جبهه ملی افغانستان - اوروپای شمالی

هدف ما اصلاحت سیاسی اقتصادی و اجتماعی به نفع توده های ملیونی مردم ما میباشد

Pages

  • Home
  • چگـــونگی فعالیت استخبـــارات در افغــانســـتان
  • همکاری ستراتیژیک
  • امریکا به پاکستان نیازمند است
  • سندروم «توتون» در مرز
  • بازی باخته شده
  • مصاحبه امرالله صالح با تلویزیون یک

Tuesday, 31 July 2012

اخبار آسیا و سیاست

از مطبوعات:محقق: اگر امنیت راه کابل-بامیان تامین نشود، تظاهرات می‌کنیم/ وضع تعزیرات جدید بر ایران توسط قانونگذاران امریکا /امضای توافقنامۀ اکمالاتی ناتو میان پاکستان و ایالات متحده /وضع تعزیرات جدید بر ایران توسط قانونگذاران امریکا /شکست بوکسر افغان در المپیک /مسائل سیاسی و اجتماعی--در 24 ساعت-چین تا حالا با کسب سیزده مدال طلا در صدر جدول قرار دارد /دیشب بیش از 60 راکت بر ولسوالی های دانگام و شیگل کنر از خاک پاکستان پرتاب شده است / امضای توافقنامۀ اکمالاتی ناتو میان پاکستان و ایالات متحده /وزارت خارجه ایالات متحده: ایران بزرگترین حامی دهشت افگنی در جهان است/شفافیت در استخراج و سرمایه گذاری های معادن افغانستان
حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان با فیصله پارلمان در مورد برکناری دو وزیر موافقه نموده است
حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان با فیصله پارلمان در مورد برکناری دو وزیر موافقه نموده است. در روز شنبه گذشته نمایندگان ولسی جرگه شورای ملی افغانستان از ...
عبدالرحیم وردک وزیر دفاع ملی و بسم الله محمدی وزیر داخله سلب اعتماد نمودند. نمایندگان پارلمان عقیده دارند که وزرای مذکور از عهده حل اوضاع در شرق کشور برامده نمی توانند. ملیشیای پاکستانی طی مدت دو ماه گذشته پیوسته بر ولایت کنر راکت شلیک می نمایند و در هفته گذشته در یک عده ولسوالی های ولایت ننگرها مداخله نمودند. کرزی به وردک و محمدی دستور داد که به ادامه وظایف شان تا تقرر وزرای نو ادامه دهند
ترکیه 9 ملیون دالر برای پروژه های بازسازی جوزجان کمک میکند
9 ملیون دالر امریكایی به بازسازی ولایت جوزجان به مصرف می رسد.
این مطلب را والی ولایت جوزجان در یك كنفرانس مطبوعاتی گفت: قرار است پروژه های بازسازی در بخش های مختلف در این ولایت در سال روان از سوی كشور تركیه تطبیق گردد. به گفته والی جوزجان این پروژه ها شامل قیر ریزی سرك های داخل شهر شبر غان، تعمیر پرورشگاه، و ساختمان لیسه مسلكی تخنیكی شبرغان می باشد كه تا آخر سال 1391 كار عملی آن آغاز خواهد گردید.

تركیه كشوریست كه بیشتر از 1700 عسكر در چوكات ناتو در افغانستان دارد كه نماینده گی بازسازی و نوسازی ولایتی آن در شهر شبر غان فعال گردیده و از دو سال به این طرف در ولایت جوزجان و سرپل در بخش های ساختمان مكاتب، صنایع دستی آب آشامیدنی صحی، كلینیك و ساخت سرك فعالیت می كند.

محمد عالم ساعی والی ولایت جوزجان می گوید: كشور تركیه تعهد كرده است تا سرك های داخل شهر شبرغان و چندین ساختمان ضروری را در این شهر در آینده نزدیك تهداب گذاری نماید. به اساس گفته های والی جوزجان، كشور تركیه قیر ریزی سرك های داخل شهر شبرغان را در اولویت قرار داده و قبلاً در این راستا وعده همكاری نموده كه پول آن از طریق وزارت مالیه آن كشور پرداخت می گردد.

در همین حال شماری از مردم شبرغان می گویند: در گذشته نیز هر كدام والیان كه به این ولایت آمدند وعده قیر ریزی ده ها كیلومتر سرك را به مردم شبرغان نمودند، اما تا هنوز وعده های داده شده عملی نگردیده است.

ولایت جوزجان از جمله ولایات شمالی كشور است كه در مركز آن هفده ونیم كیلومتر سرك در زمان جمعه خان همدرد والی اسبق این ولایت قیر ریزی گردید كه از چهار سال به اینسو ترمیم كاری آن در قسمت های مخابرات، اطلاعات و فرهنگ و هوتل شاروالی ادامه دارد.

مردم این شهر می گویند: سرك های كه قیر هم شده از كیفیت خوب بر خوردار نبوده و قبل از دوره تسلیمی از بین رفته است.

گزارشگر: محمد عالم رحمانیار
انتقاد شدید چین از سخنان اخیر هلری کلنتن در افریقا
رسانه های دولتی چین، هلری کلنتن وزیر خارجۀ ایالات متحده را به خاطر تبصره های اخیرش در افریقا، هدف موجی از انتقادات قرار داده است. خانم کلنتن طی سفرش به ممالک جنوب صحرای افریقا، به رهبران افریقایی هوشدار داد تا از همکاری با کشور های که در صدد بهره بردن از منابع طبعی شان اند، خود داری ورزند.
این تبصرۀ خانم کلنتن در جریان سفر یازده روزه اش به افریقا، به زعم برخی ها، مستقیماً متوجه چین بود.
چین در سالهای اخیر، به صفت عمده ترین شریک تجارتی افریقا، تبارز نموده است.
فعالیت های فزایندۀ چین در افریقا، انتقادات زیادی را در واشنگتن برانگیخته است. منتقدین نگران آنند که بجینگ منافع اقتصادی اش را، به قیمت صدمه رسانیدن به ممالک فقیر افریقایی، تأمین میکند.

یک تبصرۀ آژانس خبری سینهوا، امروز جمعه، سخنان خانم کلنتن را که در آن مشخصاً از چین یادی هم نکرده بود، "شریرانه"، "گستاخانه"، و یک "حملۀ حقیرانه" بر بجینگ توصیف کرده است.
در این تبصره آمده است که کلنتن یا "از حقایق موجوده نا آگاه بوده و یا خواسته از آن چشم پوشی کند". تبصره می افزاید که روابط بین چین و افریقا، بر اساس دوستی و برابری می باشد.
/
نگرانی روسیه در مورد خروج قوای ناتو از افغانستان
 ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه


01.08.2012
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه روز چهارشنبه گفت که نیروهای ناتو باید برای تضمین ثبات تا زمان پایان ماموریت شان در افغانستان باقی بمانند.

آقای پوتین بر طرح خروج نیروهای بین المللی در اخیر سال ، 2014 به گونۀ شدید انتقاد کرد.


Read more »
Posted by Unknown at Tuesday, July 31, 2012 2 comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

شمال افغانستان؛ جبهۀ جدید طالبان

شمال افغانستان؛ جبهۀ جدید طالبان
منوچهر
به‌رغم وجود نشانه‌های ناامنی در شمال افغانستان در سال‌های پسین، این مناطق همواره از آرامش نسبتاً خوبی برخوردار بوده، و تبعات ناامنی‌ها بیشترینه از سوی مرکز و جنوب به آن‌جا سرایت کرده است. اما گزارش‌های تازه می‌رسانند که این مناطق با موج بزرگی از ناامنی‌هایی روبه‌رو شده است که شمال را به حیث منبع و پایگاه اصلی شرارت‌ها مطرح خواهد کرد.
به نظر می‌رسد که ظرفیت‌های بالقوۀ شمال افغانستان در امر ناامن‌سازی آن منطقه فعال شده است و دیری نخواهد بود که در نتیجۀ آن، ما شاهد گشایش یک جبهۀ دیگر علیه نظام در شمال افغانستان باشیم.
این ظرفیت‌ها در سویه‌هایی به‌راه انداخته شده‌اند که نمونه‌هایش همین اکنون مشاهده می‌شود. احتمال این‌که چنین فعالیت‌هایی، سویه‌های پنهانی نیز داشته باشد، از ذهن به دور نیست، و بخشی از آن در وجود طالبان محلی‌یی‌ست که در اثر کوتاهی‌های حکومت مرکزی در حال حاضر تبدیل به یک خطر بزرگ شده‌اند.
روزنامۀ ماندگار در گزارشی که چند روز پیش به نشر رسید، از طالبانی خبر داد که در پی رقابت‌های محلی تقویت شده‌اند. این طالبان به صورت زنجیره‌یی در ولایت‌های کندز، بدخشان و بغلان در حال فعالیت هستند. تحقیقات نخستین نشان می‌دهد
که بخش بزرگی از این رقابت‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی سال‌های گذشته به وجود آمده‌اند که به نحوی در آن، دست دولت‌مردان ما - به ویژه رییس‌جمهور- را می‌توان دخیل دانست؛ چنان‌که شماری از این افراد برای پیروزی‌شان در انتخابات از هر نوع ابزاری استفاده کردند.

موضوع دیگر، فعالیت گروه‌ها و حلقه‌های ناشناخته‌یی‌ست که تنها نتیجۀ عمل آن‌ها به جای مانده است. از جمله می‌توان از گروه‌هایی یاد کرد که در این اواخر به صورت زنجیره‌یی، دست به مسموم‌سازی شاگردانِ مکاتب در شمال کشور زدند و تا اکنون نه تنها گرفتار نشده‌اند، که حتا هویت آنان شناسايي نشده است.
اما از آن خطرناک‌تر، جنبش‌های تندرو اسلامی‌ جمهوری‌های آسیای میانه می‌تواند باشد که در این اواخر فعالیت آنان در شمال کشور گسترده‌تر نموده است. یکی از این فعالیت‌های مرگ‌بار، حادثۀ ترور احمدخان سمنگانی و شمار زیادی از مردم سمنگان بود که گفته می‌شود کار حرکت اسلامی ‌ازبکستان بوده است.
در همین روزهای نزدیک، دولت تاجیکستان با گروه‌های تندرو در خاروغ بدخشانِ آن کشور درگیر شد که در نتيجة آن دانسته شد كه فعالیت‌های آنان در دو کشور افغانستان و تاجیکستان مشترک بوده، چنان‌كه این فعالیت‌ها روی روابط عادی این دو کشور اثر گذاشته است.
بی‌تردید که طالبانِ مناطق سرحدی در جنوب افغانستان نیز در این تعاملات بی‌سهم نیستند. نشانه‌هایی در دست است که نشان می‌دهد طالبان پاکستانی همواره در تلاش آن بوده‌اند که از راه شمال افغانستان، به همفکران‌شان در کشورهای آسیای میانه بپیوندند.
این برنامه باعث نگرانی دولت افغانستان و جمهوری‌های آسیای میانه بوده است که سوگ‌مندانه هیچ یک از این کشورها برنامۀ پیش‌گیرانه‌یی در این راستا نداشته‌اند.
همین اکنون، پس از بسته شدن مرز میان تاجیکستان و افغانستان، مقامات هر دو کشور به مردم‌شان اظهار داشته‌اند که مرز را به‌خاطر ورود شورشیان از خاک همسایه، بسته‌اند و هر دو طرف هم حق به جانب هستند؛ زیرا واقعیت همین است و هر دو کشور با موج جدیدی از خشونت‌ها در اثر بی‌توجهی خودشان روبه‌رو شده‌اند.
به نظر می‌رسد که این جبهه، مایۀ بین‌المللی هم دارد که تا هنوز صحت‌وسقم آن مشخص نیست. گفته می‌شود که ناتو در پی ماندگاری‌اش در منطقه است و براي رسيدن به اين مقصد، تلاش دارد. به باور برخی‌ها، بدیلی که ناتو برای پایایی نیروهایش در منطقه در نظر دارد،
آسیای میانه است و بی‌گمان که برای رسیدن به این مهم، نیاز به بهانه‌هایی‌ست که حضور ناتو در آن ناحیه را توجیه کند؛ و از این‌رو ناامنی‌های آسیای میانه و دو سوی سرحد افغانستان و تاجیکستان، در ادامۀ همين برنامه مطرح می‌شوند.
باتوجه به تفکر تروریسم بین‌المللی، ذکر چنین مطالبی می‌نمایاند که شورشیان و تندروان مناطق افغانستان، پاکستان و کشورهای آسیای میانه در جریان ایجاد یک تعامل برای رسیدن به فعالیت‌های فراکشوری قرار دارند و مكانِ آغاز فعالیت‌های این پیوند، شمال افغانستان خواهد بود. از آن‌جایی که دولت افغانستان در مهار چنین برنامه‌هایی همواره ناکام بوده، به نظر می‌رسد که این پیوند نامیمون نيز به ثمر بنشیند.
متاسفانه قربانی نخست این برنامه، افغانستان است؛ زیرا با ایجاد جبهۀ جدیدی در شمال کشور، افغانستان عملاً با دو جبهۀ داغ (جنوب و شمال) روبه‌رو خواهد شد که جنگیدن در این دو جبهه، از عهدۀ حکومتِ فاسد و ناتوانی مثل ادارۀ آقای کرزی، خارج است؛ به ویژه این‌که خارجی‌ها هم در حال بیرون شدن از افغانستان‌اند.
اما آن‌چه در حال حاضر حکومت افغانستان با آن روبه‌روست، نطفۀ تازه شکل گرفتۀ این جبهه است که مبارزه با آن، به مراتب سهل‌تر از آیندۀ آن است. بنابرین، می‌‌بايد علاجِ چنین واقعه‌یی، قبل از وقوع صورت گیرد.
Posted by Unknown at Tuesday, July 31, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Monday, 30 July 2012

ایا سی آی ای با امریکا به توافق خواهد رسید

ایا سی ای ای با اداره متحد استخبارات به توافق خواهد رسید؟
Коллаж: «Голос России»
رئیس اداره متحد استخبارات نظامی پاکستان تورن جنرال ظاهرالاسلام از امریکا بازدید مینماید و در انجا از سرگیری همکاری های متقابل دوجانبه از طریق ادارات استخبارات...ی را مورد بحث قرار خواهد داد. او در امریکا با دیوید پیترییوس رئیس سی ای ای، دیگر نمایندگان بلند پایه ادارات استخباراتی امریکا و ادارات حکومتی ملاقات های انجام میدهد. مذاکرات از تاریخ 1 تا 3 اگست برگزار میگردند. تفصیل موضوع را مبصر ما گیورگی وانیتسوف تقدیم میدارد.
رئیس جدید اداره استخبارات پاکستان کاملاً مورد قبول واشنگتن می باشد. اول اینکه، او شخصاً مسوولیت اعمال را بردوش ندارد که به بروز بحران در مناسبات امریکا – پاکستان منجر گردیدند. دوم اینکه، به عقیده امریکایان، ظاهرالاسلام به تفاوت از رهبر اسبق اداره استخبارات پاکستان احمد شجاع پاشا، با اسلامگرایان پاکستان و طالبان افغانستان ارتباط ندارد. برعلاوه این، او را در امریکا بسیار خوب می شناسند، به خاطریکه ظاهرالاسلام در موسسات تعلیمی عالی نظامی امریکا تحصیل کرده است.
این بازدید به زودی بعد از عادی شدن مناسبات امریکا – پاکستان، فعال ساختن مجدد ترانزیت محموله های ناتو از طریق خاک پاکستان به افغانستان و از سرگیری کمک امریکا به پاکستان صورت میگیرد. و این، به عقیده واشنگتن، نیز نقطه مثبت بزرگ است.
ولی مذاکرات به هیچ وجه اسان نخواهند بود. طوریکه خبر داده شده، رئیس اداره متحد استخبارات پاکستان قصد دارد، با جانب امریکا، قبل از همه، یکی از حادترین مسایل – حملات طیارات بی پیلوت سیا بر مناطق سرحدی با افغانستان در ایالت خیبر – پشتونخوای پاکستان مورد بحث قرار دهد. در نتیجه چنین حملات مردم ملکی کشته میشوند. ولی امریکا قصد ندارد این حملات را قطع نمایند.
ظاهرالاسلام همچنان قصد دارد امکان دادن معلومات راجع به محلات استقرار افراطیون که توسط طیارات بی پیلوت جمع اوری میشوند، به پاکستان، مورد بحث قرار دهد. واشنگتن تا به حال از دادن چنین معلومات به پاکستان امتناع می ورزد. رئیس اداره متحد استخبارات پاکستان، طوریه انتظار میرود، موضوع امکان دادن تخنالوژی های امریکایی تولید و بهره برداری از طیارات ضربتی اکتشافی به اسلام اباد مطرح خواهد ساخت. در جمله مسایل دیگر که در واشنگتن مورد بحث قرار خواهند گرفت – دورنمای همکاری های دوجانبه در حل اوضاع در افغانستان شامل خواهد بود. در این مورد طرفین اختلافات زیادی دارند، ولی امکان حصول توافق نیز موجود است. پروفیسور اکادمی علوم نظامی و جنرال متقاعد گینادی ایوستافییف عقیده دارد که اسلام اباد به دریافت مقدار زیاد تسلیحات و سامان الات که امریکایان بعد از خروج نیروهای خارجی از افغانسان از خود بجا میگذارند، امید بسته است. پروفیسور میگوید: "مساله اینست که امریکا نسبت به پاکستان مشی بی مثال را پیش می برد. ولی پیترییوس استاد بزرگ دستیابی بر توافق است. اگر او و اسلام توافق نمایند، پس میتوان گفت که پاکستان بعد از نیروهای خارجی از افغانستان، قبل از همه نیروهای امریکایی میتواند مقدار زیاد تسلیحات کاملاً عصری دریافت نماید. شاخص های معامله احتمالی، واضحاً، معلوم نیستند. ولی چون ادارات استخباراتی در این امر نقش بزرگ را بازی میکنند، پس انها پیش نویس های توافقات را اماده خواهند ساخت. برعلاوه، من فکر میکنم که پیترییوس و اسلام راجع به اقدامات بعدی نظامی – سیاسی به ارتباط طالبان افغانستان به توافق خواهند رسد. پاکستان نیز به این امر علاقمندی بسیار زیاد دارد، تا به انها در شکست طالبان خودشان کمک نمایند. از همینرو در اینجا اجندای بزرگ وجود دارد که به احتمال زیاد، مساله کمک های اقتصادی و نظامی به پاکستان را نیز در برخواهد گرفت".
مسایل در مذاکرات «اصولاً» مورد بحث قرار خواهند گرفت، ولی شرکت کنندگان انها فیصله نهایی اتخاذ نخواهند کرد. گینادی ایوستافییف عقیده دارد که وظیفه انها – تعیین مصالحه ممکن در باره این مسایل می باشد.رئیس اداره متحد استخبارات نظامی پاکستان تورن جنرال ظاهرالاسلام از امریکا بازدید مینماید و در انجا از سرگیری همکاری های متقابل دوجانبه از طریق ادارات استخباراتی را مورد بحث قرار خواهد داد. او در امریکا با دیوید پیترییوس رئیس سی ای ای، دیگر نمایندگان بلند پایه ادارات استخباراتی امریکا و ادارات حکومتی ملاقات های انجام میدهد. مذاکرات از تاریخ 1 تا 3 اگست برگزار میگردند. تفصیل موضوع را مبصر ما گیورگی وانیتسوف تقدیم میدارد.
رئیس جدید اداره استخبارات پاکستان کاملاً مورد قبول واشنگتن می باشد. اول اینکه، او شخصاً مسوولیت اعمال را بردوش ندارد که به بروز بحران در مناسبات امریکا – پاکستان منجر گردیدند. دوم اینکه، به عقیده امریکایان، ظاهرالاسلام به تفاوت از رهبر اسبق اداره استخبارات پاکستان احمد شجاع پاشا، با اسلامگرایان پاکستان و طالبان افغانستان ارتباط ندارد. برعلاوه این، او را در امریکا بسیار خوب می شناسند، به خاطریکه ظاهرالاسلام در موسسات تعلیمی عالی نظامی امریکا تحصیل کرده است.
این بازدید به زودی بعد از عادی شدن مناسبات امریکا – پاکستان، فعال ساختن مجدد ترانزیت محموله های ناتو از طریق خاک پاکستان به افغانستان و از سرگیری کمک امریکا به پاکستان صورت میگیرد. و این، به عقیده واشنگتن، نیز نقطه مثبت بزرگ است.
ولی مذاکرات به هیچ وجه اسان نخواهند بود. طوریکه خبر داده شده، رئیس اداره متحد استخبارات پاکستان قصد دارد، با جانب امریکا، قبل از همه، یکی از حادترین مسایل – حملات طیارات بی پیلوت سیا بر مناطق سرحدی با افغانستان در ایالت خیبر – پشتونخوای پاکستان مورد بحث قرار دهد. در نتیجه چنین حملات مردم ملکی کشته میشوند. ولی امریکا قصد ندارد این حملات را قطع نمایند.
ظاهرالاسلام همچنان قصد دارد امکان دادن معلومات راجع به محلات استقرار افراطیون که توسط طیارات بی پیلوت جمع اوری میشوند، به پاکستان، مورد بحث قرار دهد. واشنگتن تا به حال از دادن چنین معلومات به پاکستان امتناع می ورزد. رئیس اداره متحد استخبارات پاکستان، طوریه انتظار میرود، موضوع امکان دادن تخنالوژی های امریکایی تولید و بهره برداری از طیارات ضربتی اکتشافی به اسلام اباد مطرح خواهد ساخت. در جمله مسایل دیگر که در واشنگتن مورد بحث قرار خواهند گرفت – دورنمای همکاری های دوجانبه در حل اوضاع در افغانستان شامل خواهد بود. در این مورد طرفین اختلافات زیادی دارند، ولی امکان حصول توافق نیز موجود است. پروفیسور اکادمی علوم نظامی و جنرال متقاعد گینادی ایوستافییف عقیده دارد که اسلام اباد به دریافت مقدار زیاد تسلیحات و سامان الات که امریکایان بعد از خروج نیروهای خارجی از افغانسان از خود بجا میگذارند، امید بسته است. پروفیسور میگوید: "مساله اینست که امریکا نسبت به پاکستان مشی بی مثال را پیش می برد. ولی پیترییوس استاد بزرگ دستیابی بر توافق است. اگر او و اسلام توافق نمایند، پس میتوان گفت که پاکستان بعد از نیروهای خارجی از افغانستان، قبل از همه نیروهای امریکایی میتواند مقدار زیاد تسلیحات کاملاً عصری دریافت نماید. شاخص های معامله احتمالی، واضحاً، معلوم نیستند. ولی چون ادارات استخباراتی در این امر نقش بزرگ را بازی میکنند، پس انها پیش نویس های توافقات را اماده خواهند ساخت. برعلاوه، من فکر میکنم که پیترییوس و اسلام راجع به اقدامات بعدی نظامی – سیاسی به ارتباط طالبان افغانستان به توافق خواهند رسد. پاکستان نیز به این امر علاقمندی بسیار زیاد دارد، تا به انها در شکست طالبان خودشان کمک نمایند. از همینرو در اینجا اجندای بزرگ وجود دارد که به احتمال زیاد، مساله کمک های اقتصادی و نظامی به پاکستان را نیز در برخواهد گرفت".
مسایل در مذاکرات «اصولاً» مورد بحث قرار خواهند گرفت، ولی شرکت کنندگان انها فیصله نهایی اتخاذ نخواهند کرد. گینادی ایوستافییف عقیده دارد که وظیفه انها – تعیین مصالحه ممکن در باره این مسایل می باشد.
Posted by Unknown at Monday, July 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

'مذاکرات صلح، سازش های فردی خواهد بود'

کراکر: 'مذاکرات صلح، سازش های فردی خواهد بود'

رایان کراکر، سفیر ایالات متحده در افغانستان که روز جمعه وظیفه اش را ترک گفت ، در رابطه به مذاکرات صلح با طالبان می گوید که به نظر وی گروه مشخصی به نام طالبان وجود نداشته بلکه آن جنبشی است که به شکل فزاینده یی منقسم می باشد.

شماری از اعضای طالبان مخالف هرگونه مصالحه و شماری هم طرفدار تعقیب این پروسه استند.

به باور آقای کراکر اگر مذاکرات صلح به راه بیافتد، نه به شکل "یک چانه زنی بزرگ"، بلکه بیشتر با سازش های فردی شکل خواهد گرفت.

آقای فرهاد پیکار ژورنالیست و پژوهشگر روابط بین المللی در ایالات متحده، در مورد برداشت سفیر ایالات متحده به این عقیده است اظهارات کراکر، می تواند درک درستی از واقعیت افغانستان باشد.

فرهاد پیکار می گوید: "چون آقای کراکر برای چندین سال در افغانستان اقامت داشته و در زمان بسیار حساسی در این کشور حضور داشته است، و اینکه منابع محرم اطلاعاتی را در اختیار آنان قرار میدهد؛ پس به این دلیل گفته میتوانم که شناختی که ایشان از اوضاع افغانستان دارند، درک بسیار خوبی است."

سفیر ایالات متحده در برابر پرسشی در مورد اینکه آیا شمولیت جنگ سالاران در حکومت، بعد از فروپاشی طالبان اشتباه بوده است ، می گوید که جای سوال نیست که این مساله یک مشکل عمده بوده و آن هم بیشتر به خاطر محدود ساختن نفوذ آنان بوده است.

کراکر می گوید که به نظر وی با آنکه این مشکل همچنان وجود دارد ، اما با گذشت زمان آنان سالخورده تر شده ، بعضی ها به مانند مارشال فهیم ترحیع میدهند تا شامل حکومت باشند، نسبت به اینکه علیه آن قرار گیرند و شماری هم به مانند سیاف از بازی سیاسی خارج شده اند.

اما، آقای نجیب محمود استاد حقوق در پوهنتون کابل به این عقیده است که نفوذ رهبران جهادی پیشین همچنان پا بر جاست و می تواند نگرانی هایی را در انتخابات ریاست جمهوری آینده ایجاد کند.

آقای محمود می گوید: "در شماری از نقاط و روستا های افغانستان هنوز (جنگ سالاران) نفوذ داشته و جزئ باور مردم استند. حتی بعضی ها می پندارند که آنان "همیشگی" استند. پس با در نظرداشت عملکرد ضعیف دولت که ارزش هایی چون روشنفکری، حقوق بشر و دیموکراسی را زیر سوال برده است، نگرانی هایی موجود است که نقش آنان در انتخابات بعدی همچنان پا بر جا باقی بماند."

آقای کراکر با اشاره به اوضاع افغانستان بعد از خروج نیرو های خارجی درسال 2014 به این باور است که انتخابات ریاست جمهوری کشور، وهرآنچه در اطراف آن می چرخد؛ تعین کنندۀ کلیدی اوضاع در افغانستان خواهد بود.

اما آقای کراکر می گوید همه چیز امکان دارد و پیش بینی درمورد دشوار است.

در حالیکه ایالات متحده نیز در سال روان برای انتخابات ریاست جمهوری آمادگی میگیرد، در مورد اینکه شکل دهندگان سیاست خارجی این کشور چی کسانی اند و آیا سیاست خارجی ایالات متحده با تغیر در کدر رهبری آنکشور دچار تحول خواهد شد.

آقای پیکار می گوید: "با وجود آنکه ایالات متحده امریکا دیگر یک قدرت یکه تاز نبوده و با مشکلات اقتصادیی دست و گریبان میباشد، با آنهم این کشور نمی خواهد نفوذ و برتریت خود را در جهان ازدست دهد. پس با تکیه به این هدف، قانون گذاران و پالیسی سازان ایالات متحده - از هر جناحی که باشند- برای نیل به این منظور کوشش می کنند و راهکار شان با تغیر جناح های رهبری این کشور ، تحول چندانی نمی کند ."

رایان کراکر دیپلومات کهنه کار امریکایی که کارش را درسال 1971در بخش خارجی وزارت خارجۀ ایالات متحده آغاز کرد، به علت بیماری از وظیفه اش کناری گیری کرده و به جایش" جیمز کنگهام" تعین گردیده است.

نامزدی کنگهام برای تایید به مجلس نمایندگان ایالات متحده سپرده شده است.
Posted by Unknown at Monday, July 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

اخبار اولمپیا ۲۰۱۲

اخبار مسابقه بازی های المپیک 31 ژوییه 

 
سی و یکم ژوییه، چهارمین روز بازی های المپیک لندن بود. در این روز ورزشکاران پانزدهمین مدال طلا را به دست آوردند. در این میان، ورزشکاران چینی در رشته های شیرجه، وزنه برداری ،شمشیر بازی و شنا، چهار مدال طلا را از آن خود کردند. به این ترتیب، تعداد مدال های طلای کاروان ورزشی چین به سیزده مدال رسید و در مقام اول رده بندی مدال ها قرار گرفتند. "یه شی ون" دختر 16 ساله که مورد توجه جهانیان قرار گرفته، روز سه شنبه در مسابقات شنای آزاد 200 متر زنان، برنده مدال طلا شد. در مسابقات شمشیربازی، لی شن، ورزشکار چینی با امتیاز 15 در برابر 13 در مقابل ورزشکار مصری مدال طلا را به خود اختصاص داد و رکورد ورزشکاران اروپایی را در این رشته شکست. تیم شیرجه چین نیز، توانسته مدال های طلا را از آن خود کند. چن رئو لین، همراه با وان هائو، که قهرمان بازی های المپیک پکن بود در مسابقات شیرجه دو نفره از دایو ده متری قهرمان شده و سومین مدال طلا را در این رشته برای تیم چین به ارمغان آورد. لین چین فنگ، در مسابقات وزنه برداری 69 کیلو، یک مدال طلای دیگری برای تیم چین کسب کرد. تاکنون 20 تیم نمایندگان موفق به کسب مدال طلا در این بازی ها شده اند. از این میان تیم نماینده چین با 13 مدال طلا در مقام اول و آمریکا، فرانسه، کره جنوبی، کره ش
مالی و قزاقستان به ترتیب در مقام های دوم تا ششم قرار گرفتند.


قهرمانی متوالی وو مین شیا در شیرجه
GMT+08:00 || 2012-07-30 09:59:41 cri
وو مین شیا ورزشکار چین در رشته شیرجه در مسابقات شیرجه از دایو 3متری در المپیک لندن همراه با هه زی با امتیاز 346.20 مدال طلا را کسب کرد. به این ترتیب، او نخستین ورزشکار چین است که سه بار به طور متوالی مدال طلای این رشته در بازی های المپیک را به دست می آورد. وی در مصاحبه ای پس از مسابقات گفت: من فقط با تمام توان تلاش کردم و از کسب مدال طلا برای وطن و مردم شانگهای بسیار خوشحالم.

اهدای دوازده مجموعه از مدال ها به ورزشکاران در بازی های المپیک در لندن

به گزارش منابع خبری،روز دوشنبه دوازه مجموعه از مدال ها به ورزشکاران در بازی های المپیک در لندن اهدا می گردد. ورزشکاران روس نیز در این بازی ها در بخش ، شنا، شیرجه ، شمشیر بازی، تیراندازی و جیمناستیک اشتراک نموده و در انتظار گرفتن مدال می باشند.
اولگا زابلینسکی در رشته دوچرخه سواری در میان ورزشکاران زن مقام سوم را به خود اختصاص داد ، نیکولای کاوالوف در شمشیر بازی و آندره گرچین در شنا به رقابت پرداخته و موفق به کسب مدال شدند.
قهرمانان روسیه در بازی های المپیک 2012 تا امروز موفق به کسب یک مدال طلا و سه برنز شدند.

اخبار مرتبط
Posted by Unknown at Monday, July 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

زدودن سران طالبان در کمتر از یکسال

 دوستم: زدودن سران طالبان در کمتر از یکسال ممکن است


خروج نیروهای خارجی از افغانستان تا دو سال آینده، حیات سیاسی حکومت افغانستان هم به آخر خواهد رسید، این مطلب را عبدالرشید دوستم یکی از رهبران جبهه شمال به یک روزنامه انگلیسی گفته است. به باور این فرمانده نظامی خروج نظامیان ناتو و بحران سیاسی، منجر به هرج و مرج در کشور خواهد گردید.
آقای دوستم که در عین زمان سمت رییس ارکان سرقوماندانی اعلی قوای مسلح افغانستان را دارد، از جمله منتقدین سرسخت حکومت حامد کرزی است.

اما رفیع فردوس، مشاور مرکز رسانه های حکومت افغانستان کشانیده شدن افغانستان را به دور جدید کشمکش ها بعید میداند. إقای فردوس میگوید اظهارات آقای دوستم غیر واقعبینانه است. او می افزاید که در با پشتیبانی بین المللی از افغانستان، آن کشور پس از سال 2014 در یک تعریف کوتاه "افغانستان خوب خواهد بود".

دوستم در مصاحبه با مگیس هامیلتون لیتل، خبرنگار روزنامۀ تلگراف کرزی را یک شخص نیمه افغان و نیمه امریکایی خطاب کرده می گوید که آقای کرزی مالک تشبثاتی در ایالات متحده است.

آقای دوستم همچنان گفته است که برای پیشرفت واقعی در افغانستان باید از مشارکت فعالانۀ زنان در تمام عرصه های اجتماعی اطمینان حاصل شود. در همین حال خبرنگار روزنامه تلگراف نوشته است که شماری از فرماندهان زیر امر دوستم در جریان جنگ های داخلی افغانستان به ارتکاب جرایم جنگی به ویژه نقض حقوق زنان، تجاوز جنسی و کشتار فجیعانه زنان متهم اند.

شینکی کروخیل، رییس شبکه زنان افغان و عضو ولسی جرگۀ افغانستان می گوید که در زمان جنگ های داخلی به ویژه در کابل که بر زنان و دختران تجاوز صورت می گرفت چرا از حقوق زنان دفاع نشد و چنین صدا هایی برنخاست. او اضافه می کند شاید این رویداد ها مرام احزاب درگیر در آن وقت نبود، اما باید آنها به خاطر کارکرد های زیردستان شان مسوول قرار گیرند.

جنرال عبدالرشید دوستم همچنان گفته است که شمار جنگجویان طالب در افغانستان بیشتر از 9000 نفر نیست. او با قاطعیت از آگاهی در مورد مواضع طالبان سخن گفته و افزوده است که از میان برداشتن سردسته های طالبان بیشتر از یک سال طول نخواهد کشید.

آقای فردوس این رقم را رد کرده می گوید که شمار نیرو های طالبان در مرز 30 هزار نفر با ابعاد پیچیده و گستردۀ عملیاتی و ستراتیژیک می باشد. او اضافه می کند که اگر زدودن طالبان تا این حد ساده باشد پس آقای دوستم به صفت رییس ارکان، سرقوماندانی اعلای قوای مسلح چنین طرحی را با حکومت افغانستان در میان بگذارد تا از مجرای یک حکومت مشروع، صلح در افغانستان تامین شود.

جنرال دوستم در مورد شماری از علمکرد های سربازان خارجی در افغانستان چون اهانت به مقدسات و ارزش های افغان ها اشاره کرده می گوید که چنین اقدامات فضای خشم و سوء اعتماد را خلق می کند.
Posted by Unknown at Monday, July 30, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Saturday, 28 July 2012

تحولات سوریه

تحولات سوریه

یورش سنگین ارتش سوریه به حلب آغاز شده است

ارتش سوریه از زمین و هوا دست به بمباران مناطق مختلف شهر حلب زده است. به گفته مخالفان نخستین حمله نظامیان به محله صلا‌ح‌الدین دفع شده است. ترکیه، بریتانیا و فرانسه خواهان مداخله جامعه بین‌المللی در سوریه شدند.
ارتش سوریه با تانک، واحدهای زرهی و هلی‌کوپتر حمله به حلب را آغاز کرده است. نیروهای حامی رژیم اسد نقاط مختلف شهر را با تانک و هلی‌کوپترهای رزمی بمباران می‌کنند. به گزارش خبرگزاری‌ها مستقل نبرد از بامداد امروز (شنبه، ۲۸ ژوئیه/ ۷ مرداد) با شلیک موشک و خمپاره به محله صلاح‌الدین در حلب شروع شد.
مخالفان تنها به سلاح‌های سبک و پدافند محدود هوایی مجهز هستند. تصاویر مخابره شده نشان می‌دهند که برخی از تانک‌های ارتش سوریه منهدم شده‌اند. بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه ارتش سوریه بیش از همه محلاتی را بمباران می‌کند که به گمان آنان مخالفان مسلح در آن مستقر هستند.

شهر حلب که با بیش از دو و نیم میلیون جمعیت بزرگترین شهر سوریه محسوب می‌شود و یونسکو به عنوان میراث بشری از این شهر نام می‌برد، حال در انتظار نبردی خانه به خانه است. شرایط زندگی برای غیرنظامیان در این شهر بسیار دشوار شده است.
رژیم بشار اسد پس از شکست نیروهای خود در حلب تهدید کرده بود که به این شهر حمله خواهد کرد. به نظر می‌رسد که این تهدیدات حال به مرحله عمل رسیده است. جمعیت دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه در لندن اعلام کرد که "نبرد کنونی در حلب شدید‌ترین و خونین‌ترین زد وخورد از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه" به شمار می‌آید.
روزنامه الوطن، طرفدار رژیم سوریه، نبرد در حلب را "ام‌الحرب" نامیده است.
رژیم اسد از دو روز پیش دست به تمرکز نیروهای خود در محدوده حلب زده بود. ارتش اسد تعداد‌ قابل توجه‌ای تانک ‌و سلاح‌های سنگین در اطراف شهر مستقر کرده است. خبرهای رسیده از حلب حاکی از آنست که هم اکنون حدود ۱۰۰ تانک محله‌های شهر را محاصره کرده‌اند
آمریکا پیشتر پیرامون قتل‌عام در حلب هشدار داد بود. این حمله یاد‌آور یورش نیروهای قذافی به بنغازی است که تنها با مداخله نیروهای بین‌المللی در آخرین ساعات متوقف شد و از کشتار مخالفان در شهر بنغازی جلوگیری کرد.
حمله به محله صلاح‌الدین
یکی از فعالان سوری گفت که ارتش آزاد سوریه حدود یک هزار جنگجوی خود را برای حمایت از مدافعان حلب به این شهر منتقل کرده است. به گفته مخالفان نخستین یورش نیروهای نظامی اسد به محله صلاح‌الدین با شکست مواجه شده و نیروهای ارتش آزاد سوریه موفق شده‌اند که مواضع خود را حفظ کنند.


در مقابل تلویزیون دولتی سوریه گزارش داده که ارتش این کشور توانسته به "گروه‌های تروریستی ضربات مهلکی" وارد کند.
روسیه از حمله به حلب پشتیبانی کرد
روسیه به عنوان یکی از حامیان اصلی رژیم اسد درباره وقوع یک "تراژدی در حلب" هشدار داد. اما همزمان سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه ضمن پشتیبانی از حمله اخیر رژیم اسد گفت: «این واقع‌بینانه نیست که از ارتش سوریه بخواهیم بی‌عمل شاهد تصرف شهرهای مهم توسط شورشیان باشد.»
صدها نفر از شهر حلب گریخته‌اندکارشناسان نظامی بر این باورند که رژیم اسد شانس زیادی برای بازپس‌گیری حلب دارد، اما با گذشت زمان ارتش اسد تضعیف شده و در مقابل بر قدرت مخالفان افزوده می‌شود.
Read more »
Posted by Unknown at Saturday, July 28, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

چی چنی ها در بین مخافین سوریه

چی چنی ها در بین سربازان مخافین سوریه نیست


رئیس جمهور چی چنیا روسیه، اطلاعات رسانه های خبری را در مورد اینکه چی چنی ها در سوریه جنگ میکنند، در صفحه انترنتی تویتر خود جعلی دانست.
قبلاً بعضی کانال های تلویزیونی ویدیو را نشان دادند که گویا یک فرد چی چینی را مخالفین دولت سوریه حین گذار از سرحدات ترکیه به سوریه باز داشت نموده و به صفت فرد مسلح القاعده تلقی دادند. آنها می گفتند که داوطلبان از کشور های افریقای شمالی، عربستان سعودی وچی چنیا در سوریه علیه باشار اسد می جنگند.
ممکن در مورد چی چنیا اضافه گوی کرده باشند. اما موجودیت افراد مسلح القاعده در بین مخالفین وجود دارد. روزنامه « الشرق» عربستان سعودی با نقل قول از خدمات خاص اردن مینویسد که، تعداد عمومی افراد مسلح القاعده در سوریه، در حدود 6000 نفر میرسد. ونیامین پاپوف رئیس مرکز همکاری تمدن انستیتوت دوستی خلق ها روسیه میگوید که یکماه قبل تعداد این افراد طبق ارزیابی های منابع امریکائی به 700 نفر در سوریه محاسبه شده بود. او در تصریح این موضوع میگوید:
- حالا تعداد این افراد خیلی گسترش یافته است. و این یک گرایش خطرناک میباشد. در سوریه ملیت های اقلیت زیاد وجود دارد که میتوان از کوردها و دروزی ها نام گرفت. جامعه های کوچک چون جامعه عیسویان و علویان نیزوجود دارد.
اجیران خارجی در سوریه – این یک خبر نونیست. دلایل مستقیم گویندگی از آن میکند که در جناح شورشیان، گروپهای مسلح القاعده که متشکل از خارجیان هستند، می جنگند واین از سابق نیز وجود داشت. این که رهبر القاعده علیه باشار اسد جهاد اعلان نمود- این هم از سابق معلوم بود. در این مورد افگینی ساتانوفسکی رئیس انستیتوت شرق نزدیک اظهار داشته میگوید:
- اینکه افراد مسلح، منجمله بعضی افراد که در لیبیا جنگ کرده اند، از طرف عربستان سعودی و قطرتربیه و مسلح شده بعداً از طریق اردون و ترکیه به سوریه فرستاده میشوند. این موضوع آشکاراست. ازبین بردن بن لادن هیچنوع تأثیر بالای فعالیت این سازمان نکرد. با حمایت مالی خودی، این سازمان توانائی فعالیت مستقل را در هر نقطه جهان دارد. به این لحاظ سوریه برای ایشان جبهه دیگر جهاد جهانی میباشد.
با این همه امروز رسانه های خبری اطلاع دادند که بارک ابوما سعی میورزد تا از اپوزسیون سوریه فعالانه پشتیبانی نماید. قبلاً اخبار گردیده بود که همکاران استخبارات امریکا تحویل اسلحه و مهمات را به مخالفین دولت سوریه همآهنگ میسازند. که این سلاح پیاده اتومات، راکت اندازها، مهمات و همچنان سلاح ضد تانک میباشد. طبعاً که انتقال آن توسط اخوان المسلمین از طریق سرحدات صورت میگرد.
گفته میشود که رهنمایان سی آی یی امریکا تعقیب میکنند که این اسلحه به دست افراد القاعده نه افتد. اینکه چطور امریکا سرنوشت هر راکت انداز را تعقیب میکنند, معلوم نیست. حالا واشنگتن به این مساله توجه ندارد: وظایف اساسی آن سقوط دولت فعلی سوریه است. اگر برای پیروزی،ضرورت به اتحاد با القاعده باشد، اینکار را نیز انجام خواهد داد.
Posted by Unknown at Saturday, July 28, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Friday, 27 July 2012

رئیس جمهور هند انتخاب شده

پراناب موکرجی به صفت 13 مین رئیس جمهور هند انتخاب شده

25.07.2012, 19:13
 پراناب موکرجی
وزیر اسبق مالیه هند پراناب موکرجی امروز به صفت 13 مین رئیس جمهور هند حلف وفاداری یاد کرد و در این مقام رئیس اسبق دولت پراتیبهو پاتیل را تعویض نمود. در این باره در روز چهارشنبه اژانس ایتار - تاس خبر داد. مراسم رسمی تحلیف در حضور صدراعظم منموهن سینگهه و رهبر حزب حاکم کانگرس سونیا گاندی در سالون تاریخی مرکزی پارلمان برگزار شد. هزاران نفر از بنگال غربی جهت حمایت از اولین رئیس جمهوری بنگالی هند به دهلی نو امده بودند. بعد از پیروزی سیاستمدار در انتخابات ریاست جمهوری که نتائیج ان در روز یکشنبه معلوم گردید، در منطقه مراسم باشکوه به افتخار او برگزار شدند. در گذشته پراناب موکرجی در مقامات وزارت مالیه، دفاع و معاونیت کمیسیون پلان ایفای وظیفه نموده است
Posted by Unknown at Friday, July 27, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Wednesday, 25 July 2012

لطفاً تاسيسات‌تان را خراب نكنيد

لطفاً تاسيسات‌تان را خراب نكنيد!

امریکا به پاکستان به عنوان جایی که بتواند از آنجا عملیات سری خود در آسیا را به اجرا بگذارد نیاز دارد

( پنج تبصره 47) پرابلم افغانستان و موضع روسیه
منوچهر
برخي از كشورهاي عضو ناتو تصميم دارند كه پس خروج‌شان از افغانستان، تاسيسات نظامي ‌خود در اين كشور را نيز از بين ببرند. چنين برنامه‌يي سر و صداي حكومت و مجلس نماينده‌گان افغانستان را برانگيخته است. اما بايد گفت كه اين موضوع از آغاز ورود اين سازمان به افغانستان نيز روشن بود؛ چون قاعدة كشورهاي سرمايه‌داري بر چنين رويكردي استوار است

و ناتو كه خود از بزرگ‌ترين سازمان‌هاي نظامي‌ كشورهاي سرمايه‌داري به حساب مي‌آيد، بنا بر ماهيت وجودي‌اش، بايد چنين كاري را انجام دهد.
اما سخن اين‌جاست كه حكومت افغانستان ادعاي بر حقي دارد و آن اين‌كه تمام تاسيسات بنا شدة ناتو در افغانستان، از پول كمك‌هاي جامعة جهاني‌ست؛ از اين‌رو، ناتو حق تخريب اين تاسيسات را ندارد.
افغانستانِ سال 2014 از اين منظر شباهت بسياري با افغانستان سال 1989 دارد. در آن‌زمان نيز دولت دكتور نجيب‌الله درگير بيرون شدن نيروهاي شوروي از كشور بود. اما تفاوت عمده ميان اين دو خروج، آن است كه شوروي‌ها به‌رغم آن‌كه حضورشان در افغانستان صبغة تجاوز داشت؛ موقعي كه كشور را تخليه كردند، اسبابي را كه همراهِ خود آورده بودند، با خود نبردند؛
هرچند شوروي سابق فرياد حقوق بشرخواهي و مبارزه با تروريسم را هم راه نيانداخته بود. اكنون اين مقايسه، يك نتيجه را به دست مي‌دهد؛ اين‌كه شوروي سابق در نيتي كه داشت - ولو درست يا نادرست ـ صادق‌تر و به آن پابندتر بود. آن كشور براي آن‌كه از رژيم هم‌فكر خودش حمايت كند، تا آستانة فروپاشي پيش رفت اما دست از كمكِ آن برنداشت.
با اين قياس ديده مي‌شود كه ناتو و كشورهاي عضو آن، نيت خيري براي باثبات شدن افغانستان ندارند. آن‌ها نه تنها وسايل و تجهيزات نظامي ‌را با خود مي‌برند؛ بل‌كه تاسيسات بنا شده را نيز خراب مي‌كنند.
روزي يك هموطن سمنگاني‌مان در مجلسي ياد كرد كه «خدا خير دهد روس‌ها را! وقتي از سمنگان بيرون رفتند، تا مدت‌هاي زيادي مردم از وسايل به جا ماندة آن‌ها استفاده مي‌كردند. همين هموطن سمنگاني يادآور شد كه وقتي گروه‌هاي پي. آر.تي از اين ولايت بيرون رفتند، جداي از آن‌كه همه چيزشان را با خودشان بردند، حتا پنجره‌ها را كشيده بودند و رنگ ديواره‌ها را نيز پاك كرده بودند.
به نظر مي‌رسد كه چنين رويكردي نه تنها در كار گروه‌هاي پي. آر. تي‌ قابل مشاهده است، بل‌كه تمام اعضاي ناتو چنين برنامه‌يي دارند
Read more »
Posted by Unknown at Wednesday, July 25, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Tuesday, 24 July 2012

فصل جدید درمناسبات افغانستان وپاکستان

فصل جدید درمناسبات افغانستان وپاکستان
 اعضای ار شد جبهه ملی/ صدراعظم و زیر خارجه وو زیر
داخله \اکستان
صدراعظم جدید پاکستان آقای راجا پرویزاشرف با موضع نو وارد افغانستان شد.وی درکابل موقفی را اتخاذ کرد که درتاریخ ده ساله مناسبات دوکشو بی نظیر بود آقای راجا پرویز بلافاصله پس ازورود به کابل ابتداء با رهبران سیاسی واپوزیسیون افغانستان دیدارنمود رهبران جبهه ملی وایتلاف ملی با صدراعظم جدید پاکستان دیداررسمی داشتن ومحتوای گفتگوها خیلی جالب بود.
مقامات پاکستان پیش ازورود به کابل گفته بودند که صلح افغانستان باید جامع وفراگیرباشد وهمه احزاب سیاسی درگفتگو های صلح شرکت داشته باشند.این مساله به این خاطرواقع بینانه است که رهبران احزاب سیاسی درکشورنسبت به ماجرای صلح رییس جمهور کرزی معترض هستند آنها خواهان مشارکت جمعی درگفتگوهای صلح می باشند حکومت افغانستان با سیاست انحصارطلبانه می خواهد که نقش رهبران اپوزیسیون را درگفتگوهای صلح کتمان نماید وخود بصورت مرموز،یک جانبه ،مذاکرات را ادامه دهد.نخست وزیرپاکستان نشان داد که این کارباید ازیک موضع گسترده ملی، انجام شود وی درملاقات شان با رهبران دوایتلاف گفت: ما به گفتگوهای مان با رهبران سیاسی افغانستان ادامه می دهیم. آقای عبد الباسط سخنگوی وزارت خارجه پاکستان قبلا نیز اعلام داشته بود که صلح باید با مشارکت همه احزاب سیاسی افغانستان باشد.
درمذاکرات رهبران اپوزیسیون با نخست وزیرپاکستان درمورد ساختارسیاسی افغانستان نیزصحبت شد رهبران دو ایتلاف به مقامات پاکستانی گفتند که نظام متمرکزباید تغییرنماید بجای نظام ریاستی ، ساختارحکومتی درافغانستان پارلمانی باشد آقای راجا پرویزاشرف گفت: این مساله مربوط می شود به خود افغانها که چه نوع نظامی را درافغانستان می خواهند داشته باشند.وی تاکید داشت که درمناسبات دوجانبه وامورمربوط به مذاکرات صلح ،احزاب سیاسی افغانستان مشارکت داشته باشند.این نوع واقع نگری اصولا درسیاست خارجی پاکستان بکلی تازه است آقای اشرف می دانیست که حکومت افغانستان ازاین موقف گیری خوشش نمی آید زیرا حکومت همه اموررا بصورت انحصاری می خواهد اداره نماید حکومت افغانستان هرگزنمی خواهد که درگفتگوی های صلح ،احزاب سیاسی نقش ودیدگاه های خود را بیان نماید.
دریک مطلبی مربوط به مقامات پاکستان نقل شده است که سیاست تازه پاکستان این است که درمناسبات خود با سران همه اقوام افغانستان ورهبران سیاسی آنها ،صحبت نماید.آنها تصریح کرده اند که افغانستان ترکیبی قومی گوناگون دارند پاکستان باید با رهبران همه اقوام افغانستان، وارد گفتگو شود.درنشست راجا پرویزاشرف به این مسایل تاکید شد که پاکستان می خواهد روابط دوستانه خود را با همه احزاب سیاسی افغانستان با رهبران تاثیرگذارحفظ نماید وی درین مذاکرات گفت: ما خواهان ادامه مذاکرات ومناسبات با رهبران سیاسی افغانستان هستیم. نکته ای تازه ای دیگر که برای رهبران اپوزیسیون خیلی مهم است این است ک صدراعظم پاکستان خواهان مشارکت جمعی همه افغانها درگفتگوهای صلح است.آقای اشرف با این گونه رفتارهای خود ، واقع نگری وشجاعت خود را دراتخاذ موضع گیری به اثبات رساند.
وی برخلاف گیلانی، با درایت وشفافیت خاصی با مسایل برخورد می کند.گیلانی صدراعظم پیشین پاکستان درکابل به مقامات افغانستا گفته بود که مناسبات خود را باغرب کاهش دهید وی بجای غرب چین را ، برای افغانستان نشان داده بود.گیلانی با سیاستهای پوپلیستی خود که افراطیون پاکستان ومنابع اصلی طالبان را با خود داشته باشد،راه های تدارکاتی واکمالاتی درجنگ با تروریزم را بخاطرحادثه سلاله درمرزکه ۲۴ سربازپاکستانی کشته شد، بمد ت هفت ماه بست. آقای اشرف دراولین اقدام شجاعانه خود همه ای را ه های تدارکاتی را بازکرد. اشرف دراین مورد به منابع اصلی طالبان وخواسته های افراطی آنها اصولا توجه نکرد.
درمورد افغانستان هم این حرف خیلی تازه است که ایشان درکابل می یاید وسخن ازمشارکت ونقش احزاب سیاسی درمذاکرات صلح را مطرح می کند امریکه حکومت افغانستان به شدت با آن مخالف است حکومت افغانستان هرگزدرمسایل اصلی واساسی کشور،به احزاب سیاسی اهمیت نمی دهد حکومت افغانستان بصورت تمامیت خواهی و انحصاری با موضوعات برخورد می کند.آقای اشرف می گوید درصلح افغانستان، احزاب سیاسی باید نقش داشته باشند. وی درکنفرانس خبری خود گفت: پاکستان جزء ازراه حل مساله افغانستان است.این حرف دقیق ترین کلامی است که باید به آن توجه داشت .هیچ کشوری درمنطقه برای افغانستان،پاکستان نمی شود.پاکستان به همه امورافغانستان تاثیرگذاراست، دلیل مساله اهمیت ژئوپولتیک این کشوراست.تجارت افغانستان درگرو پاکستان است امنیت همین طوراست خلاصه اینکه پاکستان کشوری نیست که بتواند به سادگی وبا چند تا فحش ازآن گذشت
Read more »
Posted by Unknown at Tuesday, July 24, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Sunday, 22 July 2012

اخبار آسیا و سیاست

از مطبوعات://امریکا بر کمک های پنهانی برای مخالفان رژیم سوریه تاکید کرد در سر تا پای "برشنا شرکت" فساد خانه کرده است/ تجار افغان نصب ترازو در شاهراه ها را سرچشمهء فساد می خوانند/در 24 ساعت--مسائل سیاسی و اجتماعی-موضوع موشک‌پرانی پاکستان به افغانستان به سازمان ملل ارجاع شود/'سیزده مامور پلیس افغان به طالبان پیوستند'/درگیری سنگین بین نیروهای امنیتی و طالبان در میدان‌وردک/یک پدر دو دخترش را در جنوب افغانستان کشته است/'شورشیان پنج کارگر را در میدان‌وردک کشته‌اند'/نشست اضطراری یک هیلیکوپتر اردوی ملی در نورستان/اظهارات فرمانده ارشد ناتو در مورد خروج قوای امریکایی از افغانستان

بازی های المپیک 2012 در لندن افتتاح می شود


به گزارش منابع خبری، روز جمعه مراسم افتتاحیه بازی های المپیک لندن با شکوه فراوانی آغاز خواهد شد .
در این مسابقات بیش از 10500 ورزشکار از 205 کشور جهان برای به دست آوردن 302 نوع مدال به 37 نوع ورزش به رقابت می پردازند.
روز شنبه اولین بازی های فینال در 12 نوع ورزش، شنا، بایسکل سواری، جودو، تیراندازی، تیراندازی با تیرکمان، وزنه برداری، شمشیربازی به رقابت خواهند پرداخت ونخستین مدالها به قهرمانان اعطا می شود .
در مسابقات المپیک لندن 436 ورزشکار روسیه اشتراک میکند، که از این جمله 208 مرد و 228 زن می باشد.
104 ورزشکار روسیه در دومیدانی، 32 نفر دیگر در شنا به رقابت می پردازند
تیم شمشیر بازی روسیه نیز با 15 ورزشکار حضور فعالی در این مسابقات خواهد داشت . علاوه براین، در میان ورزشکاران 149 نماینده روسیه نیز در این بازی ها حضور خواهند داشت.
الکساندر ژوکوف رئیس کمیته المپیک روسیه (ROC ) ابراز امیدواری کرد ، که تیم ملی در این بازی ها ی لندن بهتر از مسابقات چهار سال قبل که در پکن برگزار شد، بازی خواهند کرد.
چهار سال پیش بازی های المپیک در پکن برگزار شد، که در آن روسیه رتبه سوم را در جدول رده بندی ها مدال های کلی به خود اختصاص داد و ایالات متحده - چین، مقام دوم کسب کردند. در نهایت بریتانیا موفق به کسب مقام چهارم شد. . بازیهای المپیک تابستانی 2012 از تاریخ 27 جولای تا 12 آگست در لندن ادامه دارد.

امریکا به پاکستان به عنوان جایی که بتواند از آنجا عملیات سری خود در آسیا را به اجرا بگذارد نیاز دارد

( پنج تبصره 47) پرابلم افغانستان و موضع روسیه

Пентагон СШАپنتاگون تمام اقدامات ممکن عکس العمل نسبت به اوضاع در سوریه طرح ریزی میکند

25.07.2012, 18:58
پنتاگون به هرنوع انکشاف حوادث اطراف سوریه اماده است و مانند گذشته تمام اقدامات ممکن عکس العمل نسبت به تشدید اوضاع را طراحی میکند. این مطلب را جورج لیتل نماینده وزارت دفاع امریکا در روز چهارشنبه اعلام داشت. قبلاً اداره امریکا اعلام داشته بود که قصد سازماندهی و انجام عملیات نظامی در سوریه ندارد. او همچنان در این مورد ابراز تاسف نمود که مساعی امریکا جهت حل مساله سوریه از طریق شورای امنیت سازمان ملل با مقاومت روسیه و چین مواجه گردیده اند. به گفته لیتل، پنتاگون از قصد وزارت خارجه در باره ادمه کار در باره حل "خارج از شورای امنیت" حمایت میکند، در باره چیزیکه قبلاً نماینده دایمی امریکا سیوزن رایس اعلام داشته بود.
امسال بیشتر از 250 سرباز نیرو های ائساف در افغانستان به قتل رسیده اند
آژانس خبری پژواک با نقل قول از گزارشات دفتر مطوعاتی ایساف روز سه شنبه خبر داد که از آغاز سال جاری در افغانستان به تعداد 255 سرباز وافسر نیرو های بین المللی در افغانستان به قتل رسیده اند.طبق اطلاعات دفتر مطبوعاتی, روز سه شنبه در اثر حمله شورشیان یک تن از سربازن دیگر نیرو های ائتلاف کشته شد. به گزارشات این رسانه، ماه می، بهترین ماه برای نیروهای ائساف در افغانستان بود. زیرا در این ماه صرف 45 سرباز وافسر نیرو های بین المللی در افغانستان کشته شدند. تا کنون کشته شدگان ماه جاری به 35 نفر میرسد. جمعاٌ از آغازسال 2001 به این سو، به تعداد 3100 سرباز خارجی که بیشتر از 2000 آن سرباز امریکائی میباشد، در افغانستان به قتل رسیده اند.
Read more »
Posted by Unknown at Sunday, July 22, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

آیندۀ افغانستان در گروِ انتخابات آینده

آیندۀ افغانستان در گروِ انتخابات آینده
احمد عمران
امروزه وقتی از انتخابات ریاست‌جمهوری آینده سخن گفته می‌شود، کوله‌باری از تجارب تلخ گذشته و مایه‌هایي از نگرانی نسبت به آینده و سرنوشت سیاسی کشور، هر شهروند این سرزمین را به اندیشه وا می‌دارد. گذشته با تمام فراز و فرودهای آن، در عرصۀ انتخابات چندان درخشان نبوده؛ هرچند که در آن درس‌های قابل تامل فروانی را می‌توان ردیابی کرد.
آینده نيز چنان در هاله‌يی از ابهام و تیره‌گی قرار گرفته که واقعاً نمی‌توان فهمید چه چیزی در انتظار جامعه است. آیا برگشت به گذشته محتمل است؟ آیا انتخابات آن‌گونه که آرزو برده می‌شود، در فضای آرام، بدون دغدغه و به گونه‌يی عادلانه، برگزار می‌شود؟
فضل احمد معنوی رییس کمیسیون انتخابات کشور، در اظهارات اخیر خود، این نگرانی‌ها و دغدغه‌ها را چندین‌برابر کرد؛ هرچند که در سخنان او مایه‌هایي از خوش‌بینی نیز به چشم می‌رسید. او صریحاً گفت که انتخابات باید در زمان معین و به گونۀ شفاف و عاری از تقلب در کشور برگزار شود.
آقای معنوی تاکید کرد که انتخابات نباید به «قمار سیاسی» فرو کاسته شود. رییس کمیسیون انتخابات به هدف این‌که مراتب اداری را رعایت کرده باشد، نامه‌يي به رییس‌جمهوری فرستاده و این موارد را در آن ذکر کرده است.
در همین حال، جناح‌های سیاسی کشور نیز در این نگرانیِ جمعی سهیم‌اند و تلاش می‌ورزند که شرایط به سمت بحرانی‌تر شدنِ بیش‌تر امتداد نیابد.
هرچند هنوز يك طرح مدون و رسمی از سوی جناح‌های سیاسی و جامعۀ مدنی کشور، به منظور برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه در افغانستان ارایه نشده، ولی در موضع‌گیری‌های برخی جناح‌ها، می‌توان رگه‌هایي از یک طرح ناتمام را مشاهده کرد.
وقتی گفته می‌شود که برای برگزاری انتخابات شفاف و عاری از تقلب در کشور، نیاز به ملی ساختن کمیسیون برگزاری انتخابات است، بدون شک این سخن برآمده از یک اندیشۀ ملی برای حل بحران جاری در افغانستان می‌تواند به شمار رود.
از هر سو که نگاه کنیم، آیندۀ افغانستان به انتخابات آینده گره خورده و هیچ اتفاقی در کشور که بتواند به اندازۀ انتخابات ریاست‌جمهوری آینده بر سرنوشت سیاسی کشور تاثیرگذار باشد، وجود ندارد. انتخابات آینده، آیندۀ افغانستان است و به همین دلیل باید با این رویداد به عنوان یک وظیفۀ ملی برخورد کرد. در سال 2014 اتفاق‌های زیادی در انتظار افغانستان است.
در این سال ماموریت نظامی ناتو در کشور به پایان می‌رسد؛ مناسبات جامعة جهانی با افغانستان وارد مرحلۀ تازه‌یی می‌شود؛ شماری از توافق‌نامه‌های راهبردی که با برخی کشورهای جهان به امضا رسیده، از قوه به فعل درمی‌آیند؛ نوع ارایۀ کمک‌های جهانی که در کنفرانس توکیو تعهد شده، تغییر می‌پذیرد
و سرانجام انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود. اما در میان این رویدادهای مهم، موضوع انتخابات به عنوان رویداد مادر، می‌تواند مطرح شود؛ رویدادی که دیگر رویدادها را می‌تواند متاثر کند و به گونۀ دیالکتیکی رابطۀ آن‌ها را رقم زند
Read more »
Posted by Unknown at Sunday, July 22, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

اعلامیه‌ی جبهه در پیوند به شهادت فرمانده احمد خان


انالله و انا الیه راجعون
حمله‌ی سخیفانه و وحشیانه‌ی تروریستان، بار دیگر مردمان بیگناه مارا به خاک خون کشیده و محفل شادمانی شان را به ماتم مبدل ساخت.تروریستان بزدل و سفاک، بار دیگر نشان دادند که متعهد و باورمند به هیچ منش و رفتار انسانی و اسلامی، نیستند که بر جمعی بیگناه آن هم در محفل شادمانی و عروسی حمله نموده و آدم‌های بیگناه را به خاک و خون می کشانند.
این آدم کشان بی رحم، با هدف قرار دادن، مساجد، محافل و جاهایی که پر از مردمان بیگناه و غیر نظامی اند، هر روز چهره‌ی سیاه خود را سیاه تر و حامیان داخلی و بیرونی شان را در نزد ملت ما زبون‌تر می سازند.
این بار، خون خواران تروریست محفل عروسی مردم شریف سمنگان را آماج قرار دادند، کاری که خلاف صریح آموزه‌ی های دین مبین اسلام و اخلاق انسانی است. حمله‌ی که بیش از بیست تن از آدم‌های بیگناه به ویژه فرمانده احمد خان، نماینده‌ی مردم شریف سمنگان در شورای ملی و از فرماندهان نامدار و شجاع جهاد و مقاومت را به شهادت رساند.
فرمانده احمد خان سمنگانی، مردی از تبار آزاده گان و دلیر مرد صف مجاهدان مقاومت‌گر بود که در زمان جهاد برحق مردم افغانستان در برابر قشون شوروی و همچنان در صف مقاومت در برابر حاکمیت جهل و وحشت طالبان تروریست، یکی از سنگرداران شجاع و از یاران فرمانده مسعود شهید بود.
او در زمان جهاد و مقاومت، مرد مبارزه و در زمان آرامی و مبارزات سیاسی، مرد میدان سیاست بود. فرمانده سمنگانی، با خدمات و خُلق نیکی که داشت در دو دور انتخابات مجلس نمایندگان با اکثریت آرا از ولایت سمنگان به عنوان نماینده‌ی مردم وارد مجلس شد.
اکنون با دریغ که تروریستان دون صفت، نگذاشتند که این مرد خادم بر خدمت‌گزاری خود ادامه دهد و به ادامه‌ی قتل های زنجیری خود در ادامه‌ی شهادت، شهید استاد برهان الدین ربانی رهبر جهاد و مقاومت، شهید موالانا ‌ سید خیلی، شهید جنرال داوود، شهید شاه جهان، شهید انجینیر عمر، شهید خان محمد مجاهد، شهید جواد ضحاک و شهید مطلب بیک، اکنون خواستند با شهادت فرمانده احمد خان سمنگانی، روحیه‌‌ی آزادگی و مقامت مردم مارا تضعیف کنند، اما غافل از آن که مردم آزاده‌ی ما چون شیشه است که هرچه شکستانده شوند، تیزتر می شوند.
جبهه ملی به دولت بی‌کفایت افغانستان هشدار جدی می‌دهد که هرچه زود جلو این قتل‌های زنجیری و مرموز را گرفته و نتیجه‌ی تحقیقات خود در مورد قتل‌های رهبران مقاومت از جمله فرمانده سمنگانی را به زودترین فرصت در اختیار مردم افغانستان قرار دهد.
جبهه ملی افغانستان این مصیبت بزرگ را به خانواده‌ی معظم شهید سمنگانی، خانواده‌ی شهدای دیگر ملت شریف سمنگان و تمام آزادگان افغانستان تسلیت گفته از خداوند منان برای شهدای این حادثه‌ی جانکاه بهشت برین، برای بازماندگان صبر و برای مردم افغانستان استقامت و هوشیاری در شناخت دشمنان شان و پایداری در برابر ترور و استبداد می خواهد.
جبهه ملی افغانستان


اعلامیه‌ی جبهه در پیوند به شهادت فرمانده احمد خان و جعی از مردم شریف سمنگان
یکشنبه, 15 ژوئیه 2012 11:21
جبهه

Posted by Unknown at Sunday, July 22, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

سفارت يا حقارت ؟


مطلبي تحقيقي درموردتشكيلات وزد وبندهاي سفارت افغانستان درامريكا !
سفارت يا حقارت ؟
اگرنگاه نيمه ي به عوامل جنگ هاي سه دهه ي اخيرنماييم ، بخوبي درك ميكنيم كه مسايل قومي بارزترين وحادترين عامل رويدادهابوده است .
دشمنان افغانستان ازتنوع قومي كه دراصل زيبايي ودارايي افغانستان عزيزاست به نفع شان سودبردند . به جاي برادري وبرابري ، مردم را به گروپ حاكم ومحكوم تقسيم نمودند .
آناني كه درمحكوميت ميماندند ، آغازگرقيام ها وانقلاب هاي مردمي بودند .
.
اوج تنش هاي قومي درسه دهه ي اخير ، ضربه ي سختي رابرپيكر ملت سازي ، وحدت ملي وافغانستان واحد ويكپارچه وارد نمود .
تاجاييكه عده ي ، ازنام افغانستان وافغان كه نشان دهنده ي هويت ما به جهانيان است ، سخت نفرت بردند .
بعدازروي كارآمدن حكومت رييس جمهوركرزي ، همه ي اقوام خودرا باشنده گان اين سرزمين دانسته وبه آرزوي برچيده شدن نزاكت هاي قومي ، راه دموكراسي وعدالت اجتماعي راپيش گرفتند .
ازنظرمسلك داكتري ، وقتي كسي ازباعث خوراك خراب ويا مراعات نكردن حفظ الصحه مريض شود ، داكتربرايش توصيه مينمايد كه منبعد بخاطردوباره مريض نشدن ، بايد اين وآن موارد را مراعات بكند .
وقتيكه ميپذيريم ، مسايل قومي باعث عقب گرايي ، عدم پيشرفت ، جنگ ، بدبختي وويراني كشورما گرديده است ، بايد درحكومت داري نزاكت هاي قومي رامراعات نماييم زيرا عدم مراعات ، باعث تكرارمريضي قبلي ميشود كه اينبار براي تداوي آن تاوان بيشترپرداخت .
مابه صفت نماينده هاي مردم ، ازحقوق شهروندي همه ي مردم كشوروهمه ي اقوام بارباردفاع نموديم ودفاع خواهيم نمود زيرا تقاضا وتامين عدالت اجتماعي ازوظايف ماست .
براي ما مهم نيست كه حتماً ازقوم خاصي حمايت نماييم ، بلكه ازآناني حمايت مينماييم كه به جرم فلان قوم بودن ، حق وحقوق شانرا ندادند ، صاحب كارو وظيفه نشدند وقصداً درحاشيه رانده شده وازنظرحكومت فعلي به عنوان شهروندان درجه دوم محسوب گرديدند .
وضعيت حضورسياسي ومشاركت مليت اوزبيك وتركمن ، درهمه ي نهادهاي مركزي ، محلي وسفارت خانه ها چنان غم انگيز ، تكاندهنده ورقتباراست كه ميتوان گفت مشابه وضعيت فلسطيني ها درمناطق اشغالي است .
ازعدم حضور اين قوم با افتخار تورك ( اوزبيك – تركمن ) درارگ ، رياست عمومي امنيت ملي ، اداره اصلاحات اداري ، ارگان هاي محل ، وزارت هاي ماليه ، تجارت ، داخله ، زراعت ، معارف و … سفارت خانه ها ولايات و … ميگذريم ، فقط ميخواهم درمورد سفارت افغانستان درواشنگتن ، كه چند روز قبل ازنزديك ديدم ، شمارا درجريان بگذارم .
Read more »
Posted by Unknown at Sunday, July 22, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

ددیگر مرگ تان ماتم ندار


ددیگر مرگ تان ماتم ندار!
از شهادت مسعود بزرگ تا کنون ده ها فرمانده مقاومت به شمول رهبر جمعیت اسلامی و رییس جمهوری پیشین کشور استاد برهان الدین ربانی، یکی پی دیگری و به وقفه های پلان شده یی، به شهادت رسیده اند. این قتل های هدفمند، باید سبب انسجام و اقدام متقابل یا دفاعی از سوی بازماندگان مقاومت می گردید. اما با تاسف تاکنون آنهایی از نیروهای مقاومت که زنده می ماندند، برای دفاع از خود و تامین امنیت شان یا هم تامین حقوق سیاسی، آبرو و آرمانهای شان نکرده و نمی کنند.
تصور می شد که با به شهادت رسیدن استاد برهان الدین ربانی جبهه مقاومت متوجه ارادۀ قاطع دشمنان برای نابودی ریشه های مقاومت و آزادی درین کشور شوند. اما اینها یا متوجه نشدند یا هم برای شان فرصت متوجه شدن هرگز داده نمی شود. چرا که برنامه ریزان این ترور ها فکر همه تبعات کار خود را می کنند. پدر را می کشند وبرای پسرش چوکی خونبها می دهند و پسرهم قیمت خون پدر را می گیرد و آرام می نشیند. وقتی بیتفاوتی در میان سرام مقاومت در سطح پدر و پسر خونی چنین باشد، چه انتظاری می رود که فرزندان فکری ارزشی به خون پدر معنوی خویش بدهند؟ اصلاً کسی دیگر به معنویت فکر می کند؟
در حال حاضر از همه مقاومت تنها معاون اول ریاست جمهوری، وزیرداخله، وزیر آب و برق و والی بلخ در حکومت مانده اند. ازین میان تنها والی بلخ است که با وجود حضور در حکومت استقلال خود را دارد و در موضعگیری های عمومی در برابر حکومت ایستاده است. به همین دلیل بوده است که قرار آخرین گزارش ها در رویدادی که احمدخان سمنگانی به شهادت رسید، هدف اصلی عطامحمد نور والی بلخ بوده است. با اینهمه، حتی والی بلخ نیز نمی تواند غفلت ده ساله خود و همسنگران خود را برای بازداشتن دشمن از کشتار مزید توجیه کند. ملامت کردن یکدیگر نیز پاسخ قناعت بخشی نیست و هرگز نمی تواند ناتوانی را به توانایی بدل کند. مردم به رهبران توانای خویش اعتماد و احترام دارند نه به آنهایی که ناتوان اند و عذر می آورند.
اگر تا زمان شهادت استاد ربانی، مرگ بزرگان مقاومت دل ما را به خاطر خودشان به درد می آورد، پس از شهادت او و بیتفاوتی نزدیکان سیاسی و خونی اش، دیگر شاید مردم از مرگ سران مقاومت نی بلکه از پیروزی دشمن افسرده شوند. زیرا آنهایی که پس از استاد ربانی شهید می شوند در دام نفس شکار می شوند و ملامتی مرگ شان به گردن خود شان است. اینها به خوبی می دانند که توطیه علیه آنها در دولت وجود دارد. اینها می دانند عمال دشمن مارهای آستینی اند که در خود دولت جا گرفته در جلسات کابینه در کنار شان می نشینند و به سوی شان لبخند می زنند. اینها به خوبی می دانند که درین دولت هیچگونه امنیت جانی ندارند. اینها به خوبی می دانند که این دولت یگانه هدفش حذف اینها از قدرت است. این حذف چه با کشتار و چه با برون راندن از بدنه قدرت باشد در دستور کار دولتی است. مگر مقاومتگران دل شان خوش است که وزیر اند و وکیل اند و شب و روز شان به خوش می گذرد
Read more »
Posted by Unknown at Sunday, July 22, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

چین، پاکستان را در قبال افغانستان رام می کند

مطمئنا دولتمردان افغانستان تحمل شنیدن اینکه در زیر خاکهای کشور بیش از یک هزار میلیارد دالر مواد آلی و معدنی نهفته است را ندارند و سرازیر شدن این ثروت عظیم ملی به گردونه مالی کشور، فساد مالی و اداری موجود را هزار برابر بیشتر خواهد کرد
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۵ ۱۳۹۱/۴/۳۱
کد خبر: 38896
منبع:
نسخه چاپی
ارسال به شبکه های اجتماعی، وبلاگ ها و دیگر سایت ها ارسال به دیگران


به گزارش بخش سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، با اعلام رسمی نتایج بررسی های زمین شناسی دولت امریکا به سرپرستی پنتاگون، تخمین های پیشین درباره منابع زیرزمین در افغانستان به کلی دستخوش تغییر شد.

این ارزیابی ها ارزش این منابع را به بیش از یک هزار میلیارد دالر رساند، که فقط مربوط به کشف ذخایر لیتیم، مس، رگه های آهن، طلا، و نیوبیوم می شود. رقمی که شاید به ذهن بسیاری از اقتصاد دانان و فعالان عرصه صنعت و معدن افغانستان هم نمی رسید.

جدای از بحث بر سرِ ارزش منابع زیرزمینی افغانستان، آنچه قابل تامل است، امکان رساندن درآمد ناخالص ملی کشور در ردیف کشورهایی همچون برزیل و ترکیه در سالهای آینده می باشد. در حال حاضر درآمد ناخالص ملی کشور ما حدود 12 میلیارد دالر است که بیش از نود فیصد آن توسط کمکهای خارجی تامین می شود.

هرچند امکان گرداندن چرخهای اقتصادی با بهره برداری از این معادن دورنمای لذت بخشی دارد، اما در عین حال می تواند هراس آفرین نیز باشد. مطمئنا دولتمردان افغانستان تحمل شنیدن اینکه در زیر خاکهای کشور بیش از یک هزار میلیارد دالر مواد آلی و معدنی نهفته است را ندارند و سرازیر شدن این ثروت عظیم ملی به گردونه مالی کشور، فساد مالی و اداری موجود را هزار برابر بیشتر خواهد کرد.

این گزارش افغانستان را به عنوان بزرگترین منبع لیتیم جهان جلوتر از بولیوی قرار می دهد. لیتیم مهمترین مواد ساخت باطری های قابل شارژ است که در تلفن‌های همراه، کامپیوترهای دستی و ماشین های برقی کاربرد دارد. ماده ای که بسیاری از کارشناسان آن را «نفت عصر آینده» می نامند.

در این رهگذر، نگاه چین به کشور ما نیز خالی از تامل نیست. دعوت از دولت کرزی به نشست اخیر سازمان همکاری های شانگهای و اهدای عضویت ناظر به
افغانستان، خود گویای تمرکز چین و روسیه به عنوان دو عضو کلیدی برای ارتقای همکاری های اقتصادی با کشور ماست.

افغانستان برای چین، یک انتخاب استراتژیک است. به همین علت حل معضلاتی که می تواند در آینده زمینه کاهش همکاری های اقتصادی دو طرف را بوجود آورد را در اولویت قرار داده است. از این رو چینی ها برای تضمین حضور بلند مدت خود در افغانستان تلاش دارد، با مهار پاکستان زمینه ی گسترش امنیت را در کشور ما مهیا سازند.

در همین راستا، چین سعی در آوردن شرکای پاکستانی در پروژه های صنعتی افغانستان را دارد. بدین طریق که تعریف جدید از نقش اقتصادی افغانستان در منطقه و جلب حمایت چین، خود به خود انگیزه موثری برای پاکستان در امر تامین امنیت افغانستان و مشارکت در پروژه های مشترک تبدیل خواهد شد.

Read more »
Posted by Unknown at Sunday, July 22, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Friday, 20 July 2012

امریکا از افغانستان حرف نمی زنند؟

چرا کاندیدان انتخابات امریکا از افغانستان حرف نمی زنند؟

سیاست خارجی بطور عام و افغانستان به ویژه، از محور مبارزات انتخاباتی ایالات متحده امریکا بدور مانده است. مباحثات میان براک اوباما، رئیس جمهور، و مت رامنی، نامزد احتمالی حزب جمهوری خواه، بیشتر روی موضوعات اقتصادی، اشتغال و سایر مسایل داخلی ایالات متحده متمرکز بوده است.
به دنبال کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر پیشین شبکه القاعده در سال ۲۰۱۱ در پاکستان، اجماع سیاسی در ایالات متحده بیشتر بر پایان جنگ در افغانستان و خروج نظامیان امریکایی از آن کشور استوار بوده است. اقتصاد درگیر بحران امریکا، عامل دیگر عدم علاقمندی سیاسیون امریکایی برای توسعه و ادامه جنگ در افغانستان محسوب میگردد.
جیمز فلپس، کارشناس مسائل افغانستان در بنیاد پژوهشی هریتج در واشنگتن می گوید که به طور معمول مسایل سیاست خارجی در اواخر مبارزات انتخاباتی میان نامزادن مطرح میشود.
او افزود "توقع دارم که موضوع سیاست خارجی و افغانستان در خزان سال جاری در مباحثات مطرح شود و یک بحث بزرگ روی سیاست خارجی نیز برگزار می شود."
مت رامنی در مورد جنگ در افغانستان هیچگاهی موقف خود را با جزیات کافی روشن نساخته است. او تنها گفته است که موقف سختگیرانۀ را در مورد مأموریت افغانستان اختیار خواهد کرد. رامنی پالیسی اوباما را در افغانستان مورد انتقاد قرار داده، می گوید که ایالات متحده نباید جنگ را ناتمام رها کرده، فرار کند.
لیندا بیلمز، استاد پوهنتون هارورد ادعا می کند که ایالات متحده قادر به برنده شدن در جنگ افغانستان نیست و همین دلیل است که جنگ افغانستان در مبارزات انتخاباتی مطرح نمی شود. این آگاه امور سیاسی یافته های گزارشی را در مطلبی به روزنامۀ باستن گلوب ذکر می کند که ایالات متحده مبلغ 300 بیلیون دالر را طی سال های 2012 و 2013 در افغانستان بدون طرح مشخص و یا هم کنترول درست به مصرف می رساند.
پیام انتخاباتی براک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 پایان جنگ در عراق و تکمیل جنگ در افغانستان بود – موضوعی که بار ها توسط او و جان مکین، رقیب انتخاباتی آن وقت وی مطرح می شد. جمیز فلپس می گوید که دلیل سکوت قسمی رئیس جمهور اوباما در مورد جنگ افغانستان خستگی امریکایی ها، به ویژه طرفدارن او در حزب دموکرات می باشد، اما حقیقت چیزی دیگری است.
او افزود "حکومت اوباما در مورد چگونگی دخالت ایالات متحده بعد از سال 2014 طرح های مشخصی دارد، اگرچه به خاطر خوش نگهداشتن رأی دهندگان دموکرات نمی خواهد طرح های خود را علنی سازد که شامل پشتیبانی از حکومت افغانستان، کمک در آموزش قوای امنیتی و غیره می باشد."
از یک طرف جیمز فلپس می گوید که مت رامنی و حزب جمهوری خواه او طرفدار مذاکره با طالبان نیستند و ادعا می کنند که آن گروه نمی خواهد با حکومت افغانستان و یا ایالات متحده مذاکره کنند، اما از طرف دیگر لیندا بیلمز می گوید زمانی که امکان برنده شدن در جنگ وجود ندارد و مذاکره نیز بی ثمر مانده است، پس رأی دهندگان امریکایی حق دارند از کاندیدان انتخاباتی بپرسند که جنگ افغانستان را چگونه به پایان می رسانند.
چهار سال قبل زمانیکه اوباما و رقیب اش جان مکین برای احراز کاخ سفید مبارزه می کردند، عراق و افغانستان در صدر گفت و شنود ها قرار داشت. ادارۀ اوباما جنگ ایالات متحده را در عراق با خروج تمامی نظامی های امریکایی خاتمه بخشیده است، اما در افغانستان جنگ هنوز ادامه دارد

سید ظفر هاشمی - واشنگتن
  • ایمیل
.
Posted by Unknown at Friday, July 20, 2012 1 comment:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Monday, 16 July 2012

اخبار آسیا و سیاست



از مطبوعات:مسائل سیاسی و اجتماعی/ در 24 ساعت/موسی زی: برای یک ملیون مهاجر افغان مقیم ایران پاسپورت توزیع شده است/ پیشنهاد تهران برای میزبانی اپوزیسیون و دولت سوریه/روسیه از فعالیت های کمیسیون ایجاد صلح پشتیبانی می کند/ کشته شدن یک عضو ولسی جرگه افغانستان/تقاضای عفو بین المللی برای تامین عدالت در افغانستان:سفر وزیر خارجۀ ایالات متحده به مصر
سران افغانستان، پاکستان و بریتانیا طی نشستی بر مبارزه با تروریزم و حمایت از پروسه صلح افغانستان تاکید کردند

29سرطان 1391- نشست سه جانبه سران افغانستان، پاکستان و بریتانیا ظهر امروز به اشتراک حامد کرزی
 رئیس جمهور اسلامی افغانستان، راجه پرویز اشرف صدراعظم پاکستان و دیوید کامرون صدراعظم بریتانیا در ارگ انجام شد.
دراین نشست که به ابتکار دیوید کامرون صدراعظم بریتانیا صورت گرفت، سران هر سه کشور در مورد مبارزه مشترک با تروریزم، پروسه صلح افغانستان و اوضاع منطقه بحث و تبادل نظر کردند.
آنان در مذاکرات شان بر ادامه گفتگوهای منظم مقامات هر سه کشور در رابطه به همکاری های مشترک بخصوص در عرصه مبارزه با تروریزم توافق کردند.
همچنان در این نشست توافق صورت گرفت تا مقامات هر سه کشور در آینده نزدیک تماس های خود را برای انجام روند گفتگو های منظم آغاز کرده و روی طرح یک "پلان عمل" کار کنند که بر اساس آن تدابیر مشخصی از جانب هر سه کشور در راستای مبارزه با تروریزم و افراطیت و گسترش همکاری ها در زمینه مذاکرات صلح صورت گیرد.
سران هر سه کشور بر تعهد قوی شان در جهت همکاری های مشترک به هدف نابودی پدیده تروریزم و افراطیت و حمایت از پروسه صلح افغانستان، تاکید نمودند.

اوباما سفیران جدید در افغانستان و پاکستان منصوب نمو

18.07.2012, 13:1

اوباما سفیران جدید در افغانستان و پاکستان منصوب نمودروز چهارشنبه قصر سفید اعلام کرد، که باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده سفیران جدید در افغانستان و پاکستان منصوب نمود. جمیز کانینگهام به حیث سفیر در افغانستان مقرر شد. وی قبل از این، به عنوان یکی از مقامات ارشد در سفارت امریکا در کابل فعالیت نموده و همچین سفیر ایالات متحده در اسرائیل نیز بوده است.
ریچارد اولسون نیز در سفارت امریکا در افغانستان کار نموده و سفیر امریکا در امارات متحده عربی بوده است.
اکنون اوباما وی را به حیث سفیر در پاکستان مقرر نمود
کابل مسکو را برای مبارزه علیه مواد مخدر دعوت مینماید
( پنج تبصره 45) پرابلم افغانستان و موضع روسیه : از سوژيت
 
17.07.2012, 14:14
کابل مسکو را برای مبارزه علیه مواد مخدر دعوت مینماید
افغانستان تمام امکانات خود را برای کاهش تولید مواد مخدر به خرج میدهد، اما به تنهایی نمیتواند پیروز شود. به لحاظ کابل به حمایت مسکو حساب میکند.
رفع الله گل افغان معاون رئیس مشرانو جرگه افغانستان طی مساحبه با خبریال رادیو صدای روسیه طحل سرحد، روی این موضوع ابراز نظر نموده است که چندی قبل با سناتوران افغانی طبق دعوت شورای فدراسیون روسیه به مسکو آمده بود که فعلأ توجه شما را به صحبت ایشان جلب مینمایم.
ثبت صدا
این و چندین موضوعات دیگر در جریان ملاقات سناتوران با خانم والسنتسنا ماتوینکو رئیس شورای فدراسیون روسیه مورد بررسی قرار گرفت.
هئیت پارلمان فغانستان از اطاق تجارت و صنایع فدراسیون روسیه نیز دیدن نمود و در آنجا با نمائندگان حلقه های کاری روسیه ملاقات کردند. سناتوران با نمائندگان شرکت های روسی در مورد سهم ارزنده سرمایه گذاری روسیه در افغانستان صحبت نمودند.
بر علاوه هئیت افغانی مناطق تاریخی مسکو، ملاقات با افغان های که در مسکو بود و باش دارند، و همچنان صحبت با محصلین افغانی که مصروف آموزش در مءسسات تحصلی روسیه هستند، ملاقات کردند.
سفر سناتوران افغانی با ادأ نماز جمعه در مسحد جامعه مسکو با رئیس شورای مفتی روسیه شیخ راویل عین الدین خاتمه یافت.
احمد ضیا مسعود: کرزی حق رهایی زندانیان طالب را ندارد
گزارش از جلیل پویا
احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی افغانستان
احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی افغانستان هشدار می دهد که اگر انتخابات آینده ریاست جمهوری به گونه شفاف و عادلانه برگزار نگردد، افغانستان بی ثبات خواهد شد. آقای مسعود که در نشستی در کابل سخن می زد، نسبت به بی اراده بودن حکومت افغانستان برای برگزاری یک انتخابات شفاف در سال 2014 ابراز نگرانی کرد. رییس جبهه ملی می گوید که رییس جمهور کرزی حق آزادی زندانیان طالب از زندانها را ندارد. وی همچنین از چگونگی به مصرف رسیدن کمکهای کنفرانس توکیو نیز ابراز نگرانی نموده و افزود که فساد اداری گسترده و بی ظرفیتی حکومت سبب به هدر رفتن این کمکها خواهد شد.
احمد ضیا مسعود رییس جبهه ملی که در گردهمایی تحت عن
Read more »
Posted by Unknown at Monday, July 16, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

Sunday, 15 July 2012

چه کسی امنیت ګاز ترکمنستان را تامین مینماید

لوله گاز TAPI: چه کسی امنیت ان را تامین میتواند؟
/15.7.2012
کارشناس مرکز مطالعات افغانستان معاصر دیمیتری ویرختوروف در مقاله خود که در سایت "انفوشس" نشر شده است، مینویسد:
در اوایل تابستان سال 2012 اوضاع پیرامون خط لوله گاز ترکمنستان – افغانستان – پاکستان – هند (TAPI) به مرحله جدید رسید. در تاریخ 23 ماه می اولین قراردادهای صدور گاز امضا گردیدند که مطابق انها در سال 2018 از طریق این خط لوله به مصرف کنندگان 90 میلیون متر مکعب گاز در شبانه روز ارسال خواهد شد که از جمله ان 38 میلیون مترمکعب گاز به هند، 38 میلیون – به پاکستان و 14 میلیون مترمکعب گاز به افغانستان صادر خواهد شد. این موافقت نامه را برای مدت زمان 30 سال کمپنی «ترکمین گاز» با کمپنی GAIL هند و کمپنی Inter State Gas Systems پاکستان عقد نموده است.

در تاریخ 11 جون اصف علی زرداری به قربان قلی بیردی مخمدوف رئیس جمهور ترکمنستان نامه ارسال داشت که در ان به لحن مملو از احساسات در باره اعمار خط لوله گاز اظهار نظر نموده:"پاکستان اعمار خط لوله گاز ترکمنستان – افغانستان – پاکستان – هند را به مثابه مهمترین پروژه بررسی میکند که اغاز دوران نوین همکاری به سطوح منطقوی و بین المنطقوی محسوب میشود".

از تحقق این پروژه تمام جوانب شرکت کننده انکشاف وسیع اجتماعی – اقتصادی و توسعه تجارت انتظار دارند. تائثیرات اقتصادی خط لوله گاز نه تنها به منافع کشورهای که مستقیماً در این پروژه شامل می باشند، بلکه به کشورهای دیگر نیز مربوط میگردند. باوجود انکه ترکمنستان در سازمان همکاری شانگهای نه به مثابه عضو و نه هم به صفت ناظر و نه هم شریک دیالوگ، شامل نمی باشد، ولی هند، پاکستان و افغانستان در سازمان همکاری شانگهای موقف ناظر را دارند. برای خود این سازمان مسایل انرژی و ترانزیت انرژی یکی از مسایل بسیار مهم محسوب میشوند. در اجلاس سال 2005 در مسکو و در گردهمایی شانگهای در ماه جون سال 2006 مفکوره کلوپ انرژی سازمان همکاری شانگهای به مثابه اتحادیه کشورهای که با تولید، مصرف و ترانزیت منابع مواد سوخت و انرژی ارتباط دارند، مورد بحث قرار گرفت. حالا، تا اندازه شرایط اضافی برای انکشاف این ابتکار به مقیاس های که منطقه بزرگ و پرجمیعت را احتواء میکند، بوجود می اید.

برعلاوه این، جمهوری مردم چین در افغانستان و پاکستان منافع بزرگ اقتصادی دارد. منجمله، کمپنی چینایی MCC اغاز کار استخراج معدن بزرگ مس عینک در ولایت لوگر، با ذخایر 12 میلون تن، پلان نموده است . در حال حاضر کندن کاری های باستانشناسی و امور امادگی خاتمه می یابند. اهمیت این پروژه برای خط لوله گاز تاپی به این امر مربوط میگردد که برای کار تمام عیار معدن ذوب سنگ معدنی در محل ضروری می باشد، تا مخارج انتقال کاهش داده شود. برای این کار اعمار کارخانه بزرگ ذوب مس ضرورت است که، به نوبه خود، به مواد سوخت ضرورت دارد. این کارخانه مانند موسسات دیگر تولیدی، مربوط به ذوب سنگ های معدنی – کارخانجات میتالورژی و غنی سازی، میتوانند به مصرف کنندگان بزرگ گاز مبدل گردند که از طریق خط لوله گاز انتقال داده میشود. به این ترتیب، پایپلاین تاپی را میتوان به مثابه یکی از شرایط برای تحقق منافع اقتصادی چین در افغانستان بررسی نمود.

روسیه نیز به شرکت در پروژه اعمار لوله گاز و لین انتقال برق در چارچوب پروژه CASA-1000 بسیار علاقمند می باشد که در باره ان در دومین جلسه گروپ کاری روسیه – پاکستان در باره همکاری در عرصه انرژی که در اوایل جولای سال 2012 در اسلام اباد صورت گرفت، اعلام گردیده است. روسیه میتواند در اعمار شبکه اقتصادی و همچنان عصری سازی ستشن های برق حرارتی پاکستان در مظفرگر و تاربیلا شرکت ورزد. به احتمال زیاد، این پروژه ها استفاده از گاز در این ستشن ها را پیشبینی میکنند. اصلاً، پاکستان قصد دارد تا سال 2014 قدرت ستیشن های برق خود را از 20 تا 130 گیگاوات افزایش دهد و چنین افزایش طرفیت ها به حجم بزرگ مواد سوخت ضرورت دارد که گاز ترکمنستان ان را تامین نموده میتواند.

اما باید خاطرنشان ساخت که در این لحظه حساس موضعگیری پاکستان کاملاً سازنده نمی باشد. باوجود اهمیت خط لوله گاز برای انکشاف اقتصاد پاکستان، انکشور تمام اقدامات لازم برای حل کامل مساله امنیت در افغانستان و در بلوچستان را اتخاذ نمی کند. این مشکل کارشناسان را به ابراز شک و تردید در باره تحقق پروژه خط لوله گاز مجبور میسازد. به این ترتیب، الکساندروس پیتیرسین در مقاله خود در شماره مورخ 12 جون مجله Foreign Policy نوشته است:"باوجود اینکه، در این مورد تردید وجود ندارد که مساله امنیت عامل عمده نگرانی در طول تمام پروسه اعمار و فعالیت خط لوله باقی خواهد ماند". او اشاره نموده که خط لوله گاز نباید کدام وظایف سیاسی در قبال داشته باشد و نباید به «خط لوله صلح» مبدل گردد.

بیانات مشابه در مطبوعات کم نیستند و تا حد معین ابراز هراس در باره امنیت خط لوله گاز به وجه مشترک مبدل گشته است.

این مساله را میتوان از جهت دیگر بررسی نمود. حالا این موضوع که رهبری و پایگاه های عمده طالبان در پاکستان قرار دارند، دیگر تعجب آورد نیست. شورای کویته رهبر رسمی طالبان و همچنان رهبری واقعی اکثریت دسته های مسلح در افغانستان محسوب میشود. طبق گزارش های که در رسانه ها نشر شده است، رهبری ان را حافظ عبدالمجید رئیس پیشین اداره استخبارات طالبان در سال های 1990 بر دوش دارد و شورا جلسات خود را در شهر کراچی برگزار میکند. کارشناسان نقل مکان شورا را از شهر سرحدی کویته به کراچی با تلاش های ادارات استخباراتی امریکا و افغانستان در مورد تخریب کار ان مربوط می دانند.

استخدام و امادگی افراد مسلح، دیپوهای عمده سلاح و تجهیزات انها نیز در پاکستان قرار دارند و تمویل طالبان از طریق شوراهای پاکستانی صورت میگیرد که امکان این گفته را میسر می سازد که طالبان بدون پناه گاه ها در پاکستان مدت ها قبل شکست میخوردند. برعلاوه این به همه معلوم است که پاکستان به طالبان در سال های 1990 کمک های وسیع مینمود و تا به حال یک عده سازمان های طالبان تحت کنترول اداره استخبارات نظامی پاکستان – ISI، قرار دارند.

این همه حقایق امکان این گفته را میسر می سازد که هم مساله تامین امنیت در منطقه بصورت کل و هم مساله امنیت اعمار خط لوله، بطور تعیین کننده به موضع پاکستان مربوط میگردد. امنیت فقط توسط درهم کوبیدن قاطع تمام سازمان ها و پایگاه های شورشیان در خاک پاکستان و بازداشت تمام رهبران آنها تامین شده میتواند. این کار با منافع ملی خود پاکستان مطابقت دارد، به خاطریکه تروریزم در خاک انکشور گسترش یافته و اعمال تروریستی و تبادله اتش در پیشاور، کراچی، اسلام اباد و شهرهای دیگر تقریباً بیشتر نسبت به افغانستان رخ میدهند.

ولی در تمام طول مدت زمان از لحظه اغاز عملیات عرب "ازادی شکست ناپذیر" در سال 2001، وقتیکه پاکستان به ایتلاف "ضد تروریزم" پیوسته، سرکوبی قاطعانه طالبان در پاکستان صورت نگرفته است. پاکستان، از یک طرف در باره اهمیت بزرگ خط لوله گاز اطمینان میدهد و از طرف دیگر – اقدامات فعال برای تامین امنیت در منطقه و در میسر خط لوله گاز که از طریق کویته و مناطق عمده موقعیت پایگاه های طالبان در بلوچستان عبور مینتماید، اتخاذ نمی کند. این امر بدان علت توضیح شده میتواند که رهبری پاکستان، به احتمال زیادی، موقعیت ترانزیتی خود را در پروژه خط لوله گاز به مثابه وسیله برای اعمال فشار اقتصادی و سیاسی برهند بررسی میکند.

در چنین وضع نمی توان با نگرانی های کارشناسان در مورد امنیت خط لوله گاز موافقت نکرد. در خاک افغانستان امنیت تا اندازه، برخلاف نظر معمول تامین خواهد شد. ارگان های امنیتی افغانستان، اردو و پولیس عملیات های بسیار زیادی در تمام ولایات انجام میدهند و تلفات افراد مسلح، بر اساس گزارش های رسمی، در طی یک شبانه روز به 80 – 100 نفر و بطور اوسط به 20 – 30 نفر میرسد. مخالفت های مردم محلی در مقابل طالبان نیز افزایش یافته است و مثال زنده قیام مردم در ولسوالی اندر غزنی است. و بالاخره، مولوی فقیر محمد قوماندان بلندپایه طالبان در اوایل ماه جولای اعتراف نموده که طالبان پناگاه های امن در افغانستان ندارند. این حقایق نشان میدهند که حکومت افغانستان میتواند امنیت اعمار و بهره برداری خط لوله گاز را تامین نماید، چون این مهمترین پروژه اقتصادی برای کشور است. با تاسف، پاکستان چنین امنیت را تضمین کرده نمی تواند و حکومت پاکستان در ماهیت امر به ترور و فعالیت های افراد مسلح همدست می باشد.

از همینرو باید به موضعگیری پاکستان نه تنها شرکت کنندگان پروژه خط لوله گاز، بلکه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که منافع اقتصادی انها به سرمایه گذاری در اقتصاد افغانستان مربوط می باشند، دقیقاً توجه نمایند. بدون سهمگیری واقعی پاکستان در امر تامین امنیت خط لوله گاز تاپی پروژه لوله گاز شاید تحقق نه یابد و ممکن، تحولات جدی سیاسی لازم گردند، تا این مهمترین ابتکار در عمل پیاده شود.
.
Posted by Unknown at Sunday, July 15, 2012 No comments:
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest
Newer Posts Older Posts Home
Subscribe to: Posts (Atom)

سران ارشد جبهه ملی افغانستان

سران ارشد جبهه ملی افغانستان
ما نظام سیاسی متحول میخواهیم

جبهه ملی افغانستان اوروپا

Unknown
View my complete profile

Blog Archive

  • ►  2014 (18)
    • ►  September (2)
    • ►  March (7)
    • ►  February (1)
    • ►  January (8)
  • ►  2013 (196)
    • ►  December (10)
    • ►  November (20)
    • ►  October (15)
    • ►  September (13)
    • ►  August (22)
    • ►  July (15)
    • ►  June (15)
    • ►  May (22)
    • ►  April (2)
    • ►  March (6)
    • ►  February (28)
    • ►  January (28)
  • ▼  2012 (241)
    • ►  December (26)
    • ►  November (32)
    • ►  October (32)
    • ►  September (26)
    • ►  August (29)
    • ▼  July (45)
      • اخبار آسیا و سیاست
      • شمال افغانستان؛ جبهۀ جدید طالبان
      • ایا سی آی ای با امریکا به توافق خواهد رسید
      • 'مذاکرات صلح، سازش های فردی خواهد بود'
      • اخبار اولمپیا ۲۰۱۲
      • زدودن سران طالبان در کمتر از یکسال
      • تحولات سوریه
      • چی چنی ها در بین مخافین سوریه
      • رئیس جمهور هند انتخاب شده
      • لطفاً تاسيسات‌تان را خراب نكنيد
      • فصل جدید درمناسبات افغانستان وپاکستان
      • اخبار آسیا و سیاست
      • آیندۀ افغانستان در گروِ انتخابات آینده
      • اعلامیه‌ی جبهه در پیوند به شهادت فرمانده احمد خان
      • سفارت يا حقارت ؟
      • ددیگر مرگ تان ماتم ندار
      • چین، پاکستان را در قبال افغانستان رام می کند
      • امریکا از افغانستان حرف نمی زنند؟
      • اخبار آسیا و سیاست
      • چه کسی امنیت ګاز ترکمنستان را تامین مینماید
      • در تلاش ایتلاف جدید سیاسی است
      • آقاي كرزي نقش خودش را فراموش كرده است!
      • حمایت از جنگ افغانستان کاهش یافته است
      • جشن عروسی به ماتم مبدل شد
      • تردید در مورد شفافیت انتخابات آینده
      • ملاقات محمد محقق با عطا محمد نور
      • شبکه افغانی مبارزه علیه فساد اداری
      • تلفات ناشی از زلزله
      • موقف متحد اساسی خارج از ناتو
      • اخبار آسیا و سیاست
      • تاشکند به متحد واشنگتن
      • جایگاه «متحد عمده خارج ناتو» برای افغانستان
      • دیوار چین
      • کلنتن: امریکا و پاکستان تنش ها را کنار گذاشته
      • اخبار و ګذارشات افغانستان
      • واکنش تند ائتلاف ملی
      • اعلامیه جبهه ملی افغانستان
      • جرگه ملی صلح جوانان از هم پاشید
      • جبهه ملی در آستانه نشست توکیو،
      • غرب علیه ما جنگ روانی به راه انداخته
      • اخبار افغانستان
      • اعترض شدید مردم بامیان
      • تاز ترین سردوه های رویا افسون
      • ماشین جدید برای اشغال مرکز و شمال کشور
      • وظیفۀ من به وزارت دفاع رابطه ندارد
    • ►  June (27)
    • ►  May (24)

Total Pageviews


جبهه ملی به رهبری احمدضیا مسعود؛ یکی از اپوزیسیون‌های سیاسی جدی و مهم دولت افغانستان، به ادامه ی همایش های مردمی خود، دومین نشست بزرگ خود را پس از ولایت جوزجان، روز چهار شنبه در ولایت فاریاب برگراز نمود.در این گردهمایی احمدضیا مسعود؛ رئیس جبهه ملی یکبار دیگر بر تغییر نظام از ریاستی به پارلمانی تأکید نموده گفت: «ساختار سیاسی کنونی افغانستان نتوانسته است در ده سال گذشته به نیازهای مردم افغانستان پاسخ دهد.» وی همچنین پروسه صلح را یک پروسه «کاذب» عنوان نموده گفت:«پروسه صلحی که از جانب حکومت افغانستان به راه انداخته شده است پروسه‌ای واقعی نه؛ بلکه یک پروسه کاذب بوده است که حکومت در پی بهره برداری سیاسی از این پروسه می باشد.»

امرالله صالح عضو ارشد جبهه ملی افغانستان مشت های محکم تو بصورت استبداد پیام سبز را نوید میدهد، سیمای وجودت استواری وپایداری را.تو خوبترین دوست ورفیق ترین انسان همراه استی،همیش درکنارت خواهیم ایستاد و حلقه فاسد بی ریشه را خلع خواهیم نمود:
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/830676/

Translate

Travel theme. Powered by Blogger.