد که رأی مردم را به دست آورد، به همین منظور برای تداوم حاکمیت خود، در صدد است تا حیله گری کند و فرمول هایی را در ذهن خود دارد که چطور به حاکمیت خود ادامه دهد.

آنچه دولت می گوید، این است که حالت اضطرار اعلام می کنیم و گاهی نیز می گوید که امنیت خوب نیست، ‌به عقیده ما انتخابات یک مساله بسیار مهم است و چیزی که می تواند کشور ما را از مشکلات فعلی نجات دهد، انتقال قدرت سیاسی است.

بدون انتخابات شفاف، تمام مشکلاتی که با موجودیت حکومت فعلی بوجود آمده، حل نمی شود، به همین دلیل تعویض حکومت، یک امر کاملاً الزامی است که باید از طریق انتخابات صورت گیرد.

آقای مسعود چنانچه در جریان هستید در گذشته نیز جبهه ملی با ریاست استاد ربانی و عضویت چهره هایی مثل مارشال فهیم و .. بوجود آمده بود، اما به دلیل برخی مشکلات از بین رفت، آیا این بار تضمینی برای بقای جبهه ملی وجود دارد؟

تمام اعضای جبهه ملی معتقد به اصلاحات سیاسی و تعویض ساختار سیاسی هستند، به جای ساختار ریاستی باید ساختار پارلمانی بوجود آید و مساله عدم تمرکز که یک اصل بسیار مهم است و از برنامه های سیاسی جبهه ملی است.

تمام برادرانی که درجبهه ملی هستند، معتقد به این اصلاحات سیاسی بوده و تا زمانی که یک اصلاحات سیاسی در افغانستان بوجود نیاید، ما نمی توانیم زمینه های منافع مشترک تمام اقوام افغانستان را در یک بستر سیاسی واحد گردهم آوریم‌، به همین شکل فعلی هویت ملی و جامعه ملی در افغانستان شکل نخواهد گرفت و به همین دلیل، همه برادارن یک آرمان و یک هدف دارند، مساله منافع شخصی مطرح نیست، منافع در سطح عام ملت است.

مساله این است که ما چطور می توانیم در به راه انداختن یک اصلاحات سیاسی، همه اقوام افغانستان را در گرد یک محور سیاسی جمع کنیم و بتوانیم مشارکت سیاسی را برای تمام گروه های قومی و سیاسی در افغانستان مساعد بسازیم.

جناب آقای مسعود، آیا احتمال ادغام جبهه ملی و ائتلاف ملی وجود دارد؟

جبهه ملی و ائتلاف ملی مشترکات بسیار زیاد و اهداف سیاسی تقریبا مشترک دارند، ما یقین داریم که اگر کمی کار صورت گیرد بخصوص در زمینه گردهمایی های ما در ولایات مختلف و در حال حاضر سر موضوعاتی چون؛ ما چطور بتوانیم ارزش های یک جامعه دموکراتیک را نهادینه بسازیم؟ تقریبا ۱۵ حزب در بین خود همکاری دارند و این همکاری ها برای نهادینه ساختن ارزش های دموکراسی در افغانستان بالاخره ما را به یک سمت و سویی می برد که همه ما باید باهم متحد باشیم.
در صورت ادغام، آنچه باقی می ماند، مساله رهبری است که آن هم در یک تصمیم گیری جمعی، حل خواهد شد.
 گفته می شود شخص شما و دکتر عبدالله باهم مشکلاتی دارید، آیا این مساله درست است؟

دکتر عبدالله مثل برادر ماست و ما یک عمر باهم در یک جای زندگی کردیم و هیچ مشکلی باهم نداریم، تنها موضوعات سیاسی، پس و پیش می شود و سلایق سیاسی فرق می کند، اما زمانی که منافع عام ملت مطرح باشد، موضوعات شخصی نمی تواند مسایل ملی را تحت شعاع قرار دهد.

گمانه هایی است در رابطه به این که آقای محقق و جنرال دوستم از وجهه شما استفاده می کنند؛ نظر شما در این زمینه چیست؟

مسایل افغانستان، مساله استفاده نیست، موضوعاتی است که همه برادران در صدد پیدا کردن راه حلی برای مشکل فعلی هستند، استاد محقق و جنرال دوستم نیز شخصیت های مطرح افغانستان هستند.

ما در صدد این مساله هستیم که چطور تمام نخبگان افغانستان گردهم آیند، نه تنها استاد محقق و جنرال دوستم، بلکه ما از سایر احزاب سیاسی هم دعوت کردیم که دور یک محور سیاسی جمع شوند و یک راه حل ملی برای مشکل افغانستان پیدا کنیم.

متهم کردن جبهه ملی به تجزیه طلبی و خیانت ملی به جنرال دوستم و همچنان حمله به اقامتگاه استاد محقق، از جمله تهدیدهای دولت علیه جبهه ملی بوده است، آیا این تهدیدها بر فعالیت های جبهه ملی تاثیر گذار بوده؟

حکومت تا حدی خواست که اعضای جبهه ملی را تحت فشار قرار دهد و خواست که از قوت حکومتی نیز در این راه استفاده کند و کارهایی انجام داد که ما را تحت تاثیر قرار دهد، اما موفق نشد، زیرا ما هنوز متحدیم.

دلیل بطی شدن فعالیت های جبهه ملی، ماه رمضان بوده است نه تهدیدهای حکومت.

با دلایلی که جنرال دوستم برای مردم بیان کرد، همه فهمیدند که این اتهامات دروغ است و همچنین ما را تجزیه طلب گفتند، در حالی که ما یک محور سیاسی هستیم که کل اقوام افغانستان دور این محور جمع هستند و یگانه محور سیاسی که تضمین می کند وحدت ملی را حرکت جبهه ملی است


در حال حاضر شما در حزب جمعیت اسلامی چه جایگاهی دارید ؟

من در زمان حیات استاد ربانی، سکرتر جنرال جمعیت اسلامی بودم و در آن زمان تمام کارهای استاد را من انجام می دادم و حتی من مسئول برگزاری کنگره جمعیت هم بودم، اما با شهید شدن استاد تحولاتی بوجود آمد، اما اکنون نیز من سکرتر جنرال جمعیت و عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی هستم.

گمانه زنی هایی است مبنی بر این که اختلافاتی بر سر رهبری حزب جمعیت اسلامی میان شخص شما، استاد عطا و صلاح الدین ربانی وجود دارد، نظر شما چیست؟

اختلافی میان ما وجود ندارد، جمعیت به عنوان یک سازمان سیاسی نیازمند یک رهبری سیاسی است و در این رابطه گمانه زنی هایی است که چه کسی باید بزرگ جمعیت شود، به همین دلیل صلاح الدین خان و استاد عطا و برخی از برادران دیگر آرزوی رهبری حزب جمعیت را دارند، اما این بدان معنی نیست که ما باهم اختلاف داریم.

به نظر شما قاتل استاد ربانی کیست؟

قاتل اصلی استاد ربانی، طالبان بوده این موضوع را کسانی که دستگیر شده اند تائید کردند.

سیاست های حکومت سیاست هایی است که در راستای منافع طالبان است، افراد نفوذی طالبان توانسته اند که در بین موسسات حکومتی و نهادهای امنیتی نفوذ کنند.

همانطور در دیگر نهادها هم نفوذ پیدا کرده اند، کسی از پاکستان می آید و چهار روز در مهمانخانه حکومت می باشد و استخبارات کشور و دیگر نهادهای امنیتی حداقل این را جستجو می کردند که این فرد کیست؟ و از کجا آمده؟ سپس او را به دیدار استاد ربانی می بردند.

ما به این عقیده هستیم که در بین موسسات حکومتی و نهادهای امنیتی نفوذ طالبان قابل ملاحظه است. طالبان نه تنها استاد شهید، بلکه مطلّب بیگ و احمد خان را از بین بردند و احتمال دارد بسیاری از رهبران دیگر را نیز از بین ببرند.

انتقاد ما بر حکومت این است که یا همراه مردم افغانستان باشد و یا به نمایندگی از طالبان در افغانستان فعال باشد، ولی مردم افغانستان باید این موضوع را بدانند، زیرا آجندا و برنامه های طالبان برای مردم افغانستان قابل قبول نیست و اکنون اگر حکومت ما یک وسیله ای شود برای تامین منافع طالبان، این موضوع به هیچ وجه برای مردم افغانستان قابل پذیرش نیست.

قبل از شهادت استاد ربانی، وی در ایران بود و پس از آن برای دیدار اقوام به دوبی رفته بود که از قصر ریاست جمهوری با وی تماس گرفته شده و هر چه عاجل خواستار بازگشت وی شدند. اگر این شخص و این دیدار تا این میزان مهم بود، چرا کرزی یا دیگر شخصیت های عالی رتبه دولتی با وی ملاقات نکردند که استاد ربانی را از سفر دعوت کردند؟

باید از دولت پرسیده شود که چطور این شخص مشکوک را بدون هیچ آمادگی به ملاقات شهید ربانی فرستادید؟

حکومت و مربوطین حکومت باید جوابگوی قتل استاد ربانی باشند، چه آقای استانکزی و چه دیگر افرادی که در این قضیه دخیل بودند.
 گفته می شود که آقای کرزی از صلاح الدین ربانی برای شکست صفوف شما استفاده می کند، نظر شما در این رابطه چیست؟

آقای کرزی همواره کوشش می کند که از بین ما سربازگیری کند، گاهی کسی را معاون می گیرد و گاهی کسی را تشویق می کند که با آنها همکاری کند، اما من یقین دارم که همه برادران به این باور رسیده اند که نظام کنونی پاسخگوی نیازمندی ها و مشکلات مردم افغانستان نیست، همانطوری که مارشال فهیم در بیانیه خود در روز تجلیل از سالگرد آمر شهید اشاره کرد و من از تمام برادران می خواهم که این بار نباید در حق خواسته های مردم افغانستان جفا کنند.

معامله و معامله گری به خاطر منافع شخصی، بر تمام منافع ملی و ملت افغانستان درست نیست، بگذارند که در افغانستان واقعاً یک حکومت مردمی بوجود آید.

مردم افغانستان به یک حکومت قوی ضرورت دارند تا در این کشور اصلاحات بوجود آورد. حکومت هایی که روی معامله بوجود آید و ضعیف باشد، اصلاحاتی بوجود آورده نمی تواند و پیامد آن؛ بی ثباتی سیاسی، فقر اقتصادی و بیچارگی است و این حالتی است که ما در طول یک دهه گذشته داشتیم.

دولت برای کاستن از فشارها آیا در صدد معامله با رهبران جبهه ملی شده است یا خیر؟

ما معتقد به معامله نیستیم، اما در پی این هستیم که چه راهی می تواند افغانستان را نجات دهد؟ ما تمام راه حل را در این می بینیم که اصلاحات بوجود آید.

اگر دولت با ما هم معامله ای کند، زمانی که ما نتوانیم خدمت کنیم، این معامله چه فایده ای خواهد داشت؟ ما از این جهت می گوییم که نظام پارلمانی را بوجود آوریم، ‌اداره متمرکز را تقسیم کنیم و به مردم افغانستان حق بدهیم، والی ها انتخابی شود، تا این که روند انکشاف اقتصادی و اجتماعی سرعت پیدا کند و اگر حکومت کنونی نیز به این فکر باشد و تغییر بوجود آورد، یک وجه مشترک بوجود می آید.

حکومت با استاد محقق و جنرال دوستم تماس هایی داشته است، مبنی بر امتیاز دهی به آنها، اما این هر دو بزرگوار خواسته های دولت را رد کردند و گفته اند که ما معتقد به یک آرمان و یک هدف هستیم، راه ما مشخص است وهر کسی خواستار پیوستن به این راه باشد، ما استقبال می کنیم، اما اهل هیچ نوع معامله و امتیاز گیری نیستیم.

و سئوال آخر این که جبهه ملی چه کسی را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری، معرفی خواهد کرد؟

جبهه ملی در صدد قوی ساختن محورهای خود در میان اقوام افغانستان و احزاب سیاسی است، ما پس از مشوره با تمام اقوام افغانستان، ۵ یا ۶ ماه دیگر، کاندید ریاست جمهوری خویش را اعلام خواهیم کرد.